![]() |
#661 | |||||||
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Leniwy synek martwi mamę. Klapsa mu daj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Pierniku fajne ubranka, ja dziś byłam w Zarze ale akurat tam były tylko takie większe od 86 się zaczynały, więc nic nie brałam. Za to klima w Zarze boska ![]() Przy tych upałach puchną mi stopy ![]() ![]() Ja chcę TŻa tylko na początku porodu, na końcówkę go wyproszę. Choć ostatnio się zastanawiam czy jego obecność nie będzie mnie irytować ![]() ![]() ![]() Moje ulubione pytania od TŻ- np godz 7 rano, wstaję z łóżka- Gdzie idziesz? No jak to kurna gdzie? Na balety! Chyba oczywiste że na siusiu ![]() Kiedyś się strasznie czymś zakrztusiłam i ledwo dycham, kasłam i w ogóle, a on przed tv (zamiast mnie ratować) pyta- co ci jest? No wiesz- tak dla jaj się zakrztusiłam ![]() ![]() Więc jak podczas skurczu usłyszę pytanie w stylu "Co Ci jest?" albo lepiej "Boli Cię?" to go uduszę gołymi rękami ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#662 |
Zakorzenienie
|
Mój mąż będzie ze mną, na początku.
Jesli uda nam sie trafic na porod z domu to ok. Ale jesli ze szpitala to tutaj do rozwarcia 5cm spedza sie czas na patologii, samotnie. Jak sie deklaruje porod rodzinny to wcześniej zabierają na położniczy. I nie jest sie samotnie. Jedna pani od 12 spaceruje po korytarzu sama. Wolałabym z kimś być, tym bardziej ze to rozkręcenie pewbie potrwa dłużej niz sama akcja. Na wypieraniw dziecka go nie będzie. On od początku (od zawsze) mówił że przy porodzie nie będzie. Dlatego nawet go nie namawiam. Zresztą tak sie przyzwyczaiłam że będę rodzic sama, ze teraz musiałabym sie przestawiac. Z porodowki może wyjsc w każdej chwili. Ważne ze dzięki niemu nie będę musiała siedziec na tej patologii sama (jakby co). ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- ziuta mój przychodząc do łóżka pyta "nie idziesz siku?" |
![]() ![]() |
![]() |
#663 |
Wtajemniczenie
|
#664 |
Zakorzenienie
|
Brat z bratowa pojechali w poniedzialek motorem w bieszczady, od nas (wlkp) jakies 600 km. No i dzisiaj mieli wypadek, na szczescie tylko reke sobie brat zlamal, bratowej niby nic sie nie stalo czyli pewnie tylko kilka siniakow, no ale urlop skonczyli. Brata jeszcze na obserwacji w szpitalu do jutra do rana potrzymaja. A juz kurde rano cos mi oni poglowie chodzili jakbym cos czula, ehhh. Dobrze, ze nic im sie nie stalo powazniejszego. Rodzice mieli dzisiaj w nocy jechac nad morze, dobrze ze brat z bratowa dali znac, bo lawete do motocykla musi ojciec zalatwic i jechac po nich...
|
![]() ![]() |
![]() |
#665 | |||||
Zadomowienie
|
Śliczny brzuszek!
![]() ![]() Esik ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() LunaLove ile ludzi tyle opinii ![]() ![]() Nigdy wszystkim się nie dogodzi ![]() Mam nadzieję, że nasz będzie się dobrze sprawował ![]()
.. i ślubuję Ci.. ![]() ![]() Zuzanka ![]() II kreski ![]() Edytowane przez Afrodita Czas edycji: 2016-06-23 o 19:42 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#666 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam diagnozę położnej - jestem nieczuła matka ![]() Dziecko ma czkawkę taka ze przez KTG niesie sie na cały oddział a ja nawet drobnego skoku nie poczułam ![]() Diety wege nie ma w opcji szpitala. Jest zwykła, cukrowa i bezmięsna. Moje połączenie dla obsługi jest nie do wykonania wiec jak jeszcze powiedziałabym ze oprócz bezmięsnej to i bez nabiału padliby. ![]() Co do męża i obecności podczas porodu ja nastawiam sie ze bede sama. Nie wyrzucę męża z sali ale nie chce aby czuł przymus bycia ze mną. Tyle ile wytrzyma tyle bedzie (od strony mojej głowy). Tak mi sie nasuwa pytanie , bo jest ciepło.. Maz moze byc w sandałach czy obuwie zakryte? Spodnie długie czy krótkie? Jak kładę sie do łóżka przed mężem a on kładzie sie pózniej to mnie zawsze budzi i mówi idź siku ![]() Wysłane za pomocą magii |
|
![]() ![]() |
![]() |
#667 | |||||
Zakorzenienie
|
czary
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mój mąż przywoził mi śniadania jak teraz leżałam o 7ej rano, gotowe kanapki albo chleb posmarowany i twarożek albo sałatkę w pojemniku plus bidon z sokiem wyciśniętym z owoców, a po pracy przyjeżdżał z obiado-kolacją..pomiędzy jadłam orzechy, owoce plus inne przekąski..tylko ,że teraz mogłam wstać i wyjść do niego przed oddział albo go wpuścić o tej 7mej rano,a po porodzie pewnie musiałby prosić położną żeby mi przekazała jedzenie bo oddział jest zamknięty...raz jakoś się dostał sam i nawet oddziałowa go zdybała u mnie w sali,ale nie przeszkadzała jej obecność o tej porze.. Cytat:
Cytat:
którą wersje kolorystyczna organizera bierzesz? ja też jestem zakochana w nim ![]() Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#668 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też nie liczę, obczajam czy ruchy są obecne. Fajnie, że masz poukładane ubranka. ![]() Powodzenia z pedixem. ![]() Cytat:
Dziękuję, poprawiło się! ![]() Fajnie, chcę też ten chleb. ![]() Cytat:
Super, że macie pozałatwiane! ![]() U nas też taki upał, że ledwo żyję, w mieszkaniu mam ok, ale chodzenie po dworze jest okropne. My też meble ogarnęliśmy, w BRW zamówiliśmy to co wrzucałam i ma przyjść w przyszłym tygodniu, a w Ikei kupiliśmy łóżeczko i fotel, i przywieźliśmy do domu. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#669 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szczęście w nieszczęściu,że tak to się skończyło.. Cytat:
![]() ja powiem Ci,że podczas ktg często czułam ruchy, których nigdy wcześniej nie czułam..nie wiem czy to kwestia oplecenia tymi pasami czy może kolejny etap rozwoju dziecka..ale tak było.. ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#670 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze ze to drobny wypadek i w sumie nic poważnego im sie nie stało Wysłane za pomocą magii |
|
![]() ![]() |
![]() |
#671 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ten z jelonkami ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#672 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Poka łóżeczko i fotel ![]() Ja dziś pojechałam po te buty, kupiłam 2 pary a do tego 3 maxi kiecki i jedną maxi spódnicę....olaboga...
![]() |
#673 |
Zadomowienie
|
Florence jaki fotel kupiłaś? Ja sobie wymyśliłam taki biały do sypialni żeby usiąść koło łóżeczka i karmić itd ale zobaczymy ile miejsca zajmie reszta mebelków TZ był sceptyczny
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#674 |
Zakorzenienie
|
Dokladnie, dobrze ze tylko reka zlamana i nic powazniejszego. Oczywiscie nikt nie wie dokladnie co sie stalo, bo moj brat nigdy nic nie mowi
![]() Oj jak ja wam zazdroszcze tych foteli do karmienia ![]() ![]() Edytowane przez Świniaczek Czas edycji: 2016-06-23 o 20:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#675 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja wziełam ten ![]() i do tego otulacz "po prostu śledzik" zanim wbiłam na zarę to pisałam na forum,że muszę kupić roletę do jadalni..ale potem natknęłam się na info o wyprzedaży i tak roleta musi poczekać..odwiedziłam jeszcze massimo dutti i znalazłam parę ładnych tshirtów ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#676 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Też nie licze ruchów, i też jak znowuzapomniałamhasła nie skupiam sie na nich za bardzo, a już wogóle jak coś robie. Jak sobie leżakuje to widze i czuje i jestem spokojna. Wyrodna matka ze mnie wiem ![]() 2 dni temu zrobiłam sobie kuracje na stopy - wiecie takie "skarpety" złuszczające, bo już jest tragedia a ja nie daje rade schylić sie do stóp. Siostra mi dała cynk, że beznadzieja nic nie daje ta maska no ale już ją miałam wiec zrobiłam. No i teraz schodzi skóra ze stóp... efekt pożądany ale jutro będę nimi gince machać koło głowy ![]() Virginia, Piernik pochwalcie się zakupami!
Zuzia - 29.07.2016 19:01 ![]() Edytowane przez LunaLov Czas edycji: 2016-06-23 o 20:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#677 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak, dokładnie Pierniku ![]() ![]() ![]() Dzieki za info ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#678 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#679 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Miał być normalny fotel, myślałam że więcej bym ogarnęła jakichś tam pozycji do karmienia mając coś miękkiego pod łokciami, ale ten bardziej będzie mógł wędrować po mieszkaniu i wobec tego bardziej przyda się w przyszłości. I TŻ zadowolony, bo lękał się, jaki los spotka potem zwykły fotel. ![]() No i ten bujak jest bardzo wygodny i chciałam go na samym początku. :P Łóżeczko to: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00248567/ |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#680 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
Skończony 34 to 34t0d. Ja mam teraz skończony 34 a zaczęty 35. Jestem w 34t2d ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- U mnie nie jest tak duszno jak u Was, ale dziś wyjątkowo nie mogę oddychać. Ledwo zipię. Więc jak wieczorem koleżanka do mnie napisała co robię, to od razu psa na smycz i spacer się dotlenić. Nie wiem jak przetrwam noc. Będę sapać TŻtowi do ucha:P A teraz siedzę i wciągam truskawki i czuję, że zgaga już blisko.....
![]() ![]() |
![]() |
#681 |
Zakorzenienie
|
Chyba moj synek sie przekrecil w poprzek bo glowe czuje z lewej strony a nie jak zwykle pod piersiami. Moze jeszcze troche i bedzie do gory nogami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#682 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Widziałaś się już z konsultantem? Coś mówili u Ciebie na temat porodu?
![]() ![]() |
![]() |
#683 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
po przeglądanięciu pobieżnym pomysłów na łazienkę skłaniam się do popielu ale nie mam pojecia jaki odcien ![]() Pytanie mam odnośnie piersi. Mianowicie jakies 2-3tyg temy były twarde i cale takie napeczniałe - myslałam, że produkcja w nich startuje, ale od paru dni są znów mięciutkie wciąż dość duże ale już nie takie napięte a siary ni widu ni słychu, czy to normalne? nie żebym narzekała ale zastanawiam się czy wszystko ok ![]()
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#684 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic na temat porodu nikt ze mna nie konsultował w szpitalu, tyle co mi powiedziala, ze akcja moze sie zaczac jak mi wyjma pessar ![]() Oni zawsze tak ogólnikami mowia, zadnych konkretów.Nieco wkurzające bo nie wiem na czym stoje. O planie porodu mam gadac z midwife, ide 30 czerwca. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#686 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja w sumie aktywnie spędzam dzień tj.ciągle ciąży robie, chodzę itd.wiec pewnie korzysta z okazji gdy jest chwila wytchnienia na lobuzowanie w brzuszku :-P ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
![]() Ale nie wyczuwam za bardzo gdzie główka, gdzie pupcia ;-) może za mało go obserwuje ![]()
![]() |
#687 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To dziwne, że nie dali Ci konsultanta. Może położna Ci więcej powie jeszcze. Choć powiem Ci, że moja położna tutejsza to taka trochę jest "wszystko jest ok, tak powinno być". Jak pytałam o szkołę rodzenia to też była anty. Dopiero położna ze szpitala jakoś bardziej jest nastawiona pro. No i moja pierwsza konsultantka (ciapata:P - nie jestem rasistką ale nie lubię lekarzy ciapatych i unikam jak ognia) też była średnia. Na szczęście zmienili mi na innego lekarza i jest super. Odpowiada na wszystkie moje pytania i bierze pod uwagę moje zdanie.
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#688 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za to endykronolog z ktorym rozmawiam w szpitalu jest bardzo fajny i wyrozumialy. Ja widzialam trzy inne polozne z rzedu, nigdy nie widzialam tej samej, ciezko tak sie przyzwyczaic zeby wypytac o wszystko. Mam wizyte poloznej w domu 7 lipca. do ciebie tez przychodzi? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#689 | ||
Raczkowanie
|
Buahha, uwielbiam czarne poczucie humoru ;-)
Kolacja rzeczywiscie na bogato-bialy chleb dla cukrzyka plus z racji wegetarianizmu listek salaty. Powinnas wrzucic to na fanpage o wyzywieniu w szpitalach. Moj tz dzis pojechal z pracy integrowac sie. Nawalony byl juz o 16- jak nie on, no ale moze Dzien Ojca swietuje ![]() ![]() Cytat:
Moj tz teraz zyje w stresie przez nowa prace i troche zaczal balaganic ostatnio, ale np. generalne porzadki robi on-w soboty, gdy ja gnije w lozku, wstaje i nastawia prania, odkurza oraz myje podlogi. Nadmienie, ze to sa u nas naprawde generalne porzadki, poniewaz z racji dwoch kotow z dlugim wlosem samo odkurzanie na blysk zajmuje jakies 2-3 godziny. Ja oczywiscie nigdy tyle nie odkurzam, ale tz jest troche pedantyczny i jesli juz odkurza to tak, aby nawet jednego wloska nie bylo. Ciul, ze zaraz po kot usiadzie i znow sa klaki ![]() Przed ciaza tez tak bylo. Wg kolezanek zlapalam pana boga za nogi ![]() Cytat:
Gratuluje wizyty ![]() Nadal nie zrobilam stop...Zapuszczam sie ![]() Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#690 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:42.