|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ? ![]() |
|||
Gosia |
![]() ![]() ![]() ![]() |
11 | 34,38% |
Purblanca |
10 | 31,25% |
Coffe |
7 | 21,88% |
Spinka |
2 | 6,25% |
Koralinka |
1 | 3,13% |
Nowa |
1 | 3,13% |
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Dzień Dobry
![]() Dziś zaczynam 6ty mc ![]() ![]() Wyprawa do lunaparku udana, opaliłam sobie wierzch nosa i teraz wygladam jak Buka z Muminków ![]() Sisiolka Niestety na żadnej maszynie nie zaszalałam z wiadomych względów. ![]() ![]() Na obiad dziś planuje gołąbki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Siasiolka, Słomka i Sweetdream Gratuluje kolejnego tyg. jeszcze chwila i zaczynacie 3 trym ![]() CoffeeMonster Nie wiem co Ci doradzić , bo przykre zachowanie Twojego męża, ale może on w taki sposób się stresuje i nie wie jak ma sie zachować?? Boi sie o Ciebie i dziecko, ale nie potrafi tego okazać tak jakbys ty tego chciała?? ![]() Porozmawiaj z nim i powiedz o swoich oczekiwaniach prosto z mostu, bo faceci często nie rozumieją zachowania kobiet i nie potrafią wbić się w ich myślenie. Trzymam kciuki za poprawę samopoczucia. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#662 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#663 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki gratki za kolejne tygodnie. Już 6 mc dla większosci z nas. Czekamy na reszte.
![]() Coffe bidulko, myślę tak jak Lilotka porozmawiaj z Tz szczerze. Wyjazd na/wakacje chyba kazdej z nas by sie przydał,takie odreagowanie ... Co do zaangażowania to kurcze nie wiem co napisać. Mój maz wrecz przeciwnie. Nawet po lumpkach dzielnie ze mną chodzi ![]() Ja/wróciłam, koło przychodni był lumpek i mam 2 zdobycze ![]() ![]() ![]()
Razem od: 28.01.2008 r. ![]() Zaręczeni od: 28.01.2010 r. ![]() Nasz dzień: 21.07.2012 r. ![]() 31.10.2014 ![]() ![]() 8.05. Pierwsze kopniaczki ![]() Fasolinka Edytowane przez nowa8686 Czas edycji: 2014-06-20 o 10:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#664 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hmmm dziwny typ... Ja bym mu odpowiedziała, że jak on nie czuje potrzeby angażowania się, bo dziecko jeszcze się nie urodziło to mu powiedz, że co by było jakbyś TY się nie angażowała np. przestając chodzić do lekarza, kompletować wyprawkę, olewać to co się dzieje i ogólnie dbać o ciążę, bo po co?? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#665 |
Raczkowanie
|
Uh... Trzeci raz piszę tego posta i za każdym razem wcina mi go w tym samym momencie
![]() Ja rownież dziś witam się w 25 tygodniu ![]() ![]() ![]() No i mamy prawie sukces! Po kolejnym przeglądnięciu kilku kalendarzy i baz imion mamy w końcu faworyta na imię dla córci ![]() ![]() CofeeMonster - współczuję ![]() ![]() ![]() ![]() Odnośnie wakacji czy angażowania się w inne sprawy niż zakupy no to nie wiem co poradzić... Chyba tak jak piszą dziewczyny postarać się przekonać szczerą rozmową ![]()
02.10.2014 ![]() Edytowane przez nocnyskowronek Czas edycji: 2014-06-20 o 10:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#666 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nowa jak zwykle śliczności nabyłaś ![]() ![]() Zastanów się też nad kupnem kolejnej komody, żeby te cudeńka pomieścić ![]() Mam też nadzieje, ze już się lepiej czujesz?? Gratuluję męża ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#667 |
Zakorzenienie
|
Lilotuś hehe faktycznie muszę jakies miejsce ogarnąc na ciuszki hihi. Uwielbiam kupować dla Mai, nawet dla siebie na nic nie patrze
![]() Co do męża wiadome jak każdy potrafi mnie wkurzac ![]() ![]() Nocnyskowronek ![]() ![]()
#668 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec ![]() Pierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 ![]() ![]() Mój Aniołeczku ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#669 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny, a ja się pochwalę, że od dzisiaj jestem na l4
![]() ![]() ![]()
#670 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A to, że nie patrzysz na rzeczy dla siebie to normalka ![]() ![]() ![]() Mimo, że mój mąż jest zaangażowany w naszą ciąże to ma zupełnie dwie lewe ręce do prac domowych, ale jak stoje nad nim i mówie krok po kroku jak i co ma zrobić, to zrobi, chociaż powiem szczeże, że wolę sama bo tłumacząc mu od zera kolejny raz tracę czas i nerwy i wole zrobić sama. Jak ma wolne prawie zawsze robi nam sniadanie ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#671 |
Raczkowanie
|
.
Już z nami jest Wikuś ![]() Edytowane przez Katrina2000 Czas edycji: 2014-06-20 o 12:58 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#672 | |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny za wszystkie miłe słowa
![]() No w sumie racja, że mogę sobie sama wyszystko skompletować i nie patrzeć na to co ktoś myśli o tym, jeśli chodzi o same zakupy, to raczej zaangażowanie nie zmieni się bliżej terminu, to samo jeśli chodzi o przygotowanie do opieki nad noworodkiem.....nie wiem na pewno, ale on chyba uważa, że to moja rola i on będzie robić co ja mu powiem potem, teraz tak samo uważa, że skoro mam więcej czasu to mogę ogarnąć wszystko sama i nawet jak próbuję o czymś pogadać, to na dłużej niż 5 min uwagi liczyć nie mogę, po prostu nie interesują go tematy typu jaki wózek czy rodzaj materaca, ja mam wybrać, a on kupi. Już Wam pisałam wcześniej, że się strasznie wściekłam jak przyszły ciuszki z allegro (wszystko poprane, niektóre nowe lub w stanie idealnym), jak stwierdził, że wolałby wszystko nowe, a na moje argumenty odwrócił się plecami. Tak samo obiecywał, że nauczy się gotować, zacznie więcej sprzątać i tak samo olał jak wcześniej. Nie wiem jak my sobie damy radę po porodzie...chyba muszę nagotować obiadów i namrozić ![]() No nic, chyba muszę po prostu pogodzić się, że to typ odkładający na ostatnią chwilę.... A co do wakacji, to mi ręce i cycki opadają.....mieliśmy własnie teraz siedzieć gdzieś na plaży, ale on się boi, że to będzie mi za gorąco, to będę dużo spać i bez sensu, że może będzie duszno w nocy.....wymyślanie 1000 powodów czemu to nie warto jechać ![]() Dobra dziewczyny, już Wam nie smędzę, bo nie ma po co. Dzięki za rady, jakoś sobie postaram tę sytuację poukładać. Za ok. 2 tygodnie przyjeżdża mój tato, a on jest typem "teraz, zaraz, nie ma co czekać", więc może skoro nigdzie raczej nie pojedziemy to mi pomoże pokój dziecka urządzić, ściany pomalować, polozyć jakąs tapetę, wymienic wykładzinę, pojedziemy do komisu z wózkami pooglądać...a co! ![]() Gratulacje dziewczyny ![]() Nowa piękne zakupki ![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#673 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Wazne, ze maz sie stara a umiejetnosci przy Twojej pomocy nabierze. ![]() Mój mąż jesli chodzi o gotowanie to potrafi mnie zaskoczyć daniem, ktorego nawet ja nie robilam nigdy ![]() Katrina super ![]()
#674 |
Zadomowienie
|
Cześć, mamuśki!
Jeszcze Was dziś nie nadrabiałam. Chciałam tylko napisać, że wypiłam dziś glukozowe pyszności ![]() Gratki za wszystkie rozpoczęte tygodnie ![]() ![]()
#675 |
Zakorzenienie
|
O panie teraz/doczytalam o maluszku. Tragedia. Ciary mam. :-( ani nie chce myslec.
#676 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O NIE!! Żałuje, że to przeczytałam ![]() Wierzę, że z naszymi dziećmi będzie wszystko dobrze!!! Musi być!! Edytowane przez Lilotka Czas edycji: 2014-06-20 o 11:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#677 | |
in the dark of night
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#678 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Katrina2000 Nie chcę Cię mobbować, ale myślę że takie informacje na forum mam oczekujących na upragnione dzieciątko jest, że tak powiem niezbyt mądre... Tym bardziej, ze są tu kobiety z zagrożonymi ciążami i borykające się z nietypowymi dolegliwościami ciążowymi... A Ty nie udzielasz się zbyt często i nagle ni z gruszki ni z pietruszki piszesz taki post ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#679 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale drugie też ładne i bardziej pasuje do naszych założeń, które mieliśmy co do wyboru... Chcieliśmy dość rzadkie teraz i w naszym pokoleniu, ale niekoniecznie takie żeby było jedynym dzieckiem w szkole o takim imieniu - raczej z tych znanych w Polsce od dłuższego czasu i nie brzmiące obco a po prostu rzadziej nadawanych. Pod to drugie założenie Liwia się nie bardzo łapie - choć jak dla mnie nie brzmi obco i sama jestem z tym imieniem osłuchana, bo znam dwie (jedną kobietę po 40 i jedną ledwie roczną) - co nie zmienia faktu, że raczej nie należy do imion ogólnie każdemu znanych w Polsce ![]() Damy sobie jeszcze trochę czasu i zobaczymy, która wersja nam się lepiej osłucha ![]()
02.10.2014 ![]() Edytowane przez nocnyskowronek Czas edycji: 2014-06-20 o 11:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#680 |
Raczkowanie
|
witam Was mamuski
lecicie tak z postami, ze już nie wiem co chciałam napisać. w ogóle wydaje mi się, ze w ciąży mam sklerozę ![]() Nowa Ty jeszcze masz gdzie układać ubranka?? Ja też chce taki lumpek u siebie... brrr Katrina2000 masakra.. chyba takich inf nie powinno się pisać bo ja panikara zaczne się bać. ![]() Agatkia ![]() ![]() Siasiolka, Słomka i Sweetdream Gratki za kolejny tydzień ![]() No i więcej nie pamiętam. Witam się w 22 tygodniu ![]() Właśnie wstałam z łóżka i myślę pójść kupić coś dla maluszka.. Obiadu dzisiaj nie robię z czystego lenistwa
#681 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ma tez córkę Miriam, synów Aarona Macieja. Właśnie Agatkia ![]() Edytowane przez Lilotka Czas edycji: 2014-06-20 o 11:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#682 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Nam ostatnio ktoś podkradł imię, koleżanka z pracy TŻta nie chciała się przyznać jakie chce dać imię swojej córce, potem mówiła, że zastanwiają się nad Emmą...to mój powiedział, że my chcemy Łucję i nie ma nawet dyskusji nad innym imieniem, no i się ostatnio dowiedział jak gadał z kolegą, że dała właśnie Łucja i co najzabawniejsze teraz wszyscy mówią : "oo to chcecie dać na imię tak samo jak xxx", czyli wyszło, ze my zgapiamy od niej.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#683 |
Zakorzenienie
|
Ja tez panikara i czytanie strasznych historii napawa mnie strachem :-(
Agatkia brawka za glukpze, ja gdzies za ponad tydzien musze sie wybrac. Malutka ja nie mogę przestac kupowac hihi
#684 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#685 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() CofeeMonster, może on się boi, że nie ma takiej wiedzy jak Ty, przecież to totalnie nowe nazewnictwo, ciuszki, opieka, kosmetyki, zdrowie, pielęgnacja, Ty już jesteś w temacie, a on to i pewnie czasu nie ma żeby sobie poczytać, popatrzeć. Ja przy pierwszym dziecku ogarnęłam raczej wszystko sama, Tż miał za zadanie znaleść wózek i fotelik - ja powiedziałam, że tego nie ruszę i będzie wstyd jak nie będzie jak dziecka ze szpitala odebrać ![]() Może zabrać go do szkoły rodzenia na zajęcia o pielęgnacji, niech zobaczy jak inni ojcowie się angażują. Albo do jakichs młodych rodziców, niech zobaczy jak jest, że trzeba jednak w miarę możliwości się przygotować, że Ty też się uczysz i startujecie z tego samego poziomu. Co do wakacji to nie możesz powiedzieć, że chcesz jechac i koniec, że to w zasadzie ostatni moment na to, żebyście skorzystali ze swobody? Trzymaj się Kochana! Nas wczoraj odwiedziło kuzynostwo, którym wypożyczyłam masę rzeczy po Zosi no i już część odwieźli, można zacząć odbierać chłopięce ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#686 |
Zakorzenienie
|
Nocnyskowronku jak sie zdecydujecie dopisze na 1 str.
Ahhh Coffe co za kolezanka wrr.
#687 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#688 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Brawa dla wszystkich mamuś ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
19.04.2013 r. ![]() Staś i Michaś ![]() Tracimy coś by zrobić miejsce dla czegoś lepszego.... Edytowane przez edytte Czas edycji: 2014-06-20 o 11:59 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#689 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak bym mu kazała kupić wózek i fotelik, to by kupił cokolwiek by mu wcisneli w sklepie, więc raczej odpada. Jeśli chodzi o wakacje to sama już nie wiem, on jest przekonany, ze o te wakacje własnie mi tyko chodzi i to jest główny powód kłótni, kurcze tak się cieszyłam, że jeszcze się załapiemy i zrelaksujemy, a teraz d...... jak mamy jechać i mamy się cały czas kłócić jeśli jakaś pierdoła będzie "nie tak" i moja wina "bo ja chciałam" to ja wolę w domu posiedzieć. Niech ten problem się sam rozwiąże, bo mi się już nie chce myśleć na ten temat. A co do imienia, to mnie to bardziej bawi. Ja tam z nimi nie pracuję, wiem tylko która to dziewczyna, ale TŻ się wkurza, bo oczywiście wyszło, że my jesteśmy zgapialscy, a koleżanka się zapiera rękami i nogami, że z tym imieniem się wiąże cała długa historia....itp, itd. Edytowane przez CoffeeMonster Czas edycji: 2014-06-20 o 12:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#690 |
Zakorzenienie
|
Piszecie, ze jecie jak szalone... Mi jakby apetyt się umormował
![]() Jem jakoś chyba nawet mniej a może mi się wydaje?? Dzis np. od rana zjadłam miseczkę ryżu z mlekiem kulkę rafaello i ferrero, bo zostały ostatnie (dostałam w podziękowaniu za opiekę nad małym Piotrusiem) Oczywiście podzieliłam się z rodziną ![]() Zapewne przed obiadem (gołąbki) wciągnę jeszcze ze dwa jabłka. Staram się planować co zjem, nie dopuszczam do głodu, jeśli nachodzi ochota na jakiś smakołyk to się nie hamuje. Ważę juz 59 kg obwód brzucha 93 cm ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.