![]() |
#661 |
Zadomowienie
|
Dot.: Holandia
Doni79 przesyłam Ci moc buziaczków!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#662 |
Raczkowanie
|
Ha, Sweetie, jasne ze z checia kiedys bym wdepnela w Twoje okolice
![]() ![]() ![]() Swoja droga - macie juz jakies doswiadczenia odnosnie pracy, zezwolen etc? Ja najprawdopodobniej zachowam prace z Hiszpanii, ale pytam na wypadek wojny, bo mysle, ze to nie tak latwo jak w tym kraju bykow, gdzie na wszystko machaja reka, bo za goraco i do obiadu niedaleko... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#663 |
Raczkowanie
|
Hej Madzia!! Dzieki!!!
Kurcze, co tam u ciebie? ![]() W kazdym razie co tam u ciebi? Jestes w NL czy w PL? Buziaczki! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#664 |
Rozeznanie
|
Sweetie od kiedy "tym razem " otwieraja rynek pracy?? Bo od poczatku tego roku jest dokladnie kazde 3 miesiace ta sama spiewka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#665 |
Zakorzenienie
|
ponoć od 1 maja
http://praca.gazeta.pl/gazetapraca/1,74997,4094018.html ale tyle już było tych 'pewnych' informacji, że znów nie wiadomo, czy temu ufać? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#666 |
Zakorzenienie
|
no wlasnie o tym mowi lam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#667 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jestem w PL. Znów trochę daleko od TŻta bo on obecnie w Tychach a ja w domu. Myślę nad przeprowadzką do innego miasta ale w PL ![]() Dobrze ze sie stamtad wyrwałam ![]() ![]() Właśnie widzę ze na gg już Cie nie ma ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#668 |
Raczkowanie
|
Dziewczeta kochane! Otwieraja na bank od 1 maja! W czwartek decyzja zostala oficjalnie przyjeta przez parlament (zdecydowana wiekszocia), w piatek zostala opublikowana w 'dzienniku urzedowym...nie ma odwrotu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#669 |
Raczkowanie
|
Mozna poytac tu:
http://www.polonia.nl/ http://www.haga.polemb.net/ http://www.tweedekamer.nl/kamerstukk...idstaten.jsp#0 i tu: http://www.regering.nl/actueel/nieuw...1_42-96179.jsp
![]() |
#670 |
Raczkowanie
|
Znalazlam na polonia.nl wiadomosc o kursie dotyczacym otwierania dzialalnosci gospodarczej, organizowanym przez biuro Sokolowski cos tam. Ktoras z was sie tam wybiera? Ktos o nim slyszal wczesniej? (Sokolowskm?). Bo sie zastanawiam czy warto...
Sweetie!!! ja przylatuje (95%) w sobote do Eindhoven i ponoc mamy tam zostac na dwa dni, bo PSV jest mistrzem Holandii i bedzie impreza. Nikt nic jeszcze nie wie (srednio im sie mistrzostwo nalezalo), ale nawet gdyby nie bylo fiesty, a Ty bys miala ochote, to zostaw jakies namiary ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#671 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Maprin, bardzo chetnie! Tyle ze sobota generalnie odpada bo mnie tu nie bedzie. Niedziela po poludniu bedzie juz ok. Wysle ci namiary ![]() A tak nawiasem mowiac to Eindhoven (i fani PSV) swietowalo juz w niedziele wieczorem (+noc krolowej=podwojne swieto ![]()
![]() |
![]() |
#672 |
Rozeznanie
|
wiec granice sa otwarte...ciekawe jak to bedzie w praktyce??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#673 |
Rozeznanie
|
Moglaby jakas wizażanka napisać jak się ma edukacja w holenderskich szkołach? Jakie są szkoły (ale nie wyższe, tylko tak jak u nas podstawówka, gim, lo itp) i jaki jest poziom...
![]() |
#674 |
Raczkowanie
|
przepraszam że się tu wcinam bo w Holandi nie mieszkam ani nigdy nie byłam
ale mam pytanie: czy to prawda że ludzie są tam dużo wyżsi niż w polsce? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#675 |
Raczkowanie
|
Ja nie jestem ekspertem, bo latam do Holandii dopiero od paru miesiecy, ale srednia holenderska faktycznie bije po oczach... Ha, ale ja chyba faktycznie nie powinnam sie wypowiadac, bo na dodatek mieszkam w kraju kurdupli czyli Hiszpanii, przez co rozziew jest jeszcze wiekszy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#676 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#677 |
Wtajemniczenie
|
Witam dziewczyny, przepraszam, że tak wcinam się w wątek, ale mam pytanie i mam nadzieję, że mi pomożecie
![]() A ja pracowałam w Holandii rok temu, sezonowo w przerwie wakacyjnej, i moje odczucia są pozytywne. Mieszkałam na granicy Holandii i Niemiec, w Niemieckim Straelen, blisko Venlo. No ale praca wakacyjna to całkiem coś innego niż normalne życie. Pozdrawiam!
![]() |
#678 |
Raczkowanie
|
Pytalam o smsy na holenderskie sieci, chyba nawet w tym watku, i dziewczyny napisaly ze sie nie da, nie ma takiej mozliwosci
![]()
![]() |
#679 |
Przyczajenie
|
Witam serdecznie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#680 |
Raczkowanie
|
Mozna wyslac SMS przez Skype ale to nie jest za darmo i trzeba miec wykupiona usluge. Kosztuje jakies $ 0.127 czy cos podobnego. Dziala, sprawdzilam
![]()
![]() |
#681 |
Raczkowanie
|
witajcie mam pytanie czy mieszka ktow w okolicy Utrecht ?? powiedzce cos o tym miejscu jak jest i w ogole
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#682 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
O okolicach - trudno mi cos powiedziec, bo ja mieszkalam w centrum. Ale pewnie jak wszedzie- bywaja i lepsze i gorsze miejsca...
![]() |
![]() |
#683 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dzieki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#684 |
Raczkowanie
|
co tak cicho
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#685 |
Rozeznanie
|
Czesc
![]() Dziewczyny jade do POLSKI!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() A wy gdzie spedzacie urlop,wakacje?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#686 |
Raczkowanie
|
Super Sky1980! mam nadzieje, ze sobie odpoczniesz i nacieszysz Polska, rodzina i bliskimi oraz polskim jedzonkiem do woli!!! My do Polski jedziemy dopiero we wrzesniu, bo na wakacje tutaj przyjezdza moj brat do pracy i jakos na razie samego nie chce go tutaj zostawiac. Na dluzszy weekend wybieramy sie pod koniec czerwca do hotelu nad morzem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#687 |
Raczkowanie
|
A ja juz bylam- w zeszly weekend - na weselu kolezanki. Krotko, nie zdazylam nawet do domu pojechac
![]() ![]() Sky1980, baw sie dobrze ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#688 |
Raczkowanie
|
a dziewczyny powiedzcie jak tu w Holandi jest z włosami a konkretnie jakas moda jest ? dbaja o swoje fryzury? jaka cena fryzjera w porownaniu do polski? jade za miesiac i chce sie dowiedziec co troche
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#689 |
Zakorzenienie
|
moda-długie blond pofalowane zaczesane do gory w nieładzie-masakra
fryzjer-sciecie od 20 do 50 e zalezy od miasta, farbowanie od 30 w gore zalezy od wlosów i miasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#690 |
Raczkowanie
|
o to drogi ten fryzjer w porownaniu u nas place za dobrego w Trendach 28zł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:19.