|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2
Właśnie wróciłam z Majcia z pogotowia
![]() Dobrze,ze nie czekałam do jtr.,bo mogłaby być juz odwodniona,a tak zapisano mi syrop przeciw wymiotom i leki nawadniające. Teraz proszę trzymać kciuki,a wierzącym pomodlić się,by to pomogło,a Majcik chciał to brać. |
![]() ![]() |
![]() |
#662 |
Raczkowanie
|
Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2
O rety anesh trzymam za Was bardzo mocno kciuki. My to przechodziłyśmy z córcią prawie 2 lata temu. Po 3 dniach przeszło i prawdę mówiąc wymęczyło bardziej mnie niż córkę. A Ty jak się czujesz? Zdrowiejcie szybko dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#663 |
Zakorzenienie
|
Anesh trzymam kciuki za Was dziewczynki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#664 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja juz żyje się dobrze, wymiotowalam przedwczoraj i wczoraj,zaledwie dwa razy. Dziś juz jadłam w miarę normalnie i wszystko ok. No i moja bidulke dopadło. Przerażona jestem,ze mogłybyśmy znowu trafić do szpitala, wenfron, kroplowka, pamiętam jak wtedy obie to przezywalysmy. Mam nadzieje Anyananariva,ze przebieg bedzie podobny jak u Was. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#665 |
Raczkowanie
|
anesh 3majcie sie zdrowo! Oby szybko przeszlo.
Spedzam weekend u rodzicow ![]() ![]() nie doczytalam sie w koncu jak to z tym becikowym - to sie liczydoichod juz na 3 osoby? Gdzies tez czytalam, ze w tym roku biora docvhod z 2012 roku czy to prawda? Jesli chodzi o ubrania to szukalam w piatek jakichs tunik do legginsow ale wszystkie takie nie za dlugiue, a jak brzuch urosnie to juz w ogole bedzie przykrotka, a nie lubie jak mi tylek widac, bo dla mnie to jak wyjsc w pizamie... Do pracy przydaloby sie takie bardziej sukienkowe... |
![]() ![]() |
![]() |
#666 |
Wtajemniczenie
|
Anesh kochana trzymam mocno kciuki za was i wierze ze wszystko sie dobrze skonczy
![]() A ja nie moge spac ![]()
#667 |
Zakorzenienie
|
Misstic ja to już takie bzdury oglądałam w nocy Warsaw Shore o_O masakra co za giewo. Ale chociaż wiem, do jakiego poziomu ludzie schodzą dla kasy. (zapomniałam napisać, przez to moje nie spanie)
A miałam napisać o ubraniach. Kupiłam dziś 21 sztuk Najwięcej bo 11 bodziakow. Ale jak były po 5 czy 8 zł a gatunkowo super to jak mogłam nie wziąć? ![]() A na noc wypiłam jogurt i zagryzlam grzybkiem marynowanym ![]() Edytowane przez Latte88 Czas edycji: 2014-03-30 o 00:01 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#668 |
Wtajemniczenie
|
To ladne zakupki zrobilas
![]() Mnie nikt nie zmusi do obejrzenia tego programu Warsaw shore hehe dla mnie to badziewie jak ich malo ![]() ![]() ![]()
#669 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ukrytą prawdę albo dlaczego ja to mocno oglądałam jak leżałam z kręgosłupem non stop w łóżku, niektóre historie były super ![]() Teraz spać nie możemy a później będziemy sobie w brodę pluć. Jak czytam mamusie marcowe to uhuhuhu często im w myślach współczuję ![]() ---------- Dopisano o 01:26 ---------- Poprzedni post napisano o 01:23 ---------- A dziś poszłam do kasy pierwszeństwa i o dziwo zostałam przepuszczona. Na początku się podjaralam ale później sobie pomyślałam przecież to w końcu kasa pierwszeństwa ![]() ![]() A tak w ogóle to chyba weszlysmy w 5 miesiąc? (autouzupelnianie w telefonie mnie wykończy co chwilę musze coś poprawiać) Edytowane przez Latte88 Czas edycji: 2014-03-30 o 00:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#670 |
Wtajemniczenie
|
Potem to bedziemy pewnie marzyly zeby sie chwile przespac hehe
Ale co zrobic jak teraz nam sie nie chce ![]() ![]()
#671 |
Zakorzenienie
|
Ja też tak mam. Dziś oczy otworzyłam o 12 i to też dlatego że chrzesniak przyniósł cioci sałatkę. Chyba najbardziej będę za nim tęskniła jak się wyprowadzimy. Kocham go bardzo mocno traktuje jak swoje dziecko. Coś mu się dzieje a ja już lecę. Moja siostra się na mnie często wkurzala jak się jej wtracalam w opiekę czy jakieś niuansy wychowania. Nieba bym mu przychyliła. Jeśli swoje dzieci kocha się jeszcze mocniej to moje chyba utonie nie mogę sobie nawet wyobrazić co będzie jak będzie maluszek juz przy mnie...
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#672 |
Wtajemniczenie
|
5mc to niby zaczyna sie od 17tydz 0d, ja musze jeszcze troszke poczekac
![]() Lubilam czytac na forum m jak mama ten temat "wiecej zyczliwosci dla kobiet w ciazy". Niekiedy fajne sytuacje opisane byly ![]() Bylam dzisiaj w dwoch pepcach i jak na zlosc nie mieli puzzli. Tzn mieli ale takie po 60 elementow. W koncu zaszlam do intermarche i tam byly. Ukladam 1000. Mam nadzieje ze do gwiazdki sie wyrobie ![]() ---------- Dopisano o 01:41 ---------- Poprzedni post napisano o 01:37 ---------- Na szczescie dzidzia potrzebuje duuuzo milosci od mamy i taty wiec u ciebie bedzie mialo idealnie ;*
#673 |
Zakorzenienie
|
Ja się chyba nie odwaze zabrać za 1000 ale zamówię sobie jeszcze raz 500
![]() ![]() To ja od środy zaczynam 5 miesiąc ale to leci... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#674 |
Wtajemniczenie
|
Wlasnie 500 nie mieli. Byly 260, 1000, 1500 i 2000. Powiem ci ze tyle tych elementow ze naprawde strach sie za to zabierac hehe
![]() Dobra kochana ide sprobowac zasnac, jutro musze jakos zyc bo idziemy na obiad do mamy. Dobranoc i kolorowych snow ![]() ![]()
#675 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#676 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też mam nadzieję że uda Wam się bez szpitala. Wiesz u córci przebieg nie był taki łagodny, wymiotowała i miała biegunkę bite 3 dni, kilkanaście-dziesiąt razy w ciągu dnia. Poduszka nadawała się już tylko do wyrzucenia. Tylko zachowanie córci praktycznie w ogóle nie wskazywało że jest chora, ja słaniałam się na nogach a ona miała tylko ciut mniej energii niż normalnie. Z tym że była szczepiona Rotarixem, nie wyobrażam sobie co by było bez tego. Mi lekarka mówiła żeby spróbować dawać słone paluszki lub krakersy bo sól zatrzymuje wodę więc łatwiej się nie odwodnić, choć jak wiadomo co lekarz to opinia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#677 |
Wtajemniczenie
|
mi szkoda kasy na ciązowe ciuchy... moje kolezanki kupowaly po prostu tuniki wiec byly i na ciaże i na po ciązy
a spodnie w H&M mi sie nie podobaja ciazowe i na mnie okropnie leza ![]() U nas na pierwszej stronie jest napisane ze 5miesiac jest od 17t 1d,wlasnie te przedzialy sa dziwne bo jest do 16t 6d,a potem od 17 1d a co sie stalo z 17t 0d ![]() ![]() Witam z rana ![]() ![]()
#678 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry Śpiochy
![]() Taki piękny dzień, a Wszystkie odsypiają ![]() Piszecie o tym, że nie mieścicie się w swoje ubrania, a ja tylko na to czekam ![]() Jedyne co, to w spodnie się nie mieszczę, ale mam jedne takie jegginsy (czy jakoś tak) z pull&bear które są bardzo wygodne i rozciągają się w brzuszku, więc jeszcze trochę w nich pochodzę. No z bluzkami trochę gorzej, bo DELIKATNIE (wrr...) się opinają, ale nie jest źle i jeszcze w nich pochodzę. Kupiłam sobie trochę takich luźniejszych bluz i sweterków, a co do kurtek to zawsze były na mnie luźne, to może teraz będą dobre... Chyba pisałam już jak bardzo zazdroszczę Wam tych brzuszków widocznych? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#679 |
Wtajemniczenie
|
nmartyna w koncu sie doczekasz
![]() ![]() lece na rowerek ![]()
![]() |
#680 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() W zeszłej ciąży miałam świetne spodnie kupione w VeroModzie i na Asosie regulowane w pasie gumką, muszę ich poszukać czy jeszcze się gdzieś nie pałętają po strychu ![]() U mnie słonko od samego rana świeci, prognoza pokazuje że ma być słonecznie i w okolicach 17-18 stopni. Lecę robić obiad i ogarnąć mieszkanie bo mama wpada na kawę, choć jak ma być tak ciepło to może na podwórku trochę posiedzimy ![]() Edytowane przez Antananariwa Czas edycji: 2014-03-30 o 08:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#681 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#682 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mam pytanie co do beciokowego, ja pracuje na umowe o prace mąż natomiast pracuje na umowe zlecenie i ubezpiecza sie sam w KRUS nie wiecie jak to będzie się liczyć z tej umowy zlecenie?? Dziś miałam super sytuacje w kosciele przyszla do mnie malutka dizewczynka chwycila moje kolana i tak slodko sie patrzyla normalnie kochana... juz chce dzidzie ![]() teraz zmykam na balokonik wygrzac dupcie:P
![]() |
#683 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=uneven;45810826
nie doczytalam sie w koncu jak to z tym becikowym - to sie liczydoichod juz na 3 osoby? Gdzies tez czytalam, ze w tym roku biora docvhod z 2012 roku czy to prawda? [/QUOTE] Przepisy odnośnie becikowego i rodzinnego są bardzo skomplikowane i często się zmieniają, wiem coś o tym bo pracuje w OPS. Zasadniczo przyjmuje się że do becikowego dochód nie może przekroczyć 1922 złotych na osobę w danej rodzinie, czyli jeśli to Wasze pierwsze dziecko to dochod dzieli sie na 3 os. Te drugie beciokowe o którym dziewczyny pisały to dodatek przy zasiłku rodzinnym i żeby je dostać dochód nie może przekraczać 539 zł na osobę. Oba becikowe można wziąć do ukończenia roku przez dziecko.Jeśli będziesz chciała wziąć je od razu we wrześniu albo październiku do będą liczyć dochód za 2012 r, od 1 listopada zaczyna się nowy okres zasiłkowy i wtedy liczy się już dochód za 2013 r. Ale od tego też są różne odstępstwa bo są jeszcze dochody utracone, uzyskane i jeśli ktoś miał jakieś zmiany w tym okresie to nanosi się wszelkie zmiany więc jest tego cała masa dokumentów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#684 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#685 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() ale piękny dziś dzień ![]() ![]() Co do becikowego to znalazłam takie coś http://www.bankier.pl/wiadomosc/Nowy...o-2991573.html może się komuś przyda. |
![]() ![]() |
![]() |
#686 |
Rozeznanie
|
Wy się martwicie,że rozmiar XS albo S jest n Was za mały... a to dobre
![]() ![]() ![]() tak ja się martwicie wagą 56kg, ja już ważę jak słonica, a co będzie później to ja nie wiem... |
![]() ![]() |
![]() |
#687 | |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny.
Jest mi wstyd i przykro, że tak Was zaniedbuję, ale niestety nie mam ostatnio w ogóle czasu - tak jak pisałam - mam małe zamieszanie na uczelni w związku z pracą mgr i staram się przygotować wszystko na tip top. Więcej czasu będę miała pewnie dopiero po połowie kwietnia ![]() Napiszę tylko w skrócie jak wyglądała moja wczorajsza wizyta: Lekarz ocenił, że jego zdaniem zmiana w piersi jest niegroźna ale jeżeli mam wątpliwości to mogę udać się do kogoś wykwalifikowanego w radiologii który zrobi mi usg. 02.04 jadę na wizytę do ośrodka w któym zajmują się tylko takimi "guzkowymi" sprawami - wolę dmuchać na zimne, ale nie panikuję. Inna rzecz - gdzieś zniknął mi kilogram - nie żebym tęskniła, ale jem ile chcę i kiedy chcę a chudnę - super, pierwszy raz w życiu tak mam ![]() Dzidziol - zapomniałam zapytać jaki jest duży, ale wiem, że ma ok 175g i jest UWAGA! PONAD TYDZIEŃ WIĘKSZE!! ![]() I kolejna niespodzianka - z córeczki zrobił się synuś ![]() ![]() Z szyjką wszystko w porządku, dlatego mam zacząć odstawiać duphaston ![]() Pozdrawiam Was kochane ![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez Miminek Czas edycji: 2014-03-30 o 11:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#688 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie przyszle mamusie,ah i obecne tez
![]() ![]() Jyz ciuszki kupujecie,ja to nawet nie powiedzialam o ciazy nikomu oprocz partnera,dzis wieczorem powiemy jego rodzicom po kolacji,bo w irlandii dzien matki wiec jest okazja ![]() U mnie malo co widac brzuch,jakbym za duzo zjadla.w ciazy zadnych problemow,wlasciwie to nie czuje ze jestem oprocz alergii ktore zaczynaja sie nasilac i kicham duzo i budze sie z zatkanym nosem:/no ale z tego co czytam to to nic w porownaniu do co niektorych . Poki co szukamy domu zdo wynajecia,bo to co teraz mam nie nadaje sie,mysle ze dopiero wtedy pomysle o ciuszkach,wozkach itd..jakos mi sie nie spieszy ![]() ![]() ![]() Aha i mam na imie Agata, 31 lat. mieszkam w irlandii. widze ze dajecie swoje dane,wiec oto moje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#689 |
Zakorzenienie
|
nadrobiłam Was, ale nie mam sił odpisywać, przesilenie mnie dopadło, albo krótsza o godzinę noc
![]() ![]() miminek, a to psikus z tą dziewczynką/chłopcem ![]() ![]()
#690 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() Witam się w piękny dzień ![]() ![]() Anesh trzymam kciuki za Twoja Majcię, nie stresuj się dodatkowo ![]() Co do tych becikowych to serio jest kaszana, 1 tys. niemalże dla każdego, następny tys. z rodzinnego (btw 540 zł na osobę w rodzinie to życie na skraju nędzy i rozpaczy) a ja jeszcze słyszałam o dodatkowym 1 tys. dla samotnych matek i tu rodzi się moje pytanie - czy ja się pod to zaliczam? Ciekawe czy w tym wypadku tez liczą dochody, bo mimo tego, że pracy nie mam to liczą dochód mojego taty który mi pomaga jak może i przekracza to maximum ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:10.