![]() |
#661 |
Raczkowanie
|
Dot.: Razem schudniemy 20kg! - część II
Wczoraj po południu byłam bardzo, bardzo blisko katastrofy żywieniowej. W domu jedli ogromną czekoladę, a wieczorem siostra wyciągnęła całe pudło ciastek, walka była ogromna, ale jednak moja silna wola wygrała
![]() ![]() A do skakanki dorzuciłam wczoraj jeszcze 17 km na stacjonarnym. Nie wiem, jak dzisiaj będzie z ćwiczeniami, bo jadę na cały dzień do szkoły, może przed wyjściem mi się uda coś wykombinować.
#662 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Ja wczoraj miałam podobna sytuacje tylko ze u mnie ciastkami opychała sie na mich oczach teściowa i bratowa a dodam tylko że było po 22 i też dazłam radę. pozdrawiam, Carolina
![]() |
#663 |
Konto usunięte
|
Cześć
![]() U mnie pochmurnie , ciemno i w dodatku pada . Thenerd i Wyrafinowany w sumie macie racje moje nogi nie powinny tam zajść ... więcej tam nie pójdę bo za taką kwotę tej małej sałatki ja bym miała 2 sałaty zielone i 2 pekinki plus pewnie jakiś pomidor . Ale cóż człowiek na błędach się uczy ale i tak jestem z siebie dumna no ![]() ![]() Jak dobrze pójdzie a mam nadzieje, że tak to jutro osiągnę swój I cel ![]() Pozdrawiam i miłego dnia dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#664 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny. Pragnę przyłączyć się do wątku.
Jestem Aga i mam do zrzucenia 15 kg. Droga do celu - podobna do waszej, tyle, że jestem wegetarianką. |
![]() ![]() |
![]() |
#665 |
Raczkowanie
|
witajcie kobietki
![]() ![]() ![]() ![]() ale nie musicie się obawiać, że na coś się skuszę - biorę ze sobą dietetyczne jedzonko ![]() jeszcze jedna aga - witaj ![]() ![]() ![]() superkas - dołączam się do thenerd i wyrafinowany - akyszszzz... od McD i innych takich paskudników ![]() suominadia - ![]() Madziullka- ![]() Bottega - strasznie współczuję Ci tej pracy, ale trzymaj się dzielnie i jedz troszkę więcej ![]() plany na dziś: I - platki owsiane mieszane z otrębami(30g) + 30g śliwki suszonej + 10g migdalów - wszystko zalane wrzątkiem -> 240cal ; zielona herbatka II - 300g warzyw duszonych ( kalafior, brokuł, marchewka) z bazylią III - 100g filetu z dorsza - pieczonego w warzywach (marchewka, brokuł, pomidory) z 1/4kieliszka białego wina -> 246cal IV - koktail z mrożonych truskawek(200ml) z 3 łyżeczkami jodurtu naturalnego i 1/2 lyżeczki słodziku V- sok wyciśnięty z 2pomarańczy i 1cytryny miłego dnia ![]()
#666 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj jestem duzo surowsza dla siebie to chyba przez tą wagę.
Sniadnie to tylko 200 ml. soku pomidorowego i 2 kromki pieczywa chrupkiego . II śniadanie to 200ml jogurtu fruvita 0% o smaku suszone śliwki i 5 winogronów.Będzie: Obiad: Sos zrobiony bez tłuszczu na chudym wieprzowym mięsu z dużą lością tartej marchewki(dlatego nie muszę o zagęszczać) ziemniaki gotowane i buraczki wiórki. Dalej nie wiem w południe wyjdę z córką na spacer jest ciepło a ona już dużo lepiej się czuję syn nadal chory więc zostaje w domu.
#667 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ja ma do zrzucenia 2x15kg ![]() ![]() pozdrawiam, Carolina
![]() |
#668 |
Raczkowanie
|
gwiazdki slyszalyscie kiedys o diecie 90 dniowej?
spotkalam dzisiaj kolezanke z podstawowki, zawsze podobnie jak ja miala problem z waga i jakos tak sie zgadalysmy o odchudzaniu. ona twierdzi ze byla na wielu dietach ale na kazdej z nich chudla tak ok 3kg i waga stawala chocby dalej sie pilnowala, a ruszala dopiero gdy cos zmieniala, tzn wprowadzala inna diete. od stycznia stosowala diete 90 dniowa, schudla na niej 12kg bez wprowadzania zadnych innowacji jak do tej pory. niby powinno sie schudnac wiecej ale powiedziala ze nie trzymala sie jej az tak restrykcyjnie. Co o tym myslicie?
Czas się wziąć za siebie! Odwielorybiam sie... Bylo: 86 kg ![]() Jest: 66 kg /mniej o 20 kg ![]() Ciąża bliżniacza ![]() 8tydz : 67,5kg 20tydz : 70,3kg 30tydz : 77,5kg w dniu porodu : 79,7kg 2tyg po porodzie: 66,6kg |
![]() ![]() |
![]() |
#669 |
Rozeznanie
|
Lordi nie wcześniej nie słyszałam o niej
![]() ![]() 1) przyzwyczaiłam się do mniejszych 5 posiłków dziennie, o tak ![]() 2) na 1200kcal mam swobodę w wyborze produktów, na co mam w danym dniu/chwili ochotę ![]() 3) nie wyobrażam sobie tego 29dnia WODY ![]() Ale wiesz wszystko jest kwestią co kto lubi i należy dopasować dietę do Siebie i Swoich upodobań ![]() Może niech jeszcze ktoś mądrzejszy ode mnie się w temacie wypowie ![]()
160cm - start 80kg - 11.11.11r. 75kg - I cel osiągnięty 08.12.2011 69,9kg - II cel osiągnięty 27.03.2012 65kg - III cel osiągnięty 31.05.2012 obecnie- 59,6 KG ![]() 60 kg - IV cel 56kg - marzenie ![]() pozostało - 3,6kg |
![]() ![]() |
![]() |
#670 |
Raczkowanie
|
anusiawa Bożeeeeeeeeee jakie przepiękne te cukrowe róże !!!
![]() ![]() ![]() ![]() Ja dziś na śniadanie: 2 małe kromki ciemnego pełnoziarnistego chleba (just fit), 2 plasterki szynki z indyka, pół ogórka, dwie wielkie rzodkiewki zmieszane z 3 łykamy serka wiejskiego. obiad: (w planach) - młoda kapusta z koperkiem (co mi została), 30 g makaronu pełnoziarn. kolacja: jabłko i coś jeszcze jogurt pewnie jakiś
start 75kg (16.04.2012) ![]() ![]() aktualnie: 69 cel I 69 - OSIĄGNIĘTY!!!! cel II 65 cel III 60 cel IV 55 ![]() Nigdy nie rezygnuj z celu, tylko dlatego, że jego realizacja zajmie Ci dużo czasu. CZAS I TAK UPŁYNIE.. |
![]() ![]() |
![]() |
#671 |
Zakorzenienie
|
thenerd, dziękuję za troskę
![]() ![]() Niestety wczoraj w ciągu dnia nie mogłam jeśc, ponieważ siedziałam w takim miejscu, gdzie jest to niedozwolone, a nie miałam czasu by wyjśc chociaż coś przekąsić. Na szczęście dziś luźniej - praca w domu, więc posiłki ok. Jutro znowu ciężej, ale pocieszam się, że to już koniec. Kochana, i jak tam? Rowerek zaliczony? ![]() ![]() ![]() superkas, jak to pochmurnie? :OOO u mnie słoneczko świeci! Trzymam kciuki za I cel ![]() anusiawa, bardzo ładne te bukiety ![]() ![]() Muszę Cie pochwalić - bardzo ładne śniadanie ![]() ![]() darialex, zdecvydowanie za mało tych warzyw na śniadanie. 2 rzodkiewki to ja wsuwam w mig. ![]() ![]() aga, witaj ![]() ![]() ![]() anzupapi, śniadanie marne, żeby nie powiedzieć beznadziejne. Nie schudniesz oszczędzając kcal na śniadaniu. II - a po co te winogrona? Zjedz pomarańcz i całą, a nie jakieś marne 5 szt. winogron. Obiad - wieprzowina nie jest chudym mięsem, więc i sos z niej zrobiony równiez nie, ale raz na jakiś czas można sobie na to pozwolić. Rozumiem, że mięso też jadłaś, a nie sam sos? u mnie spadek ![]() ![]() ![]() A teraz spadam do Biedry ![]()
#672 |
Rozeznanie
|
a u mnie nadwyżka, dziś rano ujrzałam piękne +0,8 na swojej jakże wspaniałej wadze
![]() ![]() suominadia,carolina tak trzymać, nie schodźcie na złą ścieżkę pełną smakołyków. Warto twardo trzymać się zasad a już niedługo bez wstydu będziemy mogły sobie pozwolić na sukienki, szorty itp. ![]() madziullka ![]() ![]() SmileGirl ![]() Puchatku późno czy nie, dziękuję ![]() ![]()
![]() |
#673 |
Zadomowienie
|
CzarnaDamo, mam nadzieję, że Twoja córeczka czuje się już lepiej i że każdego dnia choróbsko będzie sie od niej oddalac
![]() ![]() ![]() ![]() WyrafinowanySmak, jak czytałam o Twoim kurczaku w maladze, to myslałam "malaga..malaga..a co to jest ![]() ![]() Melodiie, ![]() Darialex, brązowy makaron(pełnoziarnisty) jest spoko! Lordi ![]() ![]() Suzzi, jak w ciągu 10h masz tylko 15 min na papu, to faktycznie fatalnie. Swoja drogą to chyba niezgodne z przepisami? (ale nie znam się, więc nie wiem). Niestety, jedzenie w pośpiechu, stresie i na stojąco, to jeden z największych wrogów zdrowej diety, ale jedzenie rzadziej niż co 3h, to juz w ogóle fatalnie, więc jakbyś znalazła jeszcze przynajmniej jedną króciutką przerwę w pracy, to byłoby juz i tak lepiej, w tej sytuacji najlepiej, jakbyś miała pod ręka coś małego, szybkiego, a treściwego, może np. jakis domowy wrap z pieczonym drobiem i warzywami? Marta, wstyd sie przyznac, ale szparagi jadłam tylko raz w zyciu, i to też w gościach ![]() ![]() Darialex, waga kuchenna BARDZO Ci się przyda, ale póki co, moge Ci powiedziec, że 20 g pełnoziarnistych świderków Lubelli to około 23 sztuki, a jedno gniazdo wstążek pełnoziarnistych Lubelli 5 zbóż ma około 30-35g. Thenerdqueen, super, że znów rowerkujesz! Najciężej sie zabrac, ale jak znów wpadniesz w rytm, to bedziesz smigać, że ho ho! ![]() Smilegirl, dobrze, że wszystko się zaczyna powolutku układać! ![]() ![]() ![]() Superkas ![]() ![]() Bottega, ale sama masz zdecydować co usunąc z pracy? Moze niech Twoja promotorka się zapozna z tym, co juz napisałaś i razem jakoś ustalcie co jest najważniejsze? Chyba, że sama sobie z tym poradzisz ![]() Madziullka ![]() ![]() Ha ha, WyrafinowanySmak, nasza Thenerdqueen zawsze była specem od bacika i chetnie go używała, a teraz role sie widze odwróciły ![]() Bottega, WyrafinowanySmak, ja tam foty moge wrzucic, ale szczerze mówiąc, to od zdjęć z serii "potwór z głębin-przed i po" niewiele sie zmieniło ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
start 1 lipiec 2015 - 79,8 kg ![]() ![]() ![]() cel I - 75 kg ![]() cel II -71kg ![]() cel III - 68 kg ![]() cel IV - 65 kg ![]() cel V - 62 kg ![]() Wzrost 168 cm start79,8-79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66,9-66-65-64-63-62 |
![]() ![]() |
![]() |
#674 |
Raczkowanie
|
właśnie jem podwieczirek tj. jabko-gigant i winogrona(tylko to zostało ze słodkości) do tego 200ml jogurtu 0%.
Na kolacje będę jadła 2 kanapki razowego z wiesniakiem i rzodkiewką +herbatka(pół łyż cukru) Wieczorem oczywiście ćwiczenia zwiększyłam trochę ilość. Jutro niestety wyjeżdzam więc przez jakiś czas mnie nie będzie w weekend mam wesele i nie wiem jak je przetrzymam.
#675 |
Zadomowienie
|
Suominadia wielkie
![]() ![]() ![]() Carolina, dla Ciebie tez wielkie ![]() Superkas ![]() Aga, witaj ![]() Anzupapi, nawet jak waga stoi/wolniutko spada, duzym błędem jest ograniczanie sniadania (najwazniejszy posiłek dnia), to co Ci z niego zostało ledwo nadaje sie na przekąske. Jak chcesz lepszych efektów ogranicz ziemniaki do raz na jakiś czas, mięso wieprzowe, nawet "na oko"chude tez ma duzo więcej tłuszczu niz drób czy chuda wołowina, więc lepiej go unikaj, jesli marchewka była gotowana (nie bardzo mogłam wywnioskowac z Twojego postu), to kolejny bład, bo podczas gotowania bardzo wzrasta jej index glikemiczny i z dietetycznego warzywka robi się troche taka bombka glikemiczna. Winogrona to też kiepski wybór - maja mnóstwo przeciwutleniaczy (bezkonkurencyjne pod tym względem), ale tez mase cukru, więc dobrze zjeść je raz na jakiś czas, a częściej sięgac po jabłka/kiwi/pomarańcze/grejpfruty. A na buraczki zrobiłas mi mega-smaka ![]() ![]() Lordi, wszelkie diety poza MŻ+WR to nie dla mnie ![]() ![]() ![]() Bottega, widzę, że trzymasz się dzielnie! ![]() ![]() Atram, a masz jakies podejrzenia skąd nadwyzka? Bo jak z kosmosu, to jak przyszła, tak sobie pójdzie, nie przejmuj się ![]() ![]()
start 1 lipiec 2015 - 79,8 kg ![]() ![]() ![]() cel I - 75 kg ![]() cel II -71kg ![]() cel III - 68 kg ![]() cel IV - 65 kg ![]() cel V - 62 kg ![]() Wzrost 168 cm start79,8-79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66,9-66-65-64-63-62 |
![]() ![]() |
![]() |
#676 |
Wtajemniczenie
|
Wyrafinowana: witam Cię również
![]() ![]() Anusiawa: cieszę się, że Cię zainspirowałam ![]() anzupapi: powiedz słońce, jak to śniadanie ma Cię na nogi postawić? jak masz z tego energię na cały dzień przyswoić? Przecież rzucisz się na jedzenie wieczorem, to pewne. Będziesz cały dzień podjadać i głodować. Śniadanie to podstawa! jeszcze jedna aga: witaj ![]() ![]() ![]() Bottega: jeszcze nie, bo dopiero weszłam do domu, zjem miseczkę zupy, ogarnę się po uczelni i siadam ![]() ![]() Puchatek: no, no, masz rację z tym rowerkiem ![]() oooo... Sooooshaaaaa... gdzieee jeeeesteeeeeś? ![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- o, już wiem gdzie Soshka ![]()
![]() |
#677 |
Raczkowanie
|
Hej, można się przyłączyć?
![]() 173cm, 23 lata, początek: ok. 74 kg (25.02), teraz: 66,7 (baaardzo powoli mi waga spada) ![]() Dziś: I śn: kawa z mlekiem + owsianka (5 łyżek + mleko 1,5%) II śn: dwie kromki razowca just fit + sałata + 3 pomidorki koktajlowe + 2 plastry polędwicy z kurczaka III śn: surówka z białej kapusty (1/3 główki + 1 marchewka + sok z cytryny) IV obiad: jeden, maławy ziemniak + twarożek 0% V kolacja: (w planach) rybka z grilla + surówa Może te moje jadłospisy są kiepskie i dlatego mi waga nie spada? ![]() PS. Słodycze nie są mi straszne, ale pizzaaa i makarony.. oj tak ![]()
#678 |
Rozeznanie
|
Winnie gdybym cosik niedozwolonego wszamała to bym się tą nadwyżką nie przejmowała, wiedziałabym skąd się wzięła a tak to dupa
![]() ![]() ![]() strawberry witaj ![]() Brawa za ruch ![]()
![]() |
#679 |
Konto usunięte
|
U mnie dziś
I płatki just fit,30g + pół jabłka +1,5 szklanki mleka 0,5 II 220g kapusty kiszonej , jogurt 200ml 0% III zupa i bigos dietetyczny ; ) : kapusta młoda 400g , 2 chrupkie , 2 mandarynki IV 2 mandarynki , 100gkapusty 2 chrupkie V płatki 30g+mleko 0,5 230g Razem około 1050kcal Troszkę dziwny dziś ten jadłospis ![]() jeszcze jedna aga strawberry_fruitella Witajcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#680 |
BAN stały
|
czy ktoś wspomoże przyszłą mamusię ? kliknij i zagłosuj na ten link. proszę o pomoc
[reebok_b]592474[/reebok_b] |
![]() ![]() |
![]() |
#681 |
Wtajemniczenie
|
superkas: a białko gdzie?
posłusznie melduję rowerek ![]() ![]()
![]() |
#682 |
Zadomowienie
|
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#683 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny wpadłam tylko na moment, bo mam chwilkę czasu. Niestety postów nie zdążyłam jeszcze wszystkich nadrobić. Muszę gonić ze swoim licencjatem, do poniedziałku mam oddać 2 rozdziały, więc nie ominie mnie pisanie po nocach.
Wgl dziewczyny nie wiem co się ze mną dzieje. Ciągle mi zimno i to potwornie! Na ciele mam gęsią skórkę i jeża mi się włosy. Nawet biorąc gorącą kąpiel, że aż para leci nadal mi zimno. Policzki mam gorące, a reszta ciała jak u trupa! Nawet teraz siedzę pod kocem i trzęsę się. Tak jest od jakiegoś czasu, a ostatnio nasiliło się to bardziej. Macie jakieś pomysły od czego to może być?
![]() |
#684 |
Rozeznanie
|
Na początek fanfary dla Thenerd za rowerek
![]() Grzeczna z Ciebie Dziewczynka - nie ma co ![]() Obeszło się dziś bez lania ![]() Puchatku mów co chcesz, ale ja chętnie w klubie zobaczyłabym Cię w tych nowych spodenkach ![]() ![]() Atram oby ta nadwyżka jak najszybciej została przegoniona ![]() Anzupapi udanej zabawy na weselu i nie przejedź się tylko ![]() jeszcze jedna aga, strawberry witajcie ![]() P.S. Thenerd i co z tą Soshką bo już nie kapuje ![]() Dziewczyny a nie wiecie co z Este - odkąd wrócił jej mąż tzn. chyba w niedziele/poniedziałek cisza ![]() ![]() Silvia nie mam pojęcia - a mierzyłaś temperaturę ciała - sprawdź jaką masz, może to jakieś osłabienie/przeziębienie ... Zdrówka Słoneczko ![]()
160cm - start 80kg - 11.11.11r. 75kg - I cel osiągnięty 08.12.2011 69,9kg - II cel osiągnięty 27.03.2012 65kg - III cel osiągnięty 31.05.2012 obecnie- 59,6 KG ![]() 60 kg - IV cel 56kg - marzenie ![]() pozostało - 3,6kg Edytowane przez WyrafinowanySmak Czas edycji: 2012-05-08 o 20:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#685 |
Wtajemniczenie
|
silvia: sprawdź tarczycę
wyrafinowana: pisała mi smska, że już ma internety, ale biedactwo siedziała do późna na uczelni i jej pewnie zejdzie z ogarnięciem się ![]()
![]() |
#686 |
Raczkowanie
|
Winnie, widzę, że mamy podobny problem. Też się garbię, z biustu pozostały nędzne resztki, natomiast żebra mam okazałe, jeszcze chwila i będą bardziej widoczne niż to, co nad nimi
![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiaj rano zaliczyłam 10 minut skakanki + 10 biegu w miejscu (a właściwie to nie w miejscu - mam w domu taki dość długi korytarz, więc biegałam tam i z powrotem, starając się to jakoś urozmaicać). Wieczorem po powrocie zrobiłam 12 km na rowerku, na więcej nie miałam już siły. Z jedzeniem było dziś tak średnio - do wieczora byłam na uczelni, ratowałam się jogurtem 0% z Sanoka, jabłkiem i pomarańczą. Obiad zjadłam dopiero po 19.
#687 |
Zakorzenienie
|
Puchatku, niestety sama muszę to skrócić (szkoda, bo kurde siedziałam nad tym tyle czasu...). Looknęłam na /Twoje wymiary i woooooow jak Ty masz mało pod biustem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() thenerd, wiem, wiem,kochana, ale i tak zapomniałam wczoraj napisać, że jeszcze wcześniej jadłam 20g nerkowców, a jak wiadomo one mają dużo kcal (jem je ostatnio w większychilościach, nawet do 35g, ponieważ muszę dużo myśleć ![]() Brawo za rowerek ![]() Silvia, hmm skoro masz gorące policziki i gęsią skórkę to mi to wygląda na przeziębienie jakieś. Nie zawsze podczas przeziębienia ma się gorączkę. A teraz, kiedy jesteś zestesowana masz mniejzą odporność, więc możesz łapać takie rzeczy dość szybko. Właśnie, co do spodni - miałabym prośbę jeśli któraś z Was w najbliższych dniach wybiera się może do H&M.Jest taka może? ![]() Chodzi o to, że bardzo lubię jeden model spodni, miałam takie już 2 pary,niestey znowu są za duże i jak jeszcze nie danwo niewyglądało to tak źle, to na dzień dzisiejszy tak jest - idę i podciągam spodnie, na dupie wiszą, w udach też za duże i nie wyglda to fajnie. Chcę kupić takie same, ale mniejsze.Problem w tym, że już 3 razy byłam w jedynym (wedle mojej wiedzy) H&M w tym mieście i za każdym razem rozmiary zaczynały si od tego co mam teraz i szły w górę, a Panie ekspedientki nie potrafiły mi powiedziec czy w ogóle są mniejsze spodnie z tego modelu. Jeśli są - będę szukać w 3mieście jak tam dojadę, ale jeśli nie, to po prostu niestety będę musiałą znaleźć jakieś inne, podobne.
#688 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny,
Mój jadłospis pomijając śniadanie uległ zmianie niestety, wybiegłam w pośpiechu do pracy i nie zdążyłam zabrać swojej kapustki, tak więc: na 2 Śn; Activia kiwi-truskawka obiad- makaron tofu z biowaya (ja nie wiem ile on ma kcal, ale chyba niedużo, bo było go na maksa mało w tym kartoniku) kolacja (dopiero o 22 ;/) - 1 kromka ciemnego (jest malutki) plaster szynki, resztka serka wiej. jakieś 3 łyżki I coś bym jeszcze zjadła... ale wiem, że jest za późno.. Kurcze biedne te moje jadłospisy w warzywa cały czas i owoce, wiem. Muszę się poprawić ![]() A jutro może uda mi się w końcu zważyć ehh zobaczymy czy jest jakiś spadek.
start 75kg (16.04.2012) ![]() ![]() aktualnie: 69 cel I 69 - OSIĄGNIĘTY!!!! cel II 65 cel III 60 cel IV 55 ![]() Nigdy nie rezygnuj z celu, tylko dlatego, że jego realizacja zajmie Ci dużo czasu. CZAS I TAK UPŁYNIE.. |
![]() ![]() |
![]() |
#689 |
Zakorzenienie
|
suominadia, wiem o czym mówisz
![]() ![]() ![]() mam nadzieję, że Sosha niedługo się pojawi ![]()
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2012-05-09 o 01:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#690 |
Raczkowanie
|
bottega ja jestem w galerii bałtyckiej prawie codziennie, bo tam pracuję i mijam H&M to mogę Ci sprawdzić co byś chciała.
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.