![]() |
#661 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Ile kosztowały Wasze pierścionki zaręczynowe? :-)
Cytat:
![]() Tak czy inaczej, chyba w Kruku mozna zmiejszyc pierscionek BEZ wzgledu ile kosztowal?! Nie zdziwie sie, ze tak. Ostatnio jak pytalam babki w Kruku o jedne kolczyki, to stwoerdzila, ze NIE MA i juz NIE BEDZIE. Wystarczylo sie przejsc do innego salonu i okazalo sie, ze kolczyki sa, nie ma planow wycofania tego modelu, no i kto w ogole mi tak powiedzial? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#662 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie trafiłyście do tej samej pani ![]()
![]() |
![]() |
#663 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() Ja calkiem niedawno mialam swoje zareczyny bo 22 wrzesnia ale juz drugie, bo pierwsze zrobilismy sobie miedzy soba jakies 2 lata temu, dostalam wtedy piekny pierscionek, ktory wybieralismy razem a kosztowal jakies 200 kilka zlotych, ale nie o to dokladnie chodzi,cena nie ma dla mnie zadnego znaczenia bo poprostu taki mi sie podobal, ale bez przesady,nie pozwolilabym Mu kupic takiego za 1000 zl!A drugim razem tez wybieralismy pierscien we dwoje ![]() ![]() ![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-09-29 o 21:09 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#664 |
Przyczajenie
|
A mój chłopak jest teraz w szkole policyjnej na 6 miesięcy i wczoraj rozmawiając przez tel. powiedział że kupił pierścionek zaręczynowy i nie przyszło mi nawet do głowy żeby zapytać o cenę pierścionka najważniejszcze jest to ile miłości chciał przekazać tym pierścionkiem. Już się nie mogę doczekać zaręczyn w piątek przyjeżdża na przepustkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#665 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#666 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#667 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tez mnie to zdziwilo, ale chlopak chyba jakis niecierpliwy, hehe i sie wygadal. Cytat:
co za bzdura! smiesza mnie takie posty. co to znaczy, ze bys nie chciala? i nikt nie twierdzi, ze twoj nie jest sliczny, bo jest tanszy. po prostu ludzie zyja na roznych poziomach, maja rozne mozliwosci finansowe i kupuja pierscionki zgodnie z tym na ile ich stac. dla ciebie 3 tysiace pln to duzo, dla kogos innego cena do przyjecia. czy to tak trudno zrozumiec??? dziewczyny, dajcie juz spokoj z tym watkiem, bo to licytowanie jest bez sensu i ciagle powtarzaja sie te same wymiany zdan. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#668 |
Przyczajenie
|
![]()
Ja dostane mój pierścionek zaręczynowy w sobotę więc jak już będe go miała to wam pokarze, ale cena mnie w zupełności nie interesuję
![]() Madziulka_ my nie ustalaliśmy tego kiedy się zaręczamy wiem że kupił pierścionek a kiedy to będzie nie wiem ![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-10-05 o 16:05 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#669 |
Zadomowienie
|
A to mój pierścionek (oczko jest zielone) i nasze obrączki, zdjęcie kiepskiej jakości bo to zdjęcie zdjęcia (nie mam skanera)
![]() Pierścioneczek kosztował 'bagatela' ![]() Nie mieliśmy kasy, wesele robiliśmy wspólnymi siłami, ale większość z racji większych dochodów pochodziła z kieszeni TŻa, więc nie mógł na pierścionek poświęcić więcej kasy, zresztą nie było potrzeby bo ten baaardzo mi sie spodobał, jakoś tak pasował na mój palec jakby czekał właśnie na mnie ![]() Obrączki czekały u rodziców TŻ od daaaawna, więc tylko je oddaliśmy do wypolerowania i dopasowania rozmiarów. Jeślibyśmy mieli duuuuużo kasy to czemu nie, moglibyśmy wybrać jakiś droższy pierścionek, ale w takim wypadku woleliśmy sobie później pojechac na wakacje lub kupić coś do wpólnego domku...
![]() |
#670 |
Raczkowanie
|
hej,
mój pierścionek za sprawą przyszłych teściów przyleciał do mnie z zagranicy i teściowa nie wiedząc że tel. jest na głośnomówiącym powiedziała mojemu kochanie ile kosztował pierscionek- nie całe 200 euro buziaczki dla wszystkich miłego piateczku |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#671 |
Rozeznanie
|
Kiedyś strasznie chcialam wiedzieć, ale Tż stwierdził, że to nie ważne i mi nie powie. I w sumie teraz chyba się cieszę, że nie wiem. Po co to komu?? Ważne, że jest i jest śliczny...
![]() |
![]() |
#672 |
Przyczajenie
|
moj jest z W. Kruk, kosztowal 239 zl. jest taki, jaki chcialam: dyskretny i bardziej przypomina obraczke niz pierscinek zareczynowy. bo ja... nie lubie nosic bizuterii...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#673 |
Zakorzenienie
|
nie mam zielonego pojecia i nie ma to dla mnie zadnego znaczenia
![]() |
![]() |
#674 |
Raczkowanie
|
![]()
no i teraz nie wiem czy sie chwalic czy nie.
a co mi tam, powiem, bo to przeciez nie jest tajemnica. Ja dostalam pierscionek z diamentem. Jupi Moj luby wydal wszystkie swoje oszczednosci, padl na kolana i... oto jestesmy zareczeni. Ja chcialam piercionek za 200 zl a dostalam za 3000. I co teraz? Mam plakac z tego powodu? ![]() hihihi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#675 |
Rozeznanie
|
Gratulujemy zaręczyn! Twój Facet kocha Cie tak mocno, że dał wszystko co ma na TEN pierścionek, by uczcić TĄ ważną chwilę. Możesz sie czuć dumna- nie z powodu ceny ale z powodu jego "poświęcenia" nie mogę znależć dobrego słowa. Bo mógł za to kupić np mp3, a wolał uszczęśliwić Ciebie. ps: pokażesz...? ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#676 |
Raczkowanie
|
Wybierałam pierścionek razem z TŻ, więc znam jego cenę.
Jest ze srebra, więc jest tani - 29 zł. A srebro to nasz ukochany metal ![]() I jakoś mi nie przeszkadza to, że nie jest z białego złota (i tak bym nie mogła nosić) z brylantami - te cyrkonie tak pięknie rozszczepiają światło... a to najbardziej lubię w białych kamieniach ![]() Mojego TŻ kosztował bodajże 21 - również srebrna obrączka z wzorkiem ![]() A reszta forsy, jaką zamerzaliśmy poświęcić na pierścionki poszła do skarbonki z napisem "na ślub". I bardzo mnie to cieszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#677 |
Zadomowienie
|
Bez sensu jest ten post, ale to oczywiście moje zdanie. Znać cene pierścionka zaręczynowego - po co?? jakby był za 200 czy 300 zł to co jest nie do przyjęcia bo za tani? ja nawet gdybym dostała to "kółeczko" które służy do otwierania tymbarków też bym skakała z radości...moim zdaniem nie ważna jest cena, to czy ma brylanty czy cyrkonie, czy jest ze złota czy ze zwykłego srebra ważne, że dany z miłości i jest jej szczerym dowodem.
Moja koleżanka dostała pierścionek - zwykły - taki jakie można kupić na odpuście, akurat była ze swoim TŻ-tem w górach i przechodzili obok stargamnu, gdzie facet miał różne ozdóbki i taki właśnie pierścionek dostała za równe 3 zł, nie jest on pierścionekim zaręczynowym rzecz jasna, ale moja koleżanka tak właśnie go traktuje i to jest piękne
![]() |
#678 |
Raczkowanie
|
A ja nie mam pojęcia ile kosztował mój pierścionek. Dla mnie jest bezcenny!Nasze zaręczyny to byla wielka niespodzianka którą mój TŻ długo szykował w tajemnicy a za niecałe 10 miesięcy ślub, więc kto by się tam przejmował ceną pierścionka nawet gdyby kosztowal zlotówkę.Liczy się to, że był dany z miłości!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#679 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja chociaż jestem już po ślubie też do tej pory nie wiem ile kosztował i wogóle mnie to nie interesuje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#680 |
Zakorzenienie
|
Bardzo dużo materialistek wsród nas ...
![]() Przykre , że w takiej chwili niektórzy myślą tylko o pieniądzach ![]() Mój pierścionek jest bezcenny Jego cena to.... WIELKA MIŁOŚĆ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#681 |
Zadomowienie
|
Pierscionek zaręczynowy kupil mi juz obecny mąż, ja nie wybieralam, nie płaciłam wiec nie wiem ile kosztowal. Zreszta nie obchodzi mnie to w ogole. Pewnie kupil taki na jaki bylo go stac i ktory najbardziej mu sie podobal. czy to ważne? Dla mnie nie. Liczy sie sam fakt ze poprosil mnie o reke i chce spedzic ze mna reszte życia, bez pierscionka zareczynowego tez bylabym szczesliwa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#682 |
Raczkowanie
|
Ja kilka dni temu wybieralam swój pierścionek zaręczynowy. Czekam teraz na zaręczyny
![]() Mój chłopak zarabia całkiem niezle i moze nie zyje z miesiaca na miesiac ale bez przesady. Nie chcialam zeby mi kupował pierścionka za kilka tysiecy pln zeby pokazac ze go na to stac. I tez ja od poczatku mowilam ze podobaja mi sie bardzo skromne pierscioneczki. Wybralam sobie taki za 400 pln z małym brylancikiem. Szczerze mowiac dla mnie to i tak duza kwota pieniedzy. Nie wyobrazam sobie studenta ktory zbiera miesiacami kase aby kupic narzeczonej pierscionek za kilka tysiecy zlotych. Moim zdaniem to nie jest dowód milosci. ALE jesli kogos stac na to, zarabia duzo kasy i wydanie 5000 tysiecy na pierscionek nie stanowi problemu i dziewczynie sie taki akurat podoba to czemu nie? Dla mnie to nie zma znaczenia. ![]()
![]() |
#683 |
Raczkowanie
|
Ja np. nigdy nie chcialabym wybierać pierscionka z moim przyszlym mezem!!!!Straszne :P i na dodatek wiedziec ile on kosztuje...
W granicach rozsadku do 2 tys :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#684 |
Przyczajenie
|
My zaręczyliśmy się w maju, w moje urodziny- romantycznie to sobie chłopak wymyślił i całkiem sprytnie( pomysłem na prezencik głowy już zaprzątać sobie nie musiał)
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I wiecie co? To co mam na palcu jest małe, takie urocze na swój żółty sposób, z białą cyrkonią, a z palca go wcale nie ściągam( już mam dołek pod pierścionkiem ![]() ![]() Ps. przypomniało mi się jeszcze, że jak nie ma TŻ przy mnie, a akurat chciałabym żeby był, to złapałam sie na tym kilka razy, ze pocieram pierścionek ![]() Pozdrawiam wsie szczęśliwie zakochane Wizażanki i resztę też ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#685 |
Raczkowanie
|
A mój kosztował 2000 i bardzo mi się podoba
![]() ![]() ![]() Problemem podobnym do Kruka była baba w salonie yes gdzie mój TŻ kupował pierścionek. Krótko mówiąc - lepiej unikać tego salonu w Bydgoszczy... Mój TŻ dowiadywał się czy po zakupie pierścionek można ewentualnie wymienić - gdyby był nie taki np rozmiar, styl itd. Kilka kolejnych ekspedientek (chodził kilka razy oglądać) informowało go, że nie ma żadnego problemu. "Przyjdzie pan, odda, kupi inny...." W związku z tym kupił mi pierścionek na czuja ![]() Wyobraźcie sobie jak mnie trafiło!!!! A do tego wcześniej na własne uszy słyszałam zapewnienia bab dotyczące łatwej i bezbolesnej wymiany pierścionków!!!!!!! Żadnego "przepraszam za rażącą niekompetencję moją i koleżanek...." tylko głupi tekst "rozumiem, że chciałaby pani cieszyć się już pierścionkiem, ale to musi trochę zaczekać..." wyobrażacie sobie????? A my tu świeżo po zaręczynach ![]() Efekt był taki, że nie wymieniliśmy pierścionka. Trochę mi się przekręca na palcu i pewnie któregoś dnia zaniosę go do złotnika, ale chyba jeszcze nie teraż... ![]() A wymieniony salon omijajcie łukiem. Szerokim. Bo jeszcze pomylą złoto z mosiądzem. Pozdrawiam wszystkie wizażystki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#686 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Mój TŻ za pierścionek zapłacił 1200 zł i nie uważamy że jest to cena niska czy też wysoka. Pierścionek obojgu nam bardzo się podobał, więc TŻ postanowił, że to właśnie on będzie symbolem jego miłości do mnie. Uznaliśmy, że skoro mam go nosić całe życie i skoro ten dzień jest dla nas bardzo wyjątkowy to nie ma co zastanawiać się nad ceną, tylko trzeba wybrać to co najbardziej odzwierciedla to co chcemy nim wyrazić. Gratuluję wszystkim narzeczonym parom ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#687 |
Przyczajenie
|
Ja dostalam sliczny pierscionek z paroma malymi diamentami otaczajacymi sliczne 3 rozowe szafiry. Ale nawet jesli dostalabym pierscionek z plastikowym oczkiem nie zmieniloby to moich uczuc do mojego "juz" meza
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#688 |
Przyczajenie
|
witam was nocną porą
![]() Ja jeszcze pierścionka zaręczynowego nie posiadam. Błyskotki takie jak pierścionki,kolczyki itd bardzo lubię,szczególnie jak się dużo świeci ( taka sroka ze mnie troche ![]() No ale pierścionek zapadł w mojej pamięci bardzo, z tego co wiem moje kochanie chciałoby mi go kupic. Tyle, że właśnie CENA jest bardzo ważna. O ile wiekszośc przyszłych nażeczonych mieszka oddzielnie ,przeważnie kazdy u swoich rodziców, tak w Moim przypadku jest inaczej. My mieszkamy razem od 7,5 roku rodzice namniepomagają bo sami są w trudnej sytuacji finansowej, totez nasze zarobione pieniadze zawsze były i są rozdysponowywane na opłaty i życie. Nie mamy czegos takiego,że "to sa pieniądze moje a to twoje" cała kasa zawsze była nasza wspólna, i każde z nas zawsze wiedziało dokładnie ile to drugie zarobiło w danym miesiącu,totezo zaskórniakach mowy byc nie może. Natomiast nie stac nas nakupno pierścionka zaręczynowego,który poprostu by mi sie podobał na tyle by miec go jako zaręczynowy. Poza tym zarówno ja jak i mój luby wolimy dac więcej kasy na coś porządnego , coś co rzeczywiście nam sie podoba ,niz dac pare złoty na bubel tylko po to by było, tak na odczepne. Totez musze liczyc na --->>> cud w postaci minimum 100 zł nadwyżki w domowym budżecie (mało prawdopodobne , bo co miesiąc jedziemy na debecie z konta ![]() --->>> oraz na to że wpadnie mi w oko jakieś ładne świecidełko za 100zł - tobardziej prawdopodobne ,bo na ceny nigdy nie zwracam uwagi - tylko mam pecha ,że jak już mi sie coś podoba tojest za drogie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#689 |
Zadomowienie
|
Ja sie dowiedzialam o cenie pierscionka przez przypadek, nawet wolalam nie wiedziec bo mi to niepotrzebne, ale trzeba bylo go powiekszyc i jak juz byl gotowy to ja musialam jechac go odebrac od jubilera a do tego potrzebny mi byl paragon
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#690 |
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie cena pierścionka jest rzeczą totalnie drugorzędną.
Tyle tylko, ze panom bym proponowała na decydowanie się na coś ze złota (nieważne - białe czy zółte) i na mały chociaż brylancik. Nie dlatego, że jestem materialistką i diament musi być. Raczej dlatego, że pierścionki z cyrkonią po np. 10 latach nie wyglądają już tak dobrze, jak te z brylantami. Cyrkonie się po protu nieco ścierają i tracą blask. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:05.