|
|
#661 |
|
Zadomowienie
|
ja nie
|
#662 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011
Cytat:
przyjdzie i czas na MAMA Udanej podróży. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moim marzeniem to 56 kg - waga sprzed ciążyu nas 2 x po dyni z hippa pojawiły się szorstkie i czerwone łokcie. Nie wiem tylko czy to po dyni czy po oleju rzepakowym ![]() My dziś cały dzień w ogrodzie Wam również życzę udanego weekendu |
|||||
|
|
|
#663 |
|
Zadomowienie
|
Heja w ten upał. Olivka śpi na dworku w krótkich spodenkach i koszulce z krótkim rękawem super pogoda. Aż w domu nie chce się siedzieć. Wczoraj cały dzień nie miałam netu więc nie wiem co pisałyście.
Wczoraj poszłyśmy na spacer o 14 a do domu zlądowałyśmy o 17,30 ![]() Dziś dopiero po 16 wychodzimy poza domek podwórko.
|
#664 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nawet jak wygladaja idealnie ![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Cytat:
|
|
#666 | |
|
Zakorzenienie
|
Buahaha ja tak mialam. Na weselu szwagra
chusta i sonia w chuscie i czescCytat:
---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Meldujemy sie po spacerku- pierwszy raz w spacerowce. Nie podobalo mi sie, zdaje mi sie ze pasazer z tylu nic nie widzi. Juz nawet obczailam na all wozki z serii obok siebie i mialam typ- no i tak sie zlozylo ze spotkalam kobitke wlasnie z takim wozkiem. Malutkie kolka- pcha sie beznadziejnie wiec chyba zrezygnujeWidzialam tez super blizniaki- ale sprowadzane ze stanow, trojkolowce. Ale na zamowiene czeka sie 6-8 tygodni to tez mi sie nie usmiecha
|
|
#667 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
My cały dzien poza domem.Nocka tragedia Glam dlaczego Zoska nie dogadała sie z blizniakami i nie śpi tak jak oni?Jedziesz na ta majówke? Moja córka dzis bierze udział w zawodach kto obsika matke kto nasika najdalej i kto lezac na plecach obsika sobie brzuch i klatke piersiowa.Oczywiscie ona zwycieżyła.
|
#668 |
|
Zadomowienie
|
Moja też cały czas stópkami kółka robi suuuper to wygląda
Paulinka dzisiaj spała na dworze 3h i odrazu spokojniejsza.A ja w tym czasie zdążyłam posprzątać dwa piętra, łazienkę, piwnicę i taras umyć a wieczorem grill ![]() ![]()
|
|
|
|
#669 |
|
Wtajemniczenie
|
u nas 2 drzemki po 3h,w nocy 1 pobudka.
ja dostalam dzisiaj kilogram mieszanki wedlowskiej (wiecie,pierrot,bajeczny i spolka),wyjelam po jednym z kazdego rodzaju i sprawdzam,ktory mi najlepiej smakowal ,bo juz nie pamietam.waga stanela niestety,wiec zeby ja ruszyc trzebaby pocwiczyc i sie nie obzerac slodyczami...ale pogoda dzisiaj dziwna.robi sie w ogole coraz cieplej (tzn zamiast na wieczor zemp spadac,to rosnie),jest parno,ale niebo zachmurzone,straszna wilgoc.poszlam na spacer w ponczo i prawie umarlam
|
|
|
|
#670 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oj dla mnie też zgubą są te cukierasy dlatego juz nie kupuje bo jak miałam w domu to non stop szczególnie przy kompie mi szły........co do wagi to po cukierkach też cie ruszy no ale w górę ja właśnie opitoliłam 2 kiełbaski z grilka czekam na karkóweczke no ale tż stoi przy grilu a ja przyszłam małego uśpić przed kąpaniem jeszcze bo marudził i tak sobie kima....
|
|
#671 |
|
Rozeznanie
|
hej:0
Dynia jest z babydream z rossmana, mojej bardzo smakuje, z ziemniakiem nie chce jesc ![]() My dziś na gołe nóżki (młoda) a mama tylko sukienka i pięnie sie zjarałam na czerwono
|
#672 |
|
Zadomowienie
|
MUFF dziękujemy za komenty na nk
Edytowane przez elf27 Czas edycji: 2012-04-28 o 19:14 |
|
|
|
#673 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nooo.. jest jeszcze czas.... moja przyrodnia siostra ma wesele w czerwcu- ale nie wiem którego , bo mnie nie zaprosiła ![]() z cyca cieszy się dzieć
|
|
|
|
|
#674 |
|
Zadomowienie
|
Witamy wieczorowo
Glam paszport robiliśmy tymczasowy (bo tylko takie są dla dzieci), mogliśmy wybrać "zwykły" lub biometryczkowy, ale biometryczkowy wydają tylko jak któs chce lecieć do kanady lub azji (tak jest u nas w Legnicy) koszt 30zł. Mieliśmy czekać 2tyg, ale ładnie poprosiliśmy babeczkę od wniosków i na nastepny dzień już był. Elf dzięki za info, z opisu to mój dzieć ani trochę nie ma anemii, z wyników tak samo, to czemu cholera mała nie przybiera na wadze??? tak w ogóle to mój jest jakiś nadpobudliwy lub z adhd, ciągle się wierci, teraz doszło gadanie, co chwile chciałby być w innym miejscu, przez co pełzanie ma opanowane, zabiera się za raczkowanie, ale coś mu nie wychodzi :P - nie bardzo wie dlaczego jak rusza nogami to ręce stoja :P Chętnie bym się podzieliła dynią, ale jest mały problem jak tu wysłać zamrożoną :P ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Elf a ja Ci jeszcze nie dziękowałam za przepisy, więc DZIEKUJE sypanka pychota. Przeszłaś już całkowicie na mm???? Olusia oj też bym zjadła taką mieszankę wedlowska, ale jeszcze nie wskazane |
|
|
|
#675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() widziałam płyn nuka,w ciągu około 3 m-cy podrozal,teraz kosztuje 25 zł!! najtańszy był w świecie dziecka kiedyś idę do klubu
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2012-04-28 o 21:22 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#676 |
|
Zadomowienie
|
moja kumpela waży 90kg a wygląda na 60, jest wysportowana, każdy organizm jest inny a co tu zabawnaego nie wiem
a noszę rozmiar 38 więc do anoreksji mi daleko ![]() MOLA noł problem Edytowane przez elf27 Czas edycji: 2012-04-28 o 22:24 |
|
|
|
#677 |
|
Zakorzenienie
|
mola spoko, moj tez nie wiedzial ze trzeba razem, a dzisiaj zajarzyl elf nie ma za co, naprawde cudny ten twoj smyk ![]() masakra, moj dziec dzisiaj jeczal calutki dzien z tego upalu, myslalam ze wyjde z siebie, rozebrany do samego pampka i dalej sie kleil z potu, a co tu dalej zdejmowac, jak juz goly... moje mieszkamie to szklarnia |
|
|
|
#678 |
|
Zadomowienie
|
witam wieczorkiem
my dzisiaj pierwszy raz w spacerówce (przysłali z serwisu po naprawie) do centrum i w ogóle na dworze - młodej sie podobało, tym bardziej ze w samym bodziaku była ona w ogóle mi na nudystke chyba rosnie bo uwielbia na golasa leżeć (wieczorem nawet jak zajechana, to wystarczy rozebrac i podczas kąpania chichra się i wraca jej humor bo uwielbia sie pluskac ale tylko do momentu jak załoze jej pierwszy rekaw od pajaca do spania - wtedy zaczyna sie jazda jakby ja kto ze skóry zywcem obdzieral i tak az cyca nie dostanie ![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- a czy któras z Was jeszcze na cycu tylko młode trzyma?
|
#680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
leżał bidulek goły (w pampku) i spocony na bujaku wyścielonym tetrówką, kupilismy chyba ostatni wiatrak w mieście, ssał co chwila by się napić, a ja wieczorami w samej bieliźnie spocona prasowałam jego ubranka męczarnia |
|
|
|
|
#681 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...304412051.html
kobitki warte cos takie krzeselko? |
|
|
|
#682 |
|
Zadomowienie
|
ja własnie się tego boję a mieszkamy pod samym dachem
Edytowane przez elf27 Czas edycji: 2012-04-28 o 22:14 |
|
|
|
#683 |
|
Zakorzenienie
|
oolong to masakra jakas, musze kupic jakis wiatrak czy cos, zeby chociaz sypialnie schlodzic, bo on bawic sie jeszcze jakos sie bawi, ale spac nie moze bidok...
---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- elfie no ja myslalam, ze jak z tego posranego 4 pietra jak u ciebie sie wynioslam, to chlodniej bedzie, a tu okna od poludnia i nawet zasloniete, a grzeje tyle dobrego, ze zima nie trzeba tak grzac, bo cieple mieszkanie |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#684 |
|
Zadomowienie
|
to fakt, ale aż strach pomyśleć jak w lecie będzie jak kwiecień/ maj sie zapowiada upalnie
![]() znalazłam tylko 1 fociak na lapku i wkleiłam w klubie, pogmeram z rana to ze ślubu dodam
|
|
|
|
#685 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...284164212.html
albo takie cos... ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- o to lece zobaczyc
|
|
|
|
#686 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja mam po starszaku podobny jak na fotce (baby design) - jest super, bardzo stabilny
|
|
#687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja sobie caly czas mysle o tym ze w indiach w taka temperature nosza czapki ( jak na dworze jest tych 15-17 stopni) i temperatury latem to ponad 35 stopni w dzien i w nocyMoze nie bedzie najgorsze to lato, ostatnie nie bylo zle Pamietacie jak sie obzeralysmy truskawkami, czeresniami, przezywalysmy usg polowkowe i zakupy wyprawek???? Ale to byly czasy A mi niedlugo mija rok odkad na drugiej wizycie sie dowiedzialam ze blizniaki beda
|
|
#688 |
|
Zadomowienie
|
a właściwie od kiedy używa się krzesełka? dopiero jak siądzie prawda? wiem, durne pytanie
---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- to prawda GLAM, strasznie szybko leci, dopiero majstrowaliśmy małego ![]() BTW, po raz kolejny przekonałam się, że brokuły są seksopędne
|
|
|
|
#689 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tak mnie zachecilas, ze jutro malej ugotuje soczewice Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i: teraz bedzie tylko lepiej!! Trzymam kciuki kochana i jeszcze bobovita ma z deserkow jabko z dynia, baaardzio dobre Ktos pisal o melonach (w kontekscier o owocach ) ja uwielbiam melony i to byl jeden z pierwszych owocow zjedzonych po wyjsciu ze szpitala. Melony (wszytskie) sa bardzo lagodne, ich glowny sklad to woda. Ja kupuje melona i na kilka dni zostawoam go w kuchni, zeby dojrzal, po tygodniu jest mieciutki i slodziutki, mmmniam!My z Anka od wczoraj prawie cale dni na dworze! mala dzis ubrana w leciutkie spodenki i przewiewna koszule , bez bodziaka i tak byla zgrzana, nawet jak jej podwinelam nogawki i rekawy. A widzialam dzieci pod kocykami Pojechalysmy dzis do miasta na spacer nad Malte (takie sztuczne jezioro w Poznaniu) i tam tyle ludu bylo! oczywiscie wiekszosc w samych gaciach poczulam sie tam jak w jakims kurorcie nadmorskim, bo tam tak wyglada! i zjadlam gofra
|
|||||
|
|
|
#690 |
|
Raczkowanie
|
My dzisiaj cały dzień na ogródku w cieniu czeresni
super było. Mały gapil sie na kwiatki na drzewie które poruszał wiatr i był spokojny jak nigdy. Normalnie mogłam poczytać a on zajęty był na całego. Dzisiaj to na ławeczce siedziałem ale jutro to normalnie lezak wyciągam po prostu.poszlysmy z Siora do sklepu i mijał nas tata z dzieckiem w wozku ubranym w grube skarpety i spodnie grube. Spojrzał do mojego wózka i chciał nas zabić wzrokiem. Nie wiem moze tak na niego podziałała widok stópek Michała hehe
Edytowane przez goferek33 Czas edycji: 2012-04-28 o 23:30 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:01.

I pierwszy raz dzis powiedziala TATA !!! a gdzie MAMA????grrrrrrr
przyjdzie i czas na MAMA
.
Moim marzeniem to 56 kg - waga sprzed ciąży

podwórko.

jak było zimno to moglam sie zakatumkac w jakies grube ciuchy i było, a teraz?!
i odrazu spokojniejsza.

ale tylko do momentu jak załoze jej pierwszy rekaw od pajaca do spania - wtedy zaczyna sie jazda 

klask i: teraz bedzie tylko lepiej!! Trzymam kciuki kochana