![]() |
#661 |
Zakorzenienie
|
Dot.: kwasy, kwaski i kwaseczki
Fotostabilne filtry mają marki: L'oreal, Garnier, Vichy, LRP, Avene, Bioderma, SVR.
![]()
#662 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#663 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#664 |
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny
![]() W temacie jestem jeszcze troche zielonkawa, ale powoli sie wdrozam. Mam zamiar zaczac stosowac kwasy i czytam sobie ten Wasz watek. Mam cere tlusta/normalna, wypryski i zaskorniki na calej twarzy do tego kilka blizn potradzikowych i rozszerzonych porow. Z trodzikiem walcze prawie 10 lat. Na poczatku mialam zamiar stosowac Efferan K, ale piszecie (wiele z Was), ze jego dzialanie jest prawie zadne, a chce cos z kwasami BHA. Zdecydowalam sie (tzn. jeszcze nie zakupilam) na (przypominam, ze to ma byc moj pierwszy kwas) na (wiem, ze jest silny) Lysanel Actiwe, planuje nakladam 1-2 razy w tygodniu. Do tego oczywiscie filtry. Co o tym myslicie??? Z gory dzieki za odpowiedz pzdr. Pogoda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#665 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#666 |
Zadomowienie
|
Do Pogoda:
więc ja rozpoczęłam swoją przygodę z kwasami właśnie od Lysanelu,choć mam cerę naczynkową.Stosuję go tylko na strefe "T" co drugi dzień i póki co mnie nie podrażnił,efektów spektakularnych też nie widzę,ale cera mi się poprawiła odrobinkę(w końcu używam dopiero 2 tygodnie ![]() Ta poprawa widoczna jest głównie w rozjaśnieniu cery i powolnym znikaniem zaskórników. Pozdrawiam ![]()
#667 |
Wtajemniczenie
|
Pewnie okaze sie wielka ignorantka, ale co tam.
Od jakiegos czasu chodzi za mna temat kwasow i poki co nie sprobowalam, bo nie za bardzo mnie na to teraz stac, ale nurtuje mnie takie pytanko: Po co to wszystko, skoro to tak strasznie wysusza, sciaga, powoduje luszczenie i w sumie wyglada sie okropnie zamiast dobrze? |
![]() ![]() |
![]() |
#668 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#669 |
Raczkowanie
|
mam pytanie: czy stosując silne kwasy, należy unikać picia jakiś ziół? gdzieś coś takiego słyszałam, ale nie mogę znaleźć na ten temat informacji...wiecie coś na ten temat???
|
![]() ![]() |
![]() |
#670 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nareszcie mogę stosować (nawet treściwsze) kremy i się wchłaniają a nie paćkają po wierzchu. Dla wyjaśnienia - trzeci zimowy sezon z kwasami - ale efekty były juz po pierwszym. Na początku kwasiłam się u kosmetyczki, teraz pierwszy raz w domu Lysanelem. Następną zimę też będę - warto. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#671 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#672 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczęta (i chłopcy
![]() ![]() "Mam pytanie dotyczące Easy peelu: moja dermatolożka twierdzi, że wystarczy zrobić mi jeden zabieg, by uporać się z moimi przebarwieniami potrądzikowymi. Bardzo mnie to zdziwiło, bo tak na wizażu jak i w necie wszędzie mowa o 4 zabiegach w jednej serii. Pytałam ją, czy czasem nie trzeba będzie go powtarzać, ale stwierdziła, że nie...Boję się trochę tego, że mogą wystąpić mi jakieś powikłania, wynikające z zastosowania Easy peelu tylko raz - ich ryzyko zwiększa się ponoć jeśli zabieg ten wykonuje się rzadziej niż przepisowe 4 razy... Co o tym myślicie? ![]() Będę wdzięczna za sugestie, bo zabieg mam umówiony na przyszłą środę ![]() Pozdrówki! |
![]() ![]() |
![]() |
#673 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#674 |
Wtajemniczenie
|
Czyli wychodzi na to, ze tylko na poczatku moze byc upior, a jak przychodzi np nastepna jesien i znow sie zaczyna kwasy, to juz nie powinno byc tak?
Ja stosowalam troche differin, ale nie dalam rady dluzej, makijaz na tym wygladal okropnie, a chyba musze czekac do jesieni. A czy mozna sobie odpuscic kwasy latem i stosowac tylko w okresie jesienno - zimowym i efekty sie nie pogorsza czy jednak trzeba w lato podtrzymywac? I jeszcze jedno: Na jakiej podstawie wybierac kosmetyk kwasowy. Przeciez czesto kilka kosmetykow ma takie same stezenie tego samego kwasu. Jak wybrac ten dobry? |
![]() ![]() |
![]() |
#675 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziurawca absolutnie nie mozna stosowac przez okres wiosenno letni i nie chodzi o to,ze zwieksza wrazliwosc podczas stosowania kwasow ale glownie dlatego,ze dziala fotouczulajaco. Wszelkie kuracje z ziol dziurawca sa zalecane glownie w okresie jesienno zimowym. Zreszta na wlasna reke nie uzywalabym ziol kiedy nie ma sie chocby min wiedzy na ich temat.
![]() |
#676 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#677 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Duzo zalezy od cery i problemow z jakimi sie borykasz oraz zcego oczekujesz od kuracji kwasami Cytat:
Z Differinem nie mialam do czynienia ale slyszalam i widzialam niezbyt ciekawe efekty. Cytat:
Cytat:
![]() Dla mnie najwazniejsze bylo wyrownanie koloru,oczyszczenie i wygladzenie,zmiejszyly sie pory oraz pozbylam sie poczatkow zmarszczki mimicznej pomiedzy brwiami ![]() ![]() Uzywalam Acne Dermu,peelingu Anev Avonu a pozniej Glyco A.
![]() |
#678 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To taki w pomaranczowym opakowaniu? Jezeli to ten,to mnie przede wszystkim na samym poczatku w skladzie nie podobal sie Titanium Dioxide i jakos nie wierze w jego fotosatbilnosc ![]() Stawiam zdecydowanie na filry apteczne ![]()
![]() |
#679 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#680 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#681 |
Wtajemniczenie
|
Używałam fluidu matujacego thalgo do cery problematycznej, ale na dzien. na differin chyba nic nie mozna nakladac.
Differin potrafi wlasnie zrobic upiora, ale przeciez to retinoidy i maja podobno super dzialanie. Mam 22 lata, wiec jeszcze zadnych zmarszczek nie mam. Mam za to mase zaskornikow, troche przebarwien po wyciskaniu, no i ogolnie nierowny koloryt cery, bez podkladu z domu nie wychodze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#682 |
Wtajemniczenie
|
a! i wydawalo mi sie, ze kwasy sa chyba takim peelingiem chemicznym, ktory rozpuszcza zadziorki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#683 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Osobiscie bym nie ryzykowala,zreszta wydane pieniadze na dobry filtr zwracaja sie bardzo szybko i przede wszystkim konczy sie era kupowania nietrafionych kremow oraz miotania sie pomiedzy polkami w sklepie ![]()
![]() |
#684 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy meczyly mnie takie bolace niespodzianki to uzywalam Dermaliboura A Dermy,rewelacyjny krem ktorym tez zreszta wyleczylam w szybkim tempie paskudne oparzenie. Mam kumpele ktora w podobym przypadku jak Ty uzywala Davercinu ale czytalam,ze nie kazdemu to pomaga chociaz wiem,ze jest on w roznych postaciach-Ona akurat uzywala granulatu,ktory przyjmowala doustnie i miejscowo smarowala tym plynem miejsca z niespodziankami. Poza tym nie wiem czy nie lepszy bylby dla Ciebie tonik Lysanel http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ils&itemid=717 Sama po niego siegne na jesien zeby znowu wspomoc cere ![]()
![]() |
#685 |
Wtajemniczenie
|
Dzieki
![]() Zapomniałam jeszcze dodac, ze moja skora jest nie tylko tlusta, ale jednoczesnie odwoniona, wyszuszona. Po myciu jest sciagnieta, choc zauwazylam spora poprawe po zelu do cery suchej fitomedu |
![]() ![]() |
![]() |
#686 |
Wtajemniczenie
|
Tego toniku uzywa sie oczywiscie na noc i w oresie jesienno-ziomym, tak?
Czy poza nim powinno sie stosowac jeszcze jakies kwasy? Wiele tu czytalam o tym, ze BHA sa lepsze i tak zastanawiam sie nad tym 2% od Pauli, ktory poleca justa79 |
![]() ![]() |
![]() |
#687 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dostepnosc tez jest utrudniona bo mozna go zamowic jedynie przez net.
Edytowane przez Hexxana Czas edycji: 2006-03-29 o 14:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#688 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#689 |
Wtajemniczenie
|
Chyba kupię ten tonik. Ma bardzo pozytywne recenzje. Dermalibur od dawna zamierzam kupic, ale caly czas mam pilniejsze wydatki. Kupilam dzis ten juvit i capivit sun system. Moze zrobic tak: co drugi wieczor tonik i na to a-dermę, a w inne wieczory juvit. Na dzien raczej musze matowic sie. Do tego pije zielona herbatke. Chyba dobry zestaw, prawda? Zobacze jak sie zachowa ten tonik i kiedys moze pomysle o bha pauli. W koncu nie wolbno wszystkiego na raz. A jak na poczatek przygody z kwasami to chyba taka pielegnacja moze byc, prawda?
|
![]() ![]() |
![]() |
#690 |
Zakorzenienie
|
Error
![]() ![]()
Edytowane przez Hexxana Czas edycji: 2006-03-29 o 20:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:34.