Mamy marzec 2016 - cz. 10 - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-10, 13:40   #661
Margotka_
Zadomowienie

Dot.: Mamy marzec 2016 - cz. 10

Nadia ... a wiesz, ze nie wiem, nie pamietam od czego sie zaczęło, ale oboje stwierdziliśmy, ze nie to jest najważniejsze i ze jak maluszek ma sie dobrze, rozwija dobrze, to niech płeć bedzie niespodzianka i tak juz pozniej zostało ...choć nie powiem, ze meza korciło zeby sie dowiedzieć, a teraz ...miesiąc do porodu, to juz nie ma wyjścia, musi poczekać hehe^^ imiona mamy, co prawda dla dziewczynki na 100% uzgodnione, co do chłopca jeszcze debatujemy, ale czasami imie przychodzi jak sie patrzy na maluszka, wiec to tez kwestia jeszcze do ugadania, hehe kto by sie tam nie ukrywał, to bedzie nasza najukochańsza kruszynka na świecie
Margotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 13:43   #662
Olgietka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margotka_ Pokaż wiadomość
Nadia ... a wiesz, ze nie wiem, nie pamietam od czego sie zaczęło, ale oboje stwierdziliśmy, ze nie to jest najważniejsze i ze jak maluszek ma sie dobrze, rozwija dobrze, to niech płeć bedzie niespodzianka i tak juz pozniej zostało ...choć nie powiem, ze meza korciło zeby sie dowiedzieć, a teraz ...miesiąc do porodu, to juz nie ma wyjścia, musi poczekać hehe^^ imiona mamy, co prawda dla dziewczynki na 100% uzgodnione, co do chłopca jeszcze debatujemy, ale czasami imie przychodzi jak sie patrzy na maluszka, wiec to tez kwestia jeszcze do ugadania, hehe kto by sie tam nie ukrywał, to bedzie nasza najukochańsza kruszynka na świecie
A jakie macie typy imion? Zastanawiam sie w którą stronę pójdziecie
Stary 2016-02-10, 13:45   #663
moonunit
Wtajemniczenie

Hej witam sie po obiedzie juz ;-)

Monia Przykro mi z powodu babci tz W połowie grudnia byliśmy w podobnej sytuacji bo zmarl dziadek tz W dzien pogrzebu wzielam profilaktycznie no spe i wszystko było ok

Lewek Duży ten twój chłopak Pamietasz ile mial w 33 tyg? Bo cos czuje ze moj z podobna waga będzie ;-)

Monikmi a dlaczego pit za 2014? A nie za ubiegły rok?
Gratuluję udanych wizyt
Bylysmy z m w kościele Tz w pracy a ja po tej ciezkiej nocy nie mam na nic siły :-( Podczytywalam was w ciągu dnia ale wybaczcie ze nie będę sie do wszystkiego odnosić cos tam zapamietalam wiec napisze

A propos bajek to podobnie jak Emma na początku nie planuje czytać M z reguły zasypiala po kapieli i karmieniu Książeczki takie składane harmonijkowe wprowadzilam jak M miala ok pol roku Miala takie miękkie do kapieli i z materialu ale bardziej sluzyly jako gryzaki ;-) A bajki na dobranoc zaczelam czytac jej jak miała ok 2 lat bo wtedy posypal sie nasz system samodzielnego zasypiania I tak czytam do dziś
M uwielbia Kubusia Puchatka Ale klasyke typu trzy male swinki, czerwonego kapturka tez czytamy w uproszczonej wersji Czasem cos o kucykach Pony (uwielbia je) czy o Dorze Ale Kubuś zdecydowanie wygrywa 90% czytanych bajek to właśnie opowieści o kubusiu Niedawno w biedronce byly fajne książki o kubusiu W malej ksiazce chyba 12 historii

Verrerie zdrowka dla Poli Nie martw się no Rossa Na pewno wszystko zaraz się unormuje

Edytowane przez moonunit
Czas edycji: 2016-02-10 o 13:53
moonunit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 13:49   #664
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Monia dobrze ze na wizycie ok i strasznie przykro z powodu babci. Biedny TŻ i biedny dziadek
Lewek masz kawał syna!! Gratulacje jak się ma do starszych chłopaków? Oni chyba tez byli sporzy, co?
Ja leżę kurde i powiem Wam że co wstanę to brzuch stoi na baczność i boli. Nie pooglądam chyba porodowki
Stary 2016-02-10, 13:50   #665
_polly_
Zakorzenienie

Mam nadzieję, że w końcu uda mi się dorwać moją ulubioną książkę z dzieciństwa. Chociaż używkę w średnim stanie.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 13:53   #666
misia880
Zakorzenienie

Wlosy podcielam, zafarbowalam czuje sie lepiej haha

Na 17 mam gina - jade z mama bo potem na kawe i ciastko do Cioci

Mooonia bardzo mi przykro ;*

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 14:03   #667
201704101323
Konto usunięte

Ja sie tematami tych pomocy tez nie interesuje bo nam równiez nic się nie nalezy
Zbieram się na zebranie do przedszkola, na 16, jeszcze muszę małemu coś kupić, aby cicho siedział na tym zebraniu, bo nie mam z kim go zostawić.

moonunit;- a twoja M nie chodzi do przedszkola? Pytałaś o książki, ja niestety póki co zabieram się do nich...jak piews do jeża dosłownie

margotka- aha, bedzie to najfajniesza niespodzianka na swiecie, chcociaż ja bym nie wytrzymala

mooonia- twoja ciąza bardzo przypomina mi moją pierwsza też się wspaniale czułam i żadnych skurczy. Super że wizyta udana, natomiast przykro mi z powodu tragedii

misia- ja też dziś dzień upiększania, tylko ze w domowych warunkach , kciuki za wizytę
201704101323 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 14:03   #668
Darkanddark
Zakorzenienie

Moooniaaaa - wyrazy współczucia, trzymaj się

Ja tez się musze umówić do fryzjera. Podetne włosy i myślę może o jakimś kolorze typu ombre czy sombre, żeby nie farbować regularnie i nie mieć problemu z odrostem.
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 14:04   #669
201704101323
Konto usunięte

Lewek- nie wierze! Serio tyle waży? Wow
201704101323 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 14:04   #670
magda16262
Zadomowienie

Kurcze kobietki ale nadrabiania a tu.tylko chwila.nieobecnosci. wroce od gin bede czytala

Czekamy juz pod drzwiami zaraz wchodzimy, trzymajcie kciuki
magda16262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 14:07   #671
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olgietka Pokaż wiadomość
Ja też jakaś rozmemłana jestem...
Skąd wątpliwości co do szpitala?

Byłam u lutówek znowu... i tylko dwie póki co urodziły po terminie, większość jednak przed... ale przeraziła mnie liczba CC Ponad połowa
Wątpliwości bo... mój gin tam nie pracuje, bo wcześniej rodzilam w prywatnej klinice, bo chcą czekać do terminu a ja czuję że nie dotrwam jak przy chlopakach... mam ochotę pojechać do tej kliniki. Ale nie chce wyjść na wybredna burżujkę co to gardzi panstwowym szpitalem. Nie wiem czego się obawiam ale się obawiam. W dodatku tż nie bardzo się podoba pomysł z tym panstwowym, on też by wolal do kliniki, pewnie by mi wypominal gdyby coś tutaj się stało. I jeszcze mnóstwo różnych myśli tłucze mi się po głowie, ale już nie będę Was zanudzac...

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
o matko jaki kawał chłopa! A starszakk tez tak wagowo dali czadu?
Dziś właśnie sobie sprawdzilam dla przypomnienia to pierwszy 3,48 a drugi 4,02. Wiec waga rośnie

Cytat:
Napisane przez moonunit Pokaż wiadomość
Lewek Duży ten twój chłopak Pamietasz ile mial w 33 tyg? Bo cos czuje ze moj z podobna waga będzie ;-)
Na wizycie byłam w 34/35 tyg i wówczas ważył 3,1kg
Czyli za 3 tygodnie będzie miał jakies 4,3

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:
Napisane przez NADIA29 Pokaż wiadomość
Ja sie tematami tych pomocy tez nie interesuje bo nam równiez nic się nie nalezy
Zbieram się na zebranie do przedszkola, na 16, jeszcze muszę małemu coś kupić, aby cicho siedział na tym zebraniu, bo nie mam z kim go zostawić.

moonunit;- a twoja M nie chodzi do przedszkola? Pytałaś o książki, ja niestety póki co zabieram się do nich...jak piews do jeża dosłownie

margotka- aha, bedzie to najfajniesza niespodzianka na swiecie, chcociaż ja bym nie wytrzymala

mooonia- twoja ciąza bardzo przypomina mi moją pierwsza też się wspaniale czułam i żadnych skurczy. Super że wizyta udana, natomiast przykro mi z powodu tragedii

misia- ja też dziś dzień upiększania, tylko ze w domowych warunkach , kciuki za wizytę
Jak to nic? A 500 zł?
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-10, 14:11   #672
Margotka_
Zadomowienie

Cytat:
A jakie macie typy imion? Zastanawiam sie w którą stronę pójdziecie
Uległam mężowi i zdecydowaliśmy,ze bedzie hinduskie imie, ale ....musi brzmieć miedzynarodowo Dla dziewczynki wybraliśmy takie, ze jak sie okazało nawet w odmianie polskiej istnieje,wiec tu duży PLUS a nad chłopczykiem mowie, jeszcze sie zastanawiamy, tzn debatujemy ja mam swoje typy i próbuje przekonać meza, ale on sie uparł na swoj wybor, wiec pewnie tak pozostanie ale na razie nie zdradzamy

Nadia to bedzie z pewnością najpiękniejszy dzien, mimo bolu, krwi, zmęczenia, cos jeszcze muszę dodać ? Hehehe
Stary 2016-02-10, 14:13   #673
Darkanddark
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda16262 Pokaż wiadomość
Kciuki!

Idę prasować, jestem bez humoru i nie lubię siebie w tym stanie wiec szybko idę poszukać jakiegoś zajęcia
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 14:14   #674
Bonku
Wtajemniczenie

Lewek jaka burżujkę no co Ty idz do kliniki jak masz możliwość co Ty sie ludźmi przejmujesz i gadaniem kogoś to Twoja macica w końcu nie? Mnie nie obchodzi ze każdy mi mówi po co Ci polozna tam przeciez bedzie i urodzisz, mam na to odlozone pieniadze tak postanowiłam to jest moja Bożena moje dziecko i zrobię tak jak chce ja a nie ltos kto sobie będzie siedzial w domu a ja w mękach i bolach to chyba mój komfort jezeli można w ogóle przy rodzeniu o komforcie mówić sie liczy
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 14:15   #675
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Monia, super że na wizycie wszystko dobrze no i przykro z powodu babci, zawsze najbardziej żal dziadka w takich sytuacjach.

Misia i Magda za Wasze wizyty
Stary 2016-02-10, 14:20   #676
moonunit
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że w końcu uda mi się dorwać moją ulubioną książkę z dzieciństwa. Chociaż używkę w średnim stanie.
A jaką?
Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Wlosy podcielam, zafarbowalam czuje sie lepiej haha

Na 17 mam gina - jade z mama bo potem na kawe i ciastko do Cioci

Mooonia bardzo mi przykro ;*
Trzymam kciuki za wizytę
Cytat:
Napisane przez NADIA29 Pokaż wiadomość
W tym roku nie, bo ja jestem od września na zwolnieniu i siedzę w domu Państwowego przedszkola nie mam To nasze wiejskie mi podpadlo Tzn pani dyr ;-) Zmienila sie kadra i nie chcialam jej tam dawac z powrotem A do pozostalych musialabym jak wozic min 10 km i jeszcze placic ok 400-500 zl Także postawiliśmy z tz ze zostaje ze mną Sama z nią przerabiam podręcznik dla czterolatkow ;-) Ale juz od lipca pójdzie do nowego przedszkola Co jakiś czas tam jeździmy i M poznaje otoczenie i dzieciaki

Cytat:
Kurcze kobietki ale nadrabiania a tu.tylko chwila.nieobecnosci. wroce od gin bede czytala

Trzymam kciuki

Edytowane przez moonunit
Czas edycji: 2016-02-10 o 14:22
moonunit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 14:38   #677
diablica071086
Zadomowienie

Po wizycie i pierwszym ktg,
młody jak zwykle buszował w brzuchu więc ciekawe ktg było, ma podobno 2700 więc po mimo mojej choroby przybrał 0,5 kg.
Dostałam też skierowanie na cc tylko teraz do szpitala się umówic i będzie wszystko zaplanowane.

Zmykam sobie spac a co tam.

książka wysłana, jak toś jeszcze chetny dawac znac

Edytowane przez diablica071086
Czas edycji: 2016-02-10 o 14:39
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 14:38   #678
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
Lewek jaka burżujkę no co Ty idz do kliniki jak masz możliwość co Ty sie ludźmi przejmujesz i gadaniem kogoś to Twoja macica w końcu nie? Mnie nie obchodzi ze każdy mi mówi po co Ci polozna tam przeciez bedzie i urodzisz, mam na to odlozone pieniadze tak postanowiłam to jest moja Bożena moje dziecko i zrobię tak jak chce ja a nie ltos kto sobie będzie siedzial w domu a ja w mękach i bolach to chyba mój komfort jezeli można w ogóle przy rodzeniu o komforcie mówić sie liczy
Dzięki za wsparcie. Jestem na takim rozdrożu ze potrzeba mi było takich słów
No właśnie chyba za bardzo się przejmuję...
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 14:44   #679
moonunit
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez diablica071086 Pokaż wiadomość
Po wizycie i pierwszym ktg,
młody jak zwykle buszował w brzuchu więc ciekawe ktg było, ma podobno 2700 więc po mimo mojej choroby przybrał 0,5 kg.
Dostałam też skierowanie na cc tylko teraz do szpitala się umówic i będzie wszystko zaplanowane.

Zmykam sobie spac a co tam.

książka wysłana, jak toś jeszcze chetny dawac znac
Przypomnij mi dlaczego masz mieć cc?

Lewek Bonku ma rację Powinnas rodzic tam gdzie ty chcesz tam gdzie bedziesz sie czula spokojnie i bezpiecznie U mnie to kosztuje ok 6 tysięcy wiec niestety odpadam ;-)
Po wczorajszej wizycie zamiast być spokojniesza co do mojego cc to zaczynam się coraz bardziej martwić Beda chcieli mnie naciskac na próbę sn a ja zdecydowanie nie chcę :-( Chyba musze poszukac innego lekarza i szpitala :-(
Stary 2016-02-10, 14:45   #680
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fasolka1987 Pokaż wiadomość
Emma mój też chrapie, ale wiem, że jak będę zmęczona to zasnę
To prawda. Jak już urodze i dzieci mnie wymecza to na pewno padne jak mucha i nic nie będę słyszała mąż mówi, że jak też czasem chrapie.. nie mówię, że nie ale on w przeciwieństwie do mnie spi sobie dalej, a ja się męczę..

Cytat:
Napisane przez Margotka_ Pokaż wiadomość
Mężu i tak juz planuje,ze po 4 miesiącach zaczynamy znowu starania
Wow

Cytat:
Mój TŻ chce żebym jak najdłużej siedziała z małą w domu.
Chciałabym posiedzieć na wychowawczym z dzieckiem ale w pracy nie ma nikogo na moim miejscu wiec wracam po macierzynskim

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Byłam dziś u swojego gina, wszystko jest ok a mały waży juz 3,7kg!
waga ciężka

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
zmarła dzisiaj tż babcia
Bardzo mi przykro z powodu straty babci. Ustąpiła miejsce dla Tosi. U nas już dwa razy tak się stało tuż po urodzeniu Agatki zmarł moj dziadek, a po miesiącu męża babcia. Teraz zmarł dziadek przed narodzinami Oliwki i po urodzeniu się prawnuczki..
Stary 2016-02-10, 14:47   #681
moonunit
Wtajemniczenie

Zapomnialabym całkiem Dziękuję wam bardzo za info dot zagranicznej służby zdrowia Moja ciekawość została zaspokojona
Stary 2016-02-10, 14:47   #682
Olgietka
Zakorzenienie

Lewek, ja też uważam, że nie ma co się ludźmi przejmować. Jeśli masz możliwość rodzic prywatnie, stać Cię na to i do tego ma Ci to dać komfort psychiczny, to się nie zastanawiaj kobito!!!

Diablica, dziękuje za książkę ️ dobrze, że po wizycie wszystko okej 🏻
Ktoś jeszcze ma jakieś powizytowe wieści?

Ja nie wiem czy to normalne, ale każdy ruch małej czuję w Bożenie.... Tez rak macie?
Stary 2016-02-10, 14:48   #683
moonunit
Wtajemniczenie

Olgietka czasami tak, to zależy jak sie mlody ułoży U Ciebie to cały czas tak jest?
Stary 2016-02-10, 14:52   #684
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moonunit Pokaż wiadomość
A jaką?
Niezwykłe przygody błękitnego króliczka.

Zamówiliśmy pralkę. Jutro powinna być.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 14:52   #685
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
A co to za ksiażka?

Mi rodzice duzo czytali, nie wiem jaki wpływ to miało, ale teraz tez duzo czytam. Praktycznie codziennie z tż czytamy przed snem. On morduje kindla, ja klasyczne ksiazki i musze miec jedna ksiazke w zapasie, a nie ze np.:koncze czytac i nie mam nic w kolejce. Muszę wiedziec, że mam w zapasie nową ksiażkę.

Dzięki dziewczyny

Lewek
to nad czym Ty się zastanawiasz? Umawiaj wizyte i przyjezdzaj! A ja obiecuje Cię odwiedzic
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 14:54   #686
Olgietka
Zakorzenienie

Dziś tak. Każde wypchnięcie pupy nad pępkiem czuje także w Bożenie. Jak mnie dźga nóżkami czy rączkami to nie zawsze. Natomiast dziś ewidentne próbuje rozepchać sobie apartament 🙄

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Cytat:
Niezwykłe przygody błękitnego króliczka.

Zamówiliśmy pralkę. Jutro powinna być.

Ja nie mogę się doczekać czytania Mary Poppins

Na jaką pralkę się zdecydowaliście?
Stary 2016-02-10, 14:56   #687
moonunit
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziś tak. Każde wypchnięcie pupy nad pępkiem czuje także w Bożenie. Jak mnie dźga nóżkami czy rączkami to nie zawsze. Natomiast dziś ewidentne próbuje rozepchać sobie apartament 🙄
Przemeblowanie sobie robi Helena ;-) W weekend mnie syn tak skopal ze wszystko dostalo po rowno i bozena i pęcherz A w nocy to się az wystraszylam bo myslalam juz ze mi dziure w brzuchu zrobi bo bylo to w miejcu blizny po cc ;-)
Stary 2016-02-10, 14:56   #688
Margotka_
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Ja nie mogę się doczekać czytania Mary Poppins

Na jaką pralkę się zdecydowaliście?
J
Zapomniała, ze w kawalerce mieszka ?
Stary 2016-02-10, 14:56   #689
Olgietka
Zakorzenienie

Monia, ja też jestem molem książkowym. Właśnie miauczę Tżtowi, że trzeba chociaż jakiś mały regalik dokupić, bo już nie mam gdzie książek ustawiać
Do kundla jakos nie mogę się przekonać
Stary 2016-02-10, 14:57   #690
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
trzymajcie kciuki

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości