![]() |
#661 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
witam sobotnie
![]() u nas straszny upał- siedzę i się pocę normalnie ![]() zaraz przyjadą do nas znajomi z córeczką półroczną a po południu mamy jechać na grilla miłego dnia dziewczynki
#662 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nas dzis czeka misja umyć stary samochod i wypicować do sprzedaży. Ktoś pisał, żebym dała znać jak z użytkowaniem Opla Zafiry więc ok 3 tygodni już jeździmy i jest ok - nie mam prawa jazdy więc moge jedynie z perspektywy pasażera napisać. TŻ będzie wstawiał do niego gaz po przejrzeniu forów internetowych i z zapałem wycieczkowych doszedł do wniosku, że będzie dużo taniej. Nie pisałam, odnośnie tych wyprysków - bo czytałam, że kilka dziewczyn ma na dekolcie i ramionach ja poszłam do dermatologa i okazało, się, że mam łojotokowe zapalenie skóry i traktuję żalami dermatologicznymi ![]() ![]() Pojawiły mi się też włoski na brzuszku i koło sutków - jestem jakimś zwyrodnialcem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#663 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie wiem czy na forum można wklejać linki, ale spróbuję: http://www.rodzicpoludzku.pl/images/...X_12_2012r.pdf - standard opieki prenatalnej i okołoporodowej. Czas się zacząć szkolić w swoich prawach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#664 |
Zadomowienie
|
hej
![]() ![]() ja myślałam, że u mnie brzucha jeszcze nie widać, w sensie tego ciążowego, bo taki normalny to zawsze ![]() ![]() poza tym było mi bardzo miło, bo się nasłuchałam komplementów, że bardzo ładnie wyglądam i na bank chłopak będzie ![]() Dzisiaj na grilla urodzinowego do koleżanki idziemy ![]() a w ogóle lipiec przestanę lubić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#665 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
![]() Co tam urodzi się, będę kochać, ale po rewelacjach Mezagi obudziła się znów mała nadzieja ![]()
![]() |
#666 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#667 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#668 | ||
Zakorzenienie
|
o taką
![]() http://www.avans.pl/samsung-pralka-s...0w2w,id-143501 Cytat:
![]() U mnie w rodzinie nie było bliźniąt u męża - od strony mamy - były. Męża dziadek jest między innymi z bliźniąt. U nas dochodzi jeszcze fakt, że ja byłam stymulowana - ale po stymulacji miałam jeden pęcherzyk tylko - chyba, że był gdzieś i drugi ale lekarka go nie wypatrzyła ![]() No i teraz po 5 latach bezowocnych starań będzie dwójka za jednym zamachem. Tylko mam na siebie uważać i dbać jeszcze bardziej niż wcześniej ![]() ![]() Cytat:
![]() |
#669 |
Zadomowienie
|
witam jestem.mamusia styczniowa 2013 .. jeszcze niedawno sama siedzialam w poczekalni z rosnacym brzuszkiem .. czas tak szybko leci ... chcialam wam zyczyc bezproblemowych ciaz ... czeka was wspaniala przygoda ... bycie mama zmienia wszystko ... buziaki
![]()
#670 | |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
![]() Pustego jaja plodowego raczej nie "donosilabys" do tego momentu.
![]() |
#671 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
![]() U mnie jeszcze do wytrzymania,ale ma być upał. I dobrze. Bo w tym roku lata jeszcze w sumie nie było. Woda w basenie się grzeje,później dzieciaczki będą korzystać. Ja uwielbiam prezenty wymyślać i kupować ![]() Cytat:
I my też będziemy trzymać kciuki więc musi być dobrze! A powiedz mi miałaś w związku z bliźniętami nasilone dolegliwości ciążowe? Jak się czujesz? Brzuszek masz większy?
![]() |
#672 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#673 | |
Raczkowanie
|
Udane
![]() ![]() Cytat:
![]()
"Pierwsze spotkanie, jak podróż w nieznane. Siedzieliśmy wpatrzeni, tak jak dzieci, które jeszcze nic nie wiedzą..." ![]() ![]() Edytowane przez aira Czas edycji: 2013-07-06 o 10:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#674 |
Zadomowienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Ja uważam, ze książka czy ładny album jest zawsze dobrym prezentem ale ja lubię czytać i dlatego.
Jak byłam mała uwielbiałam robić różne eksperymenty i doświadczenia z fizyki. Książki te mam do tej pory. Są fajne teraz zestawy np. wyhoduj swój własny kryształ itp. Takie "zabawki" mega rozwijają zainteresowania a nie są mega drogie (zwykle koło 30zl). Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#675 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmmm nie wiem jakie to są "normalne" dolegliwości ciążowe więc ciężko mi powiedzieć czy te moje są nasilone ![]() Do 9 tygodnia był spokój - nie miałam żadnych dolegliwości poza ciągłym spaniem i głodem. Takie coś mi odpowiadało ![]() I teraz pomimo, że dzisiaj mam pierwszy dzień 13 tygodnia cały czas czuje się fatalnie - wymiotowałam od rana już dwa razy i kręci mi się w głowie non stop. Z brzuchem tez cięzko ocenić bo ja otyła baba jestem i brzuch cała jestem duża. Ale wydaje mi się, że brzuch mi tak właśnie w 9 tygodniu wyskoczył i rośnie. Jakbyś na mnie popatrzyła to pewnie byś powiedziała, że wyglądam na 4-5 miesiąc. No ale to nie koniecznie ciążowy brzuch a otyłościowy może być. Bluzkę ciążową, którą kupiłam w C&A już wczoraj założyłam i jest na mnie w sam raz ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#676 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]()
![]() |
#677 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#678 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pogoda dziś fatalna, sennie i znów mnie muli...a mam taki bałagan na obydwu piętrach, że boję się wstać sprzed komputera i rozejrzeć krytycznym okiem, nie mówiąc o sprzątaniu ![]() ![]()
![]() |
#679 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale widział zarodek tydzien pozniej na usg przez brzuch, wiec wiele nie stracił. Potem był na genetycznym, którego czesc była dopochwowa. Nawet nie zauważył ![]()
![]() |
#680 |
Raczkowanie
|
A tak poza tym, to ostatnio jakoś bardziej kocham mojego męża, też tak macie? Chwilę go nie ma, a już tęsknię, cały czas bym się przytulała do niego, nie umiem przejść obojętnie koło niego, bo mam go ochotę wycałować...masakra, nie poznaję się, choć zawsze "przylepa" byłam
![]() ![]()
#681 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak nastrój? Troche lepiej? U nas przychodzi pani raz w tygodniu - sprząta i prasuje. To bardzo wygodne, chociaż niestety nie oznacza, ze mozemy zupełnie nie sprzątać ![]()
![]() |
#682 |
Gang Iren
|
Mam tak samo. U mnie to jeszcze jest to,że posprzątam i za kilka godzin jest tak samo jak było czyli: okruchy od chrupek i ciastek,porozwalane ciuchy,książki,zabawki,ja kaś ziemia z doniczki,co sprawka kota,rozsypana karma i poroznoszony żwirek. Więc to taka syzyfowa praca.
#683 |
Zakorzenienie
|
Mąż wrócił w nocy
![]() Teraz pojechał robić passacika bo coś z hamulcami ma a chcemy jechać nad morze nie długo ![]() Dziś mnie wzieło i robimy z mamą placki drozdzowy z porzeczką i ciemny z wiśniami i odrobiną alkoholu ![]() Miłej soboty ![]()
![]() |
#684 | ||
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#685 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#686 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#687 | ||
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dobrze, że torbiel zniknęła. I maluch rośnie jak na drożdżach ![]() A ja się zastanawiam co robić. Wczoraj na wizycie lekarz kazal pokazać się za 4 tyg. To bedzie 14w4d. Nic nie wspominał o genetycznym ani nic takiego. Sama też nie zapytałam, bo i tak mna zakręcili- i badania i karta i wyniki. Siedzialam masę czasu w gabinecie spędzając go na takich ☠☠☠☠☠☠☠ach. I teraz nie wiem, czy isc gdzieś na usg prywatnie, czy zaufać i skoro kazal przyjsc 2 sierpnia to przyjsc 2 sierpnia ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#688 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Suma sumarum dziś mam katar, a co za tym idzie brak zmysłów: smaku i powonienia, więc gotuję. Zabijam tym też tęsknotę za małżem, który będzie dopiero jutro...ech...a jutro go uraczę pysznymi potrawami ![]() BTW składniki na Twoje cynamonowe bułeczki perfuzjo tez już mam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Rozważałam panią od sprzątania, raz w tygodniu. Jak byłam mała, to przychodziła do nas pani, sprzątała, prasowała. Moja babcia też ma (z racji niepełnosprawności) takie dwie panie. Obecnie kiedy mam jeszcze trochę wolnego to byłoby mi głupio, zresztą trzeba bardzo ufać takiej osobie, babci już dwa razy panią zmienialiśmy, bo zginęły: termos, potem jakieś filiżanki, środki czystości....W końcu wzięłam panią która pracuje u mnie w pracy i po sprawie ![]() Słoneczko wyszło ![]() ![]() A jeśli chodzi o czekanie na poród, to myślę, że masz rację, czytam na bieżąco wątki dziewczyn co się akurat rozpakowują ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#689 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzisiaj mam pierwszy w tym tygodniu dzien gdzie obudziłam się bez mdłości, więc zabieram się za pichcenie. Nie pamiętam kto na poprzednim watku wrzucił przepis na zupę owocową. Ale skopiowałam, dzisiaj wykonałam w ramach śniadania i mówię wam, normalnie odkurzyłam całą michę w tempie rekordowym. Toteż ktokolwiek wrzucił przepis, dziękuję!
![]() |
#690 |
Zakorzenienie
|
Ja się dowiedziałam wczoraj, że u nas w szpitalu mają coś co nazywa się Koło Porodowe. Podobno jedno z trzech w całej Polsce. Jak to zobaczyłam na zdjęciach to się przeraziłam
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:02.