|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Pierwszy tytuł na odchowalni nosił będzie nazwę: | |||
| Wszystkie mamy już maluszki, teraz pora zrzucić brzuszki |
|
13 | 28,89% |
| Każda bąbla ma przy sobie, niech sie chowie w złotej dobie |
|
0 | 0% |
| Juz porody sa za nami wiec sie na odchowalnie przerzucamy |
|
0 | 0% |
| Na cwiczenia nadszedl czas bo porody poszly w las |
|
0 | 0% |
| KUPY, BĄKI, ULEWANIA - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! |
|
17 | 37,78% |
| DZIECKO KUPĘ CIŚNIE DZIELNIE - MAMA CIESZY SIĘ. NIEZMIERNIE! |
|
7 | 15,56% |
| JUZ ZRZUCAMY KILOGRAMY BO JESTESMY SEXI MAMY! |
|
6 | 13,33% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 4,44% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują . Mamy XI-XII cz. XIII
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 05:56 ---------- Poprzedni post napisano o 05:55 ---------- Nocka lepiej nawet ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#662 |
|
Zakorzenienie
|
Domi rzadkie mleko jest tak samo wartisciowe jak to nocne. Jestem raczej sklonna twierdzic że Jaś w wyniku dokarmiania mm woli butle bo łatwiej leci i dajesz mu więcej (czego nie pochwalam, nie powinno dziecko jeść więcej na porcje niż zaleca opakowanie).
Nasturcja dziwny ten kolor ale to jakby naczynko pękło? Mya na początek możesz spróbować aftin/aphtin bez recepty.nasacza się jałowy gazik i co najmniej 3 razy na dzień ściera nim osad z buźki. nie przestawać jeszcze kilka dni od ustąpienia bo szybko nawraca. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:11 ---------- Poprzedni post napisano o 06:03 ---------- Cora kup dicoflor w kroplach. Nie trzeba rozpuszczać. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:13 ---------- Poprzedni post napisano o 06:11 ---------- Eluvtus co do pierwszego razu. U nas Nawilzenie naturalne mega. Większe niż przed ciąża. Tyle ze ja od czasu pierwszej ciąży czuje bardzo silnie nallyw krwi do ścianek tam na dole i mnie to boli. I tak już od tsmtego czasu za każdym razem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:29 ---------- Poprzedni post napisano o 06:13 ---------- My wszystkie leki poza zelazem i kwasem foliowym podajemy prosto do buzi. Ściskam Malemu dziubek i chlup. W butelkach dużo osadza się na ściankach. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2013-12-12 o 06:30 |
|
|
|
#663 |
|
Zakorzenienie
|
Szkoda mi Was bardzo
![]() Dzien dobry! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#664 |
|
Zakorzenienie
|
Lineczka jakie Dzień Dobry! dobranoc :p
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:33 ---------- Poprzedni post napisano o 06:31 ---------- Kyte co jej dajesz na te kolki? Trzeba dziecku pomoc. Nie polec na prawdziwe kolki espumisanu. Polecam bobotic i gripe water i podawać przed każdym karmieniem na zmianę. Raz jedno raz drugie. I tak do 3 miesiąca życia. Przecież się dziewczyna zamęczy. Jak nie zadziała to może pediatra zapisze debridat. Tak nie można! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:37 ---------- Poprzedni post napisano o 06:33 ---------- Rybkp zdrowka dla Kacperka. No nie jest to mile gdy dziecko choruje i czeka Cie pewnie czuwanie...:/. Cora ty się nie opiersj antybiotykom bo w efekcie może być znacznie gorzej! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#665 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to juz pewnie i tak nie usne wiec dzien dobry
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#666 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też od razu do buzi daje.
I uczę się coraz efektywniej spać kiedy Gerald je Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#667 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#669 |
|
Zakorzenienie
|
Kyte u Was to raczej problem gazow a nie kupy. Nie dawaj jak nie ma zaparć
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#670 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja nadrabiam jeszcze wczorajsze :P
Cytat:
Cytat:
Ja kombinuje jak załatwic dla Majki Rossmanowskiego Misia. Ktoraś widziała je na żywo? Jakie sa duże? Cytat:
Najwazniejsze że Zosienka ma sie dobrze jak na porzadnych wakacjach ) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#671 |
|
Zakorzenienie
|
Laski zobaczcie sobie w sieci "cuski". Wyglądają megafajnie. Lepiej niż niejeden miś
|
#672 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A kataru dziś nie ma juz. To nie wiem czy mam jechać na IP? Bo do pediatry sie nie dostaliśmy Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#673 |
|
Zakorzenienie
|
Nasturcja mysle, że pękło mu naczynko w wyniku prężenia się i nosek po prostu gilem się oczyszczał. Ja bym wyluzowała z tym.
Te cuski mają właściwości higroskopijne..chłoną zapach matki .czadowe ![]() Edit: nasturcja obserwuj. Na ip można w każdej chwili w razie czego. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2013-12-12 o 08:38 |
|
|
|
#674 |
|
Zadomowienie
|
Ja wlasnie wit. K mam w kapsulkach ale wit D w takiej buteleczce i jakos bezposrednio do buzi to bym sie z tej butelki bala ze wleje za duzo. Musze kupic wiec taka malutka lyzeczke.
W ogole od kiedy wrocilismy to co chwile nam czegos brakuje. Niby drobiazgi ale jednak. Sluchajcie tak w ogole go mam pomysl. Poniewaz caly czas na forum przewijaja sie podobne pytania a wiele jest osob (w tym ja) ktore interesuja sie danym tematem dopiero jak dotycza ich bezposrednio. Moze trzeba by bylo jakos to wrzucic na pierwsza strone. Typu: temat kolka, zebrac i spisac rady jakie sa sprawdzone i polecane metody i leki przez nas. Zeby nie pisac milion razy tego samego. Pozniej to sie przyda na watek w odchowalni. Co wy na to? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
06.12.2013 - Iga 20.06.2016 - Olek Edytowane przez Kociak85 Czas edycji: 2013-12-12 o 08:35 |
|
|
|
#675 |
|
Wtajemniczenie
|
a moja nadal ma te spiki w nosie wiec to raczej katar ale goraczki nie ma dzialamy woda morska i mascia...jak myslicie jechac do lekarza?
|
#676 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam ich dość.Cytat:
karmimy się mm i na szczęście nie mamy problemów z kupami i ulewaniem już mnie to nieźle zjadlo :/
Edytowane przez anka_85 Czas edycji: 2013-12-12 o 08:51 |
||
|
|
|
#677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My wit D rez mamy ta w buteleczce i nie ma problemu zeby jedna krople wpuscic ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#678 |
|
Zakorzenienie
|
pół nocy przepłakalam... musialam gdzies blad zrobić ze maly zachorował... jak w nocy czuwalam to mi sie serce krajalo ;( n tak charczy, sapie, steka.. a od4 nie spimy. ciagle cos, gazy puszcza kupki nie mA od wczoraj, nos zapchany az w zatokach, kaszel okropny. temp z 36,5 juz jest 37.. niby nie goraczka ale rosnie;/ nocy antybiotyk wypil w wiekszej ilosci(moze mu wisnie czy co to tam jest nie smakuja...), ale tej oslony to nie chce.. odrazu wypluwa... te ozko ma zaropiałe
![]() DZIDZIA- a może zrobisz taki spis- jaki lek i na co.Np - bobotic- na kolki, cos tam = na gazy ? bo jakby mi przyszły kolki (tfutfu - kyte, Miki- już wiem co przeżywacie, pewnie Wasze córy dłużej płaczą, bo mój głosno ale krótko bo nie ma jak oddychać) to kupiłabym espumisan bo o nim mi mówili w szpitalu.....? i czeu nie polecaasz dawac mm wiecej niz na opakowaniu na karmienie?
|
#679 |
|
Zakorzenienie
|
Rybko mogę ale każde dziecko jest inne i może inaczej reagować.
A co do mleka-producent podaje normy ze względu na zapotrzebowanie kaloryczne i odżywcze dziecka w danym wieku. Przekraczanie danej normy może powodować przekarmienie i w niedalekiej przyszłości nadwagę i gorzej. Ponadto jest to mleko bez właściwości przystosowawczych- w nadmiarze może malucha zaśluzować i odwodnić. Jeśli dziecko nie wytrzymuje przerw między karmieniami, należy je oszukać wodą/herbatką. Przy czym mówimy tu o średniej. Tak żeby dobowe spożycie nie przekroczyło maximum. Jak karmisz mieszanie to tyle posiłków kp musisz mililitrowo odjąć od średniej ile by dane karmienie wyszło gdyby to było mm. Pisałam na ten temat moja mgr. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#680 |
|
Zadomowienie
|
Dzidzia no i po co pisalas o tych cuskach? Zobaczylam i chce taka dla kruszynki! Ale przeciez moj chlop to sie w glowe popuka jak mu powiem ze chce przytulanke za 100 zl. Chyba ze wykorzystam potajemnie pieniazki ktore dostalismy od dziadkow. Albo zrobie prezent na swieta malutkiej
|
#681 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#682 |
|
Zakorzenienie
|
Kociak sa wersje mniejsze i tańsze
|
#683 |
|
Wtajemniczenie
|
O 10 przychodzi do mnie położna.Ciekawe co ona mi doradzi.
|
|
|
|
#684 |
|
Zakorzenienie
|
bidulko, bardzo Ci współczuje. mi się serce kraja jak mały raz płakał jak miał zatwardzenie. normalnie masakra to jest jak dziecko tak przeraźliwie płacze
![]() oby położna coś poradziła
|
#685 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() nie obwiniaj się o wszystko ![]() cholerka, wpisałam te "cuski" w wyszukiwarkę , ale boję sie otworzyc coby mi się nie spodobały ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
Edytowane przez Mya1989 Czas edycji: 2013-12-12 o 09:26 |
|||
|
|
|
#686 |
|
Wtajemniczenie
|
Rybko...zobacz ile to dzieci teraz choruje..niestety taki teraz okres że różne choróbska mogą się przyplątać.
|
|
|
|
#687 | |
|
Zakorzenienie
|
Mya- mam tak samo. Czasem, przeczytam ale nie zakoduje bo "mnie nie dotyczy" to teraz mam ... milion pytań :P
a oto kolejne: jest jakas granica ile dziecko 2miesieczne moze pic? bo moj ciagle chce pić. Zjadł mleko wiec nie jest głodny.. a chce wode albo herbatkę. Wypił 50ml herbatki i terAZ dalej sie domaga... niby pediatra mówiłazeby wiecej pił, i ze jak bd biegunka to duzooooo zebysie nie odwodnił, ale on kupki nie robi... Dzidzia- dziękuję ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
sorki, ze ja tak tylko o sobie... w NETTO pampersy sa za 29,99 za paczke od 2 do 5 chyba ;p
|
|
#688 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do chrzestnego to jak się musi tak intestwnie zastanawiać to ja mu dziękuję pięknie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
oby coś doradziła
|
||||
|
|
|
#689 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A teraz o to bardzo łatwo..Najważniejsze aby Kacperek zdrowiał..A co do picia to podczas choroby zawsze mówią żeby dużo pić, więc to chyba dobrze. I muszę wyskoczyć do netto ![]() Acelinko kiedyś się zapytałam mojej mamy czy ja jestem adoptowana bo nijak nie ma podobieństwa między mną a moim bratem..ani z wyglądu ani z charakteru. |
|
|
|
|
#690 |
|
Zakorzenienie
|
Ryba, nie obwiniaj się, nic nie poradzisz na to. To tylko zbieg okoliczności, dobrze, że szybko zareagowałas.
Anka, bo wstane, wezmę coś czym mogę bić i przyjadę do Ciebie! Nie ma, że już Cię zjadło! Musisz być silna, musisz walczyć, bo to Ty jesteś najważniejsza! Bez Ciebie Twoje dziecko nie będzie szczęśliwe tak samo jak z Tobą nieszczęśliwa... Wiem, że to trudne, bo wszystkie objawy depresji jakie są w internecie należą do mnie. Ciężko czasem jednak ten stłuczony wazon pozbierać i jeszcze w niego włożyć kwiaty, ale TRZEBA. Mam dla kogo. W końcu, nie żyjemy dla siebie i sami... Bądź silna, i nie dawaj się temu nastrojowi! A jak coś to pisz, damy Ci kopa na rozpęd ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:48.

KCIUKI DLA ANI 

mam ich dość.

nie obwiniaj się o wszystko