Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-) - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-05, 13:39   #661
kaorlak
Zadomowienie

Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
widzę że tu nawet sporo będzie podwójnych mamusiek
Macie obawy jak to będzie przy dwójce maluchów??
Mój syn jak w maju urodzę będzie miał 25m więc pocieszam się tym że już starszy i rozumniejszy bardziej niż teraz
W sumie jestem pozytywnie nastawiona do dwójki maluchów
U mnie różnica między dziećmi będzie wynosiła równe 3 lata, ale ja się obawiam. Misia jest bardzo do mnie przywiązana i martwię się, żeby nie czuła się odstawiona. Jak Maluch przyjdzie na świat to jednak pochłonie większość mojej uwagi. To taka moja największa obawa

A dzisiaj zaczynam 7 tydzień
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 13:56   #662
wiola883
Rozeznanie

[QUOTE=M_aria;42636740]

Byłam dziś zapisać się do gina i mam wizytę 9.09, będę wtedy w 7t1d

Wiola
Ja też miałam ciążę bezzarodkową, a zabieg miałam 24 czerwca, od tego czasu miałam jedną @ i też bardzo się denerwuje czy będzie dobrze
[COLOR="Silver"]

cześć maria
ja miałam zabieg 25 czerwca niestety dopiero w 11 tygodni , tez miałam jedna @ i udało sie zajśc w ciąże , ja mam wizyte na 10.09 , a kiedy miałas om ja 26 lipca .
Musi byc dobże z naszymi maleństwami
wiola883 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 14:08   #663
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trusiulandia Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki!
Podczytywałam Was i miałam nadzieję że będe należeć do Waszego grona ale niestety nie tym razem dzisiaj zrobiłam kolejny już test i nic ostatnią @ miałam 30 lipca i to jest mój 3 test więc chyba się już nie załapie na Wasz wątek
i od 30 lipca nie masz @ ?? to raczej już powinnaś mieć. Zawsze masz nieregularne?
Stary 2013-09-05, 14:14   #664
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
U mnie różnica między dziećmi będzie wynosiła równe 3 lata, ale ja się obawiam. Misia jest bardzo do mnie przywiązana i martwię się, żeby nie czuła się odstawiona. Jak Maluch przyjdzie na świat to jednak pochłonie większość mojej uwagi. To taka moja największa obawa

Ja nie mam obaw co do drugiego dziecka, bo mój Kubuś bardzo chce rodzeństwo, nawet mówił kiedyś że pod chinkę żeby nic mu nie kupować tylko siostrę urodzić. Kuba jest bardzo opiekuńczy więc nie mam czego się bać. Jest już tym wieku że napewno mi pomoże.

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 14:20   #665
Trusiulandia
Zakorzenienie

Cytat:
i od 30 lipca nie masz @ ?? to raczej już powinnaś mieć. Zawsze masz nieregularne?

długa historia ale zawsze miałam nieregularne później lekarz stwierdził że może policystyczne jajniki bo dużo pęcherzyków było i dał mi bromargon na uregulowanie ale fatalnie się czułam więc odstawilam zaczęłam brać magnez i od 2 cykli regularne były a teraz obsuwa znowu..
liczyłam że się udało a tu niestety
miałam przeprowadzke może to zmęczenie nie wiem..
Trusiulandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 14:28   #666
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa

Cytat:
Twój syn ma 2 latka?
Mój na razie na noc zasypia bez , ale np dziś ok 3 w nocy musiałam dać na dospanie. Jak było u Was?? Smok został od razu pożegnany na noc czy też musiałam dawać na dosypianie?
Mój raz potrzebuje na dospanie a raz nie.
Ale powiem Wam że męczące jest to że mój ma 17m i jeszcze nie przespał całej nocy i jeszcze domaga się butli mm ;/

Dźwigania się nie uniknie to pewne, bo a to do wózka trzeba wsadzić/wyciągnąć, dać na huśtawkę, do krzesełka, łóżeczka itp.
Mój ma 17m i 12,5 kg więc też jest co dźwigać.
U Nas butelka jest tylko w nocy, w dzień pije z kubka lovi 360 lub butelki Kubuś Water.
Z pieluchami u Nas na razie kiepsko spróbuję znów za jakiś czas.
Powiem Ci tak ja miałam smoczek pod poduszką i kładliśmy się na łóżko (Oskara usypiam na Naszym łóżku potem przenoszę) nie domagał się smoka to nie dawałam i tak się nauczył zasypiać bez. Czasem tak jak pisałam wyżej musi dostać na dospanie.
Dokladnie za 2 dni bedzie mial 2 latka i 4 miesiace
Caly czerwiec smok byl tak bardzo w uzyciu, ze czasem byla tylko przerwa miedzy posilkami i piciem... Mial mala traume w maju wiec podejzewam, ze to od tego Tak go ciumkal i mietolil, ze powoli zaczal sie odrwac z jednej strony i bardzo sie balam, ze w czasie snu go polknie albo cos jeszcze gorszego
Wiec ktoregos ranka kiedy maly jadl sniadanie oderwalam smoczek od tej nasatki i pokazuje malemu, tlumaczac, ze smoczek sie zepsol i juz nie ma smoczka. Synek sie przejal ale bez histerii i placzu, tylko musialam mu zostawic ta nasatke, to sobie ja czasem wezmie i ponosi ale do buzi juz nie wklada i ogolnie o smoczku zapomnial bardzo szybko I co najlepsze - mniej jest marudny

Co do spania to my mamy cudowne dziecko, ktore przesypia kazda noc u siebie w lozeczku od 9 miesiaca zycia, bez budzenia sie. Ale nie powiem - to byla czesc mojego planu rodzicielksiego, ktorego sie twardo trzymalam I udalo sie a maly bardzo lubi swoje lozeczko, spi pieknie, sam zasypia - zyc nie umierac

Cytat:
Napisane przez olenka1304 Pokaż wiadomość
U mnie nic nowegoMiesiaczka ma byc dopiero 13 wrzesnia wiec jeszcze kupe czasuNie zamierzam robic predzej testu ale zobaczymy jak to bedzie jeszcze .
ciesze sie razem z wami z waszych fasolek
Ale ci fajnie Testujesz dzien wczesniej niz ja
obowiazkowo!

Cytat:
Mój syn jak w maju urodzę będzie miał 25m więc pocieszam się tym że już starszy i rozumniejszy bardziej niż teraz
Ja zawsze chcialam miec 2 dzieci Jesli teraz zajde w ciaze to beda rowne 3 lata roznicy miedzy smykami, wiec bardzo bym sie cieszyla.
Kiedy zaszlam w ciaze w grudniu - to byl totalny przypadek, nieplanowany, z zaskoczenia - to gotowa nie bylam, choc zawsze wiedzialam, ze chce miec wiecej niz jedno dziecko.
Teraz jest zupelnie inaczej, znow lykam kwas foliowy, jestem aktywna sportowo, choc przy mojej tarczycy moje nieszczesne kg trzymaja sie mnie jak pies kosci ale czuje sie sprawniejsza, mam wiecej energii i psychicznie znow jestem gotowa na dziecko. Dlatego nie boje sie, co to bedzie przy dwojce
Dam sobie rade jak dalam przy moim Nino

Cytat:
Napisane przez Trusiulandia Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki!
Podczytywałam Was i miałam nadzieję że będe należeć do Waszego grona ale niestety nie tym razem dzisiaj zrobiłam kolejny już test i nic ostatnią @ miałam 30 lipca i to jest mój 3 test więc chyba się już nie załapie na Wasz wątek
Eeeee tam Jest jeszcze czerwiec, nie? Glowa do gory a poki @ sie nie pojawia to zawsze nadzieja jest

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość

Dlatego zacznij juz teraz tlumaczyc coreczce, ze bedzie starsza, wspaniala siostra, ktora nauczy mlodsze rodzenstwo wiele fajnych zabaw, wierszykow i piosenek a wczesniej bedzie pomagac mamie przy zmianie pieluszek

U mnie spokoj i cisza - jeszcze zero objawow jakichkolwiek. Wiem, wiem - to za wczesnie ale tak bardzo chcialabym, zeby juz byl 14 wrzesnia...

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 16:30   #667
madziarek1
Rozeznanie

Odp: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

Ja mam 4 letnią córkę i też sie boke, że będzie zazdrosna, po za tym jak jej mówiłam że będzie miała rodzeństwo to ona wyklucza opcję brat ma być siostra i koniec...
Nie mogę dodzwonić się do mojego lekarza od kilku dni i jeszcze nie mam umowionej wizyry
madziarek1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-05, 16:36   #668
M_aria
Rozeznanie

Wiola
To wszystko mamy podobnie ja Om miałam 21.07, a wizytę 9.09. Najpierw Ty będziesz trzymać kciuki za mnie, a później ja za Ciebie. Musi być dobrze, choć nie ukrywam że mam złe przeczucia ale to pewnie dlatego że tym razem chcę być przygotowania na każdą ewentualność
M_aria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 17:14   #669
lolitka888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez M_aria Pokaż wiadomość

Lolitka
Tak z ciekawości co trzeba pozałatwiać do ślubu cywilnego?
Dać dowód i zapłacic 84zł
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 17:16   #670
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:

Widzę w pierwszym poście że tu same młode laski mamy
Czy jestem tu najstarsza? Mam 30 wiosen.
ja za kilka dni tez tyle będę miała

Witam

Jej, ale jestem padnięta :O

W pracy cały czas ledwo siedziałam, w samochodzie jak wracałam, to prawie zasnęłam, głowa mnie boli ze zmęczenia... zaraz idę w kimono...

Nadrobiłam, ale nie cytuję...
ale naczytałam się o owulacjach bez zarodka i teraz się boję... u mnie ostatnio też nawet ciałka żółtego nie było...
Mam nadzieję, że żadnej z nas to nie dotyczy.

Coś jeszcze chciałam napisać, ale już nie kontaktuję...

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 17:33   #671
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość

Co do spania to my mamy cudowne dziecko, ktore przesypia kazda noc u siebie w lozeczku od 9 miesiaca zycia, bez budzenia sie. Ale nie powiem - to byla czesc mojego planu rodzicielksiego, ktorego sie twardo trzymalam I udalo sie a maly bardzo lubi swoje lozeczko, spi pieknie, sam zasypia - zyc nie umierac
U Nas ze spaniem jest lepiej, bo bywał czas kiedy było kiepsko. Syn przez 2,5 m miał kolki w tym 2tyg całodzienne, wtedy tylko spanie u mamy na brzuchu, nie mogłam położyć do łóżeczka bo był mega ryk. Za to w nocy spał sam. Potem oduczanie takiego spania, zasypianie tylko na rękach , potem na naszym łóżku bujając. Był czas kiedy ładnie zasypiał sam w łóżeczku ok miesiąca. Potem jak zaczęły wychodzić 3ki i 4ki zasypianie na Naszym łóżku i tak zostało. Jak dam do łóżeczka to jest mega płacz, a jak położę na Naszym łóżku to zasypia sam. Ja tylko muszę leżeć obok , nie muszę głaskać, ani nic. Potem przekładam i śpi do pierwszej nocnej pobudki między 24-4 , a potem nad ranem 5-6 aby dospać z mamusią
Samo zasypianie mnie aż tak nie męczy , bardziej te nocne jedzenie, bo chciałabym aby już brzuszek w nocy mu odpoczywał.

Vampirka a które to US miałaś na myśli??
Stary 2013-09-05, 18:01   #672
kandulska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kashha Pokaż wiadomość
grrrrr zżarło mi już drugą wiadomość!!

Więc tak po pierwsze byłam u ginka- lekarz super i to tyle dobrych wiadomości...

Po drugie miałam usg i lekarz nic nie znalazł... powiedział że coś mu tam "mruga" ale ciężko stwierdzić czy to jest ciąża. Z kalendarza wynika że to 6t6d więc powinno być już większe i widoczne na usg.
W poniedziałek kazał mi powtórzyć usg, do tego czasu fasolinka powinna podrosnąć i być lepiej widoczna... I póki co kazał się nie martwić, bo płód może być młodszy niż wynika z kalkulatora...
Ale jak tu sie nie martwić??

Tż próbował mnie pocieszyć że może się dupką odwrócił i dlatego nie widać

coś mu o usg świtało w głowie, ale chyba nie wszystko.

Z ciekawości sprawdziłam jak było przy poprzedniej ciąży i na pierwszym usg byłam mniej więcej w tym samym czasie i po tylu samo dniach od ostatniej @ i widziałam serduszko, zalążki rączek... boje się... :-(
kochana,wcale Ci sie nie dziwie,że się boisz..każda z nas by się bała..ale musisz być dobrej myśli,mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
Hej
Tez sie melduje z rana dzis lekkie mdlosci, idzie przezyc W pracy sobie siedze do 13 a pozniej lece do urzedu stanu cywilnego po termin slubu
termin wybrany?na kiedy ?

Cytat:
ja mam synka 6cio letniego więc myślę,że nie będzie problemu,jest już dość samodzielny.Myślę,że u każdego dziecka pojawia się nuta zazdrości ,ale to chwilowe i dużo zależy od zachowania i podejścia nas rodziców.
Jestem pewna ,że będzie mi pomagał on jest taki opiekuńczy ,że pewnie będzie bardzo kochał siostre lub brata

dzień dobry mamuśki i cioteczki

Okruszek
kandulska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 18:18   #673
M_aria
Rozeznanie

Lolitka
To niewiele
Tak ostatnio zaczynam o tym myśleć, a nawet Teżetowi wspominałam że dobrze by bylo wziąść ślub cywilny. Opłata jak piszesz jest niewielka ale obrączki to niezły wydatek, a nam pieniądze potrzebne teraz na co innego. Zobaczymy jak to będzie.

Vampirka
Teraz to mi raźniej
Nie martw się będziesz miała piękny prezent urodzinowy w postaci pięknie bijacego serduszka
Stary 2013-09-05, 18:50   #674
Mari22
Raczkowanie

Witam wszystkie przyszłe mamy

czy mogę się dopisać do Waszego grona?

Pozdrawiam
Mari22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 18:54   #675
wiola883
Rozeznanie

Cytat:
Wiola
To wszystko mamy podobnie ja Om miałam 21.07, a wizytę 9.09. Najpierw Ty będziesz trzymać kciuki za mnie, a później ja za Ciebie. Musi być dobrze, choć nie ukrywam że mam złe przeczucia ale to pewnie dlatego że tym razem chcę być przygotowania na każdą ewentualność
pewnie że bede trzymać kciuki za Ciebie Maria i musi byc dobże niemoże być inaczej ja też mam obawy przed tym usg bo niechce drugi raz tego samego przechodzic, a tym bardziej ze niemam zadnych objawów ciąży a ty ?

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Mari22 Pokaż wiadomość

Pozdrawiam
witam pewnie że możesz a który tydzień ?
wiola883 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-05, 19:04   #676
Mari22
Raczkowanie

Dopiero 5-ty
Mari22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 19:34   #677
M_aria
Rozeznanie

Question Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

Wiola
Teraz to mnie straszysz. Nie mam żadnych objawów, cycki mam normalne, nie mam mdłości, nie jestem senna, ba nie mogę zasnąć, może troszkę zabili mnie brzuch ale z pewnością nie tak jak w poprzedniej ciąży. Wtedy o dziwo choć ciąża nie była prawidłowa czułam ją bardziej niż teraz, byłam senna, piersi się dużo powiększyły i podbrzusze miałam twarde gdy teraz mam miękkie. Dziwne to wszystko. A u Ciebie jak było z objawami wtedy, a jak jest teraz?

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Mari
Witaj
Napisz coś o sobie
Stary 2013-09-05, 19:55   #678
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:

Pozdrawiam
Witaj
kiedy OM i ewentualny termin??

Cytat:
Wiola
Teraz to mnie straszysz. Nie mam żadnych objawów, cycki mam normalne, nie mam mdłości, nie jestem senna, ba nie mogę zasnąć, może troszkę zabili mnie brzuch ale z pewnością nie tak jak w poprzedniej ciąży. Wtedy o dziwo choć ciąża nie była prawidłowa czułam ją bardziej niż teraz, byłam senna, piersi się dużo powiększyły i podbrzusze miałam twarde gdy teraz mam miękkie. Dziwne to wszystko. A u Ciebie jak było z objawami wtedy, a jak jest teraz?

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Mari
Witaj
Napisz coś o sobie
Ja nie Wiola ale napiszę jak było u mnie
W pierwszej ciąży od początku byłam bardzo senna, często chodziłam siku (to zostało mi do końca ciąży), mdliło mnie (bez wymiotów) jak jechałam samochodem, autobusem ale tylko jakieś 2-3 tygodnie.Czasem pobolewał brzuch. I z objawów to tylko tyle.
A teraz jak na razie żadnych objawów, czasem pobolą cycki i kręci mi się w głowie. I koniec mam nadzieję że tak zostanie
Stary 2013-09-05, 20:10   #679
M_aria
Rozeznanie

Nikii
Właśnie! Jedyne co mam i miałam to czeste sikanie
Wiem że każda ciąża jest inna, ale i tak się denerwuje po tym co przeszłam. Byle tylko był już poniedziałek
To strasznie głupie ale byłabym spokojniejsza gdybym
Stary 2013-09-05, 20:14   #680
Nikii89
Zakorzenienie

Maria rozumiem Cię , ja też się trochę stresuję , a gdzie tam wizyta 3.10.
Mnie pociesza trochę to że w pierwszej też nie miałam jako tako objawów.
Stary 2013-09-05, 20:22   #681
kaorlak
Zadomowienie

Cytat:

Pozdrawiam
Witaj

Wiecie, że w pierwszą ciążę też znosiłam dużo gorzej. Teraz to w zasadzie czasami pobolewa mnie podbrzusze i dzisiaj zauważyłam, że piersi mi się zrobiły takie pełne i trochę żyłek wyszło. I w zasadzie to wszystko
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 22:51   #682
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
A no fakt byłam na takim wątku ale krótko

A termin wg ostatniej OM na kiedy masz?
wychodzi między 5-9 maja, a z moich obliczeń powinien być późńiej

MARTUSIAAA21 mój mały z 03.11 więc mała różnia

Fajnie, teraz jeszcze mało mamusiek to nadążąm, a w "szczycie" jak będzie po kilkanaście str dziennie podejrzewam, że odpadne...

witam nową mame

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 01:22   #683
ilona_0105
Raczkowanie

Odp: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

która czytała greya ? wszystkie części ?
ja czułam niedosyt i dostałam teraz namiętność po zmierzchu polecam ciężko się oderwać jeśli ktoś lubi oczywiście tego rodzaju książki

a to co napisaliście nadrobie rano dobranoc :p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

zaręczyny 09.08.2010

II kreseczki 11-12.04.2013

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
ilona_0105 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-06, 06:14   #684
cowie
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

Z cyklu "co przyszły ojciec wiedzieć powinien":

Cytat:
Co ma zrobić mężczyzna, aby zrozumieć ciężarną kobietę? Instrukcja - krok po kroku:

1-3 miesiąc

1. Każdego wieczora organizuj sobie zatrucie - na przykład zjedz przeterminowaną rybę i popij mlekiem. Później dowiesz się, po co.
2. Następnego ranka wstań, weź pigułkę nasenną i idź do pracy. Jeśli rzeczywiście bardzo źle się czujesz - zostań w domu, ale nie zapomnij posprzątać i ugotuj obiad.
3. Do kostek u nóg przywiąż woreczki z piaskiem - po półtora kilograma na każdą nogę.
4. Przed wyjściem włóż do kieszeni koszuli zdechłą mysz i nie wyjmuj jej!
5. Tego nie jedz, nie wolno ci. Tego też. I tego. Najlepiej zjedz jabłko.
6. Powaliło cię? Rzuć te papierosy! Coca-colę, piwo i inne napoje gazowane też!
7. Usiądź wygodnie i zjedz jogurt. Jeśli nie masz ochoty - to chociaż trochę.
8. Zwymiotowałeś? Posprzątaj po sobie. Nie wołaj żony - jest zajęta.
9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Muszą zrobić niezbędne badania.
10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa.

3-6 miesiąc

1.Do brzucha przywiąż materac z wodą.
2. Gdy się ubierasz - nie odwiązuj go, nawet, gdy próbujesz wciągnąć buty.
3. Śpij również z materacem. Jak to, JAK? Na boku!
4. Nie zapomnij rano zażyć pigułki nasennej.
5. A przed wyjściem do pracy - wypij litr wody.
6. Przed pójściem spać również wypij litr wody i weź tabletkę moczopędną.
7. Do nosa włóż wacik, tak, aby powietrze przechodziło, ale odczuwało się lekką duszność. Wacik noś stale.
8. Masz duszności? Otwórz okno - niektórym pomaga.
9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Jak to, PO CO? Zrobić niezbędne badania. Co z tego, że już robiłeś?
10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa. Materaca nie odwiązuj!

6-9 miesiąc

1. Każdego ranka siadaj na fotel obrotowy i kręć się przez 10 minut. Gdy już organizm odmówi Ci całkowicie współpracy - wstań i szykuj się do pracy. No co ty, kręci ci się w głowie? Współczuję, to na pewno minie.
2. Dolej wody do materaca.
3. Wypij coś moczopędnego, a w pracy wypijaj szklankę wody co godzinę.
4. Postaraj się nie opuszczać miejsca pracy zbyt często. Bądź czujny i dyspozycyjny przez cały dzień. Jeśli przychodzi ci to z łatwością - weź dodatkową pigułkę nasenną.
5. Zwiększ również wagę woreczków z piaskiem, które masz przywiązane do nóg - do 2 kilogramów każdy.
6. Wieczorem, nie odwiązując materaca, połóż się do łóżka i bądź perfekcyjnym, namiętnym kochankiem!
7. Jeśli wydaje ci się, że twoja żona interesuje się innymi mężczyznami - pozostań wspaniałomyślny i wybaczający.
8. Poświęcaj żonie więcej czasu i uwagi. Wyobraź sobie, że jej też jest ciężko!
9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Jak to, po co? Po to samo, co zawsze - niezbędne badania.
10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa. Oczywiście, że z materacem, co za pytanie?

The end

No, dobra, żartowaliśmy, wiemy, że jest to niemożliwe do wykonania. Po prostu odwiedź po raz dwudziesty znajomego proktologa, niech włoży Ci pomarańczę... już on wie, gdzie. Teraz oddychaj głęboko i mocno przyj. Udało się uwolnić od pomarańczy? Wyśmienicie! Możesz już pozbyć się zdechłej myszy i odwiązać materac.

I przy okazji z pamiętnika przyszłej matki:
Obudziłam się o 6.30 głodna jak wilk, z chęcią na 3-daniowy obiad

18.05.2015
Leoś
cowie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 06:21   #685
olenka1304
Raczkowanie

Dzien dobry

27.05 .2013 Aniołek 13t3d
olenka1304 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 06:31   #686
fantastka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

Cytat:
Napisane przez cowie Pokaż wiadomość
Z cyklu "co przyszły ojciec wiedzieć powinien":

I przy okazji z pamiętnika przyszłej matki:
Obudziłam się o 6.30 głodna jak wilk, z chęcią na 3-daniowy obiad

Podoba mi się

25.05.2013

Michał
Szymon

Chudnę! Cel 77,5 --- 72 --- 66 --- > 64 kg

fantastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 07:05   #687
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilona_0105 Pokaż wiadomość
która czytała greya ? wszystkie części ?
ja czułam niedosyt i dostałam teraz namiętność po zmierzchu polecam ciężko się oderwać jeśli ktoś lubi oczywiście tego rodzaju książki

a to co napisaliście nadrobie rano dobranoc :p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
nie czytałam , ale z książek jakie ostatnio czytałam mogę zaproponować
1. Tysiąc wspaniałych słońc - Khaled Hosseini
2. Dosięgnąć nieba - Richard Rayner
3. A gdyby to była prawda - Marc Levy

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
wychodzi między 5-9 maja, a z moich obliczeń powinien być późńiej

Fajnie, teraz jeszcze mało mamusiek to nadążąm, a w "szczycie" jak będzie po kilkanaście str dziennie podejrzewam, że odpadne...

witam nową mame
termin terminem a dziecię i tak przyjdzie kiedy chce

Dzień dobry
Dzisiaj się nawet wyspałam pobudka o 2.45 na mm i potem dopiero o 6 ale wylądować z mamusią w łóżku

Wiecie co jak na razie nie czuję się jakbym w ciąży była
Stary 2013-09-06, 07:19   #688
lolitka888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kandulska Pokaż wiadomość

termin wybrany?na kiedy ?
Na 11 październik Zdecydowałam sie na nazwisko Tż jednak troche mi smutno...wole mojea zas podwojne wszedzie wpisywac, ehh...

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Cytat:
Lolitka
To niewiele
Tak ostatnio zaczynam o tym myśleć, a nawet Teżetowi wspominałam że dobrze by bylo wziąść ślub cywilny. Opłata jak piszesz jest niewielka ale obrączki to niezły wydatek, a nam pieniądze potrzebne teraz na co innego. Zobaczymy jak to będzie.
no troszke to wyniesie, bo pozniej chcemy obiad zjesc z rodzinka w restauracji, bo sie jeszcze nie znaja do tego obrączki..chcemy klasyczne z zoltego zlota, koszt 1300zl za pare wiec i tak taniej niz w apartach itp..
A swoje wesele mamy dopiero sierpien 2014 to juz z Maluszkiem na swiecie))

Jeszcze dzis w pracy wytrzymac i weekend!!!

Jak to u Was jest z libidem? U mnie fatalnie...na sama mysl o seksie mam mdlosci Biedny Tż
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 07:35   #689
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:

Pozdrawiam
wotamy zapraszamy a skąd jestes??
Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
o no to mamy rówieśników
Cytat:
Na 11 październik Zdecydowałam sie na nazwisko Tż jednak troche mi smutno...wole mojea zas podwojne wszedzie wpisywac, ehh...

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

no troszke to wyniesie, bo pozniej chcemy obiad zjesc z rodzinka w restauracji, bo sie jeszcze nie znaja do tego obrączki..chcemy klasyczne z zoltego zlota, koszt 1300zl za pare wiec i tak taniej niz w apartach itp..
A swoje wesele mamy dopiero sierpien 2014 to juz z Maluszkiem na swiecie))

Jeszcze dzis w pracy wytrzymac i weekend!!!

Jak to u Was jest z libidem? U mnie fatalnie...na sama mysl o seksie mam mdlosci Biedny Tż
to będziemy świętować wizażowo

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 08:56   #690
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
Moje libido też leży i kwiczy... Mąż również cierpi z tego powodu.

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Właśnie dzwonili ze szkoły żę mój Kubuś chory i idzie do domu. Kurcze musi sam być, bo nikogo nie ma... Trochę się denerwuje bo ma gorączkę

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości