Lutowo marcowe mamusie - zgłoście się! - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-02-14, 13:05   #661
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1
Dot.: Lutowo marcowe mamusie - zgłoście się!

Wiem Joasiu, że jesteś bardzo zajęta przy Julce, chciałam się jeszcze zapytać czy ty masz prywatną położna? Z tego co wiem chyba ze dwa razy przychodzi do nas położna środowiskowa z ośrodka zdrowia chyba i sprawdza jak radzimy sobie z dzieckiem i jakie mamy warunki w domu. Ja chodze do lekarza w ośrodku i położna, która mnie zawsze waży i słucha puls dziecka nic mi jeszcze nie mówiła na ten temat. Może z Wami ktoś już na ten temat rozmawiał?
płatek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-14, 13:17   #662
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Ja wybrałam położną która jest jednocześnie znajomą rodziców dlatego jest u nas często i bardzo pomaga. Normalnie wygląda to tak że w swoim ośrodku zdrowia wypisujesz deklaracje wyboru położnej. Szpital zawiadamia ją jak wrócisz do domu i wtedy ona przychodzi kilka razy. Pomaga kąpać, pokazuje jak pielęgnować. To jest normalnie usługa w ramach ubezpieczenie i za nic nie trzeba płacić. Powinna nawet dać Ci do siebie numer żeby w razie czego zapytać się o sprawy które Cie niepokoją.
Joasiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-14, 13:20   #663
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Dziękuje Joasiu .
Stary 2006-02-14, 13:22   #664
kasiulka
Zakorzenienie

Rany Meme, wygląda na to ze faktycznie wkrótce sie rozdwoisz ... trzymam kciuki zeby wszystko poszło szybko i bezproblemowo ... qrcze nastepna Malina a potem juz ja... chyba zaczne wreszcie cos robić bo nie zdąże....

Joasiu ja nie wiem czy sie dopcham do tego wożenia nową taczką - bo juz sie kolejka ustawiła kto bedzie woził, gdzie i kiedy. ... a co tego spania z dzidzią to moja znajoma mnie wczoraj uswiadomiła, ze moje ambitne plany zeby dzidzia spala osobno NA PEWNO spalą na panewce ... i mam sobie darować składanie łóżeczka i kupowanie poscieli.

Jeszcze jedno dziewuszki, odnosnie fotelika do auta. Kupujecie fotelik sam czy z tzw. bazą ? Ponoc te z bazą są dużo wygodniejsze, szybko sie montują w samochodzie, a montowanie fotelika bez bazy jest troche upierdliwe.... sama juz nie wiem

Joasiu - napisz jak poszło to pierwsze kąpanie

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-14, 13:49   #665
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Cytat:
Napisane przez kasiulka
Jeszcze jedno dziewuszki, odnosnie fotelika do auta. Kupujecie fotelik sam czy z tzw. bazą ? Ponoc te z bazą są dużo wygodniejsze, szybko sie montują w samochodzie, a montowanie fotelika bez bazy jest troche upierdliwe.... sama juz nie wiem

Joasiu - napisz jak poszło to pierwsze kąpanie
Kasiulko ja Ci nie pomogę, bo my zdecydowaliśmy, że fotelik kupimy dopiero jak Natalka będzie miała mniej więcej pół roku. Więc na razie nie zastanawiam się nad rodzajem fotelika.

Joasiu, tak, tak napisz o Twoim pierwszym kąpaniu .

kostka.kr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-14, 13:51   #666
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Właśnie nie dawno wstawiłam do lodówki blok czekoladowy z rumem, orzechami, który zrobiłam dla TŻ. Nie mam pomysłu na dzisiejszy dzień, myślę,że może jakaś kolacyjka? Zobaczymy...

Stary 2006-02-14, 13:52   #667
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Mała śpi jak zabita Aż mi czasami głupio że ona jest taka spokojna i zaczynam się denerwować czy nie poświęcam jej za mało czasu. Normalnie schiza. W domu wszystko zrobione, posprzatane, obiad ugotowany. Mam aż za dużo czasu dla siebie. Jezu ja to chyba ze wszystkiego musze robić problem. Jakś dziwna jestem.

Kapiel super bo mała nie płakała w wodzie tylko się zdenerwowała jak ją wyjęłam. Nie idzie mi to jeszcze za szybko i troche marznie zanim ją całą "zrobie". Nie taki diabeł straszny jak go malują

Meme gdybyś wcześniej jechałą niż w ten piątek to jak będziesz w stanie to koniecznie napisz!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-02-14, 18:12   #668
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Joasiu super, że masz takie spokojne dziecko , ja mam nadzieje, że moje też mi da odpocząć po porodzie .

Kasiulko ja też dzisiaj kupiłam wózek, była na niego promocja z 790zł. na 520 zł. inaczej kupilibyśmy dopiero przed porodem. Teściowa coś wspominała o zabobonach, ale szkoda przepuszczać taką okazje.

Jak Wam minął walentynkowy wieczór? Ja zamówiłam pizze, a mój TŻ kupił winko, w piątek idziemy do kina, gdyż dzisiaj napewno są przepełnione, a ja nie lubie takich tłumów. W przyszłym roku postaram się aby ten wieczór był bardziej romantyczny . Mateuszek będzie miał już prawie roczek, więc babcia będzie mogła się nim zająć .
Stary 2006-02-14, 18:41   #669
kasiulka
Zakorzenienie

hehe u nas tez dzisiaj mało romantycznie było... poszlismy na pizze, nażarłam sie jak smok, a mała nie dawała spokojnie zjesc i waliła mnie przez cały czas po cyckach - straszliwie wysoko mam brzuch, prawie pod szyja, mam nawet wrazenie ze coraz wyżej, zastanawiam sie czy i kiedy mi sie obniży?

Joasiu, Ty sie dziewczyno ciesz ze masz takiego małego aniołka, jak ja bym chciała zeby moja była grzeczna , a ona juz w brzuchu matke maltretuje

Widze ze jest Meme - napisz kochana co u Ciebie i jak sie czujesz ?

Oliwka
Stary 2006-02-14, 18:46   #670
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Cześć Kochaniutkie!

wiecie co, ja jednak jestem w ciąży!Czajanie - brak, histeryzowanie - obecne; zmiany nastroju i kompletny brak zdecydowania - jak najbardziej na plusie! Dziekuje, Kochane, że tak mnie pocieszaciea propos szpitala! Wczoraj ogólna histeria i stres, dzis rano sie budzę i pierwsza mysł: "Gdzie kobieto cie bedą trzymać?! W życiu Warszawy, na pewno nie urodze w ten piatek, no way!" I tak przez cały dzień....do teraz. już nie jestem tego taka pewna. Miałam odmówic jutrzejszy meeting z kumpelami, bo jakos nie w głowie mi ich "nieciążowe i nieporodowe" problemy, ale w końcu nie wiem co z tym fantem zrobić. Ledwo sie ruszam, tzn. kiwam sie na boki, bo tak mnie boli z lewej strony. Dziś moja mama mi powiedziala, ze jak była ze mną w ciąży, to ok. 7-8 mies, była prawie sparaliżowana od pasa w dół, w każdym razie nie czuła nóg, bo tak jej uciskałam jakis nerw! Tydzień spędziła w szpitalu a potem miesiac leżąła, bo normalnie nie była w stanie chodzić...dobre, nie?! A ja sie dziwię, że moj Filip mi cos uciska!

A tak w ogóle to Joasiu, super, że masz takie spokojne Dzieciątko. Pomysł sobie, zeby cały czas plakało, w nocy by nie spało, a za dnia musiałabys je mieć non toper na rekach...mój kolega ma taką córkę. nie wiem jak teraz, ale przez 1 rok tak to wyglądało - dzieciak płakał i darł sie na okrągło.

Dobra, kończe, moze jeszcze potem coś skrobnę! buziaczki dla Was wszystkich.

A jeszcze jedno. Ja chyba jakaś inna, bo wsyscy wokół cały czas powtarzają , że mogłabym juz uridzić, a mnie tam wcale się nie spieszy....

FILIPEK
http://tickers.baby-gaga.com/t/squsq...pek+ma+już.png

MADZIA
http://tickers.baby-gaga.com/t/bunbu...+Madzia+ma.png
Meme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-14, 19:36   #671
ma-li-na
Zadomowienie

witajcie widze ze wy tez nie mieliscie walentynek zycia u mnie to samo kolacja winko i wspomnienia nic specjalnego mam nadzieje ze za rok bedzie bardziej wyjątkowo.

Mooj dzidzius jakos dzis ruchliwy i to strasznie ,wierci sie jak szalony
dzis moja mama kupiła mu dres! normalnie cudo!
ehh jakos nie mam weny do pisania jutro tu zajze pa kochane

walka o zdrowe wlosy

26 grudzien 2011 ostatnie farbowanie
13 luty 2012- rozwod z suszarka i prostownica!
ma-li-na jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-02-14, 20:41   #672
kasiulka
Zakorzenienie

Dziewuszki mam jeszcze jedno pytanie - czy jak robicie morfologie to macie tez robione OB (odczyn Biernackiego)? Bo ja dotąd nie miałam, a dzis odebrałam wyniki badan i mam OB takie wysokie ze... shock. Wiem ze w ciazy jest podwyzszone ale nie wiedzialam ze az tyle, nie wiem czy to normalne .. oprócz tego mam tez przekroczony poziom bialych krwinek i leukocyty w moczu... czy to moze byc jakas infekcja?

Oliwka
Stary 2006-02-14, 21:00   #673
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Kasiulka, co do OB, to ja nie miąłam robionego ani razu przez ciążę. Z tego co wiem to to badanie robi się, kiedy jest jakaś infekcja, choroba, bąź po takowej ażeby sprawdzić jak sobie organizm daje rade z jej zwalczaniem. W ciaży faktycznie możliwe żeby było podniesione, ale ile norma na cieżarna wynosi niweim. Wejdź sobie na google i wstukaj "wyniki badań morfologia" albo "normy badań dla cieżarnych" albo "morfologia/mocz wyniki badań", cos pokombinuj, tylko nie w " " tylko z + między słowami. Ja tam zawsze sobie sprawdzałam swoje wyniki, na pewno cos znajdziesz. no a njalapiepiej, to pogadaj z ginem. Co do leukocytów, to podobno na koniec ciąży podniesiony poziom jet czymś normalnym. Ale nie chce robić za "falszywego proroka", dlatego sprawdź sobie na necie. Bedzies spokojniejsza. A kiedy masz wizytę u gina?

Ja padam na pysk...chyba czas do łózia...

FILIPEK
http://tickers.baby-gaga.com/t/squsq...pek+ma+już.png

MADZIA
http://tickers.baby-gaga.com/t/bunbu...+Madzia+ma.png
Meme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-15, 07:42   #674
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Cześć Dziewczyny!

Jaki piękny dziś dzionek ! Słonko świeci, aż się chce wyjść na spacer.
Czytam o Waszych badaniach i stwierdziłam, że chyba pójdę sobie zrobić te wszystkie podstawowe. Jutro idę do Gina, zobaczę czy z Natalką wszystko w porządku. Ile mniej więcej waży, jak jest ułożona itp. Cały czas mam wrażenie po jej ruchach, że główkę ma po mojej prawej stronie brzucha, a nóżki po lewej, czyli jest ułożona tak jakby bokiem. Jutro się przekonam .

Jedziemy jutro z TŻ na zakupy do Geanta, bo jest promocja na dziecięce rzeczy. Wanienkę, którą mieliśmy kupować za 25zł w Realu, tam jest ta sama za 17zł. Więc niezła okazja .

A co do Walentynek, to mój TŻ zaskoczył mnie niesamowicie. Wparował do domu z wielkim koszem pełnym różnych owoców i pudłem przeróżnych jogurtów oraz WIELKĄ różą.
To chyba dlatego, że ostatnio marudziłam, że nie mam ochoty na mięso i wolałabym jeść coś lekkiego. No więc na kolację była owocowa sałatka i romantyczny film.
Faaajnie było.....

Stary 2006-02-15, 07:52   #675
ma-li-na
Zadomowienie

MEME urodziła!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!
Filipek przyszedł na swiat o 6:05 wazy 3250 i ma 53cm dł meme dodała ze ma sliczna bujna fryzurke i rodziła 30min!!!!!!!!!!!!!!!!
gratulacje kochana

hehe moowiłam ze jak odejdzie czop to rodzi sie w ciagu 24h :P to sie ginki posłuchała

walka o zdrowe wlosy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-02-15, 08:17   #676
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Gratulacje!!!!!!!!!!!!!
Mówiłam, że jak Joasia zaczęła to teraz z górki.....
Meme...szybko Ci to poszło
Jeszcze raz gratulacje, odpoczywajcie i wracaj do nas podzielić się wrażeniami

Stary 2006-02-15, 08:46   #677
kasiulka
Zakorzenienie

cześć Mamuśki No to Meme wykręcila numer, normalnie porodowy ekspres ... Strasznie sie ciesze , ale jednoczesnie sie troche przeraziłam bo ja jeszcze jestem z robotą w lesie ... powziełam mocne postanowienie spakowania dzis torby do szpitala . Co prawda objawów porodowych zadnych nie mam ale jesli to tak szybko idzie.....

Ja dzis miałam po prostu fatalną noc, co chwile wstawałam, wypilam chyba ze 2 llitry mleka, soku i jogurtu w nocy - myslałam ze zwariuje z pragnienia, pierwszy raz w życiu cos takiego mi sie przydarzyło. Moj misiek nie spal w ogole bo ponoc chrapałam straszliwie i nie reagowalam na zadne impulsy
Wstałam opuchnieta, rece bolały mnie tak ze nie umiałam złapac pilota od TV - teraz na szczescie juz lepiej. Aha i mam takie cos ze non stop "oko mi skoko" - czyli takie drgawki powieki, to chyba niedobór magnezu? O dziwo łykam tabletki z magnezem i Prenatal i ciągle za mało....

Kostko, sprawdziłam przed chwilą te normy OB w internecie jak radzilas.Dla ciezarówek norma jest poniżej 20, a ja mam 60 ... Miałam juz nie dzwonic z każdą duperelą do mojej ginki (wizyta za tydzien) ale chyba jednak zaraz do niej dryndne bo sie troche wystraszyłam

(ups, to Meme pisała o tym OB, slepak ze mnie )

Oliwka

Edytowane przez kasiulka
Czas edycji: 2006-02-15 o 09:04 Powód: kurza ślepota
Stary 2006-02-15, 09:03   #678
ma-li-na
Zadomowienie

kasiulko ja takie skakanie oka miałam przez 2tyg non stop nie jest tak ze jest to spowodowane brakiem magnezu moga byc to nerwy tak jak w moim przypadku czasem bywa ze sie zdenerwujemy na cos az skacze nerw.Co do twoich nocy to tez tak miałam i to normalne jak obnizy ci sie brzuch to łatwiej ci będzie oddycHAC i nie bedziesz miec takiego pragnienia ja np od soboty przesypiam całe noce tylko raz wstaje do ubikacji m-dzy 24 a 2 w nocy co jest doozą ulga po wczesniejszym cogodzinnym wstawaniu do toalety lub do kuchni po cos do picia.

Moowicie ze wszystko teraz poleci z górki mnie jeszcze jakos nic nie bierze nic nie boli zadnych zapowiedzi porodu a tu niby tylko 10dni zostało nie mam siary poprostu zero oznak!Martwi mnie to bo niechciałabym rodzic po terminie a jest to spowodowane juz moim totalnym zmęczeniem

ale tak jak ty kasiu mam wrazenie ze teraz jakos szybko czas leci i niemam na nic czasu i ochoty <mimo ze energi mi nie brakuje>dzis spakuje walizke do szpitala <niby wszystko przygotowane w półce ale niemam zamiaru na koniec latac i torby szukac i martwic sie czy oby napewno wszystko tam jest

walka o zdrowe wlosy

Stary 2006-02-15, 09:39   #679
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Super, że Meme urodził , Malinko teraz Twoja kolej, więc może spakuj torbę . Teraz jakoś szybko ten czas leci już druga z nas się rozdwoiła , ale ja mam z Kostką jeszcze daleko do terminu .

Ja miałam ostatnie dwie noce spokojne i przespane już byłam zadowolona, a w tą znowu dwie godziny przewracania się z boku na bok. Nogi i ręce zdrętwiałe i potworny ból piersi, ale jednej, ja też nie mam siary od dwóch miesięcy, czy to normalne, żeby mieć w 6 miesiącu a w ostatnich już nie?
Odziwo zaczełam chrapać dopiero nad ranem, mój TŻ mógł spać spokojnie, zrobiłam mu prezent na walentynki . Tłumacze mu przecież, że wszystkie ciężarne chrapią, że to niezależne od nas, więc dlaczego marudzi, każe mi obiecać, że po porodzie nie będe chrapać, ale jak ja mam mu coś takiego obiecać ? Cały czas powtarzam, że już za chwile będe miała dwójke dzieci w domu .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-02-15, 09:50   #680
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Jak się ciesze że nasza Meme już urodziła. Chyba nie miała trudnego porodu. Bardzo dobrze. Zdrówko za Filipka Julcia będzie mieć kolege. Która następna dziewczyny?

Kasiulko lepiej zadzwoń do swojej lekarki. Będziesz spokojniejsza. Dość wysokie to Twoje OB lepiej sprawdzić.

Weszłam wczoraj na wage i totalny szok, zgubiłam prawie 10 kg!!!! Matko ale się ucieszyłam. Z tej radości wypiłam sobie małego Redsa i zjadłam batonika Julcia nadal jest spokojna. Robi się bardziej kontaktowa. Wczoraj nosiłam ją po mieszkaniu i oglądała wszystko z zaciekawionymi oczami i otwartą buźką. Wiem że jeszcze nie widzi ale w pomieszczeniach było różne światło i wydaje mi się że to ja tak interesowało. Jeszcze słabo trzyma ciepło i non stop ma czkawke. Jedno z czego się ciesze to że nie ulewa. Chyba służy jej melko które dostaje. Karmie ją Bebilonem. W szpitalu dostawała Nan i ulewała bardzo mocno.
Walentynki u nas bardzo spokojne. Dostałam kolejnego storczyka do kolekcji. To moje ulubione kwaty tylko nie umiem ich hodować i notorycznie "padają". Może któraś z Was ma jakieś doświadczenie z nimi?

Edytowane przez Joasiaa
Czas edycji: 2006-02-15 o 10:13 Powód: coś mi się przypomniało :)
Stary 2006-02-15, 10:30   #681
KATESIA
Zakorzenienie

GG do KATESIA

Cytat:
Napisane przez Joasiaa
Mała śpi jak zabita Aż mi czasami głupio że ona jest taka spokojna i zaczynam się denerwować czy nie poświęcam jej za mało czasu. Normalnie schiza. W domu wszystko zrobione, posprzatane, obiad ugotowany. Mam aż za dużo czasu dla siebie. Jezu ja to chyba ze wszystkiego musze robić problem. Jakś dziwna jestem.
Joasiu przepraszam ze sie wtrącam, ale nie jestes dziwna, ja mam miesieczna córeczkę (jestem ze styczniowych) i mam bardzo podobnie-powinnysmy byc szczęsliwe ze mamy takie grzeczne dzieci, a im starsze dziecko tym dłuzsze okresy czuwania-wtedy bedziesz miała mozliwosc okazywania uczuc maleństwu. Ja czasami wrecz sie nudze bo dam małej jesc pobawie sie chwile, zrobie toalete i ona śpi i spi i spi.....
Ale są dni kiedy faktycznie nie mam jak zając sie domem bo malenka chce wiecej poprzebywac ze mną-to są cudowne chwile i napewno do Ciebie tez nadejdą, teraz bądź szczęsliwa ze malenka tyle śpi, bo wtedy rosnie...Oprócz tego juz niedługo zaczniesz chodzic na spacerki-przez to też bedziesz miała mniej czasu dla siebie, a teraz ciesz sie za malenka jest grzeczna i zdrowa...
pozdrawiam wszystkie mamusie lutowo-marcowe, te które juz urodziły (bo jak widac zaczyacie sie juz "sypac") i te które musze jeszcze troszke poczekac. Powodzenia, cierpliwosci.
KATESIA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-15, 12:36   #682
kasiulka
Zakorzenienie

Joasiu w kwestii storczyków to z moich doswiadczen tak:
- powinny stac w dobrze oswietlonym i ciepłym miejscu (nie w pełnym sloncu i nie przy kaloryferach), no i absolutnie nie w kuchni (gaz)
- w czasie kwitnienia podlewanie regularne + koniecznie specjalny nawóz do storczyków, od czasu do czasu zraszac (powietrze nie może byc za suche)
- jak przekwitna stare pędy obcina sie nad trzecim oczkiem i jest duża szansa ze zakwitną znowu (u mojej tesciowej kwitną jak szalone )
- jak kwitną albo maj pączki nie wolno ich "tyrpać", ani przekręcac doniczki bo pąki opadną
- storczyki nie lubia za czestego przesadzania, robi sie to jak juz korzenie wyłaża na całego z doniczki - srednio co 2-3 lata.

Aha, to sa zasady odnosnie phalenopsisów, to chyba najpopularniejsze storczyki doniczkowe, innych nigdy nie miałam.

Oliwka
Stary 2006-02-15, 13:08   #683
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Dziewczyny, ja przepraszam że nie na temat, ale każda z Was na dole pod avatarkiem ma trójkąt z wykrzyknikiem i napis zły post. O co chodzi, czemu ja nie mam czegoś takiego?

Stary 2006-02-15, 13:12   #684
kasiulka
Zakorzenienie

Kostko masz, masz, tylko swojego nie widzisz ... to jest chyba takie narzedzie do skarżenia adminowi - jak Ci jakis post podpadnie, np. jest niecenzuralny to możesz to szybko i łatwo zglosic

Oliwka
Stary 2006-02-15, 13:17   #685
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Dziękuję! Czyli każdy ma, tylko swojego nie widzi...

Stary 2006-02-15, 18:48   #686
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Ale jestem dzisiaj do d...nawet przy komputerze nie chce mi się siedzieć. Poprostu opadam z sił, strasznie boli mnie głowa i opuchnięte nogi. Zresztą co chwile biegam na kibelek, mam nadzieje, że to nie zatrucie, bo mdłości też mnie nie opuszczają. Ciesze się że mamy już najważniejsze rzeczy dla małego bo w marcu to ja już chyba palcem nie kiwne .
Stary 2006-02-15, 19:34   #687
kasiulka
Zakorzenienie

Płatku u mnie to samo - to jest straszne, bo generalnie nic nie robie przez cały dzien a jestem tak zmeczona jakbym co najmniej zwaliła 3 tony wegla do piwnicy.... tez mam mdłosci i taki niesmak w buzi jak na kacu-gigancie, błeee .

Ja jeszcze nie mam materacyka do łóżeczka, fotelika do auta, no i poszewek na posciel - co prawda kupiłam, ale durna pała, dopiero jak wyprałam to zauważyłam ze kupiłam za małe .... no i musze kupic nowe.
A dla siebie nie mam oczywiscie koszuli (temat "koszula do porodu" stał sie dosc drażliwy u nas w domu, normalnie nie umiem kupic tego cholerstwa ), czeka mnie tez wyprawa do apteki po wkladki Belli, majty jednorazowe, termometr dla dzidzi i Bepanthen. I pewnie mi sie jeszcze ze sto innych rzeczy przypomni i chyba niedługo pojdziemy z torbami.... a becikowe nie wystarczy na pokrycie debetu na koncie

Oliwka
Stary 2006-02-15, 20:35   #688
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Szkoda Kasiu, że uprałaś może by Ci w sklepie wymienili. Ja mówiąc, że mam najważniejsze rzeczy chodziło mi o ubranka, łóżeczko z całym wyposażeniem i wózek, nie mam jeszcze kosmetyków i przyborów dla małego (typu termometr, szczotka, nożyczki itd.) i wanienki, a z tą koszulą to ja też mam jak Ty. Zmusiłam się dzisiaj do kupienia kapci, bo stare to lepiej nie mówić , a w razie czego mam piżame. Moja koleżanka jak rodziła to była ubrana w górę od piżamki. Musze jeszcze poprać ręczniki i pieluszki dla małego, ciuszki już poprałam, ostanie poprasuje jutro. Chciałam się Was zapytać czy kupujecie butelke antykolkową, są dość drogie, ale babki w sklepie mówią, że warto? Aha musze jeszcze nabyć poduszeczke do wózka, ale nie wiem czy kordłe też kupować?
Ide spać, dobranoc dziewczyny .
Stary 2006-02-15, 20:58   #689
kasiulka
Zakorzenienie

Płatku ja mam ambitny plan karmic cyckiem wiec na razie żadnych butelek nie zakładam, nawet nie oglądałam tych antykolkowych. A ile takie cudo kosztuje?

No i oczywiscie nie pomyslałam o pościeli do wózka, dobrze ze mi przypomnialas , czyli następny zakup na liście . W razie czego od biedy mam kocyk, a podusi to sie chyba na poczatku i tak nie daje ?
Ja tez zmykam do wyrka, dobrej nocki

Oliwka
Stary 2006-02-15, 21:07   #690
kasiulka
Zakorzenienie

jeszcze cos smiesznego na dobranoc - przeszukuje ostatnio allegro w poszukiwaniu używanego fotelika Maxi Cosi i zobaczcie na co sie natknęłam
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=86985120

Najbardziej rozsmieszyło mnie ze stan tego fotelika wg. sprzedającego jest bardzo dobry ,normalnie ludziska bedą sobie rozdrapywac to cudo... i cena taka okazyjna
Ciekawe czy to dziecko wygryzło te dziury czy myszy sie dorwaly

teraz juz naprawde zmykam spać

Oliwka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości