|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - cz. V
Cytat:
![]() Na włosy miało być tylko BD z aloesem i tak bylo przez chwilę. Na paszczę szedł żel hialuronowy, lniany i wit E, a że za dużo mi się zrobiło mikstury dopaszczowej to poleciała reszta na włosy ![]() Chyba jutro spróbuje maski z olejem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#662 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a maski spróbuj koniecznie, ja wcześniej tak nie robiłam bo bałam się obciążenia. Co za bzdura. Teraz wiem że będę tak robić za każdym razem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#663 |
Zakorzenienie
|
Spróbuj - ja od jakiegoś czasu dodaję sobie do maski kropelkę lub dwie oleju - ze słodkich migdałów, albo jojobę i naprawdę jest super
![]() Tylko nie przesadź - raz poszalałam z lnianym i włosy musiałam myć od nowa ![]()
![]() |
#664 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nagębnie od kilku lat tylko i wyłącznie rożne mazidlane specyfiki, żadnych gotowcow i jestem bardzo zadowolona. Szkoda,że z wlosami na to nie wpadłam...ale bym juz miala cudne...nic, nadrobi się ![]() Też się boje obciążenia olejkami w masce, ale co tam...nie sprobuję ni dowiem sie ![]() ---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#665 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a taki mały OT znasz może co dobrego na cienie pod oczy z takich mazidłowych specyfików??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#666 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
sporo rożnych przetestowala, ale do tego wraca.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#667 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() i spać mykam |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#668 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#669 |
Raczkowanie
|
Udalo mi sie zdobyc zel aloesowy
![]() ![]()
![]() ![]() Amla Gold, Amla, Vatika Enriched Almond Oil, Sesa, Navratna, Vatika kokosowa, Mahabringraj, migdalowy, rycynowy, awokado Kuracja drożdżowa: 31.01.2012-31.04.2012 Piję pokrzywę: 24.02.2012-24.05.2012 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#670 |
Zakorzenienie
|
Gwiazdo,może nie w temacie mazidel ale również mogę polechc żel arnikowy,kosztuje 7zł za 50ml i dzięki regularnemu stosowaniu moje ogromne cienie są mniejsze,pomaga na opuchniecia
![]()
#671 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Od miesiąca stosuje na buźkę i widzę efekty ![]() A jak chodzi o włoski, to dopiero dzisiaj zrobiłam mój pierwszy psikacz do włosków pod olej i po myciu z keratyny, HA, panthenolu, hydromanilu, NMF i wit.E ![]() Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#672 |
Raczkowanie
|
Chyba znalazłem swój #1 olej - SESA! Włosy mi się kręcą, są ciężkie, błyszczą niesamowicie!
Smród przełknę jakoś. |
![]() ![]() |
![]() |
#673 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() Amla Gold, Amla, Vatika Enriched Almond Oil, Sesa, Navratna, Vatika kokosowa, Mahabringraj, migdalowy, rycynowy, awokado Kuracja drożdżowa: 31.01.2012-31.04.2012 Piję pokrzywę: 24.02.2012-24.05.2012 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#674 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zel aloesowy nadaje sie tez na skore calego ciala, moja koleznka stosuje jako serum pod krem na twarz Cytat:
no i to moj ideal dla cery naczynkowej ![]() troche sie zawiodlam olejem kokosowym....wczoraj nalozylam po myciu na koncowki wlosow i cale cialo i coz......bez rewelacji....no zapach ma fajny ....taki mniamusny ale dla samych zapachow mam przeciez perfumy ....nie natluszcza i nie nawilza, wstalam rano ze skora sucha jak wior i czulam sie jakbym nic nie uzyla po kapieli ![]() nie wiem...moze go wymieszam z olejem z kielkow pszenicy???? co sadzicie? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#675 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
![]() a ja mam deficyt finansowy na oleje na razie tylko Hennare miałam z indyjskich i jest świetna. Więc mniemam że oleje indyjskie moje włosy lubią ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
Dla mnie na ciało najlepszy jest peeling z oliwą (miód, oliwa, cukier) potem mam skórę miękką jak ![]() ![]() ![]() pewnie że spróbuj mieszanki, albo może własnie nałóż na kokrą skórę po kąpieli i masuj chwilę a potem wytrzyj delikatnie ręcznikiem |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#676 |
Wtajemniczenie
|
Ja wczoraj:
-na skalp: olej lniany, -na połowę długości: oliwa z oliwek, -na kawałek długości (ale bardziej na końcówki ![]() Zmyłam dwa razy Barwą Ziołową z SLS-em i raz Alterrą papaja i bambus. Potem odzywka Ziaja Miód ze spłukiwaniem. Rano włosy trochę obciążone, mogłam sobie darować tą odżywkę, ale piękne i gładkie ![]()
#677 |
Zadomowienie
|
Witajcie serdecznie dziewczyny! Jestem nowa na tym wątku, i w olejowaniu włosów także stawiam dopiero pierwsze kroki. Mam już za sobą kilka prób: Vatiką, Alterrą, oliwką Babydream i jak na razie efekty zachęcające. Wciąż jestem na etapie zbierania wiedzy (nieoceniony wizaż i blogi kosmetyczne), no i sprawdzam co będzie pasować moim włoskom. Aktualnie mam jedno pytanie, które pewnie było przez was nieraz wałkowane - z waszego doświadczenia - czym najlepiej zmywać oleje? Właśnie skończył mi się szampon Babydream, teraz sięgnęłam po Alterrę morelową. O tych dwóch wiem, że są sprawdzone i skuteczne, bez szkody dla korzyści z olejowania. A jakie szampony/odżywki do zmywania olei jeszcze polecacie? Nigdzie nie znalazłam, ale może istnieje w sieci jakieś zbiorcze miejsce z listą takich polecanych produktów? Słyszałam coś o szamponach Barwy i odżywce aloesowej Mrs. Potter's, ale akurat do mycia odżywką nie mam przekonania. Chyba jest też specjalny szampon Dabur. Proszę o rady.
P.S. Dodam , że włosy mam raczej tłustawe przy nasadzie, łatwo je obciążyć i wtedy robią się oklapnięte. |
![]() ![]() |
![]() |
#678 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#679 |
Zakorzenienie
|
ile mogę dodać OLEJKU rozmarynowego do szamponu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#680 |
Zakorzenienie
|
Ja robiłam sobie małe porcje. Na 50ml szamponu dodawałam 4 krople olejku.
#681 |
Zakorzenienie
|
a nie można dodać od razu ileś tam kropli do buteleczki 200ml?
|
![]() ![]() |
![]() |
#682 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze, muszę sie zebrać i jakieś psikadlo ukręcić, ale mi się nie chce...a cala szafka w łazience, pół lodówki i jeszcze gdzieniegdzie poutykane jakieś półprodukty i prochy... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#683 |
Zadomowienie
|
Mój żel aloesowy krauterhoffa się kończy i się zastanawiam jaki sprawić sobie następny.
Czy ten z gorvity (jakoś tak?), czy z mazideł, czy może kupić sok aloesowy? Sok aloesowy miałby taką wyższość nad innymi, że mogłabym zrobić z niego psikadło... Zastanawiam się. Czy któraś ma jakaś poradę? ![]() W nocy śniło mi się, że chodziłam po rossmanie w poszukiwaniu hydrolatów i aloesu ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#684 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny podziele sie z Wami moim odkrycem
![]() ale.. w przypływe braku normalnego peelingu, wziełam kawe, zmieszałam z olejkiem migdałowym, masowałam buzie *_______* , rezultant idealny, buzia czyscutka, gładka wogóle oh ah <3
#685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moje cienie to sie nawet przez dermacol przebijaja ![]() sprzedalam wczoraj buty za 80 zl i tak sie zastanawiam...czy kupic ampulki radical czy zostawic w spokoju swietym bo zaraz rozwale ![]() dziewczyny jakie są wg Was błędy w olejowaniu wlosow? chce napisac kilka słow na blogu i narazie mam : oczekiwanie na spektakularne efekty po1 uzyciu, nakladanie za duzej ilosci oleju-problemy ze zmyciem, uzywanie zlego szamponu oraz rezygnowanie z takiej pielegnacji po sprobowaniu jednego oleju np kokosa, ktory jak wiadomo części dziewczyn puszy wlosy. cos jeszcze przychodzi Wam do głowy? edit: tak kusicie, moze tez bym sobie jakis spray ukręcila hmm. bo moje wlosy na 2 dzien tracą juz wilgoć, moze troche soku aloesoweg/zel aloesowy, panthenol, kilka kropel olejku?
Edytowane przez Czarna Orchidea Czas edycji: 2012-02-11 o 13:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#686 |
Zadomowienie
|
Robię zamówienie i mam dylemat odnośnie kwasu hialuronowego - do włosów nadaje się ten 1% czy wielocząsteczkowy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#687 | |
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Zbyt częste olejowanie - nie jest dobre dla każdego (umiar ![]() Zbyt rzadkie olejowanie i oczekiwanie efektów Przekonanie, że to, co służy innym, mnie też musi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#688 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powodzenia w szukaniu ![]() Ja wczoraj zrobilam sobie miks : maska Mypa, nafta, olej rycynowy, olej migdalowy, olej kokosowy, cynamon, zel aloesowy. Wlosy oczywiscie super miekkie i gladkie, az sie chce dotykac ![]() I plusem takich miksow jest to, ze moge do nich zuzyc nielubiane oleje. A moze po prostu lepiej spisuja sie w takich mieszankach? Nie lubie tylko splukwiac nafty z wlosow. Tez macie ten problem, ze szampon po chwili przestaje sie pienic? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#689 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do pkt1 to nikt mi jeszcze takiego nie zaserwowal:P ale przeciez dziewczyny nakladaja oleje na kilka godzin bo na noc nie moga ![]()
![]() |
#690 |
Zadomowienie
|
Może opisz też techniki nakładania oleju, ja ostatnio zaczełam używać strzykawki do olejowania skóry głowy i jestem z tego sposobu zadowolona bo strzykawka sprawdza się przy olejach lepiej niż przy wcierkach (przy wcieraniu których aplikator Joanny Rzepy i drugi pozostały po ampułkach Vichy są najlepsze).
Natomiast na długość nakłada się najlepiej olej palcami na oddzielone pasma (choć długo to trochę trwa). Wiele osób natomiast leje olej na głowę "z gwinta" i ma problem z równomiernym rozprowadzeniem. Edytowane przez KONICZYNKA 47 Czas edycji: 2012-02-11 o 13:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:49.