|
|
#661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolczyk w wardze
|
|
|
|
|
#662 |
|
Przyczajenie
|
![]() sprężynka ![]() czuję się jakbym w morde dostała ![]() zaproponowali mi w studiu bym została modelem, 12 kolczyków za friko, no ale niech mi pracę znajdą, gdzie te kolczyki będę mogła miec, bo 2 kolczyki z twarzy mogę przed pracą odkręcac, ale więcej? napisałam dzisiaj do studia, że mogę by modelem do tattoo. zobaczymy co odpiszą
|
|
#663 |
|
Zakorzenienie
|
a nie zastanawialaś się czasem,czy nie chca zrobic z ciebie jakiegos kozła ofiarnego-znaleź ofiarę do pocwiczenia rzeczy ktorych nie robili nigdy w zyciu
btw.kólko ze sprężynka jest ze stali-i na moje oko juz jest odrobine ciasna-jeżeli zacznie cie bardziej puchnąć to bedziesz miala gigantyczny problem
|
|
#664 |
|
Przyczajenie
|
miss to nie jest tak.
przy kolczykowaniu jak i tatto jest instruktor i cwiczacy, jak nie potrafi - robi to instruktor. oni nie namawiaja, czlowiek jak chce może by modelem. co do sprężynki, w każdej chwili mogę iś wyjąc, ale to juz napuchlo calkowicie, dużą 'szparę' miedzy kolcem a ustami zostawili. nie boli, nie uciska, w razie czego mogę podejsc, nie odpowiada mi ten kolec - zmieniają na inny. ![]() pozdrawiam
|
|
#665 |
|
Zakorzenienie
|
to juz wiem nawet gdzie się przekłuwałaś
a z kolcem jest tak,że nie w każdej chwili możesz wyjąc-wymiana jest po minimum 3 tygodniach
|
|
#666 |
|
Przyczajenie
|
miss po 2 tyg
![]() na razie jest elegancko, ale wiadomo, może się nie przyjąc, wtedy pójdę z 'reklamacją' ![]() ale jestem dobrej myśli
|
|
#667 |
|
Konto usunięte
|
i co zwroca ci wtedy pieniadze? xD
|
|
|
|
|
#668 |
|
Przyczajenie
|
niqsia taaa zapewne podwójnie
![]() nie no, kolec wymienią i tyle. strasznie mi usta się wysuszają poprzez opuchliznę. i mnie swędzi ta dziurka, najchętniej jakimś cudem bym tam włożyła kawałek wykałaczki i się jakoś podrapała :P _____ dzień dobry.
|
|
#669 |
|
Raczkowanie
|
a czy ktorejs z was wyskoczyly jakies pecherzyki obok przeklucia????? bo mi tak ;( tylko nie wiem czy to przypadkiem nie opryszczka bo przeziebilam sie bardzo ostatnio..... i czy mozna tam zoviraksem smarowac jezeli jeszcze kanal nie zagojony ;(
|
|
|
|
|
#670 |
|
Przyczajenie
|
Ja mam kolczyk w wardze ;] Nawet 2
Percing uzależnia xDSerio ... potem zrobiłam se w języku. Teraz mam po 5 w jednym uchu :P Więc bądz przygotowana na to że to uzależnia I pootem dopiero troszke boli ;] Jak tego bardzo chcesz to zapomnisz o "bólu"
|
|
#671 |
|
Przyczajenie
|
Mi nic nie wyskoczyło ;P może faktycznie od przeziębienia
Ale zniknie, z pewnością
|
|
#672 |
|
Raczkowanie
|
dzieki za odpowiedz
nienawidze miec tych okropnych babelkow!!! tym bardziej obok mojego slicznego labreta... troche pewnie od tego podraznie,ale trudno co mam zrobic...uzywam plasterkow compeed,miejmy nadzieje ze zniknie szybciutko ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#673 |
|
Przyczajenie
|
zgadzam się z tym, że piercing uzależnia,
tak samo jak tattoo. Ja też zaczynałam od uszu, potem nos- standart nostril, potem brew - standart eyebrow, horizontal eyebrow, język-standart tongue, potem standart labret, madonna, teraz lip ring, jeszcze chcę język double tonque. a ból przekłuwania? mi sprawia ogromną radośc. teraz nie kolczykowałam się rok czasu i brakowało mi tego, że hej. jak raz zaczniesz, to trudno przestac ![]()
|
|
#674 |
|
Przyczajenie
|
ja idę robic najprawdopodobniej w ten weekend, tak więć trzymajcie kciuki ;].
|
|
#675 |
|
Przyczajenie
|
Macie racje laski to uzalezia:P w sumie ja mam tylko w jezyku pępku wardze no i w uszach ale w uszach tak z umierem bo mi sie dziurki pozarastaly hehehe:p teraz chciala bym tatoo na karku takie chinskie znaki ale slyszalam ze to boli no i probleme jest tez moj facet:P ale moze uda mi sie go namowic hehe.....
|
|
|
|
|
#676 |
|
Przyczajenie
|
też sobie robie kolczyk w warzde tylko że po ktyjomu bo rodzice sie niezgadzają niestety;( i chciałabym się zapytać czy ta dziurka się goi czy zostaje ślad? prosze o odp.
|
|
|
|
|
#677 |
|
Zadomowienie
|
zostaje takie jakby małe wgniecenie kiedy np uśmiechasz się.. a tak dziurka praktycznie niewidoczna
|
|
|
|
|
#678 |
|
Zakorzenienie
|
myslisz,ze nie zauważą
co przeklujesz wrócisz do domu i wyjmiesz? wyjmiesz i nie wlozysz
|
|
#679 |
|
Przyczajenie
|
Ja także nie widzę sensu w przekłuwaniu po kryjomu.
Kolczyka nie powinno się wyjmowac przez najbliższe 2tyg. no chyba, że nie potrafisz wytrzymac z bólu, bądź coś się dzieje, to wyjmiesz, by już nie włożysz. Tak to nie ma sensu. Zrób sobie kolczyk, gdy będziesz pełnoletnia (bo dochodzę do wniosku, że jeszcze nie jesteś, skoro rodzice zgody nie wyrażają). Bo naprawdę możesz sobie krzywdę wyrządzic wyjmowaniem kolczyka przed rodzicami, a wkładaniem przed znajomymi dla szpanu.
|
|
#680 |
|
Przyczajenie
|
o rany boskie, jak sobie myślę, że kolczyka mogę zrobić dopiero po osiemnastce, to mnie pomału szlag trafia
![]() zresztą, chciałam zrobić dokładnie jak Dyczka, ale potem pomyślałam, że to nie ma sensu i że sobie daruję i spróbuję przekonać rodziców na szesnastkę. |
|
|
|
|
#681 |
|
Zadomowienie
|
ja nie jestem pełnoletnia i rodzice nie wyrazili zgody, na początku bałam się powiedzieć i wyjmowałam w domu (gdzie jestem raczej rzadko, więc nie miałam problemu z ukryciem się) jednak po jakimś czasie zdobyłam się na odwagę, zupełnie niepotrzebnie bo mama i tak tego nie zaakceptowała... ( a tata jak tata tylko machnął ręką..) tak więc gdy mama jest w domu kolczyk odkręcam.
|
|
|
|
|
#682 |
|
Przyczajenie
|
Eloo wszystkim mam prosbe jakbyscie mogli mi odpisac natomiast.
Chcę sobie zrobic kolczyk w wardze na srodku nie kuleczko ;p i teraz pyt : 1:Czy mozna po przejuciu dostac jakiegos zakazenia albo cos itp.,,itd... 2:jakbyscie znali stronki ze zdjeciami samych kolczykow to zapodajcie linka z Gory thc xD 3:Jak to pielegnowac aby sie szybko zagoilo i wszystko bylo ok Jak mozecie to odpiszcie xD |
|
|
|
|
#683 |
|
Przyczajenie
|
Arsip otóż tak:
1. Chcesz przebic sobie sam/a ? Czy w studiu tattoo? Jeżeli w studiu to w jakimś zaufanym, spytaj się z jakiego materiału kolczyki są wykonane, najlepsze wg. mnie to stal chirurgiczna. 2. http://www.wildcat.pl/index2.htm tu masz stronkę z kolczykami (gdy naciśniesz na "najbardziej popularne miejsca przekłuc" potem naciskasz na "wargi" i tam masz rodzaje przekłuc. 3. na tej stronce także znajdziesz jak pielęgnowac przekłute miejsce, ale zazwyczaj płuczesz usta szałwią, bądź robisz sobie szałwię, czekasz aż wystygnie, wlewasz do foremki na lody, i czekasz aż się zamrożą, później okładasz sobie miejsce lodem z szałwii. usta myjesz sobie mydłem anty bakteryjnym, nie bawisz się kolczykiem, no i co jeszcze? aaa.. niby pi 2 tyg nie wolno alkoholu, bo może wystapic krwotok, po przekłuciu niby 2h palic nie wolno. Jak najmniej mówic, bo wiadomo, usta to jest częśc ciała, którą najczęściej poruszasz. To chyba tyle. Poza tym piercer Ci powinien wytłumaczyc jak pielęgnowac kolczyk. Pozdrawiam
|
|
#684 |
|
Kokon pro
|
stal chirurgiczna moze powodowac alergie, wiec jak nie wiesz to nie pisz bzdur ;/ na swiezo przeklute miejsca normalny piercer zalozy tylko tytan lub bioplast, wg standartow ue nie wolno stosowac stali na swieze dziury
|
|
|
|
|
#685 |
|
Przyczajenie
|
dlaczego od razu piszesz bym nie pisała bzdur?
potrafisz czytac? napisałam, że wg mnie skrót wg oznacza według a o ile wiem to forum jest po to, by wyrażac swoje opinie. rozumiesz różnicę? poza tym ja zawsze od początku mam stal chirurgiczną. tytan u mnie powoduje syf. więc najwidoczniej nie jest za dobry. pójdzie przebic, to zadadzą jej pytanie, czy jest uczulona, alegrikiem itp. ja Jej doradziłam. a nie narzucam. a to ogromna różnica. zanim coś napiszesz - przeczytaj dokładnie czyjś post. pozdrawiam
|
|
#686 |
|
Przyczajenie
|
Mam zamiar zrobic w salonie Tatoo Ten salon chwali moja qmpela szukalem jego stronki na necie i mial ocene 5,6 na 6 wiedz chyba spox nom i dzieki za rady jak cos jeszcze to odpisujcie nadal
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#687 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Maly dodatek jestem Chłopakiem xD |
|
|
|
|
|
#688 |
|
Przyczajenie
|
przepraszam Cię w takim razie
![]() w pierwszym poście pisałam do Ciebie jako on/ona a w tym się zagalopowałam
|
|
#689 |
|
Przyczajenie
|
Męczy mnie jedna rzecz. .od dawna chce sobie zrobić madonne (czy jak kto woli monroe). nie martwie sie faktem, że mnie to zaboli. .ale tą opuchlizna i i obniżaniem się dziąseł. .! jak by ktos mógł to napiszcie o tym coś więcej. .Nad kolczykiem mysałam już długo, bo jestem typem osoby, że musi być czegoś na 100% pewna by to zrobić. .wiec jakbyscie mogli to opiszcie kompikacjie i ta opuchlizne. .
|
|
|
|
|
#690 |
|
Konto usunięte
|
wszystko moze powodowac komplikacje, nawet kolczyki w uszach
zapytaj sie piercera
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:50.

booskii

Percing uzależnia xD
3/3/6-22/7/8