Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 1 - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-11, 21:50   #661
cashmere
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 1

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Dlatego tez spokojnie leżałam z nią i robiłam za smoka, potulilam, widocznie potrzebowała bliskości no Ala dzis 2 tyg skończyła i zaakcentowała to pięknie

Nie miałam nawet jak Was podczytac, zaraz ponadrabiam ale czytałam o pieluchach, ze jedne na 2 przechodzą, inne juz na 3
Ja sie zastanawiam natomiast jak rozpoznać, ze pampers jest za mały?? Patrzycie na długość czy na szerokość? My używamy bialych pampersow 1 i na długość sa dobre ale na szerokość wydają mi sie, ze niedługo beda za małe, w dodatku na Ali kluseczkowych nóżkach te falbanki sa na styk..

Gossip i Sonia-My mamy dzieci prawie z jednego dnia i wagowo podobne, używacie jedynek jeszcze??

Maz sie ważył dzis z mała i wyszło, ze wazy 4200 a ze szpitala wyszłyśmy 3520 bo spadła 280 g to tyle by nadrobiła przez te 2 tyg niecałe jeszcze ??
Ja patrze po szerokosci. Na slodkich faldkach mojego 2 juz male takie sie wydaja

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Dziewczyny oglądacie You Can Dance?
Tak
A mi stylowa Kazadi nie przeszkadza. Jest inna ale moim zdaniem jej pasuje.

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
A taki maluszek jak moj moze miec problemy z brzuszkiem typu gazy? Jakos strasznie jej sie przelewa i burczy i ona bardzo czerwienieje i krzyczy. Widzicie, zle byc ostatnia z wątku, bo wszyscy juz macie to za sobą, ja nie mam kiedy szukac tyle wątków w tył a Wy kiedy odpowiadać. W ogóle tyle czytałam, a teraz wiem, ze nic nie wiem. Cycki ni twardnieją gorzej, ze sutki mnie tak bolą, ze słabo mi na myśl o karmieniu, staram sie dobrze ja przystawiać ale bardzo mnie jeszcze boli... Moja Misia spi i spi znow, ale musze ja obudzić chociaz na pampersa bo tak spac mi sie chce ze szok ...
Majka kiedys pisala o tym przelewaniu sie w brzuszku, ale ja juz nie pamietam co to bylo..
A teraz pewnie zaczyna sie nawal jak cycki tak twardnieja. Przystawiaj mala i miej kapuste w lodowce w razie czego

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 21:56   #662
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Zdradzę tylko jedno a właściwie jedno pytanie: co ta kazadi ma uwa na sobie? ...
za godzine obczaje i sprobuje Ci odpowiedziec

W ogole dzis bylismy u ortopedy i ta go calego obejzala (myslalam, ze tylko bioderka) i mowi, ze wedzidelko za krotkie i trzeba bedzie podciac, bo moze miec wade wymowy itp. i rzeczywiscie jak sie przyjzalam to krotkie.
Jutro pediatra zobaczymy co powie

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 22:06   #663
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
za godzine obczaje i sprobuje Ci odpowiedziec

W ogole dzis bylismy u ortopedy i ta go calego obejzala (myslalam, ze tylko bioderka) i mowi, ze wedzidelko za krotkie i trzeba bedzie podciac, bo moze miec wade wymowy itp. i rzeczywiscie jak sie przyjzalam to krotkie.
Jutro pediatra zobaczymy co powie
Jejku jakie to przykre ze z tymi Maluszkami zawsze coś :-(
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 22:22   #664
violka848
Zakorzenienie

Adrianka przespała 5,5 godziny po podaniu Sab simplexu moze to przypadek niewiem, zobaczymy jak nocka bedzie, bo teraz drugą dawkę jej podałam. Męża wrócił przed chwilą, koleżanka poszła a my się karmimy koleżanka w ciąży jest 😃 ale dopiero 8 tydzien i ma trochę komplikacji musi leżeć.
Stary 2015-05-11, 22:33   #665
kamilove
Zakorzenienie

Zapomniałam pochwalić się że Nadii dziś miesiąc stuknal! szok, tak nam zlecialo. Nie wiem kiedy...

Domima albo można by przygotować coś z tych dobroci od tesciowej pokroju mięsnego jeża? a tak serio to musisz zaciskac zeby, bądź co bądź to matka Twojego mężczyzny, najważniejsze że jesteś z nim ale też nie dawaj jej satysfakcji i następnym razem powiedz coś uszczypliwego jak znów nazwozi Ci tych smakołyków...

Niezawsze ojej to niefajnie chyba a jak takie podcinanie się odbywa?

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Niezawsze i gdzie byliście na bioderkach? Mąż zapisał nas na dabrowszczakow ale jakoś jak czytałam o tamtych lekarzach to średnio...
Stary 2015-05-11, 23:14   #666
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
Co cwiczysz??

I moja czasem zezuje
A szukam sobie w internecie, wpisalam w google cwiczenia na brzuch i posladki po porodzie i wyskoczylo fajne. Jak chcesz to podesle jak bede na kompie

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-11, 23:43   #667
sunny_eyes
Zakorzenienie

Moj Michas chyba snu nie potrzebuje. Dal nam wycisk od 15:30 do 21. To mowie do meza ze teraz pewnie pospi po takim koncercie a tu 23:30 pobudka
Juz po cycaniu, dupka przewinieta i spi, pytanie jak dlugo tym razem bo tak wykończona to jeszcze sie nie czulam jak dzis.
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 00:10   #668
ametty
Rozeznanie

Moje dzieciatko dzisiaj od 8 rano do teraz mialo dwie drzemki po pol godziny i jedno spanie od 20 do 23:30 Czekam az przysnie, to pojde do drugiego pokoju podzialac laktatorem. Ciekawe czy to jakis skok rozwojowy, czy to bedzie juz tak zawsze :P
Stary 2015-05-12, 00:15   #669
boleczka93
Zakorzenienie

Moja malutka tez dala czadu po kapieli, dopiero zasnela i mam nadzieje ze na 3 godziny chociaz :P dobranoc

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
Stary 2015-05-12, 01:17   #670
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
Sonia ,macie terazBebilon Comfort? jak po nim?
Mamy bebilon pronutra. Ten zwykly.
Kupki sa tzn jedna dxiennie normalbej konsystencji.
Brzuch miekki ale od dwoch dni strasznie marudzi
i to chyba baczkow puszczanie go boli i te plesniaweczki.

Cytat:
Dlatego tez spokojnie leżałam z nią i robiłam za smoka, potulilam, widocznie potrzebowała bliskości no Ala dzis 2 tyg skończyła i zaakcentowała to pięknie

Nie miałam nawet jak Was podczytac, zaraz ponadrabiam ale czytałam o pieluchach, ze jedne na 2 przechodzą, inne juz na 3
Ja sie zastanawiam natomiast jak rozpoznać, ze pampers jest za mały?? Patrzycie na długość czy na szerokość? My używamy bialych pampersow 1 i na długość sa dobre ale na szerokość wydają mi sie, ze niedługo beda za małe, w dodatku na Ali kluseczkowych nóżkach te falbanki sa na styk..

Gossip i Sonia-My mamy dzieci prawie z jednego dnia i wagowo podobne, używacie jedynek jeszcze??

Maz sie ważył dzis z mała i wyszło, ze wazy 4200 a ze szpitala wyszłyśmy 3520 bo spadła 280 g to tyle by nadrobiła przez te 2 tyg niecałe jeszcze ??

Kochana jeszcze 1.
Odciskac lekko moze mi sie wydaje.
My mamy jeszcze ponad 50sztuk 1 i potem dwojki ubiore sprawdze

Cytat:
A taki maluszek jak moj moze miec problemy z brzuszkiem typu gazy? Jakos strasznie jej sie przelewa i burczy i ona bardzo czerwienieje i krzyczy. Widzicie, zle byc ostatnia z wątku, bo wszyscy juz macie to za sobą, ja nie mam kiedy szukac tyle wątków w tył a Wy kiedy odpowiadać. W ogóle tyle czytałam, a teraz wiem, ze nic nie wiem. Cycki ni twardnieją gorzej, ze sutki mnie tak bolą, ze słabo mi na myśl o karmieniu, staram sie dobrze ja przystawiać ale bardzo mnie jeszcze boli... Moja Misia spi i spi znow, ale musze ja obudzić chociaz na pampersa bo tak spac mi sie chce ze szok ...

moj maly meczy sie puszczajac baczki

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
DOMIMA tez sa piekne dla chlopakow rzeczy

SONIA daj mu espumisan na ten brzuszek

MADZIX ja zalozylam dzis ostatnia 1 a mala ma 4tyg i wazy 4290

DOMIMA ogladam i tez sie zastanawiam
Kochana espumisan od miesiaca zycia,a Mikolaj dzis 14dni konczy
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 01:33   #671
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Przelewanie może ozn.nietolerancje laktozy (to przejściowe). Ściągaj 10ml
mleka i dopiero podawaj pierś

Cytat:
Ja teraz nic nie oglądam...

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Adrianka przespała 5,5 godziny po podaniu Sab simplexu moze to przypadek niewiem, zobaczymy jak nocka bedzie, bo teraz drugą dawkę jej podałam. Męża wrócił przed chwilą, koleżanka poszła a my się karmimy koleżanka w ciąży jest 😃 ale dopiero 8 tydzien i ma trochę komplikacji musi leżeć.
Moja dobra koleżanka też jest w ciąży i nawet ma termin na ten rok jeszcze bo tez ik 8/9 tyg.

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
Zapomniałam pochwalić się że Nadii dziś miesiąc stuknal! szok, tak nam zlecialo. Nie wiem kiedy...

Domima albo można by przygotować coś z tych dobroci od tesciowej pokroju mięsnego jeża? a tak serio to musisz zaciskac zeby, bądź co bądź to matka Twojego mężczyzny, najważniejsze że jesteś z nim ale też nie dawaj jej satysfakcji i następnym razem powiedz coś uszczypliwego jak znów nazwozi Ci tych smakołyków...

Niezawsze ojej to niefajnie chyba a jak takie podcinanie się odbywa?

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Niezawsze i gdzie byliście na bioderkach? Mąż zapisał nas na dabrowszczakow ale jakoś jak czytałam o tamtych lekarzach to średnio...

Gratki m-ca!

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
Moj Michas chyba snu nie potrzebuje. Dal nam wycisk od 15:30 do 21. To mowie do meza ze teraz pewnie pospi po takim koncercie a tu 23:30 pobudka
Juz po cycaniu, dupka przewinieta i spi, pytanie jak dlugo tym razem bo tak wykończona to jeszcze sie nie czulam jak dzis.
Jutro będzie lepiej

Niezawsze - a ortopeda zna się na wedzidelku? Skonsultuj to z laryngologiem. Ewent.logopeda.
Jak potwierdza to najlepiej podcinac u takiego maluszka. Im starsze tym trudniej a mały nie będzie nic pamiętał i szybko się zagoi. Choć na pewno stres jest.
Nam pediatra po porodzie coś wspomniał o wedzidelku ale sa chwilę spr.jak Julek ssie i powiedział że jednak ok

---------- Dopisano o 02:29 ---------- Poprzedni post napisano o 02:24 ----------

U nas synek wieczorem ma problem z zaśnięciem. Wczoraj zjadł 19. W łózeczku popłakiwal. Wzięłam do siebie. 20 possal pierś i zasnął a właściwie zasnelismy i zbudzilismy się o 1.
Julian jak go nic nie boli to sie wybudza bez płaczu a tylko steka. Po 5godz.przerwie przy zmianie pieluchy nawet nie plakal a tylko się rozgladal

---------- Dopisano o 02:33 ---------- Poprzedni post napisano o 02:29 ----------

Madzix - to Alicja pulchniutka jest jak na szerokość pieluchy za małe
Ja patrzę na długość i miejsce na udka. My uzywamy 2. A rzepy zapinam tak że prawie się łączą z przodu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-12, 02:17   #672
rosarioV
Zakorzenienie

Kamilive to sto lat miesiecznicy

Matko Złote dziecko dziś. Poszedł spać o 22 i wstał o 3 i się karmimy ciekawe ile teraZ będzie spał bo je troche na spiocha czyżby matka się w miarę wysoala dziś
A co do pieluch to my chyba jedynki ponosimy jeszcze miesiąc bo według mnie są mu ciut jeszcze duże a koleżanka mi gadala że swojego 5 tygodniowego powoli w 68 ubiera no ale on 4 kg się urodZił a nas 3kg 68 to pewnie na jesień zalozymy bo dopiero 56 weszło w uzycie

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 02:27   #673
madzixx88
Zakorzenienie

Kurcze Mała spi od tamtej pory, czyli juz 7,5h umeczyla sie tyle bidulka to odsypia. Chyba ja wybudzę i nakarmię..
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 02:44   #674
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze Mała spi od tamtej pory, czyli juz 7,5h umeczyla sie tyle bidulka to odsypia. Chyba ja wybudzę i nakarmię..
Jak tyle już śpi to bym wybudzila ale bym się obawiała czy zasnie ponownie bo pewnie wyspana

---------- Dopisano o 03:44 ---------- Poprzedni post napisano o 03:29 ----------

No dobra mam nadzieję że najedzony chociaż zjadł 40 ml mm ale on zawsze tyle, pielucha sucha i idziemy spać
Odbija się dziecku u was po każdym karmieniu? Albo po mm bo malemu nie i niewiem czy to dobrze :/

Stary 2015-05-12, 03:17   #675
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Jak tyle już śpi to bym wybudzila ale bym się obawiała czy zasnie ponownie bo pewnie wyspana

---------- Dopisano o 03:44 ---------- Poprzedni post napisano o 03:29 ----------

No dobra mam nadzieję że najedzony chociaż zjadł 40 ml mm ale on zawsze tyle, pielucha sucha i idziemy spać
Odbija się dziecku u was po każdym karmieniu? Albo po mm bo malemu nie i niewiem czy to dobrze :/
Ja moja odbijam po mm i zawsze czekam tyle az jej sie przynajmniej raz odbije my wlasnie po karmieniu

Nasza córcia - Nikola
30.04.15

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-12, 03:26   #676
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:

Ledwo skończyłam pisać tamtego posta to sie sama obudziła jemy tez sie boje czy zaśnie :P ale ja wyspana w razie czego
Stary 2015-05-12, 03:32   #677
violka848
Zakorzenienie

Majka to podobny termin kolezany mają - moja miedzy świętami a Sylwestrem szkoda że tak późno bo bardzo blisko mnie mieszka byśmy sobie spacerowały, ale co się odwlecze nie uciecze

My po 4h 20 minutach się cycujemy, chyba działa ten Sab Simplex normalnie jupiii 😃

---------- Dopisano o 04:32 ---------- Poprzedni post napisano o 04:31 ----------

Cytat:

Madzia Twoja to na rekord poszła
Stary 2015-05-12, 03:52   #678
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
U nas synek wieczorem ma problem z zaśnięciem. Wczoraj zjadł 19. W łózeczku popłakiwal. Wzięłam do siebie. 20 possal pierś i zasnął a właściwie zasnelismy i zbudzilismy się o 1.
Julian jak go nic nie boli to sie wybudza bez płaczu a tylko steka. Po 5godz.przerwie przy zmianie pieluchy nawet nie plakal a tylko się rozgladal

---------- Dopisano o 02:33 ---------- Poprzedni post napisano o 02:29 ----------

Madzix - to Alicja pulchniutka jest jak na szerokość pieluchy za małe
Ja patrzę na długość i miejsce na udka. My uzywamy 2. A rzepy zapinam tak że prawie się łączą z przodu

U nas tak samo, lekko stęka, tak marudzi śmiesznie na przewijaku za to cisza kompletna, rozgląda sie i czeka potem jak lecę umyć ręce przed karmieniem to czasem sie zdenerwuje ale cyc jak sie pojawi to pełnia szczęścia

Co do tych pieluch to pupa jej sie mieści na szerokość, rzepy tez sa ok. Tylko w nóżkach wydają mi sie ciasne została mi reszta paczki i cała mała paczka 33szt i nie wiem czy dokupić 1 czy juz 2:/

Królewna zjadła sporo, usnęła mi na rękach, odłożyłam do łóżeczka i spi w miedzy czasie sie tak prężyła dwa razy i stękala jakby kupkę robiła, a za chwile spokojna i spi dalej. Jakby brzuszek bolał to by sie wybudziła chyba ??
Stary 2015-05-12, 03:55   #679
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Iii
Cytat:

Cytat:
Zdradzę tylko jedno a właściwie jedno pytanie: co ta kazadi ma uwa na sobie? ...

szok,co się z nia dzieje!?
Mój ulubiony program to Project Runway kocham go oglądać,na bieżąco się nie udaje,ale vod jest także nadrabiam zaległości

Cytat:

Oby pospal

Cytat:
Wow! Nieźle

Majka dzięki za info o smyku

Gosiak uwielbiam body tescowe jak cenowo?

07-04-2015 Kamiś

Edytowane przez Aaamelkaa
Czas edycji: 2015-05-12 o 04:07
Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-12, 04:03   #680
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Majka to podobny termin kolezany mają - moja miedzy świętami a Sylwestrem szkoda że tak późno bo bardzo blisko mnie mieszka byśmy sobie spacerowały, ale co się odwlecze nie uciecze

My po 4h 20 minutach się cycujemy, chyba działa ten Sab Simplex normalnie jupiii 😃

---------- Dopisano o 04:32 ---------- Poprzedni post napisano o 04:31 ----------

Madzia Twoja to na rekord poszła
Moja koleżanka ma termin przed świętami

Cytat:
U nas tak samo, lekko stęka, tak marudzi śmiesznie na przewijaku za to cisza kompletna, rozgląda sie i czeka potem jak lecę umyć ręce przed karmieniem to czasem sie zdenerwuje ale cyc jak sie pojawi to pełnia szczęścia

Co do tych pieluch to pupa jej sie mieści na szerokość, rzepy tez sa ok. Tylko w nóżkach wydają mi sie ciasne została mi reszta paczki i cała mała paczka 33szt i nie wiem czy dokupić 1 czy juz 2:/

Królewna zjadła sporo, usnęła mi na rękach, odłożyłam do łóżeczka i spi w miedzy czasie sie tak prężyła dwa razy i stękala jakby kupkę robiła, a za chwile spokojna i spi dalej. Jakby brzuszek bolał to by sie wybudziła chyba ??
Ja bym kupiła 2. Jak się okażą za duże to zawsze można kupic 1 a większe i tak się przydadzą.
U nas tak bylo na początku że prezyl się, prostowal nóżki i szła kupa z wystrzalem.

Jemy. 4 godz.przerwy więc fajnie
Stary 2015-05-12, 04:56   #681
madzixx88
Zakorzenienie

Majka-na jakim programie ściągasz pokarm ??
Odpaliłam właśnie laktator pierwszy raz
Ściągam na express poziom 2 i sie zastanawiam jaki najlepszy ?
Stary 2015-05-12, 05:05   #682
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:

moj na poczatku nie odbijal, dopiero od jakiegos czasu, ale ja kp.

Zapowiada sie u nas piekny dzien, spacer murowany

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 05:20   #683
madzixx88
Zakorzenienie

Moja na początku tez nie odbijała , od paru dni ja odbijam ale tez nie za każdym razem bo jak ładnie złapie piers i usnie po jedzeniu to spi spokojnie

Ściągnęłam 80ml w 10 min z jednej piersi, mam nadzieje, ze wystarcza to córci Śmieszne jest uczucie pracy laktatora

Maz i Ala śpią, ja sie wykapalam, zjadłam, książkę chyba poczytam bo spać mi sie nie chce
Stary 2015-05-12, 05:40   #684
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cycki mam twarde i lekko bolesne, próbowałam sciągnąć laktatorem - mam taki ręczny zwyklak ale nic nie leci! Próbowałam podziałać córka godzine temu ale wiecie co ona robi? Przystawiam ja, złapie sporo tej piersi, potem troche wypluwa i zostawia sobie sam sutek i go ciąga. A ja normalnie z siebie wyjde jak bedzie tak robic, bo to boli. I jej chyba tez tak nie leci, bo sie denerwuje i płacze. I wtedy w ogóle nie dam rady jej przystawić. Nie umiem jej wsadzić do buzi jakos tego cycka prawidłowo... Dzis mam urodziny a cos czuje, ze to bedzie cud jak z piżamy sie przebiore... Moje dziecko nie płacze - ono sie drze jakby ktoś je ze skory obdzierał. W szpitalu dzieci tak ładnie płakały, najpierw popiszcza, pozniej płaczą, a moje od razu tylko sie przebudzi z grubej rury ... Przed chwila obudziła sie 30 min po karmieniu i ryk, ale chciała chyba tylko czułości, potulalam ja, zawinelam w rożek i spi. Ale jakos dziwnie sa zawinelam i boje sie zasnąć, bo boje sie, ze zacznie sie ruszać i zakryje buzie rockiem i sie udusi ...
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 06:24   #685
soniuska
Zakorzenienie

Pavlinecka Wszystkiego Najlepszego!"!
Stary 2015-05-12, 06:38   #686
kamilove
Zakorzenienie

Pavlinecka to wszystkiego najlepszego może jednak mała soe zlituje nad mama w dniu urodzin

My po cycu, ogarnelam już malutką bo ok 9 położna ma przyjść, zaraz sama się pójdę ogarnąć.

My to się cofnelismy z pieluchami bo był już rozm 2 z babydream a teraz w użyciu dady 1 ale ja mówiłam mężowi że te 2 jeszcze za duże ale jemu w nie łatwiej przebierać
Stary 2015-05-12, 06:53   #687
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Jak Michas by tyle spal to chyba bym spr czy oddycha :p

Cytat:
Cycki mam twarde i lekko bolesne, próbowałam sciągnąć laktatorem - mam taki ręczny zwyklak ale nic nie leci! Próbowałam podziałać córka godzine temu ale wiecie co ona robi? Przystawiam ja, złapie sporo tej piersi, potem troche wypluwa i zostawia sobie sam sutek i go ciąga. A ja normalnie z siebie wyjde jak bedzie tak robic, bo to boli. I jej chyba tez tak nie leci, bo sie denerwuje i płacze. I wtedy w ogóle nie dam rady jej przystawić. Nie umiem jej wsadzić do buzi jakos tego cycka prawidłowo... Dzis mam urodziny a cos czuje, ze to bedzie cud jak z piżamy sie przebiore... Moje dziecko nie płacze - ono sie drze jakby ktoś je ze skory obdzierał. W szpitalu dzieci tak ładnie płakały, najpierw popiszcza, pozniej płaczą, a moje od razu tylko sie przebudzi z grubej rury ... Przed chwila obudziła sie 30 min po karmieniu i ryk, ale chciała chyba tylko czułości, potulalam ja, zawinelam w rożek i spi. Ale jakos dziwnie sa zawinelam i boje sie zasnąć, bo boje sie, ze zacznie sie ruszać i zakryje buzie rockiem i sie udusi ...
A moze zbyt twarde aby mogla spoojnie chwycic? Probowalas chwycic palcami aby latwiej było sutek chwycic.
Ooo no to zapraszam na konkurs z moim, urzadzimy jak oni sie dra :p

---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

Pobudka o 23:30, 3 i o 4 oczy jak 5zl i wzielam go do nas pospal do 6 i obudzil sie z takim krzykiem ze chyba cala ulica go slyszala...
Teraz zasnal i jest w lozeczku.
Ale to zasypianie, prawie za każdym razem jest walka i nie wiem jak sprawic aby nauczyl sie spokojnie zasypiac...
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-12, 06:54   #688
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
Ja moja odbijam po mm i zawsze czekam tyle az jej sie przynajmniej raz odbije my wlasnie po karmieniu
Tylko chodzę próbuje odbijać i nic. Mogę chodzić pół godz mu się nie odbije :/ ale nie ulewa wszystko ok i nie wien czy to normalne

Cytat:
Idz pod prysznic z laktatorem, potraktuj jednego cycka ciepłą wodą (ja polewalam przez dłuższy czas ) i id razu przysraw do laktatora masuj i sciagaj a jak sciagniesz to wtedy zimna woda na cycek (trzeba to wytrzymać) i to samo z drugim robisz. Ja tak robie i mi zawsze pomaga
Sto lat! !!!

I rano mały dostał dwa cycki musiał jeszcze dojesc 40 ml z butli chyba wyprobuje metode7-5-3. Czy mogę tym zrobić sobie nawal? Bo mały jak już nie czuje żę leci wypluwa cycka i marudzi :/

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Pije niedobra kawe z mlekien i cukrem bo nie dam rady bez kawy ;D fuj

Stary 2015-05-12, 06:56   #689
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Jak Michas by tyle spal to chyba bym spr czy oddycha :p

A moze zbyt twarde aby mogla spoojnie chwycic? Probowalas chwycic palcami aby latwiej było sutek chwycic.
Ooo no to zapraszam na konkurs z moim, urzadzimy jak oni sie dra :p

---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

Pobudka o 23:30, 3 i o 4 oczy jak 5zl i wzielam go do nas pospal do 6 i obudzil sie z takim krzykiem ze chyba cala ulica go slyszala...
Teraz zasnal i jest w lozeczku.
Ale to zasypianie, prawie za każdym razem jest walka i nie wiem jak sprawic aby nauczyl sie spokojnie zasypiac...
Ja lulam,robie csss albo nuce cos i odkladam do lozeczka jak widxe ze juz dzuma jest konkretna
Stary 2015-05-12, 07:02   #690
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Majka-na jakim programie ściągasz pokarm ??
Odpaliłam właśnie laktator pierwszy raz
Ściągam na express poziom 2 i sie zastanawiam jaki najlepszy ?
Zaczynam na express moc 2 i przechodzę na natural tez na 2.
próbowałam też pod koniec strong

Cytat:

moze źle złożyłas laktator. Ta guma może nie przylega tak jak trzeba i do piersi dokładnie przystaw a drugą ręką dociskaj.
Mała tak twardej piersi nie może chwycić z otoczka i dlatego ciąga samą brodawke

Cytat:
Tylko chodzę próbuje odbijać i nic. Mogę chodzić pół godz mu się nie odbije :/ ale nie ulewa wszystko ok i nie wien czy to normalne

Idz pod prysznic z laktatorem, potraktuj jednego cycka ciepłą wodą (ja polewalam przez dłuższy czas ) i id razu przysraw do laktatora masuj i sciagaj a jak sciagniesz to wtedy zimna woda na cycek (trzeba to wytrzymać) i to samo z drugim robisz. Ja tak robie i mi zawsze pomaga
Sto lat! !!!

I rano mały dostał dwa cycki musiał jeszcze dojesc 40 ml z butli chyba wyprobuje metode7-5-3. Czy mogę tym zrobić sobie nawal? Bo mały jak już nie czuje żę leci wypluwa cycka i marudzi :/

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Pije niedobra kawe z mlekien i cukrem bo nie dam rady bez kawy ;D fuj
Nie odbija bo może dobrze ssie butlę i nie łapie powietrza. Czasem na brzuszku dzieci odbijają

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości