|
|
#661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: jaką książkę obecnie czytacie?
"Skarby" i "Nawiedzony dom" najlepsze jak dla mnie.... Pawełek i Janeczka byli udani
ale to takie dla dzieci raczej.....Ojjj...jedne z moich ulubionych ksiazek z dziecinstwa...
|
|
#663 |
|
Zakorzenienie
|
antoniusz - Lsnienie bylo cudne
ogolnie lubie kinga ![]() obecnie czytam "Forresta Gumpa"Winstona Grooma polecam:Pa ksiazki typowe dla mnie to roznego rodzaju serie fantasy (Dragon Lance, Wojna Pajeczej Krolowej i seria o Liriel Beanre - nie pamietam tytulu:P)
|
|
#664 |
|
Zakorzenienie
|
Forrest Gump jest świetny
![]() Książka mnie bardziej śmieszyla, natomiast na filmie sie poryczałam ![]() Kiciulko jest tez 2cześć Gumpa (jakbyś nie wiedziała )Nie wiem czemu ale King mnie nudzi Misery było katorgą dosłownie
|
#665 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiedzialam
film ogldalam jak bylam b zmeczona i niewiele ze niego pamietam ![]() Ksiazka mi sie podoba ....42 strona... poki co jeszcze sesja po sesji pojdzie calosc w jeden dzien![]() A Kinga "sklepik z marzeniami" mi sie bardzo podobal. W pamiec tez mocno mi zapadl "worek kosci"
|
|
#666 |
|
Raczkowanie
|
Zaczynam "Sagę o czarnoksiężniku" Margit Sandemo
|
|
|
|
#667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozdrawiam!
|
|
|
|
|
#668 |
|
Podróżniczka
|
Ja uwielbiam książki Chmielewskiej
. Mam w domu wszytskie jej starsze tytuły poprzez wyśmienite książki o Pawełku i Janeczce, Teresce i Okrętce do mojej ulubionej "Wszystko czerwone", które to książki w czasach PRL'u gromadziła moja mama Przeczytałam wszytskie po kilka razy. Przez "Lesia" przebrnęłam z wielkim trudem niestety. Teraźniejsze książki Pani Chmielewskiej nie dorównują niestety tym pisanym dawniej. Moim zdaniem to takie troche zapchaj dziury i gdyby nie "Przeklęta Barjera" z bodajże 2001 r. miałabym jeszcze gorsze zdanie Aktualnie czytam "Babski motyw" i też bardzo ciężko mi idzie Aha przypomniało mi się, że z ostatnich tytułów to jeszcze "Londowanie w Garwolinie" była wyśmienita :d Reszta niestety taka sobie. |
|
|
|
#669 |
|
Zadomowienie
|
szkoła szkoła.... przedwiosnie....poprostu klasyka z lektur
|
|
|
|
#670 |
|
Raczkowanie
|
A ja sobie czytam książkę autorstwa Patricka d'Arvor - "Poranni kochankowie"
|
#671 |
|
Raczkowanie
|
Ostatnio przeczytałm 3 ciekawe książki : "Zahir"Paulo Coelho i "Hańba"Corteza,oby dwie polecam,choć miałam problemy z początkiem oby dwoch ksiażek,ciężko mi było przebrnąć,ale reszta rewelacja
Trzeci a książka to "Teren prywatny" Barbary Kosmowskiej w stylu "Nigdy w życiu"Grocholi tyle,że ta druga lepsza
|
|
|
|
#672 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja czytam własnie autobigraficzną książke Alice Sebold Szczęsciara.Jest to historia brutalnego gwałtu, ktory przeżyła autorka mając 18 lat.
A wszystkim polecam książke tej samej autorki Nostalgia Anioła, piękna poruszająca książka. |
|
|
|
#673 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez schatzsi Czas edycji: 2006-02-07 o 15:55 |
|
|
|
|
#674 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Serdecznie pozdrawiam
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam prawie wszystkie ksiażki
Czarodziejka zawsze działa. Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. TELEPORT czyli niedzielne zapiski <- Bloguję
|
|
|
|
|
#677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzę, że jesteś ekspertką jeśli chodzi o książki Chmielewskiej - czy ona ma jeszcze jakąś książke z podobnym motywem, jak w "Całe zdanie nieboszczyka" (porwanie, ucieczka itd.) ?
|
|
|
|
|
#678 |
|
Zadomowienie
|
"Duma i uprzedzenie" Jane Austen, wpadla mi w rece przez przypadek, ale jest swietna
|
#679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() "Romans" to kryminał, nietypowy, ale wszystkie książki Chmielewskiej są w pewien sposób nietypowe Całej książki o porwaniu nie ma, ale w kilku pojawia sie ten motyw ("Boczne drogi" na przykład - jest tam osoba porwana której się szuka - nie chcę powiedziec za wiele, bo nie wiem czy czytałaś )
Czarodziejka zawsze działa. Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. TELEPORT czyli niedzielne zapiski <- Bloguję
|
|
|
|
|
#680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja najbardziej lubię, kiedy ona piszę w pierwszej osobie. Dziękuję za podpowiedzi - wypożyczę te książki, o których piszesz
|
|
#681 |
|
Rozeznanie
|
No ja wlasnie wczoraj skonczylam 'Eragona'. To jest rodzaj powiesci ktore lubie najbardziej
Teraz czekam az bratowa mi pozyczy druga czesc
|
|
#682 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie skończyłam czytać 6 część Harrego Pottera. Szczerze mówiąc to jak gdzieś przeczytałam, że na końcu ginie jeden z głównych bohaterów to pomyślałam sobie: Ron, Hermiona, Malfoy, ale nie .... /sami doczytajcie/. Nie wiem dlaczego, ale jakoś tak mi smutno /zazwyczaj się przy książkach nie rozklejam (nie bój nic nie płaczę)/. Jeśli w ostatnim tomie też autorka tak będzie sobie poczynać to ja nie wiem.
|
|
|
|
#683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miłego czytania. Napisz czy Ci się podobały
|
|
|
|
|
#684 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
A ja od dzisiaj czytam tomik "Wiersze wybrane" Haliny Poświatowskiej
|
|
|
|
#685 |
|
Zadomowienie
|
Weronika postanawia umrzeć Paulo Coelho
|
|
|
|
#686 |
|
kosmitka
|
Tym razem Steelka, nie daruję żadnej, choćbym miała skończyć o 1 w nocy
. I beczę, rzecz jasna ![]() .
|
|
#687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#688 |
|
Raczkowanie
|
Ja ostatnio utopiłam się w słońcu Toskani.. czyli wspaniałej, słonecznej i pogodnej książce "Pod słońcem Toskanii" Frances Mayes.
Wspaniała jak dla mnie książka..nie będę opisywać, ale gorąco polecam.. Doskonała zwłaszcza w te chłodne, zimowe dni ...Potrafi zrekompensować i zmniejszyć tęsknotę do lata, prmieni które pieszczą nasza skóre... Poza tym w rostocie tej ksiązki jest głębia, która nadaje wyjątkowości temu co wydaje się nam rpozaiczne, na co nei zwracamy uwagi... miejsce gdzie meiszkamy, gdzie przyjeżdzamy "w spiralach DNA mamy jakiś jeszcze nie wykryty gen nkazujący nam wierzyć, że miejsce jest przeznaczeniem. To gdzie się jest znaczy kim się jest (...) Wybór miejsca nigdy nie bywa przypadkowy, to wybór czegoś, czego się pragnie" "Rozpoznałam tę pewność, jaką nieraz mamy z góry kiedy przenosimy sie, czy tylko przyjeżdżamy w niznane nam strony - oto miejsce, które przemówi mi do serca" Wiem, że może tego nie "czujecie" ale w całosci zachwycające
)) ..a Wy macie może jakieś fragmenty, które ujeły wasze serducha??? Buziaki dla wszystkich |
|
|
|
#689 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ogólnie - bardzo lubię wszystkie książki Chmielewskiej, właśnie zaczełam kolekcjonowanie ich wszystkich, ale obawiam się że to trochę potrwa
|
|
|
|
|
#690 |
|
Zadomowienie
|
Aktualnie "Szajka bez końca" Chmielewskiej
A moja ulubiona książka jej autorstwa to "Mój (nie)boszczyk mąż"
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:02.

ale to takie dla dzieci raczej.....
flejksy
ogolnie lubie kinga
Misery było katorgą dosłownie

Trzeci a książka to "Teren prywatny" Barbary Kosmowskiej w stylu "Nigdy w życiu"Grocholi tyle,że ta druga lepsza