|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza
Tabaska ja wiecej osob nie poznalam bo i tak prawie wszystkich tu znam ale na pewno jest wiecej czasu na pogadanie
![]() Ostatnio slyszalam ze niektore dzieci w ogole rodza sie juz z zebem na wierzchu np ![]()
![]() |
#662 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza
Kayira mojego brata corka urodziła sie z ząbkiem
![]()
![]() |
#663 |
Zadomowienie
|
KAYIRA, moja siostrzenica też miała dolną jedynkę.
Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:29 ---------- Poprzedni post napisano o 06:27 ---------- Tabaska, i urósł nowy ząbek na tym miejscu? Julka ma siedem lat i póki co ząbka brak. Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#664 |
Zadomowienie
|
Zuzia ma niecale 3 latka dopiero wiec ten nie wyleciał na razie
![]() |
#665 |
Raczkowanie
|
A ja musze pochwalić moje dziecię.. Jak zasnęła o 21 to obudziła sie dopiero o 4! A potem jeszcze pospala z nami w łożku do 6.30! No tak długo bez przerwy jeszcze nie spała
![]() ![]() ![]() ![]() Koło nas jest taki mały park i w "godzinach spacerowych" to tam jest pełno mamusiek z wózkami i praktycznie każda ławeczka zajęta przez jakas mamuśkę, babcie lub nianie ![]() ![]() Kejka cos mi sie wydaje ze twój Miki bedzie jako pierwszy pięknym uzębieniem świecił ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#666 |
Zadomowienie
|
Pięknie Wam dzieci śpią! Mój wczoraj w nocy przespał 4.5 h i już się cieszyłam że zaczyna wydluzac sobie sen ale za wcześnie bo dziś odstawial pobudki co 1.5-2 h cala noc! Padam... I zaczynam myśleć ze on wcale nie jest głodny bo niemrawo jakoś je... Tylko wstaje bo się budzi i nie umie zasnąć bez piersi :-/ jeśli tak to się zalamie chyba...
![]() |
#667 |
Rozeznanie
|
Z tym ślinieniem jest tak jak Smarrita pisze
![]() ![]() ![]() U nas nocka dzisiaj całkiem fajna ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#668 |
Zadomowienie
|
HappyGirl a pewnie mieszkasz w mieście? Wiesz bo ja na wsi, fakt ze nie jest to mala wiocha i wydaje mi sie ze wszyscy znają mnie a ja nikogo i łatwiej im zagadać w mniejszej społeczności, wczesniej zylam w, mężem, rodzina męża ktora tu jest dosc spora no i miałam tylko kilku znajomych, a teraz przyda sie poznać mamuśki, ich dzieci żeby igor mial kontakt od malego i mi się żyje lepiej a nie wciąż samej na spacerach, w domu tez non stop sama z dzieckiem
![]() |
#669 |
Winter is coming
|
Ja spaceruję samotnie, ale wyczaiłam, że moja koleżanka z LO urodziła w maju i ustawiamy się na wspólne spacery z wrzaskunami
![]() moja też się strasznie ślini! justyna a twój synek sam śpi nie? może z tobą w łóżku by dłuzej pospał... moja dziś spała z nami całą noc, nie mogła usnąć, byle co ją wybudzało. I znalazła sobie nową pozycję, przypełza do mnie gadzina i przytula się do piersi. Sama to jakoś robi, bo nie zasypiamy przytulone, no przesłodkie to jest
![]() |
#670 |
Zakorzenienie
|
Happy dziękuję za zdjęcie
![]() Ja mieszkam na wsi, z Ewki rocznika jest już 5 dzieci ale z żadnym nie chodzą na spacery. Czekam do grudnia, bo po sąsiedzku się urodzi ciocia/wujek Ewci, to będę miała gdzie z nią chodzić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#671 |
Zadomowienie
|
Velika no sam... Rano go biorę do siebie ale calej nocy z nim nie chce spac bo mamy dość wąskie lóżko i nikt by się nie wyspał... Eh trzeba to przetrwać i tyle
![]() Ja tutaj tez nie znam żadnych innych mam i w sumie zaluje, bo fajnie by bylo mieć koleżankę do spacerów. W kościele zawsze widzę taka pare mniej więcej w moim wieku, w styczniu im sie córeczka urodziła. Mam wielka ochotę zagadać do tej dziewczyny ale sie wstydzę hah ;P może kiedyś się nadarzy okazja z i coś z tego będzie ![]()
![]() |
#672 |
Zakorzenienie
|
Tabaska zazdro! U TŻ na wiosce nie ma żadnego dzieciaczka z tego roku, a u mnie za to jest ich od groma, ale co jak my tu się budujemy
![]() Jadę dziś do rodziców, TŻ wczoraj przegiął pałkę, i trochę się przestraszył. Ja wczoraj z okresem jak z kranu musiałam zajmować się wrzeszczącym niemowlakiem, a on mi nie pomagał. Ma swoje hobby, owszem. Nie był na piwie z kumplami, ale to go nie usprawiedliwia ![]() ![]() Edytowane przez lulka19 Czas edycji: 2016-06-10 o 09:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#673 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
ciekawe, nigdy nie słyszałam o tym. Cytat:
Masakra! |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#674 |
Zakorzenienie
|
Patulinka u mnie sprawdza się skakanie z małym, tylko to mu przynosi ulgę.
Chcę kupić chustę, ale ciągle się spóźniam z ofertą, ech |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#675 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#676 |
Zakorzenienie
|
Ale Ty masz kółkowa? ja mam problemy z kręgosłupem, i poluję na zwykłą. W ogole wyspałam się dziś. Zaległam do 10, a młody śpi nadal. Czekam aż się obudzi. TŻ ma wrócić po 12 stej, i ma mi UWAGA ,pomagać ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#677 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#678 |
Rozeznanie
|
Dzien dobry! Moj kajtek spał od 22 do 4.40 a potem jeszcze od 5.20 do 9.10.. Ale nie ciesze sie, dzis burzowo, wiec to pewnie przez pogode
![]() Ślinienie Moj sie ślini na potegę! Pediatra mowi ze to normalne ![]() Piszecie, ze dzieciaki wczoraj niespokojne były.. Ja sie nie odzywałam, bo Mikołaj był strasznie marudny, nie mozna było go na chwile odłożyć.. A dzis spi od rana ![]() Lulka popatrz na olx, moze cos Ci sie spodoba. A z outletu nic nie wybrałaś? Co do tz to u mnie tak samo, zaprosił znajomych na nd, nie mam zamiaru nawet palcem kiwnąć do przygotowań ![]() Tabaska fajnie masz! Tu tez pełno mamusiek, ale ja lubie samotne spacery, bo te to ciagle pytają.. A cY karmie, ile spi, itp. Mam ich troszke dosc ![]() O 13 szczepienie, poprosze kciuki za nas! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#679 |
Wtajemniczenie
|
Kopycio kciuki za szczepienie. Ja tez lubie samotne spacery
![]() Lulka o 14 konczy prace i jeszcze sie dzieckiem nie zajmuje?! Moj wraca o 17 ... Ile by dal byc wczesniej w domu ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#680 |
Matka Smoka
|
U mnie niestety koniec pieknych nocy. Juz dzis jestem niedospana, co pech bo tz wyjechal rano i wraca jutro w nocy. Kejka masz wiec dyżur do odwołania i obowiazek ratowania mnie na fb lub tutaj skoro mnie namawialas do samodzielnej opieki
![]() My od 10 karmienie, drzemka na mamie i znow karmienie. Przynajmniej wykorzystalam ten czas i obejrzalam zalegle dwa odcinki Przyjaciolek. Jestem aspoleczna i nie mam potrzeby integrowania sie z i nymi mamami. Mam kuzynke z bobasem i wystarczy mi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#681 |
Winter is coming
|
kopycio kciuki!
Ineso też kciuki za samotną opiekę, będzie dobrze! I też jestem aspołeczna, co gorsza z roku na rok mi się to pogłębia. ja odstawiam jedzenie i będę się żywić energią z kosmosu ;/ Pyzol ma ewidentnie na coś uczulenie, stawiam na truskawki, bo to jedyne co nowego jadłam i co jest alergenem. Nie jadłam wczoraj i dziś i buziol lepiej wygląda, ale wyskoczyły jej krostki na klacie ja p rdole. No ale mogłam się spodziewać alergiczki skoro sama nią jestem. I jeszcze teściowa mnie wâ☠â☠â☠â☠ia bo mi się wpierdala. W ogóle to mam dość wszystkiego, siedzenia w domu, opieki, wiecznego noszenia, chyba mam nawrót złego nastroju z początków ![]() I pogoda do dupy, leje, więc cały dzień spędzimy pewnie w domu. Dobrze, że kupiłam sobie wczoraj 10 argusów bezalko, będę płakać i pić
Edytowane przez velika Czas edycji: 2016-06-10 o 11:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#682 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#683 |
Matka Smoka
|
velika - truskawki to nawet dorosłych bez alergii potrafią uczulić, bo tyle chemii tam, więc nie przejmuj się aż tak. Pediatra u którego ostatnio byliśmy co kazał odstawić różne rzeczy to na truskawy machnął ręką, że to tylko wysypka.
I w ogóle głowa do góry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#684 |
Wtajemniczenie
|
Ineso jestem z Ciebie dumna, ale mame miej na posterunku
![]() ![]() ![]() ![]() Velika mi tez sie poglebia aspolecznosc ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Mojemu pierdkowi wrocilo ulewanie, ale takie ze slina, tyle jej ma. Po kazdym karmieniu i raz w trakcie. A to znaczy 1 tetra= 1 karmienie...musze dokupic z 20 sztuk ![]() ![]() ![]()
![]() |
#685 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#686 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zajmuje, ale nie tyle ile ja bym chciała. Tak z doskoku. Sezonem letnim, bo w zimie ma dużo czasu. Ma takie hobby a nie inne ![]() Wrócił z pracy skruszony, i obiecał wykrzesać więcej czasu ![]() Kopycio dobrze robisz, nie daj się chłopu! Malos pisałaś wczoraj o ZUS- ie. Ja dziś do nich dzwoniłam i nie mam wypłaty bo pracodawca dał im kopię, a nie oryginał aktu urodzenia, i muszę jeszcze dosłać jedno oświadczenie, i ten akt właśnie. Potem mi wypłacą jeszcze za kwiecień ![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Byłam pewna, że na FB pisałas o kółkowej ![]() na OLX też patrze, ale tam kupię tylko za pobraniem, bo inaczej strach. Velika ja wczoraj tez ryczałam. Oby Ci szybko przeszło. Teściową olej! Na pocieszenie, mój teść to agent. Wczoraj się czepil, ze do sklepu po wode i ryby jade z TŻ autem, a powinnam rowerem, a sam jechał autem do uwaga, sąsiada!!! Edytowane przez lulka19 Czas edycji: 2016-06-10 o 12:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#687 |
Wtajemniczenie
|
Lulka a c.uj go obchodzi czym jezdzicie. Ja pitole co za ludzie. A jakie hobby ma Tż?
![]() ![]() ![]()
![]() |
#688 |
Zadomowienie
|
Tabaska25 naszej Julce wyrwali ten ząbek niedługo po narodzinach.
Nasz junior też miał niespokojną noc. Chusta kółkowa, do niej również warsztaty są potrzebne? Do ilu kg ona posłuży? Dziś była polozna i zwazyla młodego, ma 5,5 kg.
![]() |
#689 |
Zadomowienie
|
Bry😊
U nas po wczorajszej masakrze noc ok. Spał 6,5, pół h karmienia i znowu 2.5 h. Potem 10 min cyca i godzinka 😊. Najbardziej zaskoczył nas w dzień. Spał raz 1, 5 i teraz też jak byliśmy na spacerze 😊W szoku jestem, ale wiedzę, że był najedzony i dlatego tak spał. Dziś cyce dopisaly 😉 Wniosek taki, że budzi się ewidentnie z głodu. Przyszła chusta: oklaski: ciekawe jak na się spisze. Ineso : kciuki: Kejka mój też mówi, że za dużo stracił z życia Martyny i teraz chce uczestniczyć na maksa w życiu Nataniela. On tak rośnie i się zmienią a ten czas już nie wróci. U nas w przychodni organizują tzw barselgruppe czyli matki z dziećmi z naszej okolicy urodzonych w kwietniu i maju spotykają się na zajęciach i potem na mieście czy w domu u kogoś 😊 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#690 |
Zakorzenienie
|
Tabaska bo w malych miejsciwosciach chyba latwiej pogadac i nawiazac kontakt niz w miescie. Tam wieksza anonimowosc
Kopycio powodzenia.. Ineso dasz rade ![]() ![]() Velika... <przytul> Patulinka bedzie dobrze ![]() Moj dzis obsral babcie i siebie ![]() ![]() Na mojej ulicy to juz sa dwa maluchy. Jedno ze stycznia drugie z marca i w listopadzie bedzie jeszcze jedno ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.