Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.III - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-02, 12:50   #661
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???
Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.

Cytat:
Napisane przez Antananariwa Pokaż wiadomość
Daniel? Dawid? Damian? Adam? Tom? Filip?
Takie na szybko przychodzą mi do głowy jako hmmm "normalne" i na tyle uniwersalne, że prawie wszędzie brzmią podobnie. Chyba.

Metka trzymam kciuki żebyście sobie wszystko poukładali. Jak już dziewczyny pisały związek wymaga (nie)stety pracy i wciąż ewoluuje. I czy tego chcemy czy nie to zakochanie mija, tzn zmienia się. I trzeba to zaakceptować. Inaczej musielibyśmy zmieniać partnerów dość często
Ooo,Filip,cały wczorajszy dzień myślałam,że może Filip i zapomniałam

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
U mnie na wiosce byłą wielodzietna rodzina i mieli chłopaka w moim wieku o imieniiu Klaudiusz, a po nim urodziła sie dziewczynka i nazwali Klaudyna
Nam ostatnio brat tzta podpowiadał imiona i myślałam, że padnę ze śmiechu, bo on jakieś dziwne, nowoczesne podawał : zamiast Natan to Nathaniel i jeszcze kilka ktorych juz nie umiem powtorzyć, a ja chce właśnie uni, bo nie wiem gdzie to moje dziecko pózniej wyląduje, w pl, de czy jeszcze dalej
Jest jeszcze Eryk, Leon, Felix, Jakob, Jan - ale ja sie skłaniam bardziej do tych poprzednich

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

O Natanie też kiedyś myślałamJaś mi się podoba ale Jan już nie, a to też holenderskie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
Max fajnie, ale u nas dużo
a Marcele to fajne chłopaki

Oliwier mi sie podoba i Alan, niestety mój maz wybredny

ostatnio narysowąły sie szkice jakiś imion ale decyzja nei zapadła, na razie Artur, Dawid gdzies tam po drodze Patryk (jeszcze jest opcja Sebastiana, al etak mam mój mąż i Tomka-tak brat męża i dlatego mamy ciezkie myślenie)

u mnie te ruchy to raz na jakis czas, sama sie zaczynam zasytanawiac czy to to leniwe te nasze dzieci, a ja tak liczyłam ze teraz w drugiej ciazy to szybciej bede czuła
gratki za zakupy
Wiesz jaki mój wybredny?To imię nie fajne bo kolega tak ma na imię,to też bo z czym innym znów się kojarzy.Masakra.Nazw ę jak nazwę a on musi zaakceptować

Dla dziewczynki to żaden kłopot,mam tyle pomysłów,ale dla chłopca...

Edytowane przez Aneta???
Czas edycji: 2014-05-02 o 12:51
Aneta??? jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 12:52   #662
etusiaaa
Wtajemniczenie

Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
no właśnie odnośnie wieku dzidzi lekarka powiedziała że jest większa niż by się mogło wydawać. i ona obstawia termin na 3 września. czyli jakby połowa 23 tygodnia. ja nadal liczę od OM czyli 22 tydzień. Jeżeli na połówkowym lekarz określi inaczej to będę liczyła inaczej Mój dzieć razem z nóżkami ma około 24 cm czyli kawał bobasa w środę idę na połówkowe więc dowiem się więcej
faktycznie jest spory dziedziaczek

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
No własnie liczylam że w tej ciąży poczuje konkretne ruchy, a szykuje się że dziecię w brzuchu będzie tak samo spokojne i leniwe.
Szkoda że po porodzie nie zostało tak samo moje dziecię jest bardzo żywe i ruchliwe.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
zobaczymy co z mojej corci wyjdzie bo jak narazie to szaleje mi w brzuchu, ale kiedys czytalam ze jak sie duzo chodzi (a ja prawei calymi dniami na nogach) to dziecko ma kołysanie i spi a jak usiade lub sie poloze to wtedy jest szalenstwo

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 12:53   #663
Mo_onika_ika
Rozeznanie

hmmmm.... mam skurcze palców w stopie cholera jakie to denerwujące
i mój maluszek fika mi prosto w pępek

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 12:54   #664
Latte88
Zakorzenienie

Dzień dobry Kobietki
Metka, wszystko sie ułoży, musi być dobrze, wierzę w to
Ewa super rozpoczeliście majóweczkę ale zawsze te 150 zł w kieszeni

A u nas dziś tylko 9 stopni co to się dzieje to ja nie wiem... Żeby śnieg tylko nie spadł bo za tydzień Władysławowo open
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 13:07   #665
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Kobietki
Metka, wszystko sie ułoży, musi być dobrze, wierzę w to
Ewa super rozpoczeliście majóweczkę ale zawsze te 150 zł w kieszeni

A u nas dziś tylko 9 stopni co to się dzieje to ja nie wiem... Żeby śnieg tylko nie spadł bo za tydzień Władysławowo open

To zawitasz w moje północne strony U nas 2 tygodnie było pięknie, słonecznie, gorąco... wczoraj zerwał się wiatr i było zimno, dzisiaj świeci słońce ale jest zimno Mam nadzieję że nasze nadmorskie klimaty dopiszą abyś mogła fajnie wypocząć nad morzem

Mój kalendarz ciąży
Stary 2014-05-02, 13:07   #666
Amelie
Raczkowanie

Jaaaaa wychodze dzisiaj do domku juiuupiiii

Stary 2014-05-02, 13:12   #667
małaPaulina
Wtajemniczenie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46267732]Dziewczyno przy takim ruchu jaki serwujesz, tu fitness, tu rowerek, pazurki czerwone na pewno już jesteś sexy mamą 2014 Nie wierzę że nie Motocyklista pewnie się ze mną zgodzi

Etusia kończ już te porządki Ale super że Ty i dzidzi szczęśliwe [/QUOTE]
taaa a pomylilo mi się bo chodzilo oczywiscie o rok 2015

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
a ja jem normalnie, sniadanie, obiad, kolacja, i w miedzy czasie owocek, czy jakiś kisiel, budyń, czy bułeczkę słodką jak juz przyciśnie a ostatnio na badaniu w 4 tygodnie przytyłam 4 kg tz sie smieje, ze grubasek, ale też że mam jeść bo mały rośnie, mama sie martwi zeby mi w biodra nie poszło i nie zostało, a ja mam nadzieję, że mój mały jest taki wielki a nie mój tłuszcz No wczoraj kebabcia zjadłam, ale raz na jakiś czas można a i małemu smakowało czasami też cukierka, czy porcje lodow, ale żeby po tym aż tak tyć ?
Idę napis sie soku z truskaweczek
masz takie małe bioderka ze chyba by ci nie zaszkodzilo

Cytat:
Napisane przez Krumcia Pokaż wiadomość
Moją propozycją też był Felix, ale TŻ stwierdził, że nasze dziecko nie będzie się nazywało jak ketchup (tutaj firma Felix jest m.in. od ketchupów i mrożonek).

My mamy dwa koty i jest ok Od kiedy jestem w ciąży nie sprzątam kuwety i nie dotykami rzygów, no i myję ręce po każdym głaskaniu
mi sie Felix kojarzy z orzeszkami Tz wymyslil to imie ale nie ma mowy!!!
Mi się podoba Daniel,Kamil,Rafał,Adrian ,Dawid,Kacper,Tomek (ale to tez brat Tzta) ,Paweł, Piotr... a będzie chyba Szymon bo Tztowi sie podoba i mi tez i Moja mama ciagle kupuje ubranka Szymonkowi
A dziś mi kupila w sklepie poduszke do spania i potem do karmienia za 60zl

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 13:20   #668
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość

O Natanie też kiedyś myślałamJaś mi się podoba ale Jan już nie, a to też holenderskie

Wiesz jaki mój wybredny?To imię nie fajne bo kolega tak ma na imię,to też bo z czym innym znów się kojarzy.Masakra.Nazw ę jak nazwę a on musi zaakceptować

Dla dziewczynki to żaden kłopot,mam tyle pomysłów,ale dla chłopca...
u mnie jeste problem z imieniem dla corci brak totalny pomyslu

Stary 2014-05-02, 13:35   #669
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
To zawitasz w moje północne strony U nas 2 tygodnie było pięknie, słonecznie, gorąco... wczoraj zerwał się wiatr i było zimno, dzisiaj świeci słońce ale jest zimno Mam nadzieję że nasze nadmorskie klimaty dopiszą abyś mogła fajnie wypocząć nad morzem
Też mam nadzieję, że pogoda będzie w sam raz nie za gorąco i nie za zimno

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Amelie Pokaż wiadomość

super
Stary 2014-05-02, 13:37   #670
Mo_onika_ika
Rozeznanie

ja mam nadzieję że w środę dowiem się co tam hoduję i będę mogła do brzuszka mówić po imieniu No i zacząć kompletować wyprawkę już nie mogę się doczekać Już mam kilka drobiazgów ale to jest nic z tego co potrzebuję miałam co miesiąc coś kupować i taki wyszło że raz bodziaki nsztuk 5, raz komplecik, raz rajstopki, raz śpioszki, raz kapciuszki. Także kilka ciuszków już mam Czekam na zdjęcie łóżeczka od cioci i wtedy będę myślała co dalej Bo łóżeczko jest 130/70 także troszkę niestandardowe ma szufladę podobno. Jak mi się spodoba kolorystycznie to będę mogła o materacu myśleć, i pościeli I to jest zadanie na czerwiec. O kupno wózka będzie kłótnia bo cała rodzina chce kupować A gdzie przewijak, butelki, smoczki, ręczniczki, wanienka, stojaczek do wanienki bo moja jest trójkątna i nie da się tam maluszka kąpać i będzie kąpiel w dużym pokoju gdzie koszule do karmienia, reszta ciuszków..... oooo mamusiu dociera do mnie ile jeszcze czeka mnie zakupów
Ale już nie mogę się doczekać końca remontów I w lipcu wjedzie łóżeczko na swoje miejsce Do końca lipca chcę mieć wszystko co potrzeba gotowe. Oglądałam wrześniowy wątek z zeszłego roku i widzę że sporo rodziło przed terminem także wolę być gotowa ze wszystkim. W sierpniu będę układać ciuszki, prać, prasować
Jejkuś ja chcę już czerwiec

Mój kalendarz ciąży
Stary 2014-05-02, 13:38   #671
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:

W sam raz na majowke

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 13:44   #672
humant
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
My chcieliśmy nazwać Martynka. Mamy już Wikusię - piorun z niej jaśnisty, ale dziewczynki z charakterkiem dobrze rokują na przyszłość
Poza tym ładne są Liliana, Nina, Karina, Marta, Jagoda. Ogólnie jakoś łatwiej byłby mi wybrać dla dziewczynki niż dla chłopaka. Powodzenia w poszukiwaniach
humant jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 13:44   #673
Antananariwa
Raczkowanie

Cytat:
to juz koncowki porzadkow i moich sil ale po to juz leze do gory tylkiem ile sie da
O rety, dajesz jeszcze radę tyłkiem do góry? Ja już mogę tylko brzuchem Brakuje mi spania na brzuchu

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
Meldujemy sie w Warszawie

mandat za 100 złoty zaliczony miało być 250 złoty za nie zauważenie nakazu skrętu w prawo , no ale tż wyprosil że żona w ciązy i spieszy sie do hotelu i wypisali nas za "brak pasów " Policjant już mi imię dla dziecka prawie wymyslał

Buziaczki dla Was
Super że dotarliście cali i zdrowi. Bawcie się świetnie Niezapomnianych, stosunkowo udanych chwil

Cytat:
Napisane przez Krumcia Pokaż wiadomość
My mamy dwa koty i jest ok Od kiedy jestem w ciąży nie sprzątam kuwety i nie dotykami rzygów, no i myję ręce po każdym głaskaniu
Ja też mam 2 koty, ale moje wychodzące więc nie załatwiają się w domu (z reguły). Ja w przypadku moich kotów boję się najbardziej kleszczy, bo mimo zakrapiania jeden z nich jest chodzącym magnesem na kleszcze, i znosi to dziadostwo do domu
Pamiętam że czytałam kiedyś rady żeby ewentualnie darować sobie sprzątanie kuwety lub robić to w gumowych rękawicach, ale tak prawdę powiedziawszy trzebaby raczej zjeść zawartość kuwety żeby zarazić się od kota toxo. Już bardziej niebezpieczne są nie umyte/źle umyte owoce i warzywa.

Cytat:
Ale zazdroszczę mieszkania nad morzem Jak wygram w lotto kupuję dom nad morzem

Cytat:

Cytat:
Ja się jeszcze nawet nie zastanawiam, nawet nie wiem czy chłopczyk czy dziewczynka
Antananariwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 13:45   #674
elffirka
Rozeznanie

Od rana jakoś dziwnie się czuję... Ale nie źle wręcz przeciwnie... Co rusz dopadają mnie takie motylki w brzuchu takie uczucie radości rozpierające od środka... Miałam tak często jak byłam mała i z rodzicami wybieraliśmy się na wycieczkę albo gdzieś a potem jak poznałam Małża i się zakochałam... Nie wiem jak to dokładnie opisać... Ciekawe czy to Kondzik łaskocze mnie od środka... To takie dziwne trochę nagle ogarnia Cie radość i łaskotki od środka... Hehe...
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 13:53   #675
małaPaulina
Wtajemniczenie

a czy nikt nie mysli o imieniu Paulinka?

Monika nie strasz...ja nic praktycznie nie mam,a co gorsze nie mam mieszkania zreszta nie dosc ze nie mamy nic dla dzidzi to nie mamy zadnych swoich mebli,mamy tylko laptopa,pralke i maly piekarnik elektryczny... nie mamy stolu,krzesel,kanapy,lozk a,telewizora,lodowki,nic nie mamy i Tz bez pracy
ja nie wiem co to będzie

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-02, 13:53   #676
allckarola
Zadomowienie

Chyba dawno tu byłam ;-) bo znów nowy wątek nie nadarzam.
Siedzę w pracy właśnie we wtorek mialam badanie niby wszystko ok ale mojego gina martwi dziecka kręgosłup i będę musiała jechać na usg połówkowe. Mam nadzieję ze wszystko w porządku. Powiedział ze to dziewczynka chodź to do potwierdzenia jeszcze.
Po za tym brzuszek rośnie właśnie dzisiaj zaczął sie 22 tydz.
Na polowkowym usg gin stwierdzi na sto % jaka to płeć ?może to nie najważniejsze oby zdrowe ale tak pytam z ciekawości.
Po za tym kopie mnie dziecko jak oszalale ale to dobrze
allckarola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 13:58   #677
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez allckarola Pokaż wiadomość
Chyba dawno tu byłam ;-) bo znów nowy wątek nie nadarzam.
Siedzę w pracy właśnie we wtorek mialam badanie niby wszystko ok ale mojego gina martwi dziecka kręgosłup i będę musiała jechać na usg połówkowe. Mam nadzieję ze wszystko w porządku. Powiedział ze to dziewczynka chodź to do potwierdzenia jeszcze.
Po za tym brzuszek rośnie właśnie dzisiaj zaczął sie 22 tydz.
Na polowkowym usg gin stwierdzi na sto % jaka to płeć ?może to nie najważniejsze oby zdrowe ale tak pytam z ciekawości.
Po za tym kopie mnie dziecko jak oszalale ale to dobrze
Jak da zajrzeć między nóżki to fin określi kto to taki

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość

:

To samo pisałam kiedyś o Katarzynie

A może Eliza ? :rotlf:

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 14:01   #678
allckarola
Zadomowienie

Jakoś boję sie tego badania. Oby obawy moje gina były bezpodstawne. Mówił ze to nic takiego ze dzidzi może miec przepukline ale nie powie mi na 100%. W poniedziałek będę wiedzieć. Póki co jutro wybieram sie fo Krakowa ;-)
allckarola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 14:08   #679
Paulina Darek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość

mój dzidziuś będzie Filip, już nawet powoli rodzinę przyzwyczajam...

byłam dziś na takich małych zakupach, bo jutro idziemy z mężem na 40stke, jemu kupiłam koszule, a sobie 2 bluzki, jedną na imprezę, a drugą tak bez okazji, i takie beżowe butki na koturnie bez paluszka i powiem Wam, że dawno nie byłam tak zadowolona z zakupów, i gdybym miała więcej kasy to jeszcze dużo rzeczy bym kupiła...

miłość od pierwszego wejrzenia
12.2005
razem przez życie 05.05.2012
Filip jest już z nami 05.09.2014
oczekujemy maleństwa 21.07.2016

Ważne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy,
Ważnych jest kilka tych chwil, tych na które czekamy...
Paulina Darek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 14:10   #680
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Meta zakupy to jest dziś sobie nawet wlaczylam muzyke i potanczylam uwielbiam wywijać tyłkiem
Ja to dąże do tego zeby byc sexy mamą na lato 2016 bo w to lato moze byc cięzko

Wczoraj jak siedzialam z rodzicami to ciągle się na mnie gapił taki przystojny motocyklista... jejuuuuuuuuuu
To Ty niezła sztunia jesteś skoro na Ciebie się patrzą przystojniaki

Cytat:
no właśnie odnośnie wieku dzidzi lekarka powiedziała że jest większa niż by się mogło wydawać. i ona obstawia termin na 3 września. czyli jakby połowa 23 tygodnia. ja nadal liczę od OM czyli 22 tydzień. Jeżeli na połówkowym lekarz określi inaczej to będę liczyła inaczej Mój dzieć razem z nóżkami ma około 24 cm czyli kawał bobasa w środę idę na połówkowe więc dowiem się więcej
Moje też tydzień starsze wg wymiarów,ciekawe jakie jest teraz ale nie mam do Ciebie porównania bo ja dopiero 19t+3d Ale faktycznie duży bobas,jeszcze drugie tyle tylko musi urosnąć Myślałam,że wiesz już co wyhodowałaś... Ja też nie wiem i wkurza mnie to kupowania ciuszków unisex..
Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
Meldujemy sie w Warszawie

mandat za 100 złoty zaliczony miało być 250 złoty za nie zauważenie nakazu skrętu w prawo , no ale tż wyprosil że żona w ciązy i spieszy sie do hotelu i wypisali nas za "brak pasów " Policjant już mi imię dla dziecka prawie wymyslał

Buziaczki dla Was
To na fajnych policjantów trafiliście Powodzenia w zwiedzaniu !!

Cytat:
Napisane przez elffirka Pokaż wiadomość
Od rana jakoś dziwnie się czuję... Ale nie źle wręcz przeciwnie... Co rusz dopadają mnie takie motylki w brzuchu takie uczucie radości rozpierające od środka... Miałam tak często jak byłam mała i z rodzicami wybieraliśmy się na wycieczkę albo gdzieś a potem jak poznałam Małża i się zakochałam... Nie wiem jak to dokładnie opisać... Ciekawe czy to Kondzik łaskocze mnie od środka... To takie dziwne trochę nagle ogarnia Cie radość i łaskotki od środka... Hehe...
Może to motylki to Twój mały motylek
Cytat:
Ja chciałam dać Paula albo Paulinka,bo jakoś tak mi się podoba ale Tż za bardzo nie chce,bo stanął na Natalce i Julce i koniec
Ale o czym tu mówimy,jeszcze płci nie znam

Kupiłam dziś spódniczkę Jezu.. Ostatni raz miałam ją na sobie 8 lat temu. Alezawiozłam ją do Tż mamy,żeby o 1 cm mi zwężyła w pasie,bo ciut za szeroka. Tzn. na teraz a potem będę pruć żeby była dobra,bo jeszcze 2 tyg. a nie będzie już taka dopasowana tylko za wąska
No i kupiłam sobie bluzeczkę,bokserkę,stanik i balerinki I jestem zadowolona Ostatnio mam manię na przewiewne bluzeczki i dzisiaj w końcu dorobiłam się białej

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 14:21   #681
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
ja mam nadzieję że w środę dowiem się co tam hoduję i będę mogła do brzuszka mówić po imieniu No i zacząć kompletować wyprawkę już nie mogę się doczekać Już mam kilka drobiazgów ale to jest nic z tego co potrzebuję miałam co miesiąc coś kupować i taki wyszło że raz bodziaki nsztuk 5, raz komplecik, raz rajstopki, raz śpioszki, raz kapciuszki. Także kilka ciuszków już mam Czekam na zdjęcie łóżeczka od cioci i wtedy będę myślała co dalej Bo łóżeczko jest 130/70 także troszkę niestandardowe ma szufladę podobno. Jak mi się spodoba kolorystycznie to będę mogła o materacu myśleć, i pościeli I to jest zadanie na czerwiec. O kupno wózka będzie kłótnia bo cała rodzina chce kupować A gdzie przewijak, butelki, smoczki, ręczniczki, wanienka, stojaczek do wanienki bo moja jest trójkątna i nie da się tam maluszka kąpać i będzie kąpiel w dużym pokoju gdzie koszule do karmienia, reszta ciuszków..... oooo mamusiu dociera do mnie ile jeszcze czeka mnie zakupów
Ale już nie mogę się doczekać końca remontów I w lipcu wjedzie łóżeczko na swoje miejsce Do końca lipca chcę mieć wszystko co potrzeba gotowe. Oglądałam wrześniowy wątek z zeszłego roku i widzę że sporo rodziło przed terminem także wolę być gotowa ze wszystkim. W sierpniu będę układać ciuszki, prać, prasować
Jejkuś ja chcę już czerwiec
ja też nie mogę doczekac sie kompeltowania , czekam na jeszcze jedno usg i jak sie potwierdzi moja corcia to wtedy ruszamy z mezem do boju. Pewnie wybierzemy sie na jedne gromne zakupy do hurtowni do krakowa lub bochni

Cytat:
Napisane przez Antananariwa Pokaż wiadomość
O rety, dajesz jeszcze radę tyłkiem do góry? Ja już mogę tylko brzuchem Brakuje mi spania na brzuchu

Kochana chchiałabym na brzuszku poleżec ale to nie możliwe, bteraz to bardziej bede lezec brzuchem do gory

Cytat:
Napisane przez allckarola Pokaż wiadomość
Jakoś boję sie tego badania. Oby obawy moje gina były bezpodstawne. Mówił ze to nic takiego ze dzidzi może miec przepukline ale nie powie mi na 100%. W poniedziałek będę wiedzieć. Póki co jutro wybieram sie fo Krakowa ;-)
bedzie dobrze, tzrymamy kciuki

Stary 2014-05-02, 14:36   #682
Mo_onika_ika
Rozeznanie

hahaha brzuchem do góry śmieszy mnie to w tym stanie
Ja się zakopałam w kuchni rozłożyłam stól, wyciągam wszystko z szafek i wywalam stare graty, układam na półkach... i tak myślę sobie czy aby napewno chcę powiększać kuchnię meblami i ją pomniejszać jeszcze bardziej zobaczymy co mi wyjdzie z tych porządków i ile miejsca itp do boju hehe sprzątam dalej

Mój kalendarz ciąży
Stary 2014-05-02, 14:52   #683
anesh_
Zakorzenienie

Wiecie,ze jestem w szpitalu.... Byłam w toalecie, podcieram się, a tam plama krwi.... Zaraz znowu i znowu krew. Poszlam do Meza, mowie mu, no,ale za chwile IDE znowu i znowu lamas krwi. Od razu pojechalam na ip. Zbadali mnie i niby nic ze srodka,ale na obserwacji muszę zostać.
Ja nie wiem jak bez Mai wytrzymać,no ale muszę dla drugiego małżeństwa.
Powiedzieli mi,ze chyba córeczka.... A miał być synus,czyli znowu nic nie wiem.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-02, 14:53   #684
humant
Raczkowanie

Cytat:
Ja się zakopałam w kuchni rozłożyłam stól, wyciągam wszystko z szafek i wywalam stare graty, układam na półkach... i tak myślę sobie czy aby napewno chcę powiększać kuchnię meblami i ją pomniejszać jeszcze bardziej zobaczymy co mi wyjdzie z tych porządków i ile miejsca itp do boju hehe sprzątam dalej
Ja wczoraj walczyłam z kuchnią. Niby sprzątam ją co sobota, jak całą chałupę, ale jak tak się przyjrzałam, to stwierdziłam, że chyba jakiś brudas jest ze mnie, albo ślepok, bo co rusz gdzieś plama, okruszki w szufladach, półka w szafce uwalona od mąki... i jak się wzięłam do roboty to zeszło mi 3 godziny. Ale odpicowałam ją tak, że sanepid mógłby mi nagwizdać, a potem drugie 3 godziny leżałam kołami do góry i odpoczywałam
Stary 2014-05-02, 15:09   #685
Misstic
Wtajemniczenie

Anesh kochana trzymaj sie tam i dawaj nam znac co i jak z toba i dzidzia.

Paulinka kochany twoj tz

Dzanet calkiem dobry pomysl z tymi papierkami ph ciekawe tylko jaki odczyn maja wody plodowe hehe bo w pochwie powinno byc kwasno
Dzisiaj na szczescie jest ok ale chyba i tak zaczne nosic podpaske bo juz mnie wkurza ta nad produkcja wydzieliny hehe

Mandragorrka i Anesh pewnie waszym niunka sie cos zlego snilo, dobrze ze rodzice sa zawsze pod reka

Mecia brawo za zakupy

Bylam na malych zakupach a stracilam kupe kasy ludzi full, kolejki straszne, wszyscy cos na grilla kupowali.
U nas dzisiaj od rana tak leje i jest tak ponuro ze szkoda gadac.
Ale zjadlam ciastko czekoladowe z lidla i kawaleczek milki bąbolady z karmelem i jest mi blogo hehe aha wszamalam najpierw jednego szaszlyka, zeby nie bylo ze sie slodkim opycham

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 15:14   #686
humant
Raczkowanie

Hej zobaczcie co znalazłam na Allegro

http://allegro.pl/new-bransoletka-dl...091286182.html

Sama nie wiem co myśleć o tej bransoletce. Trochę mnie ta cena zniechęca, 35 zł za kawałek silikonu... no sama nie wiem...
Stary 2014-05-02, 15:22   #687
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez humant Pokaż wiadomość

Sama nie wiem co myśleć o tej bransoletce. Trochę mnie ta cena zniechęca, 35 zł za kawałek silikonu... no sama nie wiem...
Moim zdanie mega zbedna rzecz..
Ale jak komus sie podoba, ma pieniazki i chce tak bardzo kontrolowac system karmienia piersia to czemu nie

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 15:23   #688
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Wiecie,ze jestem w szpitalu.... Byłam w toalecie, podcieram się, a tam plama krwi.... Zaraz znowu i znowu krew. Poszlam do Meza, mowie mu, no,ale za chwile IDE znowu i znowu lamas krwi. Od razu pojechalam na ip. Zbadali mnie i niby nic ze srodka,ale na obserwacji muszę zostać.

trzymaj sie, musi byc dobrze

Stary 2014-05-02, 15:30   #689
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymaj Się Aniu mocno trzymam za Was kciuki I Tule
Stary 2014-05-02, 15:35   #690
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ircha06 Pokaż wiadomość
Nonono, imprezka się szykuje.Udanej zabawy ! Zrób się na bóstwo, nie szalej za mocno, za to pojedz sobie jakichś pyszności, których nie masz na co dzień
Szaleć też będę To dopiero połowa ciąży, a ja się czuję świetnie więc nie będę sobie żałować

Cytat:
My chcieliśmy nazwać Martynka. Mamy już Wikusię - piorun z niej jaśnisty, ale dziewczynki z charakterkiem dobrze rokują na przyszłość
Poza tym ładne są Liliana, Nina, Karina, Marta, Jagoda. Ogólnie jakoś łatwiej byłby mi wybrać dla dziewczynki niż dla chłopaka. Powodzenia w poszukiwaniach
To tak jak moja, teraz liczę na spokojne dziecko

Cytat:
Trzymam za Was kciuki
Może jednak będzie synus, często w szpitalach mają kiepskie usg

Cytat:

Zbędna rzecz, ja karmiłam piersią i w żaden sposób nie oznaczałam sobie strony. Natomiast moja bratowa to przekładała pierścionek i też dało radę.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości