|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.4.
Cytat:
Edytowane przez mikados Czas edycji: 2013-01-10 o 17:03 |
|
|
|
|
#662 |
|
Raczkowanie
|
Ja wysłałam 2 CV jeśli dobrze pamiętam, bo wysyłam codziennie jakieś ilości. A dzisiaj postanowiłam wysłać do znanej Wam księgarni poprzez formularz internetowy, tak bez ogłoszenia. Trzeba było wpisać gdzie chciała byś pracować (konkretnie jaki sklep), wymagania odnośnie płacy, wykształcenie, doświadczenie i na jaki etat: było coś w stylu "0,75 " nie wiem co to oznacza.
Dostałam wiadomość: Bardzo dziękujemy za złożenie aplikacji na stanowisko Aplikacje spontaniczne - Salony i czas poświęcony na wypełnienie kwestionariuszy aplikacyjnych. Informujemy, że będziemy mogli skontaktować się wyłącznie z wybranymi kandydatami. Więcej informacji na temat firmy, naszej kultury organizacyjnej, a także wartości którymi się kierujemy znajdziesz na naszej stronie. Pozdrawiam serdecznie, HR Department Nie wiem czy jest szansa, ale spróbuje do innej księgarni (praca marzenie uwielbiam książki) gdybym miała 1 000000 pewnie wydałabym na stworzenie swojej biblioteczki. Ostatnio czytam książkę "Buszujący w zbożu"
|
|
|
|
#663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale najważniejsze, że juz pracę masz
|
|
|
#664 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Do mnie dziś dzwoniła babka z firmy do której wysłałam CV w październiku z zaproszeniem na rozmowę, ale po pogadaniu z nią przez tel. zrezygnowałam bo to na bezpłatne praktyki i nic bym się tam nie nauczyła, takie obowiązki mieli. Ja szukam już tylko albo stażu albo normalnej płatnej pracy. Bezpłatnych już mam po dziurki w nosie.
|
|
#665 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#666 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale dobrze, że w aptece obsługuje nas farmaceuta - w razie czego może pomóc, doradzić. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Na początku można uczyć się z samouczków, gazet, itd., ale często przydałby się ktoś do wytłumaczenia skomplikowanej gramatyki. Mnie bardzo zniechęca samodzielna nauka z książki do FCE - książka jest w całości po angielsku, czasami nie rozumiem o co w ogóle chodzi w jakimś przykładzie ![]() Cytat:
Mogę zapytać, jaki skończyłaś kierunek? ![]() I gdzie szukasz pracy - małe miasto czy może większe...? |
||||||
|
|
|
#667 |
|
Raczkowanie
|
siema laski
Coś czuję, że ponownie dołącze do osób poszukujących pracy, gdyż moja szefowa chyba dziś sprzedała swój sklep a ja zostanę na lodzie. w sumie wiedziałam ze go sprzeda ale teraz jak juz to się stało jest mi smutno. Wysłalam dzis az jedno cv i do tego jeszcze egzaminy... ledwo zyje Pozdrawiam
|
#668 |
|
Rozeznanie
|
Powiedzcie mi dlaczego ja nie umiem wciskać ludziom kitu i produktów, do których nie jestem przekonana? Właśnie przez to przeszła mi praca koło nosa...fuck
|
#669 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Eh ja też sie nie nadaje, np nie potrafię wciskać staruszkom, którzy nie do końca pewnie wiedzą o co chodzi abonamentów. Trafi się coś lepszego!
|
|
#670 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#671 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#672 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam tym razem pytanie odnośnie kursy na Eurokobiecie. Czy któraś z was robiła to laboratorium z google adwords gdzie trzeba było wysłać e maila pod wskazany adres ze swoim ID klienta? Przychodziła jakaś informacja faktycznie na to konto adwords? bo mi nic nie przyszło.....
Ehh a to jest jedyny moduł przez który potrafię przejść prócz tego ostatniego.... Zadanie z innego modułu odnośnie dodawania użytkowników jest dla mnie nie wykonalne, nie wspomnę o tym z tym programem który trzeba zainstalować... Przebrnęłam przez ostatni moduł z tymi szyframi no ale trzeba jeszcze skończyć drugi... Więc wybrałam ten z google adwords :/
|
#673 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- nie każdy umie. trzeba to mieć we krwi |
|
|
|
|
#674 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziękuję Cytat:
A mam licencjat z anglistyki. Cytat:
![]() [1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;38573515] nie każdy umie. trzeba to mieć we krwi[/QUOTE] Właśnie, szkoda. Podobno można niezłą kasę wyciągnąć z telesprzedaży. Ja jakoś w ogóle się w tym nie czuję, nawet po ukończeniu kursu PARP "Techniki sprzedaży"
|
|
#675 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ja nadal czekam aż mój urząd pracy ustali ile przeznacza pieniędzy na staże.. na pocieszenie dowiedziałam się, że firma u której staram się na staż nadal jest bardzo zainteresowana moją osobą i mam bardzo duże szanse na zatrudnienie tam po stażu.. nie cieszę się jeszcze tym, bo daleka droga do sukcesu (czyt. pracy) jednak nadzieja jest i pozwala mi to spojrzeć pozytywnie na wszystko.
|
|
|
|
#676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#677 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwielbiam spać, ale jak dostałam pracę to nawet wizja wstawania o podobnej porze mi nie przeszkadza ![]() Cytat:
![]() Gratuluję znalezienia pracy! Nowy rok się dla części z Nas dobrze zaczyna. Oby dobra passa trwała dalej
|
|
#678 | |
|
Raczkowanie
|
Dzięki
Cytat:
![]() I tak, oby trwała! Trzymam kciuki za reszte
|
|
#679 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#680 |
|
Raczkowanie
|
Hej!
Szukam właśnie ofert i widzę, że pojawiła się oferta pracy dla NAUCZYCIELA z Up, niestety nie jest nic napisane, więc postanowiłam zadzwonić do i się zapytać. Dodzwoniłam się, ale szukają nauczyciela języka polskiego, a ja nie mam uprawnień. Moja znajoma uczyła w gimnazjum po znajomości, a miała tylko edukację przedszkolną i wczesnoszkolną. ![]() Wiecie w jaki ciekawy sposób napisać ogłoszenie poszukiwania pracy? Chodzi o wyróżnienie siebie z tłumów innych ofert, by pracodawca zwrócił uwagę na mnie. Bo widzę ok. 30 tak samo wykształconych dziewczyn i każda podobnie napisane ogłoszenie, nawet porównując do mojego. Teraz piszę list motywacyjny do przedszkola na stanowisko przedszkolanki (przedszkolne jest oddalone 30 km). Nie wiem czy mnie wybiorą z powodu takiej odległości. |
|
|
|
#681 |
|
Zakorzenienie
|
Piszę mojemu koledze że praca normalna mi do szczęścia potrzebna bo ten staż to wiadomo mało kasy i że takie bezrobocie teraz jest. A on do mnie z tekstem że pracy jest dużo ale ludzie szukać nie umieją. W ogóle to powinnam założyć własną firmę a nie na obcych liczyć. Powiedział że to takie proste wystarczy chwile pomyśleć.
Czasem to mnie normalnie rozwala jak ludzie nie mają pojęcia o normalnym życiu. Chłopak pracuje od skończenia liceum u rodziców w biurze rachunkowym. Ma wolne kiedy chce. Jak się spóźni to nikt mu nic nie powie. Jak chory to mama każe mu w domku zostać. Wystarczy że lekko go coś weźmie. Studiuje zaocznie i czasem po szkole w poniedziałek mama mówi aby w domku został. Nigdy nie szukał pracy nie ma o tym pojęcia a jest najmądrzejszy i wie najlepiej co powinnam zrobić
|
|
|
|
#682 |
|
Rozeznanie
|
Taaa. Też znam takiego co mi chętnie doradzi jak mam szukać pracy, choć sam NIGDY tego nie robił, nie był na ANI JEDNEJ rozmowie w życiu, bo od zawsze pracuje w firmie rodzinnej, u ciotki czy innego wujka bodajże.
|
|
|
|
#683 | |
|
Inkwizytor
|
Cytat:
Zaniosłam dzisiaj 6 CV a wysłałam 2. Mam bardzo kiepski nastrój więc ide sie uczyć a potam gotować obiadek
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
|
|
|
|
#684 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeszcze zostaje dzisiaj sama, bo TŻ jedzie do chorej mamy na 3 dni i martwi się co będę jadła kiedy go nie będzie Martwię się o moją przyszłą teściową (mimo, że czasem była wredna) bo biedna choruje już 5 dzień z gorączką do 40 stopni. Była w szpitalu i powiedzieli jej, że to nic takiego. Jakoś ta kobitę polubiłam nie wiem czemu.
|
|
|
|
|
#685 |
|
Rozeznanie
|
Ilena, takich ludzi trzeba olewać i tyle nie ma co sobie przez nich podnosić ciśnienia.
Ale się dziś fatalnie czuję
|
|
|
|
#686 |
|
Rozeznanie
|
Coś dzisiaj wisi w powietrzu, bo nastrój też mam psi, ale to pewnie dlatego, że jeszcze tyyle do zrobienia na jutro na uczelnię, a zupełnie mi się nie chce.
|
|
|
|
#687 |
|
Rozeznanie
|
Dziewcznyny co za koszmar!!!!!!!!!!
![]() ![]() ![]() Dzisiaj okazało się , że ta praca będzie na pół etatu a miała być na 3/4. No jak to usłyszałam to się nogi podemną ugięły, a teraz nie mam odwrotu bo ze sklepu się zwolniłam wiedząc że to będzie 3/4 etatu. Teraz jestem totalnie załamana, ciągle mam pod górkę, z ta pensją to ja zero będę wychodzić, nie mam juz sił na nic, znów muszę szukać innej pracy na cały etat bo tak się żyć nie da...jestem w czarnej d..pie...
|
#688 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
takie osoby wiedzą wszystko najlepiej. Nie należy ich słuchać, albo należy je sprowadzić na ziemię, bo mały zły światopogląd ![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#689 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale to oszukali Cię? Ustalono z Tobą najpierw 3/4 etatu a potem Cię przyjęli i uznali, ze jednak pół? |
|
|
|
|
#690 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czasem ze złego wychodzi dobrze, ważne walczyć w zaparte. Sama szukam pracy, ale zawsze mam nadzieję na jej znalezienie.
Edytowane przez malagosia86 Czas edycji: 2013-01-11 o 11:52 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.

ale najważniejsze, że juz pracę masz 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)