|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Juz sie teraz nie staramy, bo malenstwo w brzuchu mamy- mamusie po staraniach
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#662 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Juz sie teraz nie staramy, bo malenstwo w brzuchu mamy- mamusie po staraniach
Ja bede miala az 2
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#663 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#664 |
Zakorzenienie
|
ja wolalabym widziec opisy ale straszycie tym ze juz wiecie jak to jest i bardziej sie boicie.
super Magiusa! ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#665 |
Zakorzenienie
|
Magiusa będziesz miała dwóch słodkich urwisów
![]() Ja też mam problemy z Bąblem dlatego prawie nic nie piszę - od czwartku ma biegunkę... dziś byłam u pediatry, dała Dicoflor i Smectę. Oby się poprawiło bo to już długo trwa ... |
![]() ![]() |
![]() |
#666 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#667 |
Zakorzenienie
|
Jestem bylo dwie godziny opoznienia plus ja godzine w gabinecie ale serce bije slyszalam i widzialam. Poplakalam sie . Zarodek ma cm tp 27.kwietnia wiec prosze o dopisanie do listy.
---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Jest. Jakies male rozwarstwienie dlatego plamienia ale od dzis luteina 100 dwa razy a nie raz 50 raz |
![]() ![]() |
![]() |
#668 |
Zakorzenienie
|
Agnes super
|
![]() ![]() |
![]() |
#669 |
Zakorzenienie
|
Jutro pstrykne. Fote dziecka kropki iwam pokaze
---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Magiusa doczytalam o synku drugim gratulacje |
![]() ![]() |
![]() |
#670 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Opoznienie niezle...a jeszcze co do rozwarstnjenja to dostalas l4? Bo o ile mi wiqdomo to w sumie lepiej wtedy duzo ospoczywac a wrecz lezec. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#671 |
Zakorzenienie
|
Magiusa gratki.
Agnes super. Pierwsza wizyta mega wzrusza... Kazda kolejnba/tez ![]()
#672 |
Zakorzenienie
|
Tak tak dostalam l4 na nastepnej wizycue. Usg genetyczne rowno za miesiac i w miedzyczasie mam sie pokazac na usg w szpitalu za darmo taka fajna pani doktor
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#673 |
Zakorzenienie
|
Brawurka czuje ale to jeszcze bardzo nieregularne jest
Magiusa gratuluje drugiego synka ![]() konsternacja no mozesz mu podac-nie wiem co jest odpowiednie do jego wieku,hipp ors mozna kupic w aptece-to taki sok marchwiowy z ryzem i elektrolitami?ohydne to jest ![]() ewentualnie orsalit,ale nie wiem od jakiego wieku mozna wlasnie podac-moja corka nic z tych rzeczy pic nie chciala,ale Jas jeszcze maly to moze jakos po lyzeczce wypije moja corcia zakatrzona tez,wczorajsza noc nie przespana,dzisiejsza tez sie tak zapowiada mam dola poza tym,bo mi kolezanki duzo przykrosci sprawiaja-moze nawet o tym nie wiedza,ale sie odsuwaja ode mnie,i mi strasznie przykro z plusow to babka sie zgodzila zakonczyc mi praktyke wczesniej,czyli w srode pojde ostatni dzien uff,a jutro ja prowadze zajecia no i jutro wizyta,chyba z corka musze isc bo nie mam jej z kim zostawic ![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- agnes to dobrze ze jestes zadowolona z lekarza,i ze z dzidzia w porzadku,ze serduszko ladnie bije |
![]() ![]() |
![]() |
#674 |
Zakorzenienie
|
Konsternacja z elektrolitow mozesz podac jak pisze bu orsalit albo acidolit nie mylic z acidolaciem. Nie zaszkodza elektrolity a przynajmniej sie nie odwodni
|
![]() ![]() |
![]() |
#675 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do chorob..to cos taki okres. Ja powiedzialam na pocz.tygodnia ze pewno caly tydzien Daro do zlobka nie pojdzie i cos czuje ze to moga byc prorocze slowa...i w sumie nie jest to dla mnie problem. Bardziej sie martwie by na pewno wyzdrowial...bo jakos wielkich efektow to ja nie widze... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#676 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 06:05 ---------- Poprzedni post napisano o 06:02 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:06 ---------- Poprzedni post napisano o 06:05 ---------- jaki piekny brzuszek ![]() ---------- Dopisano o 06:08 ---------- Poprzedni post napisano o 06:06 ---------- ![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:09 ---------- Poprzedni post napisano o 06:08 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:11 ---------- Poprzedni post napisano o 06:09 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#677 |
Zakorzenienie
|
Mlebi to dobrze ze troche zeszlo
chyba ze calkiem zeszlo,nawet nie wiedzialam ze źródlana woda tak dziala magiusa jak u was?lepiej? my cala noc prawie nie spalismy bo mala ma taki katar ![]() agnes czy ja dostane w aptece jakies samo zelazo,polecila bys cos dla ciezarnej? bo mi sie koncza witaminy ktore mam(jak wam pisalam tam bylo tylko zelazo,kwas foliowy,jod witamina d i dha) a ze mam anemnie chyba-tzn nie wiem jak teraz bo juz dawno nie mialam krwi badanej?? ![]() to sie zastanawiam zeby samo zelazo kupic,bo jakos nie chce calego zestawu(ja sie boje ze na tym dzieciaczek bedzie wiekszy) dziewczyny i mnie ogarnely schizy chyba przed wizyta-ze mam za maly brzuszek,to juz 5miesiac,a moj brzuch to taka mala kuleczka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#678 |
Zakorzenienie
|
Bu Jest zelazo z firmy olimp moze byc dla ciezarnych jest lepiej przyswwjalne bo chelatowane nazywa sie olimp chela ferr bio complex. Patrz tylko zeby byl z dopiskiem bio complex. Tez ma kwas foliowy w razie czego ale jedno z lepszych. Bu a moze lepiej z jedzenia dostarczyc?
|
![]() ![]() |
![]() |
#679 |
Zakorzenienie
|
Buu nie denerwuj sie. Brzuszek niczego nie oznacza
![]() A jak masz/anemie to na recepte tardyferon.
![]() |
#680 |
Zakorzenienie
|
Bu a co do brzuszka wcziraj siedziala kolo mnie dziewczyna szczuplutka w 20 ktoryms tygodniu i nic kompletnie nie widac calkiem plaski brzuch ja myslalam ze ona tak o na kontrole do ginekologa a ona w ktoryms tygodniu ciazy juz
---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- A ona w 20 ktoryms tam na koncu mialo byc |
![]() ![]() |
![]() |
#681 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Moja malutka fika po brzuchu w sumie się w nim przewala ![]() Nowa śliczny brzusio ![]() Buu, Magusia, Konsternacja, szkoda mi tych waszych dzieciaczków ze tak chorują ![]() Buu co do brzucha to nie panikuj ja w 5 mc miałam mały brzuch a Niunia ważyła juz 418g Agnes odpoczywaj ![]() Mlebi mówisz ze pijesz źródlana wodę, musze zobaczyć jaka ja pije ![]() Kobietka ja to w ogóle nie jestem w stanie wyobrazić sobie porodu na samą myśl wpadam w panikę. U mnie na wątku mamusiowym jedna z dziewczyn straciła maluszka ![]()
#682 |
Zakorzenienie
|
Magiusa
![]() Mlebi ![]() Konsternacja ![]() Buu ![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Simonee ![]() kurcze jak to sie stalo? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#683 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zamawiala ktoras w aptece gemini cos ile przesylka moze ktoras sie orientuje. Pare kosmetykow chce kupic i widze ze roznice do apteki w ktorej pracuje sa nawet do 10 zl na kosmetyku
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#684 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natka pietruszki+ cytryna + woda + miod. Dziala rewelacyjnie Cytat:
![]() Poronila? Czy cos innego sie stalo? Generalnie kazda strata jest ciezka ale im pozniej tym ciezej mi sobie to wyobrazic. Wyrazy wspolczucia. Cytat:
Ja mam dzis zalamke..totalna. wszystko z powodu zdrowia. Ja zawalona totalnie i kiepsko sie czuje a Daro jakby stoi w miejscu. Ciagle kaszel taki mokry i katar przejrzysty ( wiec nie bakteryjny ale leci z tego nosa) czasami z nosa leci ( nie non stop). Mam zalamke bo juz nic nie kapuje. Od czwartku podaje leki jak lekarz przykazal i poprawy nie widze....no chyba juz powinna byc! Zalamana jestem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() & ![]() ![]() Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2014-09-09 o 09:42 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#685 |
Zakorzenienie
|
Magiusa a kiedy na kontrole z daro. ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#686 |
Zakorzenienie
|
W pt. Chcialam po tygodniu leczenia bo niby np taki katar to norma ze trwa 7 dni. Ale jesli uznam ze jest gorzej ( dzis rano mialam takie wrazenie w sprawie kaszlu ale w sumie jest juz tak samo) to pojde wczesniej....z drugiej strony nie wiem czy jest sens wczesniej bo jednak cudow oczekiwqc nie mozna. I raczej rzadko sie zdarza by ktos po 3 dniach np.byl zdrow
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Magiusa Buu mam nadzieje ze dzieciaczki wyzdrowieja jak najszybciej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#688 |
Konto usunięte
|
Zdrówka dla maluchów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#689 |
Wtajemniczenie
|
AGNES- ja zamawiałam, rzeczywiście ceny konkurencyjne, jest zakładka na dole "dostawa"
http://www.aptekagemini.pl/webpage/dostawa.html BUU, MAGIUSIA, KONSERNACJA- życzę zdrówka dla Waszych maluchów ![]() BUU- ![]() ![]() ![]() Cieszę się, że z praktykami tak Ci sprawnie poszło i już masz z głowy ![]() ![]() Z tą wodą, to lekarz, jako pierwsze spytał, jaką wodę pije- a ja żłopałam litrami muszyniankę w te upały. I z jednej strony super, bo ma wiele minerałów, ale z drugiej co za dużo to nie zdrowo ![]() Tak, jak z sokami, mają dużo witamin, ale i cukrów, więc wypicie 2 litrów może nie być takie prozdrowotne. Teraz zalewam zwykłą wodą suszone aronię, żurawinę, płatki dzikiej róży i popijam w ciągu dnia z dzbanka- kwaskowe i pyszne ![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- a to, co pisałyście o porodach, to ja myślę, że będzie jak będzie. Nie damy rady przewidzieć jakie będą skurcze, jaki ból, czy podadzą oksytocynę itd. Może być tak, może być inaczej, nawet ja wielki planowacz, nie dam rady zaplanować co do minuty ![]() Dodatkowo każda z nas ma inne podejście, próg bólu, predyspozycje i będzie inaczej odbierać nawet tę samą rzecz. Mnie opowieści, filmy z porodami nie ruszały i dalej słucham o tym, jak wcześniej. Może zmieni mi się punkt widzenia bliżej terminu porodu ![]() Ale na razie, nawet opowieści teściowej, która opisała wszystko ze szczegółami, a lekko nie miała, nie wywołały trzęsawki kolan. Już teraz to za późno na cofnięcie bycia w ciąży ![]() Edytowane przez aggo_di Czas edycji: 2014-09-09 o 11:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#690 |
Zakorzenienie
|
agnes dzieki
no moze sprobuje na poczatek jakos z jedzenia,nie wiem co by mozna,szpinak,buraki ponoc tzn sok z nich,wiem ze mieso ma wiecej zelaza ale sie chyba gorzej chlania? nie znam sie juz na takich szczegolach simonee ![]() ![]() rany ale mam zgage,zjadlam salatke z pora,po co,sie pytam po co brrr a no a z tym brzuszkiem to wiecie,tak tylko mnie schizy przedwizytowe dopadły,w pierwszej ciazy tez slyszalam ze mam za maly brzuch no i dziekuje za zyczenia zdrowia dla corci,przydadza sie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.