|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 9,09% |
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
2 | 6,06% |
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
0 | 0% |
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
2 | 6,06% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
14 | 42,42% |
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
2 | 6,06% |
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-V
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#662 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
JustynaG moja też jadła, ulewała, czasem aż wymiotowała ale chciała z powrotem cyca... polozna mówiła spróbować ze smokiem, bo może chce possać a nie głód. I ulewa mniej
![]()
#663 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
tylko moja jak dostanie smoka to pózniej nie ssa piersi zeby jesc tylko zeby sobie possac jak smoka i jest głodna.
#664 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może inne dziewczyny niech co doradzą. ![]() Dziewczyny czy dziecko trzeba meldować, czy jest meldowane automatycznie??
![]() |
#665 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podejmujemy kolejna próbę ze smokiem bo Młody płacze bez przyczyny...mimo, że na rękach. Może sie uda.
![]() |
#666 |
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Joasia ogromne gratulacje
![]() Karolina czyli brzusio na kupkę go tak męczyl. Moja mnie dziś odkupiła całą bo dawałam jej pić bez pampersa. Nuna u nas nie trzeba. Przy rejestracji urząd wysyła do gminy i jak wyrabiają pesel to autonatycznie melduja Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#667 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do meldowania to u mnie automatycznie przy matce.
![]() |
#668 |
Wtajemniczenie
|
a co do prężenia przy jedzeniu to gdzieś wyczytałam że wtedy trzeba jeszcze mocniej tulić dziecko do cyca i.. pomogło, prężył, stękał i nagle spokój, jadł sobie powoli, a teraz zasnął, ciekawe jak będzie przy usypianiu po kąpieli
![]() uciekłam dziś z małym przed burzą, jak się rozhulało tak biegiem z wózkiem do domu ![]() wie któraś czy można brać chrom podczas kp? chyba jestem uzależniona od słodyczy i nie potrafię sobie odmówić niczego a co za tym idzie waga stoi w miejscu - 6 kg zostało, nie mam silnej woli niestety ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#669 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiem, ze kolejne operacje beda gorsze, bo mlody bedzie wiecej kojarzyl... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#670 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Niech mi mlooda zasnie ![]() Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#671 |
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Elusiek biedny Adi
![]() ![]() Motylek no w końcu znaleźli przyczynę! Super! Joasia GRATULACJE! Nuna u nas melduja przy rejestroeaniu dziecka. W ogóle myślałam że to to samo meldowanie i rejestrowanie ![]() Pozdrowienia z laweczki z parku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#672 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny;* Też mi się wydaje, że dziecko przy matce automatycznie. wiem, że pesel powinien być w poniedziałek
![]() cloche nie chce sobie tego nawet wyobrażać.... ![]() Kurcze mała mi się nie budzi o stałych porach, przez co czasem muszę ją wybudzać do kąpieli... Dziś też trzeba będzie ![]()
#673 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
wróciliśmy ze szczepienia.. ale mała odstawiła cyrk
![]() Czerwone krosty to nie skaza białkowa a podobno alergia kontaktowa z potówkami. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() też mam 6 kg do zrzucenia... w sumie to mam 8 ale już odliczyłam 2 kg na piersi pełne mleka.
![]() ![]() |
![]() |
#674 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-V
Cytat:
Mloda placze i marudzi cholera wie o co. Niby przysypia ale co chwile się wybudza.. Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#675 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() ![]() ![]() W końcu się doczekaliście ![]() Cytat:
![]() Cytat:
--- Cześć ![]() Wróciliśmy niedawno ze spaceru, teraz W. próbuje zasnąć a ja mam chwilę ![]() Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-07-02 o 18:25 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#676 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
Edytowane przez Innocence_89 Czas edycji: 2013-07-02 o 18:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#677 |
Zakorzenienie
|
ej, bede złośliwa
http://www.makelifeeasier.pl/gotowan...to-truskawkowe mamy na co czekać ![]()
#678 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Magiusa- ładnie Ci mały przybiera. Ja kupiłam delicol ale tez na razie nie podaje.. Mały sie prezy i marudzi przy baczkach i kupkach, ale może tak musi być ![]() Karolina- dobrze ze w końcu kupka poszła Color- a próbowałas dać małemu swoje mleczko z butli ? Cloche- wy to sie wyneczycie ![]() --- U nas mały dzisiaj dokazuje od 14 marudzil, ciagle chciał cyca i spał na nim, a jak odchodzilam to budził sie po 5min.. Teraz w końcu śpi od 19 na mnie na brzuszku.. Wiec ruszyć sie nie mogę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#679 |
Raczkowanie
|
Ja sie dzisiaj cieszylam ogromnie, jak zobaczylam na wadze +120 gram. Ale polozna mnie szybko zgasila, bo do wagi urodzeniowej brakuje jeszcze 140 gram. Zapodaalam butle mm. Tatus szczzesliwy, ze.mogl nakarmic syna.
Joasia serdeczne gratki! A moj piskulec nie polubil chusty. Nie mam sily na drugie podejacie na rie. Axella smutna ta historia. Jesli to wina papierosow, to mam nadzi, ze matkaa gleboko przemysli sprawe. Umylam Mlodemu wloski Babydreamem i takka piekna czupryna mu aiezrobila. ![]()
#680 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#681 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciesz się puki śpi bo moja jak miała tyle co Julka też spała i jakoś jej się zmieniło. Stanowczo wolałam jak spała niż jak wrzeszczy dniami i nocami.
![]() |
#682 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#683 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- bo jest prościutka, jak Bartek współpracuje to zamotanie trwa momencik ![]() Mój synuś zasnął sam w łóżeczku ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#684 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz od 18:00 spi ale pewno dlatego że zasnął na rogalu przy karmieniu i go wyjątkowo nie odłożyłam więc też śpi prawie na mnie. Za chwile kąpiel ( i tak przeciągneliśmy więc bedzie pobudka) Cytat:
![]() Ale śmieszne są te woreczki na mocz, ledwo jajka przecisneliśmy ![]()
![]() |
#685 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny myślę nad kreacją na chrzciny ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#686 |
Zakorzenienie
|
Spi! Zribilam naczynia, podłogi i kolacje
![]() Chustujace-mi mloda z "kieszonki" prawoe wyleciala, te wiazanie kangur i panda to cos dla mnie. Ale Wykle wybieram pandw. kocham chuste ![]() Aaa.. Mialam pisac co mi moje dziecie zrobilo ![]() ![]() Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#687 | ||||
Zakorzenienie
|
Z tego co pamiętam z nadrabiania: Vil Przemuś słodko wygląda w tym szlafroczku
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#688 | ||
Zakorzenienie
|
ja nie zakładałam na jajka
![]() Cytat:
![]() ja też się powoli rozglądam... niby mam kieckę ale nie wiem czy w piersiach się dopnę no a po drugie nie da rady w niej nakarmić... ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
![]() jak Ty ją zamotałaś, że prawie wypadła? ![]() ![]() też mam mokry brzucho ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#689 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boję się zjeść zwykły jogurt czy jabłko a co dopiero truskawki czy czekoladę ![]() Justi w ten kokonik to zawijasz tak jak na filmiku "najszczęśliwsze niemowlę w okolicy"? Zastanawiam się czy na moją by to podziałało jakoś na ten brzuszek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:52.