Mamusie październikowe 2015 :D - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-12-06, 16:42   #661
Daisy 85
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie październikowe 2015 :D

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
Ja mam lezaczek fisher price przyjaciele z lasu tropikalnego. Na baterie jest

Laski jak wyciszyc laktacje?

Wysłane z mojego Lenovo A916 przy użyciu Tapatalka
oki dzięki
pij dużo szałwii albo po prostu bromergon i po sprawie...
Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-06, 16:52   #662
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94
Mamusie październikowe 2015 :D

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jecie normalnie przy kp?? Bo ja się jakoś przełamać nie mogę, powoli wprowadzam nowości.. Dzisiaj szpinak z czosnkiem, Hmmm nie wiem czy to dobry pomysł

Niestety nie moge jeść normalnie . Jadłam do piątku, bo wtedy byliśmy na szczepieniu i okazało sie, ze ciemieniucha i sucha skóra na twarzy i torsie to najprawdopodobniej alergia pokarmowa. Aktualnie jestem na ziemniakach, ryżu, marchewce i jabłkach. No i rybę czasem moge zjeść. Nie wiem ile tak pociągnę, ale pewnie niedługo. Z reszta, młoda i tak coraz cześciej domaga sie butli z mm. W piątek, po szczepieniu, wisiała koło 3h (przysypiała przy tym, ale nie trwało to długo), po czym o 19.30 ja umylam i przebrałam, a o 20 dostała 90ml mm, które zjadła i jeszcze domagała sie więcej, wiec ostatecznie zjadła 120ml. Ale wazy 4,5 kg, wiec przybiera ok. Szczepienie tez zniosła dobrze. Tylko troche senna była w piątek, a dzisiaj w nocy przespala 9h, po czym zjadła i spała kolejne 5h . Ale nie wiem, czy łączyć to jeszcze ze szczepieniem czy nie... Czy któraś z Was miała ostre krwawienie 6-7 tygodni po porodzie? Na dodatek dość intensywne i utrzymujące sie pare dni?

Malinowa, picie szałwii pomaga na zanik laktacji.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2015-12-06, 17:15   #663
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja po prostu przestałam odciagac mleko.. później przez 2 tygodnie mleko leciało ale coraz mniej. Juz teraz nawet nie używam wkładek laktacyjnej. Jak pierś przycisne to jeszcze ciut poleci, a tak to spokój.

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość
laski macie może leżaczki-bujaczki?!?!?! chciałabym kupić ale nie wiem jaki... na baterie, na prąd??? a jakie są te hybrydowe?!?!?!
i jeszcze jedno pytanko, jestem też na kupnie śpiworka do spania na zimę, możecie coś zaproponować???
Ja m zwykły bujaczek z Fisher price. Kupiłam używany za 40 zł ma zabawki wibracje i muzyczka ale w sumie wibracji nie używam żeby młody się nie przyzwyczaił

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

MALINOWA no właśnie szałwia daje duże rezultaty. Ja jak pamiętam to pije Ogólnie smaczna jest.

Stary 2015-12-06, 17:40   #664
malinowa4
Zakorzenienie

Musze sprobowac z ta szalwia.

Maggie ale jak przestalas odciagac to po paru h nie bolaly cie piersi i nie byly takie twarde ? Ja jak takie mam to zaraz wszystko przecieka i musze odciagac

malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-06, 17:48   #665
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Musze sprobowac z ta szalwia.

Maggie ale jak przestalas odciagac to po paru h nie bolaly cie piersi i nie byly takie twarde ? Ja jak takie mam to zaraz wszystko przecieka i musze odciagac

Na początku przez kilka dni odciagalam tylko tyle aby mieć lekka ulgę w piersiach. Po kilku dniach juz nie musiałam

Stary 2015-12-06, 19:23   #666
malinowa4
Zakorzenienie

Ok bede probowac

Ale sie dzis w☠☠☠☠ilam... Skopiuje z fb bo nie chce mi sie drugi raz pisac..
dostalismy od tesciowej zaproszenie na urodziny, na obiad i deser. Specjalnie nic nie jedlismy przed wyjsciem i mozna powiedziec ze na glodnego jechalismy. Przyjezdzamy a oni po obiedzie, na stole ciasta i kawa :/ no super dostalismy zaproszenie na obiad ktorego nie bylo !! :/
Druga sprawa.. Przyszedl syn partnera tesciowej z dziewczyna i z jej... Psem !! Ona go traktuje jak dziecko (ktorego nie ma ) . no i zaraz uslyszelismy zeby wziac trzymac Briana na rekach bo nero sobie musi chodzic !:/ tak kuzwa spiace dziecko bede na rekach trzymac przy stole gdzie oni dra ryje i sie smieja. Juz nie mowiac o kregoslupie i ze nie chce go uczyc na rekach.. No tragedia, powiedzialam ze nie ma takiej opcji i polozylam go na kanapie w sasiednim pokoju. To oni go tam zamkneli zeby pies nie wlecial bo on musi byc uwolniony i chodzic po calym domu !! Tak ☠☠☠☠a jakby nie mogli tego psa w domu na te 2h zostawic albo chociaz uwiazac !!! No taka w☠☠☠☠iona dawno nie bylam

Stary 2015-12-06, 19:35   #667
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Ok bede probowac

Ale sie dzis w☠☠☠☠ilam... Skopiuje z fb bo nie chce mi sie drugi raz pisac..
dostalismy od tesciowej zaproszenie na urodziny, na obiad i deser. Specjalnie nic nie jedlismy przed wyjsciem i mozna powiedziec ze na glodnego jechalismy. Przyjezdzamy a oni po obiedzie, na stole ciasta i kawa :/ no super dostalismy zaproszenie na obiad ktorego nie bylo !! :/
Druga sprawa.. Przyszedl syn partnera tesciowej z dziewczyna i z jej... Psem !! Ona go traktuje jak dziecko (ktorego nie ma ) . no i zaraz uslyszelismy zeby wziac trzymac Briana na rekach bo nero sobie musi chodzic !:/ tak kuzwa spiace dziecko bede na rekach trzymac przy stole gdzie oni dra ryje i sie smieja. Juz nie mowiac o kregoslupie i ze nie chce go uczyc na rekach.. No tragedia, powiedzialam ze nie ma takiej opcji i polozylam go na kanapie w sasiednim pokoju. To oni go tam zamkneli zeby pies nie wlecial bo on musi byc uwolniony i chodzic po calym domu !! Tak ☠☠☠☠a jakby nie mogli tego psa w domu na te 2h zostawic albo chociaz uwiazac !!! No taka w☠☠☠☠iona dawno nie bylam

Ja jakoś po 30 ml z obu piersi odciagalam aby poczuć ulgę

Nie no świetne zaproszenie nie ma co ... a później w dodatku ten pies.. ja bym tam wybuchła i powiedziała pewnie za dużo . ..

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-06, 19:47   #668
krolewna1986
Wtajemniczenie

Malinowa..masakra z ta teściowa..też bym powiedziała o parę slow za dużo zapewne :/

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-06, 20:21   #669
malinowa4
Zakorzenienie

No i z nadmiaru wrazen malutki sie jeszcze uspic nie moze...

Stary 2015-12-06, 21:06   #670
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
Niestety nie moge jeść normalnie . Jadłam do piątku, bo wtedy byliśmy na szczepieniu i okazało sie, ze ciemieniucha i sucha skóra na twarzy i torsie to najprawdopodobniej alergia pokarmowa. Aktualnie jestem na ziemniakach, ryżu, marchewce i jabłkach. No i rybę czasem moge zjeść. Nie wiem ile tak pociągnę, ale pewnie niedługo. Z reszta, młoda i tak coraz cześciej domaga sie butli z mm. W piątek, po szczepieniu, wisiała koło 3h (przysypiała przy tym, ale nie trwało to długo), po czym o 19.30 ja umylam i przebrałam, a o 20 dostała 90ml mm, które zjadła i jeszcze domagała sie więcej, wiec ostatecznie zjadła 120ml. Ale wazy 4,5 kg, wiec przybiera ok. Szczepienie tez zniosła dobrze. Tylko troche senna była w piątek, a dzisiaj w nocy przespala 9h, po czym zjadła i spała kolejne 5h . Ale nie wiem, czy łączyć to jeszcze ze szczepieniem czy nie... Czy któraś z Was miała ostre krwawienie 6-7 tygodni po porodzie? Na dodatek dość intensywne i utrzymujące sie pare dni?

Może okres dostałaś. Mi gin powiedział, ze moge niedługo dostać. Nie wiem jak to zobaczył, ale jak mi robił USG dowcipne to to powiedział. Powiedział też że @ może być intensywny i dłuższy niż zwykła @

Cytat:
No i z nadmiaru wrazen malutki sie jeszcze uspic nie moze...

No i moja też maruda z nadmiaru wrażeń chyba albo ma skok
Stary 2015-12-06, 21:16   #671
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Też go mam
Cytat:
Co się stało że chcesz ją wyciszyć?

Cytat:
Aktualnie jestem na ziemniakach, ryżu, marchewce i jabłkach. No i rybę czasem moge zjeść. Nie wiem ile tak pociągnę, ale pewnie niedługo.
OMG...też bym nie pociągnęła.
Cytat:
Czy któraś z Was miała ostre krwawienie 6-7 tygodni po porodzie? Na dodatek dość intensywne i utrzymujące sie pare dni?
Tak, to była normalna @.

Cytat:
Ale sie dzis w☠☠☠☠ilam...
O masakra...a co Twój luby na to?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-06, 21:33   #672
malinowa4
Zakorzenienie

Elve bo w cyckach juz niewiele i malutki sie nie najada moze to przez nerwy nie wiem...

Co maz na to hmm... "To nie jest mamy dom..." i po temacie

Stary 2015-12-06, 22:21   #673
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Może okres dostałaś. Mi gin powiedział, ze moge niedługo dostać. Nie wiem jak to zobaczył, ale jak mi robił USG dowcipne to to powiedział. Powiedział też że @ może być intensywny i dłuższy niż zwykła @

No i moja też maruda z nadmiaru wrażeń chyba albo ma skok

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Też go mam

Co się stało że chcesz ją wyciszyć?

OMG...też bym nie pociągnęła.
Tak, to była normalna @.

O masakra...a co Twój luby na to?

Dzięki za odpowiedzi . Właśnie najpierw pomyslałam, ze to @, ale juz 4 dni leci z taka intensywnością, jak w pierwszy dzien @ przed ciąża. Jak jeszcze pare dni tak bedzie, to sie przejdę gdzies do gina.

Stary 2015-12-07, 07:06   #674
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Co maz na to hmm... "To nie jest mamy dom..." i po temacie
...

Cytat:
Właśnie najpierw pomyslałam, ze to @, ale juz 4 dni leci z taka intensywnością, jak w pierwszy dzien @ przed ciąża.
No i to normalne, ponoć pierwsza @ po ciąży taka jest, jakby organizm nadrabiał stracone miesiące U mnie też tak było, teraz mam drugą i też jest dość obfita, chociaż mniej niż pierwsza.
Stary 2015-12-07, 07:46   #675
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Elve bo w cyckach juz niewiele i malutki sie nie najada moze to przez nerwy nie wiem...

a
a to nie chcesz chociaz trochę karmić ? piszesz ze czasami cyce pełne aż boli to niech jje powiedzmy 2 razy dzienie z cyca a reszta mm

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jecie normalnie przy kp?? Bo ja się jakoś przełamać nie mogę, powoli wprowadzam nowości.. Dzisiaj szpinak z czosnkiem, Hmmm nie wiem czy to dobry pomysł
ja jem wszystko oprócz kapusty, grochu i czekolady. Chociaż ostatnio gotowałam kapustę i kosztowałąm do smaku i młodemu nic nie było

Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość
kurde ja sama nie wiem czy jej dawać tego smoczka czy nie, boję sie, ze to bedzie strzał w kolano, ze jej bedxie wypadał i dopiero bedzie wrzask... w sumie piastki pakuje wieczorami do buzi, ale przeciez wiele dzieci zyje bez smoczka, wiec moze by jej nie uczyc, skoro juz prawie 2 miesiace wytrzymala...
dzis moje dziecko spi od południa, az sie boje bo do tej pory jej sie to nie zdarzało a moze to efekt spania na balkonie
Małpka dzieki za rade, bo przespała 1,5h
cieszę się ze podziałało mozesz próbować jeszcze odkładać do łóżeczka na brzuszek jak uśnie na tobie, bo odkładając na plecy to dziecko machnie zaraz rękami i się wybudza a odkładając na brzuch śpi nadal przytulone tylko nie do ciebie a do materaca ja tak często robię

Cytat:

Takie pytanko... Myslicie ze pampki moga sie przeterminowac?

a
chodzi o to czy będą przeciekać ? nie będą . Ja po Julce trzymałam pieluchy które mi zostały i później KArol ich używał i nic się z nimi nie działo
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-07, 07:56   #676
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Malpko, karmienie mieszane wcale do łatwych nie należy, strasznie dużo czasu i energii na to schodzi :/ Nie dziwię się dziewczynom, które wolą przejść na samą butlę.
Stary 2015-12-07, 09:17   #677
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
a to nie chcesz chociaz trochę karmić ? piszesz ze czasami cyce pełne aż boli to niech jje powiedzmy 2 razy dzienie z cyca a reszta mm

ja jem wszystko oprócz kapusty, grochu i czekolady. Chociaż ostatnio gotowałam kapustę i kosztowałąm do smaku i młodemu nic nie było

cieszę się ze podziałało mozesz próbować jeszcze odkładać do łóżeczka na brzuszek jak uśnie na tobie, bo odkładając na plecy to dziecko machnie zaraz rękami i się wybudza a odkładając na brzuch śpi nadal przytulone tylko nie do ciebie a do materaca ja tak często robię

chodzi o to czy będą przeciekać ? nie będą . Ja po Julce trzymałam pieluchy które mi zostały i później KArol ich używał i nic się z nimi nie działo
Kiedys potrzebowalam 2h zeby cycki byly pelne teraz 6..
Jak juz nie dam rady tylko piersia to bede wyciszac.. Narazie karmie go raz w nocy cycem i odciagam w dzien
Cytat:
Malpko, karmienie mieszane wcale do łatwych nie należy, strasznie dużo czasu i energii na to schodzi :/ Nie dziwię się dziewczynom, które wolą przejść na samą butlę.
Otoz to..

Stary 2015-12-07, 09:49   #678
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:

Uu, współczuję diety, ja na nic sily nie miałam na takiej diecie, na szczęście okazało się że to nie dieta była źródłem problemów z brzuszkiem.
Co do krwawienia, to zapewne dostałaś okres Pierwszy jest intensywniejszy, co prawda jeszcze sama nie dostałam ale po łyżeczkowaniu macicy było to samo, ledwo ustały plamienia kilka tyg. po a tu chlust mega okres.

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Pewnie widział endometrium że masz już grube

Cytat:
Oj tak, a już w ogoole jak trzeba z piersi odciagać. Pisałam Wam jakis czas temu, że chyba nie ma bardziej wykańczającej metody karmienia, jak KP 100% przez butelkę, ale jest: KP przez butelkę + jeszcze MM, to karmienie, odciąganie, mieszanie, wyparzanie Na szczęście po tym kryzysie póki co mam pełno mleka no ale przez to że nie moge przystawiac malego bezpośrednio do cycka w ogole, to juz mnie w poradni laktacyjnej uprzedzili, że to normalne i takich kryzysów może być więcej...

malinowa, mnie by chyba szlag tam trafił Sorry ale dobro maluszka jest najważniejsze i jakby mi tak pies latał to chyba za uszy poszedłby za okno i gdzieś bym miała co kto sobie o tym pomyśli
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-07, 10:35   #679
elvegirl
po drugiej stronie szafy

U mnie jest kp, kp przez butelkę i mm Oszaleć można Zawsze pękam ze śmiechu, jak mi ludzie mówią/piszą, że rezygnacja z pełnego kp to było z mojej strony pójście na łatwiznę

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
Sorry ale dobro maluszka jest najważniejsze i jakby mi tak pies latał to chyba za uszy poszedłby za okno i gdzieś bym miała co kto sobie o tym pomyśli
Pies to akurat niczemu nie jest winien w tym przypadku, natomiast za uszy by poleciał mój facet, gdyby nie miał jaj wystarczającego rozmiaru, żeby zadbać o dobro swojej rodziny.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-07, 10:45   #680
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
U mnie jest kp, kp przez butelkę i mm Oszaleć można Zawsze pękam ze śmiechu, jak mi ludzie mówią/piszą, że rezygnacja z pełnego kp to było z mojej strony pójście na łatwiznę

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Pies to akurat niczemu nie jest winien w tym przypadku, natomiast za uszy by poleciał mój facet, gdyby nie miał jaj wystarczającego rozmiaru, żeby zadbać o dobro swojej rodziny.
No właśnie, KP cycem to taka wygoda, nic nie trzeba wyparzać, podgrzewać, z niczym latać po karmieniu, nie ma tego stresu żeby butla była zawsze pełna pod ręką jak się dzieć głodny rozpłacze, no bajka

Ten pies to tak w przenośni, w każdym razie znając mnie to i mąż jak i cała rodzinka by poleciała a ja wyszła z hukiem i już nie wrociła
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-07, 11:06   #681
elvegirl
po drugiej stronie szafy

No, najgorsze jest to modlenie się do podgrzewacza/czajnika, nasypywanie proszku trzęsącymi się łapami, bo w łóżeczku/w ramionach odbywa się ciężka histeria A dzidziol robi się coraz cięższy i głośniejszy
Stary 2015-12-07, 11:35   #682
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
Moja teraz w dzień śpi tylko na brzuszku. Właśnie dlatego, że na pleckach ją własne łapki wybudzały. Plus w czasie snu brzuszek się masuje i po obudzeniu leci seria pierdów i kupa często I na brzuszku sama coraz częściej ładnie zasypia tylko smoczka potrzebuje do szczęścia

Cytat:
Kiedys potrzebowalam 2h zeby cycki byly pelne teraz 6..
Jak juz nie dam rady tylko piersia to bede wyciszac.. Narazie karmie go raz w nocy cycem i odciagam w dzien
Jeśli chciałabyś jednak powalczyć o KP to częściej przystawiaj małego.
Ze względu na nieprzybieranie Emili na wadze przez ten weekend ją częściej przystawiałam i już widzę, że piersi zareagowały i co 2 godziny czuję że są pełniejsze, a wcześniej po 3-4 godzinach dopiero coś czułam

Cytat:
Też się dziwię, bo mnie się nie chce bawić w butelki właśnie, a przy KP muszę tylko odpowiednio szybko się roznegliżować
Jedyne co mnie wkurza to że mam mało bluzek z odpowiednim dekoltem albo rozpinanych od góry a przez pobyt w szpitalu i późniejszy areszt domowy nie miałam okazji do żadnego sklepu dotrzeć.
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-07, 11:43   #683
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
No, najgorsze jest to modlenie się do podgrzewacza/czajnika, nasypywanie proszku trzęsącymi się łapami, bo w łóżeczku/w ramionach odbywa się ciężka histeria A dzidziol robi się coraz cięższy i głośniejszy
Ooo tak znam to dokładnie tym bardziej jak jestem sama to po kąpieli jest jedzenie i zanim jedzenie się zrobi to młody niezła awanturę robi

Stary 2015-12-07, 11:48   #684
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Chyba przyszedl czas na kryzys u mnie w zwiazku ... tak mnie wkurza ze coraz czesciej mysle aby zrezygnowac z tej budowy chociaz na jakis czas aby sie ogarnal ... zero odpowiedzialnosci , kiedys bylo to zabawne teraz juz mnie meczy. Moze jak ochlone to wejde do K.

Ktoras pisala o alergii pokarmowej wydaje mi sie ze bez sensu jest odstawi wszystko u mojej tez polozna powiedziala ze chyba ma i odstawilam wszystko mleczne i najbardziej alergizujace czyli w sumie orzechy bo wiecej nie jadlam. I juz widze poprawe dodatkowo smaruje mascia cholestelorowa. Odstawisz wszystko i nie bedzie wiadomo od czego a pozniej strach cos zjesc ze znowu wyskoczy

Piekna pogoda ale Tz zabral samochod z wozkiem i nie mam jak wyjac wiec kisze sie w domu
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-07, 11:59   #685
malinowa4
Zakorzenienie

Ale czuje sie wypompowana... W dodatku w dolku . pierwszy raz wyszlam z domu w dresie i nieumalowana. Siedze na lawce przy placu zabaw i nie mam sily isc do domu. Malutki spi w wozku. Kupilam tylko drozdzowke bo juz burczalo w brzuchu. Jestem wykonczona i fizycznie i psychicznie. W dodatku poszlam z mezem na noze ;/ tak sie poryczalam i mu nagadalam chyba za wiele ;/

Stary 2015-12-07, 12:04   #686
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Moja teraz w dzień śpi tylko na brzuszku.
A moja jakoś na brzuszku rzaaaaadko śpi, ale to dobrze, bo musimy jej czaszkę wyprostować i kładziemy ją non stop na jednym boku

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Jedyne co mnie wkurza to że mam mało bluzek z odpowiednim dekoltem albo rozpinanych od góry a przez pobyt w szpitalu i późniejszy areszt domowy nie miałam okazji do żadnego sklepu dotrzeć.
JA po domu chodzę w bluzkach na ramiączkach, cyk i już

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Ooo tak znam to dokładnie tym bardziej jak jestem sama to po kąpieli jest jedzenie i zanim jedzenie się zrobi to młody niezła awanturę robi
Ja już mam obcykane kwestie kąpielowo-jedzeniowe, przed kąpielą robię jeść i wstawiam do podgrzewacza, po kąpieli jest już gotowe

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Chyba przyszedl czas na kryzys u mnie w zwiazku ... tak mnie wkurza ze coraz czesciej mysle aby zrezygnowac z tej budowy chociaz na jakis czas aby sie ogarnal ... zero odpowiedzialnosci , kiedys bylo to zabawne teraz juz mnie meczy.
A on ma teraz taki napad braku odpowiedzialności, czy zawsze tak miał?

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Cytat:
tak sie poryczalam i mu nagadalam chyba za wiele ;/
Nie sądzę żeby w jego przypadku w ogóle było coś takiego jak "za wiele".
Stary 2015-12-07, 12:05   #687
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
A moja jakoś na brzuszku rzaaaaadko śpi, ale to dobrze, bo musimy jej czaszkę wyprostować i kładziemy ją non stop na jednym boku

JA po domu chodzę w bluzkach na ramiączkach, cyk i już

Ja już mam obcykane kwestie kąpielowo-jedzeniowe, przed kąpielą robię jeść i wstawiam do podgrzewacza, po kąpieli jest już gotowe

A on ma teraz taki napad braku odpowiedzialności, czy zawsze tak miał?

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Nie sądzę żeby w jego przypadku w ogóle było coś takiego jak "za wiele".
Mozliwe ale ja sie staram nie ranic ludzi nawet jak oni to robia...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-07, 12:11   #688
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Mozliwe ale ja sie staram nie ranic ludzi nawet jak oni to robia...
Tylko że sama wiesz, że bez ranienia go NIC DO NIEGO NIE DOCIERA. On Cię krzywdzi na każdym możliwym kroku i chwile spokoju masz tylko i wyłącznie po wielkich awanturach. Tylko wtedy cokolwiek trybi, zaczyna się bać że odejdziesz i pojawiają się wielkie deklaracje, obietnice i masz trochę spokoju i pomocy przy małym.
Stary 2015-12-07, 12:13   #689
malinowa4
Zakorzenienie

Dlatego ze tak jest w kolko juz nie mam sil cokolwiek robic by cos do niego dotarlo... Juz mi powoli wszystko jedno. Niby go kocham a niby juz mi nie zalezy zeby byc z nim. Pol roku po slubie... Super

Stary 2015-12-07, 12:21   #690
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Dlatego ze tak jest w kolko juz nie mam sil cokolwiek robic by cos do niego dotarlo...
To nie rób. Ty nie jesteś od tego, żeby panicza wychowywać, na synu wychowywanie jeszcze poćwiczysz w życiu. Olej gościa, pogódź się z tym, że z tego chłopa już więcej nie wyciśniesz i skup się na zdobywaniu wiedzy co Ci będzie potrzebne do życia jak będziesz chciała od niego odejść.
A on...może zauważy jak przestaniesz o Was walczyć i zaczniesz mieć to w dupie.
Tak czy siak, to co jest w tej chwili to sytuacja, która się zmienić musi. Ile razy już mu mówiłaś, że ostatni raz pozwalasz na takie a nie inne zachowanie? Ile już było tych ostatnich szans? Pokazujesz mu brak konsekwencji, udowadniasz że wybaczysz wszystko, byle był i od czasu do czasu łaskawie okazał minimum zainteresowania Tobą i młodym. To tak nie działa i nie zadziała.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości