wymarzony pierścionek cz. XXIII - czyli nie tylko o pierścionkach ;) - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-06, 08:46   #661
twin--maid
Zakorzenienie

Dot.: wymarzony pierścionek cz. XXIII - czyli nie tylko o pierścionkach ;)

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
heh...ja jeszcze ne doświadczyłam tego jednego wielkiego skoku.
Mała ma jakeś gorsze momenty ale ogólnie to jest cudna Zdecydowanie więcej się śmieje i jest prosta w obsłudze

No tak sprawa zostawiania dziecka komplkuje się gdy babcia daleko.

No dla mnie zupełnie niemęska. Zero w niej walk do upadłego, potu i łez. Brak dynamki. Męski sport to ręczna- ful kontakt, walka na boisku o każdą piłkę.

----------
Spałyśmy do 7... ale to tak wymuszenie bo od 5:20 co 30 min musiałam do niej wstawać- czyl do dupy z takim snem

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

Dla mnie to wstawanie też już coraz gorsze, więc nie wiem co będzie dalej..bo cała masa "atrakcji" przed nam.
U mnie była tylko 1 nocna pobudka ale Mały wstał o 4:30 na szczęście Tż go przejął. Padł dopiero 30min temu. Gdyby nie spanie to moje dziecko byłoby idealne więc...

U nas mega hardcorowe było 1,5tygodnia jak Małemu szły 4 zęby na raz. Teraz boję się następnych zębów

Co do piłki to dla mnie właśnie bardzo męska gra i od zawsze gustuje w facetach o budowie ciała typu piłkarz
Co do waleczności to też się z Tobą nie zgodzę. Często piłkarze walczą o zdobycie gola do samego końca, ostatkiem sił. W ręczną i w koszykówkę sama grałam dużo w latach szkolnych i może przez to wydaje mi się bardziej kobieca

Edytowane przez twin--maid
Czas edycji: 2012-06-06 o 08:50
twin--maid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 08:48   #662
asiuk
Zakorzenienie

Cześć!

Właśnie wróciłam z USG piersi. Miło sobie poprawić humor na resztę dnia - wszystko ok

Zabieram się ostro do roboty, bo szef ostatnio coś marudzi

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 08:51   #663
miskowa
Zakorzenienie

cześć

Cytat:
Napisane przez goosia207 Pokaż wiadomość
Cześć,
Cytat:

miśkowa skąd ty bierzesz siły tzn.pewnie nie masz wyjścia,ale podziwiam cię

Wiecie, że ja nigdy nie jadłam szparagów dobre są?do czego podobne w smaku?
Mam dwa wyjścia, albo walczyć o jakąś diagnozę i jak najszybciej wiedzieć, co się dzieje, żeby wiedzieć, jak się leczyć i jak sobie pomóc. Wyjście drugie to położyć się i ryczeć, tylko co mi to da?

A siły nie mam, nikt by nie miał po prawie 4 tyg. biegunki, kiedy nie możesz prawie nic jeść i nie masz energii do życia.

A szparagi uwielbiam, spróbuj.

Po serii wizyt mam kilka podejrzeń co do swojej diagnozy, znaczy lekarze mają, ale co ciekawe, każdy lekarz sugeruje coś innego. Sporo badań niestety muszę robić prywatnie, bo NFZ działa tak, że zaczynają od najprostszych i najtańszych badań i dopiero jak nic nie wyjdzie, to kierują dalej.
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 09:00   #664
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
[LEFT]
Po serii wizyt mam kilka podejrzeń co do swojej diagnozy, znaczy lekarze mają, ale co ciekawe, każdy lekarz sugeruje coś innego. Sporo badań niestety muszę robić prywatnie, bo NFZ działa tak, że zaczynają od najprostszych i najtańszych badań i dopiero jak nic nie wyjdzie, to kierują dalej.
Jakie masz podejrzenia?

Na pewno nic Ci się nie chce - wierzę. Jesteś na L4, czy jakoś funkcjonujesz?

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2012-06-06, 09:34   #665
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
U mnie była tylko 1 nocna pobudka ale Mały wstał o 4:30 na szczęście Tż go przejął. Padł dopiero 30min temu. Gdyby nie spanie to moje dziecko byłoby idealne więc...

U nas mega hardcorowe było 1,5tygodnia jak Małemu szły 4 zęby na raz. Teraz boję się następnych zębów

Co do piłki to dla mnie właśnie bardzo męska gra i od zawsze gustuje w facetach o budowie ciała typu piłkarz
Co do waleczności to też się z Tobą nie zgodzę. Często piłkarze walczą o zdobycie gola do samego końca, ostatkiem sił. W ręczną i w koszykówkę sama grałam dużo w latach szkolnych i może przez to wydaje mi się bardziej kobieca
o dzizas!!! 4:30 to już przegięcie.
Ja właśnie już się boję tych zebów..ledwo kolk pozegnałam - chcałabym trochę spokoju

Ja wolę bardzej brutalne i kontaktowe sporty meskie.
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 09:39   #666
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
[LEFT]cześć

Mam dwa wyjścia, albo walczyć o jakąś diagnozę i jak najszybciej wiedzieć, co się dzieje, żeby wiedzieć, jak się leczyć i jak sobie pomóc. Wyjście drugie to położyć się i ryczeć, tylko co mi to da?

A siły nie mam, nikt by nie miał po prawie 4 tyg. biegunki, kiedy nie możesz prawie nic jeść i nie masz energii do życia.

Miskowa biedna jesteś. Mam nadzieję że w końcu będzie coś wiadomo.

Ja 2 dni temu zrobiłam szparagi, pierwszy raz i po jednym

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 10:02   #667
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Jakie masz podejrzenia?

Na pewno nic Ci się nie chce - wierzę. Jesteś na L4, czy jakoś funkcjonujesz?
ja nie mam, nie jestem lekarzem

Podejrzenie 1: mononukleoza, podejrzenie 2: jakieś wredne bakterie (czekam na wynik w tym kierunku), podejrzenie 3: miałam nagły skok tarczycy a ona wpływa pośrednio na trzustkę i może od tego coś sfiksowało, podejrzenie 4: kolejna z chorób autoimmunologicznych, podejrzenie 5: stres (ale generują to tylko lekarze, poza tym mam spokój w życiu, więc jak dla mnie odpada)

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
Miskowa biedna jesteś. Mam nadzieję że w końcu będzie coś wiadomo.

Ja 2 dni temu zrobiłam szparagi, pierwszy raz i po jednym
oooo, to dziwne, nawet mój tż je szparagi, choć twierdził kiedyś, że nie lubi. Innym też nie smakowało?
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 10:14   #668
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:

Podejrzenie 1: mononukleoza, podejrzenie 2: jakieś wredne bakterie (czekam na wynik w tym kierunku), podejrzenie 3: miałam nagły skok tarczycy a ona wpływa pośrednio na trzustkę i może od tego coś sfiksowało, podejrzenie 4: kolejna z chorób autoimmunologicznych, podejrzenie 5: stres (ale generują to tylko lekarze, poza tym mam spokój w życiu, więc jak dla mnie odpada)

oooo, to dziwne, nawet mój tż je szparagi, choć twierdził kiedyś, że nie lubi. Innym też nie smakowało?
Może i ciągłe mdłości się do tego przyczyniły.
Mi w ogóle nie smakowały, młody zjadł pół z rozpędu, TZ tylko spróbował i nie chciał więcej. Wyrzuciłam resztę

Stary 2012-06-06, 12:27   #669
emi_lka
Zakorzenienie

Cześć!

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość

Wygląda bosko!
Ja tez ostatnio tylko bym jadła

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Ja ostatnio zrobiłam to: http://www.kwestiasmaku.com/zielony_...o/przepis.html i jest przepyszne
Fajny przepis Choć muszę powiedzieć, że ostatnio straciłam zainteresowanie drobiem... Jakoś mi nie podchodzi.

Wypróbowałam ten mój wczorajszy przepis z KS na sałatkę ze szpinakiem i truskawkami i fajnym sosem z kakao Mi bardzo smakował, jednak TŻtowi sos nie podszedł. Ale będę to robić, bo ciekawie pyszne

Cytat:
Cześć,

rzadko zaglądam, bo jestem zaganiana Pracuję już w nowym mijscu i póki co jest o.k muszę się przyzwyczaić

Wiecie, że ja nigdy nie jadłam szparagów dobre są?do czego podobne w smaku?
Ja właściwie też nie... Raz tylko w jakiejś galaretce z szynką. Wyobrażam sobie, że są pyszne
Ale ja teraz w ogóle jestem jak dziecko w sklepie z zabawkami/cukierkami - jest tyle pysznych rzeczy - warzyw, owoców, na które mam ochotę, że mogłabym tylko robić zakupy i gotować. Nawet najprostsze rzeczy są teraz boskie, np. jarzynowa z młodych warzyw z młodym kalafiorem

Cytat:

Jutro mamy urodziny koleżanki - robi ognisko od 18 i tak myślę czy by mama do Mani nie przyszla- znowu w ramach treningu przed sobotą. tak na wszelki wypadek własnie mleko ciągnę.

My z mężem wręcz nie znosimy To całe zamieszanie Euro mnie już dobija Mam nadzieję że nasza reprezentacja zaliczy same wtopy i nie strzelą żadnej bramy

Nienawidzę tego w piłce że jest taka napompowana- za bieganinę zarabiają jakieś chore miliony rocznie, w wiadomościach najważniejsza jest piłeczka, na programach sportowych leci 10 liga Norwegii, a nie ma relacji z mistrzostw polski w piłce ręcznej

W ogóle to bieganie 11 chłopa za piłką jest bardzo niemęskie
Fajnie, że organizujecie życie towarzyskie mimo wymagającego uwagi maluszka!

Co do piłki nożnej, to mnie również temat Euro wkurza, nie wiem, po co ten szum. Miałam ochotę wyjechać na weekend, ale w piątek idę do pracy, więc zostaję.
Mam nadzieję, że kibicowanie innych nie będzie dla mnie uciążliwe.
Co do kwestii finansowych to dla mnie też jest to chore. Przerost formy nad treścią.

Cytat:
Cześć!

Właśnie wróciłam z USG piersi. Miło sobie poprawić humor na resztę dnia - wszystko ok

Zabieram się ostro do roboty, bo szef ostatnio coś marudzi
Super, że wynik pozytywny.

Cytat:

No to rozstrzelone diagnozy...
Oby coś się szybko okazało - i było do szybkiego wyleczenia.
Trzymaj się!!!
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 13:43   #670
Debrah
Zakorzenienie

Dziewczyny - jak u Was było z apetytem na początku ciąży?
Ja dosłownie na nic nie mam ochoty, zmuszam się do wszystkiego, wszystko jest takie "fuj" jakieś..
Fakt, trochę mnie muli i mdli, no ale muszę jakoś jeść.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 14:33   #671
carmelova
Zakorzenienie

gosiu pytałaś o obrączki. Już pokazuję. Moja ma 3 mm, Tżta 4 mm.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02456.jpg (50,9 KB, 41 załadowań)
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 14:40   #672
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Ja dosłownie na nic nie mam ochoty, zmuszam się do wszystkiego, wszystko jest takie "fuj" jakieś..
Byłaś u lekarza?

Ja na początku apetyt duży i typowe zachcianki np kilka dni pod rząd tylko biały ser, potem nagle nie mogłam na niego patrzeć za to zajadałam się topionym itp

Niechęć do jedzenia dopiero przy mdłościach. Ja teraz potrafię puścić pawia w nocy po łyku wody

Stary 2012-06-06, 20:09   #673
goosia207
Zakorzenienie

Cześć,

Twin zobaczyłam cię i przypomniało mi sie, że miałam pisać ostatnio słodki ten twój synek

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
hahahahaha : hahaha: boska jestes haha

ja najczesciej mamrocze "Majka czys ty k....ocipia.la??!!spojrz ktora godzina!!!!matka chce spac!!!!" po czym daje jej wszystkie ksiazki i albumy i mam spokoj do 8:45

i strasznie mnie irytuje zeby nie powiedziec wqr.ia ze Maja w okresie noworodkowo-niemowlecym spala ladniej niz teraz normalnie dzika satysfakcje bedzie mi sprawiac budzenie jej do szkoly jak ona bedzie chciala spac!!!
mściwa mama

Cytat:
[LEFT]cześć

Oczywiste jest, że nie możesz się poddać, ale jak czytam o twoich zmaganiach to ręce opadają. U nas to najlepiej nie chorować i płacić składki

Cytat:
Śliczne Będziecie miec slub tydzień przed naszą rocznicą

Jutro w końcu sie wyśpię mam plan wylegiwać sie do 9, nawet do 10
Stary 2012-06-06, 20:11   #674
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Twin zobaczyłam cię i przypomniało mi sie, że miałam pisać ostatnio słodki ten twój synek

Jutro w końcu sie wyśpię mam plan wylegiwać sie do 9, nawet do 10
Dzięki a wylegiwania zazdroszczę
Stary 2012-06-06, 21:28   #675
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
mściwa mama
haha no i wyszlo szydlo z worka

ale wiecie co!!!! Moja rodzona wlasna corka spiskuje z Tatusiem jak Tz ma na druga zmiane i ja rano wychodze do pracy to ta cfffffaniara laduje sie tatusiowi do lozka i spia do 9-9:30!!!!!!! skandal!!!

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 07:20   #676
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Mi się z jedzeniem nic nie zmieniło. Ale ja generalnie ciążę bezobjawowo przeszłam..no z wyjątkem objawu rosnącego brzucha

Moja kumpela miała wstręt do jedzenia. Zachodząc w ciąże miała 46 kg..na koniec 54. Zaszalała. Teraz jest chudsza od kija od miotły No ale ona tak lubi.
Cytat:
Jak dla mnie głowny plus to to ze są cienkie. Wolę takie subtelne niż kilo złota na palcu

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość

Ja właściwie też nie... Raz tylko w jakiejś galaretce z szynką. Wyobrażam sobie, że są pyszne
Ale ja teraz w ogóle jestem jak dziecko w sklepie z zabawkami/cukierkami - jest tyle pysznych rzeczy - warzyw, owoców, na które mam ochotę, że mogłabym tylko robić zakupy i gotować. Nawet najprostsze rzeczy są teraz boskie, np. jarzynowa z młodych warzyw z młodym kalafiorem

Fajnie, że organizujecie życie towarzyskie mimo wymagającego uwagi maluszka!

Co do piłki nożnej, to mnie również temat Euro wkurza, nie wiem, po co ten szum. Miałam ochotę wyjechać na weekend, ale w piątek idę do pracy, więc zostaję.
Mam nadzieję, że kibicowanie innych nie będzie dla mnie uciążliwe.
Co do kwestii finansowych to dla mnie też jest to chore. Przerost formy nad treścią.
Jarzynowa z mlodych warzyw to dla mnie aktualnie najwększe marzenie..no ale niedługo je spełnię, bo zaczynam normalnie jeść pomału. Wczoraj nawet krewety z grila wsunęłam i salatkę. Młodej nic nie jest

A co do szparagów...ja dopero w tym roku zjadłam dobre - bo sama sobie zrobłam. Podstawa dobrze obrać (te białe), ściąć konce i dobrze ugotować...ok 9 min. Poza tym wodę posolić i poslodzić.

U nas otworzyli "Piotra i Pawła" tam się czuję jak dziecko w sklepie z zabawkami

Ano udaje nam się to bardzo dobrze No ale to dzięki mojej mamie...i laktatorowi

Ja to jeszcze mam spokój u siebie..tylko TV męczy. Mieszkania w Wawie w tym czasie współczuję.

Apropo kasy.

Nasi znajomi jadą jutro na mecz otwarcia. Mają jeden bilet. To ja do męża " a może pojedź sobe z chłopakami dla towarzystwa " Na co mój brat.."Młoda!! ale bilet kosztuje 1000 zł" Mój komentarz "Po☠☠☠... Cię!!!"

Ja myślałam że to ze 200 zł kosztuje
Stary 2012-06-07, 23:00   #677
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się z jedzeniem nic nie zmieniło. Ale ja generalnie ciążę bezobjawowo przeszłam..no z wyjątkem objawu rosnącego brzucha

no ja mialam maly wybor na poczatku bo jadlam tylko tosty z serkiem bialym ewentualnie zamiennie z dzemem truskawkowym i pilam jogurt truskawka-banan, oraz platki na mleku miod
a na obiad najczesciej makaron z serem, ryz z jablkiem lub ziemniaki z kefirem

Jarzynowa z mlodych warzyw to dla mnie aktualnie najwększe marzenie..no ale niedługo je spełnię, bo zaczynam normalnie jeść pomału. Wczoraj nawet krewety z grila wsunęłam i salatkę. Młodej nic nie jest

ooo taaak krewety z grilla to zdecydowanie to co tygryskii lubia najbardziej

A co do szparagów...ja dopero w tym roku zjadłam dobre - bo sama sobie zrobłam. Podstawa dobrze obrać (te białe), ściąć konce i dobrze ugotować...ok 9 min. Poza tym wodę posolić i poslodzić.

kurcze nie wiem jak to sie stalo ale nie robilam jeszcze w tym roku szparagow

U nas otworzyli "Piotra i Pawła" tam się czuję jak dziecko w sklepie z zabawkami

buuu u mnie nie ma "Piotra i Pawla"

nie ma to jak kochana mama......i kochany laktator duet nie do zastapienia

Nasi znajomi jadą jutro na mecz otwarcia. Mają jeden bilet. To ja do męża " a może pojedź sobe z chłopakami dla towarzystwa " Na co mój brat.."Młoda!! ale bilet kosztuje 1000 zł" Mój komentarz "Po☠☠☠... Cię!!!
moi znajomi jada w sobote na mecz i bilety "zalatwili" sobie za cale 150 zl jeden szkoda ze nie dalo sie zalatwic chociaz jednego wiecej

wlasnie niedawno wrocilismy ze spontanicznego spotkania.....i chyba sie starzeje....dwa piwka i jestem mieciutka

Stary 2012-06-08, 08:00   #678
asiuk
Zakorzenienie

Cześć!

Dziś w pracy na parę godzin.

Nie czuję się za dobrze, wali mi na głowę.

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2012-06-08, 08:23   #679
emi_lka
Zakorzenienie

Cześć!
Wczoraj miałam wreszcie luźny dzień, w którym mogłam skupić się na pierdołach

Byliśmy na Starym Mieście poczuć klimat gospodarza Euro, rzeczywiście tłumy ludzi i dużo obcokrajowców. Jeśli do tego dołożyć procesje Bożego Ciała poruszające się wzdłuż ogródków piwnych, robi się z tego niezły klimat
Byliśmy na piwie i na bezie z nadzieniem migdałowym Popuszczam dietę. -9kg mi wystarczy.
Na koniec wylądowaliśmy w kinie na "Nietykalnych" - naprawdę bardzo, bardzo polecam. Niesamowicie zabawny, bezpretensjonalny film, mądry jednocześnie i nienachalny w wymowie... o radości życia najogólniej mówiąc.

Asiuk, pytałaś kiedyś o zdjęcia sukienek (turkusowej i brzoskwiniowej), wrzucę do klubu, bo mam fotki.
Stary 2012-06-08, 08:35   #680
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć, ja też dziś w pracy
Cytat:
Cześć!

Dziś w pracy na parę godzin.

Nie czuję się za dobrze, wali mi na głowę.
Co to znaczy wali na głowę?

Emilko, fajny dzień wczoraj....ja akurat leczyłam kaca

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 08:41   #681
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Cześć, ja też dziś w pracy

Emilko, fajny dzień wczoraj....ja akurat leczyłam kaca
Masz jakiś patent leczniczy?
Z jakiej okazji imprezka?

My mamy w niedzielę chrzciny. Pomagam przyjaciółce i będę gotować główne danie obiadowe... Trochę mam tremę.
Stary 2012-06-08, 08:43   #682
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Masz jakiś patent leczniczy?
Z jakiej okazji imprezka?

My mamy w niedzielę chrzciny. Pomagam przyjaciółce i będę gotować główne danie obiadowe... Trochę mam tremę.
No co Ty, żadnego patentu... leżałam i zdychałam.
A impreza, bo moja przyjaciółka we wtorek urodziła i oblewaliśmy pojawienie się Młodego na świecie

Co gotujesz? Czemu trema, no co Ty?!

Hania

Stary 2012-06-08, 08:53   #683
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
moi znajomi jada w sobote na mecz i bilety "zalatwili" sobie za cale 150 zl jeden szkoda ze nie dalo sie zalatwic chociaz jednego wiecej
wlasnie niedawno wrocilismy ze spontanicznego spotkania.....i chyba sie starzeje....dwa piwka i jestem mieciutka
Może znajomi mają takie drogie bo to mecz otwarcia

heh..ja się tak załatwiłam w środę- piwkiem i lampką wina Język mi się plątał
A wczoraj miałam kaca stulecia Dobrze ze też byliśmy na grilu i młoda cały dzień przespała w wozku Za to w nocy spałam 3 godz- ale to na własne życzenie bo nażarłam się mięcha w ostrej marynacie i Mania od 3 do 8 jęczała od bólu brzuszka. O 8 dałam ją ojcu- nawaliła kilo kupy i poszła spać

Co do Piotra i Pawała...my mamy teraz wszystko bo w ciągu roku zrobili nam 2 mega wypasione wielkie CH. Teraz to ja lubię robić zakupy Allegro idzie w odstawkę

Cytat:
Cześć!

Byliśmy na Starym Mieście poczuć klimat gospodarza Euro, rzeczywiście tłumy ludzi i dużo obcokrajowców. Jeśli do tego dołożyć procesje Bożego Ciała poruszające się wzdłuż ogródków piwnych, robi się z tego niezły klimat
Byliśmy na piwie i na bezie z nadzieniem migdałowym Popuszczam dietę. -9kg mi wystarczy.
Na koniec wylądowaliśmy w kinie na "Nietykalnych" - naprawdę bardzo, bardzo polecam. Niesamowicie zabawny, bezpretensjonalny film, mądry jednocześnie i nienachalny w wymowie... o radości życia najogólniej mówiąc.

Asiuk, pytałaś kiedyś o zdjęcia sukienek (turkusowej i brzoskwiniowej), wrzucę do klubu, bo mam fotki.
No to twoje 46 kg brzmi wręcz przerażająco chudo- no ale masz usprawiedliwienie bo jesteś niska
Mi mąż wczoraj powiedział że kształty mi zanikają i mam zacząć jeść normalnie

"Nietykalnych" też oglądałam. Super film. Akcja w operze rozbawiła mnie do łez Przewijaliśmy z mężem z 5 razy

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Cytat:
A impreza, bo moja przyjaciółka we wtorek urodziła i oblewaliśmy pojawienie się Młodego na świecie

Ty też już masz więcej znajomych z dzieckiem niż bez??

Matko ja będę w niedzielę zdychała- bez leżenia bo Mania raczej mi na to nie pozwoli

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-08, 08:58   #684
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:

A jednak

Trema - no jednak będę karmić 14 osób spoza mojej rodziny (czyli bez taryfy ulgowej ).

Robię grillowane koperty ze schabu nadziewane wędzonym serem, żurawiną i boczkiem.
W sumie nie da się zepsuć. Muszę tylko upolować dobre mięso, dobrze utłuc i nie przypalić

Cytat:

Co do Piotra i Pawała...my mamy teraz wszystko bo w ciągu roku zrobili nam 2 mega wypasione wielkie CH. Teraz to ja lubię robić zakupy Allegro idzie w odstawkę

No to twoje 46 kg brzmi wręcz przerażająco chudo- no ale masz usprawiedliwienie bo jesteś niska
Mi mąż wczoraj powiedział że kształty mi zanikają i mam zacząć jeść normalnie

"Nietykalnych" też oglądałam. Super film. Akcja w operze rozbawiła mnie do łez Przewijaliśmy z mężem z 5 razy
Uwielbiam Piotra i Pawła!
W Wwie są dwa lub trzy - daleko ode mnie. W miarę blisko (jakieś 10-15 minut samochodem) mam Almę, ale jest mi zupełnie nie po drodze.
Na szczęście mam blisko duży bazar z budkami rzeźników i z regionalnym nabiałem, dobrymi stoiskami z pieczywem no i ogromną liczbą stoisk warzywno-owocowych, więc warzywa, owoce, mięso, wędlina i sery są super dobre! Po "grubsze" jeździmy do Leclerca.

Może brzmi przerażająco chudo, ale nadal brzuch mi odstaje
Wiem, muszę ćwiczyć. Ćwiczyłam miesiąc brzuch i znowu przestałam...

Ad. Nietykalnych - dawno się tak bardzo bardzo nie uśmiałam, sceny w operze i z wąsami - boskie!!!!!
Stary 2012-06-08, 09:02   #685
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Super, idę pooglądać

Cytat:
Nawiedzają mnie natrętne, nieprzyjemne myśli - ponownie.

W środę wydoiłam duszkiem piwo i 1/4 wina, więcej nie zdążyłam, bo TŻ akurat kończył myć Ewę Trochę się rozluźniłam i od razu lepiej poczułam.

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2012-06-08, 09:10   #686
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
A jednak

Trema - no jednak będę karmić 14 osób spoza mojej rodziny (czyli bez taryfy ulgowej ).
Robię grillowane koperty ze schabu nadziewane wędzonym serem, żurawiną i boczkiem.
W sumie nie da się zepsuć. Muszę tylko upolować dobre mięso, dobrze utłuc i nie przypalić
Uwielbiam Piotra i Pawła!
W Wwie są dwa lub trzy - daleko ode mnie. W miarę blisko (jakieś 10-15 minut samochodem) mam Almę, ale jest mi zupełnie nie po drodze.
Na szczęście mam blisko duży bazar z budkami rzeźników i z regionalnym nabiałem, dobrymi stoiskami z pieczywem no i ogromną liczbą stoisk warzywno-owocowych, więc warzywa, owoce, mięso, wędlina i sery są super dobre! Po "grubsze" jeździmy do Leclerca.

Może brzmi przerażająco chudo, ale nadal brzuch mi odstaje
Wiem, muszę ćwiczyć. Ćwiczyłam miesiąc brzuch i znowu przestałam...

Ad. Nietykalnych - dawno się tak bardzo bardzo nie uśmiałam, sceny w operze i z wąsami - boskie!!!!!
Dobry schab, krótki czas grillowania i na pewno staniesz na wysokości zadania

Ja też mam takie bazarki z warzywami za rogiem, do tego 4 lokalne sklepy mięsne i piekarnie. Jednak wina Vranac tam nie kupię a w Piotrze i Pawle tak. To samo tyczy szynki parmeńskiej, coli waniliowej i innych rarytasów
A apropo warzywniaków- fajnie bo wszystko można kupic - świeże i raczej dobrej jakości - tylko ceny zabijają. Ostatnio u mnie mieli cukinię za 10 zł/kg. W Lidlu chyba coś koło 5 zł/kg

Ja też mam wystający brzuch.
Stary 2012-06-08, 09:23   #687
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Super, idę pooglądać

W środę wydoiłam duszkiem piwo i 1/4 wina, więcej nie zdążyłam, bo TŻ akurat kończył myć Ewę Trochę się rozluźniłam i od razu lepiej poczułam.
Ja też w środę raczyłam się winem - sama - i dopracowywałam wniosek, który piszę. O dziwo świetnie to podziałało na moją pracę

Niedobrze z tymi natręciuchami.
Walcz!

Cytat:
Dobry schab, krótki czas grillowania i na pewno staniesz na wysokości zadania

Ja też mam takie bazarki z warzywami za rogiem, do tego 4 lokalne sklepy mięsne i piekarnie. Jednak wina Vranac tam nie kupię a w Piotrze i Pawle tak. To samo tyczy szynki parmeńskiej, coli waniliowej i innych rarytasów
A apropo warzywniaków- fajnie bo wszystko można kupic - świeże i raczej dobrej jakości - tylko ceny zabijają. Ostatnio u mnie mieli cukinię za 10 zł/kg. W Lidlu chyba coś koło 5 zł/kg

Ja też mam wystający brzuch.
Mój bazar, by tak rzec... jest jednym z największych w okolicy.... Z bardzo daleka przyjeżdżają tu klienci na zakupy metrem i wszystkimi liniami autobusowymi, a także samochodami i pieszo... z wózkami na kółkach plączącymi się pod nogami i w stanach przedzawałowych
Serio, najbardziej przeszkadzają mi tłumy starszych pań i panów przedzierających się przez wszystkie alejki i stoiska by wybrać dwa pomidory!

Ceny czasem są wyższe, ale w sezonie np. cukiniowym, porównywalne...
No i bez problemu można kupić świeży szpinak, a nawet rukolę niepaczkowaną. Szynkę parmeńską też znalazłam

Także to mój osobisty gastronomiczny raj (pomijając okoliczności zakupowe) powodujący nieumiarkowanie w jedzeniu i piciu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-08, 09:50   #688
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:

Ty też już masz więcej znajomych z dzieckiem niż bez??

Matko ja będę w niedzielę zdychała- bez leżenia bo Mania raczej mi na to nie pozwoli
Na razie u nas się to rozkłada pół na pół...ale zdecydowanie Ci, którzy dzieciaków nie mają, to większość ma już też plany

Cytat:
A jednak

Mniam na pewno wyjdzie pyszne trzymam kciuki

Cytat:
Super, idę pooglądać

Oj...to przykro mi, że myśli znowu się pojawiają. Mam nadzieję, że szybko przejdzie.

Co do pogrubionego, nie przyzwyczajaj się może do tego, bo wpadniesz w alkoholizm

Hania

Stary 2012-06-08, 10:01   #689
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
a ta cola waniliowa to cos jak dr Pepper??
Cytat:
Może znajomi mają takie drogie bo to mecz otwarcia

wiesz co moi maja tak tanio bo znajomy ma firme i te bilety to tzw "przysluga za przysluge"

heh..ja się tak załatwiłam w środę- piwkiem i lampką wina Język mi się plątał
A wczoraj miałam kaca stulecia Dobrze ze też byliśmy na grilu i młoda cały dzień przespała w wozku Za to w nocy spałam 3 godz- ale to na własne życzenie bo nażarłam się mięcha w ostrej marynacie i Mania od 3 do 8 jęczała od bólu brzuszka. O 8 dałam ją ojcu- nawaliła kilo kupy i poszła spać

no ja dzis rozpoczelam dzien o 5:33.....i to tak sama z siebie sie obudzilam i zasnac nie moglam

a ja nadal mam problem z zakupami ciuchowymi dzis jedziemy do sh i juz wiem ze sobie nic nie kupie chyba jestem przypadkiem niereformowalnym

hmmmm a dlaczego ja nie widzialam "Nietykalnych"

dzis wstalam z mysla ze musze sobie sprawic nowa bielizne powywalalam juz stare staniki i majtki i zostalam z dwoma stanikami i 4 majtkami teraz to na gwalt musze cos kupic

Stary 2012-06-10, 20:27   #690
goosia207
Zakorzenienie

Cześć,

Cytat:

Moja kumpela miała wstręt do jedzenia. Zachodząc w ciąże miała 46 kg..na koniec 54. Zaszalała. Teraz jest chudsza od kija od miotły No ale ona tak lubi.

Jak dla mnie głowny plus to to ze są cienkie. Wolę takie subtelne niż kilo złota na palcu

Ja to jeszcze mam spokój u siebie..tylko TV męczy. Mieszkania w Wawie w tym czasie współczuję.

Apropo kasy.

Nasi znajomi jadą jutro na mecz otwarcia. Mają jeden bilet. To ja do męża " a może pojedź sobe z chłopakami dla towarzystwa " Na co mój brat.."Młoda!! ale bilet kosztuje 1000 zł" Mój komentarz "Po☠☠☠... Cię!!!"

Ja myślałam że to ze 200 zł kosztuje
Muszę sobie kupic szparagi jak gdzieś zobaczę zrobię jak napisałaś

U nas zamknęli pobliskiego Piotra i Pawła.Załamałam sie, bo uwielbiałam robić tam zakupy

Cytat:
Cześć!

9kg to super wynik

Cytat:
a ta cola waniliowa to cos jak dr Pepper??

hmmmm a dlaczego ja nie widzialam "Nietykalnych"

dzis wstalam z mysla ze musze sobie sprawic nowa bielizne powywalalam juz stare staniki i majtki i zostalam z dwoma stanikami i 4 majtkami teraz to na gwalt musze cos kupic
to nieciekawie ja robię pranie zazwyczaj tylko w sobotę, więc wychodzi na to, że w środę musiałabym iść do pracy bez bielizny
Ty pewnie pierzesz częściej, bo dziecko

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości