Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 3 9,09%
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 1 3,03%
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 2 6,06%
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 0 0%
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 2 6,06%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 0 0%
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 1 3,03%
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 14 42,42%
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. 2 6,06%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-02, 16:07   #661
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-V

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Mowilam wam o dwoch laskach palacych w ciazy.. Jedna urodzila sn zdrowe dziecko. Druga urodzila chore. Dzis zmarlo.

Nie ma wiec reguly. Zadnej.

Biedne, biedne malenstwo

Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2
:-(

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość
Dziwyczyny, dzisiaj przez cc urodził się mój syn Jaś 57 cm, 4030 g ledwo żyje, było ciężko...
Odezwę się na dniach
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
GRATULACJE!!! Wkońcu Jasiu po tej stronie brzucha:-*

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 16:09   #662
nuna2
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

JustynaG moja też jadła, ulewała, czasem aż wymiotowała ale chciała z powrotem cyca... polozna mówiła spróbować ze smokiem, bo może chce possać a nie głód. I ulewa mniej
Stary 2013-07-02, 16:14   #663
justyna_g4
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
JustynaG moja też jadła, ulewała, czasem aż wymiotowała ale chciała z powrotem cyca... polozna mówiła spróbować ze smokiem, bo może chce possać a nie głód. I ulewa mniej
tylko moja jak dostanie smoka to pózniej nie ssa piersi zeby jesc tylko zeby sobie possac jak smoka i jest głodna.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 16:18   #664
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
tylko moja jak dostanie smoka to pózniej nie ssa piersi zeby jesc tylko zeby sobie possac jak smoka i jest głodna.
to tak też się nie da choinka.... Ale na wadze przybiera ładnie mimo ulewania??

może inne dziewczyny niech co doradzą.

Dziewczyny czy dziecko trzeba meldować, czy jest meldowane automatycznie??
Stary 2013-07-02, 16:34   #665
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:

Trzeba meldować.

Podejmujemy kolejna próbę ze smokiem bo Młody płacze bez przyczyny...mimo, że na rękach. Może sie uda.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 16:40   #666
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1

Joasia ogromne gratulacje

Karolina czyli brzusio na kupkę go tak męczyl. Moja mnie dziś odkupiła całą bo dawałam jej pić bez pampersa.

Nuna u nas nie trzeba. Przy rejestracji urząd wysyła do gminy i jak wyrabiają pesel to autonatycznie melduja

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 16:44   #667
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:

Położna mówiła ze jak bedzie tyle przybierać dalej to będzie trzeba jej ograniczyć wiec ładnie.

Co do meldowania to u mnie automatycznie przy matce.

Laura

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-02, 17:17   #668
ankaaa206
Wtajemniczenie

a co do prężenia przy jedzeniu to gdzieś wyczytałam że wtedy trzeba jeszcze mocniej tulić dziecko do cyca i.. pomogło, prężył, stękał i nagle spokój, jadł sobie powoli, a teraz zasnął, ciekawe jak będzie przy usypianiu po kąpieli
uciekłam dziś z małym przed burzą, jak się rozhulało tak biegiem z wózkiem do domu

wie któraś czy można brać chrom podczas kp? chyba jestem uzależniona od słodyczy i nie potrafię sobie odmówić niczego a co za tym idzie waga stoi w miejscu - 6 kg zostało, nie mam silnej woli niestety

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 17:20   #669
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
Wróciliśmy z Adim po operacji, już po przepuklinie wodniaka też się pozbyli. To były najgorsze dni w moim życiu. Powiem wam tylko jedno nie ma nic gorszego jak patrzenie jak wasze dziecko wije się z bólu, ryczy po operacji bo zostało wybudzone ze śpiączki i nie wie co się dzieje, ta godzina i 15 minut czekania pod blokiem operacyjnym na niego, zaglądnie do każdego łóżka przejeżdżającego czy napewno nie ma tam waszego dziecka, noc kiedy budzi się co 30 minut z rykiem niewyobrażanie głośnym i pełnym bólu a ty się zastanawiasz czy się nie chwyciło go źle i czy to nie wyje przez ciebie bo na ranę mu naciskasz, patrzenie na te oczy pełne łez które lecą nawet jak dziecko na ciebie patrzy, bo nie ma już sił płakać.........

Najważniejsze dla mnie że z Adim jest dobrze, w domu mały odsypia, od razu jak położyliśmy go w nosidełku to zasną. Za tydzień mamy wizytę kontrolną. Resztę napiszę jak ochłonę. Nigdy nie sądziłam że oddziały szpitalne jakiekolwiek są tak przepełnione smutku
Elusiek, ja cie doskonale rozumiem... mam takie przeboje juz od miesiaca. i mimo ze jak maly lezal na intensywnej i byl "nacpany" a ja moglam w wygodnym apartamencie nocowac, to wole stanowczo te niewygody teraz - byle jakie lozko dla mnie, mlody na kablach ale mozemy sie przytulac, no i to wieczne budzenie i placz za cycem ja padam, ale mlody ma kogos, kto go ulula jak przypomni mu sie cos zlego... albo jak wroci z jakichs nieprzyjemnych badan.
wiem, ze kolejne operacje beda gorsze, bo mlody bedzie wiecej kojarzyl...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 17:23   #670
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Elusiek rozkleił mnie twój post Tak szkoda cierpiącego dzieciaczka... Ale najważniejsze, że wszystko zostało usunięte...

Axell straszne, że dziecko zmarło... Ale czy papierosy były przyczyną??

Tak piszecie o tych chustach.... Ja nie mam
Podobno wszystko nawalilo. Kilka ttg ratowania na nic

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

Niech mi mlooda zasnie tyyle do zrobienia.

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 17:48   #671
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1

Elusiek biedny Adi Teraz już musi być lepiej

Motylek no w końcu znaleźli przyczynę! Super!

Joasia GRATULACJE!

Nuna u nas melduja przy rejestroeaniu dziecka. W ogóle myślałam że to to samo meldowanie i rejestrowanie

Pozdrowienia z laweczki z parku przepiękna dziś pogoda
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 18:16   #672
nuna2
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny;* Też mi się wydaje, że dziecko przy matce automatycznie. wiem, że pesel powinien być w poniedziałek

cloche nie chce sobie tego nawet wyobrażać....

Kurcze mała mi się nie budzi o stałych porach, przez co czasem muszę ją wybudzać do kąpieli... Dziś też trzeba będzie
Stary 2013-07-02, 18:18   #673
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

wróciliśmy ze szczepienia.. ale mała odstawiła cyrk pani dr ją pochwaliła, przybrała ponad 1300 g w niecały miesiąc.
Czerwone krosty to nie skaza białkowa a podobno alergia kontaktowa z potówkami.

Cytat:
Mowilam wam o dwoch laskach palacych w ciazy.. Jedna urodzila sn zdrowe dziecko. Druga urodzila chore. Dzis zmarlo.

Biedne, biedne malenstwo
Nie ma reguły, ja jestem dziecko zaawansowanej palaczki i co ? i nic... urodziłam sie mała a innych defektów nie mam. (podobno )

Cytat:
Dziwyczyny, dzisiaj przez cc urodził się mój syn Jaś 57 cm, 4030 g ledwo żyje, było ciężko...
Odezwę się na dniach
gratulacje !!! zdrowia dla maluszka !

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
wie któraś czy można brać chrom podczas kp? chyba jestem uzależniona od słodyczy i nie potrafię sobie odmówić niczego a co za tym idzie waga stoi w miejscu - 6 kg zostało, nie mam silnej woli niestety
a działa na Ciebie chrom? na mnie ni w cholerę. Właśnie zajadam rodzynki w czekoladzie i zawsze sobie mówie "to ostatnia"
też mam 6 kg do zrzucenia... w sumie to mam 8 ale już odliczyłam 2 kg na piersi pełne mleka.
Stary 2013-07-02, 18:22   #674
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-V

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
wróciliśmy ze szczepienia.. ale mała odstawiła cyrk pani dr ją pochwaliła, przybrała ponad 1300 g w niecały miesiąc.
Czerwone krosty to nie skaza białkowa a podobno alergia kontaktowa z potówkami.

Nie ma reguły, ja jestem dziecko zaawansowanej palaczki i co ? i nic... urodziłam sie mała a innych defektów nie mam. (podobno )

gratulacje !!! zdrowia dla maluszka !

a działa na Ciebie chrom? na mnie ni w cholerę. Właśnie zajadam rodzynki w czekoladzie i zawsze sobie mówie "to ostatnia"
też mam 6 kg do zrzucenia... w sumie to mam 8 ale już odliczyłam 2 kg na piersi pełne mleka.
No wlasnie.. Raz sie uda a raz nie.. Eh..

Mloda placze i marudzi cholera wie o co. Niby przysypia ale co chwile się wybudza..

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-07-02, 18:24   #675
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Odezwę się na dniach
Gratulacje !!!
W końcu się doczekaliście

Cytat:

Biedne, biedne malenstwo

To straszne

Cytat:
U nas meldują automatycznie.

---
Cześć
Wróciliśmy niedawno ze spaceru, teraz W. próbuje zasnąć a ja mam chwilę

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2013-07-02 o 18:25
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 18:33   #676
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Nie, ja w końcu nie daję Delicolu bo u mnie raczej nie jest to nietolerancja laktozy, ale akurat chciałam zacząć dawać za namową koleżanki, która dawała od 1 tc, a nie pediatry.
Ja w końcu daję probiotyk Biogaię i Sab Simplex

Generalnie jestem wykończona i nie poznaję własnego dziecka. Od wczoraj generalnie zachowuje się co chwila jak głodne i po przystawieniu do piersi ssie przez chwilę. Później niby zasypia, ale raczej też na niedługo.
Uspokaja się tylko na rękach, ale bywa, że nawet na rękach w jednej pozycji po jakiś 15 min się nudzi i kombinujemy inną.
Kolki raczej to nie są bo jednak jak są kolki to jest pisk, a teraz to raczej taki zwykły płacz.
Próbowaliśmy dawać mu smoczek, ale wypluwa.
W każdym razie najgorzej, że ja po prostu nie wiem o co mu chodzi, bo gdyby chociaż leżąc na klatce mojej czy TŻ'ta zasypiał, ale on się nawet tam uspokaja zazwyczaj na 20 min i znów coś nie tak.
Najjdłużej to spał przy cycku i na spacerze.
Generalnie jestem zdezorientowana i zmęczona.

I zastanawiam się jak Wy sobie dajecie radę jak TŻ'towie są w pracy. Ja dziś i wczoraj gdyby nie TŻ to chyba bym nic nie zrobiła.

p.s. czy wasze dzieci tez już podnosiły główkę w tym wieku? ( 18 dni) i trzymały na przedramionach?
Bo ja nie wiem czy to prawidłowe, a on ją normalnie w powietrzu trzyma
Mój synek już od dawna wydaje mi sie ze od poczatku dźwiga główke i utrzymuje ją w powietrzu nie wiem dokładnie ile czasu potrafi utrzymać a ma 4i pół tygodnia Myśle ze to jak narbardziej prawidłowe, znaczy ze dzidzius jest silny i dobrze sie rozwija

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Okres już? Ile Zu ma??? Bo ja się tak zastanawiam właśnie po jakim czasie do mnie@ zawita jak karmie piersią???

PYTANKO:
Dziewczyny ile po porodzie jeszcze z Was leciało???
Jutro mija 4 tygodnie a ja nadal przy podcieraniu mam jakiś śluz z krwią albo zabrudzoną delikatnie podpaskę.
Nie pamiętam jak to już było przy chłopcach.

No i jeśli minęły te 4 tyg, ja nie byłam nacinana ani szyta to kiedy mogę się poprzytulać z mężem??:-P

Mi dopiero dzis sie skończyło oczyszczanie (w piatek bedzie 5 tyg od porodu)

Storczykomaniaczka : 25

Edytowane przez Innocence_89
Czas edycji: 2013-07-02 o 18:31
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 18:47   #677
Magiusa
Zakorzenienie

ej, bede złośliwa

http://www.makelifeeasier.pl/gotowan...to-truskawkowe

mamy na co czekać

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2013-07-02, 18:54   #678
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Gratulacje !!!
W końcu się doczekaliście

To straszne

U nas meldują automatycznie.

---
Cześć
Wróciliśmy niedawno ze spaceru, teraz W. próbuje zasnąć a ja mam chwilę
Justi- no ta kieszonka wydaje sie nsjlateiejsza
Magiusa- ładnie Ci mały przybiera. Ja kupiłam delicol ale tez na razie nie podaje.. Mały sie prezy i marudzi przy baczkach i kupkach, ale może tak musi być czasem mu pomagam-zginam mu nóżki, robimy rowerek.. Chyba mu to troszke ulgę przynosi

Karolina- dobrze ze w końcu kupka poszła

Color- a próbowałas dać małemu swoje mleczko z butli ?

Cloche- wy to sie wyneczycie często o Was myśle.. Florek ma dzielna mamę.. I on tez jest dzielny i silny
---
U nas mały dzisiaj dokazuje od 14 marudzil, ciagle chciał cyca i spał na nim, a jak odchodzilam to budził sie po 5min.. Teraz w końcu śpi od 19 na mnie na brzuszku.. Wiec ruszyć sie nie mogę a naczynia czekają na zmuwanie

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 19:02   #679
komiksowa
Raczkowanie

Ja sie dzisiaj cieszylam ogromnie, jak zobaczylam na wadze +120 gram. Ale polozna mnie szybko zgasila, bo do wagi urodzeniowej brakuje jeszcze 140 gram. Zapodaalam butle mm. Tatus szczzesliwy, ze.mogl nakarmic syna.

Joasia serdeczne gratki!

A moj piskulec nie polubil chusty. Nie mam sily na drugie podejacie na rie.
Axella smutna ta historia. Jesli to wina papierosow, to mam nadzi, ze matkaa gleboko przemysli sprawe.

Umylam Mlodemu wloski Babydreamem i takka piekna czupryna mu aiezrobila.
Stary 2013-07-02, 19:03   #680
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze mała mi się nie budzi o stałych porach, przez co czasem muszę ją wybudzać do kąpieli... Dziś też trzeba będzie
Ja już nie wybudzam tylko akurat ostatnio robimy tak, że wracamy ze spaceru prosto na kąpiel
Cytat:
ja urodziłam się średniej wagi - 3300 chyba, moi bracia co jeden to więksi i też z nami ok... na szczęście (ale to oczywiście nie oznacza, że popieram palenie w ciąży)

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 19:04   #681
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość

Podziwiam, że sobie nie umiesz odmówić bo ja się tak boję, że małej zaszkodzi, że ze słodyczy to zjadłam kilka razy maluśki kawałek piernika domowego. Tak to krakersy i wafle ryżowe a Tż czekoladę. W sumie może tez dlatego został mi tylko 1kg.

Cytat:
Ciesz się puki śpi bo moja jak miała tyle co Julka też spała i jakoś jej się zmieniło. Stanowczo wolałam jak spała niż jak wrzeszczy dniami i nocami.

Laura

Stary 2013-07-02, 19:07   #682
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

Bolą mnie kości, piersi jest mi mdło a nic takiego nie jadłam. Na dodatek znów zatkało mi ucho.... od 4 dni próbowałam kropel do rozpuszczania woskowiny i d***.... A laryngolog pojechał na urlop do 8 lipca.

Na dodatek czuję się między młotem a kowadłem=> teściowa.

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Nuna u nas melduja przy rejestroeaniu dziecka. W ogóle myślałam że to to samo meldowanie i rejestrowanie
ja też

Cytat:
ej, bede złośliwa

mamy na co czekać
po co czekać truskawki i czekoladę jem namiętnie. póki co to po kalafiorze było trochę marudzenia, ale tak to mały pozwala mi na nietrzymanie diety
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 19:13   #683
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Mój smyk też nie chciał dać się zamotać pierwszy raz a ja byłam strasznie zła aż mi się wyć zachciało teraz już jest lepiej, dziś i wczoraj zamotałam bez pomocy smoczka nawet spróbuj po karmieniu albo jak jest już śpiący

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Cytat:
Podziwiam, że sobie nie umiesz odmówić bo ja się tak boję, że małej zaszkodzi, że ze słodyczy to zjadłam kilka razy maluśki kawałek piernika domowego. Tak to krakersy i wafle ryżowe a Tż czekoladę. W sumie może tez dlatego został mi tylko 1kg.
my wyszliśmy ze szpitala w środę a w niedzielę dostałam pudełko ptasiego mleczka wchłonęłam w ciągu 3 dni ciasto jadłam też bardzo szybko w szpitalu miałam ciasteczka zbożowe z biedrony i teraz za każdym razem je kupuję
Cytat:
ej, bede złośliwa

mamy na co czekać
oj tam złośliwa, wczoraj zjadłam kilogram truskawek, były boskie

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Justi- no ta kieszonka wydaje sie nsjlateiejsza
bo jest prościutka, jak Bartek współpracuje to zamotanie trwa momencik

Mój synuś zasnął sam w łóżeczku oczywiście w kokonie, a jakże

Stary 2013-07-02, 19:14   #684
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
---
U nas mały dzisiaj dokazuje od 14 marudzil, ciagle chciał cyca i spał na nim, a jak odchodzilam to budził sie po 5min.. Teraz w końcu śpi od 19 na mnie na brzuszku.. Wiec ruszyć sie nie mogę a naczynia czekają na zmuwanie
No mam to samo, tylko od godziny 9 rano. Z 2ma przerwam. jeen sen od 12:30 do 13:30, drya przerwa od 14:00 do około 15:30 ( nie spał za duzo ale że był w noidełku bo pojechaliśmydo pediatry to troche pospał.
A teraz od 18:00 spi ale pewno dlatego że zasnął na rogalu przy karmieniu i go wyjątkowo nie odłożyłam więc też śpi prawie na mnie.
Za chwile kąpiel ( i tak przeciągneliśmy więc bedzie pobudka)

Cytat:
.
Ja od 3 dni jem 1 ptasie mleczko dziennie no i biszkopty od początku.

Ale śmieszne są te woreczki na mocz, ledwo jajka przecisneliśmy

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2013-07-02, 19:16   #685
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość

moja pierwszy raz też beczała, dodatkowo motałam chyba 10 minut.. ale się nie zniechęciłam i teraz chusta to jedyne zbawienie. Trening czyni mistrza

Dziewczyny myślę nad kreacją na chrzciny przydałaby się jakaś kiecka kopertowa albo rozpinana z przodu na guziczki w jasnym kolorze. I oczywiście nic nie umie znaleźć
Stary 2013-07-02, 19:19   #686
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Spi! Zribilam naczynia, podłogi i kolacje

Chustujace-mi mloda z "kieszonki" prawoe wyleciala, te wiazanie kangur i panda to cos dla mnie. Ale Wykle wybieram pandw. kocham chuste dzis mloda w niej spala caly spacer. Jedyny minus to ze ona mega greje i mam mokry brzucho potem.
Aaa.. Mialam pisac co mi moje dziecie zrobilo lezala u mnie ma brzuszku i wkurzona odepchnela sie nogami.. Tak mocno ze na jakies 2-3cm rozeszla mi sie blina i ropieje/krwawi.. Odkazam itd ale chyba bede musiala do hina bo widac miesko. A tak ladnie juz bylo

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-07-02, 19:20   #687
puchatkowa
Zakorzenienie

Z tego co pamiętam z nadrabiania: Vil Przemuś słodko wygląda w tym szlafroczku Salviae Kubuś ma świetną minkę na tym zdjęciu Paulinka_22 śliczna Twoja córcia

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
I oficjalnie chciałam oznajmić, że ,moja Matylda od soboty jest Matyldeuszem. W sumie od soboty słyszałam "jaki piękny chłopczyk" jakieś 20 razy mimo rózowych sweterków, getrów w gorszki etc. W sobotę i niedzielę jesczez wyprowadzałam ludzi z błędu, a dziś już mi się nie chciało i tylko dziękowałam
U nas tak było na spacerze wczoraj - fakt, że wózek mamy szaro-granatowo-czarny, ale w środku Mała w różowym wdzianku otulona kocykiem w kolorowe kropki ale z przewagą różu. Spotykamy sąsiadów, każdy zainteresowany nowym dzieckiem. I po kolei po zajrzeniu do wózka pytanie "chłopak czy dziewczynka?"

Cytat:
My w koncu do pediatry idziemy dopiero dzis wiec zapytam o ten delicol. Sama jestem ciekawa czy np.dzieki temu ze rozbija ta laktoze moze byc lepszy bo to moje dziecie dalej sie prezy. Moze to i kolki nie sa ale liczylam na dzialanie gdzie prezen bedzie prawie 0 i tylko baczki i kupki a mamy tych prezen i stekniec sporo.
Ja też liczyłam na to, że po delicolu prężeń nie będzie tylko bączki i kupki. Niestety u nas nadal Mała tak się pręży, że w dzień to jeszcze jakoś przejdzie bez ryku ale na noc nie ma bata. Czyli jak dla mnie to kolki typowe. No nic póki co jest ciut lepiej z tym delicolem bo bez niego w weekend to był ryk od 14 do 1 w nocy. A w piątek idziemy do lekarza to zobaczymy co doradzi. Z tego co czytałam Twoja lekarka zaleciła odstawienie wszystkich specyfików na kolki Mam nadzieję, że mojej to do głowy nie przyjdzie.

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
Wróciliśmy z Adim po operacji, już po przepuklinie wodniaka też się pozbyli. To były najgorsze dni w moim życiu. Powiem wam tylko jedno nie ma nic gorszego jak patrzenie jak wasze dziecko wije się z bólu, ryczy po operacji bo zostało wybudzone ze śpiączki i nie wie co się dzieje, ta godzina i 15 minut czekania pod blokiem operacyjnym na niego, zaglądnie do każdego łóżka przejeżdżającego czy napewno nie ma tam waszego dziecka, noc kiedy budzi się co 30 minut z rykiem niewyobrażanie głośnym i pełnym bólu a ty się zastanawiasz czy się nie chwyciło go źle i czy to nie wyje przez ciebie bo na ranę mu naciskasz, patrzenie na te oczy pełne łez które lecą nawet jak dziecko na ciebie patrzy, bo nie ma już sił płakać.........

Najważniejsze dla mnie że z Adim jest dobrze, w domu mały odsypia, od razu jak położyliśmy go w nosidełku to zasną. Za tydzień mamy wizytę kontrolną. Resztę napiszę jak ochłonę. Nigdy nie sądziłam że oddziały szpitalne jakiekolwiek są tak przepełnione smutku
Elusiek bardzo mi przykro, że tyle musiał Adi wycierpieć a przy tym i Ty patrząc na cierpienie swojego dziecka Mam nadzieję, że oboje szybko o tym zapomnicie.

Cytat:
Odezwę się na dniach
Joasiu nareszcie! Serdeczne gratulacje

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-02, 19:23   #688
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Ale śmieszne są te woreczki na mocz, ledwo jajka przecisneliśmy
ja nie zakładałam na jajka

Cytat:
moja pierwszy raz też beczała, dodatkowo motałam chyba 10 minut.. ale się nie zniechęciłam i teraz chusta to jedyne zbawienie. Trening czyni mistrza

Dziewczyny myślę nad kreacją na chrzciny przydałaby się jakaś kiecka kopertowa albo rozpinana z przodu na guziczki w jasnym kolorze. I oczywiście nic nie umie znaleźć
a Ty jaką masz chustę??

ja też się powoli rozglądam... niby mam kieckę ale nie wiem czy w piersiach się dopnę no a po drugie nie da rady w niej nakarmić...

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
Spi! Zribilam naczynia, podłogi i kolacje

Chustujace-mi mloda z "kieszonki" prawoe wyleciala, te wiazanie kangur i panda to cos dla mnie. Ale Wykle wybieram pandw. kocham chuste dzis mloda w niej spala caly spacer. Jedyny minus to ze ona mega greje i mam mokry brzucho potem.
Aaa.. Mialam pisac co mi moje dziecie zrobilo lezala u mnie ma brzuszku i wkurzona odepchnela sie nogami.. Tak mocno ze na jakies 2-3cm rozeszla mi sie blina i ropieje/krwawi.. Odkazam itd ale chyba bede musiala do hina bo widac miesko. A tak ladnie juz bylo

nie znam pandy

jak Ty ją zamotałaś, że prawie wypadła? to przecież niemożliwe

też mam mokry brzucho

Stary 2013-07-02, 19:24   #689
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
po co czekać truskawki i czekoladę jem namiętnie. póki co to po kalafiorze było trochę marudzenia, ale tak to mały pozwala mi na nietrzymanie diety
Zazdroszczę! U nas przez te prężenia i ryk boję się spróbować cokolwiek i właściwie mało co jem.
Boję się zjeść zwykły jogurt czy jabłko a co dopiero truskawki czy czekoladę

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Mój synuś zasnął sam w łóżeczku oczywiście w kokonie, a jakże
Justi w ten kokonik to zawijasz tak jak na filmiku "najszczęśliwsze niemowlę w okolicy"? Zastanawiam się czy na moją by to podziałało jakoś na ten brzuszek.

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 19:24   #690
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny;* Też mi się wydaje, że dziecko przy matce automatycznie. wiem, że pesel powinien być w poniedziałek

cloche nie chce sobie tego nawet wyobrażać....

ja nie wybudzam bo jest wrzask i położna też mówiła 'a pani by chciala zeby ja obudzono i wsadzono do wody' więc kąpiemy się między 19 a 22 jak wypada, ale po kąpieli zawsze przyciemniamy pokój, przyciszamy muzykę i robimy noc
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości