|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
No to chyba jednak przepowiadacze, to może weź sobie paracetamol to Ci trochę ulży
|
|
|
|
#662 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
hej
![]() u mnie czop odchodzi na raty ale to na pewno czop ![]() od wczoraj od 4:30 rano a dzisiaj ok 5 rano wyszło ze mnie coś jak polowa kciuka i wyglądało jak rozgotowany rabarbar i taki miało różowo-brązowy kolor i trace to cos co wizyta w wc ( sorry za wizualizacje) ![]() nie wiem czy mam skurcze brzuch co chwila twardnieje i boli jak na @ ale mam w planach obiad u mamusi
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#663 |
|
Wtajemniczenie
|
to moze Cziqua i Gosia dzis bedziecie juz rodzic?
Lena cudownie ze masz Kaje przy sobie, Konia swietnie ze taki mily dzien mieliscie, Desia a co do gumek - to wiem o wpadke nie jest trudno, ale nam sie udawalo z gumkami przez 4 lata az w koncu przestalismy uzywac i jest z nami Hania ![]() wczoraj Hanka prawie w dzien nie spala, marudzila, chciala byc tylko na rekach, bolal ja brzuszek, ale kupka poszla. chcialam sprawdzic laktatorem czy mam duzo mleka...a tam cale g.... humor mialam wczoraj taki sobie, Tz mnie wkurzal i opieprz dostawal na kazdym kroku, nawet malutkiej sie ochrzan zebralo....oczywiscie po chwili mialam wyrzuty sumienia. byla zmeczona, wiec jak nakarmilam ja po 23 to obudzila sie przed 6 rano, takze pierwsza noc bez karmienia.
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-04-15 o 07:25 |
|
|
|
#664 |
|
Zakorzenienie
|
A ja czekam na jutro ![]() chyba naprawde bierze mnie przeziebienie , bo żadne wody mi nie odeszły ![]() A już myślałam, że coś będzie bo mały tak świrował wczoraj wieczorem, że szok... Teraz jeszcze odsypia a ja idę coś zjeść na śniadanie bo mnie ssie w żołądku że masakra. Dzisiaj na szczęście mam co robić bo pasuje na zakupy jechać, łazienkę wysprzątać (bo jak ufam mojemu mężowi jeśli chodzi o sprzątanie sypialni, salonu, nawet kuchni tak jakoś łazienkę wolę sama wydezynfekować )już drugi raz muszę dopiąć wszystko na ostatni guzik bo nie wiem co będzie jutro denerwuje mnie to ![]() poza tym mam ochotę na jakiś schabik duszony na obiad ![]() jakieś pranie jeszcze wrzucę do pralki... trzeba sie czymś zająć bo Cziqua, Gosia
|
|
|
|
#665 |
|
Zakorzenienie
|
Witam o poranku, my po śniadaniu i ruszamy na poznań
muszę kupić jakieś spodnie , bo bida bida, no i Ninie buty, kurtkę itd.itd. będzie co latać ![]() Gosia to trzymam kciuki ,bo to chyba raczej już dzisiaj , może jutro , ale to tylko kwestia godzin A ja to taka jestem kura nieporządnicka domowa, bo np. za wczorajsze i dzisiejsze szaleństwa poza domem to mam górę prania do prasowania na dzisiejszą noc, od rana zmywałam wuchtę naczyn z wczoraj, tak ze wiesz do perfekcyjnej pani domu to mam jak stad do kosmosu a ja jestem szczesliwa jak tak miło czas spedzam Cziqua doskonały opis czopa , i niech ktos powie, że my się na czopach nie znamy , powodzenia dla Ciebie rownieżZia Tobie teaz zycze szybkiej akcji ![]() Asika Agus ja po 6 tyg,nawet nie plamie juz, moze to okres jest?skoro to taki inny kolor ma czasem sie zdarza, kolezanka karmiła i miała po 7 tyg.
|
|
|
|
#666 |
|
Wtajemniczenie
|
a wlasnie co do krwawienia po porodzie, to u mnie intensywnie (ale nie za bardzo intensywnie) bylo przez tydzien, a pozniej to troche krwawienia, troche plamienia. od 2 tyg uzywam tylko wkladek, swiezej krwi juz nie ma, sa brunatne plamienia.a i w srode bedzie 5 tyg po porodzie.
|
|
|
|
#667 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc z rana
![]() Gosia, oby to bylo to- czekamy na wiesci!! Jolka, ja probuje ja przepajac ale wypluwa wszystko co nie jest mlekiem i tak od poczatku bylo... Herbatki jej absolutnie nie smakuja wiec pozostaje woda ... Aguska, skonsultuj z ginkiem najlepiej ja jestem tez prawie 6tyg po a nadal mam taka brudna wydzieline, ale to by uszlo gdyby nie fakt ze wyczuwam jeszcze w srodku szwy i czuje ciagle dziki nacisk na genitalia:/ U nas noc ok, mala zjadla po 22 potem o 4 i kolo 8 mezus jak spalam to lposprzatal w kuchni i obudzil sniadankiem i kawka
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#668 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Jak wstałam i poszłam do WC to na wkładce zobaczyłam dużo brązowej wydzieliny w większości rozmazanej ale była też galaretka ..... Czyżby bratowa coś wykrakała ![]() Zmykam do kościoła bo msza za babcie TŻ. |
|
|
|
#669 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
u mnie też bida ze spodniami, non stop getry i musze w końcu po jakieś spodnie sie wybrać bo tak szybko w te sprzed ciąży chyba nie wejde
|
|
#670 |
|
Zadomowienie
|
Nikki to napewno czop
|
|
#671 |
|
Wtajemniczenie
|
widzę że się czopowo zrobiło
trzymam kciuki żeby się porody wam jak najszybciej ruszyły, bo znam ten ból wyczekiwania
|
#672 | |
|
Gang Iren
|
Czesc kobitki!
Nie urodzilam. Ale jestem niewyspana,oczy na zapalki mam.Jednak musialam wstac,bo obudzil mnie bol oczywiscie.I tym razem troche udalo mi sie go rozchodzic. Moze synus kaze mi sie przygotowac na nieprzespane noce i stad takie akcje. Jeszcze Radek mnie zdenerwowal w nocy tekstem jak pytal "no rodzisz,czy nie rodzisz?" a ja mu na to ze jeszcze nie wiem.To on do mnie,ze jak mozna byc drugi raz w ciazy i nie wiedziec czy sie rodzi ![]() Dzieki dziewczyny za kciuki.Mam nadzieje,ze cos sie ruszy w koncu,bo juz naprawde nie wytrzymuje. Cytat:
|
|
#673 |
|
Zadomowienie
|
Gosica może te bóle to zaczynają rozwierać Ci szyjkę ? Ja pojechałam na badania i nie czując praktycznie nic miałam 4 cm rozwarcia ( czasami czułam takie kucia ale właśnie nie wiedziałam co to) niestety skończyło się cc.
Wkurzyła mnie teściowa... jej siostra przyjechała i tak gadaja a ona do tesciowej mowi , ze jej synowa przepajala corke koprem choc byla na piersi. i teraz mi kaze... czy to konieczne ? mi sie wydaje ze jak czasem mala zaboli ale nie codziennie to po co mam ja dopajac. wydaje mi sie ze to zaburzy moja laktacje.
|
|
#674 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak w ogóle to dzień dobry ![]() Ja się obudziłam ze strasznym bólem głowy i bolał mnie brzuch jakby mnie ktoś pobił normalnie - a to chyba moja Córuchna skopała mnie od środka... na szczęście ciepły prysznic działa cuda ![]() Zaczynam sobie uświadamiać, że w przyszłym tygodniu już Hania będzie z nami i mnie to cokolwiek przeraża.... W sumie nie świadomość, że Hania się urodzi, ale wizja porodu (cc)....ehhh... i niby wiem jak to wygląda i że nie ma się czego bać, ale ciągle mam w głowie obawy, że u mnie może wyglądać zupełnie inaczej (gorzej).... i nie potrafię sobie przegadać, że i tak nic nie zmienię i będzie co ma być Lena, strasznie się cieszę, że Malutka już jest z Tobą Cziqua, też mi się wydaje, że to musi być czop o oznaki zbliżającego sie porodu.... a u mnie czopa ani śladu a termin za tydzień... i mięśniak który miał powodować przedwczesne skurcze u mnie jakiś taki bezkolizyjny i najpierw walka o każdy tydzień, a teraz mam już dość czekania i stresowania się---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
http://www.dlarodzinki.pl/niemowle/k...a,157_958.html http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/artykuly/czytaj/98/...FQpb3wodVUhkkg |
||
|
|
|
#675 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Mam nadzieje,ze przy tych prawdziwych nie bede miec watpliwosci. ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Roksape ja na kolki probowalam dawac Wiki herbatke koperkowa,ale z lyzeczki,bo ona nie tolerowala smoczkow.No ale z tej lyzeczki za duzo nie wypila i nie zauwazalam poprawy,wiec szybko dalam sobie spokoj z herbatka.A tak to zaczelam dopajac ja dopiero jak rozszerzalam diete,nawet latem w upaly nie dopajalam,bo nie potrzeba przy karmieniu cycem (rodzilam w lipcu).
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#676 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry! Mam pytanko, wiem że już o tym było wspominane ale nie mogę teraz odszukać, czy to normalne, że mała tak charczy jakby z gardła, nie cały czas tylko np po jedzeniu, jak spi to oddycha cicho i normalnie. Nosek spryskuje wodą morska. Niewiem bo już mam schizy, że to zapalenie płuc czy coś??
|
#677 | |||
|
Rozeznanie
|
dzień doberek
Cytat:
Też często mam twardnienia, brzuch staje mi tak dęba, że masakra, taki zniekształcony jest obleśnie i zwykle po jednej stronie. Ale nie wiem czy to też bywają skurcze porodowe, podobno inaczej to czuć?? niech któraś mi wytłumaczy jak te skurcze porodowe odróżnić od tych twardnień. W nocy to wręcz brzuch mam twardy po jednej stronie dość długo, nieprzyjemne jak nie wiem co. Muszę siusiu wtedy zrobić i odpuszcza po jakimś czasie..Ale pospałam sobie do prawie 10:00 ostatnia taka błoga niedziela....![]() cziqua to jeszcze tu siedzisz? no to czekamy na rozwój sytuacji ![]() to cziqua, gosia, adaikaka, Zia Cytat:
A mam koleżankę, która nie karmiła piersią za długo - chyba do 3 miesięcy i dopiero po 6 miesiącach dostała okresu. O Nikii coś się zapowiada konkretnego , trzymam ![]() Cytat:
gkatarzyna to jedziemy na tym samym wózku, też mnie przeraża wizja cc, niby wiem co będzie krok po kroku, ale boję się że będzie kiepsko, że nie będę rozumiała co do mnie mówią, że trafię na beznadziejnych lekarzy i położne, że nie ogarnę, że będzie strasznie bolało potem i nie dam rady, i tysiące rzeczy. Przeraża mnie też ciut co jakiś czas (nie cały czas ), że już niebawem mała będzie na świecie i często sobie wyobrażam jak to będzie jak juz mała będzie na świecie, jak będę się nią zajmować.. Ale w tej kwestii staram się być nastawiona bardzo pozytywnie
|
|||
|
|
|
#678 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien Dobry!
Widze ze zadna nie wybrala sie na porodowke w nocy. Ja spalam w miare dobrze , ale za kazdym razem jak sie budze to mysle i sie zastanwiam czy cos sie dzieje Dzisiaj druga data wyznaczone przez Konie,wiec moze Viki sie sprezy ![]() Lena ,kochana, ja mam ten monitorek snuza , bo ja juz pisalam wczesniej , ze ja mam bizka na punkcie bezdechu u niemowlaka, a snuze zaczepiasz wlasnie za pieluszke i mozesz monitorowac oddech wszedzie czy dziecko spi z Toba w lozku, w wozku, kolysce itp. Wiele dziewczyn pisze ze sie boja i sprawdzaja oddech i ja wole zainwestowac w takie urzadzenie i byc spokojniejsza! Gosiu, nie dziwie sie, ze sie boisz ze to juz wlasnie porod a Ty zwlekasz. A powiedz, jesli taka sytuacja to nie mozesz do szpitala dzwonic i zeby jakas polozna Ci doradzila co zrobic? Czy czekac czy juz jechac? Zawsze to doswiadczona osoba Roksape, nie sluchaj takich rad, powszechnie wiadomo ze mleko matki zawiera wszystko czego dziecku potrzeba i mleczko zgasi pragnienie nawet w upalne lato! A problemow z synkiem wspolczuje! Konia i dobrze - pranie i inne ☠☠☠☠☠☠☠y moga poczekac a przyjemnie spedzony czas jest wazniejszy ![]() Aguska, ja zupelnie nie pamietam jak dlugo krwawilam, ale jesli idziesz na wizyte to super bo juz gin bedzie wiedzial wszystko! Asika, wspolczuje problemow, ale dziewczyny maja racje, nie czytaj zbyt duzo, tylko sluchaj pediatry, ewentualnie jesli masz watpliwosci to ja bym skonsultowala z innym pediatra lub laryngologiem! Juliczka, nie jestes sama, u mnie czopa tez ani widu ani slychu
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-04-15 o 10:53 |
|
|
|
#679 |
|
Zakorzenienie
|
Strasznie mi jakoś smutno że samo się nie zaczęło i muszę iść jutro na to wywoływanie. Mam w związku z tym mnóstwo obaw. Nie wiem czy to nie za wcześnie
|
|
|
|
#680 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry Dziewczyny!!!
![]() Miałam 2 razy pobudkę w nocy . Mała się ładnie najadła i spała do 7.00. Wyciągnęła mi wszystko ładnie z piersi i czuję cudowną ulgę. Pewnie jeszcze pomogła ta kapucha i ciepły prysznic. Po karmieniu z rana odciągnęłam jeszcze TT 90ml . Tak łatwo poszło, że byłam w szoku. Mogę otworzyć mleczarnię Pelusia już przeżyła pierwszy szok i już nie jest taka zestresowana przybyciem maleństwa i swoją cieczką. Wybawiłam się z Peluską jak już miałam siły i doszła biedna do siebie. Jak Andrea kwili to Peluska skomli , siada przy łóżeczku/wózeczku i waruje .Andrea w łóżeczku. Śpi w salonie przy hałasie rozmów i TV 150420122266.jpg Edytowane przez tikki85 Czas edycji: 2012-04-15 o 10:57 |
|
|
|
#681 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co prawda w nocy nie chciał wyjątkowo spać, ale za to poranek super A co do cc - dziewczyny spokojnie, nie taki diabeł straszny jak go malują, w sumie tu nie ma co ogarniać, cały zabieg trwa 20-30 min. i kompletnie nic nie leży w Waszych obowiązkach, położne mogą być jakie chcą bo nic do Was nie mówią, ich zadaniem jest zajęcie się dzieckiem jak je wyciągną, najczęściej rozmawia z Wami anestezjolog, w sensie opowiada co się dzieje bo on stoi przy głowie i kontroluje tętno i samopoczucie mamy. A co do bólu po... No cóż boli, ale w 1 dobie jest się na silnych lekach i zawsze można powiedzieć, że boli to dają dodatkowe -ja dostałam chyba ketonal i tramal a potem trzeba zająć się dzieckiem i własny ból fizyczny schodzi na 2 plan - są rzeczy ważniejsze |
|
|
|
|
#682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ja też miałam wspomagacz skurczów. Na pewno nie jest za wcześnie. Lekarze wiedzą co robią ![]() Gosiu...a ja myślałam, że już Eryczek po drugiej stronie brzuszka. Oby Cię nie męczyło. Ja jak usłyszałam, że moje bóle krzyżowe to jeszcze nie skurcze to miałam łzy w oczach. Nie chciałam tak się męczyć kolejnej nocy. |
|
|
|
|
#683 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama cepan kupię na blizny po rozstępach. Ale stosuje się to jak rana dobrze się zabliźni. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja miałam takie bóle przy skurczach, że nie pomyliłabym tego z niczym innym... Cytat:
Cytat:
Nie trzeba, ale można. Cytat:
Nie zawsze, ale charczy. I tak może ciągnąć się przez pół roku nawet :/ Pojechałam wczoraj na Stare Miasto. Ewelinka grzecznie spała i w aucie i na spacerze. Potem karmienie... oczywiście jak zwykle po dawce świeżęgo powietrze nie mogła się nacycać. Na 19.30 pojechałysmy na spotkanie ze znajomymi i kolację w hotelu (w sumie to obiad). Była naprawdę grzeczna, nie mogę złego słowa powiedzieć. Ale to, co potem miałam w domu... Znowu nienacycana, przytulałam ją, ona ryk, bo chce cyca. I tak przez 2 godziny. Zaczęłam zasypiać z małą na rękach, ona też już na tamtym świecie... każda próba odłożenia jej do kołyski to ryk i krzyk. Więc położyłam ją na dokarmienie obok siebie, pocycała 5 minut i zasnęła. I ja też :/ Po prostu nie miałam siły. I jeszcze mąż furczał pod nosem, że mam dziecko uciszyć bo on spać chce. Ja mu dam ![]() No ale spała do 4.30 potem obudziła się przed 9 na karmienie. Huggisy wyrzucam, zostało mi jakieś pół paczki, ale są do dupy! Chyba, że dziecko leży na brzuszku lub na plecach. Jak lezy na boczku, wszystko, nawet siuśki wylatują bokiem! Wczoraj tak "ochrzciła" tatusia Przechodzimy na Pampers PremiumCare 2 Dostałam jedną paczkę dwójek właśnie, są nieco większe, ale wg mnie wygodniejsze. No i kupka pięknie się wchłania we wkład pieluszki dzięki czemu pupcia nie jest podrażniania.Mam pytanie do was Znalazłam bieliznę dla mam karmiących firmy Alles... i zastanawiam się czy warto kupić Mają naprawdę ładną bieliznę a muszę kupić porządny stanik do karmienia, z fiszbinami, lekko usztywniany najlepiej. I jestem w szoku jak bardzo zwiększył się rozmiar mojego biustu mimo iż tego nie czuję
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2012-04-15 o 11:02 |
|||||||
|
|
|
#684 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale wiem, damy radę, bo jak nie my, to kto?? ![]()
|
|
|
|
|
#685 |
|
Zakorzenienie
|
Też miałam poród indukowany... ale fakt, w 42 tygodniu już.
|
#686 | |
|
Rozeznanie
|
desia ja jeszcze 39 tydzień, także na czopa jeszcze mogę poczekać, a pewnie się nie doczekam, skoro mam termin cc
Ale może kto wie, dzisiaj Ty się wyklujesz podobno czop może wyjść tuż przed odejściem wód płodowych?Cytat:
tikki ale śliczna Andrea mag W zasadzie masz rację, szybkie ciach i po sprawie, parę dni się przemęczę z tym bólem i jakoś przetrwam, bo będę zajęta malutką, no to nastawiłaś mnie jeszcze bardziej pozytywnie ![]() Hmmm ciekawe z tymi Huggiesami - mam jedną paczkę tylko na początek- do szpitala zabieram, ale następne już Pampersy TŻ kupi. gkatarzyna no, my kobiety zawsze dajemy radę Mam pytanie, chodzi o lewatywę przed cc - robi się czy się nie robi? Mam w domu enemę, kuzynka mi mówiła, że jak w środę na 8 rano jadę na IP na cc, to żeby we wtorek wieczorem sobie zrobić i oczyścić się. Słusznie? |
|
|
|
|
#687 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak fajnie ze Patrycja ma sie lepiej! No i Twoje dziewczyny swietnie sie spisaly ![]() Jak tam romantyczny wieczor? Udal sie?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#688 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do lewatywy przed cc to sie nie wypowiem, przed sn ja napewno bede chciala, w szpitalu mi zrobia Alamig, moze jeszcze dzis cos ruszy? Mam nadzieje! A swoja droga to jutro na 100% przywitamy kiloro dzieciaczkow - Nowaken, Alamig, kto jeszcze?
|
|
#689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() *** julliczka ja się generalnie wypróżniam ostatnio regularnie, ale pewnie na noc przed CC zapodam sobie jakiegoś czopka co by było we mnie jak najmniej... jak sobie przypomnę moje zaparcia po pierwszej CC to dlatego wolę być jak najbardziej pusta w środku...Do szpitala też sobie weź czopki glicerynowe bo mogą się przydać |
|
|
|
|
#690 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też nie przepajam, bo i położna tak mówiła i we wszystkich poradnikach na temat karmienia mam napisane, że tylko pierś, z tym przepajaniem to chyba jakaś stara teoria, bo i moja mama i teściowa mi o tym marudzą Może nie wyrzucaj tylko oddaj potrzebującym, ja akurat fanką Premium Care nie jestem, u mnie Filip je przesikiwał, teraz używamy Dadę i uważam, że są naprawdę ok! Podłączam się do pytania o bieliznę i jak z rozmiarówką? I chyba też już muszę zacząć wychodzić z domu do ludzi!! Gkatarzynka wiesz co, jak dla mnie cc to jest taka mechaniczna, ciągle mam wrażenie, że jest się takim workiem z którego wyciągają dziecko, takie to bez do owe jest Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:05.

humor mialam wczoraj taki sobie, Tz mnie wkurzal i opieprz dostawal na kazdym kroku, nawet malutkiej sie ochrzan zebralo....oczywiscie po chwili mialam wyrzuty sumienia. byla zmeczona, wiec jak nakarmilam ja po 23 to obudzila sie przed 6 rano, takze pierwsza noc bez karmienia.

)

, powodzenia dla Ciebie rownież

. Tak łatwo poszło, że byłam w szoku. Mogę otworzyć mleczarnię

Ale może kto wie, dzisiaj Ty się wyklujesz
klask i: