|
|||||||
| Notka |
|
| Nauka języków obcych - kącik językowy Nauka języków obcych - kącik językowy, to miejsce wymiany informacji o kursach, podręcznikach, materiałach i ciekawostkach językowych. Dołącz. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Języki obce same szlifujemy do perfekcji dość chcemy.
Na dzisiaj zostało jeszcze 98 powtórek z PK. Mam nadzieję, że je zrobię.
Dzisiaj zdałam sobie sprawę, że to już rok minął jak chodzę na lekcje z niemieckiego. Jutro wracam na zajęcia po miesięcznej przerwie. Dzisiaj muszę przejrzeć mój zeszyt.
|
|
#662 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sobie dzis dodalam nowe slowka zarowno z hiszpanskiego jak i niemieckiego
![]() teraz czesc na serialowa czesc nauki ![]() PS. klada - Twoje wlosy
|
|
#663 | |
|
Lady of Harley-Davidson
|
w grudniu nic nie robiłam, masakra.
Dziś przerobiłam wszystkie zaległe powtórki z Henry'ego. Jutro pododaję nowe słówka, żeby mi się nie nawarstwiło aha, i obejrzałam odcinek serialu po ang, 95% zrozumiałam, więc jestem z siebie dumna ![]() Cytat:
Peru, na stronie 9 tego wątku jest spora garść linków, czy możesz przerzucić do 1 postu proszę
Edytowane przez Agniesia666 Czas edycji: 2012-01-15 o 20:57 |
|
|
|
|
#664 | |
|
Rozeznanie
|
CHOLERA JASNA...znow zrobilam mniej niz powinnam
(tzn dzien w dzien robilam powtorki lecz potem jak patrzylam na system i widzialm wielkie ilosci powtorek w kolejnych dniach to odpuszczalam z nowym slownictwem!) W planach bylo dodanie przez pt-nd 150nowych slow. Skonczylo sie na 50dzisiaj :/ Powinien ktos stac nademna z batem zebym nie szukala argumentow"by nie dodawac slow" albo by robic cos dodatkowo!Cytat:
zapuszczasz wlosy ze pijesz pokrzywe?? Heh swego czasu jak probowalam przyspieszyc porost swoich klaczkow to zapijalam sie wlasnie ziolowymi herbatkami z sokiem malinowym. Czego to czlowiek nie zrobi by osiagnac zamierzony cel
|
|
#665 | |
|
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
|
|
#666 |
|
Rozeznanie
|
Ja dzisiaj zrobiłam 150 powtórek i dodałam 100 w PH.
Ukończyłam Poziom 1 Active Spanish na Livemocha z wynikiem 97%, z czego bardzo się cieszę, bo aż tak dużo czasu nie poświęciłam na naukę a jednak sporo w głowie zostało ![]() Dodałam też 3 prace pisemne z angielskiego również na Livemocha. I wypiłam kubek zielonej i ze 3 kubki zwykłej herbaty
|
|
|
|
#667 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Odliczanie do maja/czerwca 2014 Edytowane przez mal Czas edycji: 2012-01-15 o 22:46 |
||
|
|
|
#668 |
|
Rozeznanie
|
Tak Livemocha. Nie pisałam o stronie, bo jest dość popularna, ale może rzeczywiście przyda się wrzucić link do pierwszej notki, jeżeli jeszcze nie ma
|
|
|
|
#669 |
|
Zakorzenienie
|
czy na tej stronie się coś płaci czy wystarczy się zalogować tylko?
|
#670 |
|
Zakorzenienie
|
A jak Ci sie podoba ta strona?
Ja sie kiedys zarejestrowalam i zaczelam holenderski, ale potem nie mialam czasu wiec przerobilam moze 1-2lekcje ![]() a z hiszpanskim przenioslam sie na busuu jakos
|
|
#671 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Zawsze interesowały mnie Active Course'y (na razie w ofercie angielski, niemiecki, hiszpański, włoski i francuski - i tylko w wersji anglo bądź bodajże portugalskojęzycznej, nie ma tłumaczeń po polsku na razie, w przyszłości zapewne będą) jednak były one płatne i to sporo, ceny były dodatkowo w euro i dolarach, więc te sumy były nieosiągalne dla mnie. Od jakiegoś czasu lekcje są bardziej przystępne. Płaci się za nie, ale tokenami. Na wstępie, po zarejestrowaniu otrzymujesz bodajże 200 tokenów - głowy nie dam Jeden temat z lekcji kosztuje od 125 to chyba 145 więc dość sporo. Jeżeli chcesz zdobyć tokeny to możesz je kupić za ileś tam dolarów bądź oceniać prace innych w swoim lub języku, który znasz Za każdą ocenę jako pierwsza osoba dostajesz 30 tokenów a jako druga 20, więc w prosty sposób możesz zdobyć tokeny i wykupywać dalsze części lekcji, w których jest wszystko: słówka, gramatyka, pisanie, mówienie, czytanie, słuchanie Ja osobiście oceniam pracę i uczących się polskiego i angielskiego z tym, że uczących się polskiego na wszystkich poziomach a angielskiego tylko na podstawowym i tylko te prace których jestem absolutnie pewna, że sama nie zrobiłabym błędu A Active kursami uczę się hiszpańskiego, angielskiego i niemieckiego, a jak je ukończę i podciągnę espanol i deutsch to wezmę się może za włoski bądź francuski, bo kursy są naprawdę fajnie przygotowane i szybko się z nich przygotowuje
|
||
|
|
|
#672 |
|
Zakorzenienie
|
Dla chętnych: wydawnictwo Wagros ma na swojej stronie niezłe przeceny w zakładce tania książka
|
|
|
|
#673 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.wagros.com.pl/index.php?m...roducts_id=231
Czy któras może miała w rękach tą książkę i moglaby ją zrecenzować w jakikolwiek sposób? Choć i tak pewnie będzie moja, z książkami p. Wawrykowicz bardzo się lubię
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
|
|
|
|
#674 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Skupia się głównie na części ustnej, czytania i słuchania jest tam niewiele (nie mam jej teraz pod ręką, ale obie te części to ok. 20% jeśli dobrze pamiętam). Reszta to słówka i zwroty do określonych sytuacji (wyrażanie emocji, opinii, zaprzeczanie, negocjacje i tak dalej). Byłam z niej bardzo zadowolona, no i ustny podstawowy na 100% ![]() ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#675 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja oceniam kogos ktos mnie i zabawa sie kreci. Kopnijcie mnie tylko w d....abym zaczela pisac! Rosiek witam w klubie ja ze swoim oszczedzaniem lepiej niech sie nie wypowiadam. Zawsze jak zaloze sobie KONIEC w tym miesiacu nic nie kupie to i tak pod koniec wale glowa w mur. Bo przeciez to musialm kupic ta nowosc kosmetyczna alb0 nowy sweterek, a ta kiecka na necie przeciez sie prosila by ja kupic-grzechem by bylo przepuszczac taka okazje, a to trzeba ainwestowac w swoj rozwoj, a to ur kolezanki a to ladowanie kosmitow....zawsze cos! Ehhh a narazie przedemna jeszcze 120 powtorek w Henrym i 50nowych slow do dodania. Do boju!!!
Odliczanie do maja/czerwca 2014 Edytowane przez mal Czas edycji: 2012-01-16 o 18:56 |
||
|
|
|
#676 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Języki obce same szlifujemy do perfekcji dojść chcemy.
Agniesia666 - zadam Ci jedno pytanie? Czy Ty w ogóle sprawdzałaś czy linki, które podałaś zostały umieszczone w pierwszym poście bądź na blogu Comy? Odpowiem za Ciebie - NIE!!! Zrobiłam to za Ciebie, poniżej sprawdź sobie, ile z tych linków, które podałaś, nie były uwzględnione.
Cytat:
Cytat:
Dziękuję za uwagę
Edytowane przez Peru Czas edycji: 2012-01-16 o 19:26 |
||
|
|
|
#677 | |
|
Lady of Harley-Davidson
|
a moze ktos poleci jakąś książkę przygotowującą do CPE?
---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Cytat:
|
|
#678 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przede wszystkim miałam już nie kupować książek, zwłaszcza do języków, ale przecież to inwestycja w siebie, przyszłość i tak dalej... trzeba się jakoś rozgrzeszyć
|
|
|
|
|
#680 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dokaldnie to jest inwestycja w siebie przyszlosc, stymulujesz swoj mozg itd to nie jakies glupie blyskotki czy inne przyjemnosci... takim sposobem w grudniu na ksiazki chyba wydalam kolo 100-150zeta a dzis nie potrzebnie zerknelam na watki naturomaniaczek
|
|
#681 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny! Mam problem i potrzebuję pomocy...
Muszę napisać list formalny po niemiecku: Chciałbyś studiować w Niemczech. Napisz prosty list formalny do wybranej przez ciebie uczelni. W liście: * Przedstaw się i podaj informacje o swoim wykształceniu * Zapytaj o możliwość podjęcia studiów i warunki stawiane zagranicznym studentom; * Zapytaj o konieczność zdania egzaminu językowego i instytucję przeprowadzającą takie egzaminy * Zapytaj o możliwość otrzymania stypendium i miejsca w akademiku. Jest to bardzo ważne zaliczenie, proszę o pomoc! Nie musi być długi, tylko żeby były w nim zawarte te informacje... Jestem noga z niemieckiego. ;( |
|
|
|
#682 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zniknął mój profil w profesorku!
Co robić?!?!?!
|
#683 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja juz przerobilam lekcje na busuu, zrobilam powtorki, dodalam 20 nowych slowek ![]() teraz slucham radia niemieckiego ![]() mam zamiar ogladac telenowele Lena - Liebe meines Lebens, na stronie mozna ogladac z napisami, mozna sobie tez odcinki sciagnac ![]() nie mam pojecia... mi dzis zniknela jedna talia w Anki hehe
|
|
#684 |
|
Zakorzenienie
|
Wejdź w Plik->Otwórz. Będą wszystkie
|
#685 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki
sluchalam niemieckiego radia z jakies pol godziny ![]() i ostatnio zaczelam znow dodawac nowe slowka do Klausa, troszke mi sie motywacja do tego jezyka poprawila
|
|
#686 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszedł czas i na mnie
![]() Plan jest bardzo ambitny, mianowicie od listopada ubiegłego roku uczę się intensywnie angielskiego od podstaw na kursie językowym (obecnie poziom A2) - 3x3h/tydz.żeby na jesień/zimę b.r. wyjechać na au-pair, czyli gadać. Możliwe? W postanowieniach noworocznych mam codzienną naukę angielskiego, uczę się z: - Straightforward Pre-Intermediate (może ma któraś z Was 1 część Elementary tego podręcznika?) - Gramatyki J. Siudy - Blondynki na językach Pawlikowskiej - fiszek cz. Elementary i Pre-Intermediate - Szybkiego Kursu Rozumienia na płycie (codziennie słucham dialogów) Myślałam jeszcze o zakupie prof. Henry'ego ale na razie chyba wystarczy mi to co mam.. Co tydzień planuję oglądać jakiś znany mi film po angielsku z angielskimi napisami. Co sądzicie ? Jakieś wskazówki/rady?
|
#687 |
|
Zakorzenienie
|
Odpuscilabym ogladanie z napisami. Ale najpierw sciagnij te napisy, ogarnij slowka, naucz sie ich i wtedy bierz sie za ogladanie
Ogladajac z napisami skupiasz sie na nich, a nie na sluchaniu
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
|
|
|
|
#688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A najlepiej to spróbuję raz z, a raz bez i wtedy stwierdzę jak mi lepiej ![]() To też będzie zależało od mojej siostry bo zamierzamy oglądać razem żeby się nawzajem motywować
|
|
#689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzi mi o to, zebys zanim wezmiesz sie za ogladanie filmu, popracuj z napisami, przejrzyj je, wypisz, przetlumacz slowka ktorych nie znalas i sie ich naucz, potem o wiele latwiej bedzie ci ten film zrozumiec, a slowka ktorych sie uczylas utrwala sie
|
|
|
|
|
#690 |
|
Zadomowienie
|
Jak wróciłam z pracy miałam zerową motywację żeby zrobić słówka. Poszłam zanieść buty na reklamację a potem wskoczyłam na chwilkę do reserved i zakupiłam sukienkę za 40zł, szarą, taką jak chciałam i od razu motywacja mi się podniosła
![]() |
Nowe wątki na forum Nauka języków obcych - kącik językowy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:09.

aha, i obejrzałam odcinek serialu po ang, 95% zrozumiałam, więc jestem z siebie dumna 
(tzn dzien w dzien robilam powtorki lecz potem jak patrzylam na system i widzialm wielkie ilosci powtorek w kolejnych dniach to odpuszczalam z nowym slownictwem!) W planach bylo dodanie przez pt-nd 150nowych slow. Skonczylo sie na 50dzisiaj :/ Powinien ktos stac nademna z batem zebym nie szukala argumentow"by nie dodawac slow" albo by robic cos dodatkowo!

a dzis nie potrzebnie zerknelam na watki naturomaniaczek
Co robić?!?!?!

? Jakieś wskazówki/rady?