|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Hej dziewczyny.
Trele morele- gratki gratki !!! Trzymam kciuki ![]() Ja spedzałam weekend z małymi dziećmi i naprawdę czuję, że chcę mieć dziecko. A myślałam, że mnie nigdy nie ruszy instynkt macierzyński. Póki co w oczekiwaniu... @ niechciana może być w okolicach 24-28 stycznia (u mnie coś się ostatnio zaburzyło stąd taka rozbieżność) Ale mam jakieś nieciekawe przeczucia. Oczywiście witam cieplutko nowe staraczki ![]()
#662 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#663 |
Zakorzenienie
|
Witam po długiej nieobecności
![]() Trele_Morele GRATULUJĘ!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! Super że w końcu się udało, oby przyjęli Cię na ten oddział ![]() a u mnie coś nie tak.. znaczy nie wiem, moja@ się spóźniła w tym miesiącu, a jak już była to była nie do zniesienia. Leżałam i z bólu płakałam, jakias dziwna była aż w końcu 3 dnia wyleciało coś ze mnie dziwnego jakaś kulka czy coś i myślałam że umrę, Zapisałam się do gin poszłam w ubiegłą środę i powiedział, że za późno by coś stwierdzić co to mogło być o_O ale jest wiele możliwości.. czyli w sumie nic nie wiem ![]() tak trochę ponarzekałam i jakoś mi lepiej ? hehe, nie miejcie mi za złe, że zrobiłam to tutaj..
#664 |
Rozeznanie
|
Heh... a kOmorowska dalej @ nima :P
TRELE-MORELE - gratulacje ![]() Edytowane przez kOmorowska Czas edycji: 2013-01-21 o 10:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#665 |
Zakorzenienie
|
Nie dziekuje jescze raz
![]() Dzis rano zrobilam kolejny test , taki zwykly , jak ten poprzedni na ktorym kreseczka byla blada i krecha juz prawie taka sama jak kontrolna . Ciagle nie trace nadzieji , ale ciagle mam stracha ze nie potrzebnie sie napalam ![]() Co do dentysty to nawet o tym niemysle , musialabym sie wybrac jak najszybciej ale tak strasznie sie boje dentysty od zawsze , wszczegolnosci tutaj ..
#666 |
Rozeznanie
|
Trele_Morele będzie ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#667 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#668 |
Zakorzenienie
|
ja zrobiłam z dentystą najgorszy błąd jaki mogłam zrobić. A mianowicie stwierdziłam, że znajdę nowego lepszego dentystę więc zapisałam się tam gdzie kilka osób polecało bo chodziło ok. rok temu.. tylko że tam zmieniło się wszystko, od wyglądu do personelu i obecnie pracuje tam 4 stomatologów, którzy skończyli studia a ich doświadczenie miało może z rok.. tak przynajmniej wyglądają , choć pozory mylą..
#669 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoja droga ryba zauwazylam ze jestes z Bytomia ? Mam tutaj bardzo duzo znajomych z Bytomia , i Radzionkowa ![]() ![]()
Majeczka ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2013-01-21 o 11:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#670 |
Raczkowanie
|
Ana985, to ja piję 3 jak coś
![]() Może to za dużo, ale jakaś taka senna dziś jestem przy poniedziałku. Ja będę próbować z tymi testami, zobaczymy co będzie. Oby się udało, a jak nie to do lekarza. Niby wszystkie badania mam zrobione i są ok, ale hormonów mi dziad nie sprawdził ![]() Dziewczyny, ja jeszcze muszę się ten tydzień pomęczyć, bo mam jeszcze jeden egzamin, a później wracam już na stałe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#671 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a jakbym zdecydowała się iść do gina to jakie kroki w pierwszej kolejności podejmie? jakieś badania? np. na hormony?
#672 |
Wtajemniczenie
|
Ja też zamówiłam testy na allegro i w tym cyklu będę testowała, zobaczymy czy pomogą. Strasznie bym chciała żeby w końcu nam się udało.
#673 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#674 |
Raczkowanie
|
Witam dziewczeta
![]() Trele-Morele bez zlych mysli tutaj bo .... ![]() ![]() Co do badań to ja do gina szlam z testosteronem i prolaktyną i badaniem nasienia tz i dodatkowo umówilam sie na początku powiedzmy dni płodnych żeby mi potwierdził owu - no i miałam monitoring. Co do testów owu - to ja robiłam raz potwierdziły mi że mam owu ale przez trzy dni był pozytywny - u gina dowiedzialam sie że to nie feler testów tylko akurat mi w tamtym cyklu nie pękl pęcherzyk bo na monitoringu były dwa ![]() Później już nie robiłam bo jeździlam do gina na monitoring no a poźniej później to już była cala zabawa z hsg ![]() ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Teraz mam pierwszy cykl po hsg z owu po drożnej stronie, ale i tak czuje że z tego to ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#675 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja testy zamówiłam ale jeszcze nie używałam więc nie pomogę Cytat:
![]() Nie ciekawie wygląda opis ostatniej @ a jesteś pewna że to nie było coś nerkowego? Taki ból to mi się z kamieniami kojarzy i niech nie będzie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Niech mąż Twój kochany szybko przemieni się w doktora ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#676 |
Zadomowienie
|
czytać nie nadążam, tak żeście się rozszalały :P
justiii zdrowia ![]() ![]() trele informuj na bieżąco co tam nowego się dowiesz. trzymam kciuki żeby wszystko było po Twojej myśli ![]() jeśli chodzi o badania- nie wiem jak to jest kiedy stara się od kilku cykli. ja właściwie zaczęłam drugi ( pierwszy był bo był- chciałam bardzo, ale nie "przykładałam się"). w ubiegły poniedziałek kiedy powiedziałam gin że chciałabym spojrzał w kalendarz i kazał mi się w środę stawić z testem owu w gabinecie. powiedział, że na razie będziemy tak próbować. i żeby nie przejmować się nieregularnymi cyklami, bo nie to jest teraz najważniejsze. cieszę się, że nie odesłał mnie z kwitkiem i nie kazał przyjść jak nie uda się za x cyklem ![]() kurczę, pogoda taka, że tylko na sanki ![]()
#677 |
Rozeznanie
|
Witam sie po pracy
![]() Dziewczyny ja uzywam testów owu i ciaziwych z all ale kasetowych te paskowe poprostu nie umiem robic ![]() Trele - Morele bedzie dobrze tylko nas informuj na bierzaco ![]() u mnie nadal brak @ wiec juz trochę mnie to wkurza moja siostra sie smieje ze te testy z all sa mylne ale ja sie juz nie ludze mam jeszcze jeden jak @ nie przyjdzie do piatku to zatestuje jesli wyjdzie negatyw a dalej nie bedzie@ to kupie z apteki i zobaczymy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#678 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#679 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie staraczki
![]() I ja również rozpoczęłam starania w tym miesiącu, aktualnie czekam do piątku na @. Oczywiście nie mogłam się powstrzymać i zrobiłam w sumie ze 3 testy...negatywnie wyszły - oczywiście ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#680 | |
Zakorzenienie
|
patrycjja- o tak na sanki
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
![]() Oby Twoje przeczucia były trafione ![]() Edytowane przez justiii87 Czas edycji: 2013-01-21 o 19:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#681 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#682 | |
Raczkowanie
|
Mam taką nadzieję
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#683 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#684 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() co do objawów- coś w tym jest ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#685 |
Raczkowanie
|
To o tym samym wąwozie myślimy
![]() ![]() Ja się wcale nie nakręcam...grzecznie czekam do piątku ![]() Także wsparcia szukam na wizażu ![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Na jakim etapie starań jesteście? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#686 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja na jakim etapie ? we wrześniu poroniłam, 3 miesiące spokoju i od tamtego cyklu odstawiliśmy anty. niestety nie udało się (chociaż też miałam wszystkie objawi, a i @ przesunęła się o jakiś tydzień ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() więc to tak w skrócie ![]() co do wąwozów- proszę jaki ten Lublin mały ![]() dobra, idę spać dziewczynki, bo mąż goni ![]() ![]()
Edytowane przez patrycjja Czas edycji: 2013-01-21 o 20:58 Powód: dopis |
|
![]() ![]() |
![]() |
#687 |
Zakorzenienie
|
U mnie du**. Nie oddzwonili , jutro z samego bede wisiec na telefonie . Nie wiem czy zapomnieli czy zignorowali , jako kolejna rozchisteryzowana po poronieniu , ktorej sie wydaje ze pstrykla palcem i jest w ciazy
![]() Nie wiem , jutro sie dowiem.. W razie czego na srode rano mam wizyte z lekarzem ogolnym i tam tez zrobie rozp****el ![]()
#688 | |
Rozeznanie
|
Trele_Morele gratuluje i trzymam kciuki
![]() Cytat:
![]() Dla mnie takie wszystkie nakręcania kończyły się zawsze rozczarowaniem, dlatego jestem sceptyczna do objawów. Tym bardziej, że jak kobieta nie stara się o ciążę to pewnie by tego nawet nie zauważyła. Teraz próbuje trochę psychicznie odseparować się od starań i w miarę nie nakręcąć, szukam sobie jakiegoś zajęcia, ale w pracy mam luzy ostatnio i nie odciąga to tak moich myśli. Tak czy inaczej życzę Ci żeby Twoje objawy były zapowiedzią ciąży ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#689 |
Zadomowienie
|
Witam Serdecznie, czy mogłabym się do Was dołączyć? My staranie zaczęliśmy w zasadzie od wczoraj (tzn wczoraj padła decyzja, że zaczynamy się starać no i pierwsze staranie hihi), od jutra zaczynam stosować test owulacyjny.
Szczególne pozdrowienia dla Małgoś i Paradip z którymi znamy się z innego wątku ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 ![]() ![]() Leon 31.03.2015 g 12:10 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#690 |
Raczkowanie
|
Zrobiłam test i 1 kreska, niby wiedziałam,że nic nie będzie ale jednak iskierka nadzieji była a teraz musze czekać na tą wredną@, spoznioną już 9 dni....
Kawa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:18.