|
|
#661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY
ale tonik z cytrynki jest ok, ja go stosuje dopiero kilka dni i widze poprawe, ale nie jestem pewna czy to po toniku czy po sudokremie, bo rowniez zaczelam stosowac
|
|
|
|
|
#662 |
|
Raczkowanie
|
Kiedyś to stawałem i nie widziałem poprawy... Ale Ci może pomaga : ))
|
|
#663 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Więc ja radzę zawsze nowe robić Poza tym świeże lepsze ^^
|
|
|
#664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty masz pewnie cerę tłustą [bo mówisz, ze krem Nivea źle na ciebie działa], więc musisz dobierać kosmetyki odpowiednie do swojego stanu twarzy.
|
|
|
|
#665 |
|
Zakorzenienie
|
dobieram, dobieram ale niedlugo nie bede miala duzego wyboru bo juz prawie wszystkie serie do mojego rodzaju skory wybrobowalam
|
|
|
|
|
#666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja do swojej skóry też już wszystkie próbowałam i kiedy zaczęłam mniej się malować i myć twarz tylko żelem oczyszczającym trądzik się zmniejszał. Teraz tylko robię 2 razy w tygodniu maseczkę z cynamonu i nawilżam twarz po niej i jest spoko. Jednak każdy przechodzi to inaczej, nie wiem, ile masz lat, ale to najbardziej atakuje w okresie dojrzewania i nie da się tego pozbyć do końca
|
|
|
|
#667 |
|
Raczkowanie
|
stosuje maseczke cynamonowa 2 razy w tygodniu ale tez chcialabym sprubowac maseczki z drozdzy (wsumie wlasnie ja nalozylam) ktora tez mozna stosowac 2 razy w tygodniu i teraz sama nie wiem czy te dwie maseczki moge robic w ciagu jednego tygodnia ale w innych dniach czy to moze nie bedzie sie klucic ze soba napiszcie co myslicie bo ja juz sama nie wiem czy to dobry pomysl nakladac sobie tyle maseczek na buzie
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#668 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#669 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja mam cere suchą... z lekko przetłuszczająca sie strefą T i na mnie również okropnie działa krem Nivea... Nie chodzi o jakieś świecenie się itp... Pokusiłam sie o jego zakup bo szukałam czegoś o dosyć prostym składzie. Zresztą krem Nivea stosowany jest od lat, więc wydawało mi się, że to dosyć sprawdzony specyfik. No i niestety przeliczyałam się... nie dość, że wysyfiło mi strasznie to jeszcze dostałam jakiegos uczulenia w okolicach ust i brody... odtsawiłam i wszytsko minęło. A najdziwniejsze jest to, że z rok lub dwa lata temu też go używałam i jakos nic mi po nim nie było. ![]() Może zmienili coś w nim... dzisiaj zakupiłam najzwyklejszy krem bambino (+mydełko)... i po pierwszym nakremowaniu jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. Dla mnie o niebo lepszy niż Nivea (mimo że to ta sama firma). Krem ładnie się wchłania (czego nie powiedziałabym o tym drugim), ładnie pachnie, a skóra jest taaaaaaaaaaaka gładziutka ponoc tez pomaga w zapobieganiu podraznien i małych niedoskonałosci (wyczytałam zarówno na wizazu jak i na opakowaniu)... ale to ocenie dopiero po dłuższym użytkowaniu.
|
|
|
#670 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chyba tak zrobie w tym tygodniu zrobie jeszcze raz ta z drozdzy a w nastepnym z cynamonu ![]() ale powiem wam ze po tej maseczce z drozdzy skora jest inna chyba dobrze dziala na moja cere jestem zadowolona ale zobaczymy jak bedzie pozniej i chyba znow zaczne pic drozdze bo kiedys juz to robilam ale jakos przestalam moze to tez cos pomoze. A i zaczelam ostatnio brac tabletki z tranem z witaminami A, D i E (wsumie bardziej stosuje je na stawy bo chodze na silownie) i powiem wam ze rowniez widze poprawe jesli chodzi o cere pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#672 |
|
Zakorzenienie
|
zapomnialam o czyms?
|
|
|
|
|
#673 |
|
Zakorzenienie
|
kurde czasu mi braknie zeby tego wszystkiego uzywac
|
|
|
|
|
#674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#675 |
|
Rozeznanie
|
Wiecie co... ja juz probowałam chyba wszyskiego ze skutkami lepszymi i gorszymi [ostatnio załatwiłam sie uczuleniem na maść i tydzien w domu na leczenie tego, na prawie całej twazy miałam to cos... czerwone strasznie swedzace do tego saczyło sie cos ochydnego... istna masakra]
W takim stanie poszłam do zakonu bonifratrów oni prowadza apteke, przychodnie, szpital no wszystko. Dostałam zioła oraz aktywne srebro do picia, a do przemywania buzi wyciąg ziołowy... po 4 dniach nie miałam śladu po tym "uczuleniu". Super poprostu. Za wizyte u nich nic sie nie płaci mozna jedynie dac na ofiare[jest puszeczka] ale to nie jest obowiazkowe. Mnie pomogło, tradziku narazie tez nie mam a miałam spory. Niestety nie wszedzie są ich apteki ale tu zamieszczam link do ich strony http://www.bonifratrzy.pl/ jezeli macie w swoim miescie no naprawde warto sie wybrac! |
|
|
|
|
#676 |
|
Przyczajenie
|
Hej
Ja sobie sama zrobilam maseczke Skuteczna !! . A RObi sie ja w bardzo prosty sposób ![]() Na mnie dziala ;D . Przede wszytskim nie mozecie uzywac tych wszystkich fluidów bo to strasznie zle dziala na skore .. . A wiec moj sposob jest taki . codziennie wieczorem nakladam na twarz krem Nivea w sredniej ilosci i czekam az wsiaknie do skory . Troszke piecze w okolicach krosteek robia sie czerwone plamki . ale dziala !!! ;] . Mam nadzieje ze wyprobujecie. Skora staje sie troszke tlusta ale to jest zdrowe ! mam nadzieje ze wyprobujecie .! czekam az napiszecie czy na was dziala Buuźka **
|
|
|
|
|
#677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#678 |
|
Raczkowanie
|
mi krem Nivea bardzo zadszkodzil. Nie polecam dla skory suchej i luszczącej sie.
mam pytanie co do nawilżania od wewnatrz czy bierze ktos tabletki z wyciagiem z oleju wiesiolak ? jakie ma dzialanie? narazie slyszalam bardzo dobre rzeczy...
|
|
#679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi si e bardzo łuszczyła na policzkach i dlatego smarowałam i pomogło Dlatego zwracam się jeszcze raz do wszystkich, którzy wypróbowują te maseczki, żeby zwracały uwagę na swój typ cery, bo jednemu może zaszkodzić a drugiemu pomóc
|
|
|
|
#680 |
|
Raczkowanie
|
Witam
mam pytanko do Pani Dermatolog- o ile zajrzy kiedys na forum kiedys mialam taki plyn z atybiotykiem na pryszcze byl on na recepte z tego co pamietam srednia buteleczka a koncowke mial taka siateczke zeby od razu nia dotykac pryszcza. jesli ktos kojarzy lub Pani Dermatolog-prosze o nazwe. Naprawde bardzo dobry produkt !!!! |
|
|
|
|
#681 |
|
Zadomowienie
|
wiecie czy ten kosmetyk jest dostępny w Polsce?
http://youtube.com/watch?v=LIqqkvjI6X8&feature=related
|
|
|
|
|
#682 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jesli to byly dwie buteleczki ktore sie mieszalo razem i otrzymywalo plyn to zapewne ZINERYT, rowniez go uzywalam ale jeszcze wtedy tak naprawde nie bylam chora na to cholerstwo raczej takie male problemy przy dojzewaniu i mi wtedy bardzo pomogl buzke mialam jak niemowle ale teraz jak uzywalam tego to juz nie stety zadnych rezultatow. Jesli o ten lek ci chodzilo to zycze powodzenia i mam nadzieje ze ci pomoze.
|
|
|
|
|
|
#683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na 100% AKNEMYCIN PLUS. Stosowałam go 2 lata temu, genialny środek na trądzik. I jest na receptę rzeczywiście. Zawsze mnie trochę zastanawiała higieniczność tej siateczki, bo wszystkie pryszcze dotykać tym codziennie to tak jakoś wydawało mi się że bakterie zatrzymuje, ale stwierdziłam że ten płyn to dezynfekuje
|
|
|
|
|
|
#684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie słyszałam nigdy o tym... ale jakby ktoś to załatwiał to ja jestem chętna też
|
|
|
|
|
|
#685 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszytskie forumowiczki
.Przepraszam, ze nie przeszukuję calego forum, ale nie mam na to juz siły ani czasu. Moze któraś z Was podeśle mi linka z peelingiem z platków owsianych. jak go przygotowc i dla jakiej cery. Moja cera jest naczynkowa, nie moge stosowac peelingów mechanicznych. Zastanawiaąłm się nad enzymatycznym. Po stosowaniu Acne derm nan pełno malutkich suchych skórek. Idą święta, więc nie zdecyduje sie na próbowanie enzymatycznego, bo jescze mi zaszkodzi i powyskakuja mi niespodzianki. Myslicie, ze peeling z płatkó owsianych mi nie zaszkodzi. Robiąłm sobie maseczkę z drożdzy - drożdże + 3 kropelki wody,a le mi nie służy, wyskakuja mi po niej dziwne krostki. Prosze o podpowiedz i rade co z płakami owsianymi? |
|
|
|
|
#686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wystarczyło przeszukać ten wątek masz tu dwa przepisy:magica: "5 lyzek duzych platkow owsianych, dwie LYZECZKI siemienia lnianego, rozgotowac na papke zeby bylo takie lepiace i klejace. nakladac cieple na twarz, przykryc papierowym recznikiem i zostawic na 20 min" XxXxSaNdRaxxXxX: " wymieszaj po łyżce płatków owsianych, nasion sezamu i lnu zalej 3 łyżkami ciepłego mleka i łyżeczkę oliwy po ok. 3 minutach papkę wmasuj w skórę i spłucz ciepłą wodą a potem chłodną ![]() ![]() "nie robiłam tej maseczki ale wydaje mi się, że jeżeli nie używasz peelingów mechanicznych to to nie będzie lepsze (delikatniejsze) od nich |
|
|
|
|
|
#687 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sklad: Isopropyl Alcohol, Deionized Water (Aqua), Calamine, Camphor, Colloidal Sulfur, Salicylic Acid, Glycerine, Zinc Oxide, Titanium Dioxide, Talc. Nie widze tutaj nic szczegolnego poza tym jest na bazie alkoholu wiec pewnie mocno wysusza i efekt idealnej cery jest chwilowy po czym nastepuje wysyp pryszczy plus przesuszona skora a moze pani dermatolog wypowie sie o tym leku, jego skladzie ?
|
|
|
#688 |
|
Raczkowanie
|
Mona a moglabys jakas fotke wkleic lub link do niego bo cos niegdzie go niewidze - a bardzo bym chciala znow sobie go kupic!!!!
|
|
|
|
|
#689 |
|
Raczkowanie
|
Jak mozna prosilabym Bardzo
o fotki AKNEMYCIN PLUS i ZINERYT
|
|
|
|
|
#690 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez mOna01 Czas edycji: 2008-03-21 o 12:43 Powód: + |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:20.

Więc ja radzę zawsze nowe robić
Poza tym świeże lepsze ^^

Ja sobie sama zrobilam maseczke