|
|
#661 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 4 068
|
Dot.: Dla przysz造ch, obecnych i przesz造ch Kursantek - cz. IX
Witam wszystkie kursantki
Mam pytanie do dziewczyn kt鏎e ju mia造 jakie podej軼ia do praktyki. Jak radzicie sobie ze stresem? Mam egzamin w czwartek i ju zaczynam si nie幢e denerwowa. Chyba si tam przekr璚
|
|
#662 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 33 582
|
Cytat:
ja jeszcze sobie m闚i豉m 瞠 to nie koniec 鈍iata jak nie zdam. Luzik
|
|
|
|
#663 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 307
|
Hej! Chcia豉m Wam napisa o czym, co bardzo pomog這 mi podczas jazd i w zdaniu egzaminu. Mo瞠 kt鏎ej to si przypada.
Mam na my郵i monolog - m闚ienie do siebie. Komentowa豉m szczeg馧owo sytuacje na drodze oraz to co musz zrobi. Na pocz徠ku dziwnie czu豉m si, gdy m闚i豉m do siebie, ale pomog這 mi to jecha ostro積iej, dok豉dnie obserwowa sytuacje na drodze i zachowa spok鎩.Bardzo to polecam! ![]() Cytat:
Mia豉m te mo磧iwo嗆 po獞iczy parkowanie i 逝k. Posz這 mi dobrze i to r闚nie pozytywnie wp造n窸o na m鎩 nastr鎩. Do WORDU wesz豉m ok. 9:50, wi璚 nie czeka豉m d逝go w poczekalni. Ju wcze郾iej u鈍iadomi豉m sobie, 瞠 egzaminator to te cz這wiek, ma swoje wady i nie mam czego si ba. Gdy mnie wyczytali i podszed do mnie egzaminator to serdecznie si u鄉iechn窸am. I jeszcze co: radz nie bra 瘸dnych 鈔odk闚 uspokajaj帷ych - raz wzi窸am i ca豉 si trz瘰豉m, beznadziejnie si czu豉m, oczywi軼ie egzamin zako鎍zy si wynikiem negatywnym. Edytowane przez usmiechprzezlzy Czas edycji: 2013-12-04 o 09:43 |
|
|
|
|
|
#664 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 65
|
Cytat:
![]() Pierwsza jazda na placu by豉 wi璚 w por闚naniu z miastem to piku. Jedynie p騧niej musia豉m wraca z 15km do domu, najpierw obwodnic a p騧niej przez miasto kawa貫k. Co do pr璠ko軼i- by豉m tak zestresowana, niepewna, 瞠 robi豉m jedynie to co instruktor m闚i- sprz璕這 i zmieniamy bieg, sprz璕這 i wrzucamy 5 My郵, 瞠 na nast瘼nej je寮zie (ju po mie軼ie) b璠 bardziej si z tym pilnowa豉 ![]() A jeszcze tak si zastanawiam... Wczoraj jak ustawia豉m fotel to 瞠by do ko鎍a dosi璕n望 do sprz璕豉 musia豉m nie幢e go przysun望 (ach, te 153cm xd). Natomiast przez to kolanami troch dotyka豉m do deski pod kierownic i czasami mia豉m wra瞠nie, 瞠 ma這 miejsca r璚e maj... I co z tym robi? Nie zwraca na to uwagi czy odsun望 fotel?
|
|
|
#665 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 20 068
|
a mo瞠sz regulowa kierownic? mo瞠 wystarczy j podnie嗆
|
|
#666 |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 65
|
Wszystko wyregulowa豉m tak, 瞠by by這 ok...
|
|
#667 |
|
Zakorzenienie
|
Dzi瘯uj za odpowiedzi
Jestem pewna swoich umiej皻no軼i, wiem, 瞠 mog to zda. Moja instruktorka m闚i, 瞠 je盥輳 bardzo dobrze i nie mam si czego ba. Wypij wieczorem melis i jako jutro postaram si trzyma nerwy na wodzy. Jak si nie uda, to przynajmniej nast瘼nym razem b璠 wiedzia豉 czego si spodziewa
Nie wiem jak Ty, ale ja cz瘰to my郵 o 鈍iecie, kt鏎y dawno przesta istnie. T瘰kni za lud幟i, do kt鏎ych by這 jako bli瞠j, prawdziwie i spontanicznie... Gutek Edytowane przez cooone Czas edycji: 2013-12-04 o 15:47 |
|
|
|
|
#668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#669 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I pami皻aj, 瞠 egzaminator to te tylko cz這wiek a nie jaki potw鏎. :P
|
|
|
|
|
|
#670 |
|
Zakorzenienie
|
Dzie dobry wszystkim
Nie da豉m rady psychicznie w czwartek. Nerwy tak mnie sparali穎wa造, 瞠 obla豉m na... 逝ku Nigdy w 篡ciu nie zrobi豉m tego 幢e, niestety w wczoraj raz nie zmie軼i豉m si w linii, a za drugim mi zdech. Nie mog豉m w to uwierzy, strasznie by豉m na siebie w軼iek豉, 瞠 emocje wzi窸y nade mn g鏎. Od razu posz豉m si zapisa na egzamin i akurat dzisiaj by wolny termin. Wieczorem 瘸這wa豉m tego bardzo, 瞠 tak si po酥ieszy豉m.Jednak raz si 篡je, chwyci豉m byka za rogi i pojawiam si tutaj z wynikiem pozytywnym z egzaminu praktycznego Jestem najszcz窷liwszym cz這wiekiem na ziemi, nadal nie mog w to uwierzy. Jedyne co mog poradzi dziewczynom, kt鏎e maj to przed sob, to nie dajcie si zwariowa i koniecznie postarajcie si opanowa nerwy. Mnie to wczoraj zgubi這, ale dzisiaj wzi窸am si w gar嗆 i nawet egzaminator s逝瘺ista nie wyprowadzi mnie z r闚nowagi. 砰cz wszystkim z ca貫go serca powodzenia ![]() Jutro b璠zie dok豉dnie 2 miesi帷e jak rozpocz窸am kurs, po prostu to jakie szale雟two
Nie wiem jak Ty, ale ja cz瘰to my郵 o 鈍iecie, kt鏎y dawno przesta istnie. T瘰kni za lud幟i, do kt鏎ych by這 jako bli瞠j, prawdziwie i spontanicznie... Gutek Edytowane przez cooone Czas edycji: 2013-12-06 o 17:35 |
|
|
|
|
#671 |
|
Rozeznanie
Wiadomo軼i: 721
|
ja mia豉m niedawno egzamin wewn皻rzny praktyczny i obla豉m... i jeszcze mi powiedzia, 瞠 nie nadaj si na kierowc
mia豉m te zapisa si na wewn皻rzn teori i mi to wypomnia, bo powiedzia , 瞠 to on zapisuje , ja tego nie wiedzia豉m... a on do mnie, 瞠 mog豉m i嗆 je寮zi do tego kto mi tak powiedzia ju mnie wkuuuuuuuuur...wia chyba si z nim nie dogadam.poza tym nic si nie oddzywa i je寮zi non stop te same trasy... ja ju sama nie wiem co robi wykupi dodatkowe godziny i za kasa pojdzie w b這to? ehhh narazie zapisa豉m si na wewn皻rzny teoria.
|
|
|
Okazje i pomysy na prezent
|
|
#672 |
|
Raczkowanie
|
cooone, gratuluj! To wspaniale! Ja mia豉m egzamin dwa tygodnie temu i do dzisiaj jest mi trudno uwierzy, 瞠 zda豉m.
Nie wiem, czy Ty te tak masz, ale czuj ogromn wdzi璚zno嗆 dla instruktora, wszystkim go polecam i chyba ju zawsze b璠 go z u鄉iechem na twarzy wspomina!Agrh, a jak oceniasz swoje instruktora? Czy dobrze t逝maczy? Je郵i nie, to mo瞠 warto go zmieni. I pami皻aj o tym, 瞠 dla wi瘯szo軼i os鏏 30 podstawowych godzin to za ma這. |
|
|
|
|
#673 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Fakt, niesamowite uczucie, ale nigdy ju nie chcia豉bym tego powt鏎zy. Co do instruktora, a raczej mojej instruktorki Jestem jej niesamowicie wdzi璚zna, jest rewelacyjnym nauczycielem i 鈍ietnym cz這wiekiem. Za cierpliwo嗆, opanowanie i za to, 瞠 zaszczepi豉 we mnie pewno嗆 siebie. Pozwoli豉 mi uwierzy, 瞠 naprawd si do tego nadaj. Sp璠zi造鄉y razem bardzo mi這 te trzydzie軼i godzin i szczerze m闚i帷 przykro mi, 瞠 to ju koniec i prawdopodobnie wi璚ej si nie zobaczymy
|
|
|
#674 |
|
Konto usuni皻e
Wiadomo軼i: 9 280
|
Zdecydowa豉m si odnowi moj przygod z prawkiem, ale przerazi豉m si, gdy przeczyta豉m to na forum http://www.forum.prawojazdy.com.pl/v...hp?f=2&t=35022 ...
jestem w podobnej sytuacji, tyle, 瞠 moja stara szko豉 jeszcze chyba istnieje. My郵a豉m, 瞠 wystarczy i嗆 do starostwa wypisa wniosek o przes豉nie dokument闚 do Zordu, ale teraz to si za豉ma豉m. Czy kto by w takiej sytuacji ? |
|
|
|
|
#675 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#676 |
|
Konto usuni皻e
Wiadomo軼i: 9 280
|
Tzn nie wiem, czy je郵i ja mam uko鎍zony kurs i mia豉m par egzamin闚, to te powinnam zg這si si do starego OSK?
To ostatnie, na to mam ochot, bior帷 pod uwag niemi貫 wspomnienia.
|
|
|
|
|
#677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w linku kto napisa 瞠 nie ma nawet za鈍iadczenia... te nic strasznego o ile nic potem nie przepada. Gratuluje wszystkim kt鏎e zda造
|
|
|
|
#678 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pierwszy egzamin obla豉m przez stres. By豉m tak zdenerwowana, 瞠 na 逝ku przy cofaniu w odwrotn stron skr璚i豉m kierownice
Agrh zmie instruktora. Ja po這we kursy je寮zi豉m z jednym spoko, a drug z innym (bo ka盥y ma sw鎩 samoch鏚 inny) i ten drugi by beznadziejny, nic si nieodzywa co robi 幢e, g逝pie docinki i m璚z帷a cisza, ale wyje寮zi豉m z nim to o osta這. Jazdy dodatkowe wykupi豉m sobie w zupe軟ie innej szkole i instruktor rewelacja, przez 6 godzin nauczy豉m si wi璚ej ni u tamtego. Zaszczepi we mnie poczucie pewno軼i siebie (to bardzo wa積e). Amelss m鎩 TZ robi kurs w 2007 roku. W tym poszed do starostwa i pkk za豉twi od r瘯i. Je郵i podchodzi豉 kiedy do egzaminu to papiery powinny by w starostwie. ---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ---------- Ja pierwszy egzamin obla豉m przez stres. By豉m tak zdenerwowana, 瞠 na 逝ku przy cofaniu w odwrotn stron skr璚i豉m kierownice Agrh zmie instruktora. Ja po這we kursy je寮zi豉m z jednym spoko, a drug z innym (bo ka盥y ma sw鎩 samoch鏚 inny) i ten drugi by beznadziejny, nic si nieodzywa co robi 幢e, g逝pie docinki i m璚z帷a cisza, ale wyje寮zi豉m z nim to o osta這. Jazdy dodatkowe wykupi豉m sobie w zupe軟ie innej szkole i instruktor rewelacja, przez 6 godzin nauczy豉m si wi璚ej ni u tamtego. Zaszczepi we mnie poczucie pewno軼i siebie (to bardzo wa積e). Amelss m鎩 TZ robi kurs w 2007 roku. W tym poszed do starostwa i pkk za豉twi od r瘯i. Je郵i podchodzi豉 kiedy do egzaminu to papiery powinny by w starostwie. |
|
|
|
|
#679 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 3 719
|
ojojoj co tu taka cisza
Okazje i pomysy na prezent
|
|
#680 |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 478
|
Dot.: Dla przysz造ch, obecnych i przesz造ch Kursantek - cz窷 IX"
Tez wlasnie sie dziwie ze tu tak dlugo nikt nie pisze.
Ja wczoraj mialam pierwsze 3h z instruktorem po przerwie od sierpnia (oblany praktyczny na miescie). Jak narazie nie jestem zadowolona bo ciagle zdarzaja sie mi glupie bledy ale mam nadzieje ze bedzie lepiej. W piatek mam teoretyczny a w kolejnym tygodniu praktyczny mam nadzieje ![]() Wys豉ne z mojego LG-P875 przy u篡ciu Tapatalka
|
|
#681 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czekam na jesie a u mnie otworz fili Wordu i wracam do prawka. B璠 mia豉 ok 15mies przerwy od je盥瞠nia.
|
|
#682 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie po staremu, teraz min窸y dwa lata od zdania egzaminu,je盥輳 du穎 i o dziwo p鏦i co bez 瘸dnej kolizji
|
|
#683 |
|
Konto usuni皻e
Wiadomo軼i: 7 510
|
U mnie te ok, nied逝go 1,5 roku z prawkiem. Nic si z貫go nie dzia這
![]() Jestem na etapie ogroomnej irytacji, kt鏎 uzewn皻rzniam jak jad a dotyczy ona oczywi軼ie tego jak je盥膨 inni...
|
|
|
|
|
#684 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 19 715
|
hej
jako 瞠 powracam do jazd (zacz窸am w pa寮zierniku, przerwa豉m i teraz wracam) i obieca豉m sobie doprowadzi to wreszcie do ko鎍a, to potrzebuj odrobiny wsparcia niestety jestem typem cz這wieka, kt鏎y strasznie si zniech璚a, kiedy co mu nie idzie i nie czuje si w czym pewnie. wyje寮zi豉m 4 godziny, wi璚 malutko, ale przyjemnie je寮zi這 mi si po wiejskich dr騜kach... czar prysn掖, kiedy znalaz豉m si na ruchliwej ulicy i dwa razy auto mi zgas這 i przekona豉m si, jak ci篹ko idzie mi hamowanie jazdy mam jutro, w豉軼iwie ju dzi o 9, pewnie nie b璠 mog豉 zasn望 ze stresu, ale show must go on
|
|
#685 |
|
Zakorzenienie
|
goszi nie stresuj si tak tymi jazdami. To ma by, powiedzmy przyjemno嗆, stres to dopiero na egzamin powinien dopa嗆. Ja swoje jazdy wspominam jako mi陰 przygod pomimo, 瞠 robi豉m takie g逝pie b喚dy. Nie my郵 zbytnio, 瞠 masz problem z ruszeniem jak zga郾ie czy hamowaniem. Dopiero si uczysz, instruktor Ci pomo瞠 jak nie dasz rady. Napisz jak posz造 Ci dzisiaj jazdy.
|
|
#686 |
|
Konto usuni皻e
Wiadomo軼i: 3 242
|
Ja jazdami sie nie stresowalam. Nie warto.
Prawdziwy stres, to byly dla mnie egzaminy. Oprocz ostatniego w srode, ktory zdalam. Wiec polecam na spokojnie chodzic na jazdy, skupiac sie i do przodu ![]() Wys豉ne z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#687 |
|
Zakorzenienie
|
Zazdroszcz Wam, 瞠 si nie stresowa造軼ie, mam nadzieje, 瞠 ja te przestan
Jak ju siadam za kierownic to nie jest tak 幢e, ale przed jestem pe軟a obaw
|
|
#688 |
|
Zakorzenienie
|
goszzi nie stresuj si jazdami naprawd nie ma czym, egzamin to jest stres dopiero... nie martw si hamowaniem ja na pocz徠ku tak hamowa豉m 瞠 instruktor l康owa na szybie :-P g這wa do g鏎y nie zniech璚aj si tylko 獞icz, i nie stresuj si jak auto zga郾ie ci np na 鈍iat豉ch, uczysz si i to normalne 瞠 to auto czasem ci zga郾ie, powodzenia w jazdach i na egzaminie, to naprawd da si zda tylko trzeba wierzy w siebie i swoje umiej皻no軼i
|
|
#689 |
|
Zakorzenienie
|
jestem z powrotem, by這 super!
nadal ci篹ko mi ogarn望 tyle rzeczy na raz, no i najgorsze - odpalanie ale by這 przyjemnie, fajnie mi si je寮zi這
|
|
#690 |
|
Zakorzenienie
|
a c騜 jest okropnego w odpalaniu?
jakim samochodem je寮zisz?
![]() |
Nowe w徠ki na forum Auto Marianna
|
|
|
«
Poprzedni w徠ek
|
Nast瘼ny w徠ek
»
| Ten w徠ek obecnie przegl康aj: 1 (0 u篡tkownik闚 i 1 go軼i) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:28.

Mam pytanie do dziewczyn kt鏎e ju mia造 jakie podej軼ia do praktyki. Jak radzicie sobie ze stresem? Mam egzamin w czwartek i ju zaczynam si nie幢e denerwowa. Chyba si tam przekr璚

ja jeszcze sobie m闚i豉m 瞠 to nie koniec 鈍iata jak nie zdam. Luzik

mia豉m te zapisa si na wewn皻rzn teori i mi to wypomnia, bo powiedzia , 瞠 to on zapisuje , ja tego nie wiedzia豉m... a on do mnie, 瞠 mog豉m i嗆 je寮zi do tego kto mi tak powiedzia
ju mnie wkuuuuuuuuur...wia chyba si z nim nie dogadam.poza tym nic si nie oddzywa i je寮zi non stop te same trasy... ja ju sama nie wiem co robi wykupi dodatkowe godziny i za kasa pojdzie w b這to? ehhh narazie zapisa豉m si na wewn皻rzny teoria.