|
|
#661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Małe szanse na ciążę mamy, ale się nie poddamy!
Ale to chyba normalne że go jeszcze nie widać prawda? 😘
|
|
#662 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no, teraz tak. Tylko mi się od razu w takiej chwili najczarniejsze scenariusze włączają, to "teoretycznie mogło być widać więcej"...
Ok, juz luzuję 😁
|
|
#663 |
|
Zakorzenienie
|
Midusia, dwa tygodnie to jak wieki pewnie
ale nie zamartwiaj sie niepotrzebnie. Jedyne co mozesz z tej chwili zrobic to miec pozytywne nastawienie i sie nie przemęczać. Musi byc dobrze!
|
|
|
|
|
#664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Beta rośnie , pęcherzyk też wszystko jest ok 😃😘😘 Ktory to bedzie tydzien jak pojdziesz na usg?
|
|
|
#665 |
|
Rozeznanie
|
Jeanne kciuki trzymam
ja tez dziś wizytę mam . Karolina dzwoniliśmy ale to i tak próbkę musiał zawieść do innego miasta do szpitala , a tam nam powiedzieli ze Gp będzie miała te wyniki wkrótce . Dziś idę na wizytę to może czegoś się dowiem , mam tez zdjęcie usg moich jajników może wkoncu coś ruszy chociaz kto wie czy wgl coś zobaczy tam moja Gp ... Masakra juz mam nerwy naprawdę Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ktora to Wasza wizyta u GP? A USG robiłas w innym miejscu? Nie jestem w temacie bo nei czytałam wątku od początku . Jak długo sie staracie?
|
|
|
|
|
|
#667 |
|
Rozeznanie
|
Wizyta to juz nie wiem która bo straciłam poczucie czasu w tej kwestii ... USG robiłam w Polsce i badania z reszta tez . Tutaj u Gp dostałam tylko propozYcje ,,badania owulki,, 7 dni przed okresem miałam przychodzić a ze mam okres raz na około 3miesiace tak tez plan nie wypalił , dziś idę do innej lekarki zobaczymy może coś się zmieni
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#668 |
|
Zakorzenienie
|
Małe szanse na ciążę mamy, ale się nie poddamy!
Rozumiem, zrobiłaś cześciowo badania w Polsce. A lekarz w Polsce Ci cos na temat tego zdjecia powiedział?
Ja tez miałam dwa USG zrobione we Francji (bo tam wczesniej mieszkałam) to niestety ale moje GP kazała mi powtórzyć je tutaj . Nawet na nie nie spojrzała. Bo tutaj to chyba technik analizuje zdjecie także ciezko powiedzieć czy GP cokolwiek zobaczy. Mam nadzieje ze w Twoim przypadku tak. A ta Twoja GP dała Ci cos na wyregulowanie @? Zawsze miałas takie nieregularne? Jak długo wtedy trwają?Czyli Ci kazała robic monitoring? W sumie to mogłabyś to samo sprawdzić testami ale pewnie kosztownie to by pewnie wyszło. Wiem ze moja bliska przyjaciółka tez miała bardzo nieregularne @ i po połowie roku starań jakos zaszła. Ale to jest pewnie loteria . Dziwne ze nie wysłała Ci do ginekologa nawet. Trzymam kciuki za Twoja wizytę rowniez! Trzymajcie sie kobiety dzielnie! Edytowane przez KarolinaK Czas edycji: 2016-08-09 o 16:26 |
|
|
|
|
#669 |
|
Rozeznanie
|
Witam się po wizycie , jest jeszcze gorzej niż przed bo i tak jestem w dupie ze tak powiem
na zdjęcie usg spojrzał i zaczął się głupio śmiać ze to dla niego czarna magia i nie jest technikiem , tak ja mówisz Karolina do tego próbka spermy mojego tz ma niewłaściwy wynik bo kobieta w recepcji się pomyliła i datę dała na dzień w którym nie były zabierane do analizy i badań ..śmiać się czy płakać mam kurna ...31 mam rutynowe badanie krwi ,a tz powtórkę badania 3dni wcześniej . Na pytanie o skierowanie do prywatnej kliniki prawie mnie zjadł bo to on musi zadecydować , a zabiła mnie uwaga ,, no trochę poczekajcie wkoncu prawie 3 lata próbujecie to kilka miesięcy wam nie zaszkodzi ... Wybaczcie za ewentualne błędy ale idę droga i ledwo widzę co pisze ...Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#670 |
|
Zakorzenienie
|
Jak przeczytałam, tak mnie zatkało. Ja pierdziu!!
Jak to jest możliwe, że do prywatnej kliniki, gdzie sama musisz wyłożyć kasę ktoś ci MUSI dac skierowanie?! 😮😮😮 ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Ile macie czekać? No i przede wszystkim NA CO?! Nawet nie miałam pojęcia jak mam dobrze, że jak chcę się leczyć prywatnie, to po prostu ide i płacę...
You are so much stronger than you think Edytowane przez midusia86 Czas edycji: 2016-08-09 o 17:05 |
|
|
|
|
#671 |
|
Rozeznanie
|
Midusia no widzisz ja tez tego nie rozumiem właśnie ... Najbardziej jestem zła ze na krew dopiero 31 mam iść i w dodatku będzie to rutynowa kontrola nie hormony czy coś ... Karolina nie dostałam nic na wyregulowanie bo podobno jestem młoda i takie cykle to normalka ... Szkoda ze nie znam się na zdjęciach usg , bo zobaczyłabym czy ten torbiel jest faktycznie duży czy wgl co jest grane
pcos 2,5roku starań Cykle : 104,96,39 ![]() 23.10.2016 - Edytowane przez LittleAssKicker Czas edycji: 2016-08-09 o 17:38 |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#672 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O rety... Żenada! Nawet nie wiem co powiedzieć, tak mi przykro ze trafiłaś na taka obsługę. Nie wiem jak mozna tak olać człowieka... Czyli wysłała Cie na zwykła morfologię krwi??? Tz musi powtarzać badania? Wytłumaczyła przynajmniej dlaczego masz czekac dopiero na 31??? Przecież to prawie miesiąc... Rety nie wiem kto tak pracuje ale to sie nadaje na kolejna afere o NHS... W jakim jestes wieku? Cytat:
A co to za torbiel Ci znaleźli? I gdzie? Długo ja masz??? Edytowane przez KarolinaK Czas edycji: 2016-08-09 o 18:36 |
||
|
|
|
|
#673 |
|
Rozeznanie
|
No od roku około , tzn wcześniej była to zwykła mała cystka ale teraz jest to torbiel, pewnie dlatego ze nie byłam wcale leczona , teraz w pl jak byłam u lekarza to zrobił mi usg i nawet powiedział ze rozmiar jest dosyć spory i kwalifikuje się na zabieg , ze mam pokazać mojemu Gp żeby coś z tym robić jak najszybciej .Tak zwykła morfologia takie maja procedury niby , a tz musi powtarzać ale żeby się zapisać potrzebuje ankiety której nie mieli dzisiaj i zadzwonią w najbliższym czasie żeby przyszedł po nią .... A co do rodzaju i dokładnego położenia tego torbiela to nie mam pojęcia ... Podobno jest na jajniku ale nawet nie wiem na którym :/!!! Wiem brzmi to dziwnie ale ja nie rozumiem zdjeć usg wcale wiec nawet sama tego nie umiem znaleść ... A lat mam 25 wiec napewno nastoletnie huśtawki hormonów mam za sobą . Pozostało mi jedynie czekać
A 31 dopiero bo wtedy maja wolny termin ...żenada totalna Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
pcos 2,5roku starań Cykle : 104,96,39 ![]() 23.10.2016 - Edytowane przez LittleAssKicker Czas edycji: 2016-08-09 o 19:39 |
|
|
|
|
#674 |
|
Zakorzenienie
|
LittleAssKicker to masakra co piszesz .... Współczuję, jakaś kpina.
A u mnie dziewczynki dobre wiadomości 😃 mamy zielone swiatlo- plan jaki chcemy ma szanse wypalic 😃😃 Za 2 tyg mamy kolejna wizyte, ze tak powiem informacyjna Za 4 tyg bedziemy realizowac plan Za 6 tyg dowiem sie czy sie udalo zostac mama 😍😘 Bez wzgledu na to czy sie uda czy nie, to wam wtedy powiem szczegoly 😃 A na razie trzymajcie kciuki!! 😃😃😘
|
|
#675 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuje bo faktycznie wyglada jakby wcale nie zajęli sie Twoim problemem. Chociaz dobra i morfologia. U mnie tez od tego zaczynaliśmy .Pozniej hormony itd. Chociaz grupę krwi i tak sama zrobiłam na własny koszt. Cytat:
Ale jestes tajemnicza . Ale super ze jest zielonej światło. Trzymam kciuki za udany plan! Musisz sie jakos do niego przygotować?
|
||
|
|
|
|
#676 |
|
Zakorzenienie
|
Jeannee, jejku kobietę w ciąży w takiej niepewności tu trzymać 😜😜😜
A tak poważnie, niech wam się wszystko, wszystko uda się tak, jal planujecie!!! ✊✊✊✊✊
|
|
#677 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, nie musze 😃 ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Cytat:
A ja cie zapytam, bo pewnie przy in vitro mialas robione badanie droznosci jajowodow? Wczoraj lekarz mówił o tym że mogą być jakieś zrosty i przez to się nie udaje. Z tym że u mnie to akurat mało prawdopodobne ... Ale do czegoś zmierzam... Ponoć to jakieś koszmarne badanie i trzeba iść na kilka dni do szpitala?? Ja tego na razie nie planuje na pewno. Ale za rok, dwa gdyby sie nie udalo to moze pomysle... Tylko boje sie strasznie 😲
|
|
|
#678 |
|
Raczkowanie
|
Jeanne co by to za plany nie były ważne, że zielone światło jest a ja trzymam kciuki.
Co do drożności to ja miałam robioną i w moim przypadku nie bolało w ogóle, nawet nie czułam kiedy wpuszczali kontrast a też naczytałam się rzeczy strasznych. No i miałam robioną na żywca bez znieczulenia do szpitala przyszłam rano popołudniu wyszłam. Z tą drożnością to jest tak, że kiedy jajowody są nie drożne to faktycznie boli bo one wtedy nie przepuszczają kontrastu, jeśli wszystko jest ok to badanie nie jest bolesne. No i z tego co mi wiadomo to raczej znieczulenie jakieś przy tym badaniu zazwyczaj dają. LittleAssKicker naprawdę jestem w szoku i to ciężkim jak czytam co piszesz. My narzekamy na nasze polskie kliniki a tu jak widać pełen luksus. A ta torbiel to też dość niepokojąca skoro mówisz, że jest już od roku. U mnie często były torbiele po niepękniętych pęcherzykach ale same się wchłaniały w czasie okresu. |
|
|
|
|
#679 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien Dobry!
Jeannee pewnie Ci Midusia więcej powie. Ja tez czekam na to badanie a właściwie to czekam teraz na laparoskopię razem wlasnie z tym badaniem HSG czyli drożnością jajowodów. Oba beda wykonywane pod narkoza i powiedziano mi ze jeszcze tego samego dnia wyjde do domu. Chociaz to tez pewnie bedzie zależało od mojego samopoczucia. Jesli masz samo HSG to chyba jest zabieg bez narkozy jedynie z lekami przeciwbólowymi. I z tego co wiem to rożnie dziewczyny piszą. Niektóre bolało inne mniej. Ale ze wielu dziewczynom udało sie wlasnie po tym badaniu. Oni chyba przepuszczają kontrast czyli jakis płyn zeby zobaczyc czy te jajowodu sa drożne. Tez jestem ciekawa opini Midusi .
|
|
|
|
|
#680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O szczegółach badania niestety nie mam pojecia.
|
|
|
#681 |
|
Raczkowanie
|
No dokładnie przy ivf nie ma większego sensu robienia hsg bo przy in vitro ten etap zapładniania jest po prostu omijany a zarodek podawany bezpośrednio do macicy. Przy inseminacji jest to badanie obowiązkowe. Zaliczyłam hsg, inseminacje i in vitro więc w razie czego służę pomocą
|
|
|
|
|
#682 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki wam dziewczyny 😃
Ale to jak to jest, jak sa zrosty to nie ma szans na naturalna ciaze? Przeciez tyle kobiet jest w ciazy bez zadnych badan 😉 Tak tylko z ciekawosci pytam i mysle... 😜 lekarz powiedzial ze u mnie szanse sa bardzo nikle bo nie mialam zadnych operacji itp ale jak chce to mozna zrobić w przyszlosci... 😜
|
|
#683 |
|
Zakorzenienie
|
To chyba zależy, jakie zrosty. Może być jajowod niedrozny zupelnie, a może być tylko częściowo "zarosniety", co nie tyle uniemożliwia, co utrudnia wędrówkę nim komórki jajowej i zwiększa ryzyka utkniecia zarodka i tym samym CP. HSG chyba też pomaga udroznic małe zrosty, ale tu już mogę się mylić...
|
|
#684 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co czytałam zrosty sie robia wlasnie czesto po jakis przebytych operacjach albo po częstych infekcjach. I niestety nie sa one widoczna na zwykłym USG dlatego wtedy to badanie HSG jest zalecane. Ja mam pewnie tego mase po wyrostku robaczkowym... Mam tylko wielka nadzieje ze to jakos zreperują podczas laparoskopii.
Midusia ma racje. Pewnie zalezy od zrostu. Jesli cześciowo zrośnięty to pewnie ciąża jest możliwa a jesli całkowicie zrośnięty to nawet nie pozwoli na przedostanie sie nasienia. |
|
|
|
|
#686 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie od rana ulewa taka, że psy siłą trzeba było na spacer prowadzić. A wczoraj było jeszcze tak pięknie... 😯
|
|
#687 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie sie chmurzy. Słoneczka brak. Mam nadzieje ze nie bedzie padac bo chce jechać na rowerze do miasta.
|
|
|
|
|
#689 |
|
Rozeznanie
|
Jeannee super ze Twoja wizyta się udała
![]() U mnie słonecznie i duszno :p ledwo oddycham :p ale pewnie wiatr i deszcz wrócą juz niebawem . Midusia jak tam samopoczucie ? Karolina po co do miasta się wybierasz ?:p Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazdroszcze tego sloneczka 😃
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:51.

ale nie zamartwiaj sie niepotrzebnie. Jedyne co mozesz z tej chwili zrobic to miec pozytywne nastawienie i sie nie przemęczać. Musi byc dobrze!
ja tez dziś wizytę mam
. Karolina dzwoniliśmy ale to i tak próbkę musiał zawieść do innego miasta do szpitala , a tam nam powiedzieli ze Gp będzie miała te wyniki wkrótce . Dziś idę na wizytę to może czegoś się dowiem , mam tez zdjęcie usg moich jajników może wkoncu coś ruszy chociaz kto wie czy wgl coś zobaczy tam moja Gp ... Masakra juz mam nerwy naprawdę

. Jak długo sie staracie?

. Nawet na nie nie spojrzała. Bo tutaj to chyba technik analizuje zdjecie także ciezko powiedzieć czy GP cokolwiek zobaczy. Mam nadzieje ze w Twoim przypadku tak. A ta Twoja GP dała Ci cos na wyregulowanie @? Zawsze miałas takie nieregularne? Jak długo wtedy trwają?
. 

mamy zielone swiatlo- plan jaki chcemy ma szanse wypalic