Oleje i olejki do włosów - cz. V - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-10, 22:12   #661
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Dot.: Oleje i olejki do włosów - cz. V

Cytat:
Napisane przez Gwiazda Wieczorna Pokaż wiadomość
no nieźle miksujesz
ja zawsze kładę tylko jeden olej i koniec.
Ale teraz jestem zachwycona dodawaniem kilku kropli oleju do maski po myciu. Normalnie kocham moje włosy po tym
To przypadek
Na włosy miało być tylko BD z aloesem i tak bylo przez chwilę.
Na paszczę szedł żel hialuronowy, lniany i wit E, a że za dużo mi się zrobiło mikstury dopaszczowej to poleciała reszta na włosy

Chyba jutro spróbuje maski z olejem
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 22:16   #662
Gwiazda Wieczorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
To przypadek
Na włosy miało być tylko BD z aloesem i tak bylo przez chwilę.
Na paszczę szedł żel hialuronowy, lniany i wit E, a że za dużo mi się zrobiło mikstury dopaszczowej to poleciała reszta na włosy

no i proszę jak się mikstury uzupełniają moim zdaniem takie półprodukty mazidłowe plus oleje itp to lepsza pielęgnacja niż gotowce.

a maski spróbuj koniecznie, ja wcześniej tak nie robiłam bo bałam się obciążenia. Co za bzdura. Teraz wiem że będę tak robić za każdym razem
Gwiazda Wieczorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 22:17   #663
88_akwE
Zakorzenienie

Cytat:

Spróbuj - ja od jakiegoś czasu dodaję sobie do maski kropelkę lub dwie oleju - ze słodkich migdałów, albo jojobę i naprawdę jest super
Tylko nie przesadź - raz poszalałam z lnianym i włosy musiałam myć od nowa

Jesteśmy jedno, jedno z betonu
Co trzyma ciężko dach nieboskłonu,
Jesteśmy jedno, jedno z kamienia,
Nic się w tej sprawie u nas nie zmienia.

88_akwE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 22:22   #664
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
no i proszę jak się mikstury uzupełniają moim zdaniem takie półprodukty mazidłowe plus oleje itp to lepsza pielęgnacja niż gotowce.

a maski spróbuj koniecznie, ja wcześniej tak nie robiłam bo bałam się obciążenia. Co za bzdura. Teraz wiem że będę tak robić za każdym razem
Bo jest lepsza zdecydowanie
Nagębnie od kilku lat tylko i wyłącznie rożne mazidlane specyfiki, żadnych gotowcow i jestem bardzo zadowolona. Szkoda,że z wlosami na to nie wpadłam...ale bym juz miala cudne...nic, nadrobi się

Też się boje obciążenia olejkami w masce, ale co tam...nie sprobuję ni dowiem sie

---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ----------

Cytat:
Napisane przez 88_akwE Pokaż wiadomość
Spróbuj - ja od jakiegoś czasu dodaję sobie do maski kropelkę lub dwie oleju - ze słodkich migdałów, albo jojobę i naprawdę jest super
Tylko nie przesadź - raz poszalałam z lnianym i włosy musiałam myć od nowa
Postaram się nie przedobrzyć
Stary 2012-02-10, 22:22   #665
Gwiazda Wieczorna
Zakorzenienie

Cytat:
Nagębnie od kilku lat tylko i wyłącznie rożne mazidlane specyfiki, żadnych gotowcow i jestem bardzo zadowolona. Szkoda,że z wlosami na to nie wpadłam...ale bym juz miala cudne...nic, nadrobi się

Też się boje obciążenia olejkami w masce, ale co tam...nie sprobuję ni dowiem sie
teraz już nie wrócę do gotowców ani w wersji paszczowej ani włosowej ani żadnej innej
a taki mały OT znasz może co dobrego na cienie pod oczy z takich mazidłowych specyfików???
Stary 2012-02-10, 22:28   #666
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
teraz już nie wrócę do gotowców ani w wersji paszczowej ani włosowej ani żadnej innej
a taki mały OT znasz może co dobrego na cienie pod oczy z takich mazidłowych specyfików???
Ja lęcę wszystko zel hialuronowy, wit C, E, A zamiennie i olej..cieni podocznych nigdy nie mialąm, więc nie zglębiałąm tematu, ale koleżanka mająca tendencje chwali sobie żel z Flos Leku http://esentia.pl/FlosLek_Eye_Care_Z...bce_p26663.htm
sporo rożnych przetestowala, ale do tego wraca....
Stary 2012-02-10, 22:31   #667
Gwiazda Wieczorna
Zakorzenienie

Cytat:
Ja lęcę wszystko zel hialuronowy, wit C, E, A zamiennie i olej..cieni podocznych nigdy nie mialąm, więc nie zglębiałąm tematu, ale koleżanka mająca tendencje chwali sobie żel z Flos Leku http://esentia.pl/FlosLek_Eye_Care_Z...bce_p26663.htm
sporo rożnych przetestowala, ale do tego wraca....
dziękuję
i spać mykam
Stary 2012-02-10, 22:35   #668
justynalenka
Zadomowienie

Cytat:
Pozwolę się wtracić Właśnie zaczęłam testowanie ekstraktu z Ginko i na naczynka z ZSK na cienie podoczne,więc jak coś to za jakiś czas przypomnij się o opinie

Zawsze należy starać się odpowiednio ubierać myśli w słowa,myśleć zanim słów się użyje i używać słów,które ukazują że się myśli.
justynalenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 22:44   #669
pannahanna
Raczkowanie

Udalo mi sie zdobyc zel aloesowy Mam pytanie - czy moge nakladac go prosto z tubki na wlosy? W jakiej ilosci? Czy lepiej rozcienczyc? Czy nadaje sie tez do stosowania na skore? Dziekuje

Amla Gold, Amla, Vatika Enriched Almond Oil, Sesa, Navratna, Vatika kokosowa, Mahabringraj, migdalowy, rycynowy, awokado

Kuracja drożdżowa: 31.01.2012-31.04.2012
Piję pokrzywę: 24.02.2012-24.05.2012

pannahanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 22:49   #670
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

Gwiazdo,może nie w temacie mazidel ale również mogę polechc żel arnikowy,kosztuje 7zł za 50ml i dzięki regularnemu stosowaniu moje ogromne cienie są mniejsze,pomaga na opuchniecia i też z flos leku chyba,kupuje na dozie.
Stary 2012-02-10, 22:52   #671
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez postawiłam na półprodukty
Od miesiąca stosuje na buźkę i widzę efekty
A jak chodzi o włoski, to dopiero dzisiaj zrobiłam mój pierwszy psikacz do włosków pod olej i po myciu z keratyny, HA, panthenolu, hydromanilu, NMF i wit.E

Cytat:
Napisane przez pannahanna Pokaż wiadomość
Udalo mi sie zdobyc zel aloesowy Mam pytanie - czy moge nakladac go prosto z tubki na wlosy? W jakiej ilosci? Czy lepiej rozcienczyc? Czy nadaje sie tez do stosowania na skore? Dziekuje
Na skórę jak najbardziej możesz kłaść Na włoski niektóre dziewczyny kładą solo lub możesz zrobić sobie psikadło z niego, dodać do maski itp.
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-10, 23:28   #672
Prinz
Raczkowanie

Chyba znalazłem swój #1 olej - SESA! Włosy mi się kręcą, są ciężkie, błyszczą niesamowicie!

Smród przełknę jakoś.
Prinz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 00:00   #673
pannahanna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
A jak chodzi o włoski, to dopiero dzisiaj zrobiłam mój pierwszy psikacz do włosków pod olej i po myciu z keratyny, HA, panthenolu, hydromanilu, NMF i wit.E

Na skórę jak najbardziej możesz kłaść Na włoski niektóre dziewczyny kładą solo lub możesz zrobić sobie psikadło z niego, dodać do maski itp.
Dziekuje Ech, weekend bez olejowania

Amla Gold, Amla, Vatika Enriched Almond Oil, Sesa, Navratna, Vatika kokosowa, Mahabringraj, migdalowy, rycynowy, awokado

Kuracja drożdżowa: 31.01.2012-31.04.2012
Piję pokrzywę: 24.02.2012-24.05.2012

pannahanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 09:57   #674
Absit
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pannahanna Pokaż wiadomość
mozesz ale troche szkoda, chyba ze masz jakies podraznienia na skorze glowy to tak. a jak nie to zrob psikadlo i psikaj wlosy i skore glowy
zel aloesowy nadaje sie tez na skore calego ciala, moja koleznka stosuje jako serum pod krem na twarz

Cytat:
Napisane przez Czarna Orchidea Pokaż wiadomość
Gwiazdo,może nie w temacie mazidel ale również mogę polechc żel arnikowy,kosztuje 7zł za 50ml i dzięki regularnemu stosowaniu moje ogromne cienie są mniejsze,pomaga na opuchniecia i też z flos leku chyba,kupuje na dozie.
arnikowy jest swietny na stluczenia i siniaki super wchlania
no i to moj ideal dla cery naczynkowej

troche sie zawiodlam olejem kokosowym....wczoraj nalozylam po myciu na koncowki wlosow i cale cialo i coz......bez rewelacji....no zapach ma fajny ....taki mniamusny ale dla samych zapachow mam przeciez perfumy ....nie natluszcza i nie nawilza, wstalam rano ze skora sucha jak wior i czulam sie jakbym nic nie uzyla po kapieli

nie wiem...moze go wymieszam z olejem z kielkow pszenicy???? co sadzicie?
Absit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 10:39   #675
Gwiazda Wieczorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynalenka Pokaż wiadomość
Pozwolę się wtracić Właśnie zaczęłam testowanie ekstraktu z Ginko i na naczynka z ZSK na cienie podoczne,więc jak coś to za jakiś czas przypomnij się o opinie
oooo na pewno sie przypomnę

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
żel arnikowy mam ale jakoś nie dziala. Czaję się własnie na ten flos lek. Też polecasz z aloesem i świetlikiem?

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Prinz Pokaż wiadomość
Chyba znalazłem swój #1 olej - SESA! Włosy mi się kręcą, są ciężkie, błyszczą niesamowicie!

Smród przełknę jakoś.
ajjjjjjjj kusiciel
a ja mam deficyt finansowy na oleje
na razie tylko Hennare miałam z indyjskich i jest świetna. Więc mniemam że oleje indyjskie moje włosy lubią

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Absit Pokaż wiadomość
mozesz ale troche szkoda, chyba ze masz jakies podraznienia na skorze glowy to tak. a jak nie to zrob psikadlo i psikaj wlosy i skore glowy
zel aloesowy nadaje sie tez na skore calego ciala, moja koleznka stosuje jako serum pod krem na twarz

arnikowy jest swietny na stluczenia i siniaki super wchlania
no i to moj ideal dla cery naczynkowej

troche sie zawiodlam olejem kokosowym....wczoraj nalozylam po myciu na koncowki wlosow i cale cialo i coz......bez rewelacji....no zapach ma fajny ....taki mniamusny ale dla samych zapachow mam przeciez perfumy ....nie natluszcza i nie nawilza, wstalam rano ze skora sucha jak wior i czulam sie jakbym nic nie uzyla po kapieli

nie wiem...moze go wymieszam z olejem z kielkow pszenicy???? co sadzicie?
dzięki wiem o arnikowym. Może za krótko go stosowałam.... powrócę do niego w takim razie.
Dla mnie na ciało najlepszy jest peeling z oliwą (miód, oliwa, cukier) potem mam skórę miękką jak BAJKA.
pewnie że spróbuj mieszanki, albo może własnie nałóż na kokrą skórę po kąpieli i masuj chwilę a potem wytrzyj delikatnie ręcznikiem
Stary 2012-02-11, 10:52   #676
Paula_95
Wtajemniczenie

Ja wczoraj:
-na skalp: olej lniany,
-na połowę długości: oliwa z oliwek,
-na kawałek długości (ale bardziej na końcówki ): olejek alterra granat i aloes.
Zmyłam dwa razy Barwą Ziołową z SLS-em i raz Alterrą papaja i bambus. Potem odzywka Ziaja Miód ze spłukiwaniem.
Rano włosy trochę obciążone, mogłam sobie darować tą odżywkę, ale piękne i gładkie

Kierowca 09.03.2015 rok, godz. 10.25
Paula_95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 10:56   #677
Daszka
Zadomowienie

GG do Daszka

Witajcie serdecznie dziewczyny! Jestem nowa na tym wątku, i w olejowaniu włosów także stawiam dopiero pierwsze kroki. Mam już za sobą kilka prób: Vatiką, Alterrą, oliwką Babydream i jak na razie efekty zachęcające. Wciąż jestem na etapie zbierania wiedzy (nieoceniony wizaż i blogi kosmetyczne), no i sprawdzam co będzie pasować moim włoskom. Aktualnie mam jedno pytanie, które pewnie było przez was nieraz wałkowane - z waszego doświadczenia - czym najlepiej zmywać oleje? Właśnie skończył mi się szampon Babydream, teraz sięgnęłam po Alterrę morelową. O tych dwóch wiem, że są sprawdzone i skuteczne, bez szkody dla korzyści z olejowania. A jakie szampony/odżywki do zmywania olei jeszcze polecacie? Nigdzie nie znalazłam, ale może istnieje w sieci jakieś zbiorcze miejsce z listą takich polecanych produktów? Słyszałam coś o szamponach Barwy i odżywce aloesowej Mrs. Potter's, ale akurat do mycia odżywką nie mam przekonania. Chyba jest też specjalny szampon Dabur. Proszę o rady.
P.S. Dodam , że włosy mam raczej tłustawe przy nasadzie, łatwo je obciążyć i wtedy robią się oklapnięte.
Daszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 11:06   #678
ksantypa7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Daszka Pokaż wiadomość
Witajcie serdecznie dziewczyny! Jestem nowa na tym wątku, i w olejowaniu włosów także stawiam dopiero pierwsze kroki. Mam już za sobą kilka prób: Vatiką, Alterrą, oliwką Babydream i jak na razie efekty zachęcające. Wciąż jestem na etapie zbierania wiedzy (nieoceniony wizaż i blogi kosmetyczne), no i sprawdzam co będzie pasować moim włoskom. Aktualnie mam jedno pytanie, które pewnie było przez was nieraz wałkowane - z waszego doświadczenia - czym najlepiej zmywać oleje? Właśnie skończył mi się szampon Babydream, teraz sięgnęłam po Alterrę morelową. O tych dwóch wiem, że są sprawdzone i skuteczne, bez szkody dla korzyści z olejowania. A jakie szampony/odżywki do zmywania olei jeszcze polecacie? Nigdzie nie znalazłam, ale może istnieje w sieci jakieś zbiorcze miejsce z listą takich polecanych produktów? Słyszałam coś o szamponach Barwy i odżywce aloesowej Mrs. Potter's, ale akurat do mycia odżywką nie mam przekonania. Chyba jest też specjalny szampon Dabur. Proszę o rady.
P.S. Dodam , że włosy mam raczej tłustawe przy nasadzie, łatwo je obciążyć i wtedy robią się oklapnięte.
poczytaj tutaj: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=9201
ksantypa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 11:17   #679
fabregasowa
Zakorzenienie

ile mogę dodać OLEJKU rozmarynowego do szamponu?

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post52630770
fabregasowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 11:22   #680
Shazney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fabregasowa Pokaż wiadomość
ile mogę dodać OLEJKU rozmarynowego do szamponu?
Ja robiłam sobie małe porcje. Na 50ml szamponu dodawałam 4 krople olejku.

Never underestimate the power of good morning texts, apologies,
and random compliments.
Shazney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 11:28   #681
fabregasowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shazney Pokaż wiadomość
Ja robiłam sobie małe porcje. Na 50ml szamponu dodawałam 4 krople olejku.
a nie można dodać od razu ileś tam kropli do buteleczki 200ml?

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post52630770
fabregasowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 11:44   #682
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kilka dni temu zrobilam psikadło z miodem i aloesem, ale miod nie dla mnie chyba, dałam na to Vatikę kokosową i nie mogłam tego wymyć z włosów...jak olej ladnie zszedł, toniód jakoś się wżarł we wlosy i czulam go caly dzień...
Kurcze, muszę sie zebrać i jakieś psikadlo ukręcić, ale mi się nie chce...a cala szafka w łazience, pół lodówki i jeszcze gdzieniegdzie poutykane jakieś półprodukty i prochy...
Stary 2012-02-11, 12:27   #683
vyenna
Zadomowienie

Mój żel aloesowy krauterhoffa się kończy i się zastanawiam jaki sprawić sobie następny.
Czy ten z gorvity (jakoś tak?), czy z mazideł, czy może kupić sok aloesowy?

Sok aloesowy miałby taką wyższość nad innymi, że mogłabym zrobić z niego psikadło... Zastanawiam się. Czy któraś ma jakaś poradę?

W nocy śniło mi się, że chodziłam po rossmanie w poszukiwaniu hydrolatów i aloesu
vyenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 13:19   #684
eternitymoment
Zadomowienie

Dziewczyny podziele sie z Wami moim odkrycem moze juz znacie :P
ale.. w przypływe braku normalnego peelingu, wziełam kawe, zmieszałam z olejkiem migdałowym, masowałam buzie *_______* , rezultant idealny, buzia czyscutka, gładka wogóle oh ah <3
eternitymoment jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 13:22   #685
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

Cytat:

żel arnikowy mam ale jakoś nie dziala. Czaję się własnie na ten flos lek. Też polecasz z aloesem i świetlikiem?

tego ze swietlikiem nie mialam, ze wzgledu na jego mala pojemnosc to moze wlasnie sprobuj innego, jesli arnika nie dziala.
moje cienie to sie nawet przez dermacol przebijaja

sprzedalam wczoraj buty za 80 zl i tak sie zastanawiam...czy kupic ampulki radical czy zostawic w spokoju swietym bo zaraz rozwale a jeszcze sprzęt do telefonu musze kupic.

dziewczyny jakie są wg Was błędy w olejowaniu wlosow? chce napisac kilka słow na blogu i narazie mam : oczekiwanie na spektakularne efekty po1 uzyciu, nakladanie za duzej ilosci oleju-problemy ze zmyciem, uzywanie zlego szamponu oraz rezygnowanie z takiej pielegnacji po sprobowaniu jednego oleju np kokosa, ktory jak wiadomo części dziewczyn puszy wlosy. cos jeszcze przychodzi Wam do głowy?

edit: tak kusicie, moze tez bym sobie jakis spray ukręcila hmm. bo moje wlosy na 2 dzien tracą juz wilgoć, moze troche soku aloesoweg/zel aloesowy, panthenol, kilka kropel olejku?

Edytowane przez Czarna Orchidea
Czas edycji: 2012-02-11 o 13:23
Czarna Orchidea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 13:28   #686
vyenna
Zadomowienie

Robię zamówienie i mam dylemat odnośnie kwasu hialuronowego - do włosów nadaje się ten 1% czy wielocząsteczkowy?
vyenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 13:33   #687
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
dziewczyny jakie są wg Was błędy w olejowaniu wlosow? chce napisac kilka słow na blogu i narazie mam : oczekiwanie na spektakularne efekty po1 uzyciu, nakladanie za duzej ilosci oleju-problemy ze zmyciem, uzywanie zlego szamponu oraz rezygnowanie z takiej pielegnacji po sprobowaniu jednego oleju np kokosa, ktory jak wiadomo części dziewczyn puszy wlosy. cos jeszcze przychodzi Wam do głowy?
Może to nie błąd, ale - przekonanie, że olejowanie to tylko zostawianie oleju na noc (kilka razy się z tym spotkałam).
Zbyt częste olejowanie - nie jest dobre dla każdego (umiar)
Zbyt rzadkie olejowanie i oczekiwanie efektów
Przekonanie, że to, co służy innym, mnie też musi.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 13:39   #688
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
No to trzeba przyznać, wydajny jest strasznie
Ja bardzo go polubiłam, ale mimo efektów i zapachu, który uwielbiam robię sobie przerwę z tym olejem, na końcu zapach był już dla mnie męczący i chcę popróbować nowych olei, aż w końcu znajdę swój ideał
To chyba jest najrozsadniejsze wyjscie
Powodzenia w szukaniu

Ja wczoraj zrobilam sobie miks : maska Mypa, nafta, olej rycynowy, olej migdalowy, olej kokosowy, cynamon, zel aloesowy.
Wlosy oczywiscie super miekkie i gladkie, az sie chce dotykac
I plusem takich miksow jest to, ze moge do nich zuzyc nielubiane oleje.
A moze po prostu lepiej spisuja sie w takich mieszankach?

Nie lubie tylko splukwiac nafty z wlosow.
Tez macie ten problem, ze szampon po chwili przestaje sie pienic?

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 13:40   #689
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Może to nie błąd, ale - przekonanie, że olejowanie to tylko zostawianie oleju na noc (kilka razy się z tym spotkałam).
Zbyt częste olejowanie - nie jest dobre dla każdego (umiar)
Zbyt rzadkie olejowanie i oczekiwanie efektów
Przekonanie, że to, co służy innym, mnie też musi.
umiar, no wlasnie, jesli dziewczyna ma ekstremalnie rzadkie i cienkie wlosy to tez wcale trzymanie na całą noc super efektów nie da mi sie wydaje.
co do pkt1 to nikt mi jeszcze takiego nie zaserwowal:P ale przeciez dziewczyny nakladaja oleje na kilka godzin bo na noc nie moga
Stary 2012-02-11, 13:40   #690
KONICZYNKA 47
Zadomowienie

Może opisz też techniki nakładania oleju, ja ostatnio zaczełam używać strzykawki do olejowania skóry głowy i jestem z tego sposobu zadowolona bo strzykawka sprawdza się przy olejach lepiej niż przy wcierkach (przy wcieraniu których aplikator Joanny Rzepy i drugi pozostały po ampułkach Vichy są najlepsze).
Natomiast na długość nakłada się najlepiej olej palcami na oddzielone pasma (choć długo to trochę trwa).
Wiele osób natomiast leje olej na głowę "z gwinta" i ma problem z równomiernym rozprowadzeniem.

Edytowane przez KONICZYNKA 47
Czas edycji: 2012-02-11 o 13:42
KONICZYNKA 47 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości