Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX-X - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-20, 08:02   #661
zielona1911
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Ogłaszam ze dzis zaczne sie odchudzac,tzn nie tak do konca.Przechodze na diete MŻ czyli mniej żreć Bede jesc to co dotychczas tylko mniejsze porcje. Jak narazie to zauwazylam,ze jem nawet jak nie jestem glodna.czesto podjadam i wiem ze jest to z nudów,musze caly czas cos mielic w gebie dlatego zakupie sobie landrynki,moze nie jest nie kaloryczne,ale napewno lepiej zjesc pare cukierkow niz ze 3 parowki z majonezem i na to 2 kromy z serem zoltym tak jak dotychczas. Wiec trzymajcie kciuki

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

KATEE27
Pisalam wczesniej ze ten Clotrimazolum wyczytalam na forach gdzie inne mamusie pisaly,ze im polecali dermatolodzy i pediatrzy dla swoich dzieci. Masc kosztuje ok 2zl i jest przeciwgrzybiczna.Ja posmarowalam tylko raz i zeszlo.Wydaje mi sie ze lepiej ta mascia smarowac jak sudocremy itd nie daja rady.

A co to kremu CUTIBAZA to mi go polecala lekarka małego. I prawda ze buzia jest teraz sliczna bez zadnych plamek
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 08:05   #662
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Dobry wieczor. Ja nie moge zasnac. Jasiowi na jutro zalatwilam usg glowki tak dla mojego spokoju i sie juz denerwuje widze ze wszystko ok ale do badania bede o tym myslec. I przeraza mnie mysl jutrzejszego zejscia z jasiem ze schodow do tego powrocily problemy rodzinne tak ze dzwonilam na policje i donosilam na wlasnego ojca. Ehhh szkoda gadac a matka jak zwykle nic z tym nue zrobi. A ten pijak znowu stawia warunki typu ze ja moge rozmawiac z mama tylko 2 razy w tgodniu wiec o odwiedzinach nie ma mowy. Trudno wnukow nie bedzie widzial jego sprawa.
To się nabawiłaś fobii do schodów. Nie dziwię się.
Alkoholik w domu to coś okropnego... a te biedne partnerki alkoholików nie wiedzieć czemu współuczestniczą w tym, zamiast wywalić typa z domu.

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Za to mojej Kamie w końcu udało się trafić kupą z przewijaka prosto do mojego łóżka Mój mąż się obawia, że będzie następny w kolejce

A ja wam już brzuszków zazdroszczę. Dochodzę do wniosku, że super było być w ciąży i w sumie poród też nie był taki zły
Hehehe, to ładny strzal, a tatusia też trzeba ochrzcić

Mi jakoś słabo okres ciężarówki przypadł do gustu. Cudownie jest czuć ruchy dzieciaczka w brzuchu, ale tak poza tym... no ale i tak nie zniechęca mnie to do tego żeby mieć kolejnego szkraba

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Zauważyłam, że Mała coraz więcej interesuje się zabawkami, więc myślę, że zakupimy Melci bujaczek. Może uda się jeszcze w tym miesiącu
Zastanawiam się jeszcze nad karuzelą do łóżeczka, ale nie wiem.. Wydaje mi się to zbędne.

I normalnie.. Chyba pójdę zapalić. Tak strasznie brakuje mi papierosów
Tak bujaczek to lepszy pomysł. Przynajmniej u mnie się lepiej sprawdza

Nie pal papierosy są fuuuu.
Stary 2012-10-20, 08:11   #663
weronika23
Zakorzenienie

hej sorryy ze sie wam wtrace ale piszecie o clotrimazolu jak moja niunia miala problem z pupa to on pomogl jedyny a miala strasznaaaa juz nic nie dzialalo 4 razy posmarowalo i przeszlo
pozdrawiam mama z 10,10,10
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 08:15   #664
katiem
Wtajemniczenie

CZesc dziewczyny

Starszy znowu ma goraczke JA sie chyba wykoncze. I znowu weekend i znowu trudno o lekarza...

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
To i ja spróbuje jutro z tym karmi

Według mnie chusteczki z rossmana są okropne , takie jakieś suche . Mi najbardziej przypasily huggisy i bambino też są dość fajne

Mój syn spał dziś w ciągu dnia 3 godziny i teraz po kapieli też nie chce zasnąć ... ręce opadają .
Niebieskie i zielone faktycznie suche. A rozowe mialas? bo mi pasuja.

Cytat:
A ja uważam, że są super. Ani za mokre, ani za suche. Moja też nie chciała spać. Żeby zasnąć musiałam ją mocno przytulić, złapać za obie rączki i głaskać po głowie. A mam tylko dwie ręce [COLOR="Silver"]:
JA podobnie robie Chwytam raczki na jego piersi, wysuwam palce wskazujace i glaszcze po policzkach bo dalej nie siegaja

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Koło Żywca mam rodzinę. W Radziechowych, Peweli Małej i w jakiejś jeszcze wiosce
U mnie też takie jezioro, że na środku wody do kolan.
Jak do 31-ego to zdążę kupić, bo u mnie PiP nie ma, do Piły muszę jechać.

A ta maść na receptę, czy bez?

Kupny strzał bezbłędny
Ja wszystkie szwy wygrzebałam bo mnie wkurzały

A chusteczki lubię Dada z bawełny. Miałam Cleanic Dzidziusia i moim zdaniem dziadostwo.
Jesli chodzi o clotrimazolum to bez recepty.

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Elena niezły strzał Kamy!

A my właśnie się usypiamy... Kak na razie niecałą godzinkę, ale to niestety pora kolki. I tak jest duuużo lepiej, myślę że to dzięki Boboticowi.

Nic mnie dziś i tak nie ruszy, bo mam świetny humor Kupiłam sobie torbę i spodnie i miałam trochę czasu dla siebie
JA Ty to zrobilas? pojechalas z mlodym na zakupy? bo o ile pamietam meza nie ma...

Cytat:
Synek śpi ja się wykapalam i mogę pójść spać. Ale jestem zmęczona dzisiejszym dniem ... no rozumiem może nie potrzebować już tyle snu ale żeby on jeszcze leżał grzecznie w lozeczku czy tam lezaczku ale nie ma mowy...

Jutrzejsze zajęcia mi odwołali tak więc sobota w domu

No ja też już tęsknię za ciążą piękny czas to był

Wczoraj miałam krwawienie myślałam że to okres ale dziś już czysto .

Ja mialam z rossmana te niebieskie chusteczki bo kupiłam akurat ze względu na pudełko i już więcej ich nie kupię .
A używa któras chusteczki dada ? Jakie są ?

TAMLIN no to żeś mnie zmartwila ja mam 6pak chusteczek dzidzius i liczyłam że będą dobre.
No u nas bylo podobnie, ale widze ze z dnia na dzien jest coraz lepiej
Niebieskie zgadzam sie ze suche.

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
czy wasze maluszki tez czasem budza sie z przerazliwym placzem??
bo moja tak maspi i nagle drze sie jakby ja ktos ze skory obdzierał,piszczy....trwa to tylko pare sekund i zasypia...cos jej sie złego sni czy co?
]
POnoc to sny wlasnie...
A swoja droga co takiemu maluszkowi moze sie snic? ze mleka nie ma?

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Aż się boję wizyty u gina...Ty kiedy idziesz?
Mnie dziś tak wkurzył niesamowicie,bo kuwa nie widziałam,że śmieciarze zabierają śmieci od cioci i że nie krzyczałam,przez balkon,by i nasze wzięlinosz kuźwajak wyjrzałam to już kosz postawili a szła ciocia,więc krzyknęłam do niej,ale tamci odjechali.A i tak otworzyłam balkon z Kubą przy cycu a ten palant mógł się ubrać i sam pójść!i jeszcze mnie nawyzywał...a ja jego.Normalnie dzisiaj go nie nawidze przez toNie wiem,gdzie jest tamten facet z przed miesiąca.....
W ogóle dziś mam dosyć ludzi i chyba przestanę wychodzić z domu,bo mam nerwa.I nie wiem jak będziemy chrzcili dziecko,bo nie potrafie spokornieć i się we mnie gotuje jak widze co niektórych,no i gdzie miłość bliźniego?!
Ja w przyszlym tygodniu zadzwonie i sie umowie. Wiec pewnie za 2 tygodnie bedzie wizyta.

Bojowy nastroj widze

A ja juz nawet nie odrozniam czy weekend czy srodek tygodnia. Maz ciegle w pracy...

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Co to za krem,ktoś Ci go polecił?drogi?
Ty chcesz już 3 kupować?mój jeszcze w białych pampersach w 1 śmiga,a 5kg przekroczył i wcale nie są za ciasne.
Ostatnio mąż kupił te dada 1 i one są bardzo małe dla Kubusia(od 2-5kg),w ogóle dla mnie trochę dziwne.Kuba zrobi 2x siku i przeciekaja a pampersiaki niei w dodatku mają tą siateczkę,która pochłania większość kupy.
Jak dla mnie one wygrywają w rankingu pieluch
A ja sie zaczelam zastanawiac czy to czasem nie zalezy od dziecka
Pawel ciagle sie obsrywal, przesikiwal - mialam pampersy. A ten to obojetnie czy Dada czy Babydream - to moze 2 sytuacje mialam ze musialam przebrac.

Sojka same musialyscie kapac?

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

CZesc weronika

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 08:18   #665
kraven
Zakorzenienie

Czesc. U mnie dzisiaj piekna pogodda i cielutko sie zapowiada ale jakos nie mam ochoty na spacer. Ogolnie mam dola jak Row Marianski ale to chyba przez to ze 3 dzien siedze sama w domu bo TZ w pracy i wroci dopiero jutro. Jak ja sie ciesze ze poszlam na zwolnieni dopiero niedawno bo pewnie juz bym w psychiatryku siedziala. No to sie pozalilam.

Ja poki co nie kupuje karuzeli. Zawiesze Jasiowi zabawke w lozeczku. Jak zobacze ze Go to intetesuje to wtedy kupie.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 08:21   #666
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
hej sorryy ze sie wam wtrace ale piszecie o clotrimazolu jak moja niunia miala problem z pupa to on pomogl jedyny a miala strasznaaaa juz nic nie dzialalo 4 razy posmarowalo i przeszlo
pozdrawiam mama z 10,10,10
no bo to taki lek chyba na wszystko moj tata smaruje sobie nim brwi bo mu sie luszcza,moja babcia jak ma jakies dziwne wykwity na skorze,ja tez smaruje jak mnie cos zaswedzi

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Ja ide dzis na 15 do szkoly
zaraz sie zbieram za sprzatanie
Stary 2012-10-20, 08:24   #667
Iwoncia81
Zakorzenienie

Dzień dobry
Nacytowałam sie i mi wszystko wcięło
Kuźwa już mnie to słabi...

Co do chusteczek DADA to ja używam tych bawełnianych i są świetne. Raz nam sie zdarzyła pupa odparzona ale nie wydaje mi sie żeby po chusteczkach.
Mama mnie uświadomiła że nawet po nich trza pupe do sucha wytrzeć, więc tak robie + zasypuje pudrem i już odparzeń nie było.
A nie, raz jeszcze jak przetrzymałam malca z kupą w pampku to sie zrobiło dlatego nawet w nocy przewijam.

Moje dziecie też na spaniu czasem krzyczy, ale pogłaszcze , przytule i cisza. No chyba ze spi w swoim łóżeczku to sam przestanie zaraz.

Co do kolejnej ciąży... Hmmm, strasznie chciałam mieć parke i planowałam za 2-3 lata znowu zaciążyć ale horror porodu we mnie tkwi jeszcze więc nawet o tym nie chce myśleć.
Może mi sie odmieni za jakiś czas

Co to jeszcze rzec chciałam...
Aaa, dzisiaj Alanek mnie zaskoczył bo spał od 22:30 do 4:30 tego w nocy my nie przerabiali jeszcze
Teraz spi mi na rękach i ani nie drgnie.
Wypadałoby go do łóżeczka dać ale sie pewnie obudzi znowu

A jutro mamy chrzciny
Aż mnie ciarki przechodzą
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-20, 08:25   #668
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Czesc. U mnie dzisiaj piekna pogodda i cielutko sie zapowiada ale jakos nie mam ochoty na spacer. Ogolnie mam dola jak Row Marianski ale to chyba przez to ze 3 dzien siedze sama w domu bo TZ w pracy i wroci dopiero jutro. Jak ja sie ciesze ze poszlam na zwolnieni dopiero niedawno bo pewnie juz bym w psychiatryku siedziala. No to sie pozalilam.

Ja poki co nie kupuje karuzeli. Zawiesze Jasiowi zabawke w lozeczku. Jak zobacze ze Go to intetesuje to wtedy kupie.
JA tak samo tez bym na leb dostala. A teraz 2 razy w tygodniu ide na pare godzin do pracy i mam wrazenie ze odpoczywam... A przynajmniej znacznie poprawia mi to nastroj.

asiulka bardzo Ci wspolczuje. I daj znac po tym usg.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-10-20, 08:45   #669
Iwoncia81
Zakorzenienie

No i po minucie w łóżku już ryk i oczy jak pong-pongi
Stary 2012-10-20, 09:04   #670
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Hej hej dziewczyny - meldujemy się w sobotę.

Zielona - ta maść cutibaza, to jest na problemy skórne, u mojej wsyztsko ładnie oprócz tego że strasznie łuszczy jej się skóra na uszach a dokładnie na płatkach uszu i w środku, są takie suche, twarde i chropowata.

Smaruje jej pokarmem moim jak zaleciła pediatra, ale ja chce natychmiastowych efektów do tego widzę, że skubaństwo zaczęło się łuszczyć na skórze głowy zaraz nad uszami i widać że ją to swędzi bo trze głową

W ogóle mam humor dzisiaj z bo zaś u starszej nie kończący się katar, co się dziadostwo zaleczy za chwilę zaś łazi z przepełnionym nosem i zaraz kaszel i ja za raz dostanę do głowy bo to nie kończąca się historia.

Normalnie niech mi da ktoś prozac bo normalnie zwariuje, mała też tu chce spać i co chwile wypluwa smoka to się wkurza i się drze. Starsza chyrla i normalnie kołomyja i do tego mój chłop mnie wkurza tylko by k..a spał a ja się zastanawiam w co włożyć łapy tylko co zacznę prasowanie młoda ryk, tu by się przydało okna umyc po tym j...m remoncie czizasssss masakra, nic idę sobie biustonosze zamówić, bo mój się już mocno sfatygował po tym ustawicznym praniu i noszeniu.

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 09:45   #671
kraven
Zakorzenienie

Katiem ja też raz na jakiś czas ide do pracy coś pomóc i pogadać, bo tutaj nawet nie mam koleżanek bo ja nie stąd. W sumie mam jedną, ale Ona tez ma rodzine i inne obowiązki i nie chce sie narzucać.

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Asiulka daj znać po wizycie. Trzymam kciuki

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-20, 09:46   #672
Iwoncia81
Zakorzenienie

Wam też czas tak popierdycza??
Mam wrażenie jakby dziennie sobota była
Stary 2012-10-20, 09:57   #673
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Katee a prosze Cie bardzo
Ja mam nadzerke juz od kilku lat. I gin mowi ze na razie nie trzeba nic robic.

Zielona ja calego nie ogladalam, ale widzialam akurat moment na tej zaglowce - Matko jakie piekne widoki macie

Moni cudo

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Ja ostatnio nawet nie mam kiedy sie na meza wkurzac bo prawie go nie ma w domu Nie wiem co lepsze...
dziekujemy

Cytat:

Według mnie chusteczki z rossmana są okropne , takie jakieś suche . Mi najbardziej przypasily huggisy i bambino też są dość fajne

Mój syn spał dziś w ciągu dnia 3 godziny i teraz po kapieli też nie chce zasnąć ... ręce opadają .
tez bym chetnie spróbowała karmi, sle tylko dla samego karmi

Cytat:
Będzie wszystko dobrze

Ja dzisiaj zaliczyłam ginka Poszłam do zupełnie innego - tańszego . Pobrała mi Pani cytologię i zobaczymy. Za 5tygodni mam dzwonić.
Dostałam też tabletki, w końcu sama chciałam.
No i jeszcze plamię mimo, iż minęło wczoraj 8tygodni!!!
Załamka, mówię Wam

Zauważyłam, że Mała coraz więcej interesuje się zabawkami, więc myślę, że zakupimy Melci bujaczek. Może uda się jeszcze w tym miesiącu
Zastanawiam się jeszcze nad karuzelą do łóżeczka, ale nie wiem.. Wydaje mi się to zbędne.

a ja od wczoraj nie krwawie... po dwóch tygodniach to chyba za wczesnie??
no nic, jeszcze dzisiaj zobacze czy na pewno

Cytat:
Dobry wieczor. Ja nie moge zasnac. Jasiowi na jutro zalatwilam usg glowki tak dla mojego spokoju i sie juz denerwuje widze ze wszystko ok ale do badania bede o tym myslec. I przeraza mnie mysl jutrzejszego zejscia z jasiem ze schodow do tego powrocily problemy rodzinne tak ze dzwonilam na policje i donosilam na wlasnego ojca. Ehhh szkoda gadac a matka jak zwykle nic z tym nue zrobi. A ten pijak znowu stawia warunki typu ze ja moge rozmawiac z mama tylko 2 razy w tgodniu wiec o odwiedzinach nie ma mowy. Trudno wnukow nie bedzie widzial jego sprawa.
współczuje Ci... tez sie boje schodzic z dzieckiem po schodach, tym bardziej jak mnie teraz wszystko boli...
oby wszystko z Wami było dobrze

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Nacytowałam sie i mi wszystko wcięło
Kuźwa już mnie to słabi...

Co do chusteczek DADA to ja używam tych bawełnianych i są świetne. Raz nam sie zdarzyła pupa odparzona ale nie wydaje mi sie żeby po chusteczkach.
Mama mnie uświadomiła że nawet po nich trza pupe do sucha wytrzeć, więc tak robie + zasypuje pudrem i już odparzeń nie było.
A nie, raz jeszcze jak przetrzymałam malca z kupą w pampku to sie zrobiło dlatego nawet w nocy przewijam.

Moje dziecie też na spaniu czasem krzyczy, ale pogłaszcze , przytule i cisza. No chyba ze spi w swoim łóżeczku to sam przestanie zaraz.

Co do kolejnej ciąży... Hmmm, strasznie chciałam mieć parke i planowałam za 2-3 lata znowu zaciążyć ale horror porodu we mnie tkwi jeszcze więc nawet o tym nie chce myśleć.
Może mi sie odmieni za jakiś czas

Co to jeszcze rzec chciałam...
Aaa, dzisiaj Alanek mnie zaskoczył bo spał od 22:30 do 4:30 tego w nocy my nie przerabiali jeszcze
Teraz spi mi na rękach i ani nie drgnie.
Wypadałoby go do łóżeczka dać ale sie pewnie obudzi znowu

A jutro mamy chrzciny
my przy kazdym karmieniu zmieniamy pampka

Maja tez śpi od 3 do 8 rano-bardzo nam sie to podoba ale 6h u Was to naprawde rekord

a jesli chodzi o porod, to mam podobnie...

fajnie, ze tak szybciutko macie chrzciny

Edytowane przez m_moni
Czas edycji: 2012-10-20 o 10:05
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 10:11   #674
Asiuulka89
Zakorzenienie

Dzien dobry z rana

Bafi wiem cos o ciagnacych wiecznie chorob. Moze to czlowieka z rownowagi wyprowadzic. Szkoda ze maz Ci nie pomaga.

Na 12 mamy to usg. Denerwuje sie ale jesli z glowka bedzie ok to bede miec spokoj ducha. I oby bylo dobrze.

Iwoncia to kciuki za jutro a Ty sama wszystko przygotowujesz? Podziwiam bo ja bym chyba ni dala rady. My ten dzien mamy za tydzien mysze wykurowac Zuzke do tego czasu.

Katiem widze ze was tez chorobsko nie odpuszcza chyba nie zostaje nam nic innego jak to przetrwac raki okres chorobowy jest.
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 10:20   #675
Dearlie
Zakorzenienie

Dzień dobry.

My po kolejnej nocy wciąż w dwupaku.
Wpadłam życzyć Wam miłego weekendu, bo nie wiem na ile będę w stanie do Was zaglądać. O 15 TŻ wraca z pracy i planujemy jakoś miło spędzić ten ostatni weekend z Antkiem w brzuszku, bo już następny będziemy napewno we trójkę ( jeżeli będziemy mieć cc, to my z Małym pewnie jeszcze w szpitalu ).

Asiuulka trzymam kciuki za usg główki! Napewno wszystko będzie dobrze, ale jak masz się zamartwiać, to rzeczywiście lepiej je zrobić i odzyskać spokój ducha.

Kraven mi też ostatnio jakby skurcze osłabły. Dzisiejszą noc nawet całą przespałam, tylko z 2 przerwami na wc, ale żaden skurcz mnie nie przebudził. Co prawda, też w ostatnich dniach jestem mniej aktywna, więc to może wynik tego. Z tym, że ja się cieszę, bo chcę wytrwać do tego czwartku lub chociaż poniedziałku.
Stary 2012-10-20, 10:30   #676
tamlin111
Zakorzenienie

Dobry.
Mały pół nocy na cycu wisiał, mam delikatnie rzecz ujmując dość.
Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Tamlin
znam te wioski
Clotrimazolum to masc przeciw grzybiczna za ok 2zl . generalnie u mnei sprawdzala sie na wszystko. Wyczytalam na paru forach ze mamom polecali dla dzieci dermatolodzy i pediatrzy
Wiem co to za maść tylko nie wiedziałam czy na receptę. Idę zaraz do apteki.

Cytat:
Zapaliłaś???
Ja marzę o tym aby nie wrócić do palenia. W ciąży z Paulą popalałam jak miałam nerwy, a że z jej ojcem miałam jazdy totalne począwszy od wyrzucania z domu a kończąc na jego próbie samobójczej ( jezu jak mogłam być z takim psychopatą ) to tych papierosków trochę bylo. Jak skończyłam karmić to od razu fajki wróciły. A teraz nie palę od dokładnie 16 marca, ani jednej sztuki, do wcześniej z 5 spaliłam. Po urodzeniu zachciało mi się ale zapomniałam o tym i na razie mnie nie kusi. I marzę aby tak zostało.

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość

mi też fajek brakowało- bo to taka chwila tylko dla siebie no i niestety- nie rzuciłam, cycek odstawiony papieroski wróciły do łask
Kurde, szkoda.

Cytat:
tez mam czasami ochote ale silna wola zwyciężajak narazie

Cytat:
Współczuję sytuacji, takie waśnie między najbliższą rodziną są straszne i potrafią łeb zryć.

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Dobry Fabianek śpi najedzony,zaraz będą chodzili kąpać maluszki i będzie wizyta
Tej, a ja czekam na jakiegoś sms-ka a Ta tutaj się odzywa

Cytat:
POnoc to sny wlasnie...
A swoja droga co takiemu maluszkowi moze sie snic? ze mleka nie ma?
Pusty cyc

Cytat:
Pozazdrościć.

Cytat:
Na 12 mamy to usg. Denerwuje sie ale jesli z glowka bedzie ok to bede miec spokoj ducha. I oby bylo dobrze.
Będzie
Stary 2012-10-20, 10:44   #677
Konczita
Zakorzenienie

haj mamuśki .. nie nadrabiam ale wpadam z info że chusteczki pampersa 4+2 za 19,98 w auchanie i carrefiur nie wiem czy któraś ich używa ale się opłaca
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 10:48   #678
sandra23s
Zadomowienie

zielona przyłaczam sie do twojej dietynormalnie jak siedze w domu to caly czas szczęka w ruchu.a do wagi sprzed ciazy jeszcze 6 kg.

z okazji pieknej pogody robie dzis wielkie pransko.koce,posciele itd. zimowe ubrania powyciagalam i tez mam zamiar wyprac.
a potem na grzyby idziemy.trzeba cos nazbierac,zeby na swieta do uszek i pierogów byly

w polsce tez juz bombki i mikołaje w sklepach???bo tu juz tego wszystkiego multum.

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 11:21   #679
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Dobry.
Mały pół nocy na cycu wisiał, mam delikatnie rzecz ujmując dość.
A mój wisi dla odmiany cały dzień na cycu. Czasem jak chcę odprowadzić córkę do przedszkola to musze mu dać trochę mm bo inaczej nie da się uspokoić... W nocy się jakoś najada i śpi.

A wczoraj Robiego zważyłam i ma już 4,5kg. Czyli przybiera jakieś 300g na tydzień. Czy to nie za dużo?

Gratulacje dla świeżo upieczonych Mamuś - Hatti i Anusi.

Asiulka, koszmarny wypadek miałaś z tymi schodami. Nie martw się - na pewno Jasiowi nic się nie stało.

Chciałabym częściej sie udzielać, ale my tylko ciągle cyckujemy. Już 3 tygodnie. Czy to karmienie sie niedługo unormuje bo ja już nie wyrabiam.

Na odparzoną pupę polecam lanolinę - tą samą, która używa się na brodawki.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-20, 12:08   #680
zielona1911
Zakorzenienie

aaliyah
mi lekarka mowila ze tak 700-800g na miesiac.
ale jak karmisz cyckiem to 1200g jest w porzadku,moj tyle przybral przez 4 tygodnie.

Edytowane przez zielona1911
Czas edycji: 2012-10-20 o 12:09
Stary 2012-10-20, 12:58   #681
aga_ton
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny

butelka dr browns rządzi
Kasiam, dziękuję Ci bardzo, że mi ją poleciłaś, normalnie aż mam ochotę Cię ucałować
przerabiałam prawie wszystkie butelki ale za każdym razem było coś nie tak, a to mała się krztusiła albo tak się nasapała, namęczyła a z butli zeszło tylko 10 ml...

a z teraz inna bajka, mała ciągnie aż miło nawet przez sen

u mnie też kryzys, mleka coraz mniej a przecież przedwczoraj z jednej piersi odciągnęłam w kilka minut ok 120 ml... a dziś w lewej pustynia

Cytat:
Napisane przez Hatti Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny,
zawiadamiam,ze Milla przyszla na swiat 16 pazdziernika o 3.15 rano i wazy 3.470!!od wczoraj wieczorem jestesmy juz w domu i czujemy sie dobrze.
porod byl wywolywany,troche bylo ciezko,ale jak juz podali mi upragniony epidural to moglo sie dziac.ciesze sie,ze mam juz to za soba
teraz sie organizujemy w domku,czekam na polozna,odezwe sie niebawem !dziekuje za kciuki!!przydaly sie!
gratulacje

Cytat:

Mi też tak kazała i moczyłam podczas kąpieli. Szybko odpadł ale potem jeszcze się długo sączyło i tu octenisept nie dał rady a rozcieńczony spyrol w 3 dni załatwił sprawę.
chyba też spróbuję z tym spirytusem, małej pępek jeszcze nie odpadł i z tego co widzę w najbliższym czasie się na to nie zanosi

albo to, żeby niczym nie smarować tyłka dziecka... ja smaruję prawie przy każdym przewijaniu, dodatkowo raz na jakiś czas po kąpieli posmaruję linomagiem i dupinka różowiutka

te niektóre nowe wytyczne można sobie w dupę wsadzić

Cytat:

Na herbatkach pisze, że mogą być po 1 miesiącu, nie masz jeszcze za wcześnie na herbatki?
na tej z hippa pisze że od pierwszego dnia

Cytat:

A używa któras chusteczki dada ? Jakie są ?
ja używam praktycznie od początku (czasem tych z bawełną czasem tych zwykłych) i póki co polecam. nic się po nich złego nie dzieje.

Cytat:

czy wasze maluszki tez czasem budza sie z przerazliwym placzem??
bo moja tak maspi i nagle drze sie jakby ja ktos ze skory obdzierał,piszczy....trwa to tylko pare sekund i zasypia...cos jej sie złego sni czy co?
moja też tak ma

Cytat:
A jutro mamy chrzciny
w takim razie powodzenia jutro

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość

a jesli chodzi o porod, to mam podobnie...
moni, widzę że i u Ciebie też nie wszystko przebiegło po Twojej myśli...
nastawiłam się na wspaniałe chwile a wyszło koszmarnie. bardzo bym chciała by Lena nie była sama ale nie wiem czy się zdecyduję. póki co kombinuję skąd wytrzasnąć jej rodzeństwo

Cytat:

trzymam kciuki za usg

Cytat:

w polsce tez juz bombki i mikołaje w sklepach???bo tu juz tego wszystkiego multum.
jeszcze nie, ale sprzedawcy czekają tylko do 1 listopada i wtedy się zacznie

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

a chciałam jeszcze napisać słówko o mojej położnej... ostatnio ją zachwalałam, że wydaje się konkretną babeczką ale po wczorajszej wizycie odszczekuję wszystko...

powiedziałam jej o problemach z kolką a ona na to, że niektórym dzieciom pomaga... chrzest...
pozwólcie że nie skomentuję ...
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 13:23   #682
Katee27
Zadomowienie

Hej dziewczyny!
Włączyłam Kubie płyte Marylki "Niebieska Maryla",bo często jej słuchałam będąc w ciąży przy prasowaniu i słuchajcie...jakby dziecka nie było!!!!!!!!!!!!!!!!więc to działato czego słuchałyście w ciąży dziecku jest znane.A i nawet grzecznie leży w bujaczku na wibracjach,ale to zasługa muzyki,bo wcześniej mu się nie podobało.

Cytat:
Ogłaszam ze dzis zaczne sie odchudzac,tzn nie tak do konca.Przechodze na diete MŻ czyli mniej żreć Bede jesc to co dotychczas tylko mniejsze porcje. Jak narazie to zauwazylam,ze jem nawet jak nie jestem glodna.czesto podjadam i wiem ze jest to z nudów,musze caly czas cos mielic w gebie dlatego zakupie sobie landrynki,moze nie jest nie kaloryczne,ale napewno lepiej zjesc pare cukierkow niz ze 3 parowki z majonezem i na to 2 kromy z serem zoltym tak jak dotychczas. Wiec trzymajcie kciuki

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

KATEE27
Pisalam wczesniej ze ten Clotrimazolum wyczytalam na forach gdzie inne mamusie pisaly,ze im polecali dermatolodzy i pediatrzy dla swoich dzieci. Masc kosztuje ok 2zl i jest przeciwgrzybiczna.Ja posmarowalam tylko raz i zeszlo.Wydaje mi sie ze lepiej ta mascia smarowac jak sudocremy itd nie daja rady.

A co to kremu CUTIBAZA to mi go polecala lekarka małego. I prawda ze buzia jest teraz sliczna bez zadnych plamek
Niezła ta dietaa maści kupie obie,dzięki za info

Asiulka wysłałam.Mam nadzieję,że z Jasiem wszystko dobrze.

Miłego weekendu!

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
powiedziałam jej o problemach z kolką a ona na to, że niektórym dzieciom pomaga... chrzest...
pozwólcie że nie skomentuję ...
Ostatnio moja mama jak u nas byli powiedziała,że kiedyś to z dzieckiem się nie wychodziło z domu,dopóki nie było ochrzczone

Ooooooooooo to go pochwaliłam!!!!!!a to dlatego,że pielucha była pełna.

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-10-20 o 13:36
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 13:29   #683
aga_ton
Wtajemniczenie

a ja chciałabym polecić konika morskiego, na małą działa rewelacyjnie, pomaga jej zasypiać wieczorem
ostatnio nawet cała nasza trójka usnęła zanim konik przestał grać
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-20, 14:06   #684
lilka00
Wtajemniczenie

Hej ja wpadłam na chwilę, żeby oznajmić, że urodziłam 18.10 o 8:58 . Mała ma na imię Kinga, ważyła 3930 gr. Poród sn, bolało strasznie, ale poszło ekspresowo, mała rodziła się z ręka przy głowie, więc musiałam być nacięta, szczegóły opiszę później. Pozdrawiamy i gratuluję innym rozpakowanym!
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 14:25   #685
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
No On wie ze ja tez bym sie nie zgodzila

Zielona i tak zazdroszcze okolic. Gdyby nie "rodzinny biznes" zostawiłabym chetnie niziny. Moze na emeryturze....
ech.. te chłopy..
zgadnijcie co mój teraz wymyślił w kwestii samochodu....
Jeepa! prawda, że na to nie wpadłyście. Ja wręcz spadłam z fotela...
co pomysł to gorszy...
zaczynał od passata kombi albo audi a6.. no a teraz ten jeep... i jeszcze sobie wymyślił, że jak kupi, to jakieś rurki z przodu zamontuje i już poduszki nie potrzebne będą! i jeszcze rozradowany jak dziecko pokazuje mi, że można pług zamontować już się boję kolejnego pomysłu...

Mi to się marzy domek z widokiem na Tatry... ech... nawet pensjonacik w górach mogłabym mieć i żyć sobie spokojnie od czasu do czasu coś z bhp robiąc albo jakieś hr-owskie rzeczy...
Cytat:

Kochana próbuj z karmi i pij dużo wody niegazowanej. U mnie dziś z jednej piersi udało sie ściągnąć w 15 minut prawie 150 ml oby wszystko wróciło do normy!!
według mnie rossmanowskie chusteczki też są niefajne. Za suche.
Huggies są fajne (ale mają parabeny). i te dady bawełniane, co czasami rzucą w promocji!
te zwykłe dady mają parabeny, więc też odpadają
Cytat:
A ja uważam, że są super. Ani za mokre, ani za suche. Moja też nie chciała spać. Żeby zasnąć musiałam ją mocno przytulić, złapać za obie rączki i głaskać po głowie. A mam tylko dwie ręce

ależ zachciewajka.... moja czasami chce żebym jej smoka trzymała i tak mnie śmiesznie obiema rączkami za ręce chwyci i przyłoży do smoka

Cytat:
TAMLIN no to żeś mnie zmartwila ja mam 6pak chusteczek dzidzius i liczyłam że będą dobre.
a mi te chusteczki też pasują. wczoraj kupiłam trójpak, bo był w promocji za 11,90
Cytat:
Będzie wszystko dobrze

Ja dzisiaj zaliczyłam ginka Poszłam do zupełnie innego - tańszego . Pobrała mi Pani cytologię i zobaczymy. Za 5tygodni mam dzwonić.
Dostałam też tabletki, w końcu sama chciałam.
No i jeszcze plamię mimo, iż minęło wczoraj 8tygodni!!!
Załamka, mówię Wam

karuzelka to fajna sprawa, o ile nie musisz co chwilę biegać i nakręcać.
Cały czas przegrywam licytacje na all
Cytat:
Skąd ja znam ten ból.. po pierwszym cc 8 tyg krwawienia (nie plamienia tylko krwawienia..) i teraz już się cieszylam ze po 6tyg przeszlo a okazuje sie ze jeszcze brudze, minimalnie, ale jednak..

mi też fajek brakowało- bo to taka chwila tylko dla siebie no i niestety- nie rzuciłam, cycek odstawiony papieroski wróciły do łask
oj dziewczyny, baciki Wam się za papieroski należą
Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Konczi ja jeszcze nie urodziłam, ale już planujemy zafasolkowanie na 2014 rok.
kraven może na następnym mamusiowym wątku się spotkamy
Cytat:
Kochana, niech Wam się wreszcie skończą te negatywne sytuacje! za dużo tego. Jak po usg główki?
Cytat:
Witam się poranną porą
Zośka już okupuje karuzele z rańca- zawsze myslalam ze to zbedny wydatek ale teraz robią tak wypasione te karuzele że sama bym chetnie poleżała i popatrzyła na tes spadające kolorowe misie (huśtawka jest ustawiona po skosie przez co zabawki lecą nie tylko w kołko ale i w dół, dodatkowo obracając się wokół osi talerzyka do którego są zamocowane ale TŻ już rogryzł- do każdego talerzyka są przywieszone dwie zabawki- lekka i cięższa i kiedy ta cięższa znajdzie sie w najwyższym punkcie siłą ciążenia opada w dół ) dziękuje komuś kto to wymyślił bo mam dziecko z głowy chociaż na jakiś czas i umyć się spokojnie można :P

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Czyli jednak co szpital to obyczaj. u nas nie kąpali dzieci.
SOjka, serio na staszica dzieci nie kąpią?

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam

Edytowane przez maggie123
Czas edycji: 2012-10-20 o 19:25
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 14:27   #686
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Hej ja wpadłam na chwilę, żeby oznajmić, że urodziłam 18.10 o 8:58 . Mała ma na imię Kinga, ważyła 3930 gr. Poród sn, bolało strasznie, ale poszło ekspresowo, mała rodziła się z ręka przy głowie, więc musiałam być nacięta, szczegóły opiszę później. Pozdrawiamy i gratuluję innym rozpakowanym!
WOW!Gratulujęrów ny miesiąc po moim rozpakowaniu...Szybkiego dojścia do siebie i radości z Maleństwa

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 14:28   #687
kraven
Zakorzenienie

Lilka serdeczne gratulacjie. No i mamy kolejną Dzidzie. I lista się skraca

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2012-10-20, 15:12   #688
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:

GRATULUJĘ !!!!!!!!! Czekamy w takim razie na szczegóły.

No to jest nas już tylko 6 z brzuszkami Ciekawe jak tam Kalpana, bo coś cichutko od niej ostatnio. Może też już ma maluszka po drugiej stronie?
Stary 2012-10-20, 15:45   #689
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje! Witamy Kingę na świecie.

Mój też urodził się z ręką przy główce, ale mnie nie nacinali.

Cytat:
aaliyah
mi lekarka mowila ze tak 700-800g na miesiac.
ale jak karmisz cyckiem to 1200g jest w porzadku,moj tyle przybral przez 4 tygodnie.
Dzięki za odpowiedź.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-20, 15:57   #690
katiem
Wtajemniczenie

Maggie Czy Ty jestes mna w innej skorze??? Albo ja Toba?
Pensjonacik w gorach....maz z takimi pomyslami....
Mialam taki okres kilka lat temu zeby rzucic wszystko i wyjechac do Zakopca . A wszystko przez to ze bylismy kiedys w Karpaczu i tam wlasnie malzenstwo z Poznania prowadzi pensjonat. I juz wyobrazalam sobie siebie w tym innym, pieknym swiecie. Nawet maz dal sie w to wciagnac i widzial siebie jak rabie drewno itd. Ale jednak okazuje sie ze to nie jest wszystko takie proste i rozowe....Jak sie nie ma nic do stracenia to owszem. Ale jesli mam poswiecic dobra prace na interes ktory moze nie wypalic to lepszy wrobel w garsci

A przez jeepa tez przechodzilam. I poszlismy na kompromis i kupil Suzuki Jimny - malutenki jeepek ktorego wlasciwie sama pokochalam, ale tez dzieci nim nie wozimy

Lilka gartulacje

Pawełek

Kubuś
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości