Orbitrek cz. II - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-04-19, 19:08   #661
Ashia87
Rozeznanie

GG do Ashia87
Dot.: Orbitrek cz. II

Kosztował ok 1500zł? bo wiem że za tyle był fajny domyos w decathlonie... U mnie w makro 2 modele kettlera, a w decathlonie nawet york był, tylko za 2000zł...
Ważne żeby spełnił swoją rolę przez okres gwarancji, potem to wiadomo że wszytko sie zepsuje
Mój mercedes na razie odpoczywa, ale mam nadzieje ze w niedziele bede sobie mogła juz pocwiczyc
Ashia87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-19, 20:35   #662
_Saphira_
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Ashia87 Pokaż wiadomość
Kosztował ok 1500zł? bo wiem że za tyle był fajny domyos w decathlonie...
Dokładnie 1599zł
Dzisiejszy plan, 18 minut, wykonany Jutro odpoczynek- na niedzielę chcę mieć nogi wypoczęte, bo jadę zakończyć sezon na desce i musze mieć duuużo siły w nogach.
_Saphira_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-20, 07:20   #663
Ashia87
Rozeznanie

GG do Ashia87

Cytat:
Napisane przez _Saphira_ Pokaż wiadomość
Dokładnie 1599zł
Dzisiejszy plan, 18 minut, wykonany Jutro odpoczynek- na niedzielę chcę mieć nogi wypoczęte, bo jadę zakończyć sezon na desce i musze mieć duuużo siły w nogach.

a ja mam sposob na cięższe hantelki... mam po 2kg i mogę sobie nimi machac i machac... dzisiaj wzięłam je razem do ręki i 4kg to jest to czego teraz potrzebuje gorzej bedzie potem, jak 4kg też bedzie już za lekkie
Stary 2013-04-22, 18:00   #664
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka

Witajcie

Na co dzień ćwiczę z Ewą Chodakowską, ale orbiego kupiłam w tamtym roku, i głównie służy za wieszak, chciałabym w końcu się za niego zabrać...Podpowiedzcie mi, rozgrzewacie się przed ćwiczeniami czy wskakujecie od razu ?
Stary 2013-04-22, 18:05   #665
Ariada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez PurBlanka Pokaż wiadomość
Witajcie

Na co dzień ćwiczę z Ewą Chodakowską, ale orbiego kupiłam w tamtym roku, i głównie służy za wieszak, chciałabym w końcu się za niego zabrać...Podpowiedzcie mi, rozgrzewacie się przed ćwiczeniami czy wskakujecie od razu ?
Ja też ćwiczę z Ewą od jakiegoś czasu i zwykle po ćwiczeniach wskakuję jeszcze na 20-30 min orbitreka na zakończenie treningu
Ariada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-22, 20:14   #666
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka

Cytat:
Napisane przez Ariada Pokaż wiadomość
Ja też ćwiczę z Ewą od jakiegoś czasu i zwykle po ćwiczeniach wskakuję jeszcze na 20-30 min orbitreka na zakończenie treningu
Też mam takie coś w zamiarze, już nie trzeba się wtedy rozgrzewać...Chociaż po Ewie mięśnie mi drgają, ale postaram się jakoś dać radę. Dziś próbowałam hula kręcić, ale cholerstwo mi spada z bioder za każdym razem
Widzisz jakieś efekty po takim połączeniu- Ewa + Orbi ?
Stary 2013-04-22, 20:29   #667
Ariada
Wtajemniczenie

Cytat:
Też mam takie coś w zamiarze, już nie trzeba się wtedy rozgrzewać...Chociaż po Ewie mięśnie mi drgają, ale postaram się jakoś dać radę. Dziś próbowałam hula kręcić, ale cholerstwo mi spada z bioder za każdym razem
Widzisz jakieś efekty po takim połączeniu- Ewa + Orbi ?
Jeśli mocno Ci drgają mięśnie to może na początku nie forsuj się dodatkowo na orbitreku tylko poćwicz np. 10 min, a potem stopniowo zwiększaj czas. Ja w sumie na orbitrek wsiadam zwykle bardzo zmachana, ale po chwilce jest ok

Co do efektów to ciężko mi powiedzieć, co u mnie ma największy wpływ, ponieważ prawie na raz wprowadziłam w życie ewe chodakowską+orbitrek+diet ę z vitalii i efekty są co tydzień zawsze gdzieś tych cm ubywa i waga powoli leci w dół. Jak ćwiczyłam tylko na orbitreku to też widziałam efekty, ale na pewno nie osiągnęłabym tyle co teraz
Orbitrek w sumie traktuję bardziej jako rozwijanie kondycji, a ewa pozwala mi wzmocnić mięśnie
Stary 2013-04-22, 20:38   #668
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka

Cytat:
Jeśli mocno Ci drgają mięśnie to może na początku nie forsuj się dodatkowo na orbitreku tylko poćwicz np. 10 min, a potem stopniowo zwiększaj czas. Ja w sumie na orbitrek wsiadam zwykle bardzo zmachana, ale po chwilce jest ok

Co do efektów to ciężko mi powiedzieć, co u mnie ma największy wpływ, ponieważ prawie na raz wprowadziłam w życie ewe chodakowską+orbitrek+diet ę z vitalii i efekty są co tydzień zawsze gdzieś tych cm ubywa i waga powoli leci w dół. Jak ćwiczyłam tylko na orbitreku to też widziałam efekty, ale na pewno nie osiągnęłabym tyle co teraz
Orbitrek w sumie traktuję bardziej jako rozwijanie kondycji, a ewa pozwala mi wzmocnić mięśnie
Tak zrobię

Ja wprowadziłam dietę m.ż. Nie mogę odstawić zupełnie słodyczy..Ale staram się Mam nadzieję, że za jakiś czas zobaczę efekty, na razie się nie mierzę
A co ćwiczysz z Ewą, jeśli mogę zadać kolejne pytanie ?Bo ja skalpel II, na razie na nic dalej nie mam siły. Musze tylko ściągnąć sobie na kompa skalpel I, bo mam kiepskiego neta i nie ma co z You Tubem oglądać...
Stary 2013-04-22, 20:43   #669
7a1f522eb83de308935e9eb654607f24bf1b13c1_64013893eb394
Konto usunięte

blanka, wejdź na yt wpisz przed youtube słowo lataa np. www.lataayoutube86rhkgsfablabla. pl i ściągnie Ci się pięknie skalpel. Ale ode mnie tego nie wiesz.

Dziś u mnie 20 min orbitreka. Skończyłam 30 dni z Tiffany, efekty małe są, a że małe to do 50 dni przedłużam.
7a1f522eb83de308935e9eb654607f24bf1b13c1_64013893eb394 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-22, 20:47   #670
Ariada
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak zrobię

Ja wprowadziłam dietę m.ż. Nie mogę odstawić zupełnie słodyczy..Ale staram się Mam nadzieję, że za jakiś czas zobaczę efekty, na razie się nie mierzę
A co ćwiczysz z Ewą, jeśli mogę zadać kolejne pytanie ?Bo ja skalpel II, na razie na nic dalej nie mam siły. Musze tylko ściągnąć sobie na kompa skalpel I, bo mam kiepskiego neta i nie ma co z You Tubem oglądać...
Słodyczy też nie jestem w stanie odstawić a nawet jakby mi się udało na jakiś czas to zrobić to pewnie potem bym się na nie rzuciła, więc wstawiam sobie gdzieniegdzie do diety coś słodkiego, żeby nie zwariować

Ćwiczę tylko skalpel I (II nie mam niestety), ale za tydzień mam w planach dodać killera- mam nadzieję, że będę już przygotowana do takiego wysiłku. Czasami po skalpelu dorzucam 10 minutowy trening ramion z Mel b, żeby wzmocnić ręce.
Stary 2013-04-23, 11:00   #671
fortunata
Raczkowanie

Ja też wróciłam do orbiego, robię 10 km w 33 minuty i pracuję nad lepszą formą.
fortunata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-23, 16:09   #672
Ashia87
Rozeznanie

GG do Ashia87

A mnie dzisiaj wszystko boli wczoraj 30 minut orbitreka z czego 10 minut na najwyższym obciążeniu i czuję to dzisiaj w tylnej części ud, ale nie ma zmiłuj dzisiaj:
35 minut orbitreka
+ biceps obciążenie 5kg -70
+ triceps obciążenie 3kg - 30, obciążenie 5kg - 20
+ ramiona obciążenie 2kg - 30, obciążenie 3kg - 30
+ brzuszki 80
+ skłony i rozciąganie
Stary 2013-04-23, 17:26   #673
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka

Dzięki Wika, przyda się Dzięki Dziewczyny, fajnie widzieć, że jest nas trochę i, że sama się nie męczę
Ja się dziś podłamałam, bo chyba kilogram przybył... Możliwe to dziewczyny ?? Nie jestem jakoś bardzo gruba. Mam szerokie kości, nie chcę się jeszcze mocniej rozrosnąć, bo do MMA nie zamierzam startować
Stary 2013-04-23, 21:03   #674
_Saphira_
Przyczajenie

Ja za to mam zapał po tym, jak na wadze zobaczyłam pierwszą liczbę liczbę 6 a nie te okropne 7...
Dzisiejszy plan wykonałam- 24 minuty i czuję, że żyję. Ale jak czytam, co Wy wyprawiacie i orbi, i Chodakowska, i jeszcze inne ćwiczenia- to te moje skrone 24 minuty, to jak nic- ale wiem, że musze powili iść do przodu i może kiedyś będę w stanie ćwiczyc tyle co Wy- podziwiam
Stary 2013-04-24, 05:47   #675
7a1f522eb83de308935e9eb654607f24bf1b13c1_64013893eb394
Konto usunięte

Cytat:
Ja za to mam zapał po tym, jak na wadze zobaczyłam pierwszą liczbę liczbę 6 a nie te okropne 7...
Dzisiejszy plan wykonałam- 24 minuty i czuję, że żyję. Ale jak czytam, co Wy wyprawiacie i orbi, i Chodakowska, i jeszcze inne ćwiczenia- to te moje skrone 24 minuty, to jak nic- ale wiem, że musze powili iść do przodu i może kiedyś będę w stanie ćwiczyc tyle co Wy- podziwiam
Oby tak dalej
7a1f522eb83de308935e9eb654607f24bf1b13c1_64013893eb394 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-24, 11:57   #676
Ashia87
Rozeznanie

GG do Ashia87

Cytat:
jak ja zobacze z przodu 8 a nie 9 to bedzie impreza
Ty rób swoje w swoim czasie, nic na sile. Ważne że się ruszasz! Ja po 35min orbitreka padam na twarz, ale hantelki muszą byc, bo mam baaardzo słabe ramiona.
Muszę tylko bardziej skupić się na brzuchu, bo cm lecą mi z nóg a brzuch w miejscu w sumie to nogi mam grube wiec zbytnio wizualnie nie widac różnicy aaale co sie odwlecze to nie uciecze. koleżanka powiedziała, że nogi mi schudły a mąż że tyłek mam kształtniejszy życ nie umierac
aaaaa mama sie smieje, że bede wygladac jak Schwarzenegger

Edytowane przez Ashia87
Czas edycji: 2013-04-24 o 12:00
Stary 2013-04-24, 17:45   #677
creativve
Rozeznanie

Pięknie wszystkie ćwiczycie mnie motywacja też nie opuszcza, codziennie patrze na pewną ekstra sukienkę w szafie i myślę sobie - w lipcu będziesz wyglądać fantastycznie
Naczytałam się ostatnio o tempie maksymalnym i tempie fitnes, które jest najbardziej korzystne jeśli chodzi o spalanie tkanki tłuszczowej i od poniedziałku ćwiczę własnie w okolicy 60% mojego tempa maksymalnego... oczywiscie tak na oko, bo zamierzam zaopatrzyć się w jakis pulsometr, czyli to jakieś 130 uderzeń na minute, powiem tak, to zupełnie inny wysiłek, mogę rozmawiać normalnie ruszając nogami i rękami, nogi po takim 40 minutowym treningu mam twarde jak skała, spalone 300 kalorii, koszulka mokra jak nigdy wcześniej, pas neoprenowy przemoczony na drugą stronę, czuje mięśnie, jednym słowem jestem z siebie zadowolona
a do tego staram się ćwiczyć w tygodniu boczki z Tiffany, brzuch i pośladki z Mel B, każde po 10 minut, więc wychodzi ponad godzina ćwiczeń dziennie, oprócz weekendów, które przeznaczam na regenerację ciała i ducha czy któraś z Was próbowała w ten sposób ćwiczyć?
A mam pytanie, może coś doradzicie po około 10 minutach na orbitreku zaczynają mi cierpnąć stopy, powoli palce później cała "podeszwa", nie mam pojęcie z czego to może wynikać? macie jakieś pomysły? jest to trochę irytujące, robię przerwę ale po kolejnych 10 minutach znowu się zaczyna, czuje ze godziny nie wystoję na orbitreku
creativve jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-24, 17:49   #678
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez creativve Pokaż wiadomość
Pięknie wszystkie ćwiczycie mnie motywacja też nie opuszcza, codziennie patrze na pewną ekstra sukienkę w szafie i myślę sobie - w lipcu będziesz wyglądać fantastycznie
Naczytałam się ostatnio o tempie maksymalnym i tempie fitnes, które jest najbardziej korzystne jeśli chodzi o spalanie tkanki tłuszczowej i od poniedziałku ćwiczę własnie w okolicy 60% mojego tempa maksymalnego... oczywiscie tak na oko, bo zamierzam zaopatrzyć się w jakis pulsometr, czyli to jakieś 130 uderzeń na minute, powiem tak, to zupełnie inny wysiłek, mogę rozmawiać normalnie ruszając nogami i rękami, nogi po takim 40 minutowym treningu mam twarde jak skała, spalone 300 kalorii, koszulka mokra jak nigdy wcześniej, pas neoprenowy przemoczony na drugą stronę, czuje mięśnie, jednym słowem jestem z siebie zadowolona
a do tego staram się ćwiczyć w tygodniu boczki z Tiffany, brzuch i pośladki z Mel B, każde po 10 minut, więc wychodzi ponad godzina ćwiczeń dziennie, oprócz weekendów, które przeznaczam na regenerację ciała i ducha czy któraś z Was próbowała w ten sposób ćwiczyć?
A mam pytanie, może coś doradzicie po około 10 minutach na orbitreku zaczynają mi cierpnąć stopy, powoli palce później cała "podeszwa", nie mam pojęcie z czego to może wynikać? macie jakieś pomysły? jest to trochę irytujące, robię przerwę ale po kolejnych 10 minutach znowu się zaczyna, czuje ze godziny nie wystoję na orbitreku
obstawiam, że to od butów mi też czasem paluchy cierpły :P

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-24, 17:55   #679
creativve
Rozeznanie

Cytat:
Dzisiejszy plan wykonałam- 24 minuty i czuję, że żyję. Ale jak czytam, co Wy wyprawiacie i orbi, i Chodakowska, i jeszcze inne ćwiczenia- to te moje skromne 24 minuty, to jak nic- ale wiem, że muszę powili iść do przodu i może kiedyś będę w stanie ćwiczyć tyle co Wy- podziwiam
Niech Cię to nie martwi ani tym bardziej nie zniechęca do ćwiczeń moje początki nie tak dawno wyglądały tak jak u Ciebie, z czasem postanowiłam sobie urozmaicić orbitreka, bo stwierdziłam, że jeśli już poświęcam czas na niego, to może wykrzesam trochę siły na dodatkowe ćwiczenia, wzmocnię brzuch, podniosę pupę i tak z dnia na dzień przeglądałam filmiki, inne watki i wiem co sprawia mi przyjemność i jakie ćwiczenia chętnie wykonuje. Chodakowska trochę mnie demotywuje swoim głosem, trzy razy może zrobiłam skalpel i więcej nerwów nie mam na ten filmik za to przemyciłam ćwiczenia na brzuch i czasem wykonuję

Justi ćwiczę w zwykłych trampkach myślałam ze nie będą takie groźne :P

Edytowane przez creativve
Czas edycji: 2013-04-24 o 17:56 Powód: dopisek
creativve jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-24, 18:03   #680
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez creativve Pokaż wiadomość
Justi ćwiczę w zwykłych trampkach myślałam ze nie będą takie groźne :P
ja w halówkach ćwiczyłam

Stary 2013-04-24, 18:46   #681
_Saphira_
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
ja w halówkach ćwiczyłam
A ja poprostu w klapkach, w których chodzę po domu. Czytałam, że ludzie różne obuwie lub nawet jego brak preferują.
Stary 2013-04-24, 20:24   #682
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka

Podpowie mi ktoś ? Możliwe, że po kilku ładnych dniach treningu przytyłam wagowo ?
Stary 2013-04-24, 20:31   #683
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Podpowie mi ktoś ? Możliwe, że po kilku ładnych dniach treningu przytyłam wagowo ?
możliwe bo mięśnie są cięższe niż tłuszcz, wyrzuć wagę, zacznij się mierzyć

Stary 2013-04-24, 20:39   #684
Ariada
Wtajemniczenie

Cytat:
Możliwe też, że to chwilowe zatrzymanie wody w organizmie. Ja zawsze tak mam przed okresem
Stary 2013-04-24, 20:45   #685
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Możliwe też, że to chwilowe zatrzymanie wody w organizmie. Ja zawsze tak mam przed okresem
też możliwe

Stary 2013-04-24, 20:52   #686
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka

Przed okresem to nie jest, bo jestem chwilę po Nie solę za dużo, co jeszcze może zatrzymywać mi wodę w organizmie... Czuję się opuchnięta, to jest fakt...Powinnam pić dużo wody czy jak ?

A jeśli chodzi o tą wagę, to na niej też mi zależy, bo mnie przyszły mąż nie uniesie Boję się, że nabędę więcej kilogramów, co mi po zmniejszonych obwodach, jak będę ważyć jak słoń :P
Dzięki dziewczyny, fajnie, że ktoś tak szybko odpowiada na pytania
Stary 2013-04-24, 23:59   #687
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Przed okresem to nie jest, bo jestem chwilę po Nie solę za dużo, co jeszcze może zatrzymywać mi wodę w organizmie... Czuję się opuchnięta, to jest fakt...Powinnam pić dużo wody czy jak ?

A jeśli chodzi o tą wagę, to na niej też mi zależy, bo mnie przyszły mąż nie uniesie Boję się, że nabędę więcej kilogramów, co mi po zmniejszonych obwodach, jak będę ważyć jak słoń :P
Dzięki dziewczyny, fajnie, że ktoś tak szybko odpowiada na pytania
Mąż nie będzie Ciebie taszczył codziennie, a ładną figurkę sobie i otoczeniu będziesz prezentować dzień w dzień Taką przewagę centymetra nad wagą wymyśliłam
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-25, 09:06   #688
Ashia87
Rozeznanie

GG do Ashia87

40 minut orbitreka + cala reszta = 70minut
Stary 2013-04-25, 16:59   #689
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Mąż nie będzie Ciebie taszczył codziennie, a ładną figurkę sobie i otoczeniu będziesz prezentować dzień w dzień Taką przewagę centymetra nad wagą wymyśliłam
Hahaha Genialna metafora :P
Chciałabym, żeby mnie mąż czasem nosił..
Ale marzy mi się szczupła sylwetka, żebym tylko miała w sobie mnóstwo chęci :P
Stary 2013-04-25, 22:52   #690
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Hahaha Genialna metafora :P
Chciałabym, żeby mnie mąż czasem nosił..
Ale marzy mi się szczupła sylwetka, żebym tylko miała w sobie mnóstwo chęci :P
No to za wytrwałość Zdawaj relację co i jak
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości