Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2 - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-29, 22:53   #661
anesh_
Zakorzenienie

Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2

Właśnie wróciłam z Majcia z pogotowia. Najpierw zwymiotowala mi dwa razy,a potem juz co chwile.
Dobrze,ze nie czekałam do jtr.,bo mogłaby być juz odwodniona,a tak zapisano mi syrop przeciw wymiotom i leki nawadniające. Teraz proszę trzymać kciuki,a wierzącym pomodlić się,by to pomogło,a Majcik chciał to brać.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 23:00   #662
Antananariwa
Raczkowanie

Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2

O rety anesh trzymam za Was bardzo mocno kciuki. My to przechodziłyśmy z córcią prawie 2 lata temu. Po 3 dniach przeszło i prawdę mówiąc wymęczyło bardziej mnie niż córkę. A Ty jak się czujesz? Zdrowiejcie szybko dziewczyny
Antananariwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 23:07   #663
Latte88
Zakorzenienie

Anesh trzymam kciuki za Was dziewczynki
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 23:23   #664
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antananariwa Pokaż wiadomość
O rety anesh trzymam za Was bardzo mocno kciuki. My to przechodziłyśmy z córcią prawie 2 lata temu. Po 3 dniach przeszło i prawdę mówiąc wymęczyło bardziej mnie niż córkę. A Ty jak się czujesz? Zdrowiejcie szybko dziewczyny
Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Anesh trzymam kciuki za Was dziewczynki
Dziękuję!!
Ja juz żyje się dobrze, wymiotowalam przedwczoraj i wczoraj,zaledwie dwa razy. Dziś juz jadłam w miarę normalnie i wszystko ok. No i moja bidulke dopadło.
Przerażona jestem,ze mogłybyśmy znowu trafić do szpitala, wenfron, kroplowka, pamiętam jak wtedy obie to przezywalysmy.

Mam nadzieje Anyananariva,ze przebieg bedzie podobny jak u Was.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 23:36   #665
uneven
Raczkowanie

anesh 3majcie sie zdrowo! Oby szybko przeszlo.

Spedzam weekend u rodzicow jest pieknie, cieplo i slonecznie. Babcia co rusz cos dobrego podrzuci, dobrze ze nie mam jej na co dzien, bo bym chyba pekla

nie doczytalam sie w koncu jak to z tym becikowym - to sie liczydoichod juz na 3 osoby? Gdzies tez czytalam, ze w tym roku biora docvhod z 2012 roku czy to prawda?

Jesli chodzi o ubrania to szukalam w piatek jakichs tunik do legginsow ale wszystkie takie nie za dlugiue, a jak brzuch urosnie to juz w ogole bedzie przykrotka, a nie lubie jak mi tylek widac, bo dla mnie to jak wyjsc w pizamie... Do pracy przydaloby sie takie bardziej sukienkowe...
uneven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 23:42   #666
Misstic
Wtajemniczenie

Anesh kochana trzymam mocno kciuki za was i wierze ze wszystko sie dobrze skonczy

A ja nie moge spac niby zmeczona jestem ale turlam sie po tym lozku i turlam i dupa eh :/

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 23:57   #667
Latte88
Zakorzenienie

Misstic ja to już takie bzdury oglądałam w nocy Warsaw Shore o_O masakra co za giewo. Ale chociaż wiem, do jakiego poziomu ludzie schodzą dla kasy. (zapomniałam napisać, przez to moje nie spanie)

A miałam napisać o ubraniach.
Kupiłam dziś 21 sztuk
Najwięcej bo 11 bodziakow. Ale jak były po 5 czy 8 zł a gatunkowo super to jak mogłam nie wziąć? wszystko w realu i w Carrefourze. Będę musiała dokupić śpiochy i pajace tylko.
A na noc wypiłam jogurt i zagryzlam grzybkiem marynowanym czekam na rewolucje żołądkowe.

Edytowane przez Latte88
Czas edycji: 2014-03-30 o 00:01

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-30, 00:20   #668
Misstic
Wtajemniczenie

To ladne zakupki zrobilas

Mnie nikt nie zmusi do obejrzenia tego programu Warsaw shore hehe dla mnie to badziewie jak ich malo to ja juz wole ukryta prawde albo nieustraszonych co dla kasy robaki jedza

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-03-30, 00:26   #669
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
To ladne zakupki zrobilas

Mnie nikt nie zmusi do obejrzenia tego programu Warsaw shore hehe dla mnie to badziewie jak ich malo to ja juz wole ukryta prawde albo nieustraszonych co dla kasy robaki jedza
Oglądałam pogladowo i nigdy więcej tego syfu nie zobaczę
Ukrytą prawdę albo dlaczego ja to mocno oglądałam jak leżałam z kręgosłupem non stop w łóżku, niektóre historie były super lepsze niż komedia.
Teraz spać nie możemy a później będziemy sobie w brodę pluć. Jak czytam mamusie marcowe to uhuhuhu często im w myślach współczuję

---------- Dopisano o 01:26 ---------- Poprzedni post napisano o 01:23 ----------

A dziś poszłam do kasy pierwszeństwa i o dziwo zostałam przepuszczona. Na początku się podjaralam ale później sobie pomyślałam przecież to w końcu kasa pierwszeństwa a mam cudny płaszcz z hm odcinany pod biustem to wygląda jakbym juz była w 6
A tak w ogóle to chyba weszlysmy w 5 miesiąc?
(autouzupelnianie w telefonie mnie wykończy co chwilę musze coś poprawiać)

Edytowane przez Latte88
Czas edycji: 2014-03-30 o 00:27
Stary 2014-03-30, 00:30   #670
Misstic
Wtajemniczenie

Potem to bedziemy pewnie marzyly zeby sie chwile przespac hehe
Ale co zrobic jak teraz nam sie nie chce potem tylko czlowiek odsypia hehe jak tutaj mamusie jedza juz obiadki to ja wlasnie zabieram sie za sniadanie

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-03-30, 00:34   #671
Latte88
Zakorzenienie

Ja też tak mam. Dziś oczy otworzyłam o 12 i to też dlatego że chrzesniak przyniósł cioci sałatkę. Chyba najbardziej będę za nim tęskniła jak się wyprowadzimy. Kocham go bardzo mocno traktuje jak swoje dziecko. Coś mu się dzieje a ja już lecę. Moja siostra się na mnie często wkurzala jak się jej wtracalam w opiekę czy jakieś niuansy wychowania. Nieba bym mu przychyliła. Jeśli swoje dzieci kocha się jeszcze mocniej to moje chyba utonie nie mogę sobie nawet wyobrazić co będzie jak będzie maluszek juz przy mnie...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-30, 00:41   #672
Misstic
Wtajemniczenie

5mc to niby zaczyna sie od 17tydz 0d, ja musze jeszcze troszke poczekac mi wlasnie brakuje takiego plaszczyka albo kurteczki jesienno wiosennej. Jak teraz jest cieplo to chodze w katanie dzinsowej ale sie nie dopne heh
Lubilam czytac na forum m jak mama ten temat "wiecej zyczliwosci dla kobiet w ciazy". Niekiedy fajne sytuacje opisane byly

Bylam dzisiaj w dwoch pepcach i jak na zlosc nie mieli puzzli. Tzn mieli ale takie po 60 elementow. W koncu zaszlam do intermarche i tam byly. Ukladam 1000. Mam nadzieje ze do gwiazdki sie wyrobie

---------- Dopisano o 01:41 ---------- Poprzedni post napisano o 01:37 ----------

Na szczescie dzidzia potrzebuje duuuzo milosci od mamy i taty wiec u ciebie bedzie mialo idealnie ;*

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-03-30, 00:43   #673
Latte88
Zakorzenienie

Ja się chyba nie odwaze zabrać za 1000 ale zamówię sobie jeszcze raz 500 oglądałam dziś myszkę miki 1000 ale tam jest tyle podobnych elementów, że mogłoby to się źle skończyć pomijam różnice w cenach w necie w sklepie za puzzle.
To ja od środy zaczynam 5 miesiąc ale to leci...
Stary 2014-03-30, 00:51   #674
Misstic
Wtajemniczenie

Wlasnie 500 nie mieli. Byly 260, 1000, 1500 i 2000. Powiem ci ze tyle tych elementow ze naprawde strach sie za to zabierac hehe

Dobra kochana ide sprobowac zasnac, jutro musze jakos zyc bo idziemy na obiad do mamy.
Dobranoc i kolorowych snow

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-03-30, 00:53   #675
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Wlasnie 500 nie mieli. Byly 260, 1000, 1500 i 2000. Powiem ci ze tyle tych elementow ze naprawde strach sie za to zabierac hehe

Dobra kochana ide sprobowac zasnac, jutro musze jakos zyc bo idziemy na obiad do mamy.
Dobranoc i kolorowych snow
Dobranoc słodkich snów
Stary 2014-03-30, 07:59   #676
Antananariwa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Dziękuję!!
Ja juz żyje się dobrze, wymiotowalam przedwczoraj i wczoraj,zaledwie dwa razy. Dziś juz jadłam w miarę normalnie i wszystko ok. No i moja bidulke dopadło.
Przerażona jestem,ze mogłybyśmy znowu trafić do szpitala, wenfron, kroplowka, pamiętam jak wtedy obie to przezywalysmy.
Dobrze że u Ciebie ok, ja strasznie źle to przeszłam, prawdopodobnie w dzieciństwie jednak nie odchorowałam.

Cytat:
Mam nadzieje Anyananariva,ze przebieg bedzie podobny jak u Was.
Ja też mam nadzieję że uda Wam się bez szpitala. Wiesz u córci przebieg nie był taki łagodny, wymiotowała i miała biegunkę bite 3 dni, kilkanaście-dziesiąt razy w ciągu dnia. Poduszka nadawała się już tylko do wyrzucenia. Tylko zachowanie córci praktycznie w ogóle nie wskazywało że jest chora, ja słaniałam się na nogach a ona miała tylko ciut mniej energii niż normalnie. Z tym że była szczepiona Rotarixem, nie wyobrażam sobie co by było bez tego.
Mi lekarka mówiła żeby spróbować dawać słone paluszki lub krakersy bo sól zatrzymuje wodę więc łatwiej się nie odwodnić, choć jak wiadomo co lekarz to opinia

Cytat:
Teraz spać nie możemy a później będziemy sobie w brodę pluć. Jak czytam mamusie marcowe to uhuhuhu często im w myślach współczuję
Dokładnie, śpijcie póki możecie, nie tylko dzidziuś nie daje spać, końcówka ciąży też często bywa męcząca pod tym względem. A u nas będzie to latem więc upały niewykluczone

Cytat:
A dziś poszłam do kasy pierwszeństwa i o dziwo zostałam przepuszczona. Na początku się podjaralam ale później sobie pomyślałam przecież to w końcu kasa pierwszeństwa a mam cudny płaszcz z hm odcinany pod biustem to wygląda jakbym juz była w 6
i pokaż ten płaszcz, lubię oglądać ciuszki

Cytat:
Spróbuj pogrzebać w opcjach telefonu, prawdopodobnie można to wyłączyć.

Cytat:
Potem to bedziemy pewnie marzyly zeby sie chwile przespac hehe
Ale co zrobic jak teraz nam sie nie chce potem tylko czlowiek odsypia hehe jak tutaj mamusie jedza juz obiadki to ja wlasnie zabieram sie za sniadanie
Hehe potem kochana to może być tak jak i w moim przypadku, że śniadanie zjedzone w godzinach popołudniowych będzie Twoim jedynym posiłkiem w ciągu dnia

Cytat:
5mc to niby zaczyna sie od 17tydz 0d, ja musze jeszcze troszke poczekac mi wlasnie brakuje takiego plaszczyka albo kurteczki jesienno wiosennej. Jak teraz jest cieplo to chodze w katanie dzinsowej ale sie nie dopne heh
Ja mam jedne płaszcz tzw przejściowy w który ledwo się dopinam, albo ganiam w rozpiętej ramonesce na którą w bardzo zimne ranki narzucam ponczo. Ale wy w większości młodziutkie jesteście to pewnie ponczo nie dla was I tak się cieszę że okres dużego brzucha nie przypadł zimą, bo wtedy zakup zimowej czyli drogiej kurtki na jeden sezon byłby konieczny. A tak uda mi się oblatać w tych kurtkach/płaszczach które mam, tylko rozpiętych
Stary 2014-03-30, 08:01   #677
małaPaulina
Wtajemniczenie

mi szkoda kasy na ciązowe ciuchy... moje kolezanki kupowaly po prostu tuniki wiec byly i na ciaże i na po ciązy
a spodnie w H&M mi sie nie podobaja ciazowe i na mnie okropnie leza

U nas na pierwszej stronie jest napisane ze 5miesiac jest od 17t 1d,wlasnie te przedzialy sa dziwne bo jest do 16t 6d,a potem od 17 1d a co sie stalo z 17t 0d kto mi to wytlumaczy?

Witam z rana ale piękna pogoda

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 08:02   #678
nmartyna
Zadomowienie

Dzień dobry Śpiochy
Taki piękny dzień, a Wszystkie odsypiają
Piszecie o tym, że nie mieścicie się w swoje ubrania, a ja tylko na to czekam
Jedyne co, to w spodnie się nie mieszczę, ale mam jedne takie jegginsy (czy jakoś tak) z pull&bear które są bardzo wygodne i rozciągają się w brzuszku, więc jeszcze trochę w nich pochodzę. No z bluzkami trochę gorzej, bo DELIKATNIE (wrr...) się opinają, ale nie jest źle i jeszcze w nich pochodzę.
Kupiłam sobie trochę takich luźniejszych bluz i sweterków, a co do kurtek to zawsze były na mnie luźne, to może teraz będą dobre...
Chyba pisałam już jak bardzo zazdroszczę Wam tych brzuszków widocznych? Osoby z mojego otoczenia, widzą, że jestem w ciąży, ale ktoś obcy na pewno tego nie rozpozna jeszcze... CHCE JUŻ BRZUCHOL!!!
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 08:35   #679
małaPaulina
Wtajemniczenie

nmartyna w koncu sie doczekasz u mnie w sumie zaraz 5 miesiac wiec musi cos byc widac w koncu hehe u mnie tez jest to na pewno widoczne przez drobny biust i drobne ręce,ogolnie jestem chuda od cyckow w gore a no i jeszcze mam stopy szczuplutkie

lece na rowerek a potem obiad rodzinny z tesciami,babciami itd ech

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-30, 08:49   #680
Antananariwa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
mi szkoda kasy na ciązowe ciuchy... moje kolezanki kupowaly po prostu tuniki wiec byly i na ciaże i na po ciązy
a spodnie w H&M mi sie nie podobaja ciazowe i na mnie okropnie leza
Nie no jasne, ja to pisałam w zestawieniu z kupowaniem większych ubrań, które po ciąży będą za duże. Ja w tunikach raczej nie chodzę bo z racji niskiego wzrostu i figury klepsydry w większości wyglądam jak kulka , wolę bardziej dopasowane góry, więc pewnie stąd takie moje podejście
W zeszłej ciąży miałam świetne spodnie kupione w VeroModzie i na Asosie regulowane w pasie gumką, muszę ich poszukać czy jeszcze się gdzieś nie pałętają po strychu

U mnie słonko od samego rana świeci, prognoza pokazuje że ma być słonecznie i w okolicach 17-18 stopni. Lecę robić obiad i ogarnąć mieszkanie bo mama wpada na kawę, choć jak ma być tak ciepło to może na podwórku trochę posiedzimy

Edytowane przez Antananariwa
Czas edycji: 2014-03-30 o 08:53
Stary 2014-03-30, 08:51   #681
NATALUSIA14
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 01:26 ---------- Poprzedni post napisano o 01:23 ----------

Też mam ten płaszczyk i to prawda że wygląda się w nim już sporo do przodu, ale plus jest taki że będzie rósł razem ze mną i będzie mi służył przez całą ciążę

Ślub: 28.08.2010
Emma jest z nami 15.09.2014

NATALUSIA14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 09:00   #682
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Haha! Kupilam sobie puzzle z kubusiem puchatkiem 1000 elementow, chyba mnie niezle pogrzalo hehe ide zaraz z mezem ukladac ogladalam tez ciuszki w pepco i kocyki i w ogole ale jeszcze sie powstrzymuje. Ale obawiam sie ze jak w koncu sie dowiem czy to chlopiec czy dziewczynka to zadna sila mnie nie powstrzyma :brzymal: z tym ze ja zaczne masowo odwiedzac lumpki

A wiecie tak sobie pomyslalam ze fajnie bylo by stworzyc taka liste rzeczy potrzebnych dla maluszka. Wtedy takie przyszle mamy jak ja czy Paulina bysmy mialy sciagawke co i jak
też jestem za taką listą, jest to moje pierwsze dziecko czytam rozne poradniki od lekarki ale warto tez sie dopytać tych mam ktore juz to maja za soba

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Ja jestem ciągle głodna czy to rano czy wieczorem,no ciągle Jak nie zjem o 21 chociaż to ja nie zasnę z głodu

a juz sie bałam ze tylko ja chodze taka glodna

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
Metamfetaminax no ja sie domyslam ze z lekarzem sie idzie dogadac,chodzi mi ze przepis sam w sobie jest chory

Dziewczyny jestem w czarnej du..e a mianowicie nie mam zadnej kurtki tzn mam 3 ale w zadna sie juz nie dopnę ja zawsze kupowalam na gore rozmiar XS i nosilam ubrania dopasowane no to teraz masz babo placek
kolejna sprawa nie mam bluzek ani nic,wszystko zawsze kupowalam szczuple i dosyc krotkie w sensie nie ze pępek na wierzchu ale dlugosci do bioder i teraz te bluzki moge sobie wsadzic... generalnie nie mam zupelnie ubran wiec jak moge kupic cos dla dzidzi skoro sama prawie nie mam nic masakra,chodze w dwoch bluzkach na krzyz i dwoch parach spodni dresowych
mam nadzieje ze uda mi sie kupic gdzies tanie tuniki i jeszcze jakies spodnie bo oszaleje...
przymierzylam jeszcze kilka sukienek ale wygladam jak baleronik w tym sukienkach XS

generalnie stwierdzilam ze gdyby mi urosly cycki proporcjonalnie do bioder to bylabym nawet sexi...ale ze mam tylko dupsko a cycki jak u wychudzonej modelki to wygladam jak sierota
niech mi ktoś pomoże
o z ubraniami masz tak jak ja. Mam jedne spodnie ciążowe i jedne jeansy w ktore sie jeszcze mieszcze, mam 2 bluzki ciazowe ale na lato, a teraz to barkuje mi jakiegos swtereka i jakiejs bluzki ale w tygodniu chyba uderze na jakies zakupy

Cytat:
Właśnie wróciłam z Majcia z pogotowia. Najpierw zwymiotowala mi dwa razy,a potem juz co chwile.
Dobrze,ze nie czekałam do jtr.,bo mogłaby być juz odwodniona,a tak zapisano mi syrop przeciw wymiotom i leki nawadniające. Teraz proszę trzymać kciuki,a wierzącym pomodlić się,by to pomogło,a Majcik chciał to brać.
bedzie dobrze i kciuki oczywis cie trzymamy

Cytat:
Misstic ja to już takie bzdury oglądałam w nocy Warsaw Shore o_O masakra co za giewo. Ale chociaż wiem, do jakiego poziomu ludzie schodzą dla kasy. (zapomniałam napisać, przez to moje nie spanie)

A miałam napisać o ubraniach.
Kupiłam dziś 21 sztuk
Najwięcej bo 11 bodziakow. Ale jak były po 5 czy 8 zł a gatunkowo super to jak mogłam nie wziąć? wszystko w realu i w Carrefourze. Będę musiała dokupić śpiochy i pajace tylko.
A na noc wypiłam jogurt i zagryzlam grzybkiem marynowanym czekam na rewolucje żołądkowe.
super

Mam pytanie co do beciokowego, ja pracuje na umowe o prace mąż natomiast pracuje na umowe zlecenie i ubezpiecza sie sam w KRUS nie wiecie jak to będzie się liczyć z tej umowy zlecenie??

Dziś miałam super sytuacje w kosciele przyszla do mnie malutka dizewczynka chwycila moje kolana i tak slodko sie patrzyla normalnie kochana... juz chce dzidzie

teraz zmykam na balokonik wygrzac dupcie:P

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 09:34   #683
agnes 20
Zadomowienie

[QUOTE=uneven;45810826
nie doczytalam sie w koncu jak to z tym becikowym - to sie liczydoichod juz na 3 osoby? Gdzies tez czytalam, ze w tym roku biora docvhod z 2012 roku czy to prawda?
[/QUOTE]
Przepisy odnośnie becikowego i rodzinnego są bardzo skomplikowane i często się zmieniają, wiem coś o tym bo pracuje w OPS. Zasadniczo przyjmuje się że do becikowego dochód nie może przekroczyć 1922 złotych na osobę w danej rodzinie, czyli jeśli to Wasze pierwsze dziecko to dochod dzieli sie na 3 os.
Te drugie beciokowe o którym dziewczyny pisały to dodatek przy zasiłku rodzinnym i żeby je dostać dochód nie może przekraczać 539 zł na osobę. Oba becikowe można wziąć do ukończenia roku przez dziecko.Jeśli będziesz chciała wziąć je od razu we wrześniu albo październiku do będą liczyć dochód za 2012 r, od 1 listopada zaczyna się nowy okres zasiłkowy i wtedy liczy się już dochód za 2013 r. Ale od tego też są różne odstępstwa bo są jeszcze dochody utracone, uzyskane i jeśli ktoś miał jakieś zmiany w tym okresie to nanosi się wszelkie zmiany więc jest tego cała masa dokumentów
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 09:51   #684
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Biedactwo Dużo zdrówka dla małej!

Cytat:
Ja też tak mam. Dziś oczy otworzyłam o 12 i to też dlatego że chrzesniak przyniósł cioci sałatkę. Chyba najbardziej będę za nim tęskniła jak się wyprowadzimy. Kocham go bardzo mocno traktuje jak swoje dziecko. Coś mu się dzieje a ja już lecę. Moja siostra się na mnie często wkurzala jak się jej wtracalam w opiekę czy jakieś niuansy wychowania. Nieba bym mu przychyliła. Jeśli swoje dzieci kocha się jeszcze mocniej to moje chyba utonie nie mogę sobie nawet wyobrazić co będzie jak będzie maluszek juz przy mnie...
I ja mam to samo Aż się boję o tym myśleć

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
też jestem za taką listą, jest to moje pierwsze dziecko czytam rozne poradniki od lekarki ale warto tez sie dopytać tych mam ktore juz to maja za soba

a juz sie bałam ze tylko ja chodze taka glodna

o z ubraniami masz tak jak ja. Mam jedne spodnie ciążowe i jedne jeansy w ktore sie jeszcze mieszcze, mam 2 bluzki ciazowe ale na lato, a teraz to barkuje mi jakiegos swtereka i jakiejs bluzki ale w tygodniu chyba uderze na jakies zakupy

bedzie dobrze i kciuki oczywis cie trzymamy

super

Mam pytanie co do beciokowego, ja pracuje na umowe o prace mąż natomiast pracuje na umowe zlecenie i ubezpiecza sie sam w KRUS nie wiecie jak to będzie się liczyć z tej umowy zlecenie??

Dziś miałam super sytuacje w kosciele przyszla do mnie malutka dizewczynka chwycila moje kolana i tak slodko sie patrzyla normalnie kochana... juz chce dzidzie

teraz zmykam na balokonik wygrzac dupcie:P
Chyba tak samo jak wszyscy się rozliczycie wtedy,w końcu Twój mąż odprowadza podatki a biorą dochody z pitu z tego co mi wiadomo Ubezpieczenie nie ma nic do tego.

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 09:55   #685
WwikIi
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny
ale piękny dziś dzień aż żyć się chcę. Jeśli chodzi o ubrania to ja myślałam, że jeszcze trochę czasu opękam z tym co mam, ale chyba jednak będę musiała wybrać się na zakupy. Kurtka wiosenna choć rok temu była luźnawa ledwo mi się już dopina i oczywiście nie zakrywa brzucha, a dżinsy mimo iż jeszcze niby dobre, to jednak uciskają na brzuch.

Co do becikowego to znalazłam takie coś http://www.bankier.pl/wiadomosc/Nowy...o-2991573.html
może się komuś przyda.
WwikIi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 10:29   #686
Paulina Darek
Rozeznanie

Wy się martwicie,że rozmiar XS albo S jest n Was za mały... a to dobre ja przed ciążą nosiłam L, XL a teraz XXL zaczyna być za szczupłe i to jest problem... :P nie wiem w co się na święta ubiorę chyba w jakiś worek po ziemniakach... ;( tylko w c&a normalne ubrania są na mnie jeszcze dobre, bo inne sieciówki to mają taka rozmiarówkę, że na mnie nie pasowały czasem nawet przed ciążą... a niestety h&m w moim mieście ma taki słaby dział dla ciężarnych, że czasem aż żal wchodzić...
tak ja się martwicie wagą 56kg, ja już ważę jak słonica, a co będzie później to ja nie wiem...
Paulina Darek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 11:07   #687
Miminek
Raczkowanie

Hej dziewczyny.
Jest mi wstyd i przykro, że tak Was zaniedbuję, ale niestety nie mam ostatnio w ogóle czasu - tak jak pisałam - mam małe zamieszanie na uczelni w związku z pracą mgr i staram się przygotować wszystko na tip top. Więcej czasu będę miała pewnie dopiero po połowie kwietnia

Napiszę tylko w skrócie jak wyglądała moja wczorajsza wizyta:
Lekarz ocenił, że jego zdaniem zmiana w piersi jest niegroźna ale jeżeli mam wątpliwości to mogę udać się do kogoś wykwalifikowanego w radiologii który zrobi mi usg. 02.04 jadę na wizytę do ośrodka w któym zajmują się tylko takimi "guzkowymi" sprawami - wolę dmuchać na zimne, ale nie panikuję.

Inna rzecz - gdzieś zniknął mi kilogram - nie żebym tęskniła, ale jem ile chcę i kiedy chcę a chudnę - super, pierwszy raz w życiu tak mam

Dzidziol - zapomniałam zapytać jaki jest duży, ale wiem, że ma ok 175g i jest UWAGA! PONAD TYDZIEŃ WIĘKSZE!! Co to będzie pod koniec? 5kg?!?!?!
I kolejna niespodzianka - z córeczki zrobił się synuś lekarz nie jest sam do końca pewny, więc jesteśmy na etapie dziewczynko-chłopczyka. A, że dzidziol lubi pokazywać co tam ma to wszystko okaże się na następnej wizycie. Dobrze, że sukienek nie kupowałam bo już mnie korciło

Z szyjką wszystko w porządku, dlatego mam zacząć odstawiać duphaston

Pozdrawiam Was kochane

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:
Trzymam mocno kciuki! Biedactwo

Edytowane przez Miminek
Czas edycji: 2014-03-30 o 11:03
Miminek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 11:19   #688
maga9
Raczkowanie

Witam wszystkie przyszle mamusie,ah i obecne teztrafilam na wasz watek po tytule-wrzesien.mam termin 6.09,na usg bylam w zeszla srode po raz pierwszy i okazali ze zamiast 13tyg byla to polowa16.wiec teraz 17tydz.no i bedzie chlopiec)
Jyz ciuszki kupujecie,ja to nawet nie powiedzialam o ciazy nikomu oprocz partnera,dzis wieczorem powiemy jego rodzicom po kolacji,bo w irlandii dzien matki wiec jest okazja
U mnie malo co widac brzuch,jakbym za duzo zjadla.w ciazy zadnych problemow,wlasciwie to nie czuje ze jestem oprocz alergii ktore zaczynaja sie nasilac i kicham duzo i budze sie z zatkanym nosem:/no ale z tego co czytam to to nic w porownaniu do co niektorych .
Poki co szukamy domu zdo wynajecia,bo to co teraz mam nie nadaje sie,mysle ze dopiero wtedy pomysle o ciuszkach,wozkach itd..jakos mi sie nie spieszyjestem szczesliwa i jest mi dobrze i to wystarczy bede do was wpadac i czytac,ciekawe info czasem dajecie i fajnie tak zblizyc sie do innych mam w podobnym okresie ciazy
Aha i mam na imie Agata, 31 lat. mieszkam w irlandii. widze ze dajecie swoje dane,wiec oto moje
maga9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 11:25   #689
Aliszcze
Zakorzenienie

nadrobiłam Was, ale nie mam sił odpisywać, przesilenie mnie dopadło, albo krótsza o godzinę noc wczoraj z mężem i młodą zrobiliśmy sobie całodniową wycieczkę, fajnie było (choć nie obyło się oczywiście bez sprzeczki miedzy mną a mężem w samochodzie, o to, którędy mamy jechać ).

miminek, a to psikus z tą dziewczynką/chłopcem ale jest jeszcze czas, by się dowiedzieć

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 11:30   #690
Denaris
Rozeznanie

Hej dziewczyny

Witam się w piękny dzień Ubrałam sobie sukienkę i wyglądam bosko

Anesh trzymam kciuki za Twoja Majcię, nie stresuj się dodatkowo

Co do tych becikowych to serio jest kaszana, 1 tys. niemalże dla każdego, następny tys. z rodzinnego (btw 540 zł na osobę w rodzinie to życie na skraju nędzy i rozpaczy) a ja jeszcze słyszałam o dodatkowym 1 tys. dla samotnych matek i tu rodzi się moje pytanie - czy ja się pod to zaliczam? Ciekawe czy w tym wypadku tez liczą dochody, bo mimo tego, że pracy nie mam to liczą dochód mojego taty który mi pomaga jak może i przekracza to maximum Tylko zdechnąć w tym kraju.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości