Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2 - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-06, 07:59   #661
magnusia
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

witam sobotnie

u nas straszny upał- siedzę i się pocę normalnie
zaraz przyjadą do nas znajomi z córeczką półroczną a po południu mamy jechać na grilla
miłego dnia dziewczynki
Stary 2013-07-06, 08:13   #662
SunShineDoll
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
witam sobotnie

zaraz przyjadą do nas znajomi z córeczką półroczną a po południu mamy jechać na grilla
miłego dnia dziewczynki
O jej już tak wcześnie gorąco nie zazdroszcze

Nas dzis czeka misja umyć stary samochod i wypicować do sprzedaży. Ktoś pisał, żebym dała znać jak z użytkowaniem Opla Zafiry więc ok 3 tygodni już jeździmy i jest ok - nie mam prawa jazdy więc moge jedynie z perspektywy pasażera napisać. TŻ będzie wstawiał do niego gaz po przejrzeniu forów internetowych i z zapałem wycieczkowych doszedł do wniosku, że będzie dużo taniej.

Nie pisałam, odnośnie tych wyprysków - bo czytałam, że kilka dziewczyn ma na dekolcie i ramionach ja poszłam do dermatologa i okazało, się, że mam łojotokowe zapalenie skóry i traktuję żalami dermatologicznymi a myślałam, że to hormony i normalne.

Pojawiły mi się też włoski na brzuszku i koło sutków - jestem jakimś zwyrodnialcem
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 08:15   #663
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
A w ogóle dziś rano szok przeżyłam...wczoraj go nie było, dziś jest-co? brzuch nie wiem jak, nie wiem skąd, bo wczoraj jeszcze byłam praktycznie płaska a dziś rano wstaję i płaskości nie ma, wzdęcie to też nie jest, więc oficjalnie dołączam do grona posiadających brzucholka dziś równo 16 t.
Gratulacje Ja czekam, czekam, czekam... Mój dzieć uczy mnie chyba cierpliwości

Nie wiem czy na forum można wklejać linki, ale spróbuję: http://www.rodzicpoludzku.pl/images/...X_12_2012r.pdf - standard opieki prenatalnej i okołoporodowej. Czas się zacząć szkolić w swoich prawach
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 08:16   #664
tajeczka
Zadomowienie

hej chciałam sobie dzisiaj pospać, ale coś mi się umaniło, że powinnam iść do pracy dzisiaj i się obudziłam z przerażeniem w oczach, szukając telefonu, co by sprawdzić ile zaspałam , a tu po chwili, kurde mam wolne
ja myślałam, że u mnie brzucha jeszcze nie widać, w sensie tego ciążowego, bo taki normalny to zawsze ale koleżanka do mnie wczoraj, że zmienił mi się kształt brzucha
poza tym było mi bardzo miło, bo się nasłuchałam komplementów, że bardzo ładnie wyglądam i na bank chłopak będzie
Dzisiaj na grilla urodzinowego do koleżanki idziemy
a w ogóle lipiec przestanę lubić za dużo urodzin i brak pomysłów na prezenty... Wczoraj koleżanka, dzisiaj też i dodatkowo jej synek 2 letni miał wczoraj urodziny to też coś muszę mu kupić, w poniedziałek szwagierka (jeszcze dziecko, więc tragedia coś jej kupić), później jeszcze 2 znajomych i teściowa na sam koniec miesiąca,.... i weź tu człowieku wymyśl tyle prezentów....
tajeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 08:31   #665
ejani
Zadomowienie

Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez gosia26128
A to tak nie jest chyba,że w rodzinie muszą być? Tak mi ginekolog powiedział,więc nie wiem... Mi mówił,że jest szansa na bliźnięta po moim długoletnim braniu pigułek anty.
Nie muszą, ale jeśli są, jest dużo większa szansa jest więcej takich przesłanek (np.te co piszesz), u mnie jedynie wiek jeszcze mógłby zadziałać, bo poza tym nie mam żadnych i ciekawa jestem, jak u niej

Co tam urodzi się, będę kochać, ale po rewelacjach Mezagi obudziła się znów mała nadzieja
Stary 2013-07-06, 08:32   #666
san_g
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
Pojawiły mi się też włoski na brzuszku i koło sutków - jestem jakimś zwyrodnialcem
Spoko, to całkiem normalne. Mój brzuch też ma 'zarost" :P Mam nadzieję, że po ciąży przejdzie bo golę te włosy a tu znów takie małe czarne wyrastają blee...

Cytat:
Napisane przez tajeczka Pokaż wiadomość
za dużo urodzin i brak pomysłów na prezenty... Wczoraj koleżanka, dzisiaj też i dodatkowo jej synek 2 letni miał wczoraj urodziny to też coś muszę mu kupić, w poniedziałek szwagierka (jeszcze dziecko, więc tragedia coś jej kupić), później jeszcze 2 znajomych i teściowa na sam koniec miesiąca,.... i weź tu człowieku wymyśl tyle prezentów....
Kupić jak kupić ale płacić za tyle prezentów, można zbankrutować

http://www.suwaczki.com/tickers/34bw43r82yq11y27.png
san_g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 08:37   #667
tajeczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez san_g Pokaż wiadomość
Spoko, to całkiem normalne. Mój brzuch też ma 'zarost" :P Mam nadzieję, że po ciąży przejdzie bo golę te włosy a tu znów takie małe czarne wyrastają blee...

Kupić jak kupić ale płacić za tyle prezentów, można zbankrutować
na szczęście nie są to jakieś mega drogie prezenty raczej takie upominkowe bardziej, przynajmniej te dla znajomych
tajeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 08:58   #668
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie

O super! Pochwal się jaka
o taką
http://www.avans.pl/samsung-pralka-s...0w2w,id-143501

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
Dzień dobry ro miałaś aktywny wieczór...

Mezaga, nie mogę przestać myśleć o Twoim szczęściu (a dokładnie przestać Ci zazdrościć ) pewnie Ci się teraz sporo zmieni termin (czytałam, że bliźnięta się na ogół rodzą ze 3 tygodnie wcześniej)

A miałaś jakieś przesłanki do tego? Bywały już w którejś rodzinie?
Kurcze, obudziłaś mają obsesję (ale ja w rodzinie nigdy nie miałam, mąż też ) teraz oprócz tego, że się boję, czy na usg będzie wszystko dobrze zaczynam mieć nadzieję, że może powtórzy mi się Twoja historia...

Nie chcę się nakręcać, żeby dzieciak nie poczuł, że jest mniej kochany przez fakt, że tam jest sam, ale...

Wszystko Twoja wina:p
No to narobiłam
U mnie w rodzinie nie było bliźniąt u męża - od strony mamy - były. Męża dziadek jest między innymi z bliźniąt. U nas dochodzi jeszcze fakt, że ja byłam stymulowana - ale po stymulacji miałam jeden pęcherzyk tylko - chyba, że był gdzieś i drugi ale lekarka go nie wypatrzyła
No i teraz po 5 latach bezowocnych starań będzie dwójka za jednym zamachem. Tylko mam na siebie uważać i dbać jeszcze bardziej niż wcześniej I wszyscy mają w rodzinie trzymać kciuki, żeby wszystko się dobrze skończyło

Cytat:
hej chciałam sobie dzisiaj pospać, ale coś mi się umaniło, że powinnam iść do pracy dzisiaj i się obudziłam z przerażeniem w oczach, szukając telefonu, co by sprawdzić ile zaspałam , a tu po chwili, kurde mam wolne
ja myślałam, że u mnie brzucha jeszcze nie widać, w sensie tego ciążowego, bo taki normalny to zawsze ale koleżanka do mnie wczoraj, że zmienił mi się kształt brzucha
poza tym było mi bardzo miło, bo się nasłuchałam komplementów, że bardzo ładnie wyglądam i na bank chłopak będzie
a w ogóle lipiec przestanę lubić za dużo urodzin i brak pomysłów na prezenty... Wczoraj koleżanka, dzisiaj też i dodatkowo jej synek 2 letni miał wczoraj urodziny to też coś muszę mu kupić, w poniedziałek szwagierka (jeszcze dziecko, więc tragedia coś jej kupić), później jeszcze 2 znajomych i teściowa na sam koniec miesiąca,.... i weź tu człowieku wymyśl tyle prezentów....
U nas taki problem jest w maju/czerwcu - normalnie większość rodziny ma wtedy "okazje". Teraz w lipcu na szczęście tylko moja siora i na początku sierpnia tata. Tacie w ogóle wiszę prezent na dzień taty bo nie byliśmy dawno u rodziców i coś muszę wymyślić. A z nim zawsze mam największy problem.
Stary 2013-07-06, 09:02   #669
aska27adopcje
Zadomowienie

witam jestem.mamusia styczniowa 2013 .. jeszcze niedawno sama siedzialam w poczekalni z rosnacym brzuszkiem .. czas tak szybko leci ... chcialam wam zyczyc bezproblemowych ciaz ... czeka was wspaniala przygoda ... bycie mama zmienia wszystko ... buziaki
Stary 2013-07-06, 09:38   #670
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy łatwiej i z tym znaniem też nie do końca,bo każda ciąża może przebiegać inaczej,mogą być inne objawy itp.
Tyle,że może łątwiej pod tym względem,że dzieciaki mnie w dzień mocno absorbują,szczególnie młody,więc jakoś ten mój brzuch schodzi na drugi plan,nie myślę zbyt o tym. Ale teraz jak zostało te kilka dni to już faktycznie siedzę jak na szpilkach. Bo przecież po 13 tygodniach mojej ciąży mogę się na dobrą sprawę dowiedzieć,że nie jestem w ciąży
Bedzie dobrze
Pustego jaja plodowego raczej nie "donosilabys" do tego momentu.
Stary 2013-07-06, 09:44   #671
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
witam sobotnie

miłego dnia dziewczynki
To bie też miłego dnia
U mnie jeszcze do wytrzymania,ale ma być upał. I dobrze. Bo w tym roku lata jeszcze w sumie nie było.
Woda w basenie się grzeje,później dzieciaczki będą korzystać.

Cytat:
i weź tu człowieku wymyśl tyle prezentów....
Ja uwielbiam prezenty wymyślać i kupować

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
No i teraz po 5 latach bezowocnych starań będzie dwójka za jednym zamachem. Tylko mam na siebie uważać i dbać jeszcze bardziej niż wcześniej I wszyscy mają w rodzinie trzymać kciuki, żeby wszystko się dobrze skończyło

I my też będziemy trzymać kciuki więc musi być dobrze!
A powiedz mi miałaś w związku z bliźniętami nasilone dolegliwości ciążowe? Jak się czujesz? Brzuszek masz większy?
Stary 2013-07-06, 10:24   #672
isia4891
Zadomowienie

Cytat:
Jestem już po. Było USG. Widziałam pięknie machajace rączki i nóżki. A najlepsza wiadomość jest taka, że wszystkiego było po dwie pary
Dopiero w 12 tygodniu się drugi robal ujawnił Jeszcze się trzęsę z wrażenia. A tak marzyłam o bliźniakach
Super gratulacje!! Ja tez bym sie cieszyła z takiej info odchowasz sobie 2 od razu..A jak mąż zareagował? Myśleliscie o tym , ze może być dwójka??
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 10:33   #673
aira
Raczkowanie

GG do aira

Cytat:
A ty ciągle w ruchu widzę,fajnie
A jak spotkanie,udane?
Udane jednak takie babskie spotkania na piwku mają swą magiczną moc i bardzo poprawiają nastrój. Ja co prawda siedziałam nad soczkiem i kawą, bo jakoś musiałam wrócić do domu, ale bez % bawię się równie dobrze

Cytat:
hej
My dzisiaj idziemy na urodziny do siostrzenicy mojego Męża. Młoda dama ma 7 lat i jak zawsze mam problem co kupić. Jak pytam jej mamy o podpowiedź to zawsze słyszę, że mała się z wszystkiego ucieszy Zabawek ma po uszy, we wrześniu idzie do szkoły, myślę nad jakimś wypaśnym piórnikiem z wyposażeniem, zaraz jadę do miasta na łowy.

11.06.2013[*]

Edytowane przez aira
Czas edycji: 2013-07-06 o 10:37
aira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 11:06   #674
The light
Zadomowienie

Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Ja uważam, ze książka czy ładny album jest zawsze dobrym prezentem ale ja lubię czytać i dlatego.

Jak byłam mała uwielbiałam robić różne eksperymenty i doświadczenia z fizyki. Książki te mam do tej pory.

Są fajne teraz zestawy np. wyhoduj swój własny kryształ itp. Takie "zabawki" mega rozwijają zainteresowania a nie są mega drogie (zwykle koło 30zl).

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 11:07   #675
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:

I my też będziemy trzymać kciuki więc musi być dobrze!
A powiedz mi miałaś w związku z bliźniętami nasilone dolegliwości ciążowe? Jak się czujesz? Brzuszek masz większy?

Hmmm nie wiem jakie to są "normalne" dolegliwości ciążowe więc ciężko mi powiedzieć czy te moje są nasilone
Do 9 tygodnia był spokój - nie miałam żadnych dolegliwości poza ciągłym spaniem i głodem. Takie coś mi odpowiadało Ale po 9 tygodniu (wtedy miałam bardzo mocne plamienia), kiedy lekarka zwiększyła mi dawkę duphastonu zaczęło się - codzienne wymioty i nudności, silna reakcja na wszelkie zapachy, nawet wchodzenie do domu (tego do którego się wprowadziliśmy na 3 miesiące) powodowało odruch wymiotny, liście od rzodkiewki najgorzej na mnie działają do tej pory. Nie mogę nic jeść, bo wszystko mi śmierdzi (wczoraj na wizycie wyszło,że schudłam kolejne 2 kg). Ale czy to jest "nasilone" to nie wiem.
I teraz pomimo, że dzisiaj mam pierwszy dzień 13 tygodnia cały czas czuje się fatalnie - wymiotowałam od rana już dwa razy i kręci mi się w głowie non stop.
Z brzuchem tez cięzko ocenić bo ja otyła baba jestem i brzuch cała jestem duża. Ale wydaje mi się, że brzuch mi tak właśnie w 9 tygodniu wyskoczył i rośnie. Jakbyś na mnie popatrzyła to pewnie byś powiedziała, że wyglądam na 4-5 miesiąc. No ale to nie koniecznie ciążowy brzuch a otyłościowy może być. Bluzkę ciążową, którą kupiłam w C&A już wczoraj założyłam i jest na mnie w sam raz

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Super gratulacje!! Ja tez bym sie cieszyła z takiej info odchowasz sobie 2 od razu..A jak mąż zareagował? Myśleliscie o tym , ze może być dwójka??
Jeszcze przed ciążą sobie tak myśleliśmy, że fajnie by było mieć dwójkę od razu. Ale jak na monitoringu wychodził jeden pęcherzyk i to bardzo wolno rosnący, potem już po potwierdzeniu ciąży też był jeden zarodek to już przyzwyczailiśmy się do myśli, że będzie jedno. Aż tu bach wczoraj - jak grom z jasnego nieba. Radość ogromna z mojej i z męża strony. Akurat siedział przed domem jak wróciłam z USG. Pokazałam mu zdjęcia ale nic nie mówiłam. Obejrzał i pyta się co to jest to drugie na zdjęciu - wyczaił, że tam jakaś przegroda jest i po jednej i drugiej stronie coś jest No to ja mu wtedy mówię, że to nasz drugi robal. Aż się o ścianę oparł z wrażenia Przytulił i powiedział, że czegoś takiego to sobie nawet nie wyobrażał Potem pojechaliśmy do tesciów powiedzieć im nowinę i wszyscy się popłakaliśmy Potem tylko były telefony do najbliższych koleżanek i siory. A do moich rodziców dodzwoniłam się dopiero dzisiaj (są na spływie kajakowym gdzieś pod Poznaniem) Generalnie wszyscy się cieszą - i to słychać, że szczerze. Tyko jedna osoba mi powiedziała, że sobie nie damy rady, bo jak ja sama z dwójką dzieci. To się małż odezwał, że przecież nas jest dwoje a nie ja sama I stwierdził, że nie ma bata - na kolejne USG idzie ze mną - nawet jak będzie dowcipne
Stary 2013-07-06, 11:09   #676
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez aira Pokaż wiadomość
My dzisiaj idziemy na urodziny do siostrzenicy mojego Męża. Młoda dama ma 7 lat i jak zawsze mam problem co kupić. Jak pytam jej mamy o podpowiedź to zawsze słyszę, że mała się z wszystkiego ucieszy Zabawek ma po uszy, we wrześniu idzie do szkoły, myślę nad jakimś wypaśnym piórnikiem z wyposażeniem, zaraz jadę do miasta na łowy.
To dobry pomysł Tylko może dowiedz się czym się interesuje to mogłabyś kupić piórnik tematyczny w pet shopy czy monster high. Na pewno bardzo się ucieszy.
Stary 2013-07-06, 11:14   #677
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:
I stwierdził, że nie ma bata - na kolejne USG idzie ze mną - nawet jak będzie dowcipne
Mój TŻ będąc ze mną na dowcipnym USG stwierdził, że moja cipka była tam najmniej interesującą rzeczą do oglądania
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 11:14   #678
agoola83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Ja bym tylko baaardzo nie chciała rodzic w święta i wolałabym urodzić jeszcze w grudniu
Poza tym niech sie rodzi kiedy chce
A ja mając termin na 22-24.01.2014r. wolałabym urodzić w lutym, sama jestem z lutego, jakoś bardzo lubię ten miesiąc

Pogoda dziś fatalna, sennie i znów mnie muli...a mam taki bałagan na obydwu piętrach, że boję się wstać sprzed komputera i rozejrzeć krytycznym okiem, nie mówiąc o sprzątaniu Nienawidzę sprzątać, ale uwielbiam mieć posprzątane. Moja szefowa ma panią od tego, czasem jej zazdroszczę, choć nie wyobrażam sobie, że obca kobieta chodzi mi po domu i sprząta koty (wiecie, takie kłaki) spod łóżka

16.06.2012r.
t.p. 21.01.2014r.

ZOSIA 21.01.1014r.
agoola83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 11:17   #679
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
Mój TŻ będąc ze mną na dowcipnym USG stwierdził, że moja cipka była tam najmniej interesującą rzeczą do oglądania
Mój na pierwsze, które robił mi facet nie poszedł, bo koledzy mu powiedzieli, zeby nie robił sobie traumy
Ale widział zarodek tydzien pozniej na usg przez brzuch, wiec wiele nie stracił.

Potem był na genetycznym, którego czesc była dopochwowa. Nawet nie zauważył

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-06, 11:19   #680
agoola83
Raczkowanie

A tak poza tym, to ostatnio jakoś bardziej kocham mojego męża, też tak macie? Chwilę go nie ma, a już tęsknię, cały czas bym się przytulała do niego, nie umiem przejść obojętnie koło niego, bo mam go ochotę wycałować...masakra, nie poznaję się, choć zawsze "przylepa" byłam Hehehe

16.06.2012r.
t.p. 21.01.2014r.

ZOSIA 21.01.1014r.
Stary 2013-07-06, 11:20   #681
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agoola83 Pokaż wiadomość
A ja mając termin na 22-24.01.2014r. wolałabym urodzić w lutym, sama jestem z lutego, jakoś bardzo lubię ten miesiąc

Pogoda dziś fatalna, sennie i znów mnie muli...a mam taki bałagan na obydwu piętrach, że boję się wstać sprzed komputera i rozejrzeć krytycznym okiem, nie mówiąc o sprzątaniu Nienawidzę sprzątać, ale uwielbiam mieć posprzątane. Moja szefowa ma panią od tego, czasem jej zazdroszczę, choć nie wyobrażam sobie, że obca kobieta chodzi mi po domu i sprząta koty (wiecie, takie kłaki) spod łóżka
Ciekawe czy bedziesz miała to samo podejście w 9ty miesiącu Czy wszystkie bedziemy tylko dopingować maluchy, zeby wychodziły szybciej

Jak nastrój? Troche lepiej?

U nas przychodzi pani raz w tygodniu - sprząta i prasuje. To bardzo wygodne, chociaż niestety nie oznacza, ze mozemy zupełnie nie sprzątać
Stary 2013-07-06, 11:26   #682
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Nienawidzę sprzątać, ale uwielbiam mieć posprzątane.

Mam tak samo.
U mnie to jeszcze jest to,że posprzątam i za kilka godzin jest tak samo jak było czyli: okruchy od chrupek i ciastek,porozwalane ciuchy,książki,zabawki,ja kaś ziemia z doniczki,co sprawka kota,rozsypana karma i poroznoszony żwirek. Więc to taka syzyfowa praca.
Stary 2013-07-06, 11:53   #683
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Mąż wrócił w nocy
Teraz pojechał robić passacika bo coś z hamulcami ma a chcemy jechać nad morze nie długo
Dziś mnie wzieło i robimy z mamą placki drozdzowy z porzeczką i ciemny z wiśniami i odrobiną alkoholu
Miłej soboty

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-06, 12:17   #684
ejani
Zadomowienie

Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:

Mam tak samo z tymi porządkami, ale właśnie bym chciała kogoś do sprzątania, tyle że nie mogę sobie na to pozwolić finansowo, czego bardzo żałuję... I to jeszcze przez jakiś czas, więc się męczę (a niestety nikt z domowników nie lubi sprzątać:/ )

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:
A tak poza tym, to ostatnio jakoś bardziej kocham mojego męża, też tak macie? Chwilę go nie ma, a już tęsknię, cały czas bym się przytulała do niego, nie umiem przejść obojętnie koło niego, bo mam go ochotę wycałować...masakra, nie poznaję się, choć zawsze "przylepa" byłam Hehehe
Mam podobnie szczególnie jak okaże jakąś niespodziewaną czułość albo inną niespodziankę
Stary 2013-07-06, 12:31   #685
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Ej dziewczyny przypomniała mi się ciekawostka. Nie wiem czy wiecie,że przy ciąży bliźniaczej dwujajowej jest możliwe,że bliźnięta będą miały dwóch ojców?
A właśnie kiedy lekarz może stwierdzić czy jest jedno- czy dwujajowa? I po czym? Mi kiedyś cyganka wywróżyła bliźniaki,ale póki co nie sprawdziło się. I tak w sumie już nie bardzo bym chciała mieć... no ale jakby co to będę kochać jak swoje
Tak, jeśli oba stosunki są w bardzo krótkim okresie czasu. Był taki motyw w Polsce ze trzy lata temu Tatusiem jednego dziecka był mąż a drugiego kochanek

Cytat:
A w ogóle dziś rano szok przeżyłam...wczoraj go nie było, dziś jest-co? brzuch nie wiem jak, nie wiem skąd, bo wczoraj jeszcze byłam praktycznie płaska a dziś rano wstaję i płaskości nie ma, wzdęcie to też nie jest, więc oficjalnie dołączam do grona posiadających brzucholka dziś równo 16 t.
Zdjęcie dawaj cobyśmy mogły pochwalić że ładny

Cytat:
Napisane przez aira Pokaż wiadomość
Ktoś proponował akcesoria szkolne z kreskówek i to jest dobry pomysł moim zdaniem. Zwykle plecka z np. Barbiejest dużo droższy niż zwykły plecak, więc mimo że dzieciaki chcą, trudno rodzicom pokupować wszystkie te rzeczy. Toteż są idealne na prezent. My ostatnio kupiliśmy córce znajomych 8-letniej na urodziny plecak z Monster High, i zachwyt był. Rodzicom w sumie też się podobało, bo mała zabawek ma od metra, a tak nie zagraca się mieszkania i jeden wydatek do szkoły mniej.
Stary 2013-07-06, 12:48   #686
agoola83
Raczkowanie

Cytat:
Mój na pierwsze, które robił mi facet nie poszedł, bo koledzy mu powiedzieli, zeby nie robił sobie traumy
Ale widział zarodek tydzien pozniej na usg przez brzuch, wiec wiele nie stracił.

Potem był na genetycznym, którego czesc była dopochwowa. Nawet nie zauważył
Wiecie co, dla mnie to straszna trauma by była, dlatego wzięłam go dopiero wtedy, gdy miałam w miarę pewność, że będzie przezbrzuszne, gdyby trzeba było zrobić tv., to bym się pewnie zestresiła

16.06.2012r.
t.p. 21.01.2014r.

ZOSIA 21.01.1014r.
Stary 2013-07-06, 12:54   #687
patrycjja
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Jestem już po. Było USG. Widziałam pięknie machajace rączki i nóżki. A najlepsza wiadomość jest taka, że wszystkiego było po dwie pary
Dopiero w 12 tygodniu się drugi robal ujawnił Jeszcze się trzęsę z wrażenia. A tak marzyłam o bliźniakach
Ale fajnie! Tyle szczescia na raz też mi się bliźniaki marzyły. To teraz aby rosły zdrowo i mamie nie dokuczały

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
pięknie!!!!!! gratulacje
Tż nie zemdlał?

Ja też dziś byłam, ale nie mam aż takich rewelacji
wszystko jest ok, ale dziś zobaczyłam różnicę pomiędzy enelem a enelem.
Umówiona byłam na domaniewskiej. Przychodzimy a pani w recepcji się dziwi, że ja na genetyczne - wpisana byłam na ginekologiczne usg, poza tym tu nie ma sprzętu który wychwyci przepływy i ten gin nie ma certyfikatu dobra, pójdziemy do niego zobaczymy co zrobi. Sprawdził przezierność, kość nosową, tętno, zmierzył główkę i ciemieniowo-siedzeniowy i w sumie tyle dokładnego.
Idę do rejestracji i mówię, że miałam zapłacić za dokładniejsze badanie, z przepływami i że mam tydzieñ do końca 14tc. Dziewczyny się przejęły, załatwiły wizytę w blue city za godzinę bo tam lepszy sprzęt.

I strzał w dziesiątkę- każde usg chcę robić tam
Byłam wciśnięta między pacjentki ale doktorka na szybko przejrzała malucha, okazało się, że na tym sprzęcie lepsza przezierność wychodzi, sprawdziła buźkę, rozstaw oczu, źrenice, profil, wątrobę, żołądek, przepływy przez komory i żylne - mi tylko się coraz szerzej oczy otwierały co to jeszcze można zbadać u malucha 7,4cm no i mega profesjonalna babka.
Na jajnikach nie widać już torbieli, o osadzeniu płodu nic nie powiedzieli a ja z tego wszystkiego zapomniałam spytać.

Generalnie niunio wg usg ma 13t3d czyli jest o 5 dni starszy - to mi potwierdza że owu była zaraz po @ a przed monitoringiem Serducho wg 1 usg 166 uderzeń, wg 2 usg 140.

Powiem jedno: Uff!

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

też byłabym podniecona
W przyszłym tygodniu się za ten temat zabiorę.
Dobrze, że wszystko w najlepszym porzadku
Dobrze, że torbiel zniknęła. I maluch rośnie jak na drożdżach

A ja się zastanawiam co robić. Wczoraj na wizycie lekarz kazal pokazać się za 4 tyg. To bedzie 14w4d. Nic nie wspominał o genetycznym ani nic takiego. Sama też nie zapytałam, bo i tak mna zakręcili- i badania i karta i wyniki. Siedzialam masę czasu w gabinecie spędzając go na takich ☠☠☠☠☠☠☠ach. I teraz nie wiem, czy isc gdzieś na usg prywatnie, czy zaufać i skoro kazal przyjsc 2 sierpnia to przyjsc 2 sierpnia ?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-06, 13:10   #688
agoola83
Raczkowanie

Cytat:
Ciekawe czy bedziesz miała to samo podejście w 9ty miesiącu Czy wszystkie bedziemy tylko dopingować maluchy, zeby wychodziły szybciej

Jak nastrój? Troche lepiej?

U nas przychodzi pani raz w tygodniu - sprząta i prasuje. To bardzo wygodne, chociaż niestety nie oznacza, ze mozemy zupełnie nie sprzątać
Nastrój taki dziwny mam..nie stresuję się, jest mi jakoś tak....smutno...nie wiem czemu, martwię się o dzidziula, ale jestem spokojna w środku, piekę właśnie ciasto migotki, na drugą turę pójdzie sernik(dla teścia:P) potem młoda kapusta i zupa szpinakowa. I sprzątanie...buuuu.....ty le sobie zadałam rzeczy do roboty, żeby nie myśleć. Na necie przeczytałam już wszystko chyba, mam też dostęp do bardziej specjalistycznej literatury,ale na to muszę mieć jaśniejszy umysł. Ostatnio mam z tym problem, powinnam się uczyć, moje koleżanki w czasie ciąży się uczą, zdają egzaminy itp, a ja póki co nie mam głowy w ogóle do tego. Zakładam, że później będzie łatwiej, bo mam także ambitne plany w tej materii
Suma sumarum dziś mam katar, a co za tym idzie brak zmysłów: smaku i powonienia, więc gotuję. Zabijam tym też tęsknotę za małżem, który będzie dopiero jutro...ech...a jutro go uraczę pysznymi potrawami
BTW składniki na Twoje cynamonowe bułeczki perfuzjo tez już mam Będą szły myślę początkiem tygodnia, o ile katar nie ustąpi, tudzież mdłości))

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Rozważałam panią od sprzątania, raz w tygodniu. Jak byłam mała, to przychodziła do nas pani, sprzątała, prasowała. Moja babcia też ma (z racji niepełnosprawności) takie dwie panie. Obecnie kiedy mam jeszcze trochę wolnego to byłoby mi głupio, zresztą trzeba bardzo ufać takiej osobie, babci już dwa razy panią zmienialiśmy, bo zginęły: termos, potem jakieś filiżanki, środki czystości....W końcu wzięłam panią która pracuje u mnie w pracy i po sprawie Widując się codziennie w pracy chyba nie odważyłaby się czegoś ukraść, zreszta, az głupio myśleć, ona taki złoty człowiek jest, mimo, że dawno juz razem nie pracujemy:P

Słoneczko wyszło Wczoraj było takie oberwanie chmury, że miałam na placu po kolana wodę i szłam na bosaka, szkoda sandałków

A jeśli chodzi o czekanie na poród, to myślę, że masz rację, czytam na bieżąco wątki dziewczyn co się akurat rozpakowują Masakra "Wyzionę chyba ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha"...to taka kwintesencja hehehe...może racja, będzie mi to obojętne gdy będzie mnie już łatwiej przeskoczyć niż obejść Boję się jeszcze też o stawy. Wszystkie moje koleżanki mają problemy. Jedna, już po porodzie z nadgarstkami, a druga, tuż przed porodem, ze spojeniem łonowym. Rozchodzą się te stawy pod wpływem relaksyny, takiego hormonu dość szybko, po to by dzidzi się przecisnęło ładnie przez kanał rodny. Ale druga strona medalu jest taka, że np. więzozrost w spojeniu może się "rozjechać"..Po porodzie powinno wrócić do normy, czasem tylko trzeba pas zastosować, bo oczywiście lekarstwa ni ma Dobra, już nie nudzę, idę pokrążać (tak się to pisze?) kapuste, wpadnę za jakąś chwilę, dwie

16.06.2012r.
t.p. 21.01.2014r.

ZOSIA 21.01.1014r.
Stary 2013-07-06, 13:13   #689
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Nastrój taki dziwny mam..nie stresuję się, jest mi jakoś tak....smutno...nie wiem czemu, martwię się o dzidziula, ale jestem spokojna w środku, piekę właśnie ciasto migotki, na drugą turę pójdzie sernik(dla teścia:P) potem młoda kapusta i zupa szpinakowa.
Zupa szpinakowa Szpinak W sumie niedobór żelaza mi nie grozi, bo kocham zarówno szpinak jak i wątróbkę
Dzisiaj mam pierwszy w tym tygodniu dzien gdzie obudziłam się bez mdłości, więc zabieram się za pichcenie.
Nie pamiętam kto na poprzednim watku wrzucił przepis na zupę owocową. Ale skopiowałam, dzisiaj wykonałam w ramach śniadania i mówię wam, normalnie odkurzyłam całą michę w tempie rekordowym. Toteż ktokolwiek wrzucił przepis, dziękuję!
Stary 2013-07-06, 13:15   #690
mezaga
Zakorzenienie

Ja się dowiedziałam wczoraj, że u nas w szpitalu mają coś co nazywa się Koło Porodowe. Podobno jedno z trzech w całej Polsce. Jak to zobaczyłam na zdjęciach to się przeraziłam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości