|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne dzieci na świat się pchają, inne mamy w nosie mają - Mamusie XI-XII część
Tamten wątek miał tytuł "Mamy spakowane...", coś trochę późno poczułaś tę presję
![]() Cytat:
Nam mówili, żeby na początku wybudzać. Potem to już dziecko jakoś samo sobie reguluje ile potrzebuje pokarmu i nie trzeba budzić - chyba gdzieś w okolicach 3 miesiąca. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#662 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne dzieci na świat się pchają, inne mamy w nosie mają - Mamusie XI-XII część
I nie czujesz presji?
![]() Ja kupiłam fridę. Ale w sumie nie wiem czy to był dobry wybór, wyjdzie w praniu. |
![]() ![]() |
![]() |
#663 |
Rozeznanie
|
Ufff
![]()
#664 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#665 |
Zakorzenienie
|
to bylo tak, ze juz niby bylo oki zadnej ropki i znow wracalo
pediatra nie chciala nic przepisywac, a okulistka tym bardziej, kazali czekac i masowac i w koncu przeszlo ![]() nie stresuj sie, naprawde polecam ten masazyk, bo moze ma tylko zatkane kanaliki lzowe i stad ta ropa |
![]() ![]() |
![]() |
#666 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#668 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A potem na sr polecali gruszki. Co kraj to obyczaj ![]() Idę jednak spać, coś mnie to allegro dzisiaj nie oczarowało. Ciągle tylko pieluchy i maści ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#671 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#672 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#673 | ||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 01:43 ---------- Poprzedni post napisano o 00:55 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nawet bardziej niz troche. Glowa do gory Cytat:
Cytat:
Bo i po co je hodowac:-D |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#674 |
Zadomowienie
|
u mnie jak nie urok to sraczka jak nie brzuch to ząb, jak nie komp to brak prądu. Myslałąm że dostane zajoba wczoraj, aż normalnie wyłączyłam kompa wczoraj .
Noc była ni zbyt. Odezwał się wieczorem ząb nad ranem też potem brzuch... Do tego od samego rana nie ma tu innego tematu jak rębaki... dosłownie ich porąbało. Dla męża zawidził się nowy interes.. i całe trio sie nakreca .. teść szwagier i mąż. Ledwo mój wstał to od razu ogląda rębaki z ojcem .. masakra ![]() zmykaam może zajrze póżniej ... jak dostane się do kompa i bedzie prąd... zaraz ma przyjechać szwagier to już we troje będą tylko o rębakach ech
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
![]() ![]() |
![]() |
#675 | ||
Zakorzenienie
|
no tylko czy można bez czopa czy nie można, to jest moje filozoficzne pytanie
![]() Cytat:
![]() nam też nie Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#676 |
Zakorzenienie
|
Hej Lalunie
![]() Długo się mężem nie nacieszyłam, bo pojechał własnie na służbę i zobaczę go dopiero jutro rano.. życ nie umierac ![]() Wczoraj oczywiście posłuchałam ginka i zastosowaliśmy się z mężem do zaleceń..no, ale ani jednego skurczu nawet nie miałam ![]() Trzymam kciuki za rodzące: Aga, Mad, Nicole. Może już tulą Maluchy ![]() Aaaaa dzisiaj zaczynamy 41 t.c. ![]()
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce ![]() 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#677 |
Zakorzenienie
|
Hej Kamilka. A już myślałam, że wywołacie Alę. U mnie to samo, tż wrócił z pracy o 22, a dzisiaj poszedł o6. Ale na szczęście tylko do 14. Ostatnio się śmiałam, że dobrze, że częściej do toalety teraz wstaję, to przynajmniej w nocy na niego popatrzę
![]() a teraz ogłaszam, że idę się ogarnąć ![]()
#678 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W takim wypadku po porodzie powinni podać dziecku antybiotyk ![]() Jak rodziłam 1 raz to mój synek dostał bo nie zdążyli posiewu zrobić, właśnie profilaktycznie. Też mam teraz to dziadostwo, antybiotyk dostaniemy oboje (ja jako profilaktyka pooperacyjna). Gratuluję nowych dzieciaczków ![]() Ciężko mi spać, brzuch twardnieje niewygodnie. Ostatni weekend w dwupaku przed nami, trzeba spakować torbę, mam już ustalony termin cięcia ![]()
![]() |
#679 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj zabieram się ostro za sprzątanie, polatam z psem na spacerze z kilka razy no i dzięki temu zaliczę schody.. nadal herbatka z liści malin..no i zobaczymy.. szkoda, że męża nie ma bo bym go dzisiaj jeszcze wykorzystała..no, ale jutro z rańca go dopadnę ![]() Sanetka- to kiedy cc ??? Fajnie, bo już wiesz kiedy zobaczysz swoje dzieciątko ![]()
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce ![]() 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja ![]() Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-11-17 o 07:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#680 |
Zadomowienie
|
Dzien doberek
![]() uwaga mialam sen, ze Solai Czarnamadonna rodzily ![]() wiem, ze Sola ma jeszcze troszke czasu, no ale Czarna- Lutycka na Ciebie czeka ![]()
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones Edytowane przez Mojitooo Czas edycji: 2012-11-17 o 07:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#681 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wy tu wywołujecie porody a ja myślę żeby jakoś wytrzymać te kilka dni ![]()
![]() |
#683 |
Zakorzenienie
|
Sms od Agasobo:
"Czekam na obchód pewnie dadzą mi oxy, bo nic się nie dzieje. Wody się sączą, rano pobierali mi mocz jakąś rurką i chyba mi coś uszkodzili, bo mnie boli przy sikaniu. Musicie się zaopatrzyć w tony popcornu, bo zanim urodzę to chyba jeszcze trochę minie. Buziaki i pozdrowienia dla wszystkich ![]() takze biedulka jeszcze czeka, ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#684 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ......................... .... Dziewczyny oglądam własnie na allegro karuzele do łóżeczka..wiem, ze dużo z Was kupiło fisher price..ale znalazłam również fajną z Tiny Love..Może któraś ma i może coś wiecej o niej napisac..Są dwa rodzaje- Rośnij z muzyką i Mała księżniczka.
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce ![]() 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja poczekam, bo tesciowa sie zadeklarowala ze kupi ![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- ![]() ![]() ![]() w sumie to nie pokazywali, tylko ze opuszkiem palca, oczywscie czystym,mam uciskac delikatnie ten woreczek lzowy i masowac ja tez ![]() ![]() za Nicole i Mad ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#686 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na youtube filmik: http://www.youtube.com/watch?v=h0QuK...eature=related
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce ![]() 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja ![]() Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-11-17 o 08:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#687 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones |
|
![]() ![]() |
![]() |
#688 |
Zakorzenienie
|
Kamilka, śliczne te karuzele
![]() ![]() Aga, trzymamy kciuki, żeby szybko akcja się skończyła i Antoś był na świecie. A ja sobie wymyśliłam i pierwszy raz w życiu gotuję kapuśniak. Ciekawe co mi z tego wyjdzie ![]()
#689 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kciuki za kapuśniak ![]()
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce ![]() 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja ![]() Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-11-17 o 08:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#690 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
o mieszkaniu na poddaszu moge juz zapomniec
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png Edytowane przez dorcia2120 Czas edycji: 2012-11-17 o 08:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:06.