Koty - część X - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-23, 14:01   #661
Kusum
Zakorzenienie

Dot.: Koty - część X

Cytat:
Napisane przez 2ystem1645 Pokaż wiadomość
Dziękujemy

A ja jeszcze raz dziękuję za pierwszy post na tym wątku. Trochę mi rozjaśnił pewne kwestie, szczególnie jeśli chodzi o żywienie. Choć nie bardzo wiem jak z porcjami i częstotliwością ale to pewnie jeszcze doczytam. Póki co karmię go rano i wieczorem. Martwi mnie tylko, że od wczoraj rana nie pił wody a miał przecież delikatną sraczkę. Powinien wtedy się nawadniać.
Cudny jest Oczy ma jak kot ze Shreka. Wcale Ci się nie dziwię, że nie chcesz go oddać.

Martwi mnie to co piszesz: że ciągle śpi. Taki kociak to z reguły wulkan energii. Powinien bawić się i skakać. Mam nadzieję, że to tylko stres (nowe miejsce). Obserwuj go. Spróbuj się z nim pobawić: wystarczy sznurek, kulka z papieru, karton z dziurami. Zabawa jest dla kota ważna. Rozładowuje emocje. A koty potrafią chorować, gdy są zestresowane.
(a propos Suara wczoraj pośliznęła się na papierach leżących na półce i taką glebę zaliczyła. Już widziałam połamane łapki... Na szczęście nic jej się nie stało. Co za wariatka...)

Co do picia to nie koniecznie musi ciągle pić. Moje koty tylko po suchej karmie piją. Na początku wcale nie widziałam ich przy misce. Teraz się zdarza.

Takiemu kociakowi nie musisz ograniczać jedzenia. Powinien dostawać 4-5 porcji dziennie. Na każdej karmie masz napisane dawkowanie.
Stary 2014-09-23, 22:15   #662
marea
Wtajemniczenie

Ilona tez polecam lecznice na Bitwy Oliwskiej alle umów się do dr Popławskiego. Trzeba się wczesniej umowic na wizytę albo dr Magdę w lecznicy na Potokowej
marea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 07:26   #663
Peru
Zadomowienie

Wrzucam Wam moje koty, pierwszy Pimpek a druga to Kredka.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0097.jpg (59,1 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0100.jpg (28,5 KB, 16 załadowań)

2015 24
Peru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 07:45   #664
Kusum
Zakorzenienie

Paczka z zoo+ jest w doręczeniu. W końcu. Po 4 dniach roboczych
Musiałam wczoraj otworzyć rezerwową Animondę 800g, z której kot wczoraj zjadł prawie połowę
Stary 2014-09-24, 08:04   #665
aga_tka_2
Zakorzenienie

GG do aga_tka_2

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Daniels był wczoraj na rehabilitacji, był grzeczny, miał nawet robioną elektrostymulację, co przy kotach jest ryzykowne dla rehabilitanta. Niestety, pogłębiła mu się wada biodra i obecne problemy wynikają z tego, a nie z kolana.
biedulek

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Póki co trzeba nadrobić masę mięśniową, aby miało co trzymać staw. Niestety zaniki ma spore, ostatnio zapomina, że ma 4 łapy...

Cytat:
Napisane przez Kusum Pokaż wiadomość
Zaniki ma po usztywnieniu?
Zakupy na zoo+ płatne przelewem to jakaś masakra. Zamówiłam w czwartek, przelew zrobiłam od ręki i jeszcze nie ma paczki.
No niestety to prawda. Mi jak zależy na czasie to biorę płatność przy odbiorze albo w ciągu 14 dni, ale ostatnio nie ma dostępnej tej opcji płatności

Cytat:
Napisane przez 2ystem1645 Pokaż wiadomość
Z małym jakoś dajemy radę. Kropelki chyba wybiły wszystkie pchły. W każdym razie wet nie był nimi zaniepokojony, stwierdził tylko, że widzi stare odchody.

Kocurowi dał maksymalnie 2 miesiące. Dał coś na odrobaczanie. Później będzie pierwsze szczepienie + kolejna dawka odrobaczania o ile wcześniej nie zauważę robaków w kale.

Młody już tak nie ucieka ode mnie ale sam nie podejdzie.

Wczoraj przyprowadziłam go już do mojego domu. Mieszka teraz w moim pokoju. Ma legowisko z kartonu z pogniecionymi gazetami. Chyba bardzo mu się spodobało. W poprzednim mieszkaniu chował się po kątach i ciągle miauczał jak się wyszło z pokoju. W tym nowym legowisko od razu się zadomowił. Śpi niemal na okrągło, nie miauczy już tyle, no prawie w ogóle a bałam się, że tej nocy da czadu. Wstaje zjeść, załatwić się i zazwyczaj wraca na miejsce. Czasami tylko jak nie śpi wyciągam go pogłaskać. Zasypia mi wtedy tak słodko i nawet daje brzuszek do smyrania.

Nie wiem tylko jak ze starszyzną. Oni by raczej chcieli bym kota oddała. Ja nie chcę. Mama tylko coś powiedziała, że zobaczy jak się spisuję i zadecyduje. Tak więc wszelkie koszta na mojej głowie. Prawie już nie mam kasy ale najwyżej będę błagać rodziców o kredyt. Jak na złość jestem na etapie szukania pracy, potem będzie z górki.

A, i pies! Wczoraj chyba nie zauważył co tam niosę, niby powąchał z daleka i olał. Dzisiaj pozwoliłam mu zobaczyć co tam mam w pokoju. Ale był w szoku Zrobił wielkie oczy, naprężył się i siłą musiałam go wygonić. Bałam się co wymyśli. Chyba niezły prezent na 10 urodziny mu zrobiłam
A poniżej moje słoneczko.
Śliczny rudasek i wcale nie taki dzikus na jakiego wyglądał

Cytat:
Cudny jest Oczy ma jak kot ze Shreka. Wcale Ci się nie dziwię, że nie chcesz go oddać.

Martwi mnie to co piszesz: że ciągle śpi. Taki kociak to z reguły wulkan energii. Powinien bawić się i skakać. Mam nadzieję, że to tylko stres (nowe miejsce). Obserwuj go. Spróbuj się z nim pobawić: wystarczy sznurek, kulka z papieru, karton z dziurami. Zabawa jest dla kota ważna. Rozładowuje emocje. A koty potrafią chorować, gdy są zestresowane.
(a propos Suara wczoraj pośliznęła się na papierach leżących na półce i taką glebę zaliczyła. Już widziałam połamane łapki... Na szczęście nic jej się nie stało. Co za wariatka...)

Co do picia to nie koniecznie musi ciągle pić. Moje koty tylko po suchej karmie piją. Na początku wcale nie widziałam ich przy misce. Teraz się zdarza.

Takiemu kociakowi nie musisz ograniczać jedzenia. Powinien dostawać 4-5 porcji dziennie. Na każdej karmie masz napisane dawkowanie.
Myślę, że za 2-3 dni się ożywi i będzie go wszędzie pełno jak mojego Stacha

Cytat:
Napisane przez Peru Pokaż wiadomość
Wrzucam Wam moje koty, pierwszy Pimpek a druga to Kredka.
Śliczności

Cytat:
Paczka z zoo+ jest w doręczeniu. W końcu. Po 4 dniach roboczych
Musiałam wczoraj otworzyć rezerwową Animondę 800g, z której kot wczoraj zjadł prawie połowę
Ciekawe ile ja na moją będę czekała, bo też zapłaciłam z góry, ale świadomie to zrobiłam, bo nie śpieszy mi się bardzo.

aga_tka_2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 10:02   #666
monika_sonia
KOTerator

Malla trzymam kciuki za Danielsa, reszty nie nadrabiałam, przyszłam się pożalić, że zooplus usunął opcję płatności do 14 dni roboczych, jak żyć ?

monika_sonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 10:11   #667
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika_sonia Pokaż wiadomość
Malla trzymam kciuki za Danielsa, reszty nie nadrabiałam, przyszłam się pożalić, że zooplus usunął opcję płatności do 14 dni roboczych, jak żyć ?
Nie mów?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-24, 10:17   #668
monika_sonia
KOTerator

Ostatnio zmieniłam (na ich prośbę) kwotę z faktury na niższą (nie było przysmaków w paczce) i stwierdziłam, że mają bałagan i wpisali mnie na czarną listę bo nie zapłaciłam pełnej kwoty. Napisałam im długiego maila, ale teraz na fb widzę, że nie tylko ja mam taki problem, opcja została wycofana i to serio problem, bo mnie przyzwyczaili do tego, że klikam co chcę a płacę po 2 tygodniach ;(.

Stary 2014-09-24, 10:28   #669
Kusum
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnio zmieniłam (na ich prośbę) kwotę z faktury na niższą (nie było przysmaków w paczce) i stwierdziłam, że mają bałagan i wpisali mnie na czarną listę bo nie zapłaciłam pełnej kwoty. Napisałam im długiego maila, ale teraz na fb widzę, że nie tylko ja mam taki problem, opcja została wycofana i to serio problem, bo mnie przyzwyczaili do tego, że klikam co chcę a płacę po 2 tygodniach ;(.
Niestety zoo+ się zepsuł. Paczki idą długo, mają spore braki, bałagan ogólny i wycofali tą fajną płatność. Ale tu się nie dziwię: musieli mieć problem ze ściąganiem pieniędzy. A w dzisiejszych czasach płynność finansowa jest trudna do utrzymania.
Stary 2014-09-24, 10:38   #670
aga_tka_2
Zakorzenienie

GG do aga_tka_2

Cytat:
Cytat:
Ja ostatnio dzwoniłam w tej sprawie do nich, bo zamówiłam jedzenie dla kotów koleżanki i paczką była dostarczona na jej adres, a ja płaciłam właśnie tą opcją 14 dni. Potem zamawiałam dla siebie i też chciałam wybrać tą płatność i była niedostępna wystraszyłam się, że mój wcześniejszy przelew nie dotarł i zadzwoniłam tam i okazało się, że wszystko jest uregulowane, a pani powiedziała tylko, że opcja płatności 14 dniowej nie zawsze jest dostępna

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
Niestety zoo+ się zepsuł. Paczki idą długo, mają spore braki, bałagan ogólny i wycofali tą fajną płatność. Ale tu się nie dziwię: musieli mieć problem ze ściąganiem pieniędzy. A w dzisiejszych czasach płynność finansowa jest trudna do utrzymania.
paczki idą długo, ale tylko gdy wcześniej zapłacisz z góry, bo ostatnio zamawiałam i płaciłam przy odbiorze i paczka była u mnie już na drugi dzień mi jeszcze nie podpadli i będę u nich nadal kupowała chyba, że znajdzie się alternatywny sklep z takim asortymentem i cenami

Stary 2014-09-24, 10:45   #671
Kusum
Zakorzenienie

Ja dokupiłam niedawno rabat i myślałam, że dlatego nie mam opcji płatności później.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-24, 11:01   #672
Kretka666
Zakorzenienie

Jeszcze żadnych problemów z zoo+ nie miałam, wręcz przeciwnie. Ale prawie zawsze zamawiałam z płatnością przy odbiorze.
Stary 2014-09-24, 11:05   #673
iwona1110
Zadomowienie

A ja ostatnio chwalę zoo+ Paczki mi szybciej przychodzą, rabat mam ten co się go kupuje Ambra puszki je a jak nie zje to Horus doje....
Zabawkę jedną muszę dokupić bo kupowałam dla kogoś i im się spodobała

Mój facebook
iwona1110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 11:10   #674
monika_sonia
KOTerator

No jak szyć?! Ja petycję zrobię na petycje.pl o wrócenie do tej metody płatności, podpiszecie ?

W zoologic można płacić do 7 dni po odbiorze, kiedyś nawet się spóźniłam, a przy następnym zamówieniu mogłam znowu wybrać taką opcję. U nich kupuję żarcie, żwirek mam, zabawki kupuję rzadko, nie potrzebny mi zooplus jak tak się popsuli <foch>.

Stary 2014-09-24, 11:19   #675
Malla
Nie depcze krokusów

Faktycznie mają braki, zrobiliśmy gigantyczne zamówienie i paru rzeczy nie było, choć radośnie stoją na stronie.
Stary 2014-09-24, 11:38   #676
daktylek1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aga_tka_2 Pokaż wiadomość

paczki idą długo, ale tylko gdy wcześniej zapłacisz z góry, bo ostatnio zamawiałam i płaciłam przy odbiorze i paczka była u mnie już na drugi dzień mi jeszcze nie podpadli i będę u nich nadal kupowała chyba, że znajdzie się alternatywny sklep z takim asortymentem i cenami
Niekoniecznie. Ostatnio jak zamówiłam za pobraniem drapak i inne drobiazgi (szły osobnymi paczkami,bo rozdzielili), to szedł prawie tydzień, a pierwsza paczka przyszła dzień wcześniej.
A jak dwa zamówienia wcześniej płaciłam jedno kartą, drugie paypalem to były na drugi dzień.
Ja zamawiam za pobraniem nie tyle ze względu na czas, ale na to, że kurier wtedy zawsze zadzwoni, że jedzie oraz lepiej traktują moje paczki.

Z tym, że się popsuli też się zgodzę, też zdarzały mi się braki, a przy pobraniu kwota nie zmieniona (przecież mogli ją zmniejszyć i dać mi znać mailem, wtedy bym zamówiła gdzie indziej, a nie paczka przychodzi po prawie tygodniu, a tam nie ma wszystkiego).

Ale i tak na razie sklepu nie zmienię, bo te karmy, które u nich zamawiam wciąż mają najtaniej.

Edytowane przez daktylek1987
Czas edycji: 2014-09-24 o 11:39
daktylek1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 11:38   #677
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
No jak szyć?! Ja petycję zrobię na petycje.pl o wrócenie do tej metody płatności, podpiszecie ?

W zoologic można płacić do 7 dni po odbiorze, kiedyś nawet się spóźniłam, a przy następnym zamówieniu mogłam znowu wybrać taką opcję. U nich kupuję żarcie, żwirek mam, zabawki kupuję rzadko, nie potrzebny mi zooplus jak tak się popsuli <foch>.
Podpiszemy

Strasznie drogi ten zoologic (patrzę na żwirek, bo żarcia mojego nie mają). Mnie tam zooplus bardzo pasuje, nawet polecam po rodzinie, znajomych i też korzystają
Teraz zamawiam z rabatem 14%, także jeszcze bardziej lubię
Stary 2014-09-24, 11:55   #678
aga_tka_2
Zakorzenienie

GG do aga_tka_2

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość
Podpiszemy

Właśnie sprawdziłam na stronie ZOO+ i moja paczka z 22-go została wysłana pewnie jutro dotrze i wszystko jest

Edytowane przez aga_tka_2
Czas edycji: 2014-09-24 o 12:00
Stary 2014-09-24, 12:10   #679
Kusum
Zakorzenienie

Cytat:
Podpiszemy

Strasznie drogi ten zoologic (patrzę na żwirek, bo żarcia mojego nie mają). Mnie tam zooplus bardzo pasuje, nawet polecam po rodzinie, znajomych i też korzystają
Teraz zamawiam z rabatem 14%, także jeszcze bardziej lubię
14%? Jak to?
Stary 2014-09-24, 12:16   #680
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
14%? Jak to?
Zamawiam od teraz z konta znajomej i ma taki rabat właśnie.
Stary 2014-09-24, 12:16   #681
daktylek1987
Wtajemniczenie

Przypomniałyście mi o żwirku (jednak rezygnuję z applawsa, starczył mi na zaledwie nieco ponad 1,5 mies.).
Rzeczywiście zniknęła opcja 14 dniowa, ale nowością jest możliwość wybrania firmy kurierskiej. Wybrałam DPD, często coś mi przynoszą i nie narzekam, zobaczymy jak teraz sobie poradzą (GLS też nie jest u mnie zły, ale ostatnio zmienili mi kuriera na marudę i ciągle komentuje, że często coś przychodzi albo, że ciężkie, nie che mi się tego słuchać ).
Stary 2014-09-24, 12:25   #682
Kusum
Zakorzenienie

Cytat:
Zamawiam od teraz z konta znajomej i ma taki rabat właśnie.
Hodowca czy jakaś organizacja?
Stary 2014-09-24, 12:27   #683
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Hodowca czy jakaś organizacja?
Fundacja

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-24, 12:29   #684
Kusum
Zakorzenienie

Cytat:
Fundacja
Szczęściara.
Stary 2014-09-24, 12:32   #685
Kretka666
Zakorzenienie

Question Dot.: Koty - część X

Cytat:
Szczęściara.
Tzn. oni mają 10% rabatu, do tego jest 3% wykupione i 1% za przedpłatę. Zaoferowali się, że mogę korzystać
Stary 2014-09-24, 12:33   #686
monika_sonia
KOTerator

Ja mam rabat 9%...

Zoologic jest taniuuuutki w porównaniu do innych sklepów z Sonikową karmą -.-.

Stary 2014-09-24, 12:35   #687
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam rabat 9%...

Zoologic jest taniuuuutki w porównaniu do innych sklepów z Sonikową karmą -.-.
Każdy rabat dobry

A możliwe, karm nie sprawdzałam, bo nie ma moich. Ale Cat's Best za 119 zł Taniej to w moim zoologu bym miała.
Stary 2014-09-24, 18:16   #688
withi_as
Zakorzenienie

Dziewczyny, pewnie panikuję, ale nawet jakby to musicie mi to wybaczyć - jestem w końcu świeżo upieczoną kocią mamą ... Mój Leon jutro skończy 5miesięcy, wiem że to jest okres ząbkowania i chyba mały ząbkuje ale ma dziwne objawy - poza tym że sakramecko wali mu z mordki to ... krwawi, ślini się i nie chce jeść. Typowe dla ząbkowania? Zdziwiła mnie ta krew i nie wiem czy to już jest powód żeby wybrać siędo weterynarza, czy sobie darować?

Cytat:
Jeszcze żadnych problemów z zoo+ nie miałam, wręcz przeciwnie. Ale prawie zawsze zamawiałam z płatnością przy odbiorze.

Ja za to o ZOO+ mogę powiedzieć same samiutkie pozytywy ... Zamawiam u nich ostatnio dość regularnie i ostatnio zamówiłam żwirek 40L. Niestety żwirek w trakcie transportu został uszkodzony, po prostu opakowanie z jedzeniem przebiło go i częśc żwirku się wysypała do pudełka/ Trochę byłam zła, napisałam do ZOO+ i dostałam natychmiastowy odzew - napisali że przepraszają i że mogę oddać mi 40% zakupu żwirku, zwrócili na konto i dziękowali za inf - napisali że wciąż doskonalą pakowanie. Miła sytuacja Widać było że zależy im na kliencie

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Cytat:
Fundacja
Nie wiesz może jaki rabat w takich sklepach mają schroniska? Z ciekawości pytam
withi_as jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 18:28   #689
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez withi_as Pokaż wiadomość
Nie wiesz może jaki rabat w takich sklepach mają schroniska? Z ciekawości pytam
10%
Stary 2014-09-24, 18:35   #690
ilona872
Raczkowanie

Hej,
mam problem może coś pomożecie. Uspokoiło mi się z kotką to od dwóch dni kocur ma rozwolnienie. Z jego żołądkiem nigdy nie było problemów. Ze względu na kotkę karmiliśmy tylko suchą karmą - początkowo royal canin bo tak zaleciła weterynarz, ale jak troche podupadliśmy finansowo stopniowo zmieniliśmy na purinę dla wrażliwych. Wszystko było ok. Kupowaliśmy paczki wielkości około kilograma, a gdy wydawało się że jest odpowiednia zamówiliśmy niedawno dużą pakę, żeby oszczędzić. Ale karma ta sama.

Czasem mam wrażenie, że on jest troche zły, że nie dostają innego jedzenia niż sucha karma. Jest ze schorniska i starszy od kotki prawdopodobnie wcześniej był przyzwyczajony. Często przyłapuje go na buszowaniu po blatach w kuchni i zastanawiam się czy czegoś nie zjadł. Z tym że raczej nie zostawiam nic co mogłoby im zaszkodzić na blacie. Wczoraj dobrał mi się do kolby gotowanej kukurydzy, czy to mogło spowodować rozwolnienie?

Macie może jakieś pomysły co mogło się stać, albo jak mu pomóc.
Moja mama ma psa i jak jemu się coś takiego przydarzy to daje mu w kiełbasie tabletkę węgla, ale podejrzewam że u kotów to nie przejdzie. Przepraszam, ale to moje pierwsze koty, mam je około roku. Wcześniej miałam głównie psy, więc jestem trochę początkująca w temacie.
Będę wdzięczna za podpowiedzi.
ilona872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości