|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jak najbardziej "ruda" farba do włosów.Częsc II.
Cytat:
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel |
|
|
|
|
#662 | |
|
Zakorzenienie
|
tak Delia i Joanna
---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Cytat:
, cieszę się
|
|
#663 |
|
Raczkowanie
|
Ja robiłam za namową Kathy vitalitysem 8.44 z wodą 6%- wyszły takie jak chciałam. W końcu nie muszę czekać aż mi się wypłuczą do odpowiedniego koloru
Dzięki wielkie- też znalazłam swoją farbę przesyłam zdjęcia włosów w naturalnym świetle
Edytowane przez inuska84 Czas edycji: 2011-09-05 o 16:30 |
|
|
|
#664 |
|
Zadomowienie
|
Inuska, świetny kolor, taki "mój"! A na jaki wyjściowy kładłaś?
|
|
|
|
#665 |
|
Raczkowanie
|
AniaAga dzięki, zajrzyj sobie do postu 566 - tam umieściłam fotę z wyjściowego- u mnie był ten problem, że każda farba jaką nakładałam sprawiała, ze włosy mi ciemniały, dopiero po ok dwóch tygodniach spierał się do mniej więcej takiego koloru jaki mam od razu po vitalitysie
Te zdjęcia powyżej, zrobione są dzień po koloryzacji.Co ciekawe po tej farbie moje włosy są mega miękkie i nie śmierdziały po farbowaniu jak po zwykłych drogeryjnych farbach no i przy myciu nie spływa farba- przy drogeryjnych jeszcze po kilku myciach co nieco farby uciekało..
|
|
|
|
#666 |
|
Przyczajenie
|
Dzień dobry
![]() Najpierw trochę historii - przez długie lata, więcej niż 10 (nawet nie pamiętam już ile) farbowałam włosy na czarno. Od jakiegoś roku lub półtora roku mam ochotę na ciemny rudy - połyskujący na rudo kasztan... coś w ten deseń . Kolor oryginalny to ciemny "mysi". Chyba, bo ostatni raz go widziałam na początku liceum ![]() Zarzuciłam więc czarny i wypróbowałam chyba wszystkie rude kasztany z farb drogeryjnych jakie znalazłam - ale nic z tego nie wychodziło. Potem zabrałam się za kolor "czarno-czerwony" - wychodziło całkiem całkiem bo czarny się dość szybko wypłukiwał i w rezultacie większą część miesiąca miałam ciemne z czerwono-rudym połyskiem. Marzył mi się jednak połysk RUDY, a nie czerwony! Przyjaciółka dała mi linka do Waszego rudego wątku, który przeczytałam od a do zet (właściwie obydwa wątki, pierwszy i ten) i wydawało mi się, że wszystko zrozumiałam... W związku z powyższym znalazłam farbę (majirel), kolor, który mi odpowiadał na palecie (aczkolwiek internetowej - być może on jest inny w rzeczywistości?) - 4.45, przeczytałam wszystko o wodach, znalazłam sklep, zamówiłam i już następnego dnia miałam wszystko co trzeba w łapkach. Miseczkę, pędzelek, farbę, wodę (6%). Cacy. Nie robiłam dekoloryzacji, nigdy właściwie, bo przyzwyczajona byłam, że nawet jeśli kolor włosów nie zmieniał się całkowicie to przynajmniej nabierał odpowiedniego "połysku". Włosy dość szybko mi rosną, więc po 4 tygodniach od poprzedniego farbowania miałam już około 1,5cm odrostu... No i teraz: - wydawało mi się, że dobrze wszystko co dotyczy farb profesjonalnych zrozumiałam, ale najwyraźniej się myliłam - wydawało mi się, że niezależnie od koloru "wyjściowego", jeśli jest jaśniejszy niż farba - to powinien wyjść taki kolor jaki jest na palecie, a woda rozjaśni ciemniejszy kolor - i że jeśli są ciemniejsze to nie ma gwarancji jak wyjdzie. Albo się pomyliłam w rozumieniu - albo zrobiłam coś źle , bo wiem w efekcie mam super fajny ciemno-rudy kolor wszędzie oprócz... odrostów, które zrobiły się MARCHEWKOWE ![]() Dziewczyny, pomocy , co mam zrobić, żeby mieć RÓWNY kolor? i nie pomarańczowy jak na odrostach, ale właśnie ciemno rudy? Załączam zdjęcia paletki (kolory, między którymi się wahałam) oraz włosów od razu po farbowaniu.
|
|
|
|
#667 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Cytat:
|
|
#668 |
|
Przyczajenie
|
czesc jestem tu nowa
ale mam problem taki ,ze chciałam mieć czerwone włosy wiec wymieszałam joanne plomienna iskre z czerwona pozeczka i wyszły mi prawie bordowe nie chce ściągac koloru bo juz to testowałam... myślałam zeby nalozyc blond kolor i na to moja plomienna iskre , ale sama nie wiem co robic... prosze o jakąś dobrą rade rudzielce![]()
|
|
|
|
#669 |
|
Zakorzenienie
|
Pozwolę sobie tu się wepchnąć, choć na razie ruda nie jestem. Chciałam zadać pytanko. Mianowicie czy da się z brązowych włosów zrobić rude. Sytuacja jest taka, że farbowałam na czarno dwa miesiące temu albo i dawniej
Dbam teraz o włosy, piję pokrzywę, wcieram naftę itp. Włosy od tych zabiegów rozjaśniły się, farba się wypukała no i jest odrost. Zastanawiam się czy jak wrócę już do mniej więcej swoich naturalnych < naturalne mam brązowe > to czy złapie rudy? Marzy mi się ten kolor bardzo, ale nie chcę rozjaśniać ani nic w tym stylu, bo chce mieć włosy a nie być łysa
|
#670 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
A czy jeśli otworzę tubkę farby to ona może potem leżeć taka "otwarta" (oczywiście zakręcona, ale napoczęta) do następnego farbowania?
|
|
|
|
|
#671 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel |
|
|
|
|
#672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#673 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#674 |
|
Zadomowienie
|
A jak Wam się podoba kolor Marty Powałowskiej?
|
|
|
|
#675 |
|
Raczkowanie
|
Kathy-> mam jeszcze do Ciebie pytanko.. jeśli przy następnej koloryzacji vitalitysem 8.44 użyję wody 3%, a nie 6% jak ostatnio.. to duża różnica w kolorze będzie? wiadomo 3% łagodniejsza.. ale ten mój aktualny kolor tak mi się podoba, że nie chcę innego :P
|
|
|
|
#676 |
|
Zakorzenienie
|
3% nie rozjaśni, uzywa się go do farbowania ton w ton, łagodniejszy dla włosów, jeśli nie ma sie odrostu do rozjasnienia to po długości ok.
|
#677 |
|
Rozeznanie
|
witam rudziki
u mnie kolorek powoli robi się jaśniejszy , niemal złoty blond , a odrost został fajny rudy szkoda że z reszty znika ale i tak jestem zadowolona z przemiany powiedzcie mi następne farbowanie , to znów odrost wodą 6%? a na resztę 3% ? bez zmian? chcę zrobić odcieniem 8,44
|
#678 |
|
Raczkowanie
|
kathy579 mam pytanie dzisiaj postanowiłam zakupić profesjonalną farbę Lecher Geneza 6 RT (ciemny blond miedziany). Pani w hurtowni podpowiedziała mi, abym wymieszała ją z moim dotychczasowym kolorem (6BC - ciemeny blond cappuccino) ale tak na 25 ml miedzianego - 5 ml cappuccino- aby równo na odrostach chwyciło.
Czy to właściwa rada ? |
|
|
|
#679 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Katrin242;29284239]kathy579 mam pytanie dzisiaj postanowiłam zakupić profesjonalną farbę Lecher Geneza 6 RT (ciemny blond miedziany). Pani w hurtowni podpowiedziała mi, abym wymieszała ją z moim dotychczasowym kolorem (6BC - ciemeny blond cappuccino) ale tak na 25 ml miedzianego - 5 ml cappuccino- aby równo na odrostach chwyciło.
Czy to właściwa rada ?[/QUOTE Nie wiem jaki efekt chcesz uzyskać i jakie masz teraz włosy, ale aby było lepsze krycie dodaje się przeważnie kolorów z gamy ,,naturalnej/podstawowej,, bez żadnych refleksów.
|
#680 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
mam problem ,wie ktos moze czy jedna farba do wlosow loreal feria 3d mango starczy na pokrycie calych wlosow?mam wlosy prawie do pasa sa strasznie geste i grube ,zawsze uzywalam dwoch farb ,kupilam teraz ferie ale jest strasznie droga i zastanawiam sie czy starczy jedno opokowanie. |
|
|
|
#681 |
|
Raczkowanie
|
Przypomnijcie mi proszę co to był za preparat na nadmiernie przetłuszczające się włosy i jak się go stosowało? Z tego co pamiętam, to było to z Subriny....?
Albo to zbieg okoliczności albo po ostatnim farbowaniu tak szybko mi się przetłuszczają
|
|
|
|
#682 |
|
Zakorzenienie
|
glinka bilendy, ewentualnie stefanel physiogel
H A I R ...and I will wear him In my heart's core, ay, in my heart of heart As i do thee... Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2011-09-09 o 20:25 |
|
|
|
#683 |
|
Raczkowanie
|
Czy ta glinka bardzo wpłynie na kolor? W sensie, czy kolor mocno zejdzie, bo z opisu tej glinki wynika, że jest mocno oczyszczająca itd.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#685 |
|
Raczkowanie
|
Przeczytałam opis jednego i drugiego kosmetyku i nasuwa mi się pytanie. Otóż w opisie nie ma nic wspomniane o tym, że to zmniejsza przetłuszczanie włosów. O ile glinka ma działanie oczyszczające to ten drugi preparat jest bardziej na ukojenie podrażnień. Czemu więc jest to polecane na przetłuszczające się włosy? Pytam z czystej niezaspokojonej ciekawości, bo mnie to nurtuje a nie znam się na składnikach itd.
|
|
|
|
#686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szampon bardzo dobrze oczyszcza skórę głowy i włosy ze względu na swój skład myślę że nazwę delikatny zawdzięcza tym iż nie powoduje reakcji alergicznej ponieważ ma bardzo prosty skład w zasadzie same składniki myjące na najważniejszych miejscach w składzie, stosowałam i dlatego polecam, kupiłam go przez przypadek z polecenia farmaceuty i używam wtedy kiedy włosy mam przetłuszczone nadmiarem sebum i składnikami odżywczymi.
|
|
#687 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam ważne pytanie.
W lipcu miałam robione pasemka blond rozjaśniaczem (swoje naturalne mam średni brąz) i jasny brąz.Chciałabym kupić teraz rudą farbę do włosów,ale nie wiem czy wyjdzie mi jakiś sensowny kolor? domyślam się,że na blondzie będzie jaśniejszy .. ; )
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasnie dzisiaj kupilam tą farbe i miałam pytac o opnie ale widocznie juz znalazłam. Masz moze jakaś fotke włosów jaki ten kolor mniej wiecej jest na główce juz zafarbowanej? |
|
|
|
|
#689 |
|
Zakorzenienie
|
Znacie taką farbę Luo Color? No to ona rozjaśnia włosy o trzy tony. A jakbym tak wzięła jakiś ladny rudy i położyła na swoje włosy? jest szansa, że pójdzie do przodu? Ja mam taki brąz, sprany czarny.
|
#690 |
|
Zadomowienie
|
Cola_Ola, ale Luo Color rozjaśnia o 3 tony naturalne włosy czy farbowane?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:06.

Właśnie przed chwilą farbowałam włosy Vitalitysem 7.44 i 6%, jest to taki kolor jaki zawsze chciałam uzyskać zaraz po farbowaniu, nie żadne czerwienie. Jest cudny, od dzisiaj zostaje moją farbą numer 1 

no i przy myciu nie spływa farba- przy drogeryjnych jeszcze po kilku myciach co nieco farby uciekało..

ale mam problem taki ,ze chciałam mieć czerwone włosy wiec wymieszałam joanne plomienna iskre z czerwona pozeczka i wyszły mi prawie bordowe
nie chce ściągac koloru bo juz to testowałam... myślałam zeby nalozyc blond kolor i na to moja plomienna iskre , ale sama nie wiem co robic... prosze o jakąś dobrą rade rudzielce
ale i tak jestem zadowolona z przemiany