|
|
#661 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Bitwa o dom
Cytat:
![]() Pewnie `pozbyli się` większości rzeczy jak zwęszyli, że komornik ich za tyłek łapie. |
|
|
|
|
|
#662 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;46101395]Od razu mi coś śmierdziało. Który tonący idzie sobie beztrosko do programu, który zajmuje 100% czasu i pitoli z uśmiechem na ustach do kamery, że przetrwają bo się bardzo kochają.
![]() Pewnie `pozbyli się` większości rzeczy jak zwęszyli, że komornik ich za tyłek łapie.[/QUOTE] Ładne kwiatki wychodzą No Ania pewnie będzie zmuszona spać w salonie, liczyłam że będzie mogła sobie wygospodarować jakiś mały pokój tak jak w poprzedniej serii zrobił ojciec dwóch córek. Ale tam to raczej nie ma szans. |
|
|
|
|
#663 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ogólnie bardzo mi się ten pomysł podobał. I nie była to klitka jak u tego ojca
|
|
|
#664 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeżeli nie zależy jej na salonie to może postawi tam jakąś ściankę i będzie miała mini pokoik. Wtedy będzie miała zamiast salonu mały pokój do siedzenia albo kuchnie z jadalnią i jak będą chciały posiedzieć razem to po prostu przy stole. Zobaczymy co wykombinuje.
|
|
|
|
|
|
#665 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;46105925]Ale wtedy mieli chyba kuchnię jako osobne pomieszczenie, a nie łączoną z salonem.
Jeżeli nie zależy jej na salonie to może postawi tam jakąś ściankę i będzie miała mini pokoik. Wtedy będzie miała zamiast salonu mały pokój do siedzenia albo kuchnie z jadalnią i jak będą chciały posiedzieć razem to po prostu przy stole. Zobaczymy co wykombinuje. [/QUOTE]fakt, oni mieli osobną kuchnię..
|
|
#666 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Tutaj albo salon z kuchnią, albo pokoik i jadalnia z kuchnią, mam wrażenie. |
|
|
|
|
|
#667 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo fajny program, ale rzeczywiście te łzawe historie są dobijające. Jednak lubię sobie popatrzeć jak remontują i dekorują mieszkania.
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#668 |
|
Rozeznanie
|
Nie wiem czy dotarłyście do tej informacji, ale Mikołajczykowie z poprzedniej edycji od czasu zakończenia programu zaczęli zawodowo zajmować się stylizacją wnętrz.
Mają nawet sporo zamówień i choć nie wszystkie ich projekty do mnie trafiają, to muszę przyznać, że oboje mają w sobie tę smykałkę do designu. Fajnie, że choć nie wygrali mieszkania, to program pomógł im się rozkręcić w tej kwestii, bo z tego co mówili, od dawna marzyli, żeby zająć się projektowaniem na poważnie, ale zdawali sobie sprawę, że będzie im się ciężko wybić ot tak. Bardzo ich lubiłam i uważam, że to oni najpełniej zasługiwali na tę wygraną, jeśli nie brać pod uwagę historii rodzinnych, a tylko i wyłącznie urządzone wnętrza. Właśnie zabieram się za nadrabianie tej edycji. Ciekawe, czy mnie ktoś zaskoczy
|
|
#669 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
|
|
#672 |
|
Konto usunięte
|
Super informacja bo byli najlepsi ze wszystkich, moim zdaniem.
|
|
|
|
|
#673 |
|
Rozeznanie
|
Z łatwością można ich znaleźć na FB. Wystarczy wpisać imiona i nazwisko z nazwą programu
.Widać tam kilka tych projektów, jest nawet mały wywiad dla jakiejś lokalnej telewizji chyba, gdzie dzielą się wrażeniami z tego, co zmieniło się po programie. Tak jak mówię, nie wszystko bym kupiła, co proponują, ale mają w sobie to coś, co wyróżnia ich wnętrza i za to ich cenię. Trochę drażni mnie to wpychanie prawie wszędzie cegły i drewna, no ale Magda ma taki styl i to jest dla niej charakterystyczne .Uważam w całej rozciągłości, że to do nich powinno należeć zwycięstwo w tej bitwie. Ale jak wiemy TVN kiedyś stworzył "Wybacz mi" i od tego czasu płynie nieustannie na fali ludzkich dramatów. ![]() Wystarczy spojrzeć na tę edycję. Obejrzałam jak na razie dwa odcinki, a już były pożary, powodzie, komornik, rodzina w Kazachstanie... Czekam na porwanie siostry ciotecznej przez kosmitów .Ewa i Kamil byli sympatyczni, mieszkanie zrobili ładne... Ale właśnie - tylko ładne. Dla mnie za mało na wygraną. Choć designerką nie jestem.
|
|
#674 |
|
Rozeznanie
|
Tu jeszcze w temacie filmik, jaki znalazłam z pierwszym "poprogramowym" projektem Magdy i Pawła.
|
|
#675 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę nadrobić wątek, bo dopiero zdążyłam obejrzeć wszystkie odcinki BoD, jakie wyszły do tej pory, ale na szybko napiszę, co sądzę o uczestnikach
Marta G "Kocica"- tragedia, brwi plemniczki i jej "seksapil" mnie porażają. Jak pokazywali jej historię w castingach, jak ma dwie nastoletnie córki i po nieudanym związku spotkała miłość swojego życia, to jakoś mi się skojarzyło, że ten jej facet to może pedofil i poleciał na jej córki, a nie na nią, bo ona jest zdecydowanie odpychająca , co za dużo, to niezdrowo xD może trochę przesadziłam, no ale miałam takie skojarzenie Marta i Krystian "Żołnierze"- bardzo dobrze, że odpadli, ta dziewczyna była dla mnie odpychająca, jakoś się strasznie rządziła i kłóciła jak przekupka z bazaru Krysia i Arek- bardzo mi przykro, że odpadli, mieli dwa bardzo dobre pomieszczenia i nie rozumiem, czemu jedno gorsze już przekreśliło ich plany. Moim zdaniem Dima powinien odpaść Joanna i Dima- czy oboje rodzice Dimy to Polacy? On ma ewidentnie wschodnie rysy twarzy, a jego dziewczyna rzeczywiście jest jak jakaś przydżumiona, sprawia wrażenie, jakby uciekła z zakonu, ma te oczka takie maślane, trudno mi to opisać, ale jest w niej coś dziwnego. Ich przedpokój to była jakaś tragedia, to oni powinni odpaść za karę za te naiwne rysuneczki na ścianie _-_ Agnieszka i Łukasz z domku nad jeziorem- od początku same tragedie. Mieszkali nad jeziorem i zdziwienie, że mieli dwa razy powódź. Zamontowali sobie kominek i zdziwienie, że mieli pożar. Teść miał przywieźć jakąś niespodziankę na przyczepce i zdziwienie, że się połamało. Czy ci ludzie nie umieją nic przewidzieć? Mieszko i Karolina- na razie są dla mnie faworytami, co oznacza, ze pewnie niedługo odpadną Trochę nie rozumiem, jak wieloosobowe rodziny, jak np. Beata i Piotr mają zamiar się pomieścić w takim mieszkaniu
|
|
|
|
|
#676 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na dobrą sprawę powinniśmy zlikwodować kuchnie gazowe - tyle ognia. Ja też powinnam usłyszeć, że to było do przewidzenia, że mi się kuchnia spaliła, bo olej na frytki się zapalił? Takie rzeczy nie są do przewidzenia..
|
|
|
#677 |
|
Zakorzenienie
|
Masz rację, nie wiadomo, czy to była ich wina, ale mieszkali w jakimś domku wędkarskim, który nie był przystosowany do mieszkania, więc możliwe, że ten budynek też nie nadawał się do instalowania w nim kominków i z tego powodu mieli pożar
|
|
|
|
|
#678 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#679 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co nie zmienia faktu, że samo posiadanie kominka (a o tym pisala esfira - nie poruszyła kwestii stawiania go przez osobę niekompetentną) nie jest równoznaczne z pożarem.
Za wolność naszą i Waszą! 11.11.2013 Edytowane przez lapida Czas edycji: 2014-04-21 o 23:06 |
|
|
|
|
|
#680 |
|
Zakorzenienie
|
Póki się odcinek nie zaczął: http://pl.wikipedia.org/wiki/Bitwa_o_dom ciekawe jak ta tabelka się ma do rzeczywistości
|
|
|
#681 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde, złym człowiekiem może jestem, ale chciałabym, żeby Dima dziś odpadł
|
|
|
|
|
#682 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#683 |
|
Zakorzenienie
|
Te wnetrza są lipne. A Dima wiedzie prym. Niestety na balkonie spodziewam sie koguta z kazachstanu, ktory bedzie nawiązywal do tamtejszej wsi i przy okazji bedzie budzil cale osiedle
|
|
#684 |
|
Zakorzenienie
|
niestety to już chyba jego czas na odejście
|
|
|
|
|
#685 |
|
Zakorzenienie
|
Mam ogromną nadzieję, że to już jego pora, nie ścierpię kolejnego rozczulania się nad Kazachstanem....
Idę po picie, otwieram chipsy i czekam na seans ![]() Jaka tu logika? Ktoś w tym tyg wyda kasę na kuchnię, rozgrzebie ją i odpadnie na balkonie??
Myśl, co potrafisz zrobić z tym co masz. Edytowane przez exist_ Czas edycji: 2014-04-23 o 21:34 |
|
|
|
|
#686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie chce byc niemila ale niech dima zabiera ta niewiaste wątpliwej urody i niech podązają szlakiem pt wszystkie drogi prowadzą do kazachstanu
|
|
|
#687 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też dopiero za godzinę obejrzę, albo nawet jutro
|
|
|
|
|
#688 |
|
Zakorzenienie
|
Taaaak, stawiajmy mebelki, pufki, drewniane deski na niezadaszonym, niezabudowanym balkonie....
|
|
|
#689 |
|
Konto usunięte
|
Jeszcze jeden seksistowski tekst tego bubka i poerwszy raz w zyciu cisnienie skoczy mi na tyle, ze bede miala za wysokie.
|
|
|
|
|
#690 |
|
Zakorzenienie
|
No to Dyma jak nic nie poleci...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:00.

.