Rozstanie z facetem - czy ktoras tez to przeżywa? - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-03-24, 09:37   #661
Martulaaa
Raczkowanie

Dot.: Rozstanie z facetem - czy ktoras tez to przeżywa?

Sunrise dopiero teraz spostrzegłam się (ach, ten refleks), że to Ty jesteś autorką mojego ulubionego wątku

Czytam Twoją ostatnią wypowiedź i po raz kolejny widzę, jak wiele odczuć innej osoby jest identyczne z moimi.Postaram się napisać coś więcej później.

Miłego dnia dziewczyny
Martulaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-24, 09:40   #662
oreganka
Zakorzenienie

Ja też gratuluję,
Sunrise mówisz że bardzo się boisz, ale tak naprawdę wydaje mi się że jesteś bardzo odważna, dużo przeszłaś i mam wrazenie że teraz jesteś o wiele silniejsza, czyli potwierdza się hasło: co nas nie zabije to nas wzmocni. Powiem szczerze, że podziwiam Twoje nastawienie, czuć w Tobie siłę i byle tak dalej!!
Jesteśmy młode, mamy całe życie przed sobą, nie wiążmy się z facetami na siłę, tylko po to, żeby w razie czego mieć go przy sobie!!!(heeh ja staram się wierzyć w takie słowa....)
Mi równiez pomaga czytanie książek, czasem basen, sauna.
Pozdrowionka
oreganka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-24, 10:20   #663
kajasia222
Zadomowienie

GG do kajasia222

Cytat:
Napisane przez Martulaaa
Jest godzina 2:38 Jakoś nie chce mi się spać. Dziwnie się czuję z tym pisaniem, że u mnie ok, bo to taki bardzo smutny wątek w sumie
No ale napiszę-u mnie OK Miły dzień sobie spędziłam-zakupy kosmetyczne i inne,pizza, pracy nie napisałam dziś nic
Dowiedziałam się parę dni temu, że z exem zerwała "nowa" dziewczyna...Jakieś dziwne uczucie-ni to żal,ni radość (?),takie jakieś obojętne mi to teraz.Chyba dobrze,nie?
Kaja, choróbsko przeszło?
Ciekawa jestem, jak sobie radzicie, co Wam pomaga w "przetrwaniu"...Piszc ie dziewczyny, to pomaga (innym też).

Pozdrowienia
Martulka to świetnie że u Ciebie już OK, u mnie dziś w sumie też, ta wiosna za oknem powoduje że odżywam chyba, dzis się całą drogę śmiałam sama do siebie ale ludzie odpowiadali mi uśmiechem i to było bardzo miłe.
Choróbsko poszło, dzięki za troskę
Co do radzenia sobie to ja zmieniłam siebie, swój wygląd, chyba trochę zachowanie i lepiej mi z tym, poza tym jak juz wiosna przyszła to zacznę pełna parą ćwiczyć wreszcie Już sie nnie mogę doczekać siedzenia w słonku otulona kocem i czytająca ksiązkę ehhh się rozmarzyłam
Sunrisepięknie to napisałaś, ja też teraz postanowiłam pobyć sama ze sobą, marzyć o księciu z bajki będę nadal ale więcej sobie będe robić przyjemności... ja tez uwielbiam czytac ksiązki i filmy jakieś romantyczne oglądać, spacery po parku albo górach też uwielbiam

Sun kochana Ty nie dziękuj to my powinnysmy dziękowac że załozyłas ten watek i mogłyśmy się lepiej poznać i wzajemnie podtrzymywac na duchu czy radzić

Trzymajcie się ciepło dziewczyny!! Wiosna za oknem
kajasia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-24, 10:27   #664
sunrise150
Raczkowanie

Bo to jest strach jeszcze z dziecinstwa - malej dziewczynki, ktora nie byla wazna dla rodzicow. On teraz determinuje cale moje dorosle zycie. Jako dorosla 26 letnia kobieta wiem ze teraz to ja sama musze utulic te mala dziewczynke w sobie - zaden facet mi tego nie da. Z reszta nie chce byc od nikogo zalezna.
Pojawily mi sie jak Wam pisalam mysli, ze cholera, moze nie jest mi pisane byc z kims na dluzej szczesliwa i zalozyc rodzine ( zawsze po zerwani marzylam o spotkaniu kochajacego mnie fantastycznego facteta - teraz staram sie juz nie zyc takimi marzeniami bo to znow stawia mnie w ukladzie zaleznosciowym - bede szczesiwa tylko jak zaloze rodzine)
Staram sie wiec z calyc sil dac sobie sama szczescie.. ale to ogromnie trudne.. bo wpadam w poczucie winy, ze moze nie powinnam odpoczywac bo nei zazluzylam, ze nie powinnam nic sobie kupic, bo nie zasluguję. Generalnie mase w moim zyciu jest MUSZE I POWINNAM. I bardzo trudno mi sie tego wyzbyc. nie umiem sobie ODPUSCIC I ZACZAC ZYC glownie na zasadzie CHCĘ.
to moje rozwazania juz z cyklu - NAUKA KOCHANIA SAMEJ SIEBIE TAKIEJ ZWYCZAJNEJ JAKA JESTEM (wiecie.. bez skonczonych 2 kierunkow studiow, znania 2 jezykow biegle, posiadania cialka bez schabikow itd.

a tu na pocieszenie watek o tym ze jednak sa prawdziwi mezczyzni i udane zwiazki. tylko moze trzeba poczekac

http://www.wizaz.pl/forum/showthread...liwe+zwi%B1zki

Edytowane przez Pomadka
Czas edycji: 2006-10-05 o 23:06 Powód: Post pod postem. Istnieje EDYCJA proszę z niej korzystać!
sunrise150 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-24, 12:28   #665
oreganka
Zakorzenienie

Weszłam na link Sunrise i trochę poczytałam i jak widać są jeszcze szczęśliwe pary na tym świecie, są prawdziwi mężczyźni, w każdym razie trzeba w to wierzyć.
Nie można wszystkich facetów wrzucić do jednego wora, bo jeden czy drugi okazał się draniem, nie można tak tego uogólniać
(choć ja mam takie tendencje ostatnio, że skoro mój niby idealny okazał się ..... to pewnie każdy facet ma coś za uszami, że nie można im ufać itd)
Ale chyba w mojej obecnej sytuacji to trochę zrozumiałe że tak myślę, osoba której wierzyłam bezgranicznie, którą wydawało mi się że znam na wylot okazała się kimś zupełnie innym...
Myślę że to przejdzie z czasem, co?
No ale jakby się tak rozejrzeć dookoła to przeciez rzeczywiście są szczęśliwe długoletnie związki, i faceci też potrafią kochać, tylko po prostu ja (a raczej my wszystkie na tym forum) trafiłyśmy na tych nieodpowiednich.
Widać wszystko przed nami, tylko nic na siłę!!!

Miłego dnia
Stary 2006-03-24, 17:40   #666
froggie
Zakorzenienie

Dzisiaj moja koleżanka powiedziała bardzo ciekawą rzecz i w sumie prawdziwą:
'Każdy facet to świnia i cham, ale niektórzy są tacy od razu a inni okazują się być takimi po 20 latach'
Stary 2006-03-24, 17:51   #667
oreganka
Zakorzenienie

hmm straszne, a może właśnie prawdziwe...........
Stary 2006-03-24, 18:13   #668
neysa
Raczkowanie

GG do neysa

Absolutnie sie z tym stwierdzeniem nie zgadzam! Uważam, że jest ono niesprawiedliwe, obarczając tylko facetów za ewentualne niepowodzenie związku. Myślę, że dziewczyny potrafią równiez ranić i zle traktować mężczyzn...Nie można winą obarczać zawsze tylko jednej strony.

When I'm in your arms, nothing seems to matter!
neysa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-24, 18:24   #669
froggie
Zakorzenienie

Neyso pewnie że nie można
Ale rozmawialiśmy o tak sobie I co najsmutniejsze w tym wszystkim, to facet też to potwierdził, że sam swoim kumplom by przywalił widząc ich zachowanie w stosunku do dziewczyn.

Ja bynajmniej nie jestem nastawiona antyfacetowo, żeby nie było
Stary 2006-03-24, 19:06   #670
neysa
Raczkowanie

GG do neysa

Frogguś Ja tez uważam, ze bez facetów na świecie byłoby okropnie!

When I'm in your arms, nothing seems to matter!
neysa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-24, 19:28   #671
oreganka
Zakorzenienie

co za paskudny wieczór............samotn ość jest straszna
chyba dzisiaj oszaleję, znienawidziłam weekendy.........
Stary 2006-03-24, 19:36   #672
talla
Raczkowanie

GG do talla

Ja mam to samo, nienawidzę weekendów!!

Próbuję gdzieś wychodzić i zając się czymś, ale zawsze gdy jestem na jakiejś imprezie wyobrażam sobie, co on robi teraz..i mam wrażenie, że tak świetnie się beze mnie bawi..a tyle nocy przetańczyliśmy przeciez razem.

Wtedy to okropne ukłucie serca...

Czuję się, jakbym była ciągle i z premedytacją okłamywana. Bo kiedy przypomnę sobie nasze cudowne weekendy i te imprezy do białego rana, kiedy całował mnie na parkiecie i szeptał do ucha różne słowa...to znów mi ciężko.

Nienawidzę weekendów

:|
Stary 2006-03-24, 19:40   #673
oreganka
Zakorzenienie

znów mnie dzisiaj wzięło na dobre............
Stary 2006-03-24, 19:43   #674
talla
Raczkowanie

GG do talla

to dlatego, że siedzisz sama w domu i masz zbyt wiele wolnego czasu na myślenie.

po rozstaniu z facetem, szczególnie takim bolesnym, trzeba sobie zając każdą wolną chwilę. szczególnie polecam sport. kiedy zobaczysz, jak wzmacnia się Twoje ciało, Twoja psychika też się wzmocni.
Stary 2006-03-24, 19:50   #675
oreganka
Zakorzenienie

fakt niezaprzeczalny, jutro rano zakupy, wieczorem basen!!
Im więcej jestem sama i nie mam się czym zająć tym więcej myślę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-03-24, 20:13   #676
froggie
Zakorzenienie

trzeba było pójść na te studia co ja , nie miałybyście czasu nawet żeby jeść czy spać a co mówić o myśleniu
Stary 2006-03-24, 20:22   #677
oreganka
Zakorzenienie

studia już konczę, zajęć brak, staram się pisać pracę... ale mi nie wychodzi...
Stary 2006-03-24, 20:22   #678
czuczenka
Zakorzenienie

JA tez siedze sama w domu , moj TŻ do mnie dzwonil czy gdzies ide czy sie ucze, ja odparlam ze sie ucze heh fajnie nie? a na pytanie z kim idzie do baru odpowiedzial ze z kims i sie zaczal smiac ehhh zazdrosc mnie zrzera co on teraz robi, wlasnie mysle o nim... ale dobrze ze jest ta nauka mam mature za miesiac i sie przykladam do niej i musze myslec o niej ciezko wlasnie jest, ale uwazam ze jak sie czyms zajmie czlowiek to tak nie mysli o tej drugie osobie bo wklada cale swoje serce wlasnie np. w nauke

Oreganka: jak mnie chlopak rzucil to rozpaczalam pamietam ale chodzilam na basen, zakupki, wieczorkiem spacery czasem samotne czasem z kolezanka, jakos mi sie udalo to przetrwac

a weekendow nie nawidze od jakiegos czasu bo sa koszmarne i polegaja w wiekszosci na nauce ale za miesiac to sie skonczy

Już Pani Licencjat
teraz sie MaGistRuje
5-ty rok na Wizażu

DUKAM
czuczenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-24, 20:23   #679
oreganka
Zakorzenienie

dziewczyny a co wy robicie, jak macie doła......
chyba zapiszę się na fitnessssssssssss hehh

to powodzenia na maturze, ucz się pilnie!!!!potem będziesz odpoczywać
Ale na pocieszenie dodam, że matura nie jest taka zła, ja nie wspominam tak źle

Edytowane przez Pomadka
Czas edycji: 2006-03-25 o 01:16 Powód: Post pod postem!
Stary 2006-03-24, 20:39   #680
froggie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oreganka
to powodzenia na maturze, ucz się pilnie!!!!potem będziesz odpoczywać
Ale na pocieszenie dodam, że matura nie jest taka zła, ja nie wspominam tak źle
ja też uczyłam sie do niej 2tyg przed i same 5 i 6 miałam
Stary 2006-03-24, 20:45   #681
czuczenka
Zakorzenienie

hehe tak tak dziewczyny tylko ze teraz nowa matura jest na innych zasadach łeee ale zobaczymy jak to bedzie narazie nie jest tak tragicznie zacznie sie nerwowka tydzien przed

a teraz zamiast patrzyc w zeszyty siedze na wizazu hehehe normalnie smiac mi sie chce jaka wizaz ma sile wplywu na mnie tu zawsze znajda asie takie duszyczki jak wy z ktorymi mozna milo pogawedzic

Oreganko: tak fittnesss ja dzis tanczylam przy muzyce na w-f z instruktorka areobicu , bylo super spodobalo mi sie cos takiego aaa ile satysfakcji daje ze sie ma jedrne i szczuple cialo dzieki temu skad jestes oreganko? moze bedziemy razem chodzic na fittness buziaa

Już Pani Licencjat
teraz sie MaGistRuje
5-ty rok na Wizażu

DUKAM
Stary 2006-03-24, 21:03   #682
oreganka
Zakorzenienie

no tak zapomniałam, że teraz macie nową maturę, oj to ucz się
heheh ja jestem z Śląska, chyba troszkę daleko....
Stary 2006-03-24, 21:35   #683
czuczenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oreganka
no tak zapomniałam, że teraz macie nową maturę, oj to ucz się
heheh ja jestem z Śląska, chyba troszkę daleko....
Ojj to faktycznie cala Polska

Już Pani Licencjat
teraz sie MaGistRuje
5-ty rok na Wizażu

DUKAM

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-03-24, 23:08   #684
agacion
Raczkowanie

GG do agacion

Kochane moje... Co tam u Was? Tak dużo się pozmienialo od czasu mojej ostatniej wizyty na forum...
Niestety też mam maturkę (sic!) i w szkole n-le wariują, więc nawet nie mam czasu myśleć i - co gorsza - zaglądać na forum
oreganko jak się czujesz? minął już Ci dołek? jeśli jeszcze się źle czujesz, to co powiesz na kąpiel z mnóstwem świeczuszek, jakąś nastrojową muzyczką i maseczką na buźce? Poza tym wiosna powoli daje znać o sobie, to chyba dobry znak (czytaj: wszystkie znaki na niebie i na ziemi wskazują na zmiany - lepsze zmiany ) A fitness to bardzo dobry pomysł! Poppieram Cię w 100%!
czuczenko my, maturzystki musimy 3mać się razem! I nie możemy pozwolić dać się zjeść stresowi ( który niestety na mnie wpływa negatywnie ). Jak Twoje postępy w na(ł)uce?
sunrise150to dobrze że zaczynasz wierzyć w siebie! W końcu pełna akceptacja samej siebie sprawia, że każda kobietka pięknieje nie tylko na zewnątrz ale i wewnątrz! Nie obwiniaj się, że na coś nie zasłużyłaś, bo na pewno jest milion powodów temu przeczących (np. pozmywałam naczynia, uśmiechnęłam się do sprzedawczyni w sklepie - takich zwyczajnych po prostu) wierzę, że uda Ci żyć dla samej siebie, a nie w przekonaniu, że jesteś wyłącznie dla innych...
Martulo i _Magdo co u Was? Samopoczucia już lepsze? Pamiętajcie, niedługo się zazieleni i w końcu będzie naprawdę ślicznie za okienkiem... Ja już żyję wyłącznie tą myślą...
froggie o ile pamiętam to mialo się wyjaśnić ( chyba w poniedziałek ) co dalej z Twoimi studiami? Jeśli o tym pisałaś wcześniej i to przeoczyłam to przepraszam, ale jestem ciekawa czy wszystko się ułożyło? Mam nadzieję, że tak, innej wiadomości od Ciebie nie chcę czytać żartuję oczywiście

Kochaniutkie moje trzymajcie się cieplutko, bo teraz niestety bardzo łatwo o jakieś choróbsko! pozdrawiam Was wszystkie!
Stary 2006-03-25, 00:28   #685
froggie
Zakorzenienie

A nic nie pisałam co ze studiami, bo nie miałam nawet za bardzo czasu na wizaż na tygodniu.
Zdałam poprawkę więc męczarni ciąg dalszy
Stary 2006-03-25, 00:43   #686
Martulaaa
Raczkowanie

agacion super, że tu zaglądnęłaś

Spędziłam kolejny dobry dzień. Staram się tak zawsze zaplanować wszystko i zorganizować sobie zajęcia, żeby na rozmyslanie czasu było mało, bo to czasem szkodzi
A dzisiaj sprzątałam jakieś 3 godziny No co, wiosna w końcu idzie to czysto musi być (wyszło na to, że cały rok nie sprzątam). Pózniej odwiedziłam Douglasa, kupiłam co nieco, jeszcze większe co nieco próbek wymarudziłam Kolejna godzina w ten sposób zeszła.Póżniej praca, tez szybko zleciało.
No i byłam w kinie z koleżankąOgólnie było miło.
Jestem na etapie oddawania pracy mgr, więc czasu mam coraz więcej, to nad nowymi "zapchajdziurami" muszę myśleć.
Bardzo poprawiają mi humor typowo babskie rzeczy - fryzura, nowy ciuch. Bardzo bym chciała chodzić na jakiś fitness ale nie potrafie się zmusić Jedyna aktywnosć fizyczna to spacery z psem.

No a ten pan od pogody na tvp 2 też mi humor poprawił-powiedział ze wkrótce będzie powyżej 10 stopni. Oby miał rację, bo jak nie to

dla wszystkich
Stary 2006-03-25, 10:19   #687
czuczenka
Zakorzenienie

AGACION juz mi leb peka od tej nauki ale sie musze trzymac gorzej jest z mama ktora strasznie to wszystko przezywa biedaczka

Już Pani Licencjat
teraz sie MaGistRuje
5-ty rok na Wizażu

DUKAM
Stary 2006-03-25, 18:18   #688
oreganka
Zakorzenienie

Witam ponownie
Przed chwilą zadzonił do mnie mój były....gadaliśmy długo.
ON chce się ze mną spotkać, pogadać o NAS, z tego co on mówił to za mną tęskni, powiedział że marzy żeby mnie zobaczyć, ja nie wiem co ja mam zrobić....
POmocy .... czy mam się spotkać z nim??
Boję się że mogę miec do siebie wyrzuty do końca życia,że miałam jeszcze jedną szansę daną od Boga i jej nie wykorzystałam..
Kurcze jak ja sama nie wiem czego chcę, zresztą on też znowu powiedział że nie wie czego che..
Co ja mam zrobić
Boję się że jeżeli nawet dojdzie do spotkania, to nie będę mogła się zachowywać normalnie, że emocje wezmą górę, że będę chciała się przytulic do niego i takie tam, że się pobeczę.
Świat jest bardziej pokręcony niż mi się wydawało
Stary 2006-03-25, 18:59   #689
czuczenka
Zakorzenienie

oreganko: spotkaj sie , pogadajcie takie jest moje zdanie... zobaczysz czego on chce od ciebie. najwyzej spotkanko nie zakonczy sie optymistycznie a ty bedziesz wiedziec na czym stoisz <-- to jest oczywiscie ta pesymistyczna wersja bo ja dzis mam doła przez rodzicow

Już Pani Licencjat
teraz sie MaGistRuje
5-ty rok na Wizażu

DUKAM
Stary 2006-03-25, 22:36   #690
Martulaaa
Raczkowanie

Oreganko przemyśl czego Ty (a nie on, bo jak piszesz "on też nie wie czego chce"-to wie czy nie wie?to po co dzwoni?) chcesz i daj nam znać, co postanowiłaś

Bardzo jestem ciekawa Twojej decyzji
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości