Biura Podróży, opinie, doświadczenia - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-01-27, 11:55   #661
Eywa
Przyczajenie

Dot.: Biura Podróży

ja byłam z Oscarem i nie polecam. osobiście, jeśli chodzi o segment wycieczek autokarowych to polecam Funclub - na first minute bardzo się opłaca.
Eywa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-28, 19:29   #662
DearWhoever
Zadomowienie

Z wyborem gdzie jest problem: wyspy kanaryjskie, egipt... może maroko... ale tam chyba chłodno będzie(maroko)

>>

Kobieto w Maroku jest upał ! Byłam tam z milion razy (mam rodzinę). Jest tam cudownie , ale trzeba mieć kasę [w zasadzie to i tak taniej niż w Polsce jest] , mhhh a Ocean atlantycki jest boski , nie to co morze śródziemne

Edytowane przez DearWhoever
Czas edycji: 2010-01-28 o 21:04
DearWhoever jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-28, 20:26   #663
xxx3anahi3xxx
Zadomowienie

GG do xxx3anahi3xxx

Cytat:
Napisane przez DearWhoever Pokaż wiadomość
Z wyborem gdzie jest problem: wyspy kanaryjskie, egipt... może maroko... ale tam chyba chłodno będzie(maroko)

>>

Kobieto w Maroku jest upał ! Byłam tam z milion razy (mam rodzinę). Jest tam cudownie , ale trzeba mieć kasę [w zasadzie to i tak taniej niż w Polsce jest] , mhhh a morze atlantyckie jest boskie , nie to co śródziemne
Wybacz mi , może jestem jakaś głupia ale jeszcze nie słyszałam o Morzu Atlantyckim , chyba takie w ogóle nie istnieje
2015- Tunezja
2016 - Tunezja
2017 - Tunezja maj i październik! czekaaaaaam
xxx3anahi3xxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-28, 21:03   #664
DearWhoever
Zadomowienie

oj przepraszam , Ocean Atlantycki. Pomerdały mi się nazwy.
DearWhoever jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-29, 10:52   #665
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Claaire Pokaż wiadomość
Ktoś ode mnie z rodziny był i zgubili im bagaże, ale to było daaawno temu i teraz wiele osób poleca to biuro
ale biuro zgubiło bagaże? czy linie lotnicze? bo to podstawowa różnica
z tego co wiem to linie lotnicze najczęściej gubią bagaż i żadnej winy biura w tym nie ma - ot, zdarza się
wcale się nie dziwię, że coraz więcej ludzi poleca SH
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-09, 15:42   #666
Camilla
Zakorzenienie

Rozważam z TŻtem wyjazd z nowo powstałego biura BeeFree http://www.beefree.pl/showpage.php Z tego co czytałam to założył je były prezes biura Exim Tours. Na ich stronie można pobrac katalog na obecny rok. Mam pewne obawy ale bardzo zachęcają nas na wczasy w BeeFree z biura podróży w którym nie raz wykupowalismy wycieczki i jak dotąd nie zawiedliśmy się na nich.

jesteśmy razem

Camilla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-19, 16:21   #667
tikida
Rozeznanie

Camilla, nie pojechałabym z biurem którego nie ma w ewidencji organizatorów turystyki, zajrzyj tutaj. Przecież takie biuro nie może organizować żadnych wyjazdów!
Stary 2010-03-05, 11:11   #668
martinka_81
BAN stały

GG do martinka_81

ja wybieram sie do Bulgarii za jedyne 700 zlotych z fun clubem, sprawdzone biuro, bylam z nimi juz w Hiszpanii http://www.funclub.pl/?name=search&o...2&time=1265519
martinka_81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-05, 21:21   #669
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Napisane przez tikida Pokaż wiadomość
Camilla, nie pojechałabym z biurem którego nie ma w ewidencji organizatorów turystyki, zajrzyj tutaj. Przecież takie biuro nie może organizować żadnych wyjazdów!
Chyba, że sprzedają oferty innych biur jako agenci, ale z ich opisu na stronie niewiele wynika. Zapytaj koniecznie, czy są organizatorami, czy sprzedają oferty innych biur. W drugim przypadku nie powinnas sie obawiac, ale jesli organizują, a nie ma ich w ewidencji organizatorów... to bym się powaznie zastanowiła.
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-05, 21:24   #670
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Ja uważam że lepiej jechać ze znanego bp bezpieczniej.
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-10, 08:31   #671
Camilla
Zakorzenienie

Dziewczyny dzięki za ostrzeżenia. Czytałam na necie opinie ludzi którzy juz wyjechali z tym biurem podróży i są bardzo zadowoleni. No i osoby które załozyły BeeFree wywodza sie ze struktur EximTours. Własciciel BeeFree jest byłym prezesem Exim który jak odchodzi to wział ze sobą 19 najlepszych ludzi i załozył BF.
Czy wpis takiego biura do krajowej izby turystycznej oznacza że takie biuro bedzie lepiej działac i ludzie będą wracac zadowoleni z wycieczek?Czy tylko chodzi tutaj o pewne przepisy, że biuro nie wpisane do ewidencji nie ma uprawnien do organizowania wycieczek? Dowiedziałam się że BeeFree mają wszelkie zgody i to że nie ma ich w ewidencji Izby Turystycznej oznacza że organizowali sie jako BP dośc szybk. Tak słyszałam od pośredników ktorzy sprzedają ich wycieczki. No i usłyszałam że darzą ich ogromnym zaufaniem. W sumie cenowo są nieco tańsi niz inne biura a wiadomo że pośredik zarobi wiecej im droższą wycieczkę sprzedada tak więc chyba żadnego interesu w tym nie mają. Poza tym od tego pośrednika byliśmy z TŻ juz na kilku innych wyjazdach i póki co nie byliśmy zawiedzeni.

jesteśmy razem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-10, 21:32   #672
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Napisane przez Camilla Pokaż wiadomość
Dowiedziałam się że BeeFree mają wszelkie zgody i to że nie ma ich w ewidencji Izby Turystycznej oznacza że organizowali sie jako BP dośc szybk. Tak słyszałam od pośredników ktorzy sprzedają ich wycieczki.
Hę???
A co to za tłumaczenie? Każdy organizator MUSI być wpisany do ewidencji organizatorów turystyki. Nie wiem, w jakim czasie informacja o nowym biurze pojawia się w tej ewidencji, ale jesli cokolwiek sami organizują, to muszą mieć odpowiedni wpis, chocby w formie dokumentu. Sama pracuje w biurze podrózy, które jest jednocześnie organizatorem i za żadne skarby nie pojechałabym z kimś, kto organizuje, a nie ma odpowiedniego wpisu. Zacznijmy choćby od tego, że każdy organizator musi mieć gwarancję ubezpieczeniową na wypadek bankructwa i konieczności ściągnięcia turystów do kraju. Czy BeeFree ma coś takiego?

A takiemu pośrednikowi, który zamiast zadzwonić do biura i spytać, jak wygląda sprawa z wpisem do ewidencji organizatorów turystyki, wciska klientowi jakieś bzdury, to bym chętnie nakopała do czterech liter.

Nie sugeruj się frazesami, jak to 19 najlepszych ludzi przeszło z Eximu do BeeFree. Podstawa są dokumenty, a nie opinie w Internecie czy głupie gadki pośredników. Pierwsi klienci moga być bardzo zadowoleni, za nimi pójdą kolejni, którzy wpłacą pieniądze... i co potem?

Tak, biuro bez uprawnień nie może organizować żadnych wycieczek. A wpisy do różnych Izb niewiele dają, jeśli chodzi o gwarancję solidności usługi.

Jeśli chcesz myśleć poważnie o BeeFree, to zobacz najpierw albo wpis do ewidencji organizatorów turystyki w internecie, albo to samo w formie dokumentu. A jak jeszcze raz agent Cię zapewni, że biuro ma wszystkie zgody, to niech Ci te zgody pokaże.

Edytowane przez Aggie125
Czas edycji: 2010-03-10 o 21:37
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-12, 11:02   #673
Camilla
Zakorzenienie

Aggie125 serdeczne dzięki za wyczerpującą wiadomość. Weszłam sobie na strone PIT i tam było napisane m.in. że aby zostać członkiem PIT trzeba mieć okres działalności przynajmniej przez rok a BeeFree jest na rynku od jakiś 3 miesięcy więc nawet jeśli by chciało być członkiem PIT to jeszcze nie może.
Źródło informacji http://www.pit.org.pl/index.php?navi=035

Wiem że to nie umniejsza ryzyka, ale zdecydowaliśmy sie z TŻtem skorzystać z ich propozycji wycieczki.

jesteśmy razem

Stary 2010-03-12, 11:33   #674
ewulinek@vp.pl
Zakorzenienie

Cytat:
Aggie125 serdeczne dzięki za wyczerpującą wiadomość. Weszłam sobie na strone PIT i tam było napisane m.in. że aby zostać członkiem PIT trzeba mieć okres działalności przynajmniej przez rok a BeeFree jest na rynku od jakiś 3 miesięcy więc nawet jeśli by chciało być członkiem PIT to jeszcze nie może.
Źródło informacji http://www.pit.org.pl/index.php?navi=035

Wiem że to nie umniejsza ryzyka, ale zdecydowaliśmy sie z TŻtem skorzystać z ich propozycji wycieczki.

Ale bycie czlonkiem PIT to jest cos innego niz byc w centralnej ewidencji organizatorow i posredników turystycznych.

Czlonkiem PIT moga byc zarowno agencje turystyczne, ktore tylko posrednicza w sprzedazy imprez touroperatorow , jak i sami organizatorzy.

a w Ewidencji Organizatorow i Posrednikow sa wpisywani tylko i wylacznie organizatorzy.
ewulinek@vp.pl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-12, 12:53   #675
Camilla
Zakorzenienie

Uzyskałam informację że BeeFree znajduje się w rejestrze organizatorów turystycznych woj mazowieckiego pod numerem 1088 http://www.turystyka.gov.pl/CRZ.aspx

jesteśmy razem

Edytowane przez Camilla
Czas edycji: 2010-03-12 o 12:57
Stary 2010-03-12, 13:02   #676
ewulinek@vp.pl
Zakorzenienie

Cytat:
Uzyskałam informację że BeeFree znajduje się w rejestrze organizatorów turystycznych woj mazowieckiego pod numerem 1088 http://www.turystyka.gov.pl/CRZ.aspx
no i cool
ewulinek@vp.pl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-12, 13:05   #677
Camilla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewulinek@vp.pl Pokaż wiadomość
no i cool
No i ufff

jesteśmy razem

Stary 2010-03-29, 20:59   #678
Mycha84
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Cytat:
Napisane przez ala Pokaż wiadomość
a jak oceniacie oferty bp na lato 2010? mi się na przykład podoba, że itaka wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki
a mi się najbardziej podoba rabat w Orbis Travel 40% i klub KOLIBER z polską opiekunką, chyba się na jakieś wakacje od nich zdecyduję, tylko jeszcze wybrać jakiś fajny kierunek
Mycha84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-29, 21:35   #679
GOcha79

też przeglądałam ich ofertę z promocji Rozpieszczamy cenami
Oferta Region Hurghada, hotel 4 gwiazdki, Dla dzieci basen, plac zabaw, miniklub czy minizoo. cena nawet od 1500zł za osobę można znaleźć.
Podoba mi się to, że dają gwarancję niezmienności cen.

Edytowane przez GOcha79
Czas edycji: 2010-03-29 o 21:36
GOcha79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-31, 06:59   #680
adela50
Wtajemniczenie

Ja dlatego rezerwowałam na 11 maja wycieczkę z Itaki,bo wobec konkurencji bardzo spuścili z cen. Cieszy mnie też że u nich za niewielką kasę można do Turcji polecieć..
adela50 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-31, 18:24   #681
Mycha84

tak się zastanawialiśmy nad Egiptem, bo oferta kusząca, ale ma to być pierwszy lot samolotem dla naszego synka, wiec chyba się zdecydujemy na którąś z Greckich wysp, dziecko ma pobyt w hotelu za darmo, wiec dotyczy go tylko koszt przelotu no i ten Koliber, o którym pisała GOcha
Stary 2010-03-31, 18:42   #682
GOcha79

patrzę teraz na stronie Orbisu i widzę, że mają już Turcję za 1049zł... niewiele się wydaje.
Stary 2010-04-01, 07:21   #683
adela50
Wtajemniczenie

Cena dość niska, pytanie dlaczego, trochę za niska, warto sprawedzić szczegóły oferty ze wszelkimi haczykami
Stary 2010-04-01, 09:29   #684
GOcha79

Myślę, że orbis travel nie kryje żadnych haczyków. To jest oczywiście oferta first minute.
Stary 2010-04-01, 14:02   #685
Mycha84

przeglądałam ofertę i również nie widzę żadnych haczyków, myślę, że te promocje to są po to, żeby zdobyć klientów wiadomo, że ludzie mając do wyboru wakacje utrzymane na tym samym poziomie, ale z różnicą w cenie to wybiorą tańsze...
Stary 2010-04-02, 11:31   #686
Camilla
Zakorzenienie

Przy takich tanich ofertach warto sprawdzić czy jest gwarancja niezmienności ceny i co wchodzi w skład oferty cenowej: ubezpieczenia, opłaty lotniskowe, jedzenie (HB,BB, all incl itp) itd.

jesteśmy razem

Stary 2010-04-05, 13:53   #687
martinka_81
BAN stały

GG do martinka_81

bardzo dobrze sprawdzaja sie wyloty z niemiec i wogole korzystanie z niemieckich biur podrozy:

http://konradtravel.pl/nasza_oferta.htm
martinka_81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-15, 11:22   #688
Gisia_00
BAN stały

My z TŻtem zdecydowaliśmy się na wyjazd do Brazylii... chyba nie muszę mówić, że spełnia się moje marzenie Szkoda, że karnawału tam nie będzie o tej porze, ale myślę, że atrakcji nie zabraknie. Lecimy z Alfa Starem, zaliczka już wpłacona i czekam na wylot :P
Gisia_00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-18, 18:42   #689
canari
Raczkowanie

Kurcze, my mieliśmy teraz lecieć a tu patrzę na stronę alfa staru, że loty odwołane! I to przynajmniej do jutra! Szkoda, ale mam nadzieję, że w końcu polecimy.
Stary 2010-04-19, 07:23   #690
adela50
Wtajemniczenie

W związku z tym co sie dzieje trzeba być w kontakcie ze swoim biurem podróży.Należy się liczyć z tym,że wycieczka może zostać odwołana a kasa zwrócona.Niestety... Ja lecę 11 maja i też nie wiadomo czy polecę
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości