|
|
#661 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyki w Wielkiej Brytanii
Cytat:
. Poza tym to nie jest pelen sklad. Na moim toniku jest na spodzie podwojna naklejka i te 3 skladniki to sa tylko na pierwszej widocznej stronie, reszta pod spodem Mnie spirytus wysuszal, a tonik nr3 jest znacznie mocniejszy niz nr2 i same plusy jak dla mnie .
|
|
|
|
|
#662 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Twoje teorie Hosenko sa stare na wizazu jak swiat ze toniki clinique to luksusowa wersja spirytusu dla tych co lubia wydac wiecej kasy niz trzeba. Moje zdanie jest takie: sklad skladem, ale czesto fenomen czegos wynika z odpowiednich proporcji, techniki laczenia skladnikow, czy tez czasami z fermentacji danych skladnikow - nie wiem - nie moj temat Ale do czego daze - mimo, ze nie raz udowdniono czarno na bialym prosty sklad clinique i szybko znaleziono odpowiednik za 3zl mnie to nie przekonuje. Moim zdaniem tkwi w tym jakis fenomen, niczym diabel w szczegole. Ja z tonikiem sie nie rozstane i nigdy nie szkoda mi wydanej na niego kasy. tak wiec niech sobie wszyscy maja racje....a ja wiem jaka jest prawda Aaliyah Ty tu mi nie pisz tak oficjalnie, ze ja wiem jak mi sie odwdzieczysz, bo to brzmi za lubieznie przed godzina 22
|
|
|
|
|
#663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Jesli Cie nie przekonuje ten tonik to Twoj wybor Hosenko. Ale w tym co napisala Ania jest duzo prawdy. Wiele skladnikow w kosmetykach ma optymalne dzialanie wlasnie w okreslonym procencie/proporcjach. Na przyklad dla kwasu salicylowego jest to 2%. Podobnie jest z alkoholem etylowym (choc nie mowie teraz o kosmetykach , ale raczej o zastosowaniu w medycynie) - najlepsze dzialanie odkazajace ma w 50% stezeniu. I mysle, ze takie przyklady moznaby tu mnozyc. Takze sklad to jedno, proces produkcji, proporcje - to juz inna historia I zeby przekonac sie z cala pewnoscia musialabys stosowac przez powiedzmy miesiac tonik nr2 i przez miesiac spirytus salicylowy. Wtedy mialabys wiarygodne porownanie. Po zuzyciu probki naprawde ciezko cokolwiek stwierdzic.
|
|
|
|
|
#665 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, o ile kiedykolwiek sie pojawi...Ania, co do Twojej niecheci w stosowaniu filtrow, to w pelni rozumiem .Cytat:
Contax, dzieki za szybka odpowiedz , szkoda, ale przynajmniej wiem, czego mam szukac w skladzie...
|
||
|
|
|
#666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to kremy bardziej pielęgnacyjne niż ochronne ![]() Generalnie krem z flitrem SPF 15 to tochę mało, jak Ci naprawdę zależy na utrzymaniu dobrej kondycji skóry to nie powinnaś schodzić poniżej SPF 50+. Niskie filtry praktycznie nie chronią przed prominowaniem UVA, które odpowiedzialne jest właśnie za starzenie się skóry, zmiany nowotworowe i nadreaktywność naczynek. Oznaczenie SPF to ochrona przez promienowaniem UVB. Powinnaś przetestować Anthelosa XL Aqua lait SPF 50+ La Roche Posay, po nalóżeniu grubej warstwy mam ochronę i makijaż w jednym.
|
|
|
|
|
#667 |
|
BAN stały
|
Contax i powiedz mi moja Droga ???
Ty jestes taka wytrwala w tym filtrowaniu??? zawsze sumiennie bez pieciu dyszek nie wychodzisz z domu? A tak w ogole dzieki za precyzyjne info dzieki ktorym wychodzi jeszcze bardziej jakie z nas ignorantki Camomille najgorsze jest to, ze ja sobie z tego zdaje sprawe Hosenko ok, jak Ci zalezy to moze stanac na tym, ze to Ty ta Ameryke i prawde o Clinique odkrylas :d
|
|
|
|
#668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kto odkrył? chetnie bnym coś jeszzce poczytała. Macie rację z Aaliyah że denaturat denaturowi nie równy. Już samo to ze Clinique chłodzi a spirytus kosm nie o czymś świadczy. Póki co używam spirytu a co bedzie dalej to zoabczymy... Może trafi sie jakaś fajna promocja w Sephorze - bedzie łatwiej się wtedy skusić
|
|
#669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to kwestia priorytetow i znalezienia odpowiedniego dla siebie filtra. Ja taki znalazlam => Anthelios XL Aqua Lait SPF 50+ LRP Nalozony na krem/serum z wit. C lekko ciemnieje i po wchlonieciu wyglada i zachowuje sie jak podklad - lekko tonuje i wyrownuje koloryt cery, przypudrowany pudrem jedwabnym Hauschki nie swieci sie co najmiej kilka ladnych godzin.
|
|
|
|
|
#670 |
|
BAN stały
|
to sie chwali
zuch Dziewczyna....chcialabym miec tyle samozaparcia. Obiecalam sobie, ze po wakacjach jak juz bedzie blizej do 30-stki bede stosowac sumienna, porzadna pielegnacje A tymczasem......testuje Creme de la mer. Boje sie troche bo to tluscioch niesamowity ale jako ta z podatnych na reklamy chce sie przekonac o jego super wlasciwosciach wartych 500zl za 30ml tzn ja kupilam 7ml za 15f, zeby nie bylo. Narazie pierwsze smarowanie za mna. Wchlonal sie pieknie, nie ma tlustego filmu, buzia wydaje sie miekka i nawilzona. Jak rano nie bede wygladac jak Claudia S. to sie obraze, wywale wszystkie kosmetyki na smietnik i kupie sobie szare mydlo JELEN ...postanowione
|
|
|
|
#671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#672 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
o Ty wredna malpo! pije sobie wlasnie juz trzeciego drineczka ale momentalnie otrzezwialam ![]() w sumie poslac moge, mam sentyment do Wrocka mieszkalam tam pol roku a w ogole to co Ty Bee?? lawirujesz miezy Wro i Uk? czy jak to jest? kupilas juz ta paletke Pop Beauty? ja za kazdym razem mam chcice na ta do zielonych oczu....kolorki sa obledne a oczy mam szaro-nijakie-nibyniebieskie ![]() i czemu jeszcze nie spisz?
|
|
|
|
|
#673 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po co taka ladna dziewczyna che wygladac jak prawie czterdziecha, no doba 36 lat ma Szkoda Twego pieknego lica na jelenia Cytat:
Ja tez jestem z Wroclawia ... jak juz jestesmy przy prezentach
|
||
|
|
|
#674 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny moze wiecie jakie sa tu dobre nablyszczacze do wlosow, zamierzam zakupic ale nie wiem jaki, z gory dziekuje, pa
|
#675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobry jest spray charles worthington dream hair (do wszystkich kolorow). Ja lubie tez kremy nablyszczajace johna friedy i umberto gianni'ego (uzywam wersji dla brunetek)
|
|
|
|
|
#676 |
|
Raczkowanie
|
halo, halo, wracamy do Clinique! Tydzien temu stalam sie posiadaczka probki turnaround concentrate i jestem zachwycona! nakladam na paszcze dwa razy dziennie i buzka naprawde wyglada lepiej, taka rozjasniona i sliczna sie zrobila ach, ach
I jeszcze w ogole chcialam dodac, ze uzaleznilam sie od Wizazu. Wczorajszy dzien spedzilam na przegladaniu starych watkow czytaniu i ogladaniu, CALY DZIEN, no gdzies tam w miedzy czasie zdazylam zrobic pranie (tzn. pralka w sumie zrobila) i nawet ugotowalam obiad. Moj TZ spedzil cale popoludnie u brata tak wiec mialam blogi spokoj. Coz za fantastyczny dzien to byl i jaka madrzejsza jestem
|
|
|
|
#677 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cuda, cudenka. Miedzy innymi turnaround concentrate, wiec bede miala okazje wyprobowac na wlasnej skorze. Bosko! Clinique rules (na tym forum na pewno ).Cytat:
Wizaz jest bardzo pro-edukacyjny
|
||
|
|
|
#678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko jęsli zauważysz że pieniążki Ci szybciej uciekają z portfela, a połki i kosmtyczki niebezpiecznie sie zapełniają z szybkością błyskawicy to nie miej do nas pretensji
|
|
#679 |
|
Zakorzenienie
|
Zabijecie mnie pewnie ale znowu zapytam o tonik Clinique 2
Tym razem tylko jedno pytanie: czy po nim skóra się mniej przetłuszcza i mneijswieci??
|
#680 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc dziewczyny
![]() Znów jestem w Anglii w związku z tym mam do Was pytanie, w czwartek wybieram sie na miasto po małe zakupy kosmetyczne, wiecie może czy sa jakies ciekawe promocje w sklepach??
|
|
|
|
#681 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeciez kto pyta nie bladzi Cytat:
A gdzie mieszkasz? Bo nie wiem czy Ci doradzac w Londynie
|
||
|
|
|
#682 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie wiem, że większośc z Was jest z Londynu, ja jestem w Birmingham. Chodziło mi raczej o promocje w sklepach, które maja jakąś sieć sklepów, wiecie o co mi chodzi ?
|
|
|
|
#683 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
NARESZCIE a teraz przybiegaj tutaj moja Kochana i pisz potulnie, ze mialam racje a co do tematu: ja tam nic nie testuje... caly czas aplikuje sobie creme de la mer i narazie ostroznie przymierzam sie do werdyktu na jego temat z najnowszych zakupow, tendencyjnie: zielony balsamik Palmersa, peeling Exfotonic Loreala, rozany plyn do kapieli z Tesco - moje odkrycie sezonu Zmijko z takich super hiper charakterystycznych promocji to chyba nic mi sie nie rzucilo na oczy
|
|
|
|
|
#684 |
|
Zakorzenienie
|
a jak cenowo w Anglii toniki Clinique się przedstawiają?? Bo nie wiem czy kupić (ewentualnie
|
#685 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
- napisala potulnie Aaliyah.Cytat:
|
|||
|
|
|
#686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- tż by 400ml miał za 4 godz pracy a ja za ..eh przemilcze)
|
|
#687 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
100ml 55 zł 200ml 75 zł 400ml 110 zł a przeliczając ceny z funtów (1L licze 5,90) 200ml 82,60 400ml 135,70 o stawke minimalną to ci chodzi o prace tak? no tak, ma minimalną ale też nic szczególnego nie robi leni sie tylko i tyle (nadgodziny ma płacone chyba podwójnie a nocki tez jakoś wiecej niz dniówki) I tak zarabia więcej niz ja
|
|
#689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam zawsze patrze na relacje cen do zarobkow i tym sposobem niemal zawsze korzystniej wychodzi w UK. Nieladnie tak o TZecie, ze sie leni
|
|
|
|
|
#690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z cenami masz rację pod warunkiem, że te funty masz za prace w anglii a nie za polskie złotówki leni sie leni, a jak juz pracuje to zawsze musi sobie coś zrobić (np tydzien temu wsadził łape do maszyny i mu rękę między wałki wessało i był biedak w szpitalu )
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:06.

. Poza tym to nie jest pelen sklad. Na moim toniku jest na spodzie podwojna naklejka i te 3 skladniki to sa tylko na pierwszej widocznej stronie, reszta pod spodem 
Ale do czego daze - mimo, ze nie raz udowdniono czarno na bialym prosty sklad clinique i szybko znaleziono odpowiednik za 3zl mnie to nie przekonuje. Moim zdaniem tkwi w tym jakis fenomen, niczym diabel w szczegole. Ja z tonikiem sie nie rozstane i nigdy nie szkoda mi wydanej na niego kasy.
, o ile kiedykolwiek sie pojawi...

a oczy mam szaro-nijakie-nibyniebieskie

Przeciez kto pyta nie bladzi