Czy mogę być w ciąży - wątek zbiorczy cz. 3 - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-16, 18:37   #661
moja_wina
Raczkowanie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - wątek zbiorczy cz. 3

Pomóżcie, miałam cykle 34, 31,31 i 27. Dziwnie rozregulowane, dzisiaj 32 dzień i nic. Nie uprawiałam seksu ale zaczynam jakieś schizy Nie wiem czemu tak mi organizm wariuje :/ Ehh...
moja_wina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 18:40   #662
_cup of tea_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moja_wina Pokaż wiadomość
Pomóżcie, miałam cykle 34, 31,31 i 27. Dziwnie rozregulowane, dzisiaj 32 dzień i nic. Nie uprawiałam seksu ale zaczynam jakieś schizy Nie wiem czemu tak mi organizm wariuje :/ Ehh...
to pytanie do ginekologa lub endokrynologa a nie do nas
_cup of tea_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 22:09   #663
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez _cup of tea_ Pokaż wiadomość
to pytanie do ginekologa lub endokrynologa a nie do nas
lub do wróżki.

nie uprawiałam seksu to znaczy nie byłam w sytuacji, kiedy mogło dojść do zapłodnienia? i nad ciążą myślisz? ehh...
Stary 2013-01-16, 22:23   #664
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Napisane przez moja_wina Pokaż wiadomość
Ciąża z palca czy niepokalane poczęcie Wybacz, ale absurd w tym wątku jest coraz wyższy

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 02:10   #665
mandarynka134
Raczkowanie

Hej wszystkim Od 3 stycznia (24 tabletka aktywna YAZ) chorowalam na grype, bralam pyralginum, apap i okolo 3x2 rutinoscorbinu dziennie. Od 7 stycznia (28 tabletka - nieaktywna i przy okazji okres) juz odstawilam wszystkie leki oprocz Herbapectu, no i herbatek z cytryna (ze 2, gora 3 dziennie). Gdzies tak od tego 3-go stycznia, praktycznie do dzis wypilam okolo 15 torebek herbaty czarnej Dilmah (Marakuja, granat, wiciokrzew) i dopiero dzis sobie zerknelam do neta jak ten wiciokrzew wyglada, no i taki on ciut podobny do dziurawca No i w tym samym okresie z 5 herbat rumiankowych wypilam tez. W tym miesiacu stosunek mialam 1 i 16 stycznia (9 tabletka aktywna) - i teraz pytanie (wiem, ze troche wariuje, ale tak juz mam, mimo 26 lat...) - czy te witaminy C i ta cholerna herbatka (ktorej juz wiecej sie w zyciu nie napije) mogly jakos znacznie wplynac na tabletki? Czy wedlug Was mam sie czym martwic wzgledem glownie tego 16 stycznia? I pytanie - czy w najblizszej przyszlosci po takich zawirowaniach zabezpieczac sie dodatkowo?
iwa w tym wypadku.. 2 Idź do strony: « 1 2 3 «»

Edytowane przez mandarynka134
Czas edycji: 2013-01-17 o 02:12
mandarynka134 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 02:38   #666
Bankaix
Przyczajenie

Witam.
Jestem tu nowy i potrzebuje waszej pomocy.
Uprawialem sex z dziewczyna i wytrysnelem na zewnatrz w prezerwatywie. Po jakies 30 minutach znowu zaczelismy ale bez prezerwatywy i bylem w niej tylko przez chwile bez wytrysniecia, doslownie chwila pare sekund. Czy jest mozliwosc zaplodniecia po wczesniejszym wytrysnieciu i ponownym stosunku ? Prosze o pomoc i powazne podejscie do sprawy.
Bankaix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 08:27   #667
_cup of tea_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mandarynka134 Pokaż wiadomość
Hej wszystkim Od 3 stycznia (24 tabletka aktywna YAZ) chorowalam na grype, bralam pyralginum, apap i okolo 3x2 rutinoscorbinu dziennie. Od 7 stycznia (28 tabletka - nieaktywna i przy okazji okres) juz odstawilam wszystkie leki oprocz Herbapectu, no i herbatek z cytryna (ze 2, gora 3 dziennie). Gdzies tak od tego 3-go stycznia, praktycznie do dzis wypilam okolo 15 torebek herbaty czarnej Dilmah (Marakuja, granat, wiciokrzew) i dopiero dzis sobie zerknelam do neta jak ten wiciokrzew wyglada, no i taki on ciut podobny do dziurawca No i w tym samym okresie z 5 herbat rumiankowych wypilam tez. W tym miesiacu stosunek mialam 1 i 16 stycznia (9 tabletka aktywna) - i teraz pytanie (wiem, ze troche wariuje, ale tak juz mam, mimo 26 lat...) - czy te witaminy C i ta cholerna herbatka (ktorej juz wiecej sie w zyciu nie napije) mogly jakos znacznie wplynac na tabletki? Czy wedlug Was mam sie czym martwic wzgledem glownie tego 16 stycznia? I pytanie - czy w najblizszej przyszlosci po takich zawirowaniach zabezpieczac sie dodatkowo?
jak sama napisałaś była to herbata czarna. Herbaty Dilmah mają AROMATY składników a nie wyciągi z nich np. ta z mango i truskawką ma aromat truskawki 3,8 % i aromat mango 1,9 % (bo ją właśnie piję a jest z tej samej serii co ta z wiciokrzewem) więc nie wiem sąd ta panika?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-17, 08:59   #668
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mandarynka134 Pokaż wiadomość

Nie czaję Twojego toku rozumowania.
Obawiasz się, że herbata i wit.C zaburzyły działanie tabletek?
A wyciągasz ten wniosek z tego, że wiciokrzew jest z wyglądu "ciut podobny do dziurawca"?

To chyba powinnam zacząc się obawiać - ja tylko wczoraj wypiłam 9 herbat... i wit.C, rutinoscorbin i kilka innych rzeczy też łyknęłam, bo jestem chora. Po Twojemu - powinnam się obawiać?

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 10:47   #669
Levine
Raczkowanie

Hej Mam właśnie pytanie, zanim ostatecznie za parę dni zrobię test ciążowy. Otóż ostatnio kochaliśmy się z partnerem i w trakcie, gdy chcieliśmy zmienić pozycję... Gumka zsunęła się z jego członka i została we mnie Była widocznie zbyt luźna czy coś w tym stylu. To jeszcze było przed jego orgazmem, ale wydaje mi się, że miałam wtedy dni płodne (choć ciężko mi obliczyć, bo mam nieregularny bardzo okres).
I pytanie, czy mogę być w ciąży? Wiem, że muszę zrobić test i wtedy dopiero będę pewna, ale zastanawiam się czy to w ogóle możliwe w takiej sytuacji.
Levine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 11:40   #670
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez Bankaix Pokaż wiadomość
Witam.
Jestem tu nowy i potrzebuje waszej pomocy.
Uprawialem sex z dziewczyna i wytrysnelem na zewnatrz w prezerwatywie. Po jakies 30 minutach znowu zaczelismy ale bez prezerwatywy i bylem w niej tylko przez chwile bez wytrysniecia, doslownie chwila pare sekund. Czy jest mozliwosc zaplodniecia po wczesniejszym wytrysnieciu i ponownym stosunku ? Prosze o pomoc i powazne podejscie do sprawy.
Prawdopodobieństwo jest małe ale jednak jest. W twojej cewce moczowej mogła zostać jakaś ilość nasienia, która mogła dostać się do ciała dziewczyny. Jak widzisz często piszę "mogła", bo nie wiemy na pewno, czy tak się stało.
"Wchodzenie tylko na chwilę" bez prezerwatywy jest baaaardzo głupie i nie ma sensu fundować sobie takich stresów, jeśli się nie chce zostać rodzicem.
Cytat:
Napisane przez Levine Pokaż wiadomość
Hej Mam właśnie pytanie, zanim ostatecznie za parę dni zrobię test ciążowy. Otóż ostatnio kochaliśmy się z partnerem i w trakcie, gdy chcieliśmy zmienić pozycję... Gumka zsunęła się z jego członka i została we mnie Była widocznie zbyt luźna czy coś w tym stylu. To jeszcze było przed jego orgazmem, ale wydaje mi się, że miałam wtedy dni płodne (choć ciężko mi obliczyć, bo mam nieregularny bardzo okres).
I pytanie, czy mogę być w ciąży? Wiem, że muszę zrobić test i wtedy dopiero będę pewna, ale zastanawiam się czy to w ogóle możliwe w takiej sytuacji.
Nawet jakbyś obliczyła, to na jajo by Ci się to zdało. Dni płodnych się nie oblicza.
Stary 2013-01-17, 14:58   #671
Sammy1
Przyczajenie

GG do Sammy1
Czy mogę być w ciąży

Witam, wczoraj po pijanemu najprawdopodobniej przespałam się z chłopakiem. Nic nie pamiętam, on niewiele. Powiedział, że wszedł we mnie, ale nie pamięta czy wytrysnął we mnie, myśli, że na zawnątrz, ale sperma podobno znajdowała się "tam". Czy mogę zajść w ciąże? Jakie jest prawdopodobieństwo tego ? Jak sprawdzić dzień po stosunku to? Co zrobić, aby ewentualną ciążę wyeliminować? Nie chodzi o aborcję.
Sammy1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-17, 15:52   #672
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Dot.: Czy mogę być w ciąży

Cytat:
Napisane przez Sammy1 Pokaż wiadomość
Witam, wczoraj po pijanemu najprawdopodobniej przespałam się z chłopakiem. Nic nie pamiętam, on niewiele. Powiedział, że wszedł we mnie, ale nie pamięta czy wytrysnął we mnie, myśli, że na zawnątrz, ale sperma podobno znajdowała się "tam". Czy mogę zajść w ciąże? Jakie jest prawdopodobieństwo tego ? Jak sprawdzić dzień po stosunku to? Co zrobić, aby ewentualną ciążę wyeliminować? Nie chodzi o aborcję.
Jaki to dzień cyklu?
Ja chyba by mieć w miarę komfort psychiczny poleciałabym do ginka i w razie czego zażyła tabletkę PO.

I oczywiście, jeśli sperma znajdowała się "tam", to szansę na ciążę są spore.
Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż
K&K

Edytowane przez niebieskie_oczko
Czas edycji: 2013-01-17 o 15:54
niebieskie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 16:58   #673
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Sammy1 Pokaż wiadomość
Witam, wczoraj po pijanemu najprawdopodobniej przespałam się z chłopakiem. Nic nie pamiętam, on niewiele. Powiedział, że wszedł we mnie, ale nie pamięta czy wytrysnął we mnie, myśli, że na zawnątrz, ale sperma podobno znajdowała się "tam". Czy mogę zajść w ciąże?
Jeśli faktycznie uprawialiście seks bez zabezpieczenia, to tak, może to skutkować ciążą.

Cytat:
Jak sprawdzić dzień po stosunku to?
Nie da się tego sprawdzić.

Cytat:
Co zrobić, aby ewentualną ciążę wyeliminować? Nie chodzi o aborcję.
Zażyć tabletkę PO.
Stary 2013-01-17, 18:27   #674
mkmp
BAN stały

Witam bardzo proszę was o zinterpretowanie wyników beta hcg <1,20 mIU/ml wyniki odczytałam online i nie mam tam podanych norm z góry dziękuję za odpowiedx
mkmp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 20:51   #675
_cup of tea_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mkmp Pokaż wiadomość
Witam bardzo proszę was o zinterpretowanie wyników beta hcg <1,20 mIU/ml wyniki odczytałam online i nie mam tam podanych norm z góry dziękuję za odpowiedx
wystarczy wpisać w google "beta hcg normy" i sama sobie poradzisz
Stary 2013-01-18, 14:22   #676
gosia119944
Przyczajenie

Witam, ostatnio zauwazylismy pekniecie w gumce po stosunku (16.01). bylo ono male jak po przekluciu. czy jest prawodobienstwo ze zaszlam w ciaze?dodam ze wytrysk byl wewnatrz

Edytowane przez Eldo_rado
Czas edycji: 2013-01-18 o 15:45 Powód: dubel
gosia119944 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 15:08   #677
mkmp
BAN stały

Wynik jednoznaczny brak ciąży. znalazłam normy wystarczyło wpisać człowiek w nerwach nie myśli wielkie dzięki pozdrawiam
Stary 2013-01-18, 21:45   #678
mkmp
BAN stały

Kobitki jeszcze raz muszę napisać bo coś mnie nie pokoi mam właśnie okres z tym ze bardzo skapy, dostalam w terminie może skapy dlatego bo straszny stres mam i dosłownie testuje podpaski leci czy nie szok psychiatra mnie chyba czeka hihi. jeden test domowy negatyw robiony dzień przed okresem no i w dzień okresu który, dostalam beta negatywna. Moje pytanie dlaczego cały czas mam 37 temperaturę jeżeli chodzi o to ile minęło od ostatniego stosunku to na pewno z 3tyg. Czy mogę być pewna tej bety jutro chyba zrobię test domowy za wszystkie odpowiedzi dziękuję kochane
Stary 2013-01-18, 21:48   #679
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Moje pytanie dlaczego cały czas mam 37 temperaturę jeżeli chodzi o to ile minęło od ostatniego stosunku to na pewno z 3tyg.
A jak było w poprzednich cyklach? Też miałaś wysoką temperaturę nawet w dniu okresu? Czy spadała już w dniu okresu/przed okresem?
Ile dni po stosunku robiłaś test z krwi?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-18, 21:52   #680
gosia119944
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez gosia119944 Pokaż wiadomość
Witam, ostatnio zauwazylismy pekniecie w gumce po stosunku (16.01). bylo ono male jak po przekluciu. czy jest prawodobienstwo ze zaszlam w ciaze?dodam ze wytrysk byl wewnatrz
dziewczyny pomozcie..
gosia119944 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 22:10   #681
mkmp
BAN stały

Muszę sie przyznać ze temperatury cały czas nie mierze jedynie w dniu kiedy mam dostać okres i to jest zawsze 36 więc zmartwila mnie taka tempka 37 już 3 dzień tak samo. A od stosunku mineło z 3tyg. Zaczynam sie naprawdę martwić
Stary 2013-01-18, 22:21   #682
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Muszę sie przyznać ze temperatury cały czas nie mierze jedynie w dniu kiedy mam dostać okres i to jest zawsze 36 więc zmartwila mnie taka tempka 37 już 3 dzień tak samo. A od stosunku mineło z 3tyg. Zaczynam sie naprawdę martwić
A który to dzień okresu? Mnie czasem temperatura spada dopiero 1. czy 2. dnia
I czy robiłaś test z krwi? Jak tak, to kiedy? Ile dni po stosunku?
Stary 2013-01-18, 22:47   #683
mkmp
BAN stały

Dziś 2 dzień okresu. Test robiony wczoraj z krwi 16 dni po stosunku a nawet 17 dodam ze stosunek był w gumce i po zakończeniu, była sprawdzana czy nie została pęknięta.

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Ale wiadomo nie ma co ufać gumce tak do końca chodziazby nie pękła to i tak nie ufam jej dlatego po tym co teraz przeżywam jak wszystko będzie oki ide po tabletki. Tylko żeby było oki
Stary 2013-01-18, 23:01   #684
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Test robiony wczoraj z krwi 16 dni po stosunku a nawet 17
Czyli wiarygodny. Ciąży nie ma.

Cytat:
dodam ze stosunek był w gumce i po zakończeniu, była sprawdzana czy nie została pęknięta.
To JAK miałoby w ogóle dojść do zapłodnienia?
Stary 2013-01-18, 23:13   #685
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Ale wiadomo nie ma co ufać gumce tak do końca chodziazby nie pękła to i tak nie ufam jej

No tak, jak się wsadzi kogoś do pokoju bez okien i zamuruje drzwi, to też nie można być pewnym, że nie wyjdzie, bo może przenikać przez ściany, prawda?

Przecież skoro gumka była cała, to plemniki nie zmaterializowały się w cudowny sposób w twojej pochwie...
Stary 2013-01-18, 23:14   #686
mkmp
BAN stały

Dzięki za wsparcie no ja też raczej w ten test beta staram sie uwiezyc. No a co do tego jak mogło dojść do zapłodnienia to ja wiem ze nie mogło dlatego naprawdę, psychol jakiś ze mnie hihi ;-) Stąd pewnie ten okres takie skapy bo wiecznie siedzę i myślę. No tylko ta temperatura i tak jest dziwna jutro zrobię test tylko ten z moczu zobaczymy bo to co sie czyta na innych forach to temperatura -ciąża Bo już normalnie jakaś paranoja mnie ogarnia.
Stary 2013-01-18, 23:21   #687
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Dzięki za wsparcie no ja też raczej w ten test beta staram sie uwiezyc. No a co do tego jak mogło dojść do zapłodnienia to ja wiem ze nie mogło dlatego naprawdę, psychol jakiś ze mnie hihi ;-) Stąd pewnie ten okres takie skapy bo wiecznie siedzę i myślę. No tylko ta temperatura i tak jest dziwna jutro zrobię test tylko ten z moczu zobaczymy bo to co sie czyta na innych forach to temperatura -ciąża Bo już normalnie jakaś paranoja mnie ogarnia.
Ciąża mimo jasnego wyniku testu z krwi i braku plemników w układzie płciowym? No no, kolejne niepokalane poczęcie...
Stary 2013-01-18, 23:37   #688
mkmp
BAN stały

No tak na poważnie to jest pierwsze moje niepokalane mam nadzieję, ze więcej mi sie to nie zdazy. macie racje testy sobie już daruję damy mojej głowie która jak widać ma wyobraźnię odpocząć wyluzuje i w poniedziałek ide do rodzinnego w sprawie tej tempki.i znając życie będzie cyt,, a w ciąży nie jesteś" no ręce mi chyba opadną i po takiej wizycie znowu będę w stanie błogosławionym. ;-P
Stary 2013-01-18, 23:43   #689
viva91
na przekór do celu

Cytat:
po takiej wizycie znowu będę w stanie błogosławionym. ;-P
gdyby to było takie proste
Stary 2013-01-19, 19:44   #690
andy00
Przyczajenie

Hej. Męczy mnie pewna rzecz. Uprawiałam z chłopakiem petting w dni płodne, tuż przed owulacją. On mi robił palcówkę, czyli na jakieś 9-10cm do tej pochwy wszedł. 15min przed samą palcówką mógł mieć na palcach spermę, albo płyn ejak. Jednak w tym czasie dotykał mnie, czyli ocierał te ręce o łóżko, moją bieliznę itp. i dopiero włożył mi palce. Moje pytanie brzmi- czy jakieś plemniki zdolne do zapłodnienia mogły się przez to znaleźć w pochwie? No bo skoro wytarł ręce... ale z drugiej strony śluz płodny i wg to pochwa wtedy to świetne środowisko dla plemników proszę bez ironii..
andy00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości