Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-14, 10:19   #661
ewka5891
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI

Czesc dziewczyny

po ostatniej nocy miałam nadzieje, ze nocne wstawanie do toalety juz za mną, ale d.upa... dzisiaj znow z 2 razy musialam wstawac, a tak strasznie nie chciało mi sie tylka ruszac...

dzisiaj mam wolne i mam chcialabym pare rzeczy w kuchni zrobic, ale nie wiem czy w koncowym rezultacie len nie wygra

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
gratuluje
u mnie nauki juz dosyc na dzis
teraz chwila prawdy wklejam zdjecia z dzis, brzuszka i mnie tej sukience co kupialm....niestety oprocz brzuszka widac zapasy tluszczy takze sukienka pojdzie w odstawke az schudne po ciazy.... tylko wiece prosze o szczere komentarze odnosnie tluszczyku
Sas szczerze??
uważam, ze jestes przewrazliwiona, masz bardzo ładny ciążowy brzuch. Nie przejmuj sie tak bardzo tą liczbą 12 kg, bo to nic strasznego, patrząc na Twoje zdjęcia
Bardzo ładnie wyglądasz, wg mnie lepiej tak niz jak Ania Rubik....
Ja przytyłam 5 kg.. i sobie mysle hmmm 5?? nigdy takiej wagi nie miałam, ale jak patrze w lustro wcale nie widze tych 5 kg, a brzuch przeciez musi nam rosnąc... takie uroki ciąży
wiec uważam kochana, ze powinnas sie cieszyc malenstwem a nie zamartwiac brzuchem, na to przyjdzie czas po ciązy

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Tak więc będzie Iga

zdjęcia małej i piposzki
bardzo ładne imie, no i kolejna dziewczynka, super

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 10:23   #662
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
zauważyłam że jak robię siku to nie jest Tak łatwo. zanim poleci to musi trochę minąć tak jakby ten cały Bol w dole te uczucie ciężkości mi blokowało . nie wiem jak to powiedziec inaczej ale muszę się Wysilic żeby poszlo coś a i tak od razu nie idzie. też tak macie?
Ja tak czasem mam

Cytat:
Napisane przez pijana_powietrzem Pokaż wiadomość
No właśnie nie. Cały strach sie zaczoł od samego początku, kiedy pierwszy raz zrobiłam test a właściwie 3 testy bo nie wierzyłam a tu chluuust krwawienie.. Poleciałam szybko do prywatnego gina a ten po zbadaniu na usg był to 6-7 tydzień stwierdził że nie ma serduszka i żebym sie na nic nie nastawiała bo ciąża może być martwa. Kazała za 2tyg przyjść jeśli przestane krwawić. To były najgorsze tygodnie mojego życia. Za półtora tygodnia dalej miałam brązowe upławy więc zgłosiłam sie do szpitala a tam już powiedzieli ze serduszko jest, ale słabo bije. Po kolejnych 2 tygodniach zgłosiłam sie do normalnego już swojego gina i powiedział że jest ok. A strach dalej pozostał. Teraz niby wporządku, ale wszystkie piszecie i ruchach swoich maluchów a ja dalej nic, i jeszcze naczytałam siee głupot w tym internecie..
Ojej, to się biedna najadłaś strachu Ale teraz na pewno już jest wszystko ok

Cytat:
Sory dziewczyny nie będę was nadrabiać bo jeszcze jestem w trasie ale będzie córa 630 gram
Wspaniale Gratuluję córeczki
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 10:24   #663
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
No jak 2 tyg Temu miałam usg znowu to dalej tylko lewa więc prawa czystą chyba że lekarka chujowa ta od usg tego
Może to moczanowe kamienie bezcieniowe, czyli takie niewykrywalnie w badaniu. Ja takie miałam, wykryli je tylko w dobowej zbiórce moczu- miałam kilkakrotnie podwyższone wydalanie kwasu moczowego. W zwykłym badaniu moczu też nie było tego widać. Na zdjęciach i usg nie wychodziło nic.
Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
żeby ona chociaż mi w oczy patrzyła jak do mnie mówi to się patrzy na swoje bibeloty na biurku. Byłam u niej chyba 3 raz (poza wczorajszą wizytą) i tylko robiła usg dopochwowe....no jeszcze mierzyła ciśnienie i ważyła.
Tyle.
Zmieniam, to już postanowione.
AAaa no i jeśli jej sprzęt usg nie da rady mnie badać w późniejszych etapach ciąży (ze względu na moje duże brzuszysko od nadwagi) to mogła mi to od razu powiedzieć
Mój też mnie w trakcie ciąży ani razu nie badał, ale chodzę na dwa fronty do niego i ginki z Medicoveru (żeby mieć bezpłatne badania) i ona zawsze bada, za to usg robi rzadko, bo sprzęt lipny. Ale już postanowiłam, że drugą ciążę będę na 100% prowadzić u innego.
Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Wlasnie oznajmiłam, że na obiad dzisiaj robię naleśniki na co mój kochany mąż odparł, że podeśle wóz strażacki...

Do restauracji by Cię zabrał na obiad a nie wyjeżdżał z takimi radami
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 10:25   #664
natee
Zakorzenienie

Dzien dobry!

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
trzymam mocno kciuki
Cytat:
Ja też mam takie odczucia i wizytę dzisiaj-ale dopiero o 17:00...
za Ciebie tez
Cytat:

Wlasnie oznajmiłam, że na obiad dzisiaj robię naleśniki na co mój kochany mąż odparł, że podeśle wóz strażacki...
komuś od rana humor dopisuje

a ja ide zrobic sobie jakies sniadanko

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 10:31   #665
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

kurczę prince szkoda mi Ciebie strasznie, może ta poducha rogal by Ci choć trochę pomogła?
ja jadę do urzędu skarbowego więc będę po południu

aaa zapisałam się do szkoły rodzenia darmowej, w szpitalu w którym będę rodzić, kurs trwa od 3 kwietnia 2 razy w tygodniu przez 5 tygodni ale jestem happy, myślałam że będzie płatna a tu miłe zaskoczenie
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 10:32   #666
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
j
wiesz co? tz wieczorem to chciał do szpitala jechac. Ok. Powiedzialam ze narazie nie . Potem juz kolo 21 temat omijał.Zwijałam sie z bolu a ze byl spiacy to nawet niewspolmnail o szpitalu. Spał w najlepsze. W nocy wstałam brac nospe, stekałam z bolu normalnie i napewno slyszał bo widzialam jak sie kladłam ze sie chwile patrzył i zamknal szybko oczy ze niby nie slyszu tylko spi On o 5 wstaje do pracy pewnie niechcial zawalac nocki. Super sie czulam w dupie mnie miał.......... Ja gryzłam z bolu koldre a on nie zareagował a kazdy moj ruch w nocy go budzi zawsze wiec niemozliwe by niesłyszał rano obudzial mnie na luteine mowi wloz tabletki bo pojdziesz do lekarza SUPER. i do tej pory nawet nienapisał esa czy bylam i co mowil lekarz.
jeny mam ochotę Go zwyzywać...:p ala:co za dup... bardzo mi przykro, bo zamiast Cie wspierać w takich chwilach, wygląda jakby chował głowę w piasek...udawać w nocy, że śpi???nie do pomyślenia...boję się, że się oboje zawzięliście i długo do zgody nie dojdziecie....
ale nie myśl o nim proszę, dbaj o siebie i o Maleństwoto jest najważniejsze....miej wyj.ebane na niego i tylesam sobie zasłużył!!!
Ty i Dzidzia teraz jesteście Numerem 1!!!
ściskam mocno i całuję!!! i myślę o Tobie!!!
Stary 2012-03-14, 10:34   #667
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość

Widzę, że muzycznie dogadałabyś się z moim mężem, ma podobny gust
o! Bardzo sie ciesze, to oznacza ze Twoj maz ma bardzo dobry gust muzyczny Co dokladniej lubi?

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
wydaje mi się że piasek może być na usg niewidoczny ale chyba powinien wyjść w moczu w każdym razie zobaczysz co powie lekarz bo ja wiem tylko tyle co mnie wtedy dotyczyło.. a przecież każdy przypadek jest inny.

Trzymam kciuki i głowa do góry
Piasek jest widoczny na USG. Wychodzil mi czesto Kiedys bardzo czesto mialam problemy z nerkami, wszystko bylo widac wlasnie na USG.

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-14, 10:34   #668
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
juz wrocilam.
lekarka mi naciskała miejsce i mowie ze tutaj mnie boli a ona ze ona naciska mi zebra. Ze to ewidentnie boli mnie od mojego kregoslupa. Stukała w nerke i wtedy juz w ogole bolało Ale ona uwaza ze to od kregoslupa na 200% Ze promieniuje. No dobra mowila ze mam brac nospe i paracetamol jedynie na bóle. Pocieszenie ;/

Te pajączki mowila ze sprawy naczyniowe ze cos mi uciska i dlatego. I mówiła ze biodra i nogi to taka przypadłosc ciezarnych. Ze ona od polowy ciazy tez z bolu wstawała w nocy bo biodra ją bolały. jakis zel mi przepisała.......
Mówiła ze skoro ogolny mocz mi wyszedł ok to niema potrzeby dawac na szczególowy.
Ja niewiem cyz to od kregoslupa. Mnie sie wydaje ze to nerka. I to raczej ja bym była przekonana w 200% ale niejestem lekarzem wiec musze jej zaufac......

przy okazji wyzaliłam sie jej skorzystałam z okazji ze i do abbci przychodzi i mama sie u niej leczy i sie wygadałam a Ona była w szoku......

wiesz co? tz wieczorem to chciał do szpitala jechac. Ok. Powiedzialam ze narazie nie . Potem juz kolo 21 temat omijał.Zwijałam sie z bolu a ze byl spiacy to nawet niewspolmnail o szpitalu. Spał w najlepsze. W nocy wstałam brac nospe, stekałam z bolu normalnie i napewno slyszał bo widzialam jak sie kladłam ze sie chwile patrzył i zamknal szybko oczy ze niby nie slyszu tylko spi On o 5 wstaje do pracy pewnie niechcial zawalac nocki. Super sie czulam w dupie mnie miał.......... Ja gryzłam z bolu koldre a on nie zareagował a kazdy moj ruch w nocy go budzi zawsze wiec niemozliwe by niesłyszał rano obudzial mnie na luteine mowi wloz tabletki bo pojdziesz do lekarza SUPER. i do tej pory nawet nienapisał esa czy bylam i co mowil lekarz.
Biedna jesteś z tym bólem. A masz poduchę ciążową?? ja mam okropne bóle krzyżowe i poduchy midzy nogi mi bardzo pomagają. i mężowy masaż. A słuchaj a ile wy jesteście z TŻ razem?
Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość

Do restauracji by Cię zabrał na obiad a nie wyjeżdżał z takimi radami
Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość

za Ciebie tez

komuś od rana humor dopisuje

a ja ide zrobic sobie jakies sniadanko
No nie?? ja mu nie będę przsypominac jak mielone bez tłuszczu smażył i by nam kuchnię sfajczył hahaah Ale zrobię sobie ze srem te naleśniury bo jego dzisiaj cały dzień nie ma a na słodko nie jada
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 10:35   #669
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
gratuluje
u mnie nauki juz dosyc na dzis
teraz chwila prawdy wklejam zdjecia z dzis, brzuszka i mnie tej sukience co kupialm....niestety oprocz brzuszka widac zapasy tluszczy takze sukienka pojdzie w odstawke az schudne po ciazy.... tylko wiece prosze o szczere komentarze odnosnie tluszczyku
Przede wszystkim masz śliczny, duży ciążowy brzuszek Ciążowy a nie tłuszczowy, więc kompleksom mówimy: precz
A co do sukienki... moim zdanie przysciasna jest, ale ja Ci to pisałam juz jak pokazałaś zdjęcie z allegro, że będzie mała na brzuszek Ponosisz po ciąży spokojnie

Cytat:
Słuchajcie mam pytanie: jak leczyłyście bakterie w moczu? Kurcze wyniki mam dobre, tylko te liczne bakterie bardzo mnie martwią. Chyba czytałam kiedyś, że ktoś już to przechodził? Kochane, jakieś rady? Jutro mam ginka ale umieram ze zmartwienia!
Żuravit, woda z cytryną i duuużo pić trzeba

Cytat:
Tak więc będzie Iga

zdjęcia małej i piposzki
Jaka śliczna Imię super
Stary 2012-03-14, 10:40   #670
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
jeny mam ochotę Go zwyzywać...:p ala:co za dup... bardzo mi przykro, bo zamiast Cie wspierać w takich chwilach, wygląda jakby chował głowę w piasek...udawać w nocy, że śpi???nie do pomyślenia...boję się, że się oboje zawzięliście i długo do zgody nie dojdziecie....
ale nie myśl o nim proszę, dbaj o siebie i o Maleństwoto jest najważniejsze....miej wyj.ebane na niego i tylesam sobie zasłużył!!!
Ty i Dzidzia teraz jesteście Numerem 1!!!
ściskam mocno i całuję!!! i myślę o Tobie!!!
tez byłam zdziwiona. Bo zawsze w nocy nawet wstawał. i w ogole. A teraz...... brak słów. ZObaczymy czy wejdzie jutro z emna na te polowkowe. ktoregos dnia wspomnial ze skoro bedzie na plycie to w domu ogladnie bo jak sie wzruszy to se siary narobi. Wku.rwie sie porzadnie jak nie wejdzie i nawtykam mu jak cholera. Zadzwonie do tesciowej i jej na niego nagadam moze ona mu przetlumaczy. Bo juz mnie denerwuje naprawde. Tym bardziej ze on zawinił ja mam do niego zal bo mnie okłamał a ja klamstwa nieznosze. I on otym wiedział a itak wyszlo najaw. I chyba wiellce ma pretensje z emoze ja przesadzam majac go gdzies. mysli ze jak powie kocham cie to wszystko bedzie ok. Rano idzie cąłuje mnie w glowe mowi kocham cie i az niewroci sie nie odzywa. Nawet niespyta jak u lekarza widzac ze cierpiałam w nocy i całe popoludnie wczoraj i wieczor tez.
Nie bede sie do niego odzywała dalej. Ja niebed emu w dupe wchodziła.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 10:40   #671
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
witam z kawą bo zasłabłam rano

całą noc nie spałam. tak mnie bolała nerka ze cos okropnego . Na IP nie chcialam jechac bo jutro usg polowkowe a na bank by mnie zostawili. Jesli jutro dalej beda bole to wtedy pojade bedąc juz po.

Dziewczyny strzezcie sie kamicy nerkowej bo jesli to jest ta słynna kolka nerkowa to ku.rwa mac nie chce jej wiecej gryzłam posciela z bólu. Musialam lezec ciagle na lewym boku bo prawy bolał. A ciagle na boku niedawałam rady bo mnie przeciez biodra i nogi cholernie bolą. Wiec tylko była zmiana na chwile na plecy i dalej an lewy bok koszmar!
przed snem brałam nospe. Wydaje mi sie ze gówno pomogła a jesli juz to tylko troche pomasowałam sobie miejsce w ktorym boli bo mnie przy dotyku nawet bolało!!!!!!! i ten masaz na chwile powodował ze przestawało troche. I jakos usnełam. W nocy sie obudziałam i musialam wziac nospe bo bolało jeszcze bardziej po moze 2 godzinach gdy wzielam nospe i zrobiłam masaz tez przeszlo troche i zasnełam an chwile. Ale jak sie rano obudziłam oddac mocz do pojemniczka chcialam sie podmyc i niemogłam nogi podniesc do gory. Tak mnie wlasnie z rpawej strony ciagnal brzuch. jak by mi tam wsadzili cos ciezkiego(dziecko przeciez az takie ejszcze ciezkie niejest no chyba ze mam tam wsio wrazliwe i tak reaguje....) Wrocilam do lozka i od 5 sie krece. nerka narazie nie boli a normlanie ten mocny bol wracał po zrobieniu siusiu

Oczywiscie martwie sie tym. bede na miejscu znała wynik moczy i zarejestruje sie do mojej pani doktor rodzinnej. O ile da rade bo tam wiecznie duzo ludzi. Moze ona cos poradzi, moze zleci jakies badania. Pwoeim jej odrazu o tych nogach i biodrach. WIECIE CO? po bokach na biodrach mam mnustwo małych zylaczków. Niektore az bordowe albo czarne. I na biodrze ktore boli bardziej to ma wiecej o ch.uj chodzi???????????:confuse d:

ale nasmeciłam, mam andz ze ktos to przeczyta i mi cos doradzi
Kochana pij duzo wody Jan! Na USG polowkowym powiedz o tych bolach. Rozumiem ze za to placisz?
U nas na USG genetycznym/polowkowym jest taka mila pani doktor, ktora od razu wszystko sprawdza. Mowilam jej jak bardzo mnie boli brzuch, a ona od razu obejrzala wszystko co sie dalo, nawet zoladek
Wiec Tobie powinni zjechac do nerek i zajrzec przy okazji.
Oczywiscie lepiej, zeby to zrobil radiolog, on sie lepiej zna, taka jego praca, ale na polowkowym tez powinni zobaczyc, od razu bys lepiej wiedziala czy to piasek, czy moze jakis kamien sie zrobil, co w ciazy jest dosc czeste.

I raz jeszcze: DUZO WODY JAN! Ona naprawde pomaga. Wiem, bo sama mialam takie bole.
Moze jeszcze ewentualnie wejdz do wanny/pod prysznic i ustaw sluchawke prysznicowa dokladnie tak zeby lala sie na plecy. Pomaga przy roznych bolach, zwlaszcza bolach krzyza, ale powinno dac tez ulge przy nerkach, w koncu bedziesz puszczac na plecy
Trzymam kciuki, zeby jak najszybciej sie poprawilo.

Co do zylaczkow to przylaczam sie do pytania, mi tez wyszly.

Nasze Drugie Dziecko

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-14, 10:44   #672
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Biedna jesteś z tym bólem. A masz poduchę ciążową?? ja mam okropne bóle krzyżowe i poduchy midzy nogi mi bardzo pomagają. i mężowy masaż. A słuchaj a ile wy jesteście z TŻ razem?
:
3 lata. Jestesmy juz małzenstwem prawie pol roku. On zawsze był inny, teraz mu od☠☠☠ało po tej klutni niedzielnej.
Ale prosze bardzo jak chce to dalej niech tak bedzie. ZObaczymy jak dlugo wytrzyma. Czułe slowa na mnie nie działają.Potrzebuje odpowiedniego zainteresowania i wsparcia . I poki tego nie zrozumie to niech sie w tyłek cmoknie

poduchy typowej niemam. Ale mam duza miedzy nogi i tez pomaga..... No ale nie na ten ból typowo nerkowy teraz co był......

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-14, 10:45   #673
karolka110
Wtajemniczenie

Paula ta Twoja doktorka to w Profeminie??jak się ona nazywa??bo nie wiem czy nie zmienić tej mojej z Feminy, jak Ty swoją tak chwalisz
i ile kosztuje tam połówkowe??bo tutaj 220 z 3d, a bez 150zł...
Stary 2012-03-14, 10:46   #674
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Kochana pij duzo wody Jan! Na USG polowkowym powiedz o tych bolach. Rozumiem ze za to placisz?
U nas na USG genetycznym/polowkowym jest taka mila pani doktor, ktora od razu wszystko sprawdza. Mowilam jej jak bardzo mnie boli brzuch, a ona od razu obejrzala wszystko co sie dalo, nawet zoladek
Wiec Tobie powinni zjechac do nerek i zajrzec przy okazji.
Oczywiscie lepiej, zeby to zrobil radiolog, on sie lepiej zna, taka jego praca, ale na polowkowym tez powinni zobaczyc, od razu bys lepiej wiedziala czy to piasek, czy moze jakis kamien sie zrobil, co w ciazy jest dosc czeste.

I raz jeszcze: DUZO WODY JAN! Ona naprawde pomaga. Wiem, bo sama mialam takie bole.
Moze jeszcze ewentualnie wejdz do wanny/pod prysznic i ustaw sluchawke prysznicowa dokladnie tak zeby lala sie na plecy. Pomaga przy roznych bolach, zwlaszcza bolach krzyza, ale powinno dac tez ulge przy nerkach, w koncu bedziesz puszczac na plecy
Trzymam kciuki, zeby jak najszybciej sie poprawilo.

Co do zylaczkow to przylaczam sie do pytania, mi tez wyszly.
no wlasnie cholera niema u mnie tej wody JAn. jutro jade do innego miasta na te usg to zajde tam moze bedzie gdzies.
Tak za usg płace. Ale bedzie je robil ginekolog. On sie bedzie znał???

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-14, 10:47   #675
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Hejjj....
Nie mam dziś humoru, nawet na necie siedzieć mi się nie chce.
Właśnie przeglądam moje wyniki glukozowe..
glukoza na czczo we krwi żylnej :
jednostka SI 4mmol/l norma to 4.1-5.9
jednostka tradyc.72 mg/dl 74-106
Oznaczenie po 2h
5.9 norma <7.8
106 norma <140

To miałam na czerwono, co to znaczy prócz tego, że mam mało cukru... ???

/
Nie pomogę, bo się na tym nie znam Ale masz tylko lekko poniżej normy, więc to raczej nic złego

Cytat:
witam z kawą bo zasłabłam rano

całą noc nie spałam. tak mnie bolała nerka ze cos okropnego . Na IP nie chcialam jechac bo jutro usg polowkowe a na bank by mnie zostawili. Jesli jutro dalej beda bole to wtedy pojade bedąc juz po.

Dziewczyny strzezcie sie kamicy nerkowej bo jesli to jest ta słynna kolka nerkowa to ku.rwa mac nie chce jej wiecej gryzłam posciela z bólu. Musialam lezec ciagle na lewym boku bo prawy bolał. A ciagle na boku niedawałam rady bo mnie przeciez biodra i nogi cholernie bolą. Wiec tylko była zmiana na chwile na plecy i dalej an lewy bok koszmar!
przed snem brałam nospe. Wydaje mi sie ze gówno pomogła a jesli juz to tylko troche pomasowałam sobie miejsce w ktorym boli bo mnie przy dotyku nawet bolało!!!!!!! i ten masaz na chwile powodował ze przestawało troche. I jakos usnełam. W nocy sie obudziałam i musialam wziac nospe bo bolało jeszcze bardziej po moze 2 godzinach gdy wzielam nospe i zrobiłam masaz tez przeszlo troche i zasnełam an chwile. Ale jak sie rano obudziłam oddac mocz do pojemniczka chcialam sie podmyc i niemogłam nogi podniesc do gory. Tak mnie wlasnie z rpawej strony ciagnal brzuch. jak by mi tam wsadzili cos ciezkiego(dziecko przeciez az takie ejszcze ciezkie niejest no chyba ze mam tam wsio wrazliwe i tak reaguje....) Wrocilam do lozka i od 5 sie krece. nerka narazie nie boli a normlanie ten mocny bol wracał po zrobieniu siusiu

Oczywiscie martwie sie tym. bede na miejscu znała wynik moczy i zarejestruje sie do mojej pani doktor rodzinnej. O ile da rade bo tam wiecznie duzo ludzi. Moze ona cos poradzi, moze zleci jakies badania. Pwoeim jej odrazu o tych nogach i biodrach. WIECIE CO? po bokach na biodrach mam mnustwo małych zylaczków. Niektore az bordowe albo czarne. I na biodrze ktore boli bardziej to ma wiecej o ch.uj chodzi???????????:confuse d:

ale nasmeciłam, mam andz ze ktos to przeczyta i mi cos doradzi
Ojej Biedna Ale wiesz co? Jak tak czytam, to ja mam podobne bóle Tzn często mnie boli i prawa strona pleców- właśnie w okolicy nerki i prawa strona brzucha. Jak podnoszę nogę do góry to często czuję ucisk, a jak chodzę to ciężar Moim zdaniem to jest i od kręgosłupa i od wiązadeł macicy. Tak mówi moja gin. Nigdy nie mówiła o nerce, a wyniki moczu mam dobre.
Wizytę mam dopiero w przyszły czwartek, ale powiem mojej, że już nie daję rady z tymi bólami

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Trzymam kciuki Choć juz pewnie jesteś "po"

Cytat:
Napisane przez kasikkkkka Pokaż wiadomość
będzie dobrze

ja mam jutro wizytę, na 11.30
odebrałam wyniki wczoraj i wydaje mi się, że wszystko jest ok
ciekawe, czy będzie usg, ale raczej się nie nastawiam na to
Też trzymam kciuki

Cytat:
wiecie co....mam coraz większą złość na swoją ginkę!! Kasuje 100zł za wizytę i jeszcze ja mam się upominać o badanie ?!!!
mama poleciła mi gina z innego miasta do którego ona chodziła niedawno i jej koleżanki z pracy chodzą.
15 tydzień a ona mi jeszcze do cypki nie zajrzała
To za co Ty jej płacisz? Upomnij się o badanie, a jak nie zrobi, to zmień lekarza

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-14, 10:47   #676
kasikkkkka
Zadomowienie

a ja wcinam właśnie budyń śmietankowy z soczkiem
pychota
Stary 2012-03-14, 10:51   #677
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Ojej Biedna Ale wiesz co? Jak tak czytam, to ja mam podobne bóle Tzn często mnie boli i prawa strona pleców- właśnie w okolicy nerki i prawa strona brzucha. Jak podnoszę nogę do góry to często czuję ucisk, a jak chodzę to ciężar Moim zdaniem to jest i od kręgosłupa i od wiązadeł macicy. Tak mówi moja gin. Nigdy nie mówiła o nerce, a wyniki moczu mam dobre.
Wizytę mam dopiero w przyszły czwartek, ale powiem mojej, że już nie daję rady z tymi bólami
ooo. No to identyko mam. Tez jak podnosze nogi to boli itp. Moze rzeczywiscie od kregoslupa Kurde a tak mysle z e te masowanie tego bolacego miejsca mi pomaga moze naprawde to to

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

szkoda tylko ze tz nie jest chetny do masazy niby chce pomasuje chwile i koniec. A chwila to nie wystarczy............ no ale trudno. Sama se masowałam te miejsce wczoraj.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-14, 10:53   #678
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Paula ta Twoja doktorka to w Profeminie??jak się ona nazywa??bo nie wiem czy nie zmienić tej mojej z Feminy, jak Ty swoją tak chwalisz
i ile kosztuje tam połówkowe??bo tutaj 220 z 3d, a bez 150zł...
Ja na genetycznym i w poprzedniej ciazy na polowkowym itd. bylam wlasnie w Feminie u doktor Wojtasiak. O niej teraz pisze
Nie wiem jak moj lekarz zdecyduje z polowkowym, czy sam zrobi w Profeminie, czy raczej mnie wysle do doktor Wojtasiak.
Ja chodze do Nowackiego i bardzo sobie chwale. Wystarczy poczytac opinie w internecie. Zloty facet
Zawsze oddzwania, gdyby nie mogl odebrac, mozna wyslac smsa i on od razu dzwoni z odpowiedzia. Widac, ze dba o pacjentke, kazda odprowadza do drzwi i osobiscie wola nastepna (najczesciej po imieniu), od razu pyta o samopoczucie, w moim przypadku tez o mlodsze dziecko.
To jest tak cudowny lekarz, ze nie chce sie od niego wychodzic
Wizyta trwa ok. 30min, w tym czasie mozna pytac o wszystko, zawsze dokladnie odpowiada. Ja juz na pewno nie pojde do innego lekarza
Poza tym jesli sa klopoty, on potrafi nawet kolo 21 przyjac pacjentke Nie dosc ze siedzi caly dzien, to jeszcze przyjmuje dodatkowo.

A gdyby tego bylo malo - to jedyny tak delikatny lekarz Jego badania praktycznie nie czujesz, robi to tak powoli i delikatnie... Nawet USG dopochwowe, wszystko powoli, starannie... Slyszalam o tym juz wczesniej, od innych osob, ale nie spodziewalam sie, ze moze byc AZ TAK delikatny.
Pierwszy raz spotkalam sie z takim lekarzem

Wiec gdybys kiedys byla w Lubinie i potrzebowala poradzic sie lekarza, np. jesli Twoj bedzie na urlopie, polecam Nowackiego, lepiej nie trafisz

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-14, 10:54   #679
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
3 lata. Jestesmy juz małzenstwem prawie pol roku. On zawsze był inny, teraz mu od☠☠☠ało po tej klutni niedzielnej.
Ale prosze bardzo jak chce to dalej niech tak bedzie. ZObaczymy jak dlugo wytrzyma. Czułe slowa na mnie nie działają.Potrzebuje odpowiedniego zainteresowania i wsparcia . I poki tego nie zrozumie to niech sie w tyłek cmoknie

poduchy typowej niemam. Ale mam duza miedzy nogi i tez pomaga..... No ale nie na ten ból typowo nerkowy teraz co był......
wiesz co? pomyśl, że dla niego to tez nowa sytuacja jest...moze nie wie jak ci pomóc. i hormony też na pewno dają mu w kość. Nie sądzę żeby był skonczonym idiotą bo w koncu jest Twoim mężem! chyba nie bez powodu?? jedno jest pewne: musicie porozmawiać! i nie radze dzwonic do jego mamy bo to go tylko wku.rwi.

Cytat:
ooo. No to identyko mam. Tez jak podnosze nogi to boli itp. Moze rzeczywiscie od kregoslupa Kurde a tak mysle z e te masowanie tego bolacego miejsca mi pomaga moze naprawde to to[COLOR="Silver"]
Masaże baaaardzo pomagają!!!! baaaardzo! mnie mąż smaruje oliwką i masuje delikatnie kciukami. naprawdę pomaga!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-14, 10:55   #680
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie cholera niema u mnie tej wody JAn. jutro jade do innego miasta na te usg to zajde tam moze bedzie gdzies.
Tak za usg płace. Ale bedzie je robil ginekolog. On sie bedzie znał???
na USG bedzie widac. Wiadomo ze nie zna sie tak jak radiolog, ale moze zajrzec czy cos tam jest w nerkach, tyle zobaczy na pewno

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-14, 10:58   #681
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też mam takie odczucia i wizytę dzisiaj-ale dopiero o 17:00...
Trzymam kciuki

Cytat:
juz wrocilam.
lekarka mi naciskała miejsce i mowie ze tutaj mnie boli a ona ze ona naciska mi zebra. Ze to ewidentnie boli mnie od mojego kregoslupa. Stukała w nerke i wtedy juz w ogole bolało Ale ona uwaza ze to od kregoslupa na 200% Ze promieniuje. No dobra mowila ze mam brac nospe i paracetamol jedynie na bóle. Pocieszenie ;/

Te pajączki mowila ze sprawy naczyniowe ze cos mi uciska i dlatego. I mówiła ze biodra i nogi to taka przypadłosc ciezarnych. Ze ona od polowy ciazy tez z bolu wstawała w nocy bo biodra ją bolały. jakis zel mi przepisała.......
Mówiła ze skoro ogolny mocz mi wyszedł ok to niema potrzeby dawac na szczególowy.
Ja niewiem cyz to od kregoslupa. Mnie sie wydaje ze to nerka. I to raczej ja bym była przekonana w 200% ale niejestem lekarzem wiec musze jej zaufac......

przy okazji wyzaliłam sie jej skorzystałam z okazji ze i do abbci przychodzi i mama sie u niej leczy i sie wygadałam a Ona była w szoku......

Ad1. No to trzeba zaufać lekarzowi Mi się też nieraz wydaje, że na pewno boli mnie to i to (kilka tygodni temu myślałam, że mam atak wyrostka, bo tak mnie bolała prawa strona brzucha). Ale przebadali mnie i powiedzieli, że nic się nie dzieje. I faktycznie po kilku dniach ból ustąpił. Teraz też mnie boli i myślę, że to po prostu "ciążowe" niestety I trzeba przeczekać, przeleżeć i tyle.

Ad2. Przykro mi, że nie masz wsparcia w TŻ

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
aaa zapisałam się do szkoły rodzenia darmowej, w szpitalu w którym będę rodzić, kurs trwa od 3 kwietnia 2 razy w tygodniu przez 5 tygodni ale jestem happy, myślałam że będzie płatna a tu miłe zaskoczenie
Fajnie masz z tą szkołą rodzenia
Stary 2012-03-14, 10:59   #682
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz co? pomyśl, że dla niego to tez nowa sytuacja jest...moze nie wie jak ci pomóc. i hormony też na pewno dają mu w kość. Nie sądzę żeby był skonczonym idiotą bo w koncu jest Twoim mężem! chyba nie bez powodu?? jedno jest pewne: musicie porozmawiać! i nie radze dzwonic do jego mamy bo to go tylko wku.rwi.

Masaże baaaardzo pomagają!!!! baaaardzo! mnie mąż smaruje oliwką i masuje delikatnie kciukami. naprawdę pomaga!
to podeslij mi na chwile męza bo mojego wiecznie rece bolą

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-14, 11:02   #683
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja na genetycznym i w poprzedniej ciazy na polowkowym itd. bylam wlasnie w Feminie u doktor Wojtasiak. O niej teraz pisze
Nie wiem jak moj lekarz zdecyduje z polowkowym, czy sam zrobi w Profeminie, czy raczej mnie wysle do doktor Wojtasiak.
Ja chodze do Nowackiego i bardzo sobie chwale. Wystarczy poczytac opinie w internecie. Zloty facet
Zawsze oddzwania, gdyby nie mogl odebrac, mozna wyslac smsa i on od razu dzwoni z odpowiedzia. Widac, ze dba o pacjentke, kazda odprowadza do drzwi i osobiscie wola nastepna (najczesciej po imieniu), od razu pyta o samopoczucie, w moim przypadku tez o mlodsze dziecko.
To jest tak cudowny lekarz, ze nie chce sie od niego wychodzic
Wizyta trwa ok. 30min, w tym czasie mozna pytac o wszystko, zawsze dokladnie odpowiada. Ja juz na pewno nie pojde do innego lekarza
Poza tym jesli sa klopoty, on potrafi nawet kolo 21 przyjac pacjentke Nie dosc ze siedzi caly dzien, to jeszcze przyjmuje dodatkowo.

A gdyby tego bylo malo - to jedyny tak delikatny lekarz Jego badania praktycznie nie czujesz, robi to tak powoli i delikatnie... Nawet USG dopochwowe, wszystko powoli, starannie... Slyszalam o tym juz wczesniej, od innych osob, ale nie spodziewalam sie, ze moze byc AZ TAK delikatny.
Pierwszy raz spotkalam sie z takim lekarzem

Wiec gdybys kiedys byla w Lubinie i potrzebowala poradzic sie lekarza, np. jesli Twoj bedzie na urlopie, polecam Nowackiego, lepiej nie trafisz
Ty potrafisz mnie uspokoić...
co do lekarza, to w PL byłam raz u Pańszczyka, on robi tez połówkowe w Feminie, ale normalnie przyjmuje w Polkowicach, też złoty lekarz... tłumaczy wszystko, jest przemiły i delikatny itd. itp.

ale skoro mówisz, że i ten jest SUPER to zapamiętam...zawsze może się przydać....może jeszcze skorzystam, kto wie....
a do Wojtasiak idę na połówkowe 10 kwietnia, więc myślę, że wszystko będzie w porządku i że powie mi jaka płeć!!! bo za tydzień idę tutaj do ginki, ale nie wiem czy Dzidzia się wystawi....liczę, że w PL mi się potwierdzi, albo wyjaśni, bo już nie mogę z tej niepewności!!!
Dzięki jeszcze raz
Stary 2012-03-14, 11:02   #684
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

To za co Ty jej płacisz? Upomnij się o badanie, a jak nie zrobi, to zmień lekarza

zmieniam na pewno.
a tamta może mnie cmoknąć w .....

Edytowane przez nel_a
Czas edycji: 2012-03-14 o 11:04
nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 11:05   #685
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
ooo. No to identyko mam. Tez jak podnosze nogi to boli itp. Moze rzeczywiscie od kregoslupa Kurde a tak mysle z e te masowanie tego bolacego miejsca mi pomaga moze naprawde to to

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

szkoda tylko ze tz nie jest chetny do masazy niby chce pomasuje chwile i koniec. A chwila to nie wystarczy............ no ale trudno. Sama se masowałam te miejsce wczoraj.
No ja też sobie masuję Bo TŻ trudno nagonić do masażu. Ale to pomaga tylko na chwilkę niestety
Tłumaczę sobie to tak, że widocznie taki już mój los (i Twój pewnie też), że żeby się doczekać na upragnione dzieciątko, muszę jeszcze pocierpieć Co to da, że znów pójdę do ginki albo pojadę do szpitala? Podadzą nospę i rozłożą bezradnie ręce Trzeba przeczekać i wierzyć, że może jutro będzie lepiej

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:

zmieniam na pewno.
a tamta może mnie cmoknąć w .....
I bardzo dobrze
Stary 2012-03-14, 11:05   #686
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Ty potrafisz mnie uspokoić...
co do lekarza, to w PL byłam raz u Pańszczyka, on robi tez połówkowe w Feminie, ale normalnie przyjmuje w Polkowicach, też złoty lekarz... tłumaczy wszystko, jest przemiły i delikatny itd. itp.

ale skoro mówisz, że i ten jest SUPER to zapamiętam...zawsze może się przydać....może jeszcze skorzystam, kto wie....
a do Wojtasiak idę na połówkowe 10 kwietnia, więc myślę, że wszystko będzie w porządku i że powie mi jaka płeć!!! bo za tydzień idę tutaj do ginki, ale nie wiem czy Dzidzia się wystawi....liczę, że w PL mi się potwierdzi, albo wyjaśni, bo już nie mogę z tej niepewności!!!
Dzięki jeszcze raz
Mi moj lekarz ma powiedziec na nastepnej wizycie jaka plec, tez nie moge sie doczekac i pozniej na polowkowym znowu sie zobaczy... Oby dziewczynka
O Panszczyku tez slyszalam duzo dobrego, jednak o Nowackim wiecej i to mnie przekonalo zebym wlasnie jego wybrala
Po ostatnim lekarzu, ktory byl naprawde kiepski, staralam sie znalezc jak najlepszego...
Trzymam kciuki za polowkowe

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-14, 11:09   #687
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
to podeslij mi na chwile męza bo mojego wiecznie rece bolą
ok!!! tylko ostrzegam niekiedy za masaż rząda mocnego drapania pleców!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-14, 11:09   #688
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi moj lekarz ma powiedziec na nastepnej wizycie jaka plec, tez nie moge sie doczekac i pozniej na polowkowym znowu sie zobaczy... Oby dziewczynka
O Panszczyku tez slyszalam duzo dobrego, jednak o Nowackim wiecej i to mnie przekonalo zebym wlasnie jego wybrala
Po ostatnim lekarzu, ktory byl naprawde kiepski, staralam sie znalezc jak najlepszego...
Trzymam kciuki za polowkowe
a pisałas coś jeszcze o dentyście??do jakiego o gdzie chodzisz?? bo ja do pieniądza, bardzo fajny, albo lesisz-też super, może masz jeszcze fajnego??
Stary 2012-03-14, 11:13   #689
Paula SHIN
Zakorzenienie

Jeszcze napisze, ze niedlugo zostane rekordzistka jesli chodzi o glupie sny.
Polowalam we snie na telefon Ferrari. Kosztowal pare milionow, a jedynym sposobem zeby go zdobyc byla kradziez.
Trzeba bylo cos zrobic zeby kamery wysiadly. Dzialal laser i jedzenie z zamrazarki. Zeby wylaczyc czujniki na zewnatrz, musialam znowu wyrzucac z torby mrozonki...
Wszystko dzialo sie w ciagu dnia, ale musialam robic to tak, zeby ochrona nie zauwazyla, ze uzywam mrozonek.
Pozniej dzialo sie tyle glupich rzeczy (ucieczka latajacym samochodem, przesiadka do innego, jazda w tunelu... i wiele innych)
Na cale szczescie TZ mnie obudzil telefonem

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-14, 11:15   #690
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
o! Bardzo sie ciesze, to oznacza ze Twoj maz ma bardzo dobry gust muzyczny Co dokladniej lubi?
Najbardziej lubi lata 90, mówi, że to były złote czasy rocka
Z zespoły Alice in Chains, Soundgarden, Audioslave, Pantera
Pearl Jam, Nirvana, Rage Against the Maschine, czasem Tool, Rammstein i pewnie jeszcze pełno innych, mogę go podpytać jak wieczorem wróci
Apropo Soundgarden to do dziś się denerwuje jak wspomina, że usłyszał, jak mówili w tv, ze Chris Cornell nagrał piosenkę z "samym Timbalandem" i wg niego to Timbaland może Chrisowi buty czyścić i cieszyć się, że on się zgodził z nim nagrać
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości