|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części? | |||
| Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
10 | 18,87% |
| Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 |
|
4 | 7,55% |
| Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
14 | 26,42% |
| Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
21 | 39,62% |
| Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 |
|
2 | 3,77% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Cytat:
|
|
|
|
|
#662 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Cytat:
?Moja dzisiaj zaczęła podnosić cały brzuch i pupę do góry i się odpycha i jeździ do tyłu wygląda jak gąsienica
|
|
#663 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobry dobry to jest myśl! dobranoc ![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
|
|
#664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za pół roczku.A chciałam Wam dzisiaj pisać tzn. dziewczynom które jeszcze nie rozpoczęły rozszerzania: poczekajcie jak dzieci same zaczną do nocniczka się załatwiać po co macie przebierać te śmierdziuchy
|
|
#665 |
|
Zakorzenienie
|
komiksowa, ja wlasnie dlatego kupilam dwa kombinezony. zeby na zmiane miec i jeden jest ze stopkami, a drugi bez - ten co pokazalam. dostalismy fazowe buciki a'la emu, akurat kolorystycznie do tego kombinezonu beda pasowac, no wiec calkiem fajny zestaw sie z tego robi
![]() musze pochwalic mojego Florcia coraz lepiej radzi sobie na brzuszku, podnosi juz dupcie, choc niezdarnie jeszcze. i jak sie wkurzy i akurat nie lezy szczeka na swojej piastce, to sie nawet na prostych ramionach podnosi. pytalam lekarza, czemu przy ostatnim badaniu zaznaczyl, ze mlody nie jest rozwiniety jak rowiesnicy, czy moze mam cos z nim pocwiczyc. a ten na to: nie nie, prosze sie nie przejmowac, on jest bardzo dobrze rozwiniety, lepiej niz niejeden zdrowy rowiesnik, tylko przez jego niska saturacje nie ma prawa byc oznaczony jako w pelni “normalny“, bo to o rozwoj fizyczny i psychiczny, ale i tez o stan zdrowia chodzi. no to jestem spokojna. kocham bardzo moja zabe...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#667 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Witamyyy
Mam masakre z Niną ryk, ryk... i jeszcze raz ryk. Usypianie trwa 2 h i potem 15 min snu, nawet łzy nie zdążą wyschnąć. Nosimy się cały dzień. Nie wystarczy że siedzę przy niej i np czytam fejsa w komórce.. musze 200% uwagi jej poświęcać a i tak marudzi. Nie wiem o co kaman kupy są, apetyt jest, wysypki brak, może pogoda, a może brzuszek a może skok Ile naszych wizażowych dzieciaczków przewraca się z brzucha na plecy ? Moja dzisiaj zaliczyła taki obrót, duma mnie rozpiera ale to chyba przypadek był. Więc badam skalę zjawiska, jak 90% wizażowych dzieci już to opanuje to Nina pomału zacznie się rozkręcać ![]() Cytat:
Gorzej jak oni przychodzą bo mam tydzień wymyślania menu i pomysły się już pokończyły. Ale przez takie spotkania bardzo podciągnęłam się w gotowaniu Cytat:
Cytat:
moja przeżywa lęk separacyjny, wszyscy są bee poza mną, mężem i moimi rodzicami, których zna. Także wiem jaka to radość jak dziecko zaakceptowało nową twarz.Cytat:
a jutro dokończymy słoiczek, i dodamy dla spróbowania kilka łyżek cukini z łososiem.Małej smakowało. Mam wrażenie że małej smak nie robi różnicy tylko konsystencja, jak jej to odpowiednio zblenduje i trochę rozcieńczę to zje wszystko
|
|
|
#668 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#669 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja gesslerkę oglądam, u mnie jutro pulpety w sosie koperkowym, czyli stołówkowo ale lubię ![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Cytat:
bo ja chciałam się takw pełni pobawić
|
|
#670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#671 |
|
Wtajemniczenie
|
Maluska
nie wierze że on jest tylko o miesiąc starszy od mojej córy. Szok, Szok, Szok ![]() Jeżeli jego inteligencja, będzie równie szybko postępowała co rozwój fizyczny... to macie geniusza ![]() Wiesz, kartoników z cyferkami nie robiłam, ale kumpela nie omieszka mi powiedzieć jak coś schrzanię. To jedyna osoba od której przyjmuję krytykę Np podałam coś kiedyś z papryką, i nie zdjęłam z niej skórki, to mi dała radę jak się to powinno robić
|
|
#672 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Przemek w ciągu ostatniego miesiąca opanował przewracanie się na brzuszek (przez lewe ramionko tylko) i powroty. z tym że przewroty na plecki z brzuszka opanował akurat jak miał 4 miesiące, tak bardzo nie chciał na tym brzuszku leżeć ![]() Przemo uwielbia słoiczek cukinia z łososiem współczuje ciężkiego dnia ... może ząbki ją męczą
|
||
|
|
|
#673 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
#674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to bym z jednej strony chciała żeby moja juz coś pełzała ale z drugiej zaczynam się bać jak zacznie mi pełzać i wszystko zjadać i włazić wszędzie. ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Vil Mam pytanie...czy w Twoim krzesełku odchyla się samo oparcie czy po prostu całe siedzenie się pochyla?
|
|
#675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maluska - aż niedowiary, że takie różnice między naszymi dziećmi na jednym wątku
|
|
#676 |
|
Zakorzenienie
|
A my dziś kończymy 5 miesięcy!!
|
#677 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaki zdolny i jak sobie sam radzi ze wszystkim, nawet jak się w patowej sytuacji znalazł to sobie poradził. No szok ![]() Cytat:
Daro nie umie się przewracać na plecy, chyba, że przez przypadek, zwykle przy podnoszeniu tyłka do góry jak mu się coś omknie to leci na plecy.
|
|
#678 |
|
Wtajemniczenie
|
całe siedzenie. nam akurat pasuje bo Przemek w ogóle nie siedzi sam więc ma takie "gniazdko". a są w ogóle takie że samo oparcie się odchyla?
|
|
|
|
#679 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Agnes - współczuję dniówki, wygląda mi to na skok. Teraz zauważyłam, że Helcia na pierwszej stronie jest na niebiesko - czyja to sprawka ? Wiem że mój mąż mówił że w małopolsce dziewczynki na niebiesko ale ja jednak wolę różowy---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
|
|
#680 | |
|
Raczkowanie
|
Gratulacje
![]() ![]() klask i:![]() ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#683 |
|
Rozeznanie
|
maluska, no zuch chłopak, napatrzeć się nie mogę
|
|
|
|
#684 |
|
Zakorzenienie
|
To drugie kidsplay co dziewczyny tu wstawiały. Ja też mam takie jak Ty, że całe się odchyla tyle że od innego sprzedawcy i z inną tapicerką ale jak patrzę na tą aukcję Twojego to chyba siedzisko to samo. Ja jak kupowałam to myślałam, że oparcie się odchyla ale cóż. Tapicerka jest boska wiec zostawiłam.
|
#685 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#686 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ta cukinia to wlasnej produkci czy sloiczki? Szukalam i nigdzie nie znalazkam :/ Moje dziecko dzis niesmialo zaczelo raczkowac. Podnosi pupe do gory i wspiera sie na dloniach i kolanach. Porusza sie w przod i tyl, wygkada jak malutki piesek
|
|
#687 | |
|
Wtajemniczenie
|
my już nie spimy ale to u nas codzienność o tej porze
![]() wpadłam się pochwalić moja córeczka siedzi już sama co prawda jak ją usadzę do siedzenia ale jednak, Ona nawet nie ma jeszcze 5 miesięcy ![]() ---------- Dopisano o 05:37 ---------- Poprzedni post napisano o 05:35 ---------- Cytat:
nagraj koniecznie
|
|
|
|
|
#688 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem z Katowic - mąż z Krakowa pochodzi ![]() ---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ---------- Cytat:
![]() ja małej nie sadzam więc nie wiem czy umie ![]() Dzień dobry. Moje dziecko stwierdziło że wstaje razem ze swoim ojcem o 4 niestety ja nie umiałam wstać i mąż musiał małą lulać mam nadzieję żę się przez to nie spóźnił
|
|
#689 |
|
Zakorzenienie
|
Deb moja robi dokładnie to samo co u pawiego oczka z tym, Lili idzie do przodu, bardzo niezdarnie ale jednak idzie
![]() Co do mamy z dzieckiem na rękach i na kibelku to rozumiem i nie potepiam - różne sytuacje i problemy zmuszają do różnego rodzaju reakcji. Lepiej z mamą na toalecie niż ryczace na macie. My pobudka przed 5 :/ zęby zęby pełną parą idą, chyba nawet je widzę przez dziąsła. Calgel pomógł na 5 minut a Camilia chyba pomogła bardziej. Teraz poszła spać. Ash brawo za pół roku i za marchewkę Więcej nie pamiętam, idę się ogarnąć. P.S. Nie jestem już blond a brąz ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#690 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga i Oczko
dla dziewczyn. Sofia sie na razie tylko buja przod-tyl , jeszcze nie idzie w ogole wciaz porusza sie tylko do tylu ![]() Kinga braz?? Bo to musisz sie pochwalic! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.

?
wygląda jak gąsienica

z tej okazji robimy pizze
(znalazlam w pl sklepie bobowity- 14% ryzu 

ryk, ryk... i jeszcze raz ryk. Usypianie trwa 2 h i potem 15 min snu, nawet łzy nie zdążą wyschnąć. Nosimy się cały dzień. Nie wystarczy że siedzę przy niej i np czytam fejsa w komórce.. musze 200% uwagi jej poświęcać a i tak marudzi. Nie wiem o co kaman
kupy są, apetyt jest, wysypki brak, może pogoda, a może brzuszek a może skok

Są dwa serca-ich nieustanne bicie,zdaje się w dwóch jestestwach jedno tworzyć życie,łańcuch który nas wiąże,los nie skruszy zmianą,będą bić zawsze razem, albo bić przestaną
nie wierze że on jest tylko o miesiąc starszy od mojej córy. Szok, Szok, Szok 

klask i: