|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Skręt na zakręcie - czyli offtopowo o życiu (z falą i lokiem) cz. IV
Cytat:
Poza tym przypominam, ze Joanku juz Ci tlumaczyla co miala na mysli mowiac KATOLE. Porownala to do roznicy miedzy kibicami, a kibolami. Tak samo sa katolicy i fanatyczni katole. Apropo katoli wczoraj mi kumpel opowiadal pewne zdarzenie. Jezdzi po wioskach i sprzedaje wode mineralna, nie wiem czy kojarzycie takie firmy, ktore jezdza: alfred czy iwoniczanka. Podjechal do babki a ta mu morde zaczela wydzierac zeby sie wynosil, ona nie bedzie brala od niego zadnej wody, ona kupuje alfreda bo ojciec rydzyk ma tam udzialy i bla bla bla, na co kumpel mowi do niej, ze przed chwila byl na plebani i ksiadz sam wzial kilka skrzynek. Co ona na to? "aaa to jak ksiadz wzial to ja tez bym wziela.." - to jest katol, jak pieprzona sekta, nie widzisz w tym niczego nienormalnego? Taka osobe nazwalabys katoliczka? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#662 |
Moderator
|
Wizazanko, przecież pisałyśmy o takich fanatycznych osobach. A ten Rydzyk to każdy normalny wie, że nie jest wzorem do naśladowania nie tylko dla katolika ale i jako człowiek raczej nie ma czego pochwalać. Właśnie taka sekta trochę.
Curly chodziło tylko ze dla niej te wypowiedzi były dosć emocjonalne i dla niej nacechowane bardziej negatywne i tyle, też o tym wspomniałam bo tak odczułam sama ale żeby się dziewczyny nie sprzeczały. Wiadomo, że kobiety lubią się posprzeczać i każda broni swojego często - obydwie strony idealne nie były i każda coś źle powiedziała. I po sprawie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#663 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie wiem po co mi przytaczasz jakieś sytuacje z życia,gdzie co usłyszałaś...Mam odpowiadać za kazdego katolika bo jestem wierząca i tutaj zabieram głos?No dajże spokój ![]() nie brałaś udziału w dyskusji,wpadasz po kilku dniach i pijesz do mnie bo kilka osób uznało,że pisałam zbyt nerwowo.Nie uważam tak i jak jeszcze 10 osób napisze za Tobą to też nie będe uwazała bo wiem,ze emocji we mnie zadnych nie było. Ewidentnie jestescie cięte na osoby wierzące.Wypowiedziałam swoje zdanie na pewne tematy i na tym forum opluwano katolików,kosciół i zostałam urażona jako osoba wierząca.Ja tego nie robiłam i nie zyczę sobie aby w mojej obecnosci ktoś obrazał kosciół,katolików itd..Oczywiscie,że są ludzie ,którzy żle się zachowują ale tak jest wszędzie i wśród księzy i ludzi wierzących.Ja nie wierzę w ojca rydzyka tylko w Boga,nie będę odpowiadała za wszystkich ludzi,kotrzy robią żle.Nie cały koscioł jest ble kochana i nie kazdy katolik jest dewotem.To,że ktoś zachowuje się żle a jest katolikiem nie znaczy,że tak wygląda cały koscioł w polsce a kazdy katolik to dewota.Ewidentnie się nie rozumiemy ,wiec nie będę juz czytała odnosników do tego tematu.Nie dziwi mnie wcale,że jestem atakowana skoro podpinacie mnie pod całe zło koscioła i na mnie wypluwacie jad.Nikogo nie obraziłam,nie uwazamzebym była niegrzeczna,chamska,wiec zejdz ze mnie.Piszesz,że kilka osób zasugerowało,że jestem nerwowa i dlatego to prawda.Ja wiem najlepiej jakie miałam emocje i zapewniam Cię,że ani grama nerwów w sobie nie miałam i to,że owczym pędem ktoś coś napisze tego nie zmieni ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#664 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w tej dyskusji przytoczylas milion przykladow z Twojego i nie Twojego zycia, ja przytoczylam jeden, a ty od razu w chamski sposob mi mowisz, ze Ciebie gowno obchodza moje przyklady. I ja uwazam, ze akurat teraz w stosunku do mnie zachowujesz sie niegrzecznie, ale moze dla Ciebie to normalne. Nie da sie ukryc, ze musisz popracowac nad czytaniem ze zrozumieniem. Nikt nie obrazal katolikow, padlo kilka szczerych slow na temat fanatycznych katoli i tyle. Poczuwasz sie katolem, ze tak cie to boli? I tak dla jasnosci.. gdzie ja napisalam, ze nie wierze w Boga? bo moze ktos mi sie wlamal na konto, a ja o tym nie wiem. Czy wywnioskowalas to stad, ze krytykuje katoli? Bledna dedukcja moja droga. Na prawde zacznij czytac ze zrozumieniem bo mam wrazenie, ze czytasz jakies inne posty niz ja. Z mojej strony rowniez tyle bo nie lubie takich niegrzecznych rozmow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#665 |
Rozeznanie
|
Tak sobie myślę, że nie ma to jak zwalić winę na kogoś, za wlezienie do zostawionego przez tę osobę worka, czy nogę stołu, że się o nią uderzyło...
TheUnlike, ja tam obstaję przy swoim, że Twoje włoski potrzebują długości, ale to, czego ty potrzebujesz, to już inna kwestia i tego się trzymaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#666 |
Moderator
|
Było parę urażających bo ja też to odczułam np. jak ktoś wspomniał że kościół to największa pomyłka i lepiej wrócić do pogaństwa i że taka 'instytucja' nie jest czymś dobrym - ale sama święta nie jestem i moje posty też nie były idealne i może kogoś uraziły.
Ja nic tutaj do dziewczyn nie mam w każdym razie mimo że mam zdanie odmienne chyba w każdym temacie na jaki dyskutowałyśmy i też parę niefajnych rzeczy wyczytałam, jednak o sobie to głównie od jednej osoby wypowiedzi mi się nie podobały i ich zabarwienie i były kompletnie o czym innym, sporo było dodane i Curly to to nie była. Zresztą to było w innej dyskusji i napisałam co myślę o tym. Nie staję po żadnej stronie, są osoby co mają też podejście do rozmowy które bardzo lubię i wręcz czuć taki spokój czytając.... nawet gdy nikt mnie nie popiera, wiec to na plus ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#667 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Widzę poważne zmiany się szykują! Miło popatrzeć jak ludzie szczęśliwi. W Krakowie się z lubym osiedlacie? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#668 |
Moderator
|
Dziewuszki, jeśli któraś z Was słucha rock/metal i ma coś ciekawego do polecenia to chętnie posłucham. Nie mam już pomysłu ostatnio czego by tu słuchać. Jedyne czego nie lubię to death i black metal, czyli taka sieczka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#669 | |
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
![]() Nie, mieszkamy w Częstochowie ( TŻ od 8 lat, ja od 7), tu póki co zostajemy. Ślubujemy w Bieszczadach (pochodzimy z podkarpacia). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#670 |
Zadomowienie
|
Ooo jak ładnie, Basiu ja to już Cię widzę taką ładną, drobną z tymi lokami, taka burza, luźno upiętymi z jakimiś kwiatami. Mniam!
Jak tam z fryzuramj? Podejrzewam że nic przesadzonego i kreacje też wybierane czy już wybrane? E, mężatki/ nazyczonki pokazalybyscie swoje ślubne Kiece, włosy może być i z cenzurą buziowa ![]() To się pozachwycamy ![]()
![]() |
![]() |
#671 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#672 |
Moderator
|
Ale ślicznie wyglądałaś
![]() Moja siostra na ślubie miała bordowo-kremową suknię z takimi falbanami i kwiatami - jak do tej pory ładniejszej nie widziałam. A z fryzur bardzo podobają mi się niskie koki, godzinami mogłabym oglądac zdjęcia fryzur ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#673 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję ![]()
![]() |
![]() |
#674 |
Rozeznanie
|
Dziewczęta z UK, czy któraś z Was kupowała tu wodę termalną? Jeśli tak, to jaką i gdzie? Na ebay niestety niewielki wybór.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#675 |
Konto usunięte
|
Co tam u was
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#676 | |
Kazar Lady
|
![]() ![]() ![]() Wicher pięknie wyglądałaś !!! moje ślubne fotki są wklejone do albumu, tak, tak ślub brałam przed tą "techniką" ![]() ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#677 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#678 |
Moderator
|
Ostatnio zmieniłam troszkę sposób odżywiania bo czułam, że coś jest nie tak i pomyślałam że to może być przez brak witaminek. I czuję sie co raz lepiej! Nie wiem jaki efekt bedzie mieć to na skórze, włosach bo po paru dniach tego efektu nie będzie ale ogólne samopoczucie jest lepsze.
Wcinam sporo szpinaku i marchewki, biorę tran i od 2 dni już mam wiecej energii. Poprzednio chciało mi się spać, bolała mnie głowa, źle spałam. A teraz cały dzień nie odczuwam zmęczenia, wstaję wcześnie rano i nie śpię długo, głowa nie boli i bardzo dobrze mi się śpi mimo upałów. Jestem zaskoczona, że takie drobne zmiany mogą tak działać ![]() TheUnlike - i jak było na wakacjach, gdzie wyjechałaś? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#679 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#680 |
Kazar Lady
|
Klaudenc uważaj na szpinak, wytrąca szczawiany wapnia - uwielbiam go jeść, ale jak zobaczyłam wyniki badań to ograniczyłam dziada
siedzę z maską na łbie, mam wrażenie, że mam coraz mniej włosów i to pewnie nie jest wrażenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#681 |
Moderator
|
O tak, rowerkiem też ;D chociaż teraz nie mam i od wielu lat nie jeździłam.
Miskaa - słyszałam że właśnie coś niefajnego robi, ale nie jem go jakoś dużo. jak czytałam to pomyślałam, że mogę mieć witaminki A za mało więc się wzięłam za marchewkę, może skóra troszkę odżyje i już nie będzie taka bez kolorów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#682 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#683 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Ogólnie jem mniej treściwe rzeczy, a jemu pasuje jedzenie co zwiększa wagę i ma więcej kalorii bo pracuje fizycznie, zaś przybrać na wadze mu ciężko. Dlatego nie gotuję oddzielnych, ale jakieś dodatki i każdy wybiera ile czego je ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#684 | |
Kazar Lady
|
Cytat:
uwielbiam szpinak, mogłabym jeść go codziennie w salatkach czy na masełku z czosnkiem ![]() chuopa zmusiłam do jedzenia warzywek i roślinek, niedawno nawet MUSIAŁ polubić mule ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#685 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A bylo swietnie, choc pracowicie, bo przygotowywalam sie na egzamony wstepne na magisterke. Ale ja czuje, ze zyje jak podrozuje wiec mam powera jak rzadko kiedy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez 201605161428 Czas edycji: 2014-07-23 o 12:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#686 | |
Moderator
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#687 |
Zakorzenienie
|
A ja zazdroszcze, ze Cie stac na tyle wyjazdow
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#688 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#689 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#690 |
Moderator
|
Takie wakacje w środku lasu nad jeziorem z daleka od cywilizacji i miast są cudowne. Bardzo się odpoczywa.
Sama już nie byłam na wakacjach już 5 lat i bardzo mi brakuje takiego odpoczynku. Też zazdroszczę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.