![]() |
#661 | ||
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Hania zaś ma dzisiaj dzień śpiocha... na dworze taki ukrop że schowakysmy się u dziadków, oni mają klimatyzację. O 14 usnela, o 17 sie obudziła, o 18 padła i śpi... zmieniłam pampersa z myślą że ją rozbudze do kąpieli, spi dalej. Także ma dzisiaj pierwszy dzień bez kąpieli. Mam tylko nadzieję że nie postanowi dyskutować w nocy ![]() U nas dzisIaj o 18 były 33stopnie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#662 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piłam femtiker oraz laktosam. Potem jeszcze jakaś inna. Teraz mam z hippa i dodatkowo pokrzywe,melise,koper włoski. I dalej taka sama ilość. Mysle ze może tylko tyle moje cycki przyjmuja mleka:/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
![]() Do piątku Tz ma wolne z pierwszej pracy a potem juz normalnie. I juz mi jest przykro z tego powodu bo bede sama. Nasze relacje super sa teraz bo w końcu mamy czas porozmawiać itp pomaga ze wszystkim przy Mai. Jest tak jak powinno być. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-07-27 o 20:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#663 |
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;63509826]
Hania zaś ma dzisiaj dzień śpiocha... na dworze taki ukrop że schowakysmy się u dziadków, oni mają klimatyzację. O 14 usnela, o 17 sie obudziła, o 18 padła i śpi... zmieniłam pampersa z myślą że ją rozbudze do kąpieli, spi dalej. Także ma dzisiaj pierwszy dzień bez kąpieli. Mam tylko nadzieję że nie postanowi dyskutować w nocy ![]() U nas dzisIaj o 18 były 33stopnie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#664 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;63509826]Nowe chusty są sztywne, dlatego na poczatki lepsze używki. Poplacz ją w suply, wypierz kilka razy, może wymieknie Oj biedna. Przykro mi że ojciec tak się,zachował ![]() ![]() Hania zaś ma dzisiaj dzień śpiocha... na dworze taki ukrop że schowakysmy się u dziadków, oni mają klimatyzację. O 14 usnela, o 17 sie obudziła, o 18 padła i śpi... zmieniłam pampersa z myślą że ją rozbudze do kąpieli, spi dalej. Także ma dzisiaj pierwszy dzień bez kąpieli. Mam tylko nadzieję że nie postanowi dyskutować w nocy ![]() U nas dzisIaj o 18 były 33stopnie ![]() U nas tez dzis dzien śpiocha ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#665 | |
Zakorzenienie
|
Hej. Miałam pytać co pijecie na laktacje, bo kolezanka mnie prosiła aby takie pytanie zadać.
Widze, ze temat na tapecie czyli kompot z jablek i herbatki specjalne. Ale jak zwykle, na kazdego coś innego. Chudziaszek, a czym myjesz pupe ? I w czym kapiesz malucha? Ja myje tylko i wylacznie wodą (chusteczki poza domem i tylko te polecane przez Sroke-znasz tego bloga?) Kapie w samej wodzie lub co jakis czas w wodzie z olejkiem ze słodkich migdałów. (On tez swoją drogą chroni skóre, ale jesli masz rozognioną skóre to nie wiem czy sid nadaje). Co jakis czas smaruje kremem alantan i tez raz na jakis czas kremem babydream. ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
![]()
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-07-27 o 20:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#666 | ||||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
To pewnie nie był okres. Tak jak już któraś pisała w połogu krwawienie znika a potem znowu może się pojawić. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nie katuj się tym laktatorem i pamiętaj, że ilość odciąganego mleka nie jest wyznacznikiem tego ile produkujesz i ile dziecko zjada. |
||||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#668 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak mnie ostatnio zastanawilo dlaczego tak jest ![]() Ważne ze pije z cycuszka i rośnie ![]() Moja Kruszynka dalej śpi a mi się tęskno zrobilo za Nią ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-07-27 o 20:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#669 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mieszkanie w domku ma swoje plusy niewątpliwie ![]() Jak u Was? Probemy brzuszkowe minęly? Hania jest dalej na Hippie? Cytat:
Trzymam mocno kciuki, żeby dziewczynki byly spokojne! Dasz radę Kochana ![]() [QUOTE=ania230;63507556]już śpi 2 godziny ![]() ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- tż prawie przekonany do leżaczka-bujaczka ![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- bardzo mnie irytuje ze za każdym razem ściąga mi sie tylko 20-40 ml ![]() Aniu a jak masz ściągać więcej jak karmisz Maję piersią i ona zjada resztę mleczka? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#670 |
Zakorzenienie
|
Ania to dla Ciebie http://www.hafija.pl/2013/10/uniwers...-w-piersi.html
![]() |
#671 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mleko znikło do zera |
|
![]() ![]() |
![]() |
#672 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak wylądowałam w szpitalu i wiedziała, ze nie mogę dawać odciągniętego mleczka Hani ze względu na leki i operację w narkozie lada dzień straciłam mleko do zera tak jak Ty Asiu.
![]() |
#673 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#674 |
Konto usunięte
|
Znalazłam chustę do kupienia. Firma NatiBaby, tkana ale nie wiem jaki splot. I właścicielka też nie wie, bo podobno nie jest napisane na opakowaniu, a ona się nie zna- dostała tę chustę w prezencie.
Przesłała mi zdjęcie. Może któraś z Was pomoże? |
![]() ![]() |
![]() |
#675 |
Zakorzenienie
|
Ania cos dla Ciebie
![]() http://www.hafija.pl/2013/10/uniwers...-w-piersi.html Sliweczka ja miałam 2 natibaby i były super więc bierz ![]()
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2016-07-27 o 22:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#676 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To chyba ta http://www.natibaby.pl/chusta-namib-...uplikat-1.html Zapytaj czy ma oryginalną książeczkę z instrukcją jak wiązać. Mam chustę Natibaby i wiem, ze jest takie coś i spokojnie z ta instrukcja nauczysz się wiązać
nikt nikomu nie byłby potrzebny." [ks. J.Twardowski] Edytowane przez Cierpliwosc Czas edycji: 2016-07-27 o 22:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#677 | ||||
Ania
|
Cytat:
![]() dobrej mysli, ze przemysli to, co powiedział. Wiem ze Ci ciezko, ale postaraj się nie denerwować, na pewno dasz rade z małymi ![]() Cytat:
nie dziwi mnie to, sama pewnie tez bym raz wychodziła.. Albo w ogóle... Cytat:
Aniu, Tobie to nie dogodzi.. Nie spi zle, spi zle.. Oj kobieto, korzystaj ![]() Cytat:
![]() Dziekuje, ze pytasz ![]() U nas ok, odpukac, choc dzis Hania bardzo malo spala w dzien, troszkę marudzenia bylo i ciezkie usypianie na noc:/ duchota daje sie we znaki ![]() Problemów jako tako brzuszkowych nie ma dużo.. Zdarza sie, ze trochę marudzi zanim pojdzie kupka, czy pierdzioszki, ale ogólnie jest dobrze, odpukać ![]() Na hippie, ale dzis nigdzie nie mogłam kupić, w rossmanie dostawa jutro. Kupilam na probe bebiko, zobaczymy jak bedzie po nim ![]() Na razie dwa razy go dostała. Nie oszczedzam na dziecku, ale jak jej podpasuje, to spoko, ono tańsze jest ![]()
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() Edytowane przez haneczkab92 Czas edycji: 2016-07-27 o 22:20 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#678 |
Zakorzenienie
|
mój synuś je i śpi, już czasem się zastanawiam czy to ok? nie mam doświadczenia, bo starszak nie spał w dzień praktycznie od urodzenia
![]() ktoś ma takiego śpiocha? mój to ma z max 20min aktywności i już ziewa hehe ![]()
#679 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasami wydaje mi się ze lepiej jakbym się nie udzielała. Bylby święty spokój... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Dziekuje. Dziewczyny ja juz dawno zrozumiałam ze ilość mleka produkuje Malutka itp tylko mnie zastanowia ta sama ilość ściągane mleka. I tylko to. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ---------- Cytat:
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#680 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Lidlu też jest Nasz Hipp jakby co ![]() Cena taka sama jak w Rossmanie. Jasne jeśli Bebiko będzie ok to nie ma co przepłacać ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() U mnie te aktywności coraz dłuższe są. A czasem są chwile, że kończy mleczko jeść i przysypia ![]() Aniu spokojnie! ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ---------- Ja mieszkam na wysokim parterze, 10schodów bez podjazdu :/ robię tak, że,mam wszystko przygotowane na spacer szybciutko wyciagam na zewnatrz wózek i przybiegam po Hanie. Czasem jak nie wychodzę poza teren bloku to jak Mała narudzi wracam z nią do mieszkania a,wózek przy schodach stoi. I potem wracamy dalej na dwór. Mogę sobie na to pozwolić bo osiedle to teren zamkniety w ciągu dnia z,ochroną. Boję się ściągać/wnosić wózka z Hania w środku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#681 |
Zakorzenienie
|
Ania Haneczka pozytywnie napisała. Wiem że masz dużo problemów, ale musisz patrzeć pozytywnie. Ja to mam tak źle że nawet nie mam kiedy pisać
![]() Dziś zasnęłam z małym na brzuchu i nawet nie słyszałam kiedy mama przyszła. Ona zobaczyła że śpię i siedziała cichutko. Śliweczka bierz ta chustę. Pikpik Twoja pewnie nie złamana Dziś fizjoterapeutka mówiła że litlle frog poleca i nie koniecznie złamaną wg niej są miększe niż pozostałe (jest doradcą chustonoszenia). Maria współczuję sytuacji z ojcem. Może mu przejdzie jak ochłonie. |
![]() ![]() |
![]() |
#682 |
Zakorzenienie
|
Hanus
![]() ![]() |
![]() |
#683 |
Zakorzenienie
|
Pobudka nr 1, po 6 godzinach
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#684 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zazdro! Ja standardowi północ 3 i pewnie 6 bedzie :p |
|
![]() ![]() |
![]() |
#685 |
Zakorzenienie
|
Pobudka o 3.30 po 2 godz snu i juz śpimy. Do zobaczenia rano
![]() ![]() |
![]() |
#686 |
Zakorzenienie
|
U mnie też północ, teraz 3.30 i pewnie ok 6. W dodatku nie udało mi się koperku podać na noc i może być ciężko.
Ratunku! Meza mam mega chorego od poniedziałku. Śpi w innym pokoju i nie zbliża sie do Małej. Ja właśnie obudziłam się z kręceniem w nosie,kichaniem i łaskotaniem w gardle:/ :/ :/ Zawsze pomagal mi czosnek, ale nie wiem czy moge go jesc. Mowia, ze surowy zmienia smak mleka, ale z drugiej strony jadłam go w ciąży i Mała powinna jego smak znać.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-07-28 o 03:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#687 | |||
Zadomowienie
|
Wpadam na nocnym karmieniu
![]() standardowo czasu u mnie brak, podczytuje wieczorami jak oba dzieciory idą spać a tak to dzień na pełnych obrotach. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#688 |
Zakorzenienie
|
Zabcia woda utleniona do uszu
U nas 3karmienie, ale najbardziej spokojna noc ostatnim czasem. Teraz coś się wierci przy piersi, ale brzuch nie jest spięty |
![]() ![]() |
![]() |
#689 |
Zakorzenienie
|
U nas też tak podobnie zazwyczaj, tylko dzisiaj święto jakieś, bo nawet zasnęła od razu po karmieniu
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 05:54 ---------- Poprzedni post napisano o 05:49 ---------- Juz poczytałam ![]() ---------- Dopisano o 06:04 ---------- Poprzedni post napisano o 06:03 ---------- Dzieki za rade, próbuje.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:35.