![]() |
#661 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutowo marcowe mamusie - zgłoście się!
Wiem Joasiu, że jesteś bardzo zajęta przy Julce, chciałam się jeszcze zapytać czy ty masz prywatną położna? Z tego co wiem chyba ze dwa razy przychodzi do nas położna środowiskowa z ośrodka zdrowia chyba i sprawdza jak radzimy sobie z dzieckiem i jakie mamy warunki w domu. Ja chodze do lekarza w ośrodku i położna, która mnie zawsze waży i słucha puls dziecka nic mi jeszcze nie mówiła na ten temat. Może z Wami ktoś już na ten temat rozmawiał?
|
![]() ![]() |
![]() |
#662 |
Wtajemniczenie
|
Ja wybrałam położną która jest jednocześnie znajomą rodziców dlatego jest u nas często i bardzo pomaga. Normalnie wygląda to tak że w swoim ośrodku zdrowia wypisujesz deklaracje wyboru położnej. Szpital zawiadamia ją jak wrócisz do domu i wtedy ona przychodzi kilka razy. Pomaga kąpać, pokazuje jak pielęgnować. To jest normalnie usługa w ramach ubezpieczenie i za nic nie trzeba płacić. Powinna nawet dać Ci do siebie numer żeby w razie czego zapytać się o sprawy które Cie niepokoją.
|
![]() ![]() |
![]() |
#663 |
Zakorzenienie
|
Dziękuje Joasiu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#664 |
Zakorzenienie
|
Rany Meme, wygląda na to ze faktycznie wkrótce sie rozdwoisz
![]() ![]() ![]() Joasiu ja nie wiem czy sie dopcham do tego wożenia nową taczką ![]() ![]() Jeszcze jedno dziewuszki, odnosnie fotelika do auta. Kupujecie fotelik sam czy z tzw. bazą ? Ponoc te z bazą są dużo wygodniejsze, szybko sie montują w samochodzie, a montowanie fotelika bez bazy jest troche upierdliwe.... sama juz nie wiem ![]() Joasiu - napisz jak poszło to pierwsze kąpanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#665 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Joasiu, tak, tak napisz o Twoim pierwszym kąpaniu ![]()
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#666 |
Zadomowienie
|
Właśnie nie dawno wstawiłam do lodówki blok czekoladowy z rumem, orzechami, który zrobiłam dla TŻ. Nie mam pomysłu na dzisiejszy dzień, myślę,że może jakaś kolacyjka? Zobaczymy...
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#667 |
Wtajemniczenie
|
Mała śpi jak zabita
![]() Kapiel super bo mała nie płakała w wodzie tylko się zdenerwowała jak ją wyjęłam. Nie idzie mi to jeszcze za szybko i troche marznie zanim ją całą "zrobie". Nie taki diabeł straszny jak go malują ![]() Meme gdybyś wcześniej jechałą niż w ten piątek to jak będziesz w stanie to koniecznie napisz! |
![]() ![]() |
![]() |
#668 |
Zakorzenienie
|
Joasiu super, że masz takie spokojne dziecko
![]() ![]() Kasiulko ja też dzisiaj kupiłam wózek, była na niego promocja z 790zł. na 520 zł. inaczej kupilibyśmy dopiero przed porodem. Teściowa coś wspominała o zabobonach, ale szkoda przepuszczać taką okazje. Jak Wam minął walentynkowy wieczór? Ja zamówiłam pizze, a mój TŻ kupił winko, w piątek idziemy do kina, gdyż dzisiaj napewno są przepełnione, a ja nie lubie takich tłumów. W przyszłym roku postaram się aby ten wieczór był bardziej romantyczny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#669 |
Zakorzenienie
|
hehe u nas tez dzisiaj mało romantycznie było... poszlismy na pizze, nażarłam sie jak smok, a mała nie dawała spokojnie zjesc i waliła mnie przez cały czas po cyckach
![]() ![]() Joasiu, Ty sie dziewczyno ciesz ze masz takiego małego aniołka, jak ja bym chciała zeby moja była grzeczna ![]() ![]() ![]() Widze ze jest Meme - napisz kochana co u Ciebie i jak sie czujesz ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#670 |
Zadomowienie
|
Cześć Kochaniutkie!
wiecie co, ja jednak jestem w ciąży!Czajanie - brak, histeryzowanie - obecne; zmiany nastroju i kompletny brak zdecydowania - jak najbardziej na plusie! Dziekuje, Kochane, że tak mnie pocieszaciea propos szpitala! Wczoraj ogólna histeria i stres, dzis rano sie budzę i pierwsza mysł: "Gdzie kobieto cie bedą trzymać?! W życiu Warszawy, na pewno nie urodze w ten piatek, no way!" I tak przez cały dzień....do teraz. już nie jestem tego taka pewna. Miałam odmówic jutrzejszy meeting z kumpelami, bo jakos nie w głowie mi ich "nieciążowe i nieporodowe" problemy, ale w końcu nie wiem co z tym fantem zrobić. Ledwo sie ruszam, tzn. kiwam sie na boki, bo tak mnie boli z lewej strony. Dziś moja mama mi powiedziala, ze jak była ze mną w ciąży, to ok. 7-8 mies, była prawie sparaliżowana od pasa w dół, w każdym razie nie czuła nóg, bo tak jej uciskałam jakis nerw! Tydzień spędziła w szpitalu a potem miesiac leżąła, bo normalnie nie była w stanie chodzić...dobre, nie?! A ja sie dziwię, że moj Filip mi cos uciska! A tak w ogóle to Joasiu, super, że masz takie spokojne Dzieciątko. Pomysł sobie, zeby cały czas plakało, w nocy by nie spało, a za dnia musiałabys je mieć non toper na rekach...mój kolega ma taką córkę. nie wiem jak teraz, ale przez 1 rok tak to wyglądało - dzieciak płakał i darł sie na okrągło. Dobra, kończe, moze jeszcze potem coś skrobnę! buziaczki dla Was wszystkich. A jeszcze jedno. Ja chyba jakaś inna, bo wsyscy wokół cały czas powtarzają , że mogłabym juz uridzić, a mnie tam wcale się nie spieszy....
#671 |
Zadomowienie
|
witajcie widze ze wy tez nie mieliscie walentynek zycia u mnie to samo kolacja winko i wspomnienia nic specjalnego mam nadzieje ze za rok bedzie bardziej wyjątkowo.
Mooj dzidzius jakos dzis ruchliwy i to strasznie ,wierci sie jak szalony ![]() dzis moja mama kupiła mu dres! ![]() ![]() ehh jakos nie mam weny do pisania jutro tu zajze pa kochane ![]()
#672 |
Zakorzenienie
|
Dziewuszki mam jeszcze jedno pytanie - czy jak robicie morfologie to macie tez robione OB (odczyn Biernackiego)? Bo ja dotąd nie miałam, a dzis odebrałam wyniki badan i mam OB takie wysokie ze...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#673 |
Zadomowienie
|
Kasiulka, co do OB, to ja nie miąłam robionego ani razu przez ciążę. Z tego co wiem to to badanie robi się, kiedy jest jakaś infekcja, choroba, bąź po takowej ażeby sprawdzić jak sobie organizm daje rade z jej zwalczaniem. W ciaży faktycznie możliwe żeby było podniesione, ale ile norma na cieżarna wynosi niweim. Wejdź sobie na google i wstukaj "wyniki badań morfologia" albo "normy badań dla cieżarnych" albo "morfologia/mocz wyniki badań", cos pokombinuj, tylko nie w " " tylko z + między słowami. Ja tam zawsze sobie sprawdzałam swoje wyniki, na pewno cos znajdziesz. no a njalapiepiej, to pogadaj z ginem. Co do leukocytów, to podobno na koniec ciąży podniesiony poziom jet czymś normalnym. Ale nie chce robić za "falszywego proroka", dlatego sprawdź sobie na necie. Bedzies spokojniejsza. A kiedy masz wizytę u gina?
Ja padam na pysk...chyba czas do łózia... ![]()
#674 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny!
Jaki piękny dziś dzionek ![]() Czytam o Waszych badaniach i stwierdziłam, że chyba pójdę sobie zrobić te wszystkie podstawowe. Jutro idę do Gina, zobaczę czy z Natalką wszystko w porządku. Ile mniej więcej waży, jak jest ułożona itp. Cały czas mam wrażenie po jej ruchach, że główkę ma po mojej prawej stronie brzucha, a nóżki po lewej, czyli jest ułożona tak jakby bokiem. Jutro się przekonam ![]() Jedziemy jutro z TŻ na zakupy do Geanta, bo jest promocja na dziecięce rzeczy. Wanienkę, którą mieliśmy kupować za 25zł w Realu, tam jest ta sama za 17zł. Więc niezła okazja ![]() A co do Walentynek, to mój TŻ zaskoczył mnie niesamowicie. Wparował do domu z wielkim koszem pełnym różnych owoców i pudłem przeróżnych jogurtów oraz WIELKĄ różą. To chyba dlatego, że ostatnio marudziłam, że nie mam ochoty na mięso i wolałabym jeść coś lekkiego. No więc na kolację była owocowa sałatka ![]() Faaajnie było.....
![]() ![]() |
![]() |
#675 |
Zadomowienie
|
MEME urodziła!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!
Filipek przyszedł na swiat o 6:05 wazy 3250 i ma 53cm dł meme dodała ze ma sliczna bujna fryzurke i rodziła 30min!!!!!!!!!!!!!!!! gratulacje kochana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() hehe moowiłam ze jak odejdzie czop to rodzi sie w ciagu 24h :P to sie ginki posłuchała ![]() ![]()
![]() |
#676 |
Zadomowienie
|
Gratulacje!!!!!!!!!!!!!
![]() ![]() ![]() Mówiłam, że jak Joasia zaczęła to teraz z górki..... ![]() Meme...szybko Ci to poszło ![]() Jeszcze raz gratulacje, odpoczywajcie i wracaj do nas podzielić się wrażeniami ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#677 |
Zakorzenienie
|
cześć Mamuśki
![]() ![]() ![]() ![]() Ja dzis miałam po prostu fatalną noc, co chwile wstawałam, wypilam chyba ze 2 llitry mleka, soku i jogurtu w nocy - myslałam ze zwariuje z pragnienia, pierwszy raz w życiu cos takiego mi sie przydarzyło. Moj misiek nie spal w ogole bo ponoc chrapałam straszliwie i nie reagowalam na zadne impulsy ![]() Wstałam opuchnieta, rece bolały mnie tak ze nie umiałam złapac pilota od TV - teraz na szczescie juz lepiej. Aha i mam takie cos ze non stop "oko mi skoko" - czyli takie drgawki powieki, to chyba niedobór magnezu? O dziwo łykam tabletki z magnezem i Prenatal i ciągle za mało.... ![]() Kostko, sprawdziłam przed chwilą te normy OB w internecie jak radzilas.Dla ciezarówek norma jest poniżej 20, a ja mam 60 ![]() ![]() (ups, to Meme pisała o tym OB, slepak ze mnie ![]() Edytowane przez kasiulka Czas edycji: 2006-02-15 o 09:04 Powód: kurza ślepota |
![]() ![]() |
![]() |
#678 |
Zadomowienie
|
kasiulko ja takie skakanie oka miałam przez 2tyg non stop nie jest tak ze jest to spowodowane brakiem magnezu moga byc to nerwy tak jak w moim przypadku czasem bywa ze sie zdenerwujemy na cos az skacze nerw.Co do twoich nocy to tez tak miałam i to normalne jak obnizy ci sie brzuch to łatwiej ci będzie oddycHAC i nie bedziesz miec takiego pragnienia ja np od soboty przesypiam całe noce tylko raz wstaje do ubikacji m-dzy 24 a 2 w nocy co jest doozą ulga po wczesniejszym cogodzinnym wstawaniu do toalety lub do kuchni po cos do picia.
Moowicie ze wszystko teraz poleci z górki mnie jeszcze jakos nic nie bierze nic nie boli zadnych zapowiedzi porodu a tu niby tylko 10dni zostało nie mam siary poprostu zero oznak!Martwi mnie to bo niechciałabym rodzic po terminie a jest to spowodowane juz moim totalnym zmęczeniem ale tak jak ty kasiu mam wrazenie ze teraz jakos szybko czas leci i niemam na nic czasu i ochoty <mimo ze energi mi nie brakuje>dzis spakuje walizke do szpitala <niby wszystko przygotowane w półce ale niemam zamiaru na koniec latac i torby szukac i martwic sie czy oby napewno wszystko tam jest
#679 |
Zakorzenienie
|
Super, że Meme urodził
![]() ![]() ![]() ![]() Ja miałam ostatnie dwie noce spokojne i przespane już byłam zadowolona, a w tą znowu dwie godziny przewracania się z boku na bok. Nogi i ręce zdrętwiałe i potworny ból piersi, ale jednej, ja też nie mam siary od dwóch miesięcy, czy to normalne, żeby mieć w 6 miesiącu a w ostatnich już nie? Odziwo zaczełam chrapać dopiero nad ranem, mój TŻ mógł spać spokojnie, zrobiłam mu prezent na walentynki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#680 |
Wtajemniczenie
|
Jak się ciesze że nasza Meme już urodziła. Chyba nie miała trudnego porodu. Bardzo dobrze. Zdrówko za Filipka
![]() Kasiulko lepiej zadzwoń do swojej lekarki. Będziesz spokojniejsza. Dość wysokie to Twoje OB lepiej sprawdzić. Weszłam wczoraj na wage i totalny szok, zgubiłam prawie 10 kg!!!! Matko ale się ucieszyłam. Z tej radości wypiłam sobie małego Redsa i zjadłam batonika ![]() Walentynki u nas bardzo spokojne. Dostałam kolejnego storczyka do kolekcji. To moje ulubione kwaty tylko nie umiem ich hodować i notorycznie "padają". Może któraś z Was ma jakieś doświadczenie z nimi? Edytowane przez Joasiaa Czas edycji: 2006-02-15 o 10:13 Powód: coś mi się przypomniało :) |
![]() ![]() |
![]() |
#681 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale są dni kiedy faktycznie nie mam jak zając sie domem bo malenka chce wiecej poprzebywac ze mną-to są cudowne chwile i napewno do Ciebie tez nadejdą, teraz bądź szczęsliwa ze malenka tyle śpi, bo wtedy rosnie...Oprócz tego juz niedługo zaczniesz chodzic na spacerki-przez to też bedziesz miała mniej czasu dla siebie, a teraz ciesz sie za malenka jest grzeczna i zdrowa... pozdrawiam wszystkie mamusie lutowo-marcowe, te które juz urodziły (bo jak widac zaczyacie sie juz "sypac") i te które musze jeszcze troszke poczekac. Powodzenia, cierpliwosci. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#682 |
Zakorzenienie
|
Joasiu w kwestii storczyków to z moich doswiadczen tak:
- powinny stac w dobrze oswietlonym i ciepłym miejscu (nie w pełnym sloncu i nie przy kaloryferach), no i absolutnie nie w kuchni (gaz) - w czasie kwitnienia podlewanie regularne + koniecznie specjalny nawóz do storczyków, od czasu do czasu zraszac (powietrze nie może byc za suche) - jak przekwitna stare pędy obcina sie nad trzecim oczkiem i jest duża szansa ze zakwitną znowu (u mojej tesciowej kwitną jak szalone ![]() - jak kwitną albo maj pączki nie wolno ich "tyrpać", ani przekręcac doniczki bo pąki opadną - storczyki nie lubia za czestego przesadzania, robi sie to jak juz korzenie wyłaża na całego z doniczki - srednio co 2-3 lata. Aha, to sa zasady odnosnie phalenopsisów, to chyba najpopularniejsze storczyki doniczkowe, innych nigdy nie miałam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#683 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ja przepraszam że nie na temat, ale każda z Was na dole pod avatarkiem ma trójkąt z wykrzyknikiem i napis zły post. O co chodzi, czemu ja nie mam czegoś takiego?
![]() ![]() |
![]() |
#684 |
Zakorzenienie
|
Kostko masz, masz, tylko swojego nie widzisz
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#685 |
Zadomowienie
|
Dziękuję! Czyli każdy ma, tylko swojego nie widzi...
![]() ![]() |
![]() |
#686 |
Zakorzenienie
|
Ale jestem dzisiaj do d...nawet przy komputerze nie chce mi się siedzieć. Poprostu opadam z sił, strasznie boli mnie głowa i opuchnięte nogi. Zresztą co chwile biegam na kibelek, mam nadzieje, że to nie zatrucie, bo mdłości też mnie nie opuszczają. Ciesze się że mamy już najważniejsze rzeczy dla małego bo w marcu to ja już chyba palcem nie kiwne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#687 |
Zakorzenienie
|
Płatku u mnie to samo - to jest straszne, bo generalnie nic nie robie przez cały dzien a jestem tak zmeczona jakbym co najmniej zwaliła 3 tony wegla do piwnicy.... tez mam mdłosci i taki niesmak w buzi jak na kacu-gigancie, błeee
![]() Ja jeszcze nie mam materacyka do łóżeczka, fotelika do auta, no i poszewek na posciel - co prawda kupiłam, ale durna pała, dopiero jak wyprałam to zauważyłam ze kupiłam za małe ![]() ![]() A dla siebie nie mam oczywiscie koszuli (temat "koszula do porodu" stał sie dosc drażliwy u nas w domu, normalnie nie umiem kupic tego cholerstwa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#688 |
Zakorzenienie
|
Szkoda Kasiu, że uprałaś może by Ci w sklepie wymienili. Ja mówiąc, że mam najważniejsze rzeczy chodziło mi o ubranka, łóżeczko z całym wyposażeniem i wózek, nie mam jeszcze kosmetyków i przyborów dla małego (typu termometr, szczotka, nożyczki itd.) i wanienki, a z tą koszulą to ja też mam jak Ty. Zmusiłam się dzisiaj do kupienia kapci, bo stare to lepiej nie mówić
![]() Ide spać, dobranoc dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#689 |
Zakorzenienie
|
Płatku ja mam ambitny plan karmic cyckiem wiec na razie żadnych butelek nie zakładam, nawet nie oglądałam tych antykolkowych. A ile takie cudo kosztuje?
No i oczywiscie nie pomyslałam o pościeli do wózka, dobrze ze mi przypomnialas ![]() ![]() ![]() Ja tez zmykam do wyrka, dobrej nocki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#690 |
Zakorzenienie
|
jeszcze cos smiesznego na dobranoc - przeszukuje ostatnio allegro w poszukiwaniu używanego fotelika Maxi Cosi i zobaczcie na co sie natknęłam
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=86985120 Najbardziej rozsmieszyło mnie ze stan tego fotelika wg. sprzedającego jest bardzo dobry ![]() ![]() Ciekawe czy to dziecko wygryzło te dziury czy myszy sie dorwaly ![]() teraz juz naprawde zmykam spać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:33.