|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 6,90% |
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
1 | 1,72% |
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
8 | 13,79% |
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
6 | 10,34% |
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
1 | 1,72% |
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
11 | 18,97% |
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
1 | 1,72% |
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
1 | 1,72% |
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
0 | 0% |
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
1 | 1,72% |
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
11 | 18,97% |
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
8 | 13,79% |
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
2 | 3,45% |
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
0 | 0% |
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
3 | 5,17% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cytat:
![]() ![]() Własnie tak mi się wydawało apropo YouYou, ale nie byłam pewna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#662 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cytat:
![]() Szymon Krzyś Malwinka Kornelcia buziaki ![]() Piękna pogoda za oknem. Aż drzwi sobie otworzyłam do punktu i się wietrzę ![]() Dziubek gdzieś Ty? ![]()
![]() |
#663 |
Zakorzenienie
|
Ola miałam Ci pisać ze you you same pozytywy Ci zapoda takiej małej różnicy.
Między mną a bratem jest 1,5 roku. Darliśmy się jak dwa psy, bo musiałam z nim pokój dzielić ![]() Dobrze będzie, zobaczysz ![]() Do gina będziesz tego samego chodzić? paranoja, tyle czekać.. Lilii a więc... śniło mi się że twoj tż był moim kochankiem, i wasze wujostwo przyłapało nas na bara bara w waszym domu w trakcie budowy ![]() Skąd mi się to wzięło? Umyłam okno jedno ![]() ![]() Jadę dzisiaj o gina, niech coś robi ze mną ![]() @ dalej niet.
#664 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czekam na You You-napewno będę miała do Niej w między czasie dużo pytań ![]() Tak, do tego samego gina-uwielbiam go ![]() Ja tez musze się wziaść za okna i planuję pomyc tyle, na ile Julcia mi pozwoli-a reszta następnego dnia ....czy jakoś tak. Daj znać po wizycie u gina. Ale nie robiłaś testu? Taka piękna pogoda, a ja musze siedzieć w pracy zamiast wyjść z Julcią na spacer, no!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#665 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja zaplanowałam, że w przyszłą sobotę oddam Dominika mojej mamie i pomyję okna, płytki w łaziece, popiorę firanki. Tylko ciekawe jaka będzie pogoda. I czy mi się będzie chciało ![]() Bo jutro idę do pracy ![]() Za lekarza ![]()
![]() |
#666 |
Zakorzenienie
|
Oliweczka nie testowałam, myślę że to RACZEJ nie ciąża. czuję się normalnie..
Ząb mnie pobolewa ![]() Jaciee czym myjesz płytki?octem? u mnie też do mycia.. firanki u Sary w pokoju wczoraj wyprasowałam i zmieniłam. Na raty oczywiście, 3 razy od żelazka odchodziłam..
#667 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I jeszcze raz życzonka - tym razem dla Krzysia i Szymona! Sto lat chłopaki! Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Pewnie dużo ludzi po prostu o tym nie mówi, ale też często sami ludzie decydują się na mały odstęp między dziećmi, żeby nie robić kilku przerw w karierze zawodowej np. W parku mam koleżankę z 4-miesięczną córką i w maju chcą zacząć starać się o następne dziecko ![]() Skąd ja to znam? ![]() Pieleszka fajny avatar ![]() Widać, że podszedł do sprawy bardzo odpowiedzialnie |
||
![]() ![]() |
![]() |
#668 |
Zakorzenienie
|
Sprzedałam chustę
![]() ![]()
#669 |
Zakorzenienie
|
Witam się
U nas Alicja nadal chora ![]() Oliweczka gratuluje ![]() ![]() ![]() Zanka miłego wypoczynku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#670 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rok? ja też nie byłam od roku, ale raz na rok, to trzeba ![]() ![]() Cytat:
Dzięki za gratulacje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#671 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Handlara :P Dziekujemy ciociom za zyczenia!!! i tez skladamy Kornelii, Malwince, i bratu mojego syna Krzysiowi najserdeczniejsze zyczenia!!! Moj piekny, kochany synek konczy 9 miesiecy :P I dzisiaj wstal punkt 5 rano. Chyba sie przestawia na nowy czas :P Ale mama sprytna, zaciagnela rolety, zrobilo sie ciemno i pospalismy do 7 :P Wczoraj zatkal mi sie zlew i robilam za hydraulika. Odkrecilam wszystkie rurki i kolanka, kret nie pomagal. Kamien, ktory sie nazbieral zatkal rury. Ale przez to, ze wczesniej wlalam kreta, a robilam to bez rekawiczek, dzisiaj mam piekace rece.
![]() ![]() |
![]() |
#672 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kornelka, Malwinka ![]() Krzysiu buziaki ![]() Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-03-23 o 10:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#673 |
Zakorzenienie
|
mój Szymuś
Krzyś- żbIK Kornelia Malwinka Najlepszego dzieciaczki ![]() ![]() Oliweczka kiedy idziesz na zwolnienie ![]()
#674 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#675 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze zazdroszczę Ci, wiesz? Teraz tylko czekać na szkraba ! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#676 | |
Zakorzenienie
|
![]() Z Julką odeszłam w 7 miesiącu, a teraz też pewnie gdzieś sierpień-wrzesień Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#677 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() 2. Cieszę się, że Nelci zasmakował szejk. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() To żaden wstyd! Dzieci z taką małą przerwą pięknie się ze sobą dogadują. ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Witam się słonecznie, Hania pomimo mega marudnego wczorajszego dnia ładnie spała w nocy, dzięki czemu i ja naładowałam baterię na kolejny marudny dzień. ![]() ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#678 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zapraszam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#679 | |
Zadomowienie
|
Ale ze mnie
![]() Kornelcia, Krzysiu, Malwinka, Szymek- sto lat maluchy! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() 2. No sen przedni. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#680 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Szymon, Żbiczek, Malwinka, Nelcia - sto lat kochane szkraby ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Gratulacje, kochana ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Jeszcze: Cytat:
![]() A patent z roletami jednak działa, fajnie ![]() ![]() Cytat:
![]() Telik - jak Wasza noc? Jasio spał spokojnie?
![]() |
#681 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Doskonale Ciebie rozumiem ![]() Mojego A. nie ma w domu od poniedziałku do soboty od 6.30 do 18.30-19. W niedzielę też troszeczkę dorabia nie nie ma go ok. 3-5 h. Także nawet jednego dnia w tygodniu nie ma dla Nas ![]() Cytat:
![]() Dzień dobry ![]()
![]() |
#682 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ciekawe info: Najwięcej dzieci (matka) W księdze rekordów Guinnessa znalazła się żona Fiodorowa Wasilijewa. Nie wiadomo jak kobieta miała na imię jednak faktem jest że urodziła aż... 69 dzieci!!! W latach około 1725-1765 urodziła 69 dzieci z czego tylko dwójka zmarła w okresie niemowlęcym. Rekordzistka była 27 razy w ciąży, przy czym wszystkie ciąże były mnogie. Urodziła 16 par bliźniąt, siedem razy rodziła trojaczki i cztery razy czworaczki. Najstarszy Ojciec Świata W sierpniu 2007, w wieku 90 lat, pan Nanu Ram Jogi z Indii został ojcem swojego 21-go dziecka, a konkretnie córki imieniem Girija. Ojciec trzyletniej już dziewczynki cały czas jednak twierdzi, że chciałby mieć więcej potomstwa i będzie się o nie starał aż do swoich setnych urodzin. Pierwsze dziecko pana Jogiego urodziło się w 1943 roku. Jego obecna małżonka (w sumie już czwarta) była wcześniej żoną syna pana Jogiego, który zmarł w 1997r. Największa liczba potomków (ojciec) Pan Samuel S. Mast z miasta Fryburg z Pensylwanii, USA w dniu swojej śmierci, czyli 15-go października 1992r, miał aż 824 żyjących potomków. Na tą ogromną rodzinę składało się 11 dzieci, 97 wnuków, 634 prawnuków oraz 82 pra-prawnuków. Legenda głosi, że ostatni sułtan Maroka, Mulaj Ismail (1672-1727), znany również jako „Mulaj Żądny Krwi” do 1703 r. spłodził 525 synów i 342 córek. A podobno w 1721r. został szczęśliwym ojcem swojego 700-ego syna. Najmłodsza mama Najmłodsza matka - Lina Medina urodzona 27 września 1933 w Peru - sama przyszła na świat 14 maja 1939 po cesarskim cięciu. Miesiączkować zaczęła w wieku 8 miesięcy, rodzice podejrzewali, że ich mała córeczka ma ogromnego brzusznego guza. Lina Medina w wieku 5 lat, 7 miesięcy i 21 dni urodziła syna. Gerardo - bo takie otrzymał imię - po przyjściu na świat ważył 2700 gramów. Do 10 roku życia był przekonany, że Lina jest jego siostrą. Do końca nie wiadomo, kto był ojcem Gerardo. Ojciec i bracia Liny, podejrzani o gwałt, zostali bowiem uniewinnieni. Sam Gerardo dożył 40 roku życia, zmarł na rzadką chorobę szpiku. Nie wiadomo jednak, czy miało to coś wspólnego z wczesną ciążą matki. Najstarsza mama na świecie Najstarsza matka to Omkari Panwar. Nie posiada ona świadectwa urodzenia, dlatego oficjalnie nie można jej uznać za najstarszą matkę na świecie (kobieta pamięta jednak, że miała 9 lat, kiedy Brytyjczycy opuszczali Indie). Na zapłodnienie „in vitro" rodzina Omkari Panwar wydała cały majątek. Kobieta w wieku 70 lat szczęśliwie urodziła bliźniaki - chłopca i dziewczynkę. Najstarszą udokumentowaną matką jest zaś hiszpanka Maria Carmen del Bousada, która urodziła, mając 67 lat (bez kilku dni). Aby uzyskać zgodę do zapłodnienia „in vitro", zaniżyła swój wiek do 55 lat. Urodziła bliźniaki poprzez cesarskie cięcie. Kiedy maluchy miały dwa latka, Maria niestety zmarła. Najmłodsza babcia na świecie Ciekawostką jest najmłodsza babcia - Mum-Zi, członkini haremu Chief Akkire na wyspach Calabar w Nigerii. Matką została w wieku 8 lat, dokładnie tak, jak jej córka. Dzięki temu babcią mogła już być w wieku 16 lat. A także http://kobieta.wp.pl/kat,65524,title...l?ticaid=1e244 Bijemy jakis rekord? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#683 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
na nocnik.... juz? I co robic cosik? ![]() no nic my spadamy do babci....papap milego dnia
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka ![]() Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2012-03-23 o 10:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#684 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#685 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#686 |
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() nie mam czasu na nadrabianie ale mój szpieg mi doniósł że tu takie info ![]() Oliweczka bardzo bardzo gratuluję ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wiem wiem , jesteś w szoku, boisz się czy dasz radę i takie tam, ale zobaczysz oswoisz się z tą myśla i będzie zaj.ebiście ![]() Ja też mam taką malutką różnicę i przyznam, bywa ciężko ale najtrudniejsze już za nami, jak widzę jak dzieciaki super się dogadują, jak Lila jest zakochana w starszym bracie i z wzajemnością to nie wyobrażam sobie jakby to było inaczej. Wczoraj bawili się super razem, Lila wyjmowała tory Filipowi z pudła a on je budował, na koniec dał jej dużego buziaka za pomoc, a ta mało się nie zaśłiniła z radości ![]() Spokojnej i ksiązkowej, nudnej ciązy Ci życzę ![]()
#687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#688 |
Wtajemniczenie
|
witam
u nas troszeczke lepiej, ja kiepsko sie czuje, ale .... śłoneczko swieci,nie bedę narzekała, cieszmy sie wiosna ![]() Szymuś, Krzyś,Julcia, Hania, Blanka, Tymek, Malwinka, Kornelka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oliweczka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#689 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A Ty gorzej pod jakim względem? Przeziębienie czy nastrój? ![]() P.S. Ładny avatar. Lubię to zdjęcie ![]() No dobra, czas na spacer ![]()
![]() |
#690 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Ty jak sobie radziłaś na początku? np. ze spacerami? sama z nimi wychodziłaś, czy zawsze z kimś?a jak teraz?pomiędzy nimi jest 9 miesięcy różnicy? Cytat:
Dzięki ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:28.