![]() |
#661 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty - część X
Cytat:
![]() Martwi mnie to co piszesz: że ciągle śpi. Taki kociak to z reguły wulkan energii. Powinien bawić się i skakać. Mam nadzieję, że to tylko stres (nowe miejsce). Obserwuj go. Spróbuj się z nim pobawić: wystarczy sznurek, kulka z papieru, karton z dziurami. Zabawa jest dla kota ważna. Rozładowuje emocje. A koty potrafią chorować, gdy są zestresowane. (a propos Suara wczoraj pośliznęła się na papierach leżących na półce i taką glebę zaliczyła. Już widziałam połamane łapki... ![]() Co do picia to nie koniecznie musi ciągle pić. Moje koty tylko po suchej karmie piją. Na początku wcale nie widziałam ich przy misce. Teraz się zdarza. Takiemu kociakowi nie musisz ograniczać jedzenia. Powinien dostawać 4-5 porcji dziennie. Na każdej karmie masz napisane dawkowanie.
![]() |
#662 |
Wtajemniczenie
|
Ilona tez polecam lecznice na Bitwy Oliwskiej alle umów się do dr Popławskiego. Trzeba się wczesniej umowic na wizytę albo dr Magdę w lecznicy na Potokowej
|
![]() ![]() |
![]() |
#663 |
Zadomowienie
|
Wrzucam Wam moje koty, pierwszy Pimpek a druga to Kredka.
![]() |
#664 |
Zakorzenienie
|
Paczka z zoo+ jest w doręczeniu. W końcu. Po 4 dniach roboczych
![]() Musiałam wczoraj otworzyć rezerwową Animondę 800g, z której kot wczoraj zjadł prawie połowę ![]()
#665 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Śliczności Ciekawe ile ja na moją będę czekała, bo też zapłaciłam z góry, ale świadomie to zrobiłam, bo nie śpieszy mi się bardzo.
![]() |
#666 |
KOTerator
|
Malla trzymam kciuki za Danielsa, reszty nie nadrabiałam, przyszłam się pożalić, że zooplus usunął opcję płatności do 14 dni roboczych, jak żyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#667 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#668 |
KOTerator
|
Ostatnio zmieniłam (na ich prośbę) kwotę z faktury na niższą (nie było przysmaków w paczce) i stwierdziłam, że mają bałagan i wpisali mnie na czarną listę bo nie zapłaciłam pełnej kwoty. Napisałam im długiego maila, ale teraz na fb widzę, że nie tylko ja mam taki problem, opcja została wycofana i to serio problem, bo mnie przyzwyczaili do tego, że klikam co chcę a płacę po 2 tygodniach ;(.
|
![]() ![]() |
![]() |
#669 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#670 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#671 |
Zakorzenienie
|
Ja dokupiłam niedawno rabat i myślałam, że dlatego nie mam opcji płatności później.
#672 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze żadnych problemów z zoo+ nie miałam, wręcz przeciwnie. Ale prawie zawsze zamawiałam z płatnością przy odbiorze.
#673 |
Zadomowienie
|
A ja ostatnio chwalę zoo+
![]() ![]() Zabawkę jedną muszę dokupić bo kupowałam dla kogoś i im się spodobała ![]()
#674 |
KOTerator
|
No jak szyć?! Ja petycję zrobię na petycje.pl o wrócenie do tej metody płatności, podpiszecie
![]() W zoologic można płacić do 7 dni po odbiorze, kiedyś nawet się spóźniłam, a przy następnym zamówieniu mogłam znowu wybrać taką opcję. U nich kupuję żarcie, żwirek mam, zabawki kupuję rzadko, nie potrzebny mi zooplus jak tak się popsuli <foch>. |
![]() ![]() |
![]() |
#675 |
Nie depcze krokusów
|
Faktycznie mają braki, zrobiliśmy gigantyczne zamówienie i paru rzeczy nie było, choć radośnie stoją na stronie.
![]() |
#676 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jak dwa zamówienia wcześniej płaciłam jedno kartą, drugie paypalem to były na drugi dzień. Ja zamawiam za pobraniem nie tyle ze względu na czas, ale na to, że kurier wtedy zawsze zadzwoni, że jedzie oraz lepiej traktują moje paczki. Z tym, że się popsuli też się zgodzę, też zdarzały mi się braki, a przy pobraniu kwota nie zmieniona (przecież mogli ją zmniejszyć i dać mi znać mailem, wtedy bym zamówiła gdzie indziej, a nie paczka przychodzi po prawie tygodniu, a tam nie ma wszystkiego). Ale i tak na razie sklepu nie zmienię, bo te karmy, które u nich zamawiam wciąż mają najtaniej.
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2014-09-24 o 11:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#677 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Strasznie drogi ten zoologic (patrzę na żwirek, bo żarcia mojego nie mają). Mnie tam zooplus bardzo pasuje, nawet polecam po rodzinie, znajomych i też korzystają ![]() Teraz zamawiam z rabatem 14%, także jeszcze bardziej lubię ![]()
![]() |
#678 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Właśnie sprawdziłam na stronie ZOO+ i moja paczka z 22-go została wysłana ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez aga_tka_2 Czas edycji: 2014-09-24 o 12:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#679 |
Zakorzenienie
|
14%? Jak to?
#680 |
Zakorzenienie
|
Zamawiam od teraz z konta znajomej i ma taki rabat właśnie.
#681 |
Wtajemniczenie
|
Przypomniałyście mi o żwirku (jednak rezygnuję z applawsa, starczył mi na zaledwie nieco ponad 1,5 mies.).
Rzeczywiście zniknęła opcja 14 dniowa, ale nowością jest możliwość wybrania firmy kurierskiej. Wybrałam DPD, często coś mi przynoszą i nie narzekam, zobaczymy jak teraz sobie poradzą (GLS też nie jest u mnie zły, ale ostatnio zmienili mi kuriera na marudę i ciągle komentuje, że często coś przychodzi albo, że ciężkie, nie che mi się tego słuchać ![]()
![]() |
#682 |
Zakorzenienie
|
Hodowca czy jakaś organizacja?
#683 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#684 |
Zakorzenienie
|
#685 |
Zakorzenienie
|
![]()
Tzn. oni mają 10% rabatu, do tego jest 3% wykupione i 1% za przedpłatę. Zaoferowali się, że mogę korzystać
![]()
#686 |
KOTerator
|
Ja mam rabat 9%...
Zoologic jest taniuuuutki w porównaniu do innych sklepów z Sonikową karmą -.-. |
![]() ![]() |
![]() |
#687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A możliwe, karm nie sprawdzałam, bo nie ma moich. Ale Cat's Best za 119 zł ![]()
![]() |
#688 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, pewnie panikuję, ale nawet jakby to musicie mi to wybaczyć - jestem w końcu świeżo upieczoną kocią mamą ... Mój Leon jutro skończy 5miesięcy, wiem że to jest okres ząbkowania i chyba mały ząbkuje ale ma dziwne objawy - poza tym że sakramecko wali mu z mordki
![]() Cytat:
Ja za to o ZOO+ mogę powiedzieć same samiutkie pozytywy ... Zamawiam u nich ostatnio dość regularnie i ostatnio zamówiłam żwirek 40L. Niestety żwirek w trakcie transportu został uszkodzony, po prostu opakowanie z jedzeniem przebiło go i częśc żwirku się wysypała do pudełka/ Trochę byłam zła, napisałam do ZOO+ i dostałam natychmiastowy odzew - napisali że przepraszają i że mogę oddać mi 40% zakupu żwirku, zwrócili na konto i dziękowali za inf - napisali że wciąż doskonalą pakowanie. Miła sytuacja ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Nie wiesz może jaki rabat w takich sklepach mają schroniska? Z ciekawości pytam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#689 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#690 |
Raczkowanie
|
Hej,
mam problem może coś pomożecie. Uspokoiło mi się z kotką to od dwóch dni kocur ma rozwolnienie. Z jego żołądkiem nigdy nie było problemów. Ze względu na kotkę karmiliśmy tylko suchą karmą - początkowo royal canin bo tak zaleciła weterynarz, ale jak troche podupadliśmy finansowo stopniowo zmieniliśmy na purinę dla wrażliwych. Wszystko było ok. Kupowaliśmy paczki wielkości około kilograma, a gdy wydawało się że jest odpowiednia zamówiliśmy niedawno dużą pakę, żeby oszczędzić. Ale karma ta sama. Czasem mam wrażenie, że on jest troche zły, że nie dostają innego jedzenia niż sucha karma. Jest ze schorniska i starszy od kotki prawdopodobnie wcześniej był przyzwyczajony. Często przyłapuje go na buszowaniu po blatach w kuchni i zastanawiam się czy czegoś nie zjadł. Z tym że raczej nie zostawiam nic co mogłoby im zaszkodzić na blacie. Wczoraj dobrał mi się do kolby gotowanej kukurydzy, czy to mogło spowodować rozwolnienie? Macie może jakieś pomysły co mogło się stać, albo jak mu pomóc. Moja mama ma psa i jak jemu się coś takiego przydarzy to daje mu w kiełbasie tabletkę węgla, ale podejrzewam że u kotów to nie przejdzie. Przepraszam, ale to moje pierwsze koty, mam je około roku. Wcześniej miałam głównie psy, więc jestem trochę początkująca w temacie. Będę wdzięczna za podpowiedzi. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.