Mamusie lutowe 2015 - cz. 5 - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-02, 23:28   #661
DuszonaMarchewka
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 5

Ja chyba nie zasne szybko ale wszystkim drzemającym dobrej nocki
Stary 2014-12-02, 23:30   #662
IncognitoNick
Zadomowienie

Duszona - ja się właśnie zastanawiam: próbować spać, czy coś sobie włączyć do oglądania... .

Dobranoc tym, które idą spać
IncognitoNick jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 23:43   #663
DuszonaMarchewka
Wtajemniczenie

Ja oglądam agenci ncis na tvn
Stary 2014-12-03, 00:24   #664
IncognitoNick
Zadomowienie

Ja chyba zbieram się spać. Ciekawe, czy zasnę. Mały łobuzuje w brzuchu - będzie "sową" w mamusię
Stary 2014-12-03, 00:41   #665
DuszonaMarchewka
Wtajemniczenie

Moja właśnie zasnęła po 2 godzinach kopania więc i ja idę spać.
Stary 2014-12-03, 06:26   #666
1141655
Zakorzenienie

Melduje oko otwarte... Ale tylko jedno

http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/
Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach
1141655 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 06:48   #667
odowska
Zadomowienie

Dzień dobry! Dziś mamy z Ziemkiem ostatni dzień 30 tygodnia (czyli 30+0) Jak wyjdzie trochę słońca, to może zrobię i wrzucę zdjęcie brzuchola i pochwalę się najnowszym nabytkiem okołodzieciowym...

Gratuluję udanych wizyt! Świetnie, że młodzież nam tak ładnie rośnie.

hope jedyna rada, to chyba złapać dystans do całej sytuacji. Przytulam mocno!

Wczoraj mieliśmy wizytę pary architektów odnośnie naszej rozbudowy. Babka na mnie zrobiła piorunujące wrażenie - wparowała mi do domu w takim staroświeckim futrze, białym w jakieś czarne paski. Nie mogłam się skupić na rozmowie, bo przez pierwsze pół się zastanawiałam czy ona ma po prostu takie perfumy czy to ta słynna naftalina tak jedzie, a przez drugie pół walczyłam ze sobą, żeby przestać myśleć o naftalinie i innych sposobach na mole W ogóle, to nie wiem co myśleć o tej wizycie, bo nie wiem czy jest mi potrzebny ktoś, kto rzuca takimi tekstami: "jak to, nie chce pani żadnego balkonu?", "terakota? moja córka położyła sobie wszędzie deskę berlinecką, a teraz jedyne czego żałuje, że nie dała jej też do łazienki." itp. A facet niby inżynier, a nawet nie zerknął na fundamenty, których fragment mamy odkopany właśnie po to, żeby wiedzieć z czym mamy do czynienia... eh....

W ogóle to jesteście inspiracją do jedzenia. Przygotowałam sobie słupki z kilku marchewek jako przekąskę na cały dzień. Zaczęłam jej jeść nadrabiając Wasze wczorajsze rozmowy i teraz patrzę tylko na smętną pustą miseczkę A miało mi co najmniej do 12:00 starczyć!
odowska jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-12-03, 06:53   #668
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez odowska Pokaż wiadomość
Dzień dobry! Dziś mamy z Ziemkiem ostatni dzień 30 tygodnia (czyli 30+0) Jak wyjdzie trochę słońca, to może zrobię i wrzucę zdjęcie brzuchola i pochwalę się najnowszym nabytkiem okołodzieciowym...

Wczoraj mieliśmy wizytę pary architektów odnośnie naszej rozbudowy. Babka na mnie zrobiła piorunujące wrażenie - wparowała mi do domu w takim staroświeckim futrze, białym w jakieś czarne paski. Nie mogłam się skupić na rozmowie, bo przez pierwsze pół się zastanawiałam czy ona ma po prostu takie perfumy czy to ta słynna naftalina tak jedzie, a przez drugie pół walczyłam ze sobą, żeby przestać myśleć o naftalinie i innych sposobach na mole W ogóle, to nie wiem co myśleć o tej wizycie, bo nie wiem czy jest mi potrzebny ktoś, kto rzuca takimi tekstami: "jak to, nie chce pani żadnego balkonu?", "terakota? moja córka położyła sobie wszędzie deskę berlinecką, a teraz jedyne czego żałuje, że nie dała jej też do łazienki." itp. A facet niby inżynier, a nawet nie zerknął na fundamenty, których fragment mamy odkopany właśnie po to, żeby wiedzieć z czym mamy do czynienia... eh....

W ogóle to jesteście inspiracją do jedzenia. Przygotowałam sobie słupki z kilku marchewek jako przekąskę na cały dzień. Zaczęłam jej jeść nadrabiając Wasze wczorajsze rozmowy i teraz patrzę tylko na smętną pustą miseczkę A miało mi co najmniej do 12:00 starczyć!
profesjonaliści w swoim fachu. Gratuluję kolejnego, rozpoczynającego się tygodnia

Witam wszystkie mamusie ja już wstałam, mąż mnie obudził i nie mogłam zasnąć. Pogoda fajna, pada lekki śnieżek zaraz idę na śniadanie.
Moja mała dzidzia coś mało aktywna dziś i wczoraj...hallloooo, nieśśśpij, zwiedzaj mamine narządyyy....
Ollllciaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 06:58   #669
d_a_r_i_a
Rozeznanie

hej

Wczoraj byłam jednak zmęczona bardziej niż myślałam...zasnęłam z laptopem na kolanach
ale jak już się obudziłam koło 4 to w żaden sposób nie szło zasnąć...

więc od 4 sprzątnęłam łazienkę, poprasowałam furę ubranek i już się piorą następne

Tż popatrzył na mnie tylko jak na kosmitke i pojechał do pracy..

Olcia mój też ma jakieś ciche dni ale wydaje mi się że przekręcił się w stronę kręgosłupa i dlatego nie kopie..

Odowska wyobraziłam sobie te Panią też bym się nie zdecydowała...

Edytowane przez d_a_r_i_a
Czas edycji: 2014-12-03 o 07:02
d_a_r_i_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 06:59   #670
1141655
Zakorzenienie

Jej śnieg? Nieee... U nas na szczęście ma być pod koniec grudnia ponoć... oby na krótko...

Odowska wooow no to pani architekt pierwsza klasa
Ja też powinnam się podnieść i zrobić sobie śniadanko... Mąż dopiero z psem idzie. Dziś jego pobudka i budzik w telefonie grał od 6... Dobre ma tempo, co nie? Ale ucieszyłam się, że przed swoją zamkowa impreza wjedzie do domu po garnitur to przynajmniej z psem pójdzie bo ja nie chce z nim chodzić.. Okropnie ciągnie... A potem znów będę do wieczora sama... Taki mój los

Daria wooow niezła jesteś ale tak to jest faktycznie jak dopada bezsenność. Grrrr. Ale ile masz już za to porobione

http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/
Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach

Edytowane przez 1141655
Czas edycji: 2014-12-03 o 07:01
1141655 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 07:13   #671
201704210903
Konto usunięte

Hej hej - wczoraj w nocy TZ przywiózł ubranka od znajomych - mam już wszytsko tylko czapke z polarku dokupie i skarpetki
w jakiej temperaturze mam to prać? prasować na najbardziej gorącym?
jak upiore to zrobie zdjęcia
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 07:17   #672
odowska
Zadomowienie

d_a_r_i_a pracowicie dzień rozpoczęłaś teraz już możesz na resztę dnia zalec na kanapie

Ja też dziś pół nocy nie przespałam, ale to dlatego, że o 19:00 byłam już padalcem, więc o 1:00 byłam wyspana
Stary 2014-12-03, 07:24   #673
201704210903
Konto usunięte

Odowska a oni z polecenia byli?

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

Jeszcze jedno pytanie. Pod pajaca zakłada się body?

Stary 2014-12-03, 07:30   #674
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

Gratulacje za udane wizyty

Madzia ja jestem spokojna bo mi już 4 razy mówili że dziewczynka. Ale już słyszałam kilka przypadków. Nie zmartwiła bym się bardzo Ciesze się że jest dziewczynka ale z chłopca też bym się cieszyła a Tż Chyba by oszalał

Agata ale zachcianka fiu fiu wszystko zakazane Winka odrobinkę mogła byś się pewnie bez wyrzutów napić

Marchewka super te staniki ja mam sis w uk ale ja mam dużą różnicę w piersiach muszę mieć usztywniany Żeby chociaż trochę to maskować (((
Ja miałam dokładnie tak samo ze studiami, Tż mnie namawiał i już nawet myślałam że pójdę ale sama nie wiedziałam na co a iść żeby tylko coś było to bez sensu.

Kolejne spotkanie się szykuje fajnie

Migotka a po mimo tylu dobrych rzeczy przez PN wiele kobiet płaci za cc Ale pipka nie pocięta

Odwolska coś mi tu pachnie pseudo fachowcami, ja bym się od nich trzymała z dala :P

Daria od rana szalejesz

Aga mój Tż gdyby mógł też by miał takie tempo. Dziś rano stwierdziłam że gdybym jego przysięgi nie widziała nigdy bym nie uwierzyła że ktoś taki jak on mógł być w wojsku. Ciągle mu zimno a przecież w wojsku zaprawy raniutko w mórz w dresikach, wstają rano i na baczność muszą stać, codzienne golenie, nie nie to nie pasuje do mojego Tż. Albo ma uraz i dlatego tak mu się odmieniło

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Mlebi to chyba zależy od tego jaka jest temperatura i jaki pajac, bo ja miałam takie że nie zakładałam nic pod spód ale ja rodziłam w kwietniu i było ciepło.
Piorę w 40' a prasuję prawie na maxa

Dzień dobry
Ale mnie brzucho bolał w nocy. Aga myślałam o Tobie jak nie mogłaś bąkola puścić ostatnio. 3 razy się obudziłam, 2 razy na siku wstawałam i jeszcze Zuzia miała koszmar. Jestem rozjechana
I znowu zaczynam mieć mdłości do południa.
Bella pokazuje 49 dni do porodu
Stary 2014-12-03, 07:35   #675
201704210903
Konto usunięte

Tylko 49
Jak już blisko

Stary 2014-12-03, 07:39   #676
maladT
Zakorzenienie

Witam i ja.w nocy co chwile się budzilam w tym raz na siku i raz na opiernicz psa bo chciał do córki łóżka się wpierdzielic. Potem cały czas się budzilam by wstać o 6.30i wreszcie mloda do szkoły zaprowadzić.
Udało się.szlam na piechotę i niestety dostałam skurczu w drzwiach szkoły. Wracając do domu chciałam iść wolno. Yak z 2km/h ale sie nie dalo.dałeś ciągnął jak głupi.po 2zobaczyl jeszcze jakiś obiekt z buldogow i chciał się na niego rzucić.prawie biegłam za tym moim psem. Rozmawiałam jeszcze z mężem to mówi żeby szarpnac to przestanie ciągnąć.taaa na metr drogi to działa.pierdziele i dzis idę kupić kolczatke. Trochę mi żal ale inaczej sobie z moim psem do wysokości kolana nie poradzę.juz nawet mężowi mówiłam ze jeszcze trochę i do teściów go dam do porodu bo sobie nie radze juz z nim.tylko ze tam siedział y na dworzu a mi by było żal ze mu dupcia marznie.
Teraz siedzi mi kundlisko miedzy nogami i patrzy wzrokiem kota z Shreka.

Wstawiłam juz pranie bo z 2tyg. Nie pralam naszego koloru i mloda mi dzis mówi ze ostatnie gacie ma.super ze mnie matka ze się za to dopiero biorę.
Teraz idę jeszcze z 1,5h pospać a potem bede działać w tematach ogarnięcia domu.

Strasznie mi się dzisiaj pic chce.chyba juz 6szklanke pine i ciagle suszy

Oliwka 07.02.2015
maladT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 07:44   #677
d_a_r_i_a
Rozeznanie

Ja tez piore na 40.

49??? Wooow to tuz tuz!
Stary 2014-12-03, 07:44   #678
meire
Zakorzenienie

Hej

Mlebi, ja pralam ciuszki w temp. 60st a prasowalam na maksa i na parze..

Inco, maladT, proponuje wiec czwartek na spotkanie.. co Wy na to??

Teraz ide nakarmic koty i jeszcze do lozka bo tez sie nie wyspalam dzis...

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

meire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 07:47   #679
odowska
Zadomowienie

Te parę architektów polecił nam geodeta. Teraz to nie mam zamiaru na łapu capu wybierać z kim będę współpracować, tylko się zastanawiam czy po prostu się nie uprzedziłam do nich już od wejścia przez to futro. Żadną aktywistką antyfutrową nie jestem, ale wiecie - jakbym już od progu wiedziała, że to nie mój gust. Jeszcze kilka takich rozmów pewnie odbędziemy z innymi biurami, zanim się zdecydujemy.
Stary 2014-12-03, 07:48   #680
Asia1105
Wtajemniczenie

Dzieńdoberek

Odowska no to fest architekci, najlepsi chyba w okolicy! Ja bym ich zmieniła!

Daria za robotę

Olcia śnieg zazdroszczę!
U nas od kilku dni nawet słońca nie było
Szaro, buro i ponuro

Mlebi hmmm dobre pytanie z tym co się zakłada pod spód, hehe, ja też nie wiem!
A pranie to myślę, że jak ciuszki po kmś to moźe być i 50 stopni nawet 60, ja tak prałam.
A te nowe to wypiore w 40!
Asia1105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 07:48   #681
maladT
Zakorzenienie

czwartek ok.ale najlepiej z rana bo o 13 muszę mala odebrać ze szkoły a z nią to juz nie spotkanie

Oliwka 07.02.2015
maladT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 07:54   #682
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

GG do przeklete_pragnienia

Witam się i ja, zaczynam 33 tydzień
Dzisiaj zaczynam pranie ciuszków, chociaż tak mnie głowa nawala, co chwile się budziłam i zasypiałam, to na siku z kilka razy, to kot sikał, robił 2, skakał na lampę, na klamkę w łazience
Stary 2014-12-03, 07:55   #683
IncognitoNick
Zadomowienie

Ja dzisiaj zaliczyłam spanikowaną pobudkę u Rodziców.

Po 1. swędziały mnie przedramiona. Pierwsza myśl: cholestaza. Ale czemu przedramiona? Mama mi jednak powiedziała, że swędziałoby mnie wszystko i że to chyba uczulenie. Faktycznie, jak umyłam przedramiona - przeszło. Przedramiona były jedyną rzeczą, która miała kontakt z kołdrą, więc ją winię! Jadę dziś z Tata po moją kołderkę.

Po 2. wpadłam w panikę, że dostałam opryszczkę. Nigdy jej wcześniej nie miałam, a zarazić też się nie bardzo miałam jak (nie jadłam "na mieście", nie całowałam nikogo prócz M. Ja już się przestałam nawet z ciotkami i wujkami witać w ten sposób, bo skąd mam wiedzieć, że zdrowi ). A że tego nie miałam to nie bardzo znam objawy. Rodzinka orzekła jednak, że to wygląda na spierzchnięcie warg po prostu. Może od tego, że u Rodziców kaloryfery po prostu na full dają czadu. Mam usta grubo nasmarować pomadką, nie panikować i zobaczyć co z tego wyjdzie. No to nie panikuję, ale nic nie wychodzi (to chyba dobrze?).

Także jak widzicie mam stresujący poranek Pewnie przez to się zaraz okaże, że mi cukry urosną. Już w ogóle zapomniałam zmierzyć je na czczo - I raz mi się to zdarzyło! Zastanawiam się, czy w ogóle nie dać sobie dnia odpoczynku od mierzenia. Może to dobrze mi na psychikę zrobi?

Mala - no ja bym chyba psu kolczatkę dała. Bo jak się zrobi ślisko, a on Cię pociągnie, to może być nieszczęście.
Stary 2014-12-03, 07:58   #684
Asia1105
Wtajemniczenie

Inco rzeczywiście stresujący poranek
Z tymi ustami to też myślę, że to od kaloryferów i suchego powietrza.
Nie martw się bedzie dobrze.
A z mierzeniem cukrów to ja tam nie wiem, może i dobrze by Ci zrobiło, ale ja bym chyba jeszcze bardziej się stresowała :P że nie wiem ile mam :P
Asia1105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 07:59   #685
meire
Zakorzenienie

Mlebi, ja pod pajaca zawsze dawalam body z krotkim i teraz tez bede zakladac... body z dlugim to do spiochow albo polspiochow.. ale u nas w domu jest dosyc chlodno, wiec na pewno bede opatulac w rozek jeszcze..

MaladT, moze byc przed poludniem.. mi nie przeszkadza.. mam nadzieje, ze dam rade sie ogarnac..

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

meire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 08:00   #686
AGATA2605
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez odowska Pokaż wiadomość

Ha ha ha takie panie w futrach są fantastyczne kojarzą się mi z moją
świętej pamięci babcią która takie futro ubierała jak szła w gości.
Ja słyszałam dużo złego o desce barlineckiej, od męża brat ma w całym domu i przeklina jak cholera że przy dzieciakach się strasznie rysuje bo jest miękka, że niby teraz wolał by dać droższy panel.
Stary 2014-12-03, 08:01   #687
IncognitoNick
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meire Pokaż wiadomość
Hej
Inco, maladT, proponuje wiec czwartek na spotkanie.. co Wy na to??
Przyszły czwartek? Jeśli tak, to mi pasuje cały
Stary 2014-12-03, 08:02   #688
d_a_r_i_a
Rozeznanie

Nie wiem czy to naprawdę działa..ale za 3 dni pełnia księżyca i za równo ludzie jak i zwierzęta mogą być pobudzone może to wpłynęło na nasze spanie i poranki no i na wasze zwierzątka
Stary 2014-12-03, 08:03   #689
AGATA2605
Rozeznanie

Witam dziewczynki w środowy poranek i życzę Wszystkim miłego dnia
Ja się dzisiaj wizytuję u okulisty o 18.00 ciekawe co mi powie mam nadzieje że nie skończy się na opinii o cc
Stary 2014-12-03, 08:05   #690
IncognitoNick
Zadomowienie

Asia - mam nadzieję, że to od kaloryferów. W każdym razie teraz co 5 minut latam do lustra oglądać wargi. Nic jednak na nic nie widzę - całe błyszczą od pomadki Nivea, którą je potraktowałam. Za jakieś 5h pewnie przestanę panikować, jeśli będzie jak do tej pory

Dziś mam SR i muszę iść sama
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości