![]() |
#661 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2
Cytat:
Moja Ninka przeszła dziś samą siebie. Słuchajcie, mówię do niej: Powiedz mama-mama, mama a ona nagle mówi: Agata... Jak tak można? Po imieniu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#662 |
Zakorzenienie
|
A wygląda na głodną, niedożywioną? Bo moja na pewno nie ;-)
![]() |
#663 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#664 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cośtam przebąkiwał, jakieś pojedyncze maaa i muu gdzieś dało się usłyszeć ale to nie to.. ![]() Zaczarowana gdyby Olivka była głodna, napewno byś o tym wiedziała. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#665 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#666 |
Zakorzenienie
|
Gosia sliwke tez wprowadza sie po 4 miesiacu jako pierwsze owoce wlasnie
![]() ![]() Mimo wszystko duzo jest posilkow po 4 miesiacu ![]() Karoseria ja na poczatku jak sie zaglebialam w temat to tez sie balam, teraz jestesmy na sloiczkach wiec spoko ale pozniej jak juz bede gotowac to wygladac to bedzie mniej wiecej tak, ze wloze do parowaru to co mam akurat w lodowce, przykladowo kawalek marchewki, brokula, ziemniaczka i kurczaka, to sie ladnie ugotuje na parze(albo normalnie w garnku jak kto woli ![]() ![]() ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#667 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#668 |
Zakorzenienie
|
widocznie sobie zasluzylas
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#669 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() No przeciez Ci na Pani mowic nie bedzie! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#670 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#671 |
Zakorzenienie
|
Zapomnialabym...rosnie nam drugi zabek
![]() Jeszcze sie nie wyklul calkiem ale sie przebija. Oczywiscie sa piski przy karmieniu... Co do umiejetnosci pdciagania sie to Iga dzis lezac plasko na lozku dzwigala glowe iplecy...az sie wystraszylam. Do tej pory unosila sie do siadu z ozycji pollezacej ale z lezenia perwszy raz. Nozki tez widzimy...i niedlugo chyba zacznie nimi dostawac do ust ![]() Oprocz tego zaczela strasznie duzo i melodyjnie gadac jak sie na czyms zwiesi to spiewa i spiewa np do obrazu ![]() No i w koncu u nas raczki lapia i pchaja do buzi wszystko...to jakos pozno przyszlo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#672 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mała bardzo marudna jak je idę ząbki daje koncerty wieczorami? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#673 |
Zakorzenienie
|
No wlasnie nie narzekam. Nawet bym nie zauwazyla ze to zabek tylko normalnie slina litrami cieknie i czasem przy karmieniu sie po minucie odrywa i placze. Innych objawow nie ma. Tak jak przy pierwszym.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#674 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie każdy straszy ze jak zacznie mała ząbkowac to da nam w kośc mała cie gryzie podczas karmienia ? bardzo boli? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#675 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gryzie, wczesniej tez to robila tylko nie mala zebow ![]() Czy boli...hmmmm...czasem tak a czasem tylko tak uszczypnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#676 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem mam aż łzy w oczach ![]() kurcze to szybko te ząbki idą jak małej ciągle oglądam ale na razie nic tam nie ma ale zauważyłam że mała coraz bardziej się slini i ciągle te ręce w buzi trzyma może to jakiś znak że za nie długo coś się pojawi ? ![]() mam nadzieje ze i u Ciebie jak i u mnie nie będzie najgorzej z tym zabkowaniem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#677 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#678 |
Zakorzenienie
|
pierwsza pobudka
dobrze ze jest forum bo oczy mi się same zamykają |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#679 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#680 |
Wtajemniczenie
|
W życiu Was nie nadrobie!! Wybije się na chama!
Pati po wizycie u polskiego lekarza z małym zaczęłam podawać Wit D, stwierdził, że to co ja zażywam to zdecydowanie za mało, dostałam na kilka dni dawkę 800,a Później mam podawać normalnie 400. Dodatkowo na ulewanie kazał kupić gastrotuss, podałam trzy razy i mialan wrażenie ze pomaga, teraz czekam aż dojdzie paczka z pl bo nie mogłam tego przewiesc samolotem. Może akurat będzie lepiej bo czasem leje się z niego jak jest w pozycji pionowej. Lekarz zalecił tez podać pierwszy stały posiłek w ok 3,5 mc, kazał dać troszkę marchewki lub jabłka ze względu na ulewanie. Mówił ze to zawsze lepiej niż syrop, małemu nic się nie stanie a zagesci to mleko. Nie wiem co o tym myśleć, jak dla mnie to o wiele za szybko. Mówiłam mu o tym, że planuje rozszerzyć karmienie przed 6 mc,stwierdził że dla bardzo wielu dzieci to jest za późno, tzn jeżeli przegapie ten moment kiedy Tobi będzie chciał jeść inne pokarmy to bardzo ciężko będzie go odstawić od piersi i może nie chcieć jeść Niczego innego. Miał przypadki dzieci ktore ponad rok były na piersi i nic innego nie jadły. Mały w Polsce spał w wózku i jak Kładłam go ok 21/22 to wstawal o 6/7 bez pobudki na karmienie. Odkąd wróciliśmy to w domu wstaje mi po dwa razy. Nie wiem czy faktycznie jest taki głodny czy kołyska mu nie pasuje. A było już tak fajnie.
![]() |
#681 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie już druga ale mala juz śpi wiec dobranoc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#682 |
Raczkowanie
|
dzieńdobry
![]() U nas nocka w miarę- pobudki o 00:30, 3:30, 5:30, potem wstał o 6:30 i teraz zasypia ![]() Zasnął przed 20stą więcpierwszy sen najdłuższy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#683 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No 3.5 to troche wczesnie no ale moze akurat mu pomoze ja myslalam zeby tak po skonczonym 4zaczac prubowac sama niewiem jak najlepiej ---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:53 ---------- Patrycja a ty kupilas ta chuste na podroz czy poradzilas sobie bez i jak to wogole u was wygladalo z tym lotem?nie doczepili sie do gondoli? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#684 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kurcze nie pomyślałam że dzieci mogą potem nie chcieć czegoś innego jeść, ale w sumie ten argument do mnie przemawia ![]() Hmm ale kołyska jest chyba podobnych rozmiarów jak gondola, a może to stres przez zmianę otoczenia? No ale u nas też już potrafiło być w nocy 5,6, nawet ze dwa razy 7 godzin bez jedzenia a teraz znowu każdej nocy pobudka co 3-4 godziny. ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Dziewczyny od kilku dni Adelka ma straszne rumieńce, szczególnie wieczorem i rano, w dzień tego tak nie widać. Ciągle sprawdzam i nie na gorączki, co to może być?
![]() |
![]() |
#685 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#686 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() z tym jedzeniem to też czytałam, że trzeba "ten moment" dostosować do swojego dziecka żeby nie przegapić. Szczególnie jeśli dziecko mocno zagląda nam do talerza i przygląda się jak jemy a juz jest "odpowiedni czas" na podawanie innych posiłków to nalezy próbować. Dzień dobry |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#688 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, co sprawdza pielęgniarka środowiskowa?
dzwoniła, że przyjedzie na patronaż w poniedziałek, że zważy, zmierzy dziecko i co jeszcze będzie robić? u mnie p. środowiskowa pierwszy raz przychodzi m. 3/4 miesiącem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#689 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ostatnio ma też takie ataki płaczu bez powodu, które pojawiają się nagle niezależnie od okoliczności i tak samo znikają. I znowu zaczyna mnie ciumkać np po dekolcie jak na mnie leży, czego już dawno nie było. Może faktycznie.. Laski, u mnie pada śnieg!!
![]() |
![]() |
#690 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
U nas pielęgniarka środowiskowa zrobiła wywiad o pobudki w nocy, drzemki w dzień, jedzenie, warunki mieszkaniowe. Nic strasznego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.