|
|
#661 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6
Nindża raczej za wiele nie zobaczycie bo maluch jest już spory, a i tak wszelkie wady serca itp, to na tym połówkowym się wykrywa.
Teraz to już tylko usg, żeby podejrzeć ułożenie dziecka, przepływ pępowinie zbadać itp.[/QUOTE] no wlasnie nie mowil po co mam robic to usg bo juz robilam polowkowe i bylo wszystko ok. on ma slabe usg wiec moze chodzi mu o pepowine i ulozenie,ale tyle to na tym swoim zobaczy...hmmm wolę te 200zl wydac na Malutka a nie na niepotrzebne badanie...
|
|
|
|
#662 |
|
Zakorzenienie
|
Nindża,a przypomnij mi-w który ty tyg jesteś?
bo usg 2D dla dobrego lekarza jest równie dobre jak 3-4D,a niektórzy uważają,że nawet lepiej na nim widać.
|
#663 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny co do usg to moja ginka jest zwolenniczką 3 jak się nic nie dzieje. Ale ja dziś idę na dodatkowe usg, bo chcę się upewnić, ze z Małą wszystko ok, więc proszę o kciuki.
|
|
#664 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ostatnio sie chyba wogóle Glam u nas nie pojawia
![]() :conf used:
|
|
#665 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj wieczorem jak sie polozylam to tez o niej pomyslalam
![]() a ja wczoraj kupilam kombinezonik, 3 bodziaki mothercare, 2 pajace, 2 spiochy wszystko za 99 zl a sam taki kombinezon ok 100 kosztuje. Ni wiem czy sie chwalilam ale chyba nie;pkolezanka tez paczke wyslala wiec niedlugo bede miec juz mase ciuszkow i nic wiecej nie kupuje.
|
|
#666 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluje braku paciora
![]() Dygotko takie zielone, są dostępne w dziale dla dzieci. 3szt za 29,99zł. Będę w nich trzymała kosmetyki obok przewijaka ![]() co do wyników posiewu to jak nic nie rośnie to w ciągu 3-4dni ponoć są. Jagoda
|
|
|
|
#667 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
a aparat do usg 3d, ma inaczej zbudowaną głowicę, przez co projekcja obrazu też jest robiona na inny sposób. Zazwyczaj jak idziemy na usg 3d, to i tak lekarz wszystkie parametry, jak obwód brzuszka, kość udową, budowę serca itp, określa przy obrazowanu 2d, projekcja 3d jest używana właściwie tylko by podpatrzeć buźke - w obrazie statycznym, a 4d w czasie rzeczywistym - i to taki bajer. aparaty 3d dają poprostu lepszy obraz również 2 wymairowy, bo są nwoszej generacji głowice i oprogramowanie. Ale tak naprawdę to najważniejsze jest tu doświadczenie i umiejętności lekarza, a nie aparat. Ta to się pomądrzyłam ( miałam pisać magisterkę ocierającą się o ultrasonografię, ale w końcu nie napisałam)Edytowane przez asiol Czas edycji: 2011-10-14 o 16:21 |
||
|
|
|
#668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem teletubisiem wobec tego
|
|
|
|
|
#669 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Moja dobra znajoma nie wiedziała, że jej maluszek ma wadę genetyczną i że niestety będzie sporo czasu w szpitalu spędzał i dla niej to był szok. Jeszcze większy bo po porodzie hormony szaleją a i nie miała czasu się z tym oswoić, niestety Także wydaję mi się, że mimo wszystko lepiej wiedzieć i mieć możliwość przygotowania się na to.A i mądrzyj się ile wlezie
|
|
|
#670 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Mi powiedzieli 5 dni roboczych. |
||
|
|
|
#671 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
napisała, że poprosi tżeta żeby wstawił bo miała problem z wysłaniem MMSa
|
|
|
|
|
#672 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny za odp.
Goldika-juz znalazłam które pojemniki ![]() fajne jeszcze inne widzę w dziale dziecięcym,ale ja niestey nnie bardzo miałabym cyba gdzie postawić;/
|
#673 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zwłaszcza że swego czasu pracowałam w taki miejscu gdzie było sporo ludzi z paciorkowcem i gronkowcem ![]() moje wyniki ida od razu z laboratorium do mojego gina wiec nie wiem ile czasu coś "wyrasta" hihi mi też sie tak czasem cały brzuch rusza i wtedy przyglądam się i mimowolnie uśmiecham do brzucha. Zastanawiałam się czy ludzie zauważają moje dziwne zachowanie |
|
|
|
|
#674 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Glam gdzie jesteś?
|
|
|
#675 |
|
Zadomowienie
|
na suwaczku mam że 37 tydzień, ja się nie znam na tych obliczeniach
ale ważne że już coraz bliżej spotkania z synkiem ![]() Chyba powinnam wreszcie torbę do szpitala spakować i dokupić brakujące apteczne rzeczy ![]() Jutro wizyta,zobaczymy czy coś się tam skraca i otwiera czy jeszcze nie ![]() Byłam po wyniki badań-wszystko ok, pani z okienka już nawet mnie o nazwisko nie prosi tylko jak mnie widzi idzie i odrazu daje moje wyniki,Strasznie zmarzłam, kurcze płaszcz mi sie na brzuszku nie dopina ale okryłam sweterkiem i szalikiem teraz siedzę i popijam gorącą herbatkę i wcinam kanapki z nutellą Tż niedługo już z pracy wróci jakieś jedzonko trzeba mu przygotować więc zaraz będę uciekać.
|
#676 |
|
Zadomowienie
|
Pewnie jestem ostatnia która śpieszy z gratulacjami dla Ani, uściski kochana i cieszę się że już po, ten poród kleszczowy brzmi nieprawdopodobnie, brrr.
A Ania brała znieczulenie? Asiolku kochana będzie dobrze, nie stresuj się i myśl pozytywnie Darusia duuużo zdrówka dla mamy A ja już po wizycie porannej. Lekarz spóźnił się 1.5h , a potem pielęgniarki wyczytywały nazwiskami i oczywiście ja musiałam siedzieć w kolejce, bo wogle nie u względniły że jestem w ciąży, ludzie porejestrowali się telefonicznie a ja czekałam, czekałam.A jak weszłam to chirurg stwierdził że znieczulenie może być zbyt inwazyjne dla dziecka i kazał mi moczyć nogę w fiolecie, i na darmo to siedzenie 4godzinne W tym czasie brzuch mi twardniał jak skała, duszno mi było i same takie przyjemności Nie miałam siły wykłócać się z nimi wszystkimi .Wizytę u gina mam w poniedziałek, ciekawe czym mnie zaskoczy bo raczej się mnie nie spodziewa a ja nawet zbytnio się nie oszczędzałam .
|
|
|
|
#677 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chce Majęa ja Elizę ![]() żadne ustąpić nie chce ![]() Aniu gratulacje!!! tak zazdroszczę że masz już dzieciątko przy sobie
|
|
#678 |
|
Zakorzenienie
|
tez bylabym za mają:P
dzieki w imieniu mamy laseczki! jtz z mala szaleje a ja znowu rurki wpierdzielam
|
|
#679 |
|
Raczkowanie
|
Elu ostatnia nie będziesz
Przykro mi z powodu przejść u lekarza dziśAniu Serdeczne gratulacje i zdrówka dla Małej
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#680 |
|
Zadomowienie
|
mi też tak pokazuje bo to są skończone tygodnie jutro będziemy miały 37t 1d czyli zacznie nam sie 38 tc a co do torby to lepiej kochana spakój wiesz teraz to już różnie może być jesteśmy jak tykające bomby heheh niewidaomo kiedy wybuchniemy hehheh
|
#681 |
|
Zakorzenienie
|
Joamic mam do Ciebie prosbe
![]() mozesz zrobic wieczorem zdjecie tej lampy słońca z Ikea?? bo chcialabym zobaczyc ile daje swiatla jak za oknem juz ciemno jest : ![]() Elu wspolczuje sytuacji u lekarza ![]() Zaczelam sie martwic tym paciorkowcem boje sie go wygooglowac bo nie chce sytuacji jak przy toksoplazmozie -> paniki, placzu i strachu.
|
|
|
|
#682 |
|
Zadomowienie
|
Goldika nie panikuj, ja na wyniki paciora czekalam prawie tydzien, a babeczka w laboratorium mowila, ze wyniki sa po 3-4 dniach. Czemu tyle czekalam, skoro nic sie niewyhodowalo???
![]() ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- basiula, owieczka jak ja Wam zazdroszcze, ze lada chwila i mozecie yc ze swoimi maluszkami . |
|
|
|
#683 |
|
Zadomowienie
|
Ja jutro jadę na te badania paciorkowca ciekawe czy cuś się wychoduje
WR i HBS wyszły mi ujemne więc spoko
|
#684 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny Ja też sie dołańczam do "zazdrośnic" i też już chciała bym móc rodzić bo juz dobija Mnie to czekanie i ubieranie sie jak bałwan
![]() .Ja też juz chce 37 tydzien ![]() ![]()
|
|
#685 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, ktore maja juz strasze dzieciaczki, bylam w Auchan i jest promocja na Huggisy, z 40 na 33,00 czy cos takiego, nie pamietam bo sie nie przygladalam jak zobaczylam, ze dopiero wieksze rozmiary niz newborn, ale ludzie brali i brali. Ale kupilam sobie 3 koszule do szpitala, jedna za 10,99, druga za 19.99 i trzecia za 29,99. Ta za 19 jest fajna, specjalna do karmienia, odpinana z dwoch stron i material fajny. Ale jedna chyba dam mamie, bo dopiero w domu zauwazylam, ze nie odpina sie zbyt gleboko, tzn. nie wiem czy mleczarnie uda mi sie wyciagnac. Predzej czy pozniej wszystkie koszule trafia do mojej mamy, do ja w koszulach spac nie umiem, a moja mama tylko w koszulach
|
|
|
|
#686 |
|
Raczkowanie
|
Piszecie o posiewie, powiedzcie mi czy wymaz pobierał wasz gin? Płaciłyście coś za niego?
|
|
#687 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzis TZ mi oznajmil, ze jeden z jego bratankow przyjedzie do Europy i chcialby Polske odwiedzic. Jakos w Listopadzie, powiedzialam, ze Ok, nie ma sprawy, dom zawsze jest otwarty na gosci, ale niech chlopak sie przygotuje, ze jak przyjedzie pod koniec listopada to calkiem mozliwe ze bedzie mial dodatkowe atrakcje niekoniecznie turystyczne
|
|
|
|
|
#688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiec zdziwilam sie bo pamietam, ze jedna z Was miala sama sobie pobrac wymaz aaa i nic nie placilam. |
|
|
|
|
#689 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za dobre słowa
Goldika z paciorem to jest tak że najlepiej sobie zrobić ten wymaz, chodzi o to zeby wiedzieć czy się go ma czy nie żeby w razie czego antybiot Ci podali, i tyle. Mój gin kazał mi poczytać własnie na temat paciora co się może wydarzyć jeśli człowiek jest nieświadomy i zarazi dzidzię. Aaaa, ja dziś zaczynam 36tc, jestem szczęśliwa że ze tyle wytrwałam i nadal trwam .Moja noga po moczeniu w fiolecie jest fioletowa, to gin się zdziwi jak wyłożę taką łapę na samolot , chyba jednak wciągnę skarpetki .
|
|
|
|
#690 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
np w tramwaju jak mnie kopnie to potrafie podskoczyć na siedzeniu i sie usmeichnąć wtedy ręka od razu wędruje na brzuchGoldika-spokojnie,nie panikuj-ja sie bede martwic jak wyjdzie źle,a póki co na luzaku tez sie zastanawiam gdzie Glam ![]() :conf used:---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- ja chodze na nzf-nie płacę za badnaia.gin pobierał wymaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:35.

a sam taki kombinezon ok 100 kosztuje. Ni wiem czy sie chwalilam ale chyba nie;p
( miałam pisać magisterkę ocierającą się o ultrasonografię, ale w końcu nie napisałam)

Także wydaję mi się, że mimo wszystko lepiej wiedzieć i mieć możliwość przygotowania się na to.