|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Ogłaszam ze dzis zaczne sie odchudzac,tzn nie tak do konca.Przechodze na diete MŻ czyli mniej żreć
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- KATEE27 Pisalam wczesniej ze ten Clotrimazolum wyczytalam na forach gdzie inne mamusie pisaly,ze im polecali dermatolodzy i pediatrzy dla swoich dzieci. Masc kosztuje ok 2zl i jest przeciwgrzybiczna.Ja posmarowalam tylko raz i zeszlo.Wydaje mi sie ze lepiej ta mascia smarowac jak sudocremy itd nie daja rady. A co to kremu CUTIBAZA to mi go polecala lekarka małego. I prawda ze buzia jest teraz sliczna bez zadnych plamek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#662 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Cytat:
Alkoholik w domu to coś okropnego... a te biedne partnerki alkoholików nie wiedzieć czemu współuczestniczą w tym, zamiast wywalić typa z domu. Cytat:
![]() Mi jakoś słabo okres ciężarówki przypadł do gustu. Cudownie jest czuć ruchy dzieciaczka w brzuchu, ale tak poza tym... no ale i tak nie zniechęca mnie to do tego żeby mieć kolejnego szkraba ![]() Cytat:
![]() Nie pal ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#663 |
Zakorzenienie
|
hej sorryy ze sie wam wtrace ale piszecie o clotrimazolu jak moja niunia miala problem z pupa to on pomogl jedyny a miala strasznaaaa juz nic nie dzialalo 4 razy posmarowalo i przeszlo
pozdrawiam mama z 10,10,10 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#664 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
CZesc dziewczyny
![]() Starszy znowu ma goraczke ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Niebieskie zgadzam sie ze suche. Cytat:
A swoja droga co takiemu maluszkowi moze sie snic? ze mleka nie ma? ![]() Cytat:
Bojowy nastroj widze ![]() A ja juz nawet nie odrozniam czy weekend czy srodek tygodnia. Maz ciegle w pracy... Cytat:
![]() Pawel ciagle sie obsrywal, przesikiwal - mialam pampersy. A ten to obojetnie czy Dada czy Babydream - to moze 2 sytuacje mialam ze musialam przebrac. Sojka same musialyscie kapac? ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- CZesc weronika ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#665 |
Zakorzenienie
|
Czesc. U mnie dzisiaj piekna pogodda i cielutko sie zapowiada ale jakos nie mam ochoty na spacer. Ogolnie mam dola jak Row Marianski ale to chyba przez to ze 3 dzien siedze sama w domu bo TZ w pracy i wroci dopiero jutro. Jak ja sie ciesze ze poszlam na zwolnieni dopiero niedawno bo pewnie juz bym w psychiatryku siedziala. No to sie pozalilam.
Ja poki co nie kupuje karuzeli. Zawiesze Jasiowi zabawke w lozeczku. Jak zobacze ze Go to intetesuje to wtedy kupie. ![]()
#666 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Ja ide dzis na 15 do szkoly ![]() zaraz sie zbieram za sprzatanie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#667 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Nacytowałam sie i mi wszystko wcięło ![]() Kuźwa już mnie to słabi... Co do chusteczek DADA to ja używam tych bawełnianych i są świetne. Raz nam sie zdarzyła pupa odparzona ale nie wydaje mi sie żeby po chusteczkach. Mama mnie uświadomiła że nawet po nich trza pupe do sucha wytrzeć, więc tak robie + zasypuje pudrem i już odparzeń nie było. A nie, raz jeszcze jak przetrzymałam malca z kupą w pampku to sie zrobiło dlatego nawet w nocy przewijam. Moje dziecie też na spaniu czasem krzyczy, ale pogłaszcze , przytule i cisza. No chyba ze spi w swoim łóżeczku to sam przestanie zaraz. Co do kolejnej ciąży... Hmmm, strasznie chciałam mieć parke i planowałam za 2-3 lata znowu zaciążyć ale horror porodu we mnie tkwi jeszcze więc nawet o tym nie chce myśleć. Może mi sie odmieni za jakiś czas ![]() Co to jeszcze rzec chciałam... ![]() Aaa, dzisiaj Alanek mnie zaskoczył bo spał od 22:30 do 4:30 ![]() ![]() Teraz spi mi na rękach i ani nie drgnie. Wypadałoby go do łóżeczka dać ale sie pewnie obudzi znowu ![]() A jutro mamy chrzciny ![]() Aż mnie ciarki przechodzą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#668 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() asiulka bardzo Ci wspolczuje. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#669 |
Zakorzenienie
|
No i po minucie w łóżku już ryk i oczy jak pong-pongi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#670 |
Zakorzenienie
|
Hej hej dziewczyny - meldujemy się w sobotę.
Zielona - ta maść cutibaza, to jest na problemy skórne, u mojej wsyztsko ładnie oprócz tego że strasznie łuszczy jej się skóra na uszach a dokładnie na płatkach uszu i w środku, są takie suche, twarde i chropowata. Smaruje jej pokarmem moim jak zaleciła pediatra, ale ja chce natychmiastowych efektów ![]() ![]() W ogóle mam humor dzisiaj z ![]() Normalnie niech mi da ktoś prozac bo normalnie zwariuje, mała też tu chce spać i co chwile wypluwa smoka to się wkurza i się drze. Starsza chyrla i normalnie kołomyja ![]() ![]()
#671 |
Zakorzenienie
|
Katiem ja też raz na jakiś czas ide do pracy coś pomóc i pogadać, bo tutaj nawet nie mam koleżanek bo ja nie stąd. W sumie mam jedną, ale Ona tez ma rodzine i inne obowiązki i nie chce sie narzucać.
---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Asiulka daj znać po wizycie. Trzymam kciuki ![]()
![]() |
#672 |
Zakorzenienie
|
Wam też czas tak popierdycza??
Mam wrażenie jakby dziennie sobota była ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#673 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
no nic, jeszcze dzisiaj zobacze czy na pewno Cytat:
oby wszystko z Wami było dobrze ![]() Cytat:
Maja tez śpi od 3 do 8 rano-bardzo nam sie to podoba ![]() ![]() a jesli chodzi o porod, to mam podobnie... fajnie, ze tak szybciutko macie chrzciny
www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgnijgtpka.png Edytowane przez m_moni Czas edycji: 2012-10-20 o 10:05 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#674 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry z rana
![]() Bafi wiem cos o ciagnacych wiecznie chorob. Moze to czlowieka z rownowagi wyprowadzic. Szkoda ze maz Ci nie pomaga. Na 12 mamy to usg. Denerwuje sie ale jesli z glowka bedzie ok to bede miec spokoj ducha. I oby bylo dobrze. Iwoncia to kciuki za jutro a Ty sama wszystko przygotowujesz? Podziwiam bo ja bym chyba ni dala rady. My ten dzien mamy za tydzien mysze wykurowac Zuzke do tego czasu. Katiem widze ze was tez chorobsko nie odpuszcza chyba nie zostaje nam nic innego jak to przetrwac raki okres chorobowy jest. |
![]() ![]() |
![]() |
#675 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
![]() My po kolejnej nocy wciąż w dwupaku. ![]() Wpadłam życzyć Wam miłego weekendu, bo nie wiem na ile będę w stanie do Was zaglądać. O 15 TŻ wraca z pracy i planujemy jakoś miło spędzić ten ostatni weekend z Antkiem w brzuszku, bo już następny będziemy napewno we trójkę ( jeżeli będziemy mieć cc, to my z Małym pewnie jeszcze w szpitalu ![]() ![]() Asiuulka trzymam kciuki za usg główki! Napewno wszystko będzie dobrze, ale jak masz się zamartwiać, to rzeczywiście lepiej je zrobić i odzyskać spokój ducha. ![]() Kraven mi też ostatnio jakby skurcze osłabły. Dzisiejszą noc nawet całą przespałam, tylko z 2 przerwami na wc, ale żaden skurcz mnie nie przebudził. ![]() ![]()
#676 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dobry.
Mały pół nocy na cycu wisiał, mam delikatnie rzecz ujmując dość. Cytat:
![]() Ja marzę o tym aby nie wrócić do palenia. W ciąży z Paulą popalałam jak miałam nerwy, a że z jej ojcem miałam jazdy totalne począwszy od wyrzucania z domu a kończąc na jego próbie samobójczej ( jezu jak mogłam być z takim psychopatą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#677 |
Zakorzenienie
|
haj mamuśki .. nie nadrabiam ale wpadam z info że chusteczki pampersa 4+2 za 19,98 w auchanie i carrefiur nie wiem czy któraś ich używa ale się opłaca
![]()
#678 |
Zadomowienie
|
zielona przyłaczam sie do twojej diety
![]() ![]() z okazji pieknej pogody robie dzis wielkie pransko.koce,posciele itd. zimowe ubrania powyciagalam i tez mam zamiar wyprac. a potem na grzyby idziemy ![]() ![]() w polsce tez juz bombki i mikołaje w sklepach???bo tu juz tego wszystkiego multum.
#679 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A wczoraj Robiego zważyłam i ma już 4,5kg. Czyli przybiera jakieś 300g na tydzień. Czy to nie za dużo? Gratulacje dla świeżo upieczonych Mamuś - Hatti i Anusi. ![]() Asiulka, koszmarny wypadek miałaś z tymi schodami. Nie martw się - na pewno Jasiowi nic się nie stało. Chciałabym częściej sie udzielać, ale my tylko ciągle cyckujemy. Już 3 tygodnie. Czy to karmienie sie niedługo unormuje bo ja już nie wyrabiam. ![]() Na odparzoną pupę polecam lanolinę - tą samą, która używa się na brodawki. ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#680 |
Zakorzenienie
|
aaliyah
mi lekarka mowila ze tak 700-800g na miesiac. ale jak karmisz cyckiem to 1200g jest w porzadku,moj tyle przybral przez 4 tygodnie. Edytowane przez zielona1911 Czas edycji: 2012-10-20 o 12:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#681 | ||||||
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() butelka dr browns rządzi ![]() Kasiam, dziękuję Ci bardzo, że mi ją poleciłaś, normalnie aż mam ochotę Cię ucałować ![]() przerabiałam prawie wszystkie butelki ale za każdym razem było coś nie tak, a to mała się krztusiła albo tak się nasapała, namęczyła a z butli zeszło tylko 10 ml... a z teraz inna bajka, mała ciągnie aż miło ![]() ![]() u mnie też kryzys, mleka coraz mniej a przecież przedwczoraj z jednej piersi odciągnęłam w kilka minut ok 120 ml... a dziś w lewej pustynia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() albo to, żeby niczym nie smarować tyłka dziecka... ja smaruję prawie przy każdym przewijaniu, dodatkowo raz na jakiś czas po kąpieli posmaruję linomagiem i dupinka różowiutka ![]() te niektóre nowe wytyczne można sobie w dupę wsadzić ![]() Cytat:
![]() ja używam praktycznie od początku (czasem tych z bawełną czasem tych zwykłych) i póki co polecam. nic się po nich złego nie dzieje. Cytat:
![]() w takim razie powodzenia jutro ![]() moni, widzę że i u Ciebie też nie wszystko przebiegło po Twojej myśli... nastawiłam się na wspaniałe chwile a wyszło koszmarnie. bardzo bym chciała by Lena nie była sama ale nie wiem czy się zdecyduję. póki co kombinuję skąd wytrzasnąć jej rodzeństwo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- a chciałam jeszcze napisać słówko o mojej położnej... ostatnio ją zachwalałam, że wydaje się konkretną babeczką ale po wczorajszej wizycie odszczekuję wszystko... powiedziałam jej o problemach z kolką a ona na to, że niektórym dzieciom pomaga... chrzest... ![]() pozwólcie że nie skomentuję ... |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#682 | ||
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny!
Włączyłam Kubie płyte Marylki "Niebieska Maryla",bo często jej słuchałam będąc w ciąży przy prasowaniu i słuchajcie...jakby dziecka nie było!!!!!!!!!!!!!!!!więc to działa ![]() Cytat:
![]() ![]() Asiulka wysłałam.Mam nadzieję,że z Jasiem wszystko dobrze. Miłego weekendu! ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cytat:
![]() Ooooooooooo to go pochwaliłam!!!!!!a to dlatego,że pielucha była pełna.
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-10-20 o 13:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#683 |
Wtajemniczenie
|
a ja chciałabym polecić konika morskiego, na małą działa rewelacyjnie, pomaga jej zasypiać wieczorem
![]() ostatnio nawet cała nasza trójka usnęła zanim konik przestał grać ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#684 |
Wtajemniczenie
|
Hej ja wpadłam na chwilę, żeby oznajmić, że urodziłam 18.10 o 8:58
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#685 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
zgadnijcie co mój teraz wymyślił w kwestii samochodu.... Jeepa! prawda, że na to nie wpadłyście. Ja wręcz spadłam z fotela... co pomysł to gorszy... zaczynał od passata kombi albo audi a6.. no a teraz ten jeep... i jeszcze sobie wymyślił, że jak kupi, to jakieś rurki z przodu zamontuje i już poduszki nie potrzebne będą! ![]() ![]() Mi to się marzy domek z widokiem na Tatry... ech... nawet pensjonacik w górach mogłabym mieć i żyć sobie spokojnie od czasu do czasu coś z bhp robiąc albo jakieś hr-owskie rzeczy... Cytat:
![]() według mnie rossmanowskie chusteczki też są niefajne. Za suche. Huggies są fajne (ale mają parabeny). i te dady bawełniane, co czasami rzucą w promocji! te zwykłe dady mają parabeny, więc też odpadają Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cały czas przegrywam licytacje na all ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
O miłości, macierzynstwie, pasji, pracy, codzienności czyli blogujemy ![]() http://sukcespisanyszminka.com Zapraszam ![]() Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2012-10-20 o 19:25 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#686 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#687 |
Zakorzenienie
|
Lilka serdeczne gratulacjie. No i mamy kolejną Dzidzie. I lista się skraca
![]()
#688 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
GRATULUJĘ !!!!!!!!! ![]() ![]() No to jest nas już tylko 6 z brzuszkami ![]()
![]() |
#689 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój też urodził się z ręką przy główce, ale mnie nie nacinali. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#690 |
Wtajemniczenie
|
Maggie Czy Ty jestes mna w innej skorze???
![]() Pensjonacik w gorach....maz z takimi pomyslami.... Mialam taki okres kilka lat temu zeby rzucic wszystko i wyjechac do Zakopca . A wszystko przez to ze bylismy kiedys w Karpaczu i tam wlasnie malzenstwo z Poznania prowadzi pensjonat. I juz wyobrazalam sobie siebie w tym innym, pieknym swiecie. Nawet maz dal sie w to wciagnac i widzial siebie jak rabie drewno itd. Ale jednak okazuje sie ze to nie jest wszystko takie proste i rozowe....Jak sie nie ma nic do stracenia to owszem. Ale jesli mam poswiecic dobra prace na interes ktory moze nie wypalic to lepszy wrobel w garsci ![]() A przez jeepa tez przechodzilam. I poszlismy na kompromis i kupil Suzuki Jimny - malutenki jeepek ktorego wlasciwie sama pokochalam, ale tez dzieci nim nie wozimy ![]() Lilka gartulacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:51.