|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
|
25 | 40,98% |
| Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
3 | 4,92% |
| Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
2 | 3,28% |
| Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
15 | 24,59% |
| Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
16 | 26,23% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
ale uważam, że powinnaś zawalczyć o zmianę zachowania Twojego męża. Jeśli potrafi wykonywać wszystkie obowiązki domowe to jest zwyczajnym leniem. Może i jest twardy ale Ty postaraj się być twardsza! Uwierz mi, że jak pojawi się dziecko to dopiero będzie w domu sajgon, Ty zmęczona opieką nad dzieckiem, sprzątaniem i gotowaniem, a on pewnie nawet pieluszki nie będzie chciał zmienić Frustracja będzie narastać i może doprowadzić do rozpadu związku. Był kiedyś na wizażu wątek Walka z TŻ trutniem domowym, czy jakoś tak. Przeglądałam kilka razy i było sporo fajnych rad na tżta-leniucha. Wydaje mi się, że teraz jest ostatni dzwonek na próbę zmiany Waszego związku, po porodzie będzie już dużo ciężej Szkoda marnować życie na nieudane związki.
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
|
|
|
|
#662 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Wróżka_DzyńdzyńdzyńA gratuluję
![]() Teqiba
|
|
|
|
#663 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Płeć dziecka-u nas ma być chłopiec, z kalendarza chińskiego tez tak niby wychodzi. Nie wiem jakie są objawy na chłopca w każdym razie smaków na coś konkretnego nie mam, dziwnych połączeń jedzeniowych też nie, słodycze długo dla mnie mogły nie istnieć, dopiero teraz wraca dawne uwielbienie do ciast domowych Raz po raz mnie wysypie na twarzy lub na dekolcieBrzuchatka |
||
|
|
|
#664 |
|
Zakorzenienie
|
Dzwoniłam jeszcze raz
![]() Babka na początku zaznaczyła, że na dzisiaj nie ma miejsc, wzięła jeszcze raz wyniki moich badań i niby poszła z nimi do lekarza. Ma do mnie oddzwonić (nie wiem po co ), a ja mam próbować ponownie jutro Strasznie się zestresowałam, uf... muszę ochłonąć... i wymyśleć jakiś obiad dla Tż, a miałam nadzieję na parę dni bez garów
|
|
|
|
#665 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ekstra
|
|
#666 |
|
Raczkowanie
|
teQiba super, że jest poprawa, lada chwila pewnie Cię wypuszczą
![]() koziemleko ja bym ich męczyła telefonami codziennie po kilka razy, bo oni sami wątpię, żeby się aż tak Tobą przejęli a w każdym momencie może się miejsce zwolnić... miała któraś z Was już usg 3d, ja chciałam się zapisać na połówkowe 3d tak około 20 tygodnia, bo w sumie różnica u mnie w mieście w cenie nieduża, a dokładniej można wszystko zobaczyć i się uspokoić, że wszystko ok, poznać płeć i popatrzeć realnie na dzidzię
|
#667 | ||
|
Moderator
|
Odp: Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/I
Cytat:
Cytat:
I co teraz? ![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- I zapomnialam dopisac - wychodze |
||
|
|
|
#668 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby wypuścili a jutro idziesz na wizytę, czy już nie??Cytat:
Ja się zapisałam na połówkowe 3d - 20t3d |
||
|
|
|
#670 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak się zastanawiam, jak się chodzi do jednego gina a on nie ma 3D to co mówi jak chcesz to badanie połówkowe zrobić 'na mieście'?
|
|
#671 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy Wy korzystacie z tych darmowych próbek na pierwszej stronie? Dane są tam troszkę stare. Zapisałam się do niektórych i często nie mogłam znaleźć gdzie w ogóle zamówić próbkę. W Bebilon mieli wysłać poradnik dla kobiet w ciąży i pluszowego misia, a dostałam płytę z kołysankami instrumentalnymi (Bach, Mozart, Beethoven)
|
#672 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, mam głupie pytanie ![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Poza tym, jestem w szoku, jakie są na all ceny koszul i piżam. Te fajniejsze wg mnie, znaczy nie z tymi obrazkami misiów na piersiach, kosztują min 40 zł. + przesyłka. U mnie w sklepie bieliźnianym już od 35 kupię bardzo fajne, porządne, bawełniane. I nie kupuję jednak ciązowych, tylko zwykłe, ale z rozpięciem na cyckach, coby karmić można. Myślę, że jak wezmę rozmiar większy to brzuch zmieszczę
|
|
|
|
|
#673 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
ja mam inny kłopot, usg 3d przeprowadza lekarz do którego zawsze chodziłam a "zdradziłam" go w ciąży i nie wiem co mam jemu powiedzieć.. bo na pewno ma moją karte..
|
|
#674 |
|
Zadomowienie
|
Koziemleko, nie denerwuj się tak
To szpital, a w szpitalu nie wszystko można przewidzieć. Czasem mają kogoś wypisać i nagle coś się zmienia. Ja miałam 3 razy przekładany termin wywołania porodu ciąży obumarłej. To strasznie kłopotliwe ale tak bywa. Który to szpital? teQiba W szpitalach nadal ciepło. Pacjenci mają dużą awersję do otwierania okien
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
|
|
|
#675 | |
|
Zakorzenienie
|
TeQiba super
Cytat:
jak nie do maluszka do do przedszkola![]() Teczkę na dokumenty ciążowe właśnie taką jak zeszyt dostałam od mojej gin no i ja zginam jakies większe dokumenty, ale usg akurat mam małe |
|
|
|
|
#676 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo te z all z misiami z przodu są do d***. Mam takie piżamki i napisane było, że to bawełna. Jeśli tak, to jakaś dziwna, bo się człowiek poci w nich jak nie wiem co i po 2 dniach piżama do prania a człowiek w nocy się męczy. Sprawdźcie swoje Dzidziale? http://kobieta.onet.pl/dziecko/male-...go-czeka/6re94 |
|
|
|
|
#677 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak ja widzę te wszystkie 'koszule ciążowe' z misiami żyrafami itd. to dostaję białej gorączki czy ja biorę udział w 'nastoletnich matkach' czy co |
|||
|
|
|
#678 |
|
Wtajemniczenie
|
Macie racje, kupiłam 2 takie piżamy na all jak się dowiedziałam o ciąży bo nie miałam w domy żadnej przyzwoitej na wypadek przymusowego pobytu w szpitalu (tfu tfu) i są... okropne..:/ nie dość, że wzór jak dla dziecka to materiał tragedia. Mam je i jakby co ich użyję ale nie polecam
|
#679 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też sobie kupię zwykła, rozpinaną wczoraj na hurtowni widziałam, ceny w granicach 30 zl ale żadna mi nie przypadła do gustu, no cóż będę szukać dalej
|
|
|
|
|
#680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To ja już nie narzekam |
|
|
|
|
#681 |
|
Zadomowienie
|
Różne sytuacje się zdarzają. Czasem trzeba kogoś przyjąć na cito, czasem po rutynowym zabiegu kobieta dostaje krwawienia i pobyt się przedłuża itp.
|
|
|
#682 | ||
|
Raczkowanie
|
cześć
![]() a czy rozmawialiście ze sobą przed planowaniem dziecka? bo nie wiem jak u Was ale u nas było wiele rozmów, jak to będzie jak się urodzi malec, dużo ustaleń, i jestem przekonana że TŻ będzie pomagał przy maleństwie i na pewno będę go zostawiać sama z maleństwem chociaż na godzinę, żebym mogła gdzieś wyskoczyć i postaram się go ciągle chwalić, chociaż będę zaciskać zęby, że coś źle robi Cytat:
Cytat:
Byłam dzisiaj na wizycie kontrolnej, o dziwo zrobiła mi ginka usg, bo się trochę martwiłam, bo byłam przeziębiona i bałam się czy z maleństwem wszystko ok. mam brać rutinoscorbin i pić wapno, bo tylko to na przeziębienie w ciąży mozna. kiedy należy zrobić usg połówkowe, u mnie na NFZ nie robią bo nie mają sprzętu, więc chciałabym połówkowe i USG 3D zrobić za jednym razem
|
||
|
|
|
#683 | ||||||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
napewno się zmieni jak zobaczy kruszynkę walcz o Was dla niuni ![]() Ja wczoraj też przeżyłam mega awanturę o to że za mało sprzątam i wgl za 12 dni zaczynam 7 miesiąc, ból pleców tak niemilosiernie mi dokucza że nie mogę się wyprostować jak się schyle... a poszło o to że nie zauważyłam że zaczyna kropić na dworze i prania nie zebrałam (siedziałam na podłodze i składałam stertę ciuszków dla małego i układałam w komodach) wieczorem go porządnie ochrzaniłam dziś przemyślał i przeprosił... faceci najpierw robią potem myślą niestety taka ich natura ![]() A jeśli nie to może faktycznie przyda mu się mała terapia wstrząsowa zbierz się jedz do rodziców a jemu zostaw tylko karteczkę "Wyjechałam bo muszę odpocząć" wyłącz tel i po paru dniach włącz może jak sie pomartwi to przemyśli? Cytat:
Ja dostałam próbki proszków do prania, mleko, śliniaczek, słoiczek, jeszcze inne mleko czekam na grzechote z fp... kiedyś probki z jakis tak kosmetyków... |
||||||
|
|
|
#684 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do koszuli to mam farta że to co jest na allegro mogę kupić na naszym warszawskim stadionie czyli na marywilskiej
|
||
|
|
|
#685 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz nie pracuję, więc ja sprzątam, ale było zawsze tak: "Posprzątamy?" "Bierzemy się za sprzątanie?" "Pozmywasz naczynia, bo ja bym pranie zrobiła w tym czasie?" "Ja się biorę za ścieranie kurzy, to może poodkurzasz?" "To ja się biorę za kuchnię, a Ty za pokój" I nie miałam nigdy z tym problemu. Po wszystkim powiedziałam "dziękuję", a on "nie ma za co, to ja dziękuję..." ![]() Cytat:
![]() Mi nic nie przyszło narazie
|
|
#686 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czy ktoś już rozważa jakieś sesje zdjęciowe brzuszkowe albo dla maluszka? To koszulę też kupię pewnie 3/4 Lepiej też z reguły wyglądają
|
|
|
|
|
#687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.poradnikniemowlaka.pl/bez...dla-niemowlat/ chyba wchodziłam już wszędzie
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#688 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
tylko ja używałam na noc bo on jest gęsty i zostawia biaława warstwę i ciężko się wchłania ale po kilku dniach wyglądałam już o niebo lepiej
|
|
|
|
|
#689 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie ma tak, że jedno leży a drugie zapierdala chociaż na początku ciąży tak było jak mnie odrzucało od czegokolwiek w kuchni i jak spałam od razu po pracy, bo tak fatalnie się czułam, teraz czuję się dobrze, więc i uczestniczę w życiu domowo-porządkowym ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#690 |
|
Zadomowienie
|
Mnie tez strasznie wysypało na początku na ramionach, plecach i twarzy, ale ostatnio pozłaziło. Za to zostały mi straszne zaskórniki wokół brody, normalnie widoczne gołym okiem a nie idzie ich niczym usunąć - peelingi, parówki, nic.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.

ale uważam, że powinnaś zawalczyć o zmianę zachowania Twojego męża. Jeśli potrafi wykonywać wszystkie obowiązki domowe to jest zwyczajnym leniem. Może i jest twardy ale Ty postaraj się być twardsza! Uwierz mi, że jak pojawi się dziecko to dopiero będzie w domu sajgon, Ty zmęczona opieką nad dzieckiem, sprzątaniem i gotowaniem, a on pewnie nawet pieluszki nie będzie chciał zmienić

Plamien nie mam juz 

też sobie kupię zwykła, rozpinaną wczoraj na hurtowni widziałam, ceny w granicach 30 zl ale żadna mi nie przypadła do gustu, no cóż będę szukać dalej
od jakiegoś czasu wszystko się goi, ale twarz dalej woła o pomstę.