|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 |
404 Not Found
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 21
O jaaaaaa, nikt nic nie pisze??
Mój pierwszy samodzielny w życiu sernik siedzi w piekarniku! Ta da dammm!! Dam znać, jak wyszedł. Przepis wzięłam od Dorotki5, która dukała z nami jakiś czas temu i z którą spotkałam się na zlocie dukanek 12 czerwca 2010. To były czasy... Chudło się szybko, jeszcze nawet naszego Rodzynka na oczy nie widziałam. A teraz razem mieszamy, ślub już za niedługo. Ehhh, wspomnienia i łezka w oku. ![]() Dziewczyny śpicie czy pichcicie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#662 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#663 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() z chęcią bym się na takie spotkanie wybrała ![]()
![]() |
#664 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() ![]() Poza tym Adrijah (niezwykły talent kulinarny)przyniosła pyszne muffinki (colowe o ile dobrze pamiętam). Ja jako beztalencie wzięłam jaja na twardo oraz colę zero. ![]() Fajnie było, ja bym chętnie powtórzyła. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#665 |
Wtajemniczenie
|
Muszę powiedzieć, że dziś zaliczam dzień spadku motywacji. Co prawda przeszłam na PW i zjadłam wielkiego pomidora z ziołami, ale to że nie straciłam nawet 1cm w talii, która zawsze reaguje na jakiekolwiek próby odchudzania mnie dobiło
![]() Mam nadzieję, że pójdzie lepiej w obecnej fazie. Czy kolacje mogą zostać białkowe bez warzywek? Czy to ma jakieś znaczenie?
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
![]() ![]() |
![]() |
#666 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#667 |
Przyczajenie
|
Hejka, i ja się do Was dołączę
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#668 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#669 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() na polach mokotowskich? widzę że miejscowe, ja z południa polski jestem, no ale zawsze mam conajmniej 250-300km na zloty ![]()
![]() |
#670 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja dziś znowu zrobiłam chlebka, mamusi dałam połowę, a sobie będę piec kolejny we wtorek - wszyscy będą szczęśliwi bo będzie świeży ![]() ![]() ![]() Zastanawiam się czy nie pożyczyć od mamy wagi - elektroniczna jest, więc pokazywałaby dokładniej... Ale znowu na niej ważę więcej niż na swojej... Sama kurcze nie wiem, w sumie dokładność chyba przeważy nad tym że pokazuje więcej, bo będę widzieć nawet ile gramów spadło... Normalnie nagonki na Dukana mnie przerażają, weszłam na jeden z nowszych wątków, coś tam popisałam, a jak się okazało że jestem na Dukanie to wielki bulwers i uświadamianie mnie jaka to jestem głupia, idiotka, debilka (oczywiście obrazy w wizażowym stylu - między słowami i z udawanym byciem miłym) ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez blair witch Czas edycji: 2011-09-04 o 17:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#671 |
404 Not Found
|
Kilogram sera twarogowego
6 żółtek łyżeczka proszku do pieczenia słodzik w płynie na oko białka do ubicia. Wszystkie składniki zmiksować, białka ubić oddzielnie i na koniec dodać do zmiksowanej masy i wymieszać. Wstawić do piekarnika na około godzinę na 180 stopni. Nie chcę się chwalić, ale wyszedł przepyszny. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#672 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jutro będę robić i też będę się pysznością zajadać ![]() Mam problem z odróżnianiem rodzajów serów niestety... ![]()
![]() |
#673 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Wracam do Was po weekendzie ![]() Cytat:
![]() Przyprawę do grzanek mam z Kamisa-Grzanki Złociste. Takie zielone, węższe niż normalnie, opakowanie. Z tej serii są tez przyprawy m.in. do warzyw i skrzydełek z grilla, do szaszłyków chyba też ![]() Placki ziemniaczane dukanowe ? Jak je robisz bez ziemniaków ? ![]() ![]() ![]() Agucha ![]() ![]() Cytat:
![]()
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. Edytowane przez magda_lena40 Czas edycji: 2011-09-04 o 18:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#674 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#675 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#676 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#677 |
Wtajemniczenie
|
#678 |
Rozeznanie
|
Witam po przerwie...
Wracam po wakacjach i widzę stare nicki ![]() Jak miło ![]() Ja na plusie jestem 2kg, z czego nie wiem ile nadprogramowo, bo mam @, a wtedy to u mnie normalka. Ale dziś grzecznie dukałam i powiem wam.... oj brakowało mi już diety.... Przyjechał mąż pod koniec lipca, wyjazd do babci(której nie da się powiedzieć NIE), nieplanowany wyjazd do Holandii na 2 tygodnie, później powrót i grille.... No jestem na + ale bałam się, że po tej Holandii to będzie co najmniej 5kg, przez te pysznościowe seeery.... No, ale już wróciłam na drogę cnoty ![]() I powiem wam... w Holandii kupiłam sobie ROLKI nowe za .... 5 euro. Poszukałam podobnych na allegro, to kosztują ok. 150zł. I już je wypróbowałam, swoje stare wyrzuciłam, bo tylko czekałam na to. I z synkiem sobie jeździmy.... I kalorie spalamy ![]() Oj... rozpisałam się, ale już znikam Miłej nocki Kochaniutkie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#679 |
404 Not Found
|
Bierzesz jedno jajo. Albo dwa, albo trzy, w zależności ile chcesz zjeść. Wyjmujesz z szafki niewielki garnuszek (albo większy, jeśli chcesz zjeść więcej jaj - pamiętaj aby ilość jaj dostosować do wielkości garnuszka. Albo nie. Garnuszek dostosuj do ilości jaj). Wkładasz jajo, ewentualnie jaja, do odpowiedniego garnuszka, zalewasz wodą, stawiasz na kuchenkę. Kuchenkę podpalasz (gaz albo prąd), wstawiasz garnuszek na palnik i czekasz aż woda się zagotuje. Będziesz widzieć takie charakterystyczne bąble na wodzie. To znak, że woda zaczyna wrzeć. Uwaga: jest ona gorąca.
Pozostawiasz jaja w tym garnuszku kilka minut. Możesz zmniejszyć ogień. Gdy minie czas, zdejmujesz jaja z palnika, zalewasz zimną wodą, obierasz ze skorupki. I teraz możesz jaja pokroić na połówki, ćwiartki bądź inne cząsteczki. Jajo można też zjeść w całości, byle się nie udławić. Myślę, że dasz radę. ![]() Aaa, TŻ radzi, żeby gotującą wodę lekko posolić, skorupka wtedy ładnie odchodzi. Edytowane przez Emilia 25 Czas edycji: 2011-09-04 o 19:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#680 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tego nauczyła mnie mama. I sposób działa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#681 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#682 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#683 |
404 Not Found
|
Kochana, na miękko to całkiem inny przepis! Trudniejszy.
---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Rodzynek mówi, że się za Tobą stęsknił. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#684 |
Wtajemniczenie
|
Kobietki, no to od jutra ruszam z dietą!
![]() ![]() Przyznam Wam się, że jestem trochę perfekcjonistką i jak coś robię, to lubię to robić jak najlepiej - dlatego mam do Was prośbę. Jestem strasznie zdeterminowana i zmobilizowana do podjęcia tej diety, ale boję się trochę, że coś zjem nie takiego jak powinnam i ta dieta nie zadziała tak jak powinna, dlatego chciałabym zapytać, czy zerkniecie swoimi doświadczonymi już w temacie oczkami na menu, które przygotowałam sobie na jutro i powiecie mi, czy wszystko się w nim zgadza? Byłabym ogromnie, ogromnie wdzięczna, bo nie chcę popełnić żadnego błędu ![]() Oto moje menu: śniadanie ok. godz. 10: kawa zbożowa z chudym mlekiem, 2 plasterki szynki z indyka bez skórki, twaróg wiejski lub coś w tym stylu obiad ok. godz. 14: pierś z kurczaka posypana czosnkiem granulowanym i szczypiorkiem pieczona w piekarniku + może placek z otrąb owsianych podwieczorek ok. 16 godz: zwykła czarna kawa, serek homogenizowany o smaku jeżyna-głóg kolacja ok. godz. 19: 2 jajka na miękko, jogurt naturalny bez dodatku cukru lub coś w tym stylu, zielona herbatka W między czasie oczywiście woda, woda i jeszcze raz woda (niskosodowa Nałęczowianka - rada dietetyka z czasów poprzedniej diety zdrowotnej ![]() ![]() Mam jednak pewne wątpliwości jeśli chodzi o skład niektórych rzeczy: 1) jestem pewna, że twaróg wiejski lekki 0% tł z Piątnicy jest OK, gdy w 100 g ma 18,5 g białka, 3,5 g węglowodanów i 0 g tłuszczu, prawda? 2) biały twaróg chudy O% tł. z Mlekovity, gdzie na 100 g produktu jest 20 g białka, węglowodanów 3,0 g a tłuszczy 0,1 g też w porządku, prawda? 3) analogicznie twarożek farmerski, który na 100 g zawiera w sobie 9,5 g białka, 3,0 g węglowodanów, ale 6,0 g tłuszczów też będzie ok, czy już nie, bo za dużo tłuszczy? 4) tak samo jogurt naturalny bez dodatku cukrów z Danona ma w 100 g 2,0 g tłuszczów, 6,1 g węglowodanów, ale tylko 4,6 g białka będzie ok? 5) no i ten serek homogenizowany o smaku jeżyna-głóg albo jabłko-gruszka z Mlekovity, ma zawartość tłuszczu 0%, ale węgli aż 14,6 g a białka tylko 5,6 g chociaż jest napisane na opakowani, że serek ten jest źródłem białka. Powiedzcie, jest OK ten serek? Chciałabym jeszcze Was, doświadczonych Dukanek zapytać, czy można pić herbatę miętową oraz owocową i czy Wy osobiście pijecie takie specyfiki jak coca-cola light etc. ? Bo ja strasznie uwielbiam colę i fajnie byłoby na diecie mieć chociaż namiastkę tego napoju ![]() Bardzo, bardzo Was przepraszam za tak długi esej. Ozłocę Was chyba, jeśli któraś to przeczyta. Muszę Was również przeprosić i prosić o wyrozumiałość, ale po mamie - nauczycielce odziedziczyłam tę cechę, że w razie wątpliwości dopytuję się nawet po kilka razy. Bardzo gorąco proszę o odpowiedź. Mam nadzieję, ze nic złego sobie o mnie nie pomyślałyście. To nie wynika z mojej niewiedzy, bo zasady diety i poszczególnych faz znam, ale czytałam, że w produktach mamy dążyć do jak największej ilości zawartych białek a jak najmniejszej węgli i innych. Dlatego pytam o tamtych 5 konkretnych produktów, czy według ich składu są one dozwolone i czy mogę je jeść spokolnie lub ewentualnie czy polecicie mi jakieś konkretne inne? ![]() Bardzo gorąco pozdrawiam i naprawdę proszę o wyrozumiałość i zrozumienie. P.S. Uff, wyszło prawie jak praca maturalna na polski ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez Adjuu Czas edycji: 2011-09-04 o 21:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#685 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i vice versal;P, ale ja nie chce tak otwarcie... bo mam konkurencje ![]() ![]() ![]()
![]() |
#686 |
404 Not Found
|
Oto moje menu:
śniadanie ok. godz. 10: kawa zbożowa z chudym mlekiem, 2 plasterki szynki z indyka bez skórki, twaróg wiejski lub coś w tym stylu za mało obiad ok. godz. 14: pierś z kurczaka posypana czosnkiem granulowanym i szczypiorkiem pieczona w piekarniku + może placek z otrąb owsianych Za mało, poza tym otręby to obowiązek, a nie przywilej. Także otręby muszą być codziennie. podwieczorek ok. 16 godz: zwykła czarna kawa, serek homogenizowany o smaku jeżyna-głóg Serek homo tylko naturalny. Nabiał do 2% tłuszczu. kolacja ok. godz. 19: 2 jajka na miękko, jogurt naturalny bez dodatku cukru lub coś w tym stylu, zielona herbatka W między czasie oczywiście woda, woda i jeszcze raz woda (niskosodowa Nałęczowianka - rada dietetyka z czasów poprzedniej diety zdrowotnej ![]() ![]() Mam jednak pewne wątpliwości jeśli chodzi o skład niektórych rzeczy: 1) jestem pewna, że twaróg wiejski lekki 0% tł z Piątnicy jest OK, gdy w 100 g ma 18,5 g białka, 3,5 g węglowodanów i 0 g tłuszczu, prawda? Można. 2) biały twaróg chudy O% tł. z Mlekovity, gdzie na 100 g produktu jest 20 g białka, węglowodanów 3,0 g a tłuszczy 0,1 g też w porządku, prawda? Można. 3) analogicznie twarożek farmerski, który na 100 g zawiera w sobie 9,5 g białka, 3,0 g węglowodanów, ale 6,0 g tłuszczów też będzie ok, czy już nie, bo za dużo tłuszczy? Odpada, nabiał do 2% tłuszczu. 4) tak samo jogurt naturalny bez dodatku cukrów z Danona ma w 100 g 2,0 g tłuszczów, 6,1 g węglowodanów, ale tylko 4,6 g białka będzie ok? Można. 5) no i ten serek homogenizowany o smaku jeżyna-głóg albo jabłko-gruszka z Mlekovity, ma zawartość tłuszczu 0%, ale węgli aż 14,6 g a białka tylko 5,6 g chociaż jest napisane na opakowani, że serek ten jest źródłem białka. Powiedzcie, jest OK ten serek? Bardzo nie można. ![]() Chciałabym jeszcze Was, doświadczonych Dukanek zapytać, czy można pić herbatę miętową i czy Wy osobiście pijecie takie specyfiki jak coca-cola light etc. ? Bo ja strasznie uwielbiam colę i fajnie byłoby na diecie mieć chociaż namiastkę tego napoju ![]() Można. To nas ratuje. ![]() Bardzo, bardzo Was przepraszam za tak długi esej. Ozłocę Was chyba, jeśli któraś to przeczyta. Muszę Was również przeprosić i prosić o wyrozumiałość, ale po mamie - nauczycielce odziedziczyłam tę cechę, że w razie wątpliwości dopytuję się nawet po kilka razy. Bardzo gorąco proszę o odpowiedź. Mam nadzieję, ze nic złego sobie o mnie nie pomyślałyście. To nie wynika z mojej niewiedzy, bo zasady diety i poszczególnych faz znam, ale czytałam, że w produktach mamy dążyć do jak największej ilości zawartych białek a jak najmniejszej węgli i innych. Dlatego pytam o tamtych 5 konkretnych produktów, czy według ich składu są one dozwolone i czy mogę je jeść spokolnie lub ewentualnie czy polecicie mi jakieś konkretne inne? ![]() Bardzo gorąco pozdrawiam i naprawdę proszę o wyrozumiałość i zrozumienie. P.S. Uff, wyszło prawie jak praca maturalna na polski ![]() Ogólnie za mało mięsa! Trzeba jeść dużo mięsa, a mniej nabiału. Otręby codziennie koniecznie, dwie łyżki owsianych. Wszelkie napoje bez cukru są dozwolone, Ile chcesz zrzucić i ile masz wzrostu? ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- :d:d:d |
![]() ![]() |
![]() |
#687 | |
Zadomowienie
|
Witam Kochane,
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A tak wogle gdzie otręby bo jakoś nie zauważyłam ![]()
Dukan-start 16.02.2011r.(116kg),wzros t 165cm 30.05.2011r.-99kg(razem -17kg) 11.11.2011r.-ponownie 99kg Cel I-100kg OSIĄGNIĘTY ![]() Cel II- 80kg Cel III-70kg(wg.testu Dukana) Edytowane przez nikamo36 Czas edycji: 2011-09-04 o 21:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#688 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#689 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To dobrze, że jednak zapytałam o te konkretne produkty. A może mogłabyś mi jakieś polecić? W takim razie zmodernizuję jeszcze moje menu, postaram się jeść więcej mięsa. A czy mięso trzeba jeść przy każdym posiłku? Jeśli zjem dużo piersi na obiad i po kilka plastrów szynki na śniadanie i kolacje, to będzie to wystarczająca porcja dziennie? Dziękuję Ci Bardzo Emilko z odpowiedź i pomoc! ![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
![]() Cieszę się, ze wybrany przeze mnie tryb cieszy się popularnością ![]() A co z herbatką owocową, np. malinową albo taką z Biedronki herbata o smaku grzanego wina z imbirem? Idealna na zbliżającą się jesienno-zimową słotę! ![]() Również życzę powodzenia i dziękuję za odp. ![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Tobie również dziękuję bardzo za zainteresowanie ![]()
![]() |
#690 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:47.